donderdag 16 april 2015

Ongeïnteresseerde benadering NOS politieke moord Olesha Boezin

"Tevens is er gisteren een dode politicus in Kiev gevonden. We gaan verder met...", zo berichtte het NOS-journaal vandaag over de recente moorden in Kiev. Vandaag werd de belangrijke journalist en denker Olesya Boezin in Kiev door gunmen vermoord en gisteren de politicus Kalashnikov van de oppositie.

Het zijn de zoveelste moorden van critici van de regering in Kiev. In kort tijd hebben 9 critici van het bewind het leven gelaten (Bron BNR Nieuwsradio). Het is in ieder geval goed dat NOS het noemt in zijn journaal, maar veel summierder en liefdelozer kon het bijna niet. Vergelijk dat eens met de aandacht en de ophef rond de moord op de Kremlin criticaster Boris Nemtsov. Ook het tussen neus en lippen de journalist duiden als "Pro-Rusland" journalist. Blijkbaar staat voor de NOS kritisch ten opzichte van het bewind staan, gelijk aan pro-Russisch zijn. Het is een opmerkelijke manier van deze moord benaderen, nota bene op een collega, want er is een journalist gedood. De zoveelste in Oekraïne sinds "de omwenteling".

Anatoli Shari: " Een moord plegen is een hele laffe daad"

Anatoli Shari, eveneens een journalist die het nieuwe bewind in Kiev kritisch bekijkt heeft eigenlijk geen woorden voor wat hij noemt een laffe daad. Kiev gaat richting een totalitaire staat waarbij geen plek is voor kritische geesten. Het is niet het Oekraïne waar hij eens van gehouden heeft. Kiev zal in haar discours en onderzoek rond deze moord enkel wijzen naar Moskou. In het beste geval vindt de recherche een dronkaard die gaat roepen dat hij het moest doen van de Russische FSB. Via twitter repte de Oekraïense overheid over het uitbrengen en volbrengen van een daad, waarin Shari een verkapte schuldbekentenis van Kiev zelf ziet. Mensen worden in Oekraïne vermoord om hun mening. Aldus Shari. Shari werkt trouwens (als we er niet naast zitten) inmiddels van buiten Oekraïne om redenen die geen toelichting behoeven.

Olesha eerst nog bekogeld met een taart. Waar doet ons dat nou aan denken...

Shari over de moord op zijn collega (helaas geen ondertitels)

Olesya Boezin. RIP.

75 opmerkingen:

  1. Geen woord bij NOS over de "directe lijn met Putin" het jaarlijkse vragenmoment waarbij "de gewone Rus" zijn vraag stelt aan de President. Daarin heeft Putin o.a. gezegd dat er geen reguliere Russische troepen in Donbass vechten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie NOS om 22.00

    Dus als Putin zegt dat die troepen er niet zijn is het waar?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe gaan de pro oekraïnse nieuwsdiensten om met de dood van 3 journalisten / 9 critici ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Blik, wanneer ga je je keutel intrekken dat je hier een "onafhankelijke" nieuwsblog leid?? Want dat doe je niet....man man man...als je niet eens 1 kritisch nootje zet bij de grote Putin show waar je grote "God" zat te liegen als een kind van 4 wat alles doet om een snoepje te krijgen??/ Hij waarschijnlijk ook achter de laffe moord zit op deze journalist...alles om maar die full scale war voor elkaar te krijgen....want dat is wat hij wil. Glashard liegt hij dat er geen Russische troepen waren en zijn....nou op de Krim zag het vol van de Russische soldaten, nota bene door Putin zelf toegegeven!! Maar was hij tijdens zijn "show" vast effe "vergeten"....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kroelie,

      Er was geen REGULIER russisch leger. Heb jij russische symbolen. nummerborden ed gezien ?. Ik niet.

      Waarom moet Blik toegeven dat Putin liegt. Dat hoeft helemaal niet. Want iedereen die politicus gelooft is van zijn verstand beroofd. De eerste politicus die niet liegt moet ik nog tegen komen.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Natuurlijk zitten er Russische soldaten op de Krim, ze hebben daar een basis, voorheen gehuurd, nu weer bij Rusland.
      In Kiev zit er geen een.

      Verwijderen
    4. Poetin heeft nooit ontkend dat er Russen waren gelegerd op de Krim. Die Russen waren daar in het kader van een overeenstemming met Oekraïne. Volgens die overeenkomst was het de Russen toegestaan om op de Krim een leger van 25.000 soldaten te huisvesten die bij de Russische vloot bij Sebastopol horen. Poetin verklaarde achteraf dat die soldaten zouden zijn ingezet om de orde te handhaven als het referendum verstoord zou worden. Maar in de aanloop naar dat referendum en tijdens de eenwording van de Krim met Rusland is er geen schot gelost en hebben die soldaten alleen maar wacht hoeven lopen. Dit verhaal is door de mainstream media ook verteld maar die media hebben aan dat verhaal een voor Rusland ongunstige interpretatie gegeven. Rusland zou volgens die interpretatie met de dreigende werking die van die soldaten zou zijn uitgegaan het referendum naar zijn hand hebben gezet maar dat is nooit bewezen. Wel is bewezen dat een grote meerderheid van de bewoners op de Krim voor aansluiting bij Rusland was.
      En wat die moorden op journalisten betreft: Is het een poging van het regime in Kiev of van aanhangers van dat regime om oppositie af te schrikken? Of zijn ze gepleegd door een of meer groeperingen met een eigen agenda? Of zit Rusland erachter om te kunnen zeggen: "Zien jullie daar in het westen nu hoe beestachtig er in Oekraïne met mensenrechten wordt omgegaan? Ik heb geen idee. Wel weet ik dat het regime in Kiev de communistische oppositie verbiedt en een steeds groter deel van de mannelijke bevolking dwingt om dienst te nemen in het leger en dat het regime in Kiev druk bezig is om onder de eigen bevolking in het oosten van Oekraïne bloedbaden aan te richten.

      Vincent Brunott

      Verwijderen
    5. En volgens die huurovereenkomst mogen die RU militairen alleen in functie buiten hun basis komen voor onderhoud werkzaamheden aan de basis.

      Echter we zaggen RU militairen ineens overal op de Krim, voornamelijk bij de voordeur van UA basissen.

      Hiermee overtrad Putin dus de overeenkomst.

      En er is niet bewezen dat de meerderheid voor aansluiting was

      Was maar 15-30% voor aansluiting

      http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/05/05/putins-human-rights-council-accidentally-posts-real-crimean-election-results-only-15-voted-for-annexation/

      Verwijderen
    6. "referendum naar zijn hand hebben gezet maar dat is nooit bewezen"

      Niet soldaten maar Strelkov, heeft hij zelf toegegeven

      Verwijderen
    7. @LGK

      "ALL WARFARE IS BASED ON DECEPTION. Hence, when we are able to attack, we must seem unable; when using our forces, we must appear inactive; when we are near, we must make the enemy believe we are far away; when far away, we must make him believe we are near."

      SunTzu / The Art Of War








      Verwijderen
    8. Duidelijk dat putin ook SunTzu heeft gelezen

      Verwijderen
  5. Over liegen gesproken. Van Baalen.
    Van Baalen: volk in Oekraïne zal zegevieren
    http://www.volkskrant.nl/dossier-europese-unie/van-baalen-volk-in-oekraine-zal-zegevieren~a3601081/
    Hij wist wel beter......
    Obama zei dat de mensen in Libië vrijheid en domocratie zouden krijgen
    https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2011/03/28/remarks-president-address-nation-libya
    Hij wist wel beter.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volk heeft zegegevierd, Victor vluchtte en was afgezet

      Nu kon het UA volk eindelijk onder het juk van Kremlin vandaan komen

      Verwijderen
    2. Zelfs de Oekraïense oligarchen worden door de anglo amerikaanse moneymasters gebruikt ten faveure van het grote geopolitieke spel. Op Kolo na is er geen één oligarch beter van de revolutie geworden. Let maar op. Ze gaan elkaar het leven zuur maken. Nou als zelf de oligarch er niet beter van word, wordt de gewone bevolking er zeker niet beter van

      Verwijderen
    3. "Op Kolo na is er geen één oligarch beter van de revolutie geworden"
      Weet niet wie Kolo is maar idd onder Victor konden ze zich verrijken, nu er een westerse wind waait zal dat niet meer gaan.

      Vandaag is het hoofd van de anti corruptie unit aangesteld in UA.
      Die functie bestaat niet eens in Rusland

      Verwijderen
  6. Twee nieuwe cartoons, 1 over het journaal (boven)en 1 speciaal voor kroel.(onder)nieuwe cartoons

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Matt ik geloof dat je website op dit moment niet goed functioneert

      Verwijderen
    2. Net nagekeken, werkt prima bij mij

      Verwijderen
    3. <A HREF="http://www.mattskunsthoekje.net/Cartoon-pagina.html> nieuwe cartoons</A>

      Verwijderen
    4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    5. Bij de link klopt iets niet, maar als je c/p doet bij deze werkt het wel
      www.mattskunsthoekje.net/Cartoon-pagina.html

      Verwijderen
    6. Matt ik heb nog wat geleerd van je cartoons.

      Ik wist niet dat de USS Theodore Roosevelt ook helemaal lam gelegd was door drie russische duikboten met magrav technologie. WAT EEN VERNEDERING VOOR DE USSA. Een schip uit de nimitz klasse!! LOL LOL LOL..

      Verwijderen
    7. LGK denkt dat de amerikaanse vloot een lang leven is gegeven in een wereldoorlog hahahahahahaha. Wat een ondeskundige man

      Verwijderen
    8. Matt kan beter tekenen, wat ook al verdomde slecht is, dan antwoord geven. Maar ja, dat geld voor zowat iedereen hier. Alle Kremlintrollen hier doen net alsof ze veel weten maar weten totaal niks....

      Verwijderen
    9. Oh jee, kroel word zowaar jaloers omdat ik wel iets kan nalaten en hij niks anders dan loos gebral.
      hij zei trouwens in een vorige reactie dat hij ons zou tekenen, ik wacht nog steeds op het resultaat.
      hoe vind je je spiegelbeeld? de tekst (bij het cartoon) geeft precies weer wat jouw reactie hierboven waard is

      Verwijderen
    10. Hoi Matt, hyperlinken naar Matt's Kunsthoekje werkt gewoon. Je had 'n " teveel er achter gezet.

      Zou het jaloerse gruwel gedrocht ooit 'n positieve bijdrage aan deze wereld kunnen leveren...

      Verwijderen
    11. Ik laat zowiezo een positieve bijdrage achter door tegen oorlog te zijn, daar waar jullie die oorlog juist aanmoedigen en aanjagen....
      Ik heb nooit gezegd dat ik jullie ging tekenen Matt, zoveel monsters krijg ik ook niet op een velletje trouwens...ow wacht, heb net een hoop muggen geplet, heb ik jullie toch op een vel papier gekregen....

      Verwijderen
    12. "" Cruelman197413 april 2015 18:24

      Ach leuk, je kan tekenen...nou nog leren de waarheid schrijven in plaats van leugens en begrijpend lezen en je wordt zowaar echt een talent....maar ik heb er een enorm hard hoofd in. Daarbij zijn jullie de oorlogszuchtigen,dus ik zou toch eens proberen jullie zelf te tekenen...."" einde citaat van kroel, met zijn gebrek aan geheugen, , dus kom maar op met die tekeningen.
      het blijkt dat jouw kot met al die muggen net zo smerig is als jouw kleine hersentjes.
      En jouw "bijdragen" zullen uiteindelijk als sneeuw door de zon verdwijnen want ik denk niet dat er veel zullen zijn die al die onzin willen bewaren. Einde van dit blog is ook einde van jouw miserabele gezwets.

      Verwijderen
    13. Begrijpend lezen is niet je sterkste kant, ook dat is duidelijk...ik bedoelde er mee te zeggen dat jullie jezelf moeten tekenen, maar aangezien je hersencel je weer eens in de steek liet kon je dat niet begrijpen en je vast ook nog een andere complotblog aan het volgen was met sprookjes vergeef ik je voor deze keer...en mijn reacties hoef je ook niet te bewaren hoor, ik dring niks op aan mensen, anders dan wat jullie doen...die Kremlin troep willen jullie ons wel door de strot schoppen, zoveel is duidelijk...dat Putin fanatisme en de wil om te doden als er niet wordt geluisterd zie je ook terug bij de separatisten en die Russische soldaten...soort zoekt soort dus, hersenloze geweldsverslaafden die of met hun vuisten of met hun wapens of met hun blogs aan oorlogsverheerlijking doen!!

      Verwijderen
  7. Vooral de kwestie Syrië heeft laten zien dat de tegenwoordige journalisten alleen nog maar groothandelaren in leugens zijn:
    https://willyvandamme.wordpress.com/2015/04/16/syri-journalisten-geven-leugens-toe/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, en wie die mannen gelooft, is dus een: SUKKEL!

      Groeten, Ben

      Verwijderen
    2. Wie Willy van Damme gelooft is pas een enorme SUKKEL!!!

      Verwijderen



    3. Cruelman197417 april 2015 09:51

      Wie Willy van Damme NIET gelooft is pas een enorme SUKKEL!!!

      Verwijderen
    4. Ik zei iets anders Matt....door zo overduidelijk te manipuleren ben jij de grote SUKKEL in het geheel...maar dat bewijs je met iedere post die je hier neerzet al volop!!

      Verwijderen
    5. zo zie je maar wat je van een trol kunt leren

      Verwijderen
    6. JA, ik leer van jou wat een echte SUKKEL is...jij bewijst het me elke keer met je schrijfsels!!

      Verwijderen
    7. Die willy getuigd niet echt van realiteitswaarzin

      "over het verdrag van Budapest van 1994 over de neutraliteit van Oekraïne. Een verdrag dat de VS en ook de EU nu gewoon aan hun laars "

      Uhhhhh
      Putin annexeerde de Krim, waarmee hij dus het verdrag aan zijn laars lapte
      Was willy dat vergeten?

      Verwijderen
    8. In het Boedapest Memorandum van 1994 kwamen Rusland, de VS en het VK overeen de Oekraïense onafhankelijkheid en soevereiniteit te respecteren, geen geweld te gebruiken tegen Oekraïne en geen economische druk uitoefenen om Oekraïens beleid te beïnvloeden. Oekraïne gaf in ruil daarvoor nucleaire wapens op.

      Als Nuland het bij koekjes had gehouden had je misschien een punt nu laat je alleen voor de zoveelste keer zien een goedkope demagoog te zijn.

      Verwijderen
    9. Nuland heeft geen politieke druk uitgeoefend
      VS heeft alleen geld geinvesteerd ter bevordering democratie

      Rusland heeft wel economische druk uitgeoefend waar Victor voor gezwicht is
      Het intrekken van de korting op gas als UA het handelsakkoord zou tekenen met EU

      Verwijderen
  8. Alleen maar nette jongens in Kiev:
    http://en.hunternews.ru/?p=930

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  9. http://sputniknews.com/europe/20150416/1020986728.html#ixzz3XUcXBvDc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen maar Russische en pro-Russische sites aanhalen werkt niet echt aan je "onafhankelijkheid" Ben. Maar jou kennende en je constante pro-Kremlin verhaaltjes heb je vast een levensgrote Putin poster op je kamer hangen en kijk je er elke avond enorm verliefd naar voor je in slaap valt....

      Verwijderen
    2. Heb je de trollen tekeningen al uitgeprint en op je kamer hangen kroel?

      Verwijderen
    3. "Het is een opmerkelijke manier van deze moord benaderen, nota bene op een collega, want er is een journalist gedood."

      Maar deze journalist is van het foute kamp...
      De NOS zit op dezelfde lijn als de fascistische regering in Kiev..

      Verwijderen
    4. Nee Matt, ik hoef geen tekeningen van jullie op mijn kamer, kijk wel uit. Heb ik oorlogszuchtige ventjes op een tekening, die Matt, Dawg, Ben, Fan Tast, en meer van die rare namen hebben....

      Verwijderen
    5. Zegt de nietsnut die de allang bewezen oplichter Alex Jones als held brengt met zijn nikszeggend nieuws....want dat is het...zelfverzonnen nieuws wat hij bijeen moet liegen wil hij nog lezers overhouden op zijn "infowars"....hij moet blijven liegen wil hij die "infowars" levende houden...en jij doet gezellig mee...nee ben niet jaloers op je, heb alleen diep medelijden dat je achter die mafkees aanloopt...

      Verwijderen
    6. Dementerende cruel troeptoeter: graag het bewijs waar ik genoemd persoon als held breng...

      Verwijderen
    7. Tsja, je haalt hem aan, doe je niet als je hem een leugenaar vind toch?? Oke, held is misschien overdreven, maar je vind hem geloofwaardig...waarmee je jezelf meteen ongeloofwaardig maakt!!!

      Verwijderen
    8. Dementerende cruel troeptoeter: graag het bewijs waar ik genoemd persoon aanhaal...

      Verwijderen
  10. Een na grootste Italiaanse krant breekt de media stilte in het wilde westen over de politieke moorden in de Oekraïne:
    http://sputniknews.com/analysis/20150417/1021014062.html

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  11. "" die Matt, Dawg, Ben, Fan Tast, en meer van die rare namen hebben...""
    ik gebruik mijn echte naam, ik heb niets te verbergen. jij daarentegen met die wrede schuilnaam.............

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je niks te verbergen hebt, waarom zeg je dan niet gewoon dat je Putin en zijn oorlogszuchtige gedrag geweldig vind?? Dat je de hele oorlog geweldig vind daar en dat je hoopt dat er nog maar vele doden mogen volgen?? Want dat is wat je hier doet, al beweer je van anders. Je teksten doen namelijk vermoeden dat je een gewelddadige klootzak bent die zelf niet eens het lef heeft om naar Rusland te gaan om je sepa-nazi's te helpen, wetende dat ze net als IS jou als kanonnenvoer gaan gebruiken...of meteen executeren!! Want tja, zij hebben toch de doodstraf ingevoerd???

      Verwijderen
    2. je vermoed maar een eind weg, je post slaat helemaal nergens op, het geeft enkel blijk van jouw zwakte, je kunt niks beter meer. over wie hier de klootzak is zullen we het maar niet hebben.

      Verwijderen
    3. Kijk, weer het aloude wegduiken, geen tegenargumenten, niks ter eigen verdediging...wie toont hier dan zijn zwakte?? En idd, we gaan het er maar niet over hebben, wij beiden weten dat jij het bent....aangezien je eigenlijk bekent....

      Verwijderen
  12. Amerikanen hebben in Kiev 2 kinderen verkracht:
    http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201504170946-hpud.htm

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij trapt ook werkelijk in alles he?? De Paashaas komt speciaal voor jou terug om eitjes te verstoppen, wil jij ze wel gaan zoeken?? Want dat een sprookjesfiguur speciaal voor jou dingen gaat verstoppen is enorm speciaal. Zal vast wel ergens op een Russisch kanaal genoemd worden!!

      Verwijderen
    2. One of the girls had just turned thirteen, the other one was younger. Two of the criminals, are employees of private military companies, the other two belong to the personal staff of Lieutenant General Hodges in Wiesbaden

      Verwijderen
  13. Als ik het goed gelezen heb vandaag weer een ditmaal vrouwelijke journalist vermoord in Oekraine. Gaat maar door.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bron? Artikel?? Of van horen zeggen?? Zo kan ik ook verhalen de wereld in helpen...goh, ik heb net gelezen/gehoord dat de Russen Oekraïne zijn binnen gevallen met alles wat ze hebben....en eerst alle Georgiërs vermoord....want tja, die moesten ook nog dood...snap je nu waar je mee bezig bent Blik??Ophitsen, geweld aanwakkeren, roddelen, oorlog en geweld verheerlijken enz....en je gaat maar door en door en door...

      Verwijderen
  14. Griekse Minister van Defensie: "Rusland beschermde de Krim tegen het fascistische Oekraïne":
    http://fortruss.blogspot.nl/2015/04/russia-protected-crimean-greeks-from.html

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Blijkbaar zit de navo achter de moordaanslagen in Kiev:
    https://niqnaq.wordpress.com/2015/04/17/enigmatic-stuff/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De fascisten in Kiev terroriseren de samenleving in de Oekraïne door het vermoorden van tegenstanders:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rTQVdNY7my0

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wereldberoemde emeritus professor Stephen F. Cohen gaat helemaal los over de us politiek tav Rusland en de Oekraïne:
    http://www.salon.com/2015/04/16/the_new_york_times_basically_rewrites_whatever_the_kiev_authorities_say_stephen_f_cohen_on_the_u_s_russiaukraine_history_the_media_wont_tell_you/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er is behoordlijk wat kritiek om eenzijdige berichten en narrow minded geest van Cohen

      http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/07/stephen_cohen_vladimir_putin_s_apologist_the_nation_just_published_the_most.html

      Verwijderen
  18. Beste mensen, dat gezeik over Rusland en de Oekraïne: tot daar aan toe, want wat een strijd hier pfft, wie wel en wie niet gelijk heeft. Vergeet niet beste Gruelman1974 dat de Amerikanen over al ter wereld hun zeggenschap neer willen zetten. zij hebben over al ter wereld al veel naar hun hand gezet, en ik heb ergens eens gelezen, dat, waar ook ter wereld altijd oorlog zal moeten zijn, is er geen oorlog dan zal er wel oorlog zijn, daar zorgen zij dan wel voor, er moet immers miljarden verdient worden niet waar. zolang het ego bewustzijn in de mens is, zal men nooit in de eeuwigheid vrede kenen op wat voor schaal dan ook.

    Ik heb een vraag, bij voorkeur aan Blikop NOSjournaal, Is het mogelijk om ook andere onderwerpen of artikelen te plaatsen, en zo ja hoe zou ik dat moeten doen. wie kan mij helpen of advies geven. dank jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Massale arrestaties in Odessa:
    http://fortruss.blogspot.nl/2015/04/terror-in-odessa-mass-arrests-of.html

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nieuws vanuit de fascistische vs:
    https://www.youtube.com/watch?v=W6LvkSACkTw&feature=youtu.be

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Absolute giller van de dag. Hoger kun je niet stijgen:
    http://www.rtdeutsch.com/17355/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  22. op 17 april marcheerden de nazi's in Odessa:
    http://off-guardian.org/2015/04/18/video-nazis-march-in-odessa-april-l7/

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  23. us helpt nazi's in Kiev:
    http://www.globalresearch.ca/us-combat-troops-prepare-ukraine-for-escalated-aggression/5443698

    Groeten, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  24. https://www.facebook.com/Chhag/videos/584760254999247/?fref=nf

    Ondertussen in de Oekraine.

    BeantwoordenVerwijderen