vrijdag 30 september 2022

Putin's historic speech finalizes referenda, infuriates Collective West

Putin wijst het Westen met hun neus op de feiten: De VS domineren hun onderworpenen. West Europa laat het gebeuren. Rusland laat zich niet koloniseren.

Hij wenst Europa succes met hun 3-4 ouder gezinnen. In Rusland houden ze het op vader en moeder.

Luister naar de analyse van de 2 heren onderstaand.

98 opmerkingen:

 1. Net even naar OP1 gekeken, met Rob de Wijk. Ik vond het bloedstollend. Volgens mij denken ze echt dat Rusland de pijpleiding heeft opgeblazen, en dat Putin gek geworden is. Wat nog enger is dat ze totaal overtuigd zijn dat NATO en Zelenski moet winnen. Nu denken ze dat Rusland verliest (het gaat ook niet geweldig in het noorden), dat er grote onrust is en dat Putin zijn hand al bij de rode knop heeft. Maar ik bespeur een scenario met NATO inval en ook dat bij veel Russische winst een nucleair antwoord ''onvermijdelijk '' wordt.

  Nu is Rob v Wijk een analistje, en geen bevelhebber. Maar vooral omdat hij soms wat genuanceerd uit de hoek kan komen, schrok ik enorm van hoezeer dit mid level establishment aan de cool-aid verslingerd is geraakt! Een mevrouw vond het ''erg heftig'', maar in het algemeen leek iedereen behoorlijk bereid hun handtekening onder ons collectieve doodvonnis te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De echte problemen beginnen pas een stap verder, en daar hoor je aan beide kanten vrijwel niets over.

  - Rusland heeft conclusies getrokken uit de sabotage, maar zal voorlopig nog niet vergelden.

  - Militair gezien komen de 4 provincies in de loop van oktober/ november bij Rusland, waarschijnlijk in zijn geheel. De mobilisatie zal in november merkbaar gaan worden.

  - Er zijn de mid term elections 8 november, alles in de VS draait tot die tijd daarom. Strategie komt daarna, nu gaat het slechts om PR. Zelenski weet zelfs niks anders.

  -Na de mid term elections blijken de magazijnen en de budgets leeg, en de sanctiemogelijkheden uitgeput.

  -Europa zit vanaf december te kleumen bij kaarslicht. vanaf 2023 neemt de steun van de bevolkingen snel af.

  Logische conclusie zou zijn om Zelenski te vervangen of onder druk onderhandelingen te beginnen (betekent vrijwel zeker ook Odessa naar Rusland). Zoals gisteren bij Op 1 werd gezegd, is er daarna geen serieuze NATO escalatie meer mogelijk. Het bloedstollende was dat men zo vastbesloten leek te zijn, dat ze serieus het gebruik van tactische nukes leken te overwegen. Men was niet eens blind voor de waarschijnlijke snelle escalatie tot armageddon.

  Wat totaal nog geen aandacht heeft gehad is wat de VS nu met Europa wil. Het waren uiteindelijk vazallen, die meestemden in de veiligheidsraad etc. en bruikbaar zijn als trigger states.

  Europa gaat nu failliet, en wordt daardoor ook als politieke machts steeds zwakker. Maar ook als kolonie en vazal totaal nutteloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ritter denkt dat de general staff al besloten heeft dat Ukraine project een verloren zaak is. Afgezien van een maandje PR theater is NATO de afronding aan het voorbereiden.

  https://www.youtube.com/watch?v=tjORB8iqdVM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Hij is orthodox christen. De satanisten zitten in Davos.

   Verwijderen
  2. Jij bent ook een satanist Rootman

   Verwijderen
  3. Tijdens halloween mischien even.

   Verwijderen
  4. Nee jij bent altijd satanist Rootman.

   Verwijderen
  5. In werkelijkheid ben ik door mijn katholieke latina verloofde best een beetje vervreemd van mijn duistere kameraad. Ik kijk niet eens horrorfilms meer!

   Verwijderen
 5. Daarom heet zijn atoomwapen ook satan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Only an anti-Putin movement inside Russia can stop Putin | Askold Krushelnycky

  https://www.youtube.com/watch?v=5kQauFyp52c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Times Radio is zowat nog meer geradicaliseerd dan de Kiev media. Het is denktank hopium. Ik kijk vaak omdat de videos zo kort zijn.

   Verwijderen
  2. Daar kunnen ze in ieder geval beter denken dan hoe jij denkt met jouw verschrompelde hersencelletjes omdat jij al die cojona gifspuitjes je hebt laten injecteren.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Er ging iets fout. Maar mijn vraag aan jou als chauffeur was: In Canada verplichtte de verachtelijke worm Trudeau de chauffeurs de prikken te nemen: anders geen werk! En je bankpasje geblokkeerd! Wat zou jij doen??? Toch maar vaxxxen? Of geen voldoende inkomen en werk???

   Ter verduidelijking: ik steun deze, en onze chauffeurs en onze boeren! Ik steun op mijn manier zeker de strijd tegen hun vijanden. En laten dat nu precies de laffe verraders zijn die meer en meer oorlog willen.

