maandag 23 november 2015

"Russische Staatspropaganda!"

Woensdag 18 November was het weer zover; Helga Salemon, "Rusland-deskundige", mocht weer bijverdienen bij de Nederlandse Radio-Staatsomroep op NPO radio 1 (vanaf 41:20). De titel "Rusland-deskundige", is geen beschermde titel; elke pannekoekenbakker met verstand van "blini" mag zichzelf naast pannekoekenbakker, ook "Ruslanddeskundige" noemen.Door het "werk" van Helga Salemon en sommige van haar collega's heeft de titel pannekoekenbakker inmiddels een veel hogere statuswaarde heeft dan de "Rusland-deskundige". Veel verder dan "Putin kan niet praten", en, het is allemaal Russische "Staatspropaganda", komt het niet. Een korte remix van het interview is te vinden in de bovenstaande video. Een co-productie van Blik op NOS-journaal en JDTV.

Vladimir Putin.... wat hij ook doet, kan bij de charmante Helga Salemon weinig goeds doen...

Titel "Ruslanddeskundige" verliest aan glans...

Helga Salemon veelvuldig te gast bij de Nederlandse Staatsradio..., komt veelal niet veel verder dan "Putin!", en Russische "Staatspropaganda!"

46 opmerkingen:

 1. Off-topic
  @Oli in vorige draad
  Betreffende http://nieuws.nl/algemeen/20151123/nederland-gooide-1100-bommen-op-islamitische-staat-in-irak/

  Toeval of niet, dat RTL, gelijktijdig met Blik zich blijkbaar afvraagt wat de Hennis bommen opgeleverd hebben; 1100 maal dus; maar wat de resultaten daarvan zijn.... dat wordt dus voor geen meter duidelijk! Dit bericht is een regelrecht affront en zou reden moeten zijn om de geldkraan naar offensie geheel dicht te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helga Salemon. Mercy, please!!!!!!

  "Wat moeten we als EU nou met Rusland, en in het bijzonder met de heer des huizes van het Kremlin, Vladimir Poetin, nu die zijn agressie in Oekraïne heeft voortgezet in Syrië? Die vraag stond centraal op een bijeenkomst gisteren op het het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ook ik te gast was."

  "Omdat de EU, inclusief onze regering, en Poetins’ Rusland in deze inmiddels zo ver uit elkaar liggen, is de kloof tussen de twee nagenoeg onoverbrugbaar geworden. Vandaar dat alle sprekers gisteren in weze uitkwamen op de sombere conclusie dat we in een nieuwe Koude Oorlog zijn beland met Rusland, waarin wij er alles aan moeten doen om de Russische buitenlandse expansie een halt toe te roepen, door vergroting van de NAVO aanwezigheid in Oost-Europa en het verhogen van de defensiebudgetten. Dit zal Poetin, op zijn beurt aanzetten, tot nog meer ‘manifestatiedrang’ in de wereld, want hij heeft zichzelf in een eenrichtingstraat gemanoeuvreerd."

  AARGHHHH

  Stukje van haar blog voor eencelligen.

  http://www.mosttranslation.eu/2015/11/14/poetin-en-de-eu-de-dove-versus-de-blinde/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Helga hoef je geen mercy te verwachten. Tijdens de 2e wereldoorlog zou ze voor de SS gewerkt hebben als kampcommandant

   Verwijderen
  2. Van Putin ook niet, die werkt nu nog steeds in zijn vrije uurtjes voor zijn plezier als zeer wrede kampcommandant in een goelag, om zo zijn testosteron op peil te houden. Hij martelt en doodt zijn politieke tegenstanders daar, of iedereen die het met hem oneens is (en dat worden er steeds meer).

   Verwijderen
 3. Helga, in het kader van "een stukje" openheid, en tegen de "staatspropaganda", maar, we weten dat u hier meeleest, wat schuift dat nou, zo'n optredentje op de Nederlandse staatsradio?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaloers dat jij je bagger niet mag verkopen op de radio???

   Verwijderen
  2. Jaloers dat jij niet zo'n mooie video kan maken zoals Blik. ?

   Verwijderen
  3. Ga toch aub naar Ukraine@war en de ISIS propagande sites. Ben je onder je maatjes.

