vrijdag 30 september 2022

Oekraïense fascisten doden 23 burgers, Zaporozhe

 30/09/22. Actueel


“ ❗Oekraïense fascisten schoten op een rij auto's in Zaporozhye die stonden te wachten om het door Rusland gecontroleerde gebied binnen te gaan.

De tragedie vond 's ochtends plaats in de buurt van Energodar - burgers probeerden de regio te verlaten, gecontroleerd door het regime van Kiev, en kwamen onder gericht vuur. Het is gemeld dat 23 mensen werden gedood, nog eens 28 raakten gewond van verschillende ernst.

30 opmerkingen:

 1. Het huis van De Saker is total loss, door de orkaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een terechte verdediging van Khadia Arib bij Joop: https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-dolk-in-de-rug-van-khadija-arib

  De aanval slaat helemaal nergens op.
  Er moeten Corona-misdadigers beschermd worden, dat is het wat er achter zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://www.bbc.com/news/world-europe-63086697

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus de BBC zegt: deze mensen gingen vanuit
   Oekraine-controlled gebied naar Rusland-controlled gebied. Ze gingen familie helpen en wilden later sommigen mee terug nemen naar Oekraiens gebied.

   Blijkbaar zijn deze mensen helemaal niet bang voor de Russen. Ze gaan er zelf heen.
   Het lijkt me niet dat Rusland deze mensen moet doden op deze manier: als de Russen hen kwaad willen doen, wacht dan even: ze komen naar U toe.
   Maar waarom zouden ze? Humanitaire hulp is altijd welkom, en als mensen van Russisch naar Oekraiens gebied willen: ga uw gang.

   Het is dus moeilijk voorstelbaar dat de Russen deze mensen hebben gebombardeerd.

   Maar stel nu dat deze mensen uiteindelijk toch liever op Russisch grondgebied hun leven verder willen leiden dan op Oekraiens grondgebied. En dat ze er een beetje laat toe besloten hebben.
   Dan is hun vertrek een motie van wantrouwen voor Oekraiene.
   Dan is Oekraiene boos op hen.
   Dan zijn ze bruikbaar als slachtoffers voor een psy-op die moeiteloos in de schoenen van de Russen kan worden geschoven. Per slot: Oekraiene heeft het monopolie in de westerse media: wat Zelensky zegt is àltijd waar en wordt nooit weersproken. Nooit zag ik een vraagteken achter een bewering van Zelenzky. Geen krant die dat durft.
   Dus als Zelensky zegt: die mensen gingen helpen en zijn door Rusland vermoord, dan neemt de westerse pers dat als bericht over. Ook als is het geheel ongeloofwaardig. Het volk kun je àlles wijs maken. Een land dat 109 maal de Neurenberg normen overtrad kan zich profileren als 'The Good Guys". Dus: àlles. àlles. àlles.

   Verwijderen
  2. Wacht nog even af en dan zal je meemaken dat Kiev zichzelf begint te bombarderen.
   Warschau, Berlijn, Rotterdam, the City of London en Parijs zullen volgen.

   Verwijderen
  3. Zelensky heeft altijd gelijk zeg je. Jij doet precies hetzelfde over Putin en Rusland. Ik heb je nog nooit ook maar iets kritisch over hem en Rusland horen zeggen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. En ja er zijn inderdaad Oekraïners die hun ouders bv wilde ophalen. Als Rusland zo geweldig is waarom zijn er dan 6 miljoen mensen gevlucht voor deze zo geweldige Russen. Als er 1 iemand is die hier zijn kop in het zand steekt dan ben jij t wel JV. Ik lees op de BBC vaak zat kritiek op USA en Westerse leiders. Kritiek op jou leider heb ik nog nooit mogen lezen hier. Mr Hypocriet!

   Verwijderen
  4. Ik zewg: elke uitspraak van Zelensky wordt door de pers voor waarheid uitgevent. Nooit een vraagteken er achter. De man kan àlles beweren.

   Daar staat tegenover dat zowat elke uitspraak van Putin als een halve leugen wordt aangeduid.
   Als Putin zegt: Kom Minsk2 na, want je beloofde het. Ga met Nato teruf want je beloofde het. Dan lezen we hier daty ie gek is geworden en het uit de duim zuigt. Maat we zien de beelden van Genscher en James bakewr die het zeggen. We zien de documenten die het precies zo verwoorden.
   Dus: westerse media liegen, Putin spreekt de waarheid.
   Er valt dus niks af te dingen op wat Putin zegt.
   Je kan een andere aanpak voro staan. Maar dat is niet mijn terrein.
   Mij gaat het er om: zijn het leugens of niet.
   ---
   Ik weet dat uit elk land mensen weg gaan, een naar elk land mensen toe gaan.

   De Amerikanen worden nog gezien als het mooie vrije land. Wacht maar tot je er woont.
   Er zijn vier graden van dakloosheid:
   1. Oude camper.
   2, Oude, rijdende auto
   3. oude , niet rijdende auto
   4. Geen auto. Een stuk karton om onder te slapen.

   https://www.youtube.com/watch?v=XWtSGmBG3SM
   ----
   [ Ik lees op de BBC vaak zat kritiek op USA en Westerse leiders. ]
   En lees je dan ook dat al die leiders in neurenberg zouden hangen aan een koordje ?
   Of gaan ze niet zo ver in hun kritiek ?

   20 miljoen mensen hebben ze nu gedood, in de afgelopen decennia. Meer dan Hitler.
   Niet omdat hun volk door de joden was aangevallen en uitgehongerd, maar omdat de Wall Street Boys méér , méér , méér wilden. Méér stelen van de arme landen.

   Verwijderen
  5. En je gaat gewoon door met Putin knuffelen en het Westen afzeiken. Ik zei in de westerse media worden westerse leiders vaak bekritiseerd. In jou media en de staatsmedia van Rusland niks dan lovende woorden over Putin en Rusland. Waarom? Omdat als je daar kritisch ventje voor 15 jaar de gevangenis in gaat. 5 van de 5 Russische vrienden die ik heb zijn daarom gevlucht naar Finland en Turkije. Maar dat wil jij gewoon niet lezen JV. Jij wilt alleen maar Rusland en Putin goed en Westen fout lezen en schrijven. Dat is wat jou ongeloofwaardig maakt. Jij kiest overduidelijk kleur en dikte geen enkele kritiek.

   Verwijderen
  6. Volledige tekst-analyse en rebuttal.

   [En je gaat gewoon door met Putin knuffelen en het Westen afzeiken.]
   Ja, want Putin heeft geen mensen vermoord, en onze leiders wel.
   Putin verdient dus beter dan onze leiders.

   [Ik zei in de westerse media worden westerse leiders vaak bekritiseerd.]
   O ja? Zij de media echt kritisch?? Weten ze al wie Kennedy vermoordde? Wie 911 deed? Dat Sirhan Sirhan een patsy was? Wie 911 pleegde?
   Wie MH17 neer schoot? Of blijft het allemaal veilig: kritiek, maar niet echt. Om het idee te geven dat ze de macht niet beschermen... wat ze dus wel doen.

   [In jou media en de staatsmedia van Rusland niks dan lovende woorden over Putin en Rusland. Waarom? ]
   Nou hoorde ik toch van Derk Sauer dat hij daar heel kritisch over Putin mocht schrijven al die tijd. Moskou Times. Echo Moskovsky etc. En de homo-vriend van Alla Pogachova mocht jaren lang Putin uitlachen op tv. Zelfs Navalny mocht zijn acts op blijven opvoeren, ondanks de beelden van verraad ( zijn collega's spraken op verborgen camera met een Westers diplomaat en boden 'revolte aan voor 20 miljoen, meen ik) . Voorlopig zijn de verwijten aan Navalny veel harder dan aan Assange, maar Assange word veel harder aangepakt.

   [Omdat als je daar kritisch ventje voor 15 jaar de gevangenis ingaat.]
   Geef daar eens drie voorbeelden van.


   [ 5 van de 5 Russische vrienden die ik heb zijn daarom gevlucht naar Finland en Turkije.]
   Iedereen kan vluchten. Dat staat ze vrij. Maar het is geen bewijs dat die vlucht nodig is.
   Ik wil dus weten van de mensen die jaren in de gevangenis zitten wegens kritiek op Putin.
   Ik weet van Pussy Riott. Ze zaten 2 jaar in de bak. Maar een oude non in de VS zat even lang in de bak, omdat ze een hek doorknipte en ging protesteren tegen de kernwapens aldaar: Megan Rice: https://en.wikipedia.org/wiki/Megan_Rice

   [ Maar dat wil jij gewoon niet lezen JV. Jij wilt alleen maar Rusland en Putin goed en Westen fout lezen en schrijven. ]

   Ja, het is niet mijn taak om evenwichtig te berichten. Onze staatsmedia hebben wel die taak en het wordt van ze verwacht. Maar ze zijn partijdig. Ze bedriegen de lezer. Ernstige zaak.
   Van mij wordt dat niet verwacht. Ik mag advocaat van Putin zijn. Ik mag tegenwicht bieden. U mag dat ook. U hoeft niet evenwichtig te berichten. Maar U moet wel met onderbouwde en zinvolle data komen. Niet van 'Ik heb vrienden en die zijn boos". Uw vrienden zijn geen doorsnee. Stel dat ze pedofiel zijn en ontevreden over Putin. Is Putin dan fout?

   [ Dat is wat jou ongeloofwaardig maakt. Jij kiest overduidelijk kleur en dikte geen enkele kritiek. ]

   Ik toon als een advocaat de verdediging van Putin. Dat mag, zolang het waarheid is. Is het onwaar? Val me aan. Maar bega niet de vergissing om van mij neutraliteit te eisen, want dan begrijpt U niet het verschil tussen een landelijk medium en een blogger.

   dikte = dult? Nee: duldt.


   Verwijderen
  7. Zoals ik schreef in de vorige draad, en ik denk dat ik ook voor anderen mag spreken: Putin is niet onze leider. Ook ik vind hem een groot staatsman, maar het zijn de Russen van wie hun oordeel belangrijk is. Iedereen maakt fouten, en zo is mijn kritiek dat hij niet al in mei is gaan mobiliseren; dan was de oorlog misschien al voorbij.
   Ik kan wel meer kritiek verzinnen: terecht en onterecht. Hij is mi te neoliberaal en het is heel koud in Rusland s winters. Maar daar ga ik niet over, want hij is niet mijn leider, ik hoef ook geen leider. Ik spreek geen Russisch, ben niet orthodox en doe geen dille in mijn eten.
   Op internationaal vlak ben ik zeker een fan. Putin is de enige die de rabiate neocons en totaal geschifte WEF invloeden hopelijk kan pareren.

   Overigens is Zelenski een verachtelijke clown. Maar wel een goede massahypnotiseur.

   Verwijderen
  8. @ MK: vluchtelingen? aantal inwoners in Ukraine in 2013: 53 miljoen. Vandaag, voor 15:00 uur: 25 miljoen.

   Na 15: 00 uur: dat moeten we nog even berekenen.... Het zal ca. 18 miljoen zijn. Maar OK het verschil vandaag gaat niet over vluchtelingen.

   6.miljoen gevlucht voor de Russen? Zeker net zoveel gevlucht naar Rusland voor Azov gespuis.

   Verwijderen
  9. JV met een typisch stereotype Putin antwoord. Ze zijn kritisch dus zullen het wel pedo's zijn want Putin is nu eenmaal degene die nooit wat fout doet. Alles om de heilige leider te verdedigen. Ten eerste ben ik verre van fan van USA en hun politiek. Maar ook verre van fan van Putin. Allemaal machts wellustige figuren. En als je denkt dat Putin geen bloed aan zijn handen heeft dan heb je echt een boord voor je kop. Mainstream media geeft geen goed beeld van de wereld inderdaad. Maar jullie xenofobe blogje en de Russische staats media ook zeker niet. Er is meer in de wereld echt waar. En deze vrienden ken ik persoonlijk en spreek ik regelmatig. Ik haal mijn nieuws niet van vk.com of telegram berichtjes. Biden us een clown maar Putin is ook een clown. Maar blijf vooral zijn staats propaganda blind volgen. Want hij doet niks dan goeds toch JV en de 4 andere volgers van dit blogje?

   Verwijderen
  10. En Rootman of moet ik zeggen JV onder een andere pseudoniem? Want geloof me meer dan 10 mensen zijn er niet die dit blogje serieus nemen.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. Beste MK,
   het feit dat U geen argumenten of onderbouwing hebt om uw boosheid een basis te geven zou U aan het denken moeten zetten. Maar zoals de meeste slappelingen veroorzaakt de frustratie slechts het uitschelden van de tegenstander met loze kreten:

   1. U schrijft: " een typisch stereotiep Putin antwoord".
   (Dubbelop, maar wat zou het verder zijn? Niet goed vermoed ik)

   2 het woord 'pedo's ' valt, maar het is niet duidelijk wie er mee beledigd wordt.

   3. YU schrijft: "De heilige leider." OK. Dat wil ik accepteren: Ik heb heel veel ontzag voor Putin. Wie 22 jaar keihard werkt en zijn land uit de modder trekt, met gevaar voor eigen leven: petje af. Hij mag van mij als 'de heilige leider' worden gerespecteerd.

   4. U schrijft: 'Putin heeft bloed aan de handen".
   Ja, dat zal ik niet ontkennen. In die functie moet je soms oordelen over leven en dood. De vraag is : doe je het verantwoord en maximaal humaan? De VS doodt 20 miljoen mensen uit financieeel gewin. Dat is andere koek.


   Ik laat het hierbij, want het wordt nogal incoherent en heeft niet veel meer om het lijf.
   Jammer dat U geen enkel argument had om mij te corrigeren. dan had ik nog wat bijgeleerd.

   Verwijderen
  13. @ mk: I am my own man! Reageer hier al jaren, maar het afgelopen halfjaar niet vanwege softwareproblemen. Mijn opvattingen en interesen wijken op veel punten af van JV. Ik zie ook een aantal oorzaken en potentiele remedies nogal anders. Kijk maar terug in de oudere blogs...

   Verwijderen
  14. ''Want geloof me meer dan 10 mensen zijn er niet die dit blogje serieus nemen''. Nee, dat geloof ik niet. Volgens enquetes was in 2013 in NL. en ook Europa ca 20 % een beetje Putinversteher.

   Het is uiteraard veel minder geworden, maar in alle (a-politieke) kringen waain ik mij begeef is dat percentage zelfs nu niet veel minder dan 10 %. Die lezen dit blog waarschijnlijk niet; een reden kan ook zijn de enorme covid splijtzwam waar we allemaal onder hebben geleden. Dad had totaal niks met dit onderwerp te maken.

   Verwijderen
 4. Zojuist bij De Telegraaf nog maar eens een kort overzichtje gegeven:
  https://youtu.be/UjBsxFI9bIE


  1993: Dick Cheney zegt : de RF moet nog verder uiteen worden geslagen. 1994: Wolfowitz zegt: Als Rusland op krabbelt moeten we het weer neer slaan. 1997: Brzezinsky schrijft: Je moet Oekraine los maken van Rusland. 2000: Neocons schrijven: "Wij zullen 100 jaar de baas van de wereld zijn. We moeten oorlog voeren op alle mogelijke manieren" 2004: Amerika pleegt een Oranje Revolutie in Kiev. 2013: Amerika verleidt Oekraine tot aansluiting bij Europa, maar maakt dat later in feite onmogelijk (biedt 1 miljard compensatie ipv de nodige 160 miljard) en lokt zo de Maidan uit. De Maidan is begonnen als oprechte burgerbetoging, maar al sinds september 2013 waren er volop professionele voorbereidingen om die betoging over te nemen en te laten ontsporen. Januari 2014: De Amerikaanse minister Nuland bespreekt al wie er na de staatsgreep de baas moet worden: Yatsenyuk! Niet Klitschko en niet Tyagnybok. De staatsgreep is dan nog niet gebeurd! . Zeleksky wordt gekozen door het volk omdat hij belooft de moord op de Donbassers te stoppen. Daarna voert hij de moord juist op. In 2021 is duidelijk dat de VS de trainingen en bewapeningen en bedreigingen en aanslagen van de Azov's naar een hoogtepunt brengt. Ook wil Zelensky een atoombom. En Aergis raketten in Roemenie en Polen zullen later zeker ook in Oekraiene worden geplaatst. Voor Putin is duidelijk: als hij nu niet ingrijpt staat hij straks schaak-mat. Hij weet dat hij als agressor zal worden weggezet, maar blijven wachten is ook geen optie. Hij kiest voor een pre-emptive defensieve ingreep. De VS beweert keer op keer: "Wij staan er buiten, we doen niet mee." Maar na 6 maanden heeft de VS 90 miljard in de oorlog geinvesteerd. Ook door land-lease. Na de oorlog zijn alle bezittingen in Oekraiene van Amerikaanse eigenaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens fact-fiction Fantast zijn de mensen bij de blockpost door Rusland gedood. Woehahaha.

  Dus, volgens de lijn Koens:
  Rusland vernielt zijn eigen Nordstream van zo'n 20 miljard en doodt de mensen die naar Rusland proberen te ontkomen.

  De hallucinaties van Koens en consorten worden steeds erger. Waar stopt dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kruik gaat zolang te water tot hij barst. Dit is een live show van mass formation psychosis, en we zitten er middenin. Matthias Desmet zegt dat we zelden deelnemers/ slachtoffers kunnen overtuigen, maar als we stoppen ons uit te spreken wordt de massa steeds meer bevangen en wordt dan snel zeer gewelddadig.

   Verwijderen
  2. Ze begeven zich echt op gevaarlijk terrein over hun berichtgeving over Rusland. Hahaha. Een volk in massavorming heeft zijn kritische afstand name en ethiek verloren. Dan geloven ze alle anti Poetin verhalen.
   1 ding staat voor mij vast. De russen hebben NIET hun eigen pijpleiding opgeblazen. Ze kunnen absoluut geen boze Europese bevolking gebruiken en ze hebben er helemaal geen belang bij. Het heeft hun miljarden gekost.

   Verwijderen
  3. Putin moest toch verzwakt worden. Daar waren de sancties van het westen toch voor nodig? Waarom zou Poetin zichzelf verzwakken?
   Mijn mening is dat dit allemaal bedoeld is om de Europese maatschappij / Economie te slopen. BBB.

   Verwijderen
 6. Bij The Duran wordt de toespraak van Putin vandaag besproken.
  Ze zeggen dat het een zeer taboe-vrije toespraak was.
  Of liever: ondiplomatiek-openhartig.
  Putin noemde het Westen nu eens precies voor wat het zijn:
  Rovers en moordenaars die de hele wereld mishandeld hebben en overal bloedsporen na lieten.

  Mercouris: Dit gaan ze in Het Westen echt niet zomaar accepteren!
  Nu zijn de rapen gaar!

  Mercouris: Maar in de rest van de wereld is men blij dat eindeliijk iemand het eens zegt.
  Al die miljoenen dode bengali die dporo Churchill werden gedood.
  Als die miljoenen Afrikanen die door het westen werden gedood.
  Etc etc etc.

  Putin heeft geen enkel blad meer voor de mond behouden. als ik het goed begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd wanneer Poetin zich terugtrekt uit WHO / UN en niet meer naar hun mandaten luistert of geen AI kennis meer levert aan het WEF. Dat zouden voor mij signalen zijn dat hij niet tot de club behoort.

   Verwijderen
  2. https://www.ninefornews.nl/de-globalistische-vrienden-van-meloni-zo-gevaarlijk-is-het-aspen-institute/
   De globalistische vrienden van Meloni: zo gevaarlijk is het Aspen Institute

   Die Orban lijkt niet mee te doen met de club, maar op het moment dat de EU club met miljarden aankomt bij Orban stemt hij altijd mee met de EU.

   Verwijderen
  3. Principieel doen is niet voor leiders. Rusland gaat echt niet zijn veto in de veiligheidsraad opgeven. Geef Meloni wat tijd, ze moet zich nog ontwikkelen als leider.

   Verwijderen
 7. Interview met prof. v Wolveren een uurtje geleden:

  https://www.youtube.com/watch?v=OyxcffjuvmI

  BeantwoordenVerwijderen