   Verwijderen
  5. jij moet de boel niet verdraaien Rootman.
   Ukraïne,Europa en de NATO willen geen oorlog.
   Europa en de NATO zijn gemilitariseerd voor verdediging en streven altijd naar vrede. Zoeken altijd naar oplossing om vrede te bewaren. Pas als het niet meer met dialoog gaat zal NATO desnoods met geweld ingrijpen om die vrede af te dwingen.
   Ukraïne is geen NAVO lid, maar heeft wel altijd die dreiging van Rusland ervaren. Ukraïne heeft nooit Rusland aangevallen maar wilde wel sterker staan mocht het op werkelijke verdediging aankomen als Rusland Ukraïns gebied zou aanvallen.
   En dit is nu precies gebeurd.
   En dus zal Ukraïne er nu alles aan doen om zich te verdedigen en de Russische vijand van hun grondgebied te verdrijven.

   De oorlog is begonnen door Rusland en de separatisten. Daar moet je wezen als je hebt over verraders die meer oorlog willen.

   Verwijderen
 7. Ukraïne moet gewoon doorgaan om het land wat van hun gestolen is terug in te nemen.
  Russische gewapende strijdkrachten krijg je alleen maar met zwaar geweld verwijderd van Ukraïns grondgebied.
  Dat Rusland dit land annexeerd heeft niks te zeggen dat het ook werkelijk Russisch grond gebied is.
  Het is en blijft gestolen.

  Gewoon keihard de fik erin en alle Russiche soldaten vermorzelen.
  Zodra Putin atoomwapens inzet en vallen op Ukraïne.......gelijk antwoorden door geheel St Petersburg en Moskou plat te nuken.

  Putin wil totaal krieg?
  Dan kan hij die krijgen en daarna wegkwijlen in een totaal vernietigd Moskou waar als gevolg van nog decennia lang radioactieve stralingen geen leven meer mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij zegt op een wat primitieve wijze precies hetzelfde wat gisteren door R van Wijk verteld werd. En maakt dezelfde denkfouten: Overschatting van NATO (de magazijnen zijn leeg!), zware onderschatting van Rusland (zoek eens het begrip escalatiedominantie op), en niet doordenken over verdere consequenties van impulsief (nucleair) handelen. Als Moskou vernietigd wordt bestaan jij en ik ook niet meer. En jouw ideeen over armageddon, wat in Israel zou plaatsvinden, maakt niemand dan ook meer mee.

  Ik blijf echter hopen dat de generale staf aan beide kanten strategischer en wel meerdere stappen vooruit kan denken. Putin vertrouw ik wel, die blijft koelhoofdig, en bovendien heeft Rusland nog zeer vele escalatiemogelijkheden voor het gebruik van nuclear.

  Voor NATO is het moeilijker: die kunnen slechts verliezen of vrij spoedig nucleair gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat interesseerd mij jou denkwijze smurf kabouter.
   Bij jou heb ik nog nooit iets verstandigs gelezen.
   Ga jouw spuit weer halen.

   Verwijderen
 9. Dus ik hoop dat Rusland een manier verzint dat NATO zich zonder te veel gezichtsverlies na 8 november kan terugtrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Droom maar verder.
   Russische soldaten krijgen flink op hun flikker net zo lang als ze daar illegaal op Ukraïns grondgebied vertoeven.
   En NATO zal deze bataljons blijven voorzien van professionele trainingen en hightec wapens

   Verwijderen
  2. Het is nu Russisch grondgebied.

   Verwijderen
  3. Fout. Het is nog altijd Ukraïns grondgebied.
   Iets wat met geweld gestolen is en met een geforceerd nep referendum is toegeëigend mag je ten alle tijden met geweld terugvorderen.

   Verwijderen
  4. Realisme is belangrijker dan moraliseren. Bovendien had Putin heel wat over het westen te zeggen. Het is en blijft nu Rusland, of ze het bij NATO en in Kiev nu leuk vinden of niet.

   Verwijderen
  5. Je kan dom blijven lullen wat je wilt en je vingers blauw blijven typen met Russische desinfo/propaganda
   Alles wat de Russen daar hebben bezet is en blijft Ukraïns grondgebied.
   Of ze het in Moskou nou leuk vinden of niet.

   Verwijderen
  6. Die denkwijze (van Zelenski en NATO) is de reden dat het conflict nog doorgaat. Of wanneer de Russen geen zin meer hebben meer grond te veroveren. Maar ook dan, zolang de ukrops blijven vechten, zullen hun troepen gereduceerd worden. Dan is niet onderhandelen, maar capitulatie het resultaat.

   Verwijderen
  7. Je bent dus van plan om oneindig dom door te blijven lullen Rootman.
   Lul ze nog lul.
   Zolang jij maar niet echt fysiek voor mijn neus staat.
   Want dan ben je snel uitgelult.

   Verwijderen
  8. He toktok! Ik heb een half jaar in te halen!!! Het is overigens verboden om geweld tegen 65 plussers te gebruiken! (maar bejaarden komen er altijd wel mee weg, hahaha)

   Verwijderen
  9. Hoe dan ook, een beetje kibbelen mag soms.. Maar net als ik, wel blijven lachen! we zitten hier niet voor ons verdriet, toch?

   Verwijderen
  10. Je schijt helaas teveel in je broek om het te durven hahahahaha

   Verwijderen
 10. Oekraïense leger staat op het punt om bezette stad Lyman weer in te nemen en dat is bijzonder slecht nieuws voor de Russen

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220930_97141630

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou zeker slecht nieuws zijn. Hopelijk komen de versterkingen op tijd.

   Verwijderen
 11. Hoop ik ook. Het Russische kanonnenvoer kan dan gelijk in de val lopen die het Ukraïnse leger opzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het gesprek tussen Mercouris en Christouforu is hot, maar slechts een aantal minuten van de 36 minuten.
  Ik meen : van min 2 - 3.
  Van min 8- 9 !!
  Van min 9 - 11 !

  Op min 20 begint hij over Liman.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Elk scheldwoord komt veelvuldig uit joodse mond, maar zelden het woord: "Satan !" of " Satanist ! "
  Daar is een reden voor.
  Een flink deel van de joden ziet zich als Satan-aanbidders.
  Ze vereren Satan.
  ( Dat is uiteraard nog niet bekend bij Eddy)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. China, Israel en Orgaanhandel.
  -----------

  'Valuetainment' is een youtube kanaal van een joodse man die als kind met de ouders uit Iran vluchtte.

  Half slapend hoorde in een intervieew van hem met een Amerikaan ( generaal) die in 2002 met zijn gezin op 'verkenning' naar china mocht voor enkele jaren.

  Uiteraard moet hij nu ons allen bang maken voor China.
  Hij heeft een verhaal over 'orgaan-oogsten': gevangenen worden verdoofd ( in coma?) in leven gehouden, tot hun orgaan nodig is.

  Opmerkelijk: Israel is het Centrum van de Orgaan-handel.
  Opmerkelijk: Gilad Atzom schreef op zijn blog: Begin jaren 2000 trad ik vaak op in China. Het viel me op dat in alle hotels overal hebreeuws werd hgesproken."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De man is brigadier-generaal; Robert Spalding: https://youtu.be/h8IEtlOVzq4

   Verwijderen
 15. Israel, Facebook, ondermijning van de moraal, kindermisbruik, pornografie.
  -----

  Ook op Valuetainment: https://youtu.be/GlTWIAFyjd4

  Een klokkeluider zegt dat er volop facebook sites ziujn waar kinderen stelselmatig worden verkracht ( soms jaren lang opgesloten in een kelder), en waar dieren worden gedood op camera door ze dood te slaan etc etc.

  De sites worden niet van facebook verwijderd !
  Zuckerberg weet er zeker van !

  Om te lachen: Patrick bet-David: " Zou het kunnen dat China zoveel invloed over Zuckerberg heeft dat hij dit voor hen moet doen, om het Westen te ondermijnen ? "

  Ha ha ha !
  Nee Patrick, dit is wat de joden al honderden jaren doen !

  Ze staan er om bekend !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen de joden. Denk bv aan cameron en Bill Clinton. Het is wijd verbreid. Zoals je weet denk ik dat ze in contact met zeer duistere machten staan. Die zijn nooit te vinden, omdat het geen mensen zijn! (en dus geen lichaam hebben).

   De joden hebben daarmee veel gehobbied vanwege hun talmud en kabballah tradities. Maar er waren ook bv indiase , Aztec en masonic broederschapjes. Niet met dezelfde agendas, maar nooit ten goede van ons.

   Verwijderen
  2. 'contact met zeer duistere machten'
   'omdat het geen mensen zijn! (en dus geen lichaam hebben).'
   __________________________________________________
   Een hoop 'reptielen' gehalte van Rootman.
   Dan weet je het wel weer.

   Deze mindfucks komen alleen voor bij de zeer zwaar gestoorde randfiguren binnen onze samenleving.
   Rootman is daar een van.

   Verwijderen
  3. Je snapt het niet. Ik bedoel echt niet menselijk en niet te fotograferen of zichtbaar. In jouw kerkje zien jullie zelfs smurfen als demonen! Het bijbelse satanbegrip is wat verjaard, maar satan was niet alleen :herinner je de varkenskudde en''legioen''?

   Ik zeg liever: ''mr Global is not human''. En nu maak ik geen grapje. Ik denk dat jouw pastor me gelijk gaat geven.

   Verwijderen
  4. Jouw kronkel in jouw hoofd zit vol met demonen smurf.
   Dat is gewoon waar.
   Vraagje: was dat al voor dat je aan die corona gentherapie begon of was het daarna?
   Wat een sukkel ben je ook dat jij je leven hebt verknalt door het nemen van gifspuiten die jouw dna hebben veranderd en jouw hersenen hebben verminkt.