   Verwijderen
 4. LOL wat moet dat lelijke takkewijf nou in Rusland. Je kan haar inhuren voor tolken, vertalingen en advies omtrent Rusland. LOL Kom je met haar opzetten om te tolken, dan kan je een deal wel vergeten LOL. Zo, dus jij bent tegen het Kremlin en tegen Putin. Doeiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat betaald de staatszender nu voor een optredentje als "Rusland Kenner"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k Betrap me er op dat ik mezelf bij confrontaties met dit soort goeroes altijd afvraag of zo'n Helga werkelijk zo misdadig dom is of dat ze gewoon ingehuurd wordt voor een nummertje staatsopvoeding.

   Verwijderen
  2. Ik betrap me er hier altijd op dat ik me altijd afvraag of jullie door Putin worden ingehuurd of jullie van jezelf zo dom en slecht zijn....ik denk persoonlijk het laatste, Putin heeft geen geld meer namelijk.

   Verwijderen
 6. Hollande weet niet wat voor vlees hij in de kuip heeft met Poetin LOL

  Mooie video Blik. Lekker muziekje van TOTO op de achtergrond. De russen krijgen een parallelen werkelijkheid over zich heen. Die weten niet wat voor en achter is. De trieste waarheid is dat Helga propaganda bedrijft voor de zionistische corporatistische frans anglo amerikaanse centrale bankiers oligarchy.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De aanval tegen IS in Palmyra.
  Russian Hind´s deliver air support against ISIS near Palmyra (Syria)
  https://www.youtube.com/watch?v=n8NrO7UBpeU

  BeantwoordenVerwijderen
 8. “(The Security Council) Calls upon Member States that have the capacity to do so to take all necessary measures, in compliance with international law, in particular with the United Nations Charter, as well as international human rights, refugee and humanitarian law, on the territory under the control of ISIL also known as Da’esh, in Syria and Iraq, to redouble and coordinate their efforts to prevent and suppress terrorist acts committed specifically by ISIL also known as Da’esh as well as ANF, and all other individuals, groups, undertakings, and entities associated with Al-Qaida, and other terrorist groups”
  http://russia-insider.com/en/politics/un-security-council-backs-russias-war-against-syrian-jihadis-hilt/ri11364?utm_source=Russia+Insider+Daily+Headlines&utm_campaign=7a4d6b7e70-Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014&utm_medium=email&utm_term=0_c626db089c-7a4d6b7e70-227206705&ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=7a4d6b7e70&mc_eid=365c2e861c
  Russische diplomaten hebben niet stil gezeten. De acties van de Russen in Syrië is nu compleet legaal gezien vanuit alle standpunten. De VS hebben hun bruikbare proxy idioten in Syrië en Irak lang het hand boven het hoofd gehouden, maar Parijs heeft alles verandert. Niet alleen IS mag nagejaagd worden, maar ook al de andere terroristische groeperingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Best wel beetje Breaking:

  Turken zouden een vliegtuig neergeschoten hebben dat hun luchtruim geschonden zou hebben; Vliegtuig is neergekomen in Syrie.

  https://news.mail.ru/incident/24061695/?frommail=1

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het gaat dus om een Russisch vliegtuig. Big shit. Die gasleiding via Turkije kan ook op de spreekwoordelijke buik geschreven gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://www.1tv.ru/news/world/296822

  Het is nog niet gezegd dat de Turken het gedaan zouden hebben. Russische zijde verklaart dat het vliegtuig enkel en exclusief boven Syrisch grondgebied heeft gevlogen en neergehaald is vanaf de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Piloot heeft het, met zijn schietstoel, overleefd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben vooral benieuwd hoe Rusland gaat reageren.

   Verwijderen
  2. Waren 2 piloten, 1 overleden en 1 gevangengenomen door anti Assad troepen die ook geen Putin fans zijn. Ben benieuwd. Turken hebben bevestigd dat zij, na tig keer gewaarschuwd te hebben, de Russische straaljager hebben neergehaald wegens ongeoorloofd schenden van het Turkse luchtruim. Beide landen spreken van een "ernstig incident", dus willen er geen oorlogsdaad van maken.

   Verwijderen
  3. Russen stellen dus "exclusief" enkel boven Syrie gevlogen te hebben. Met een vliegtuig dat op Syrisch grondgebied is neergekomen, hebben de Russen dus gelijk en liegen de Turken en schieten die dus zomaar een vliegtuig van een hen bevriende natie uit de lucht. Tsja...

   Verwijderen
  4. Het is op het grensgebied gebeurt, de kans dat het vliegtuig op Turks of Syrisch grondgebied valt is 50/50....het zegt dus niks. Het toestel is meerdere malen gewaarschuwd, en in oktober gebeurde ook al zoiets en is het maar net goed afgelopen. De Russische ambassadeur werd toen wel op het matje geroepen en er werd al gezegd dat bij een volgend incident het niet alleen bij waarschuwen zou blijven maar er wel degelijk schoten zouden volgen....zie daar wat vandaag is gebeurt....de Russen hebben gewoon maling aan hun vijanden en/of vrienden, zolang zij maar rond vliegen waar ze maar willen. Tot vandaag dus!!

   Verwijderen
  5. Russen vliegen boven Syrie (op utnodiging van de Syrische regering, tegen terrorisme), en worden boven SYRIE uit de lucht geschoten door NATO-land Turkije. Wederom een provocatie van de hoogste orde van de NATO tegen de Russen.

   NATO zegt dus niet enkel "vliegen niet boven ons grondgebied", ze zeggen ook, "vlieg niet boven je eigen grondgebied bij ons in de buurt", een affront van formaat.

   Massale demonstraties zouden nu in Den Haag en Amsterdam moet aanvangen om onze Hennis op het matje te roepen en opzeggen lidmaatschap van deze criminele organisatie in gang te zetten.

   Verwijderen
  6. Dat het niet gebeurt is ook veelzeggend....Rusland weet dat het fout zit en Turkije pikt het niet meer. Groot gelijk. NAVO doet totaal niks, ziet dit als een incident en laat vanmiddag zich bijpraten door lid Turkije, en zal aan de hand daarvan een verklaring afgeven. Ook de VN is door Turkije ingelicht, zegt al enorm veel dat Rusland het niet doet. Als ik me aangevallen zou voelen als land deed ik dat als eerste. Waarom doet Rusland het dan niet en Turkije wel??

   Verwijderen
 13. Beelden:

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/turkey-shoots-down-russian-jet-near-syrian-border-and-video-shows-plane-coming-down-a6746206.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Trouwens, Helga heeft op twitter gereageerd met het woord "Mooi". Wij hebben haar bedankt, en haar nogmaals verzocht, dat zou het helemaal mooi maken, ons nou eens te vertellen hoeveel staatsgeld zij krijgt voor haar staatsbijdragen bij de Nederlandse staatsPropaganda Omroep.

  Tot nu toe houdt zij zich op dat vlak muisstil...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. SU-24 neergehaald door AAM van Turkse F16. Russische SU-24 had het Syrische luchtruim niet verlaten en was 1 km verwijdert van de Turkse F-16.

  Gevalletje van uitlokking. De economie van de VS schreeuwt om oorlog en de provocaties richting de Russische Federatie gaan gewoon door.

  De NAVO schreeuwt om;

  Artikel 5

  Kom dan Rusland, probeer ons maar aan te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact Joop. Levensgevaarlijk.

   Verwijderen
  2. Nee hoor, Turkije geeft NAVO en VN inzage in vlucht- en radargegevens en verdere uitleg over waarom het tot actie is overgegaan. Rusland had ook een spoedzitting van de VN kunnen aanvragen maar doet het niet...misschien omdat het weet dat het schuldig is??? Rusland zit tot over zijn oren in de schuld en Putin weet zich geen houding te geven. Zegt enorm veel....NAVO wordt dus alleen bijgepraat door Turkije en geen oorlogsvergadering of wat dan ook....het feit dat Rusland dat denkt zegt meer over Rusland dan over de NAVO of Turkije...en dat jullie de Russen eerder geloven dan wie dan ook zegt ook heel veel over jullie...Turkije heeft al meerdere aanvaringen gehad met Russische vliegtuigen en drones en is het nu zat. Heel simpel. En geef ze geen ongelijk!!

   Verwijderen
  3. SU-24 was op weg naar luchtmachtbasis Khmeimim en was niet in Turks luchtruim geweest.

   This is an act of war!

   De 5 permanente leden van UNSC zijn bijeen.

   Verwijderen
 16. Russen en NAVO spreken elkaar tegen.

  Stoltenberg van de NAVO heeft het over onaanvaardbare schendingen van het Turkse
  luchtruim, maar volgens de Russen werd de SU24 neergeschoten, vliegend op een hoogte van 6.000 m binnen het Syrische luchtruim.

  https://www.rt.com/news/323215-warplane-crash-syria-turkey/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. SU-24 had geen enkele reden zich in Turks luchtruim te begeven. Daarentegen heeft de NAVO alle reden om de Russen uit te lokken om zo artikel 5 van de NAVO in werking te laten treden en daarmee tevens Islamitische Staat en de regime change in Syrië te redden. Het is precies zoals @oli gisteren schreef, wees er niet gerust op als de Fransen en Britten op het strijdtoneel verschijnen.

   Verwijderen
  2. Er staat veel op het spel. De macht in het midden oosten en later de macht in centraal Azië. Dat laatste is zelfs heel ver weg voor de NATO. De gekleurde revoluties zijn alleen in Libië een succes geweest. En dan nog maar gedeeltelijk. Verder nergens. In Egypte is het zelf radicaal verkeerd afgelopen doordat Sisi de macht greep. Ik heb geen idee hoe ver de partijen het conflict op de spits willen drijven. Iran en Rusland lijken vastbesloten en het lijkt me dat er een slechte deal uitkomt voor NATO en de golfstaten. De NATO zou een bait and switch kunnen uitvoeren als de engelsen, fransen en amerikanen boven Syrië vliegen en dan plotseling ipv IS de russische bases in Syrië aanvallen. Het hek is dan in geopolitiek opzicht van de dam met enorme consequenties en lijkt me onwaarschijnlijk, maar ja je weet het niet.

   We weten wel dat KSA volop TOW'S voor de rebellen heeft gekocht, dus dat er eens een russische of syrische heli kapot geschoten wordt is te verwachten.

   Verwijderen
 17. Russische piloten aan hun parachute in de lucht doodgeschoten.

  Oorlogsmisdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een groep van Turkmeense rebellen heeft de verantwoordelijkheid van de Turken overgenomen over het neerhalen van de SU-24 en daarmee bevestigt dat het in Syrisch luchtruim vloog.

   Verwijderen
  2. Bull!! Is nog niet bevestigd, noch het dood zijn van de piloten noch het neerhalen van de Turkmeense rebellen. Je verzint weer een hoop Joop, wacht toch eens tot dingen definitief zijn. Maar jij roept liever dan keiharde bewijzen af te wachten, zoals je al veel vaker hier hebt gedaan.

   Verwijderen
 18. Zo snel gaat dat; van op de startbaan tot op 4 km hoogte in 45 sec.:

  https://www.rt.com/news/273742-turkish-pilot-f16-takeoff/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beelden die van gesneuvelde SU24 vliegers zouden zijn.

  https://twitter.com/Hamosh84/status/669117236330807296

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Er zou ook een reddingshelicopter van de Russen kapotgeschoten zijn.

  https://twitter.com/TerreurMonitor/status/669162541248065536

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vraag je maar eens of hoe en waarom een stel ongetwijfeld analfabete geitehoeders de beschikking heeft gekregen over een geavanceerd wapen als de TOW waarmee de Russische helicopter werd verwoest.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Volgens beelden die turkije heeft vrijgegeven als zijnde het vlucht patroon van de SU24 lijkt het toch een agressieve daad van Turkije. De SU zou heel kort in het Turkse grondgebied te zijn geweest, waarbij het onwaarschijnlijk is dat de SU24 10 waarschuwingen kan hebben ontvangen op dat kleine stukje. Ik heb nog geen vrijgegeven radarbeelden van de Russen of NATO gezien.
  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-24/turkish-f-16-shoots-down-russian-su-24-warplane-near-syria-border
  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34907983

  BeantwoordenVerwijderen