vrijdag 9 september 2022

Waar is Putin mee bezig? Deel zoveel.

In de pan gehakt bij Balaklea. De Oekraïense aanval kon men dagenlang aan zien komen; tijd zat om zich op voor te bereiden. Maar de meeste Russische troepen verdwenen en een paar lichtbewapende frontsoldaten van de lokale militia stonden daar in de vuurlinie en de rest is geschiedenis. Balaklea is in Oekraïense handen. Hoe zou het gaan met de bewoners die daar net een Russisch paspoort hadden verkregen? Zie het schematische teken verslag, HIER (cynisch). Hoe lang blijft Shoigoi (Minister van Defensie) nog aan?

4 opmerkingen:

 1. Ja, ook Moon of Alabama vind het een slechte zaak. KLEINE MOGELIJKHEID DAT HET EEN RUSSISCHE val is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een artikel dat toch wel een ander beeld schept:
  Oekraïne verliest soldaten

  En dit:

  Hoe de oorlog de nieuwe houding van Rusland bepaalt

  Ik ben er van overtuigd dat Rusland de touwtjes stevig in handen heeft en niet zal aarzelen om Amerika een lesje te leren als dat regime zware wapens gaat inzetten, want dat is dan een rechtstreekse oorlogsverklaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zal de steun voor een mobilisatie en eindelijk bombarderen doen toenemen. ipv 10% moet nu 15% en de luchtmacht ingezet worden. De Navo kan nauwelijks nog escaleren, de sancties werken niet en het regime heeft alles ingezet. als deze tegenaanval goed wordt opgevangen kan de tegen-tegen aanval de genadeklap geven. De verliezen in deze strijd waren onnodig maar het is geen schaakspel met strikte regels. Tegenslagen omzetten in kracht en er snel van leren, levert de overwinning. we zullen zien wie de judo meester is.

  BeantwoordenVerwijderen