   Verwijderen
 16. Dan is Putin ook een joodse satan aanbidder volgens JV
  Russia test fires HUGE nuclear missile called 'Satan 2'
  https://www.youtube.com/watch?v=hfmcxTy-zKI

  En JV vooral Putin als "heilige"leider ophemelen.
  JV hemelt satan min of meer op.
  Maar ik wist al langer dat JV ook een satanist is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Jan Verheul1 oktober 2022 om 13:13
   Elk scheldwoord komt veelvuldig uit joodse mond, maar zelden het woord: "Satan !" of " Satanist ! "
   Daar is een reden voor.
   Een flink deel van de joden ziet zich als Satan-aanbidders.
   Ze vereren Satan.
   ( Dat is uiteraard nog niet bekend bij Eddy)

   Verwijderen
  2. Onzin lezen afkomstig van JV is gebruikelijk hier.

   Verwijderen
 17. Nucleaire wapens zijn er om te gebruiken. Maar niet om op een doel af te schieten, maar als overtuigende MAD afschrikking. Gewoon op de lanceerinstallatie laten liggen dus. De naam Satan-2 is zeer toepasselijk, dat heeft niks met verering te maken. Wel met vrees en ontzag.

  Uiteraard zijn dergelijke wapens in deze strategie absoluut nutteloos als de tegenpartij (de professionals) niet een keer hebben kunnen zien wat het ding zou kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russische wapensystem worden in het Westen zo'n beetje altijd bekend onder de codenaam die de NAVO voor die systemen bedenkt. Jachtvlieguigen krijgen bijvoorbeeld een naam die met een 'F' begint (Foxbat, Flipper, Flogger, Fulcrum etc), bij bommenwerpers begint de naam met een 'B' en bij ICBM's begint de naam met een 'S'. 'Sarmat ' is dus een naam die ontsproten is aan het brein van NAVO) official.

   Verwijderen
  2. Wat een onzin van Dawg.
   Sarmat is een door Rusland gekozen naam. RS-28 РС-28 Сармат
   https://context.reverso.net/translation/russian-english/%D0%A1%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82
   Waarom? Vraag het de Rus.
   Sarmat is te herleiden naar de Sarmaten.
   Daar is een hele geschiedenis van. Barbaars volk.

   Verwijderen
  3. Klopt. Typo, Satan(2) is de Nato codenaam van de RS28 Sarmat

   Verwijderen
  4. Sarmaten waren ook duivels badmuts.
   Ga jij maar verder met je duivelse Russen verheerlijken op internet.
   Dat maakt jezelf ook nog meer duivels.
   Wat heerlijk voor mij dat ik niet in jouw schoenen sta.
   Op dit moment doe ik er weer mijn voordeel mee.
   Het enige wat jij dan nog kunt is trollen.

   Verwijderen
  5. Jou tekst:

   [Dan is Putin ook een joodse satan aanbidder volgens JV
   Russia test fires HUGE nuclear missile called 'Satan 2'"]

   Satan (2) is een codenaam van de NAVO. Heeft niks met Poetin te maken heeft. De rest is je bekende gekakel.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Sarmat of satan...............beiden plunderaars en vernietigers.
   Heeft niks met Putin te maken?
   Volgens Dawg is Putin zeker een brave engel die niemand iets kwaads doet.
   Als het is dat NATO deze sarmat een bijnaam heeft gegeven genaamd 'satan2', dan is dat vrij logisch.

   Putin is dan een sarmaten aanbidder.
   sarmaten.........de barbaarse vernietigers en plunderaars.

   Zijn vorige gekozen naam voor zijn nucleair speelgoed was Voyevoda wat betekend “Warlord”.
   Hoe wordt ook alweer de oorlogsheer genoemd volgens de heilige geschriften? Hoef ik Dawg toch niet te zeggen? Dawg weet toch alles?

   Hij is er maar trots op die duivelse Putin.

   En dan noem je mijn schrijven "gekakel".
   Kijk maar jezelf in de spiegel Dawg, dan zie je jezelf als kip zonder kop alleen maar wat kakelen.
   Debiel dat je bent.

   Verwijderen
 18. Ik zocht in dit topic naar een link naar Poetin's opmerkelijke speech, maar kon zo gauw niks vinden. Misschien niet goed gekeken. Anyway , met dank aan Moon of Alabama, volgt hier een link naar de uitgeschreven en in Engels vertaalde speech van Vladimir Poetin:

  Signing of treaties on accession of Donetsk and Lugansk people's republics and Zaporozhye and Kherson regions to Russia

  http://en.kremlin.ru/events/president/news/69465

  Bijna een understatement om dit een historische speech te noemem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Putin kan speechen wat hij wil. Hij is fout bezig.
   Hitler gaf ook speeches om zijn volk achter zich te krijgen om landen te veroveren.
   Uiteindelijk zijn die achterlijke Duitsers verslagen.
   Zo zullen die achterlijke Russen ook verslagen worden.
   Met of zonder atoomwapens.

   Verwijderen
  2. En Dawg kan gapen wat hij wil.
   Zijn gapen en Russische leugen propaganda veranderd niets eraan dat de Russen op een flink pak slaag kunnen rekenen want Ukraïne is echt niet van plan om Ukraïns grondgebied af te staan aan Rusland.

   Verwijderen
  3. Dawg, hier de volledige toespraak vertaald in het Nederlands:

   Aan het woord President van Rusland Vladimir Poetin

   Verwijderen
  4. Komt die achterlijke Belg weer met een "frontnieuws" stukje anti westerse,anti Europa,anti Amerika propaganda.

   Al die lieden wat daar redactie vormen van 'frontnieuws' moesten we gewoon een enkeltje naar Rusland geven. Hun Europees paspoort afnemen en hier in Europa verbannen.
   We zijn veel te tolerant bij deze westerse profiteurs/niksnutten.

   Verwijderen
  5. Eddy, dit heeft niks met Frontnieuws zelf te maken. Zij zijn het doorgeefluik van de speech van Poetin. Daar gaat het om en zwakkelingen zoals een "slimme kamionchauffeur" kunnen die waarheid niet verdragen en kunnen niks anders dan de waarheid verdraaien en anderen de schuld geven maar nooit naar zichzelf kijken.
   Dat Poetin het westen, jouw vriendjes dus, eens keihard de waarheid onder hun neus wrijft is een doorn in hun oog want als ze ergens niet tegen kunnen is het wel de waarheid, dus beginnen ze met schelden, net zoals jij doet. Zeer zwak Eddy.
   Weerleg jij eens hetgeen Poetin zegt: Amerika heeft tig landen binnengevallen zoals Vietnam, Libië, Irak, Syrië enz. Waar of niet Eddy? En kom niet af met de zever dat ze de democratie willen invoeren in die landen. Ze hebben daar niks te zoeken. Punt uit.
   Poetin zegt ook dat de energiecrisis niet door Rusland is veroorzaakt maar door de westerse sancties die als doel hebben Rusland te verzwakken en dat al een tijd voor dat Rusland hierop reageerde met het beschermen van hun eigen volk Dat door jouw vriendjes middels oorlogsmisdaden dagelijks gebombardeerd werden, ook vrouwen en kinderen.
   En omdat Rusland zich niet zomaar onder de voet laat lopen hebben de Amerikanen met hulp van hun bondgenoten die pijpleidingen opgeblazen want Rusland mag geen zaken doen met Duitsland, nee Duitsland moet van Amerika hun veel duurder LNG gas kopen, waar wij dus die hoge prijs voor betalen.
   Waar of niet Eddy, zo niet bewijs het tegendeel en zeg dat we niet in een crisis zitten, dat we het hier goed hebben dank zij onze 'vriendjes' aan de andere kant van de plas.
   Wij draaien op voor een oorlog die niet de onze is want het is niet de EU, of de NATO die aangevallen zijn, maar een nazi regime.
   Dat jij die steunt Eddy, zegt heel veel over jou.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Hoepel toch maffe Belg met jouw grote bullshit over nazi regime.
   Je hebt ook nazi aanhangers in het Russische leger. Zelfs onder Trump heb je nazi aanhangers.
   Wij zeggen toch ook niet Putin met zijn nazi regime?

   Waarom benoem je niet eens die mensenslachter Kadyrov ouwe Belgische rukker?
   Jij spoort gewoon niet achterlijke Belg dat jij die moordenaars uit het kremlin steunt en al die dwazen wat kruipen voor die bende

   Verwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De recente successen van Ukraïne hebben bondgenoten van Poetin woedend gemaakt, zoals Ramzan Kadyrov, de leider van de zuidelijke regio Tsjetsjenië in Rusland, die zei dat hij zich gedwongen voelde om zich uit te spreken.
  "Naar mijn persoonlijke mening moeten er drastischere maatregelen worden genomen, tot aan de afkondiging van de staat van beleg in de grensgebieden en het gebruik van kernwapens met een laag rendement", schreef Kadyrov op Telegram voordat Zelensky sprak.

  Andere topambtenaren, waaronder voormalig president Dmitri Medvedev, hebben gesuggereerd dat Rusland mogelijk zijn toevlucht moet nemen tot kernwapens, maar de oproep van Kadyrov was de meest dringende en expliciete.
  Kadyrov is een uitgesproken voorstander van de oorlog tegen Oekraïne, waarbij Tsjetsjeense troepen deel uitmaken van de voorhoede van het Russische leger in de regio.

  De Tsjetsjeense leider zei in zijn post dat kolonel-generaal Alexander Lapin, commandant van de Russische troepen die bij Lyman vochten, "middelmatigheid" was. Kadyrov stelde voor om de commandant te degraderen tot soldaat en zijn medailles te verwijderen.

  Poetin zei vorige week dat hij niet blufte toen hij zei dat hij bereid was om de "territoriale integriteit" van Rusland met alle beschikbare middelen te verdedigen, en vrijdag maakte hij duidelijk dat dit zich uitstrekte tot de nieuwe regio's die door Moskou worden geclaimd.

  We gaan het zien hoe gek die Putin is.
  Is Putin net zo gek als Kadyrov en Medvedev?
  Putin is degene die de eindbeslissing neemt.

  Washington zegt resoluut te zullen reageren op elk gebruik van kernwapens.
  Je kan wel raden wat die reactie zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken de uitslag wel Eddy en wij zullen daar niet ongeschonden uitkomen als het gebeurt.
   Jammer genoeg is er maar 1 partij die wil onderhandelen.

   Verwijderen
  2. Dit gezegd hebbende weet ik dat die ene partij eisen heeft waar de ander niet over wil praten.
   Zo laten we ons alles ontnemen door "onze" leiders.

   Verwijderen
 21. Het conflict tussen Rusland en de NATO werkt zo goed voor de globalisten. We zijn nu zo verdeeld en van elkaar verwijderd, dat ik twijfel of we ooit eerder zo verdeeld zijn geweest. Mensen die het eens zijn waren over Cojona, zijn het nu oneens over Oekraïne. We liggen op de grond en accepteren de gekste energieprijzen; de gekste maatregelen welke onze maatschappij en welvaart verwoest. De boeren praten met onze vijanden en het zou me niks verbazen als de boeren toegeven. Wat een volgende mokerslag aan het volk zal geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Schokkend! Terwijl Nederlanders verpieteren delen 'vluchtelingen' filmpjes: 'Kom naar hier! Luxe schepen, eten, alles!'
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/schokkend-terwijl-nederlanders-verpieteren-delen-vluchtelingen-filmpjes-kom-naar-hier-luxe-schepen-eten-alles

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De... kuch 'onuitgelokte oorlog' tegen Ukraine.

  'On a recent interview with the Useful Idiots podcast, Noam Chomsky repeated his argument that the only reason we hear the word “unprovoked” every time anyone mentions Russia’s invasion of Ukraine in the mainstream news media is because it absolutely was provoked, and they know it.

  “Right now if you’re a respectable writer and you want to write in the main journals, you talk about the Russian invasion of Ukraine, you have to call it ‘the unprovoked Russian invasion of Ukraine,” Chomsky said. “It’s a very interesting phrase; it was never used before. You look back, you look at Iraq, which was totally unprovoked, nobody ever called it ‘the unprovoked invasion of Iraq.’ In fact I don’t know if the term was ever used — if it was it was very marginal. Now you look it up on Google, and hundreds of thousands of hits. Every article that comes out has to talk about the unprovoked invasion of Ukraine.”

  https://caitlinjohnstone.com/2022/09/07/its-not-okay-for-grown-adults-to-say-the-ukraine-invasion-was-unprovoked/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twitterdraadje over de zgn. 'unprovoked war' tegen Ukraine
   Most fascinating thing about the Ukraine war is the sheer number of top strategic thinkers who warned for years that it was coming if we continued down the same path.

   No-one listened to them and here we are.

   Small compilation 🧵 of these warnings, from Kissinger to Mearsheimer.

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491107902062592

   Verwijderen
  2. 1)The first one is George Kennan, arguably America's greatest ever foreign policy strategist, the architect of the U.S. cold war strategy.

   As soon as 1998 he warned that NATO expansion was a "tragic mistake" that ought to ultimately provoke a "bad reaction from Russia".

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491120573054981

   Verwijderen
  3. 2)I'm no fan of Henry Kissinger but I have to admit he does have a very realistic understanding of world dynamics.

   https://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

   This article he wrote in 2014 about Ukraine in the Washington Post is incredibly prescient as is obvious today.

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1496322790177267713

   Verwijderen
  4. 3) https://twitter.com/i/status/1498491136733704198

   This is John Mearsheimer - probably the leading geopolitical scholar in the US today - in 2015:

   "The West is leading Ukraine down the primrose path and the end result is that Ukraine is going to get wrecked [...] What we're doing is in fact encouraging that outcome."

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491107902062592

   Verwijderen
  5. 4) https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491144648364037/photo/1

   This is Jack F. Matlock Jr., US Ambassador to the Soviet Union from 1987-1991, warning in 1997 that NATO expansion was "the most profound strategic blunder, [encouraging] a chain of events that could produce the most serious security threat [...] since the Soviet Union collapsed"

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491144648364037

   Verwijderen
  6. 5)https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491152592359426/photo/1

   This is Clinton's defense secretary William Perry explaining in his memoir that to him NATO enlargement is the cause of "the rupture in relations with Russia" and that in 1996 he was so opposed to it that "in the strength of my conviction, I considered resigning".

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491152592359426

   Verwijderen
  7. 6)https://twitter.com/i/status/1498491187648348161

   This is Noam Chomsky in 2015, saying that "the idea that Ukraine might join a Western military alliance would be quite unacceptable to any Russian leader" and that Ukraine's desire to join NATO "is not protecting Ukraine, it is threatening Ukraine with major war."

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491187648348161

   Verwijderen
  8. 7)https://twitter.com/i/status/1498491202810757121

   Stephen Cohen, a famed scholar of Russian studies, warning in 2014 that "if we move NATO forces toward Russia's borders [...] it's obviously gonna militarize the situation [and] Russia will not back off, this is existential"

   Whole video worth watching: https://youtube.com/watch?v=uE9jULgC42o

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491202810757121

   Verwijderen
  9. 8)Toenmalig CIA directeur William Burns

   https://twitter.com/ClimateAudit/status/1498376415468830720

   Verwijderen
  10. 9) https://twitter.com/GrayConnolly/status/821205125024731136/photo/1

   Former US defense secretary Bob Gates in his 2015 memoirs: "Moving so quickly [to expand NATO] was a mistake. [...] Trying to bring Georgia and Ukraine into NATO was truly overreaching [and] an especially monumental provocation"

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498545008843972612

   Verwijderen
  11. 10) Nog eentje als laatste, want de lijst 'goes on and on':

   Sir Roderic Lyne, former British ambassador to Russia, warned a year ago that "[pushing] Ukraine into NATO [...] is stupid on every level." He adds "if you want to start a war with Russia, that's the best way of doing it."

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498567790709514241

   Verwijderen
  12. Deze Sir Roderic Lyne????

   Mobiele telefoons betekenen dat Vladimir Poetin zijn volk niet voor altijd voor de gek kan houden: moderne technologie betekent dat de pogingen van de Russische leider in het Koude Oorlog-tijdperk om de waarheid over oorlog met Oekraïne te onderdrukken gedoemd zijn te mislukken, schrijft voormalig ambassadeur Sir Roderic Lyne

   https://www.dailymail.co.uk/debate/article-10575619/Mobile-phones-mean-Vladimir-Putin-fool-people-writes-SIR-RODERIC-LYNE.html

   Verwijderen
  13. Deze Bob Gates????
   Voormalig minister van Defensie Bob Gates heeft een signaal voor president Poetin
   https://www.thecipherbrief.com/column_article/former-secretary-of-defense-bob-gates-has-a-signal-for-president-putin

   Verwijderen
  14. Deze William Burns?????
   Hoogste Amerikaanse inlichtingenfunctionaris ziet Oekraïne als Poetins 'mislukking'
   https://www.voanews.com/a/top-us-intelligence-official-sees-ukraine-as-putin-failure/6737032.html

   Verwijderen
  15. Dawg en Eddy halen think-tankers aan. Die vroeger een positie hadden. Geen domme mensen, maar gewend onder bevel te staan en onderdeel van het VS martiale diplomatieke systeem. Uiteraard is het doen van enkele uitlatingen een mooie aanvulling op hun pensioen. De ex diplomaten onderschatten het Russische leger en de ex generaals onderschatten de Russische politiek. Mobieltjes en internet geven de Russen de kans hun versie en de onze te vergelijken, waarbij ze ook zien hoezeer hun land en volk hier gehaat wordt. Op onze beurt kunnen wij eveneens alles boven water krijgen van beide kanten, ondanks de verstikkende censuur in het westen.

   Verwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een brutaliteit van pro Russen om een souverein land proberen te chanteren en onder druk te zetten om niet zelf te mogen beslissen of ze zich willen aansluiten bij militaire aliantie. In dit geval NATO.

  Rusland en pro Russen moeten vooral nog meer zogenaamd waarschuwen en dreigen.
  Het werkt alleen maar averechts en het zal het proces alleen maar versnellen dat NATO Ukraïne zal inlijven met goedkeuring van de EU.
  Als dat eenmaal is gebeurd zal ook iedere aanval op Ukraïne een aanval op alle NATO landen zijn.
  Doe er je voordeel mee Putin zodat als jij nog meer Ukraïnse slachtoffers maakt alle NATO landen een vrijbrief hebben om Russische slachtoffers te maken ............let op............op Russich grondgebied. Denk aan militaire basissen op Russisch grondgebied.
  De krimbrug en bijvoorbeeld marinebasis Sebastopol kan met een paar tactische bommen ook geheel in puin liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Verklaring van de voorzitter van SE "NNEGC "Energoatom" Petro Kotin over de ontvoering van Zaporizja NPP Directeur-generaal Ihor Murashov
  30 september rond 16.00 uur werd onze medewerker, directeur-generaal van de Zaporizja NPP Ihor Murashov, door de Russische patrouille vastgehouden op weg van de fabriek naar de stad Energodar.
  Het voertuig van de directeur-generaal van de NPP werd gestopt, hij werd uit de auto gehaald en met geblinddoekte ogen werd hij in een onbekende richting gereden. Vooralsnog is er geen informatie over zijn lot.
  https://www.energoatom.com.ua/app-eng/eng-0110221.html

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De Russische kant bevestigde ondertussen de detentie van het hoofd van de kerncentrale. Op zaterdag (1 oktober) hebben de autoriteiten het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) op de hoogte gebracht, zoals het Duitse persbureau (dpa) meldt. De actie zou een tijdelijke arrestatie moeten zijn, zei een IAEA-woordvoerder in Wenen.

  Volgens Rusland is het doel om het hoofd van de kerncentrale verschillende vragen te laten beantwoorden.

  Wel een vreemde en agressieve manier om iemand wat een stroomcentrale leid wat vragen te stellen.
  Heeft te maken met de brutaliteit en schaamteloosheid aan Russische zijde. Echte KGB praktijken wat de separatisten en Russen hanteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. I don't mind freezing to death if it helps Ukraine.......

  https://twitter.com/Fomo_Rekktoshi/status/1575772364167839744/photo/1

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Al met al: ik vind het heel vervelend! De strijders van de republiekjes hebben echt alles gegeven. En Putin is VEEL te terughoudend geweest.

  In Izium hebben de inwoners nu terecht Doodsangst. Wordt het terug veroverd? Uiteraard. Maar deze burgers, met dezelfde meningen als wij nu, gaan nu op de meest afschuwelijke wijze de marteldood te gemoet,

  Ik hoop en wens dat ze meer inspiratie en inzicht hebben dan ik. Ik wens hen sterkte, sterkte die ikzelf niet heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het is niet mijn gebruik om president Putin te bekritiseren. Maar in dit geval ben ik toch wel boos. Door een veel te terughoudende strategie komen veel onschuldige burgers in afschuwelijke problemen. Ik wil niet in hun schoenen staan! Moge de Goden hen kracht geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. De meeste Russen zijn bona fide christen en monotheisten, Ze erkennen Orthodox, Muslim, Buddhist en zelfs het Judeisme. Maar ook hun Shaman tradities in Siberia.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Voor de meesten van ons is polytheisme een vloek.
  Maar veel minder wanneer men beseft dat die ''Goden'' in bijbels perspectief eigenlijk een grote hierarchie van engelen, aartsengelen en ook nog veel machtiger realiteiten zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ach gut ach gut, Rootman trekt de 'geloofkaart' en 'godenkaart' terwijl hij altijd aangeeft er niks van moet hebben.
  Rootman weet zelf niet meer wat voor of achteren is en is weer aan het 'dwalen' hahahahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Toktok snapt nog geen 20 % van mijn reacties. Jammer, want ik zou het hem in een middag kunnen uitleggen. Hij heeft uiteraard het volle recht om tot andere conclusies te komen.
  Met name als hij dit met feiten en logische argumenten zou kunnen verdedigen.

  Ondanks mijn hoop daarop vrees ik dat het er helaas nooit in zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oke, als jij mij toktok noemt blijf ik jouw verdwaalde smurf noemen.
  Laten we het eens over het geloof in Jezus Christus hebben. Alleen via Hem kom jij tot God de Hemelse ALvader.
  Alleen via Jezus kan een mens gered worden. Jij,ik,JV,Dawg,Blik,dwarsligger,Hildegard,Oligarch,Matt en een ieder die ik hier vergeten ben
  Daarna zal ik je wat laten lezen en horen over die Patriarch Kirill

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Geloven is obsolete! Mijn Russische orthodoxe vrienden zijn bereid om Christus zijn hoge plaats te erkennen. Ikzelf , als ik daar ooit toe kan komen, zal daar nog heel veel jaren voor nodig hebben.

  Mij maakt het niet uit hoe jij me noemt. Als jij reageert als een kip zonder kop blijf ik je Toktok noemen...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Russische orthodoxe vrienden???????????????
  Overeenkomsten kerstboom en Patriarch Kirill
  Patriarch Kirill heeft in een preek vorige week kort na de aankondiging van de gedeeltelijke mobilisatie van Russische mannen door Putin, aangegeven dat een soldaat die het ultieme offer brengt voor zijn land daarmee zijn eigen zonden zou kunnen reinigen. Dit gaat regelrecht in tegen het bijbels Evangelie wat onderwijst dat een mens uitsluitend gered kan worden door geloof in het offer van Jezus alleen.

  https://www.youtube.com/watch?v=J4-CBoe1X-A
  ______________________________________________________
  Preek Patriarch Kirill........via instellingen kun je NL ondertiteling instellen. Eerst bij tandwieltje op ondertiteling klikken en daarna op automatische vertaling. Daar kun je nederlands selecteren. Voila.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ak5d5NF6yVA&t=0s

  Mooie orthodoxe vrienden heb jij.
  Deze orthodoxe 'vrienden' hebben totaal niks met ware christenen te maken.
  En nee, kom nu mij niet beschuldigen met kerk en vaticaan.
  Want ik als christen gelovige heb niks met de Paus of een kerk die de Paus vereerd te maken.
  Ook daar heerst dwaling.
  Dwaal gerust verder tuinkabouter in smurfenland.
  Een op het goede pad wandelend mens krijgt een dwalend mens zoals jij toch niet meer op het juiste pad.
  Verspilde moeite.

  BeantwoordenVerwijderen