zaterdag 10 september 2022

Dat ging snel: Izum nu in Oekraïense handen

Izum was voor de Russen een belangrijke voorpost, richting Slavyansk, Kramatorsk. Hadden ze met bloed, zweet en tranen veroverd. De Oekraïeners hebben deze stad zojuist ingenomen. BRON. Licht geredigeerde computervertaling onder de *******:

Hoe doen de Oekraïeners het?

Hoe de Oekraïeners het doen? Nou, ongeveer zo: Ze komen in 4 linies: de eerste linie bestaat uit het laagste allooi, die gaan vooruit; daarachter komt een beter getrainde linie; als derde een nog beter getrainde linie, met ook heel veel huurlingen, en daarachter, als vierde linie, Kraken. Elke linie zorgt ervoor dat de linie voor hem vaart houdt. Het wemelt er van de buitenlandse krachten. We horen aantallen van 300.000, die allen staan te trappelen om ten strijde te trekken tegen de Russen.

In die link die we u boven gaven, zit ook een video. Bekijkt u die aub. Daar ziet u de file van auto's die uit de door Rusland verloren gebieden op de vlucht zijn geslagen voor de genoemde 4 linies van de Oekraïeners. U hoort daar, "shestsot, krai ne widno, stayat uzhe soetki". Wij vertalen dit commentaar voor u: "We rijden al zo'n 600 meter tot een kilometer, het einde van de rij aan auto's is nog niet in zicht. Mensen staan hier al etmalen." Mensen proberen hen wat hulp, water, te geven. Er is weinig tot niets georganiseerd. In de vertaling onderstaand meer daarover. Ondertussen wordt in Moskou groots en meeslepend, altijd begin September, de verjaardag van Moskou gevierd, alsof er niks, maar dan ook helemaal niks aan de hand is. We gaan het nog sterker maken: het is de opening van de Russiche staats-tv, het Perwi Kanal, in termen als "grandiozni". Daarna volgt een trits aan ander nieuws uit de zelfde beker...

En dan nog dit: Is Blik het beste blog in het Nederlandse taalgebied betreffende het Oekraïne-thema? Wij meldden de Russische catastrofe eigenlijk al voordat hij gebeurde, jl woensdagochten. Ons werd toen door anderen nog tegengeworpen: 

"Het gaat over een kleine terug-trekking uit een leeg dorp...."

**************************************************************

09/10/22. Actueel

👉🏻“ ❗Izum is gevallen.
Ik zwijg, iedereen weet alles.
Kanaal "Aartsengel Spetsnaz".

👉🏻“Ik doe een beroep op humanitaire hulpverleners en onze reddingsdiensten. Nu hebben we uw hulp nodig bij de grens bij de Logachevka-controlepost, waar een groot aantal mensen uit Balakleya en Kupyansk zich hebben verzameld. Deze mensen zijn op de vlucht voor de represailles van het regime in Kiev. Ze vertrouwden ons en ze kunnen nog nergens heen.
Ze hebben tenten, verwarmingspunten, internettoegangspunten nodig om te communiceren met familieleden, voedsel en water, en alleen maar hulp en ondersteuning.
Ik hoop echt dat het in de ochtend al is begonnen met bezorgen, want gisteren was het er nog niet.
Kanaal "Nezhurka".

👉🏻Video: “De situatie is kritiek bij het Peski-controlepunt bij Logachevka (regio Belgorod). Er is een tent, maaltijden en een tijdelijk verblijfskamp. Maar dan van Russische kant.

Er is niets georganiseerd vanuit het door Rusland gecontroleerde gebied van de regio Charkov. Voordat burgers de controle kunnen passeren en documenten kunnen controleren, moeten ze een uniforme humanitaire ramp overleven.

Mensen zonder water, eten en warm voor twee dagen staan ​​in de rij. Er staan ​​meer dan 400-500 auto's in de rij en ongeveer 200 mensen.

Dit is wat vrijwilligers die op vrijwillige basis werken zonder de steun van de autoriteiten schrijven:

We zijn erin geslaagd om meer dan 1000 mensen te voeden en warme dranken te geven. Mensen huilden en bedankten. Ik geloofde niet dat het gratis was. We konden daar maar tot één uur 's nachts staan ​​en kwamen om vier uur 's ochtends terug.
Daar is geen verbinding. Alleen Tele2 neemt met tussenpozen.

Ja, er zijn filtratiemaatregelen nodig. Ja, de controles zijn ook serieus. Maar het probleem is dat er geen menselijke relatie is. Het lijkt erop dat het moeilijk is om een ​​kamp naar het controlepunt te brengen en op te zetten?


80 opmerkingen:

 1. De Saker was van mening dat dit nog niet zo ingrijpend is, en dat het gezien het terrein en de omstandigheden wel te verwachten was.

