zaterdag 11 april 2015

Vandalen hebben vrij spel in Xarkov

11-5-2015

De nacht van de vandalen in Xarkov. 3 Beelden zijn neergehaald. Aan het Roedneva Plein is geen beeld van Nikolai Roedneva, stichter van de Donetsk-Krivorozh republiek. Dit vandalisme is onderdeel van de Oekraïense politiek. Het neerhalen van de beelden gebeurde onder de ogen van de politie. BRON.50 opmerkingen:

 1. Kiev lanceert massale tankbeschietingen op Donetsk, Gorlovka en Dokuchaevsk. NAVO oefening "Noble Jump" in Tsjechië inclusief luchtlanding.

  http://www.globalresearch.ca/kiev-launches-massive-battle-tank-shelling-in-donbass-nato-military-exercise-in-czech-republic-directed-against-russia/5442230

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we even wachten tot OSVE rapport van maandag

   Op social media zie ik niets van wat 'global....' beweerd.

   Maar iedereen wist al dat het een Kremlin propaganda website is
   Waarheid is daar ver te zoeken

   Na alles wat door journalistiek naar boven komt, blijven vasthouden aan de su25

   triest

   Verwijderen
 2. Milos Zeman teruggefloten, mag niet afreizen naar Rusland.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/04/10/tschechien-gehorcht-den-usa-staatspraesident-darf-nicht-nach-moskau-reisen/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2 "nieuwsberichten"...de bronnen??? 2 complotsites....goh goh goh...echt waar dontknow, wil je alsjeblieft eens terug naar school gaan en eens gaan kijken wat echt onafhankelijke nieuwsbronnen zijn?? EN echte journalistiek?? Niet deze "alternatieve eenzijdige journalistiek"? Steeds met het beschuldigende vingertje naar het westen...vraag me ook steeds meer af, waarom wonen jullie hier nog, als toch alles fake is en fascistisch en niks meer mag?? Nee hoor, gewoon hier blijven wonen en lekker roeptoeteren dat er van alles fout is maar ondertussen gewoon doorvreten en door profiteren van het westen....wat een hypocriete zooi is het hier ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemiddag mental midget, ben je daar weer.

   Verwijderen
  2. Cruelman, laat eens zien wat echt onafhankelijke nieuwsbronnen zijn?? EN echte journalistiek??

   Verwijderen
  3. Doe jij eens andzela?? Jullie zijn zo lekker lui...nemen alles over van complotsites maar zelf op onderzoek gaan?? Ho maar!! Das nou altijd met die luie alternatieve journalisten...nemen graag over van jan en alleman, maar vraag je ze om eigen feiten en verhalen blijven ze ineens verdomd stil....

   Verwijderen
  4. Nog even gekeken naar 'global...'
   Geen enkele bron wordt genoemd

   Ook op social media geen enkel bericht

   Weer een leugen van Kremlin

   Verwijderen
  5. Dawg jij doet niet anders; ik heb geleerd van jou dus van de meester in de jij-bakken...meteen huilie huilie doen als je er 1 terugkrijgt...

   Verwijderen
  6. Nee jij dan met je .... vriend....ik leer van jou al opper-jijbak meester. Maar ja, zelfs dat ontken je...al die Putinlovers zijn grote struisvogels, met hun kop in het zand alles ontkennen en fascisten blijven verdedigen...staat jullie netjes!!

   Verwijderen
  7. Ik heb juist een enorm free mind, alleen het jouwe is zo bekrompen als wat. Doe die oogkleppen eens af en zie eens wat meer van de wereld!!! Maar nee hoor, jij blijft bekrompen en ronduit eenzijdig reageren...Daarbij ontken je niet fascisten te verdedigen...eindelijk geef je eens openheid van zaken en ben je zowaar eens eerlijk...zou tijd worden!!

   Verwijderen
  8. Tegen zoveel domheid kan ik ook weer niet op....

   Verwijderen
 4. Kiev: oorlogsmisdadigers helden, communistische symbolen verboden

  Het Oekraïense parlement nam afgelopen week enkele hoogst controversiële wetten aan, die erop neer komen dat a. het communistische verleden en communistische symbolen (vlaggen, gedenktekens, straatnamen) in de ban worden gedaan en b. Oekraïense opstandelingen – ‘vrijheidsstrijders’, onder wie ook extremistische nationalisten, die in de Tweede Wereldoorlog aan de kant van de nazi’s tegen het Rode Leger vochten – een heldenstatus krijgen.
  Massamoord

  Commentatoren reageren kritisch. Het wetgevingsproces was in hun ogen een zootje: door allerlei verschillende Oekraïense strijdgroepen op één hoop te gooien en kritiek op die partizanen strafbaar te maken, wordt het in de toekomst bijvoorbeeld illegaal om een omstreden nationalist als Stepan Bandera (1909-1959) te bekritiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kiev Launches Massive Battle-Tank Shelling in Donbass, NATO Military Exercise in Czech Republic directed against Russia

  Ukraine’s armed forces have started massive battle-tank shelling of Donetsk, Gorlovka and Dokuchaevsk. The positions of Donetsk People’s Republic militia along the whole frontline are under shelling. Furthermore, serious clashes are ongoing in the settlement of Shirokino near Mariupol. One fighter from DPR forces has been killed. The crew of REN TV channel also came under fire.

  Voor de video en de rest van het artikel: volg de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Europe's Nightmare: Ukraine's Massive Meltdown

  The Minsk II accord is not a peace deal. It is a cease-fire agreement, and a fragile one at that. Beyond suspending large-scale hostilities, pulling back heavy weapons and exchanging prisoners of war, Minsk can hardly be implemented.

  Kiev cannot and will not pay for the Donbass’ rehabilitation, and would not talk to the rebel leaders. Economic ties are not being restored, and human contacts are restricted. Reintegrating Donbass into the rest of Ukraine is only acceptable to Kiev if the rebel forces de facto surrender and their administrative structures disappear, allowing Ukraine to resume control over the section of the border that links Donetsk and Lugansk to Russia. Theoretically, this could only be achieved through Kiev’s military victory, or the Kremlin’s political collapse. Neither of these is realistic at this point. The conflict is currently frozen.

  Lees verder door te klikken op de link in de titel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zijn al veel meer beelden neergehaald

  Uit bericht van dec 2014, 504 van de 1700 Lenin beelden.

  http://news.liga.net/news/politics/4360548-za_god_v_ukraine_demontirovany_504_pamyatnika_leninu.htm

  Niet vreemd, kan me wel voorstellen dat UA volk hekel heeft gekregen aan alles wat hen aan Rusland herinnerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genocide in Oekraïne: de Holodomor (1933)

   De Holodomor was een welbewust door Josef Stalin georganiseerde hongersnood in de Sovjetrepubliek Oekraïne in de jaren 1932-1933. Volgens de meeste bronnen stierven er in anderhalf jaar tijd 6 tot 10 miljoen mensen van de honger. Deze kunstmatige hongersnood speelde zich af in de graanschuur van Rusland, waar de grenzen werden gesloten en alle voedsel in beslag werd genomen, om het verzet tegen de collectivisering van de landbouw te breken. De Holodomor wordt daarom ook wel de “Oekraïense genocide” of de “Oekraïense Holocaust” genoemd.

   Deze opzettelijke hongersnood ging gepaard met een strenge vervolging van zowel intellectuelen als de kerk. Rijke boeren, de Gulags, werden niet alleen onteigend, maar met hun hele gezin naar Siberië gestuurd als dwangarbeiders. