woensdag 7 september 2022

Waar is Putin mee bezig? Verliezen stapelen zich op

Hij zit daar op zijn fauteuil in het Oosten van het land (9 uur vliegen), in Vladiwostok. De staats-tv bericht vorige week nog luidruchtig dat wel 1700 "bojewiki" (Oekraïense soldaten) zijn geëlimineerd bij hun aanval in de Zaporozhe oblast. Echter, er sijpelen nu berichten door dat de Oekraïeners misschien wel veel manschappen verliezen, maar dat Rusland wel terrein aan het verliezen is, teruggedrongen wordt en zelfs in omsingelingen terecht komt. Bij Izum zou daar sprake van zijn.

De oorlog verloopt vooralsnog voor de NATO als een droomscenario. Voor de Bankster organisatoren is het elke dag feest. Ze kunnen putten uit een nagenoeg oneindige pot kanonnenvoer. Of er nou 100.000, 1 miljoen, of 10 miljoen Oekraïeners sneuvelen. Ze kunnen met ze schaken al pionnen. En de Russen met hun totaal 1,2 of 2 miljoen manschappen, gaan dit op deze manier dus nooit winnen. Ze hebben nu al een ernstig tekort aan manschappen en worden gewoon getalsmatig overlopen. En de soldaten die er nog wel zijn, krijgen het dus steeds zwaarder: een steeds hoger "pay-load" voor een steeds kleiner smaldeel. En ondertussen de generale staf, de staats tv mooi weer spelen en slappe Putin druk over toerisme praten in Vladiwostok. De treinen met NATO-tanks worden niet eens meer onder dekzijl of burger-camouflage getransporteerd maar open en bloot.

3 opmerkingen:

 1. Andrei Martyanov is het helemaal niet met Blik eens.
  https://www.youtube.com/watch?v=9ApxjFYkaDo
  Het gaat over een kleine terug-trekking uit een leeg dorp.
  Het gaat over een zeer klein gebiedje in vergelijk met de hele frontlinie. ( de 'schaal' ontbreekt vaak op de kaarten die reppen over grote vorderingen van Oekraine.)

  Wat wel serieus te nemen is: De VS stuurt nu vele miljarden naar Oekraine. Al bijna even veel geld als de hele begroting van de Russische Defensie.
  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blik schrijft:
  En ondertussen de generale staf, de staats tv mooi weer spelen en slappe Putin druk over toerisme praten in Vladiwostok.

  NRC schrijft: https://www.nrc.nl/nieuws/2022/09/07/poetins-multipolaire-droom-start-in-het-verre-oosten-a4140990

  Naast Poetin op het podium zitten de premiers van Armenië, Mongolië en Myanmar, en de Chinese partij-topman Li Zhanshu. De Indiase premier Narendra Modi spreekt per videoverbinding. De sessie is de belangrijkste topontmoeting sinds de Russische inval in Oekraïne eind februari.

  Honderden delegaties uit ruim zestig landen zijn hier al een week lang verzameld om zaken te doen, contracten te sluiten en wetenschappelijke en technische kennis, en informatie over milieu, klimaat en grondstoffen uit te wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jan, dank voor je heldere reactie. Beschouw het volgende blog maar als de reactie op jou.

   Verwijderen