  Ik heb zijn blogje daarover vertaald, en ook de grotere betekenis aangestipt: Als Amewrika deze oorlog wint, wie gaat ons dan beschermen tegen de volkerenmoord die de Neocons op ons gaan plegen?
  ( Die volkeren-moord op alle niet-joden zit in hun genen, en is daarin gekomen door eeuwen lange selectie. Altijd als ze volledig de baas zijn ergens, dan zie je het gebeuren.)

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/09/1327-wie-gaat-de-oekraiense-oorlog.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar hebben we die gekke bioboer weer met zijn eeuwige jodengezwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hasbara-Eddy houdt zich aan de Hsabara voorschriften: Ga niet is discussie, beperk je tot scheldpartijen en zwartmakerij.

   Verwijderen
  2. Wat Jan Verheul min of meer bedoelt, ga trollen en zwammen net als Jan Verheul zelf komt doen hier.

   Verwijderen
 3. https://nos.nl/artikel/2444071-oekraiense-militairen-boeken-snelste-terreinwinst-sinds-maart

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan Putin een oorlog verliezen zonder gezichtsverlies te leiden, en zo nee weet hij te incasseren of grijpt hij naar een zwaarder middel dan tot nu toe gebruikelijk is op het slagveld. Verlies van deze oorlog betekent dat duizenden Russische soldaten um sonst het leven hebben gelaten. Kan Putin dan nog wel als president aanblijven of is het dan einde oefening. Zo nee, wil men dan in Rusland verder op de oude voet of eist de bevolking meer vrijheden op dan voorheen gebruikelijk ? Is dit het einde van een tijdperk Putin en het begin van een nieuw Rusland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verlies van deze oorlog betekent dat joodse Neocon mutanten een atoombom op de stoep van Moskou kunnen plaatsen en zullen plaatsen.
   Daarna zullen ze zich Heer van de Wereld wanen, en gaan ze China aanpakken.
   Hun plannen zijn al 23 jaar geleden wereldkundig gemaakt, door henzelf: https://cryptome.org/rad.htm

   Verwijderen
  2. Het pad van Putin is een doodlopend pad.
   Voor veel Russen komt dit besef helaas wat laat.
   Oorzaak is de misleidende en zeer gewiekste Russische staats propaganda wat Putin heeft los gelaten op Russische staatsburgers.

   Verwijderen
 5. Raar dat mensen voor een controlepost etmalen gaan wachten terwijl er een ramp afspeelt. RT geeft aan dat er een evacuatie is geweest vanaf 8 september. Ook de trollen zitten te soppen van enthousiasme over deze aanval en het nazio succes. De gedode burgers zullen dadelijk vol trots aan VDL getoond worden. De PR machine stond dus al klaar en draait op volle toeren, dit moet een succes worden en een grote blamage voor Putin, het is Z. laatste kans. Zodra de aanval letterlijk doodbloed kan het snel omslaan. Lijkt me echt beter om de ontwikkelingen af te wachten en geen paniekreactie te voeden of nog erger de opening van het tv seizoen te cancelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tony Cartalucci is nog steeds positief over de oorlog: https://youtu.be/n3zNxBahukU

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Doorpakken voor alle vechtende eenheden die Ukraïne willen bevrijden van door Putin gehersenspoelde Russische legereenheden en de door het kremlin gesteunde separatisten.
  En als het kremlin het op hergroeperen wil gooien en zijn Russisch kanonnenvoer weer opnieuw naar het front wil sturen om Ukraïners te vermoorden, gelijk die Russen op Ukrains grondgebied weer op hun flikker geven tot ze er dood bij neervallen.
  Net zolang tot de Russische soldaat zegt: bekijk het maar Mr Putin, loop maar naar de kloten met jouw achterlijke debiele waanbeeld om de USSR te herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 25th airborne assault brigade during offensive in Kharkiv region. Destroyed Russian positions

  https://www.youtube.com/watch?v=nb6-9GaoqnQ

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oceanië always in war with Eastasia.

  Het moet een lange crises worden.
  Net als het gevecht tegen het "virus" en het gevecht tegen het "klimaat".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En in Nederland het gevecht tegen stikstof.

   p.s. Ondertussen wordt er geen kunstmest meer gemaakt in Europa en mag de boer de mest niet meer over zijn land uitrijden. Waardoor er veel minder voedsel geproduceerd wordt.

   Velen zullen binnenkort thuis zitten. (Ziek van de prikjes en de malaise) Koud en hongerig.

   Verwijderen
  2. Georgia Meloni wil sancties tegen Rusland. Wil het land verder in de afgrond duwen en de burgers laten lijden.

   Verwijderen
  3. Agenda 2030 gaat succesvol door (mede dankzij het conflict in Oekraïne)
   De spelletjes met de turbine(s) van de gaspijpleiding. LOL. Poppenkast.

