zondag 25 september 2022

Amerikaanse (nucleaire) misdaden tegen de menselijkheid

Misdaden tegen de menselijkheid. De Amerikanen hebben er patent op: Dresden, Hiroshima, Faludjah, Bagdad, Tripoli, Nagasaki. Allemaal ver weg van huis. Zonder dreiging voor hun eigen land. De leugen dat de 2 atoombommen nodig waren om meer levens te beschermen: onzin; de Japanners waren al bezig zich over te geven.


Jean Pestieau en Véronique Coteur BRON

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen. De Japanners zullen het pas later begrijpen, maar de Amerikanen hebben net hun eerste kernbom gelanceerd. Deden ze dat om de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen, zoals de officiële geschiedenis beweert? Of deden ze het vooral om de Amerikaanse superioriteit over de rest van de wereld te laten zien? 

Op 8 mei 1945 komt in er met de onvoorwaardelijke overgave van nazi-Duitsland een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. Maar het militaristische Japan moet nog worden verslagen. Het land is leeggebloed. De Verenigde Staten kiezen voor de zware aanpak. Heel zwaar...

De president van de Verenigde Staten, Harry Truman, besluit eind juli 1945 de oorlog te beëindigen door het nieuw ontwikkelde kernwapen in te zetten, dat tot op de dag van vandaag het verschrikkelijkste van alle massavernietigingswapens is.

"We hebben de verschrikkelijkste bom in de geschiedenis ontdekt."

Truman schrijft op 25 juli 1945 in zijn dagboek: "We hebben de verschrikkelijkste bom in de geschiedenis ontdekt (...). We zullen hem op 10 augustus tegen Japan gebruiken. Het is zeker een goede zaak voor de wereld dat de bendes van Hitler of Stalin deze atoombom niet hebben ontwikkeld. Het lijkt de verschrikkelijkste uitvinding te zijn die we ooit gedaan hebben, maar het kan ook de nuttigste zijn."

Nuttig... maar niet noodzakelijk om de oorlog te beëindigen. Want op het moment dat Truman van plan is om de atoombom te gebruiken, denkt Japan eraan om het gevecht te stoppen. Op 31 juli slaagde het Amerikaanse leger erin om een gecodeerd telegram van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken te ontcijferen, dat verzekerde dat "Tokio het geallieerde ultimatum bestudeert": Japan was klaar om de wapens neer te leggen. Anderzijds had Stalin op uitdrukkelijk verzoek van Washington begin 1945 beloofd Japan de oorlog te verklaren, drie maanden na de Duitse overgave, op 8 augustus. Een oorlog met de USSR werd zeer gevreesd door de Japanse autoriteiten. Het Japanse leger zou op twee fronten tegelijk hebben moeten vechten. Ook voor de VS zou het in oorlog treden van de Sovjet-Unie met Japan een verlies aan invloed in het Oosten betekenen. Dat Japan klaar was om de wapens neer te leggen interesseerde Truman daarom niet toen hij hoorde van de succesvolle test van het kernwapen op 16 juli 1945.1

Twee misdaden tegen de menselijkheid... om de Sovjets te intimideren

Op 6 augustus 1945 laat een Amerikaanse bommenwerper een kernbom op de stad Hiroshima vallen. Naar schatting zijn er 140.000 mensen gestorven. Japan begrijpt niet direct wat er gebeurt en de oorlog gaat door. Zoals afgesproken verklaart de USSR op 8 augustus de oorlog aan Japan. Truman besluit op 9 augustus een tweede kernbom te lanceren op de havenstad Nagasaki, waarbij 75.000 mensen omkwamen. Op 15 augustus kondigde keizer Hirohito via de radio de overgave van Japan aan.

Als Japan toch van plan was om zich over te geven, waarom werden dan zulke misdaden tegen de menselijkheid begaan? De getuigenis van de kernfysicus Joseph Rotblat - die in 1995 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg - is verhelderend. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de eerste kernbom in Los Alamos (VS). In maart 1944, tijdens een diner, neemt J. Rotblat aanstoot aan een uitspraak van generaal Leslie Groves (militair hoofd van het Manhattan Project om de eerste atoombommen in Los Alamos te ontwikkelen): Groves beweert dat de bom eigenlijk bedoeld was om de Sovjets te onderwerpen. In die tijd zijn de Sovjets de bondgenoten van de Amerikanen en zij brengen enorme offers om de gemeenschappelijke vijand te verslaan. Iets later in datzelfde jaar 1944 wordt het, in de woorden van Rotblat, duidelijk dat "de oorlog in Europa voorbij zal zijn voordat het bomproject is voltooid", wat "zijn eigen deelname aan het project overbodig maakt". Wanneer Duitsland eenmaal verslagen is, vindt Rotblat het immoreel om door te gaan met het bomproject.

In Hiroshima en Nagasaki werden twee misdaden tegen de menselijkheid begaan. Dat was niet om een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. Het ging er vooral om de Sovjets de militaire superioriteit van de Verenigde Staten te laten zien. Wanneer de Amerikaanse legerleider Douglas MacArthur in 1951 in de Koreaanse oorlog (1950-53) China met kernwapens dreigt te bombarderen, ontslaat de Amerikaanse president Harry Truman hem uit zijn functie. Het spel wordt nu anders gespeeld. De Sovjet-Unie beschikt sinds 1949 over kernwapens... Een kernoorlog is afgewend. Het is het begin van een evenwicht van angst waarin we nog steeds leven.

65 opmerkingen:

 1. We kunnen niet winnen van iemand waar je geen nee tegen kan zeggen - Jordan Peterson. https://youtu.be/hAqWOMmgTUY

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://nos.nl/l/2444192 Krijgt Italie een rechts radicale regering? In sommige anti EU kringen heerst een jubelstemming. Maar gaat Italie daadwerkelijk uit de EU als rechts de verkiezing wint...ik acht de kans klein maar laat me graag verrassen. Ook vraag ik me af of deze ruk naar rechts een verbetering voor de gewone man zal opleveren ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/georgevanhouts/status/1574375011833503750?s=20&t=QSitrp_ycJtVFMPyPUtCvg

   Verwijderen
 3. https://www.youtube.com/watch?v=VX4K2F-GCm0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lavrov beschuldigd Europa en Amerika van Russophobia???????????????
  Het Russisch leger had gewoon weg moeten blijven uit Ukraïne met hun opgefokt en gehersenspoeld kanonnenvoer.

  Ik weet wel waar Putin's trekpop Lavrov last van heeft.
  NATOFHOBIA.
  Rusland beschouwd zichzelf als moeder en Ukraïne als kind.
  Een normale moeder laat zijn kind los als het volwassen wordt en besluit op eigen benen te staan.
  Rusland is een paranoïde moeder geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://nos.nl/l/2444192 Lavrov benoemt de hypocritie van de VS terwijl Putin China steunt dat Taiwan nog steeds als bezit wenst te zien.

   Dit lijkt wel een wedstrijdje hypocritie waarbij de ene partij een blinde vlek heeft voor het eigen handelen.

   Verwijderen
  2. Putin is niet hypocriet bezig.

   Volgens Wikipedia:

   a 1972 joint communiqué with the PRC, the United States "acknowledges that all Chinese on either side of the Taiwan Strait maintain there is but one China and that Taiwan is a part of China" and "does not challenge that position." It reaffirms the U.S. interest in a peaceful settlement of the Taiwan question.

   Verwijderen
  3. Wat jij onzin noemt is gewoon waarheid.
   Putin geeft namelijk geen fuck meer om inwoners van Ukraïne sinds het overgrote deel van Ukraïnse inwoners heeft aangegeven een betere toekomst te zien in aansluiting bij het westen.
   Putin gaat het alleen om zijn macht nog meer uit te breiden in de zee van Azov. Om die te behouden moest hij het oostelijk deel van Ukraïne veroveren.
   Om die reden heeft hij ook de krim veroverd.
   Zodra Ukraïne het door Rusland oostelijke Ukraïnse gestolen land niet meer terug kan innemen omdat Rusland het als Russische federaal grondgebied toe eigend (niet erkend en illegaal referendum), dan zullen er nog meer stappen gezet worden voor weder opbouw Ukraïne, terugkeer vluchtelingen en als klap in het gezicht van Putin zal Ukraïne alsnog tot de EU en NATO toetreden.
   Wanneer dan een conflict uitbreekt en Rusland zegt een aanval op oost Ukraïne is een aanval op Rusland.
   Dan zegt de NATO, een aanval op een NATO land is een aanval op alle landen.
   Een raket op een Europees land is een raket op Russisch land.
   Putin hoeft ook niet te dreigen met kernraketten, want die dreiging zal tevens op zijn eigen bordje terecht komen.
   Putin zit niet te wachten op NATO atoombommen die ontploffen op het rode plein en andere potentiële doelwitten in Rusland

   Verwijderen
  4. @Dwarsligger, Putin steunt de aanspraak van China op Taiwan. Een niet-hypocriete Putin zou dan ook de aanspraak van Oekraine op de Donbas moeten steunen.

   Waarschijnlijk moet Poetin dit zeggen van Xi Jinping omdat beidde dictators voor verdere samenwerking hebben gekozen.

   Een communique is een soort van intentieverklaring die bol staat van vaagheden en formuleringen waar men alle gewenste kanten mee kan opgaan. In de loop der tijd zijn er 3 hernieuwde versies verschenen en gezien een veranderende wereld is de vraag gerechtvaardigd wat de waarde is van een communique dat 50 jaar geleden werd vastgelegd onder een andere president in een andere wereld met andere politieke verhoudingen.

   Om dit te illustreren kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de gedane belofte om niet hegemonie na te streven in de Aziatische Pacific: : The two sides agreed to implement the five principles of "peaceful coexistence" in their mutual relations "regardless of the social system"; expressed a common desire to "reduce the danger of international military conflict"; and pledged not to seek hegemony in the Asia-Pacific region."

   Daar komt dus niet veel van terecht gezien de pogingen aanspraak op te eisen van eilandjes in deze regio.

   Verwijderen
 5. Vriendschap met de VS is provocatie
  De Taiwanese rol als baken van anticommunisme in Azië leverde het land enorme militaire en economische steun van de VS op. Tijdens de Vietnamoorlog verbleven er 30.000 Amerikaanse soldaten in Taiwan.
  Hoewel de VS in 1979 diplomatieke betrekkingen aanknoopte met de Volksrepubliek China, behouden de VS en Taiwan hun hechte en vriendschappelijke band. De Amerikaanse president belooft regelmatig dat hij Taiwan zal beschermen tegen aanvallen van China.
  China ziet deze hechte band met aartsvijand Amerika als een duidelijke bedreiging.
  Voor het bestuur in Peking vormt Taiwan een politieke bedreiging. Het laat namelijk aan de Chinezen op het vasteland zien dat vrijheid en democratie mogelijk zijn.
  Taiwan's Top 5 Industrieën
  https://internsinasia.com/blog/taiwan%27s-top-5-industries
  De economie van Taiwan is vooral bekend om zijn halfgeleiderindustrie en informatietechnologie. De economische opkomst op technologisch gebied kwam echter alleen voort uit een sterke basis in de landbouwsector van Taiwan. Het diende als een anker voor groei in industrie en handel en fungeerde als een basis voor economische ontwikkeling. Tegenwoordig profiteert de landbouwsector op zijn beurt van deze technologische groei van het eiland en wordt de nieuwe informatietechnologie gebruikt om slimme landbouw te ontwikkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar hebben het communistische China het nog meer zien doen?
   https://freetibet.org/freedom-for-tibet/occupation-of-tibet/chinas-lies/

   Verwijderen
  2. Communistische spleetogen blijven liegen waar je bij staat.

   Verwijderen
 6. Mazda in gesprek om russische productie te beëindigen, na Toyota exit
  https://asia.nikkei.com/Business/Automobiles/Mazda-in-talks-to-end-Russia-production-following-Toyota-exit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar is al het gedoneerde geld gebleven Fuelmich en wat is er van al jouw aankondigen terecht gekomen?
  https://pnws.be/duitse-coronakritische-advocaat-reiner-fuellmich-zwaar-onder-vuur/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In Dagestan wordt men ook wakker: https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1574050764544438273?s=20&t=lOPhgXUm8E3E88EZu9mpXQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/SiemDeCleyn/status/1574312093024649216?s=20&t=a-j7FIwwPjJ-ba6mcUPa9Q

   Verwijderen
 9. hadden die Amerikanen ook niet ergens met munitie geschoten verijkt met verarmd uranium (https://www.nporadio1.nl/nieuws/cultuur-media/856ba023-8343-4ed8-a680-235ac58696f9/judit-neurink-irak-verarmd-uranium-kanker-kinderen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan naar 2018 terug.
   Net als Amerika schieten Russische tanks met kogels met verarmd uranium
   https://tass.com/defense/1036958

   Verwijderen
  2. ze hebben de upgrade gedaan maar of ze ermee geschoten hebben lees ik niks over, tussen hebben en gebruiken zit een aanzienlijk verschil. oja was ik nog vergeten net, ik mag hopen voor Rusland dat alle westerse incl Japanse bedrijvigheid het land gaat verlaten (is alleen maar hoofdpijn)

   Verwijderen
 10. Hou de bevolking in angst en je kunt ze alles door hun strot duwen.
  Ophok- en mondkapjes plicht, waanzinnige gas/electriciteits rekeningen.

  Oh wat kwam het goed uit dat Poetin een speciale militaire operatie begon. We kunnen nu onze economie kapot maken en later heel inclusief en toezichthoudend opbouwen.

  Eddy, dwarsligger, hildegard etc. hebben het niet in de gaten want ze zitten lekker te kissebissen over het conflict in 1 van de meest corrupte landen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We zien niet eens dat we geregeerd worden door psychopaten. Misschien vinden we het vanzelfsprekend, misschien zijn we het gewend en weten niet beter.

  "We hebben direct, achter gesloten deuren en op zeer hoge niveaus aan het Kremlin duidelijk gemaakt dat elk gebruik van kernwapens catastrofale gevolgen voor Rusland zal hebben en dat de VS en onze bondgenoten resoluut zullen antwoorden",

  "Op 24 februari, de dag dat hij de 'speciale militaire operatie' aankondigde, zei Poetin: "Als jullie je ermee bemoeien, krijgen jullie iets te zien wat in de geschiedenis nog nooit te zien was." Niet lang daarna bracht hij de strategische kernwapens in staat van militaire paraatheid."

  Zolang mensen achter die idioten blijven lopen verdienen we ook niet beter. Hulde voor de vrouwen en moeders in Dagestan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat kan jou dat boeien? Je leeft in 2030 in een digitale gevangenis en je bezit niks meer.

   Verwijderen
  2. @Oli, Voor de volledigheid: WEF: @Oli: "You'll own nothing and you'll be happy. Whatever you want you'll rent and it'll be delivered by a drone."

   Verwijderen
 12. Gedragsverandering door Covid 19, AI en CO2 reductie
  Zodat je in 2030 niks meer bezit en in een digitale gevangenis leeft.

  ‘My Carbon’: An approach for inclusive and sustainable cities
  https://www.weforum.org/agenda/2022/09/my-carbon-an-approach-for-inclusive-and-sustainable-cities/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Diversiteit is onze kracht – Rellen tussen moslims en hindoes kunnen zich over heel Groot-Brittannië verspreiden
  https://dissident.one/2022/09/25/diversiteit-is-onze-kracht-rellen-tussen-moslims-en-hindoes-kunnen-zich-over-heel-groot-brittannie-verspreiden/

  Oligarch heeft in 2015 al voorspeld dat er massarellen zouden ontstaan in Europa door de invasie van mensen naar Europa.
  Het gaat precies zoals de elite het gepland heeft.
  Mensen accepteren -door de rellen/onrust -een meer inclusieve toezichtstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat wil je weten van deze nieuwe politieke leider? Gaan we uit de EU! Meloni voert haar toehoorders hapklare brokken die er in gaan als koek maar rept met geen woord over de EU.

  Misschien zijn de (financiele) voordelen van blijven groter dan de nadelen van uitstappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/greg_price11/status/1574251105940377607?s=20&t=a-j7FIwwPjJ-ba6mcUPa9Q

   Verwijderen
 15. https://www.unz.com/aanglin/the-situation-in-the-ukraine-is-an-historical-event-of-immense-magnitude/

  Ik ben het helemaal met Andrew Anglin eens.

  Ik heb een stukje vertaald:

  ======================
  Iemand gaat dit conflict winnen, en iemand gaat verliezen. De inzet kan niet hoger zijn. De toekomst van de hele wereld hangt af van de uitkomst van dit conflict. Dit is het meest ingrijpende militaire conflict in de hele menselijke geschiedenis.

  Als Rusland verliest, stort de regering-Poetin in en kunnen de VS het land in verschillende stukken breken. Van daaruit zullen de VS China isoleren en uiteindelijk breken. Dit zal resulteren in de uiteindelijke vestiging van een enkelvoudige wereldorde, geleid door de Joodse machtscentra in de Verenigde Staten, Europa en Israël.

  Als de VS de oorlog verliest, kijken we naar een vrije val van de westerse economische en militaire orde, een opkomend China en een herschikking van de hele machtsorde op aarde.


  De reden waarom ik Rusland steun, is dat ik wil dat het Amerikaanse imperium instort. De reden waarom ik wil dat het VS-imperium instort, is dat ik niet geloof dat het VS-imperium verenigbaar is met vrijheid in de VS, en geloof dat we de vrijheid in dit land alleen kunnen herstellen als het imperium valt.
  =================

  Natuurlijk: de halve wereld gelooft al millennia lang dat juist ZIJ in het 'Uur U' leven. Dat NU het eind van de wereld aanstaande is. Hun bijbels en nostradamussen bevstigen het ook al eeuwen aan een stuk: NU gebeurt het.

  Dus ik moet het wel een beetje beter onderbouwen.
  Dat wil ik in enkele woorden doen:

  1) Al honderden jaren selecteren de joden zich op de eigenschappen die je nodig hebt om de wereld 'by way of deception' te controleren.

  2) Een hoog IQ en dan vooral een hoge taalbaardigheid waarmee zwart tot wit kan worden gemaakt, zijn de kern.

  3) De groep is onverwoestbaar, omdat ze zich altijd verspreidde tussen alle volken: nooit zullen ze allen worden uitgeroeid, en allemaal zijn ze anti-fragiel: dikke huid, enorme cohesie. Er is geen betere basis voor 'een complot' denkbaar.
  (Uiteraard is 'het complot' niet in de traditionele termen gevat, maar in haar spiegelbeeeld: "God droeg ons op de wereld te verbeteren: Tikkun Olam. God zei: Ik wil dat alle volken naar jullie pijpen dansen". Je mag alle middelen gebruikendie je nodig acht. Ook genocide.
  Joden zien hun complot dus niet als iets dat zew doen uit eigenbelang (tot schade van de rest van de wereldbewoners) , maar als een serieuze plicht die op hun schouders rust en waar de goy toch niks van begrijpt, dus die hoeft dat niet te weten.

  4. Hun machtsbasis steunt op vier poten:

  a) De Groeps-cohesie ( al dan niet afgedwongen)
  b) Hun volledige overmacht in de financiele wereld.
  c) Hun volledige overmacht in de Westerse media.
  d) Hun controle over de grote bedrijven in de wereld.(Blackrock, State Street, Vanguard)

  Let op: b, c en d zijn pas in de laatste 30 jaar volledig gerealiseerd. Voordien waren er nog andere spelers met invloed.

  Hun macht over de westerse wereld is totaal.
  De Westerse bevolking laat zich àlles wijsmaken. Dat is nu wel bewezen. ( Corona-vaccins mogen worden gegeven aan babies vanaf 6 maanden. Op basis van een test op 8 muizen, als ik me goed herinner.)
  Maar in Rusland en China zijn nu nog regeerders die hun volk niet vrijwillig aan de Joodse Wereld-Gulag willen uitleveren.

  De oorlog in Oekraïne is er op of er onder voor de joden, maar dus ook voor ons. Als Rusland verliest, zijn we verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wel opvallend wat die Kazakse president allemaal doet :

  Het Kazachse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het zorgen voor stabiliteit, in de regio en wereldwijd, het belangrijkste is. De terughoudende opstelling van de voormalige Sovjetstaat is een tegenvaller voor Rusland. De landen hebben nauwe banden. President Vladimir Poetin stuurde begin dit jaar nog troepen naar Kazachstan om een einde te maken aan de onrust in het zuidelijke buurland.

  De Kazachse president Kassim-Jomart Tokajev bedankte Poetin in februari voor die steun, maar viel zijn bondgenoot enkele maanden later publiekelijk af tijdens een bezoek aan Rusland. Hij weigerde de onafhankelijkheid te erkennen van de rebellenstaatjes die in Oost-Oekraïne waren uitgeroepen door pro-Russische separatisten. Moskou deed dat wel, maar volgens Tokajev zou het 'chaos' worden als overal in de wereld nieuwe landen opduiken.

  De referenda in Oekraïne begonnen afgelopen vrijdag en duren nog tot dinsdag. De autoriteiten gaan van huis naar huis om stembiljetten op te halen. Dat gebeurt naar verluidt onder toezicht van militairen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb geen idee hoeveel jongeren Rusland nu verlaten uit angst om in het leger te moeten.
  Ik zie dat ze vrij mogen vertrekken. ( Hoe deed Zelensky dat? Wat deed hij met jongens die niet in dienst wilden?)

  Als ik Putin was zou ik zeggen:
  "OK, U mag vertrekken. Maar als U later weer terug naar Rusland komt wonen, dan moet U 15 jaar lang 10 % meer belasting betalen dan het normale tarief. Als een compensatie voor het feit dat U weigerde uw aandeel te nemen in de verdediging van dit land, waar U blijkbaar toch weer wil komen wonen. Wel de lusten, niet de lasten, dat is niet eerlijk."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @JV, 'De verdediging van dit land'.

   Dit kan alleen maar de mond van een fantast en psychopaat als Putin verlaten. Het land wordt niet binnengevallen of bestookt, integendeel Putin valt een land binnen.

   Goed dat deze jongeren dat helder hebben.

   Verwijderen
  2. Dat is waarom 'jongeren' altijd het leger vormen voro de joden.
   Jihadi's, azov's , BLM gekkies, gender-fanaten, Mao's jeugd in de culturele revolutie, Pol Pot's soldatatjes . En bij ons: alle journalisten zijn beneden de 30.

   Kenmerk:
   Geen kennis van zaken,
   hoog fanatisme,
   links in de Dunning-Kruger effect grafiek.

   In mijn blog 1276 is onderstaande informatie met links te vinden.

   Ik zal het hier herhalen, maar de linkls werken niet:

   --------------
   Dit zijn mijn argumenten ter verdediging van Poetin’s inval in Oekraine:   Op 15 dec. 2021 eiste Poetin een einde aan de moord op Donbassers en een garantie van de veilgheid van Rusland. Beide zaken zijn eerder aan Rusland beloofd, maar de belofte is nooit uitgevoerd. Concreet:

   1. Voer de Minsk2 akoord uit.

   2. Houd de Nato en haar wapens op veilige afstand van Rusland.

   Wij weigerden Rusland die veiligheid te geven en Oekraine voerde de dreiging juist op, zodanig dat volgens kolonel Baud ( blauwe markering) op 16 febr 2022 Oekraine de facto zelf de oorlog begon.

   De dreiging was imminent, en dan is het toegestaan pre-emptive aan te vallen. Dat deed Rusland.

   Dit is waarom Rusland altijd bang zal zijn voor Westerse agressie.
   1. Napoleon in 1812. Rusland moet Moskou plat branden om te overleven.

   2. Duitsland en Amerika in 1917. Brachten communisme in Rusland. 60 miljoen Russen dood.

   3. Duitsland in 1941. 26 miljoen Russen dood.

   4. 1992-2000 Amerika helpt Rusland onder Yeltsin. Maffia werd rijk, volk straatarm.

   5. 1993. De Wolfowitz Doctrine : “ Rusland mag nooit meer op krabbelen. “

   6. 1995 . Dick Cheney : “De Russische federatie moet ook nog in stukken gehakt worden.”

   6a 1997 Zbigniew Brzezinsky: The Grand Chessboard: Oekraïne moet de facto los gemaakt worden van de Russische Federatie. pas dan zal Rusland verzwakt zijn.

   7. 1999 Navo gaat wèl richting Moskou: Polen, Hongarije en Tsjechie.

   Beloofd: Not one inch. ( Video Genscher en Baker) ( Doc. pag 6 en pag 9)( Ben Bot 41:20)

   8. 2000. De Neocons die de macht hebben in de VS schrijven het PNAC Report : “ De VS moet nog 100 jaar door alle denkbare vormen van oorlogvoering de baas over de wereld blijven.” O.a. met biowapens. (pag 78.) (Dilyana Gaytandzhieva) ( Georgie documents) (Medhurst )

   9. 2000 Rusland voert overleg in Brussel om bij Navo te komen.( 2 min.) VS spreekt veto uit.

   10. 2002 De VS zegt het ABM verdrag op, en maakt kans op oorlog groter.

   11. 2004 tweede Navo uitbreiding richting Moskou : Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Slowakije en Slovenië.

   12. 2004 Oranjerevolutie in Oekraïne. De VS pleegt een kleurenrevolutie.

   13. 2008 De VS zegt dat Oekraine en Georgie ook bij de Navo mogen. Georgie valt aan.

   14. 2013 De EU nodigt Oekraiene uit om met het Westen samen te werken. Dat kost Oekraiene 160 miljard schade wegens wegvallen van handel met Rusland. EU biedt 1 miljard. Logisch dat Yanukovich weigert naar de EU over te lopen. Het volk is gefrustreerd en protesteert op de Maidan. Na enige weken nemen vreemde lieden de Maidan protesten over, en die worden zeer hardhandig. Was de 1 miljard compensatie een list om de Maidan uit te lokken?

   15. NB: In november 2013 zijn 3 TV stations opgericht …. Waarom? Ze brachten later “De Maidan’ naar de wereld. Ook deze man van Hromadske TV heeft geld uit Nederland ontvangen !

   16. 20 febr : sluipschutters schieten op protesteerder en op politieagenten. De Media roepen meteen dat Yanukovich het deed. Maar onderzoekers tonen aan: de vrienden van de Neocons deden het. (Ashton – Paet 2 min. ) ( prof. Katchanovski ) ( Monitor)

   17. 20 febr. Krim bevolking die tegen de opstand in Maidan was, werd uit bussen gehaald en soms vermoord.

   18. 21 febr : Er is een overeenkomst : Yanukovich zal vertrekken , de verkiezingen komen veel eerder, en twee rebellen komen direct in de regering.

   19. 22 febr: Er worden parlementsleden vermoord. Yanukovich vlucht. De Rebellen nemen de macht in handen.
   Verwijderen
  3. Vervolg:

   20. 22 febr: Journalist Pieter Waterdrinker zegt dat de hotels in Kiev vol zaten met CIA en Mossad lieden.

   21. De Krim heeft zelf gekozen om zich af te mogen scheiden van Oekraiene. De ‘mannetjes in groen’ waren legaal aanwezige soldaten die zorgden dat de verkiezingen niet door Kiev verhinderd werden.

   22. 2 mei 2014. In Odessa vallen extremisten de mensen aan die pro Rusland zijn. Die vluchten in een gebouw . Het gebouw wordt in brand gestoken. Wie naar buiten springt wordt met knuppels dood geslagen Zie beelden op minuut 12.

   23. 2015 of 2016> Zelensky belooft vrede te maken en wordt daarom gekozen

   24. 2016 tot 2022: Zelenski is bedreigd door Azov, Azov wordt gesteund en gecoached door Amerikanen en Navo lieden ( waaronder kolonel Jacques Baud) , het leger wordt enorm uitgebreid.

   25. 2019. De RAND Corporation doet een studie naar de beste manieren om Rusland te verzwakken. (1”Baud) ( Blogs 1209, 1210, 1213. )

   26. Maart 2021 Zelensky zegt dat hij de Krim wil heroveren.

   27. Na 2015: Er zijn op vele plaatsen bio-laboratoria gebouwd. Al sinds 2017 is bekend dat daar experimenten worden gedaan met mensen met het Russische genotype.

   28. Na 2014 liepen veel Oekraiense soldaten over naar Donbass, ewn namen hun wapens mee.

   Om soldaten aan te vullen heeft Kiev vanaf 2015 tot 2022 ongeveer 100.000 huurlingen aangetrokken. Extremisten, onder leiding van Azov nazi’s. ( Baud. Min 28-34)

   29. Idem zijn er labs aan de grens met China en met Iran. De VS zoekt naar middelen die voor deze volken ( genotypen) extra dodelijk zijn.

   30. 2018 Trump zegt het INF verdrag op. De wereld wordt weer gevaarlijker voor de landen die Amerika er onder wil houden. En Rusland hoort daar bij.

   31. 2016 In Roemenië is het Aegis Raketsysteem geplaatst en werkzaam. Het kan in no time raketten naar Moskou afschieten.

   32. 1 sept 2021: Noam Chomsky zegt: VS zegt dat Oekraine in versneld overleg moet gaan over toetreden tot Nato. Maar dat maakt een vredes-overeenkomst met Rusland onmogelijk!

   De VS verplicht de Oekr. Om tot de laatste Oekraiener door te vechten, wat zeer bruikbaar is om Rusland zwart te maken . Later herhaald op 10 november.

   33. Chomsky: Maar Oekr kan nooit winnen. Dus moet vrede sluiten. VS duwt naar tragedie.

   34. 2022 In de zomer zal het Aegis systeem ook in Polen klaar zijn voor gebruik.

   35. Er wordt verondersteld dat als Oekraiene lid van de Nato wordt, dat dan daar ook zulke systemen zullen worden geplaatst. Dan is Moskou onverdedigbaar geworden.

   Meer precies; dan heeft de VS een ‘first strike capability’ verworden. Dat betekent dat ze een atoomoorlog kan beginnen tegen Rusland en niet meer daarna zelf verwoest zal worden

   Het MAD, mutually assured destruction – principe is niet langer geldig.

   36. Maart 2021 heeft Zelensky in Muenchen gezegd: Wij gaan de Krim terug pakken.

   37. Oekraine heeft veel nucleair afval dat gebruikt kan worden voor dirty bombs, de bommen die de VS altijd gebruikt en waardoor er 40 jaar later nog misvormde babies worden geboren.

   38. Op 16 januari 2022 zei Zelensky dat hij een kernwapen gaat maken.

   39. Half februari was het aantal Oekraiense soldaten bij Donbass al tot 70.000 (Baud) gegroeid.

   40. Op 16 februari nam het aantal beschietingen enorm toe, volgens de waarnemers van de OVSE : Van enkele tientallen per dag naar 1400 explosies per dag.

   41. Volgens kolonel Baud begon Kiev op 16 februari zelf met de oorlog. In elk geval was er voldoende imminente dreiging , zoals ik aantoon in punt 1 – 36, om een pre-emptive aanval door Rusland te rechtvaardigen. ( Scott Ritter, artikel 51, pre-emptive. ) (1’’ Baud)


   42. Het vorige punt wordt natuurlijk bestreden door de VS. Het land dat de vreedzame en afgesproken oplossing (Minsk2 ; ‘not 1 inch’) weigerde, maar bovendien zelf een aantal landen vernietigde ( Servie, Irak, Libië, Afghanistan) op basis van zelf verzonnen ‘imminente dreiging’.

   Verwijderen
 18. @jv, Rusland valt een land binnen, pikt gebied in. Rusland heeft daar niets te zoeken. Die 42 punten slachtofferschap verandert daar niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK. ( Weet U het al? Het is niet zeker dat morgen de zon op komt. Er zijn namelijk geen bewijzen voor.)

   Pre-emptive attack in geval van imminemte dreiging: de VS mag het wèl. Rusland mag het niet. is dat uw standpunt?

   Verwijderen
  2. [ Rusland valt een land binnen ]
   Ho, ho. U slaat een belangrijk stukje over.
   Wij bedreigen Rusland, We vermoorden etnische Russen.
   In het December ultimatum zegt Putin: U beloofde de Nato niet op te laten rukken. U beloofde het moorden v te stoppen.
   Doe het NU, of we nemen militaire maatregelen.

   We lachten hem uit.
   Dus nam hij militaire maatreglen: poogde de azov de liquideren.
   In april was Zelensky akoord: we gaan vrede sluiten in Turkije, zei hij.
   Toen kwam Johnson namens de Neocons zeggen dat dee ooorlog door MOEST gaan.

   Dat verandert de zaak.
   Als je van geen ophouden wewet, dan kun je grondgebied kwijt raken. Dat is oorlog.

   [ Rusland valt een land binnen, pikt gebied in. ] is zo ongenuanceerd dat het de facto een leugen is.

   Verwijderen
  3. JV schreef: "OK. ( Weet U het al? Het is niet zeker dat morgen de zon op komt. Er zijn namelijk geen bewijzen voor.)

   Pre-emptive attack in geval van imminemte dreiging: de VS mag het wèl. Rusland mag het niet. is dat uw standpunt?"

   Nee

   Verwijderen
  4. En dan komt er geen antwoord meer.

   Dat is de Modus Operandi van een trol:
   een website overspoelen met misleidende berichten uit de MSM
   Maar als er een discussie wordt gevraagd, niet meer reageren.
   Hildegard is een trol.

   Verwijderen
  5. Jan Verheul schreef: In april was Zelensky akoord: we gaan vrede sluiten in Turkije, zei hij.
   Toen kwam Johnson namens de Neocons zeggen dat dee ooorlog door MOEST gaan.

   @JV; ik kan nergens vinden dat Johnson dit namens de neocons moest zeggen. Ook heeft Johnson niet gezegd dat de oorlog door MOEST gaan. Johnson waarschuwde niet met de oorlogscrimineel Putin te onderhandelen en dat gedane toezeggingen door Putin niets waard zijn.

   En dat zou wel eens kunnen kloppen: https://russiatv.space/russia-does-not-want-to-stop-at-the-donbass/

   Hier kun je een Wikipedia weergave vinden van de vredesbesprekingen april 2022:

   Peace talks:
   April 2022
   According to a May report from Ukrainska Pravda, the Russian side was ready for a Zelensky-Putin meeting, but it later came to a halt after the discovery of Russian war crimes in Ukraine, and the surprise visit on April 9th of British Prime Minister Boris Johnson who told Zelensky "Putin is a war criminal, he should be pressured, not negotiated with," and that "even if Ukraine is ready to sign some agreements on guarantees with Putin, they are not." Three days after Johnson left Kyiv, Putin stated publicly that talks with Ukraine "had turned into a dead end". Another three days later, Roman Abramovich visited Kyiv in an attempt to resume negotiations, but was rebuffed by Zelensky as a non-neutral party.[41] According to Fiona Hill and Angela Stent writing in Foreign Affairs in September, U.S. officials they spoke with said Russia and Ukraine "appeared to have tentatively agreed on the outlines of a negotiated interim settlement", whereby the Russian forces would withdraw to the pre-invasion line and Ukraine would commit not to seek to join NATO in exchange security guarantees from a number of countries. However, in a July interview with Russian state media, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov stated that this compromise was no longer an option, saying that even the Donbas was not enough and that the "geography had changed."[42]

   On 7 April 2022, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said that the peace deal Ukraine drafted and presented to the Russian government contained "unacceptable" elements. Lavrov said that the proposal diverged from the terms negotiators had agreed on. Mykhaylo Podolyak, a negotiator for Ukraine, said that the comments from Lavrov are a tactic to draw attention away from the war crime accusations against Russian forces. Lastly, Lavrov stated, "Despite all the provocations, the Russian delegation will continue with the negotiation process, pressing for our own draft agreement that clearly and fully outlines our initial and key positions and requirements."[43]

   Verwijderen
  6. Het staat er leterlijk:
   Boris Johnson who told Zelensky "Putin is a war criminal, he should be pressured, not negotiated with," and that "even if Ukraine is ready to sign some agreements on guarantees with Putin, they are not." Three days after Johnson left Kyiv, Putin stated publicly that talks with Ukraine "had turned into a dead end".
   Boris verbied de vredesonderhandelingen. Hij belooft wapens.
   De gewone Oekraiener moet verder vechten om Rusland te verzwakken.
   Amerikaanse bevelhebber Milley zei het later letterlijk: de doolog dient om Rusland te verzwakken.

   Maar dit is allemaal al veel later in de tijdslijn: alk in december besloten wij om die oorlog te laten doorgaan. Putin wilde hem voorkomen. Maar Putin weigerde zich verder te laten aanvallen en uitmoorden . En dat is zijn recht, zelfs zijn plicht.

   Fiona Hill geeft toe dat in april de vrede mogelijkk was wqat betreft Zelensky en Putin.
   Maar Het Westen begon mnet wapens en geld te smijten en verbood Zerlensky de vrede te tekenen.

   Idem : De Yugoslavische oorlog was in de kiem ghesmoord ( Robert Owen, Izetbegovivh. Milosevic etc.
   Toen kwam de Amerikaanse onderhandelaaqr Zimmermann en die verbood Izetbegovcvich vrede te sluiten, Daarna ontstond de Yugoslavie oorlog.
   Robert Owen heeft het allemaal uitgelegd, maar dit wordt in de MSM nooit uitgebreid besproken.

   Hier zie je een lijst: dat is het ware Amerika: 109 daden van agressie.
   Even zo veel landen mishandeld. Door de lieden waar Hildegard achtreraan loopt. Wat een onwetende gek is dat !

   https://xevolutie.blogspot.com/2022/09/1331-onze-vrienden-zijn-de-good-guys.html   Verwijderen
  7. Jan Verheul schreef: Het staat er leterlijk:
   Boris Johnson who told Zelensky "Putin is a war criminal, he should be pressured, not negotiated with," and that "even if Ukraine is ready to sign some agreements on guarantees with Putin, they are not." Three days after Johnson left Kyiv, Putin stated publicly that talks with Ukraine "had turned into a dead end".

   Dat staat er inderdaad letterlijk, maar dit staat er niet letterlijk:
   "Boris verbied de vredesonderhandelingen."

   Dit is een interpretatie door JV van de wikipediatekst.

   Verwijderen
 19. Blik,
  ik wil je nogmaals verzoeken om deze mijnheer Hildegard te verwijderen.
  Hij wil duidelijk niks leren, weet wellicht ook al heel weinig. Kan alleen in vierkante blokjes denken. Geen interesse in de waarheid. Draagt geen info bij. ( bestaat het om op 'BlikopNOSJournaal' , dat de kletskoek van de NOS aan de kaak stelt, nota bene steeds de NOS als betrouwbare bron te citeren ! )

  Je bent Wolf al kwijt, en Sofia. Dank zij dit soort nitwits.
  Jouw blog wordt er alleen slechter van.

  Waarom haal je ze niet consequent weg ( Hildegard en Eddy, bedoel ik)

  Op èlke onzin-uiting van E en H weet ik wel 5 antwoorden om ze mee in de hoek te zetten, maar gelukkig kan ik het hoofd afwenden en kost het me geen tijd. Maar soms kan ik het niet laten: weer een kwartier verloren !
  Dat is niet leuk, Blik.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. 11.38 schreef ik:
  Ik heb geen idee hoeveel jongeren Rusland nu verlaten uit angst om in het leger te moeten.
  Ik zie dat ze vrij mogen vertrekken.
  ----
  Vandaag op NPO radio1: ( Ik citeer de info bij de video ):

  Media-journalist Arjan Snijders: “Ik bespeur wel een graagte bij de media om dit allemaal te willen berichten.” Snijders waarschuwt voor het nepnieuws hierover dat hij tegenkwam. “Oude video’s van auto’s bij grenzen, dat waren geen actuele beelden, maar die werden wel aan dit nieuws gekoppeld.”
  Snijders denk we dit verhaal óók breed blijven brengen, omdat media op de hand zijn van negatief nieuws over Poetin.

  ----------

  Bij Kimmie is een journaliste uit Moscow op het scherm. Ze zegt:
  Vandaag waren er 50.000 pro-Putin demonstranten in Moskou.
  De anti-Putin demonstranten zijn kleine groepjes navalnuy volgers.

  https://youtu.be/LnTOQ0A3QyQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan Verheul schreef: "Bij Kimmie is een journaliste uit Moscow op het scherm. Ze zegt:
   Vandaag waren er 50.000 pro-Putin demonstranten in Moskou.
   De anti-Putin demonstranten zijn kleine groepjes navalnuy volgers."

   @JV: Als anti oorlog-demonstrant loop je de kans opgepakt te worden. Zón tweeduizend schijnen reeds opgepakt in Moskou en ST Petersburg.

   De drempel om tegen het bewind/oorlog te demonstreren is erg hoog in tegenstelling tot het demonstreren vóór de oorlog/Putin.

   Dit verklaart volgens mij de relatief kleine groepjes demonstranten die tegen zijn.

   Verwijderen
  2. Uw verklaring kan kloppen.
   Maar niet alle demonstranten zijn opgepakt, uiteraard.

   In het algemeen is het in TRusland net als bij ons: je hebt een vergunning nodig, en hoort dan waar je kan demonstreren.
   Navalny ging steevast op verboden terrein demonstretren, en zorgde dan dat hij werd afgevoerd door de politie. Het ging hem, om de camerabeelden.

   We weten dus niet wat hier precies aan de hand is.
   In elk gevwal weten we dat onze media het niet nodig vinden om een pro Putin demonstratie van 50.000 mensen te melden in het nieuws. Alles wat anti-Putin is wordt breed uitgemeten.
   Mensen met hersens weten dan onmidellijk: onze media zijn partijdig.
   Ik weet het al decennia.
   Bij Hildegard is die logica nog niet aanwezig.

   Dan heb je jezelf gedeclasseerd tot nitwit. iemand wiens mening er niet toe doet.

   Verwijderen
 21. Slappe Markje suggereert dat Putin steeds meer landen zou willen 'veroveren'.
  De NRC maakt er van: 'als een nieuwe Hitler.'

  Als we dan toch een nieuwe Hitler moeten aanwijzen, dan graag deze Italiaanse dame:
  https://twitter.com/MRobertsQLD/status/1574263707001008129?t=YSCV02nynyCNxrzaUoqK6Q&s=03

  Net als Hitler is ze woedend op dde lieden die ons ons land ontstelen, en net als Hitler is ze vast besloten om er tegen te strijden.

  Geweldig !

  Het Chesterton citaat had ik nooit gehoord., maar ik denk het wel te begrijpen: de joden maken ons zo dol dat we straks niet meer geloven dat gras groen is en dat de bomeeen ion de zomer groen zijn. We zullen dit soort 'oude waarden' met geweld tegen de Gekken moeten verdedigen.

  NB: Rusland leefde van 1917 tot 2000 onder deze idioten. Pas Putin heeft de Russen bevrijd.
  Nu zitten wij onder hun plak.
  Begint de bevrijding in Italië ?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ( Herhaling)

  En dan komt er geen antwoord meer van Hildegard.

  Dat is de Modus Operandi van een trol:
  een website overspoelen met misleidende berichten uit de MSM
  Maar als er een discussie wordt gevraagd, niet meer reageren.
  Hildegard is een trol.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Referenda.
  Hoe gaat het nu verder?


  "De verwachting is dat Rusland de gebieden binnen enkele dagen zal annexeren. In 2014 gebeurde dat met de Krim enkele dagen na het referendum. De vrees bestaat dat Rusland met nog zwaardere wapens nog meer vernietigingen zal aanrichten dan voorheen of de regio's zal uitrusten met kernwapens, omdat ieder Oekraïens offensief op de geannexeerde gebieden zal worden beschouwd als directe aanval op Rusland."

  Dit is de meesterzet van Putin. De vraag is nu of het Westen nog een verrassing in petto heeft.

  Zoniet, dan breekt de tijd van gewapende vrede uit of krijgen we te maken met de inzet van atoomwapens op Europees grondgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al eerder geschreven wat volgens mijn vermoeden gaat gebeuren Hildegard.

   Verwijderen
  2. En dan komt er geen antwoord meer van Hildegard.

   Dat is de Modus Operandi van een trol:
   een website overspoelen met misleidende berichten uit de MSM
   Maar als er een discussie wordt gevraagd, niet meer reageren.
   Hildegard is een trol.

   Verwijderen
  3. JV heeft niks meer in z'n mars.
   Hij wordt steeds gekker in z'n kop.

   Verwijderen
  4. Hildegard had toch een antwoord gegeven. Maar als je elk woord gelooft van lieden die 109 agressie-daden hebben gepleegd en altijd beweren dat Rusland ( geen enkele agressie-oorlog gepleegd) de agressor is, ja , dan deugt er helemaal niks van jouw analyse natuurlijk. Dan geloof je elk woord van een wijd en zijn bekende leugenaar, en twijgfel je aan het woord van iemand met een smetteloze reputatie. Dat is wat Hildegard vrolijk doet: dag in dag uit.
   Een nitwit en een bedrieger.

   Verwijderen
  5. Je kunt lullen wat wilt JV.
   Putin is de agressor en hij moet maar vooral dreigen met atoomwapens.
   Allemaal bluf van Putin.
   Zodra Putin maar 1 atoombom werpt op Ukraïne heeft hij zichzelf in de voet geschoten.
   Er zal dan een spoedberaad komen van alle wereldleiders zonder Putin.
   Er zal met gelijke munt aan Putin's adres terug betaald worden.
   Dan is het hek van de dam, want dan zullen zowel Europese steden als ook Russische steden gebombardeerd worden met atoombommen.
   Ook Moskou zal vernietigd worden.
   Zolang als er nog geen atoombommen vallen moet het Ukraïns leger ism met NATO verder gaan met zoveel mogelijk Russisch kanonnenvoer in oost Ukraïne afslachten.
   Goed voor de demotivitatie aan Russich adres om voor Putin zich nog in te zetten als kanonnenvoer in buitenland.

   Verwijderen
  6. @JV, agressie-oorlog Rusland: https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet%E2%80%93Afghan_War

   Verwijderen
  7. https://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Pact_invasion_of_Czechoslovakia

   Verwijderen
  8. https://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland

   Verwijderen
  9. @Hildegard, wat wil je nou zeggen met je wikiartikeltjes uit de tijd van de USSR?

   Verwijderen
  10. @Dwarsligger, Rusland en USSR schijnen overeenkomsten te hebben. Dit is een visie die ik deel met JV. Zie zijn punten 2 en 3 die hij in zijn opsomming geeft ergens hierboven.

   Verwijderen
 24. Er is niks misleidends aan wat Hildegard beweerd.
  Zelfs msm berichten zijn gewoon waar.
  Dat JV dat niet begrijpt kan ik wel begrijpen.
  JV is gehersenspoeld met zijn joden onzin.
  Nu trol Wolf weg is hier komt trol JV alleen te staan.
  Zo af en toe springt trol dwarsliggertje wel nog eens in de door JV opgefokte joden onzinnige jodendiscussie.
  Het is te merken aan JV dat hij steeds meer in het achterwerk van Putin aan het kruipen is.
  Zelfs al blijft Putin liegen over de oorlog die hij begonnen is in Ukraïne met hulp van de kremlin gebrainwashte separatisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fascistoïde Meloni is niks anders dan een WEF puppet. Weet niet of dit al vermeld is hier.
  Meloni’s connecties met de Amerikaanse elite.
  https://dissident.one/2022/09/27/melonis-connecties-met-de-amerikaanse-elite/
  WEF is natuurlijk fascistoïde / Marxisitisch./ Stakeholder kapitalisme

  Bedoeld om het Italiaanse volk verder te demoraliseren.

  BeantwoordenVerwijderen