zondag 28 februari 2021

Vijdag 26-2-2021 Vrijheid in Minsk!

Ironie-modus aan.

Terwijl wij in onze model-democratie goed beschermd worden met een dwanglockdown, test-experimenten en Sperrzeit, daar gaan in de dictatuur onder Lukashenko, mensen op vrijdagavond gewoon zuipen, praten, socializen, flirten, business doen en samenkomen! Ironie-modus weer uit.

Ondertussen horen jullie van Andrey, hoe makkelijk het is om naar Belarus te verhuizen. En velen zijn ons al voor gegaan, waaronder zijn klant die al 6 apartementen heeft aangeschaft. Ja, je kunt nu nog goedkoop instappen, maar met de verslechterende situatie in de EU, ziet het ernaar uit dat de markt in Minsk gaat stijgen. De Ieren, Nigerianen en Australiƫrs zijn er in ieder geval en nog niet van plan te vertrekken!


En ook voor dansleraar Willen Engel zou Minsk zo maar eens zijn vluchtland kunnen worden. Zouk tiert er welig!

Ironie-modus weer aan. Maar ook de klassieke dansen gaan door. HIER nog wat beelden van het kampioenschap van de 1/4 finale 20 Februari. Chachacha, paso-doble, rumba, jive, etcetera, het komt allemaal voorbij in de dicatatuur in Minks. En dan nog onder begeleiding van live-muziek, publiek zonder testen en zonder monddoeken en nergens "de" anderhalve meter, en die dames in die verleidelijke korte jurkjes! Wat goed dat wij in onze vrije democratie beschermd worden tegen dergelijk verderfelijke en besmettelijke praktijken! Ironie-modus weer uit.

5 opmerkingen:

 1. [Ondertussen horen jullie van Andrey, hoe makkelijk het is om naar Belarus te verhuizen.]
  Zie ik ook wel zitten, maar hoe zit het met de taal? Kun je ook met andere talen daar terecht, bv. Engels of Duits? En hoe zit het met de grondprijzen? (waar je op mag bouwen?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat de taal betreft: ik spreek zelf Russisch, en dat heb ik vanaf het begin gedaan, ook toen ik slechts 3 woordjes sprak; grote taalgebieden, zoals Spaans, Russisch, maar ook Frans en italiaans, probeer ik altijd de plaatselijke taal te spreken. Maar dat zal voor iedereen anders liggen.

   Maar natuurlijk als je zo'n Andrey treft, die vloeiend Engels spreekt, ga je over op het Engels, zeker als Irish Partizan en een Nigeriaan en Australier erbij zitten. Maar als je dan 5 biertjes bestelt, zou ik dat wel weer in het Russisch doen.

   En wat grondprijzen betreft, vraag het Andrey, en kijk zijn eerdere video's. In de provincie, kost het natuurlijk allemaal een appel en een ei. In Minsk kost een "normaal" apartement tussen de 50.000 en 150.000 euro. In de provincie koop je voor 10.000 euro, of zelfs voor 300 euro (!) een stuk grond met een bouwwerk erop. Dat kun je natuurlijk weghalen en herbouwen.

   Als jij kunt bouwen, en ik communicerem, misschien moeten we eens praten over een "Nowi Holland" enclave in Wit Rusland :-)

   Verwijderen
  2. [Als jij kunt bouwen, en ik communicerem, misschien moeten we eens praten over een "Nowi Holland" enclave in Wit Rusland :-)]

   Ik voel er wel voor. Heb wat leuke ideeƫn over bouwen met betonblokken. Zelf mallen maken, mengsel van puin & beton en de volgende dag zelf opstapelen.

   "Ik heb er zin an".

   Verwijderen
 2. Was weer een goed feestje op het museumplein en later nog even op het Leidse plein. Gratis parkeren kan op 5 minuten of minder loop afstand in Amsterdam zuid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een langer verslag wil schrijven met een (paar) foto('s) erbij, ben je van harte welkom het te sturen naar blikopnosjournaal@gmail.com en dan kunnen we het plaatsen. Kan nog voor het koffiedrinken van gisteren, kan ook voor toekomstige koffiedrinksessies. Aanbod geldt ook voor anderen en ook voor andere actuele zaken waar iemand live bij was.

   Bijdragen kunnen naar: blikopnosjournaal@gmail.com

   Verwijderen