   Verwijderen
 10. Blik, je moet niet zo in de westerse propaganda trappen.
  Bij Frontnieuws praten ze heel anders.
  ik vermoed ook dat de oekies in een soort van ketel gedwongen worden en eenmaal erin Rusland de deksel erop zet en de nazi's naar de zevende hemel stuurt in een vlammende bommenregen.
  De westerse propaganda hebben heel hard een overwinning nodig dus nu draait de propaganda machine op volle toeren want anders droogt de geldkraan op.
  Over Oekraïense doden hoor je niks bij de MSM en dat zegt genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekkere bron heeft die Belg weer.
  Als je je daar door laat misleiden heb je ze echt niet allemaal meer op een rijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De demilitarisatie en denazificatie van Ukraïne gaat onverminderd door, met weinig KIA's en MIA's aan de kant van de RF.
   Het is slim om je vijand naar je toe te laten komen i.p.v. hem achterna te jagen. Uiterst korte aanvoerlijnen schelen ook nog eens in de kosten.
   De terugtrekking van de strijders was precies datgene wat de NATO en hun marionet, de jood Zelensky, niet verwachtten en wilden.
   Het was de bedoeling om de RF een demilitarisatie toe te brengen. Helaas voor hen is dat mislukt.
   Nu proberen de westerse media het toch als een overwinning te brengen en onnozelaars als Eddy trappen daar nog in ook.

   Verwijderen
  2. Die terugtrekking van de RF is precies wat de NATO verwachtte anders zouden ze of vermoord of gevangen zijn geweest.
   Het Ukraïnse leger wordt steeds handiger in het bedienen van westerse moderne wapens.
   Dwarsligger is een slechte verliezer.

   Verwijderen
 12. https://nos.nl/artikel/2444185-oekraiense-leger-herovert-in-elf-dagen-3000-vierkante-kilometer-grondgebied

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://nos.nl/artikel/2444136-ongekende-oekraiense-opmars-keerpunt-in-de-oorlog

   Verwijderen
  2. Als Ukraïne de komende twee jaar iedere week zo'n stuk grond herovert hebben ze over 2 jaar nog steeds niet terug wat ze in 6 maanden zijn kwijt geraakt.
   Over de ruim 4000 dode en 8000 aangeschoten of kreupele Ukies per week zullen we het maar niet hebben.

   Verwijderen
  3. https://twitter.com/Flurdig/status/1568913135406383106?s=20&t=nWTX6_1LB-69dNS5eIaM9w

   Verwijderen
 13. Moon of Alabama, die nooit op zondag publiceert, heeft deze zondag toch een overzichts-artikel geplaatst.

  Hij zegt dat Putin àltijd de wil van het volk uitvoert, en hij vermoedt dat het volk een hardere oorlog wil. Hier zijn 5 pagina lange artikel:
  ( in het Nederlands vertaald)

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/09/1328-moa-moet-rusland-nu-met-echt.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onzin van die bioboer weer.
   Het is namelijk het volk wat de wil van Putin moet uitvoeren en niet dat Putin de wil van het volk uitvoert.
   Gemeenteraad van St Petersburg ziet Putin liever vertrekken uit het kremlin

   Verwijderen
  2. "Gemeenteraad van St Petersburg ziet Putin liever vertrekken uit het kremlin"

   Uit de serie: 'Onzin ! gratis af te halen, bij Eddy."

   NB: 82% van de 120 miljoen Russen wil Putin IN het Kremlin.   Verwijderen
  3. Deputies in St. Petersburg suggest State Duma charge Putin with high treason
   Municipal deputies for the Smolninskoye District in St. Petersburg plan to submit a petition to the State Duma (the Russian parliament) to charge Russian president Vladimir Putin with high treason for unleashing the war in Ukraine. Deputy Dmitry Palyuga announced the intention on Twitter.

   According to Palyuga, “the majority of deputies in attendance supported the decision.” In conversation with The Insider, he specified that seven out of ten voted in favor of the initiative.

   According to its sponsors, Putin’s actions since the beginning of the “special military operation” fall under Article 93 of the Russian Constitution, which stipulates for the president's impeachment based on charges of high treason or other serious crimes brought against them by the State Duma.

   The president's decision to attack Ukraine is “detrimental to the security of Russia and its citizens”, the petition reads, because the Russian army is losing its fighting-fit units and its servicemen become disabled. The authors of the petition also point out that the withdrawal of foreign players from the Russian market and the “brain drain” accelerated by massive emigration are bound to leave a dent in “the Russian nation's economic wellbeing”. The deputies also underline that NATO is pushing its frontiers eastward, contrary to the announced goals of the special operation, while Ukraine is receiving state-of-the-art weapons.

   “While the Russian president declared the demilitarization of Ukraine as one of his goals, we are witnessing the opposite happen. This is not to say that we stand in full support of the goals declared by President Putin, but even in his own terms, he is harming Russia's national security,” Palyuga explained to The Insider. “We want to let people know that there are deputies who are opposed to the current policy and who believe that Putin is harming Russia. We also want to let them know we are not afraid to speak out.”

   https://theins.ru/en/news/254860

   82% van de 120 miljoen Russen wil Putin in het Kremlin is een uit de duim gezogen aanname Jan Verheul.
   Het is eerder dat het gros van de Russische bevolking bang is om openlijk niet achter Putin te staan.
   Russen onderwerpen zich dan maar aan het kremlin dictator regime.

   Verwijderen
  4. U lezers op Blik zijn natuurlijk altijd vrij om de grootste gratis onzin serie van Jan Verheul te volgen en U in zijn web van valse informatie te verstikken.

   Verwijderen
 14. Scott Ritter blijft erbij: Rusland stopt deze oorlog als heel Oekraine zich heeft overgegeven. Wat de impact van het tegenoffensief door Oekraine is zal komende dagen duidelijk worden; Ritter is er van overtuigd dat Rusland zich gaat herpakken. https://youtu.be/zAxkYgqh7Ck?t=302

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oekraïne geeft zich nooit over.
  Oekraïne blijft voor zijn land knokken net zolang totdat Russische agressors zich voor altijd terugtrekken uit hun land.

  Rusland zal er ook nooit en te nimmer in slagen om verdeeldheid binnen Europa te zaaien of de bondgenootschappen met werelddelen zoals Canada,Amerika en Australië te breken.

  Ze kunnen dreigen wat ze willen die Russische malloten.
  Dat doen ze uit onmacht, zover is zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen de komende tijd vanzelf ondervinden of het dreigen of waarschuwen is.

   Verwijderen
  2. Dat zeer zeker.
   En net zo lang als de Russen oorlogje komen spelen op Ukraïns grondgebied zolang blijft het Ukraïnse leger gesteund door het westen met manschappen en materieel, zoveel mogelijk Russische soldaten op Ukraïns grondgebied van hun leven beroven.

   En mocht Rusland uit wanhoop en lafheid lange afstands raketten inzetten vanaf Russisch grondgebied en steden als Kiev bombarderen kan Ukraïne als het zover is ook gebruik maken van lange afstands raketten om bijvoorbeeld St Peterburg te bombarderen.
   Mooi toch?

   Verwijderen
  3. Voorlopig zit op dit moment half Ukraïne in het donker omdat de RF enige Calibrs op pad heeft gestuurd.
   De voorgenomen stroomlevering van de jood Zelensky aan de EU, zal wel niet veel meer van terecht komen.

   Verwijderen
  4. Er brand nog licht voldoende op dit continent.
   Rare manier van oorlogje voeren heeft die Russische mongool in het kremlin.

   Verwijderen
 16. De Oekraïne oorlog is de zoveelste oorlog tegen de middeninkomens en natiestaten in de westerse wereld.
  Zijn jullie oogjes geopend?
  Eddy, JV, Blik, hildegard etc, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wat het is Oligarch.
   Rustig adem halen en roeien met de riemen die je hebt@oligarch. (om mee te gaan in jouw schuitje waar we volgens jou samen inzitten)

   Verwijderen
  2. Gezellig in het zelfde schuitje tegen de oligarchen van WEF.
   Dat schuitje van hun gaat zinken in het diepste trog op aarde.

   Verwijderen
  3. Wel dan blijven opletten dat je jezelf niet laat meetrekken naar het diepste trog op aarde waar ze toe zinken volgens jou.
   Btw...heb jij soms een glazen bol dat je dit zo stelt?
   Ik geloof niet zo in glazen bollen. Meestal zijn dat ook oplichters.

   Verwijderen
 17. Update 9/11 van DPA;

  Grote delen van Oekraïne in het donker door massieve raketaanvallen van de RF marine. RF overgestapt naar NAVO tactiek, platleggen van de infrastructuur. Openbaar vervoer, en communicatie ligt grotendeels plat. Nieuwe fase van de oorlog is ingegaan. RF is gestopt met 'playing nice'.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alsof ze ooit "playing nice" hebben gedaan.
  Alleen als je naar de pijpen van het kremlin danst of Putin in de reet kruipt.
  Joop kruipt ook graag in de reet van Putin?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het optreden van pianiste Polina Osetinskaya werd in Sint-Petersburg geannuleerd na openbare post ter ondersteuning van Oekraïne.
  Optreden in het Sint-Petersburgse Philharmonia van pianiste Polina Osetinskaya is afgelast, deelde ze zelf op Instagram.

  "Ik ben net aangekomen in Petersburg. Ik heb net een telefoontje gekregen en kreeg te horen dat ik morgen het driedubbele concert van Beethoven in de Philharmonia niet meer zou spelen. Ik denk dat iedereen weet waarom. Bedankt voor je aandacht", schreef ze.

  Momenteel staat haar naam niet in de aankondiging op de Philharmonia-website. Volgens RTVI kan de vorige versie van de aankondiging, met de naam van Osetinskaya, worden bekeken op het webarchief.

  Na de Russische invasie van Oekraïne sprak de pianiste haar steun uit voor Oekraïne. Verder deelde ze de open brief van de Russische ngo's waarin ze vroeg om het einde van de oorlog.
  in enkele maanden worden optredens en concerten van artiesten die zich tegen de oorlog hadden uitgesproken, in Rusland geannuleerd. Begin juli publiceerde de Russische krant Fontanka een lijst met "verboden muzikale artiesten" waarmee concertorganisatoren naar verwachting geen zaken zullen doen.

  Zo kondigde de Russische band Krovostok onder druk van de autoriteiten de annulering van hun concert in Moskou aan, terwijl een andere Russische band Anacondaz om dezelfde reden hun concerten moest verplaatsen.

  Concerten van band Splean werden in twee Russische steden afgelast nadat ze tijdens een recent optreden een nummer hadden opgedragen aan de Russen die Rusland moesten verlaten. Frontvrouw van band AloeVera zei dat wetshandhavers een bezoek brachten aan de eigenaar van de concertzaal waar haar band een "geheim" concert had gespeeld.
  https://novayagazeta.eu/articles/2022/09/02/pianist-polina-osetinskayas-performance-cancelled-in-st-petersburg-after-public-post-in-support-of-ukraine-news

  Dit zijn mensen die niet naar de pijpen van kremlin dansen.
  En zo gaan ze dan met geweldige talentvolle Russen om.
  Wat een doodgravers zijn het toch al die kremlingasten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eddy, de lijst van mensen uit Rusland die geboycot zijn in Europa is veel langer. zelfs een internationaal sportevenement zoals de F1 mag niet doorgaan in Rusland. Wie is hier nu hypocriet?

   Verwijderen
  2. Die lijst kan naar de prullenbak zodra Putin opdracht geeft aan zijn leger om zich geheel terug te trekken uit geheel Ukraïne.
   Dus ook uit het oostelijke gedeelte. Dat dit gedeelte van Ukraïne zichzelf uitroept tot eigen volksrepubliek wil nog niet zeggen dat dit door Kiev erkend wordt.
   Stel je voor dat Brabant zichzelf uitroept tot eigen volksrepubliek en dat België de Brabanders bewapend omdat Brabanders liever met België zaken doet.
   Dan nog een stap verder..........het Belgische leger komt dan zogenaamd Brabant bevrijden onder het mom van 'denazificeren'.
   Geloof me...........onze politieke hoofdstad den Haag zal dit niet tolereren en het Nederlandse leger al dan niet gesteund door de NATO zal die Brabantse opstandelingen 'een kopje kleiner' maken en die Belgen naar walhalla sturen.
   En zolang die Belgen daar ongewenst op Nederlands grondgebied onrust komen stoken blijven er sancties gelden voor de Belgen.

   Maar goed Matt, als je het niet eens bent met onze westerse democratie raad ik je aan om je koffers te pakken en op te rotten naar jouw zo geliefde Rusland waar je beter van jouw vrijheid kunt genieten dan in België.

   Verwijderen
  3. Ik ben nog nooit in Rusland geweest dus ik kan echt niet spreken van 'mijn geliefd Rusland'.
   Wat ik wel zie is dat west Europa tot een totalitaire dictatuur is geworden door de schoothondjes van Swapp en zijn vriendjes zoals Hellgates en Fauchi de moderne Mengele, die er op uit zijn om ons tot slaven te dwingen en nu al goed op weg zijn om ons uit te hongeren en straatarm te maken via torenhoge zelf uitgelokte energie prijzen, die al de hoogte ingingen voor dat Rusland ook maar 1 schot gelost had. Nu is het wel zo gemakkelijk voor die aanstokers om Rusland overal de schuld te geven zoals ze al decennia doen om hun eigen verantwoordelijkheid niet te hoeven erkennen en zijdelings om Rusland kapot te maken zodat ze dat land van zijn rijkdommen kunnen beroven zoals ze al in zoveel andere landen gedaan hebben (Irak, Libië, Afghanistan enz. en ze bemoeiden zich met de Slowaakse regio o.a. Kosovo en Servië om daar ook verdeeldheid te zaaien en dat land in delen op te splitsen, onder goedkeuring van de EU, en daar mocht het ineens wel. De oorlogsmisdaden o.a. door het Nederlandse leger vergeten?) maar nu hebben ze een tegenstander die terug schiet, een tegenstander die niets anders doet dan zijn eigen volk te beschermen tegen onderdrukking van nazi's en huurlingen gesteund en gefinancierd door het westen met Amerika op kop. En dat speelt al sinds 2014 en het is het westen dat steeds de eerder gemaakte afspraken geschonden heeft omdat Amerika persé die oorlog wil.Het zal wel iets met de komende verkiezingen te maken hebben in Amerika, waar Biden op zwaar verlies staat.

   Dus ik kies de kant van diegenen die het meeste onrecht worden aangedaan.

   Eddy, jij roept hier zo vaak dat als iemand jouw terrein betreed je hem een kopje kleiner zult maken, nou, de inwoners van de Donbas denken precies hetzelfde over de nazi's die door Kiev gestuurd worden en op de burgerbevolking schieten.
   Zij hebben er vrijwillig, mede door dat geweld tegen hun, voor gekozen om bij Rusland te horen, een taal die ze spreken maar door het regime verboden is.
   Om jouw voorbeeld te volgen; Als Den Haag de Limburgers zou verbieden om Limburgs te spreken zouden ze ook in opstand komen.

   Verwijderen
  4. Weer kallen her noch ummer plat!

   Verwijderen
  5. Zoe te huren kumst dich auch oet Limburg

   Verwijderen
  6. Bûter, brea en griene tsiis, wat'dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries

   Verwijderen
 20. Ook Scott Ritter draait bij en moet erkennen dat Rusland niet is opgewassen tegen het leger van Oekraine dat hij nu een NATO leger noemt. https://youtu.be/8_KB3MlgP-s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://nos.nl/artikel/2444523-kiev-oekraiense-strijdkrachten-blijven-russen-onder-druk-zetten

   Verwijderen
  2. Twitteraccount van Gonzalo Lira opgeschort!

   Verwijderen
  3. Blij dat Oekraïne en co weer terrein winnen hildegard en Eddy?
   Teleurgesteld dat Rusland en co terrein hebben verloren Blik, Wolf, JV etc.

   Niemand hier behoort tot een winnend team.
   We winnen alleen als de sancties tegen Rusland worden opgeheven en goedkoop aardgas/olie en andere goederen weer naar Europa stromen en omgekeerd Europese producten naar Rusland gaan.
   De realiteit is dat dit conflict een lange tijd gaat duren omdat dat de bedoeling is naar mijn mening.

   Rusland/Poetin wint door de hoge grondstofprijzen.
   WEF wint doordat de Europese maatschappij failliet gaat en het later kan worden herbouwd als een hoog gedigitaliseerde- en sterk verbonden inclusieve toezicht staat naar chinees model.

   p.s. In dit geval gaat mijn sympathie meer uit naar Rusland om de volgende redenen.
   -NATO, NGO's en oligarchen hebben een staatsgreep gepleegd in 2014
   -De minsk akkoorden zijn 8 jaar lang niet nageleefd.
   -Rusland heeft recht op een onafhankelijke onbewapende buurland als buffer tussen de NATO en Rusland.

   Maar winnen doe ik niet als Rusland wint. Net zo min als Oekraïne wint. Zoals Plasterk heeft gezegd. De elite heeft de oorlog verklaart tegen het volk.

   Verwijderen
  4. Op je vraag of ik blij ben dat OekrAine terrein wint is mijn antwoord: het maakt me niet zoveel uit. Ik ben niet voor of tegen welk strijdende partij dan ook.wat mij fascineert is de propaganda en de eenzijdige berichtgeving die men verspreidt en op basis waarvan mensen zich geroepen voelen partij te kiezen.

   Verwijderen


  5. "-Rusland heeft recht op een onafhankelijke onbewapende buurland als buffer tussen de NATO en Rusland."

   @Oli, hoe kom je erbij dat Rusland daar recht op moet hebben? Je formuleert een contradictie door te stellen dat Rusland recht heeft op een onafhankelijk en onbewapend buurland. Als je deze eisen stelt is er gaan sprake van onafhankelijkheid maar moet er gedanst worden naar de pijpen van de eiser: Rusland.

   Oekraine is een soevereine staat. Een souvereine staat bepaalt zelf met wie het zaken doet en met wie niet. Dus als het onderdeel wil worden van de EU of van de NATO is dat het recht van een souverein land.

   Verwijderen
  6. Hildegard,
   Oekraïne als land interesseert Rusland geen barst. Als Putin had gewild was Kiev in het allereerste begin al platgebombardeerd.
   Het gaat om die gebieden met Russisch sprekende mensen die er zelf voor gekozen hebben om bij Rusland te horen, iets wat in het verleden normaal was. Rusland wil enkel een bufferzone zodat zware wapens hun hoofdsteden niet kunnen bereiken.
   Wat zou er gebeuren als Rusland Cuba weer gaat bewapenen en deze keer met raketten die het vaste land van Amerika kunnen bereiken?
   Cuba was/ is een bondgenoot van Rusland, net zoals Venezuela, waar ook een Russische marinehaven komt.
   Hoe zal Amerika hier op reageren denk jij?

   Verwijderen
  7. @Matt, ik zie geen logisch verband tussen mijn post en jouw reactie. Cuba is een souverein land. Een souvereine staat bepaalt zelf met wie het zaken doet en met wie niet. Als Cuba Rusland uitnodigt om aan raketbasis in te richten is dat het recht van het souvereine land Cuba. Ik neem aan dat je dan ook niet eist dat de VS recht heeft op een onafhankelijke onbewapend buurland als buffer tussen de NATO en Rusland, of wel?

   Verwijderen
  8. Mijn vraag was hoe Amerika zou reageren als 'de vijand' bij Amerika op de stoep gaat staan en met wapens gaat dreigen.
   En dat is nu precies wat Amerika, onder de paraplu van de NAVO, op de Russische grens aan het doen zijn.
   En Oekraïne is geen soeverein land meer maar zit duidelijk onder de plak van de NATO en Amerika die dat land vol met hun wapens proppen en zelfs 'instructeurs' leveren om de oekies te leren hoe ze moeten oorlog voeren.

   Verwijderen
  9. @Matt, Om op jouw specifieke vraag terug te komen: Niemand weet daar het antwoord op. Men kan daar over speculeren maar niemand heeft de befaamde glazen bol.

   Oekraine is een soeverein land. Het heeft andere landen gevraagd financieel/miilitair steun te verlenen tegenover de dreiging die het vanuit Rusland ondervond. En vooral nu, nu het land met grof geweld is binnengevallen is die hulp essentieel om zich te kunnen verdedigen. Ook als het zo is dat de VS op deze wijze haar invloed uitoefent in deze regio of zoals jij het noemt, onder de plak zit, is dat nog steeds een keuze gemaakt door een soeverein land, want voor wat hoort wat.

   Waarom wil jij dat Oekraine tegen haar zin onder de plak van Rusland komt?

   Verwijderen
  10. Hier nog een artikel over de "soevereiniteit"van Oekraine:

   . Oekraïne wordt bestuurd door de VS met hulp van NAVO/EU partners. Oekraïne is geen soeverein land maar in de facto onderdeel van de VS en EU.
   En in antwoord op jouw vraag: Oekraïne hoeft niet onder de plak van Rusland, zoals ik al eerder stelde, maar het gaat om de Russisch sprekende bevolking in de Donbasregio die er ZELF voor gekozen hebben en die Rusland nu aan het beschermen is tegen 8 jaar! volkerenmoord.

   Verwijderen
  11. Kim Dotcom: Geheim Amerikaans plan gelekt om Duitsland onherstelbaar te verwoesten
   https://dissident.one/2022/09/14/kim-dotcom-geheim-amerikaans-plan-gelekt-om-duitsland-onherstelbaar-te-verwoesten/
   Het plan werkt!

   Verwijderen
  12. @Matt, voor wat de soevereiniteit van Oekraine betreft verwijs ik je naar mijn vorige reactie.
   waar heeft de Russisch sprekende bevolking in de Donbas voor gekozen? Voor onafhankelijkheid? Geen land ter wereld dat zonder slag of stoot delen afstoot om die reden.


   Verwijderen
 21. Scott Ritter, maar nu ook Alexander Christouforou lijkt niet meer zo hoog van de toren te blazen als voorheen. https://youtu.be/dalNs0jYBaw

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Putin is nog niet eens echt begonnen met oorlog voeren volgens zijn recente uitspraak. Nu is het nog een 'militaire operatie'.
  Wat gaat er gebeuren als hij dadelijk wél gaat beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oligarch schreef:
  De minsk akkoorden zijn 8 jaar lang niet nageleefd.

  Dat niet naleven geld voor zowel de separatisten gesteund door Moskou als Kiev.
  Beiden hielden zich niet aan wapenstilstand. Het liep steeds uit op elkaar provoceren waar door beide partijen weer op gereageerd werd.

  Maar de allerbelangrijkste niet naleving van het minsakkoord werd toch echt door de separatisten gedaan.
  In het minsakkoord stond geschreven dat Kiev de controle zou behouden over de grens met Rusland.
  En juist daardoor is het conflict geëscaleerd.
  Dus ga nou niet roeptoeteren dat Ukraïne de schuldige is aan het verbreken van de afspraak in het minsakkoord.
  Het kwaad is nu juist verergerd door militair ingrijpen van Rusland met allerlei kanonnenvoer wat ze maar konden vinden en de door Wagner getrainde huurlingen die dik betaald krijgen door het kremlin wat zich alleen maar kan verrijken aan inkomsten uit gas en olie.

  Nu krijgen al die huurlingen en goedkope zandhaasjes allemaal flink op hun donder omdat Ukraïne bij de aanvang van die Russische invasie hun echte tanden en spierballen nog niet konden tonen met hun verouderde wapenarsenaal.
  Rusland kan alleen van Ukraïne en Kiev winnen door er een atoombom op te gooien. Dat is de makkelijkste manier.
  Maar die atoombom kent een boemerang effect, want de wereld zal vol afschuw reageren op zo'n actie van Moskou.
  De wereld zal eisen dat de atoombom ook Moskou zal moeten vallen.
  En die zal dan ook op Moskou vallen. En wellicht ook op st Petersburg.
  Putin weet dat zoiets zal gaan gebeuren en daarom zal hij ook niet Ukraïne en Kiev plat bombarderen.
  Moskou zit in zijn hart en een plat gebombardeerd Moskou zal Putin's hart breken en tevens alle Russen.Dat zal dan ook tevens einde tijdperk Putin zijn met al zijn rijkdommen en vermogens.
  Gaat die flapdrol dus echt niet doen.


  Dit is tevens het antwoord op die domme Belg met zijn flauwekul als :
  Putin is nog niet eens echt begonnen met oorlog voeren volgens zijn recente uitspraak.
  Wat gaat er gebeuren als hij dadelijk wél gaat beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze niet zo slimme camionchauffeur heeft niet in de gaten dat Rusland al een flinke tik heeft uitgedeeld aan Oekraïne door daar 'het licht uit te doen'.
   Oekraïne kampt met massale stroomuitval na Russische aanvallen op de infrastructuur

   En dan nog iets Eddy, denk jij nu echt dat we de tijd krijgen om te protesteren als de bommen, wederzijds, aan het vallen zijn? Die bommen van Rusland zijn in 7 minuten hier, dus je krijgt niet eens de kans om te bidden.

   Verwijderen
  2. Klopt Matt.
   Als je in een stad woont ben je het eerst het haasje.
   Maar oh wat zal daarna die vuurbal en paddestoel mooi zijn als heel Moskou inclusief dus het kremlin in rook en as vergaat.
   Putin zal geen weet hebben waar die kernraketten precies vandaan zijn gekomen. Als je er pak 'm beet zo'n 100 tegelijk afschiet zullen ze die niet allen tegelijk kunnen onderscheppen.

   Verwijderen
 25. Er is een document gelekt dat dateert uit januari en waarin het Plan staat van de RAND corporation om Duitsland ernstig te verzwakken:

  https://redpill78.substack.com/p/newly-leaked-report-from-rand-corporation?r=jkdxd&s=w

  Het is niet zeker of het echt is of fake.
  https://youtu.be/3L56xnyX1co?t=579

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Scott Ritter wel degelijk optimistisch over de Oekraiense oorlog:

  https://www.youtube.com/watch?v=sQvFLd47pxk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @JV, Scott ziet het weer helemaal zitten. Waarom, wordt niet duidelijk, pas als je tegen betaling premium lid wordt vertelt hij wat Rusland moet doen om deze oorlog te winnen.

   Volgens hem heeft Rusland eenmalig deze fout begaan en zal Rusland niet voor een tweede maal toestaan dat Oekraine Rusland terugdringt.

   Verwijderen
 27. The Duran optimistisch over de Oekraiense oorlog: ( 5 uur geleden)

  https://youtu.be/AVdE1CENV7A

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer genoeg zijn ze pessimistisch over de economie van Europa. En terecht!

   Verwijderen
 28. https://twitter.com/rubenivangaalen/status/1569948086109085697?t=E3npMcC6-PksCYyfi9YhCg&s=09

  Hoe vrij is de nieuwe vrije pers? De oude media hanteert de schaar maar ook de nieuw media knipt er lustig op los, maar dan richting een andere kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. History, essential to understand causes of Russian invasion in Ukraine. Jacques Pauwels explains: https://www.youtube.com/watch?v=x5DRanmguDc

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Is Elisabeth nu nog niet begraven? De Nos besteedde tot nu toe in ongeveer 80 artikelen aandacht aan haar overlijden. Er is overdrijven en er is overdrijven, maar dit is overdrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Max Verstappen wordt weer wereldkampioen.
  Wat boeit mij die ouwe taart?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. https://twitter.com/ontheemdeman/status/1570418064193363973?t=szUR0f46y5IMVMCVvfxjuw&s=19

  Kist met Elizabeth is aangekomen in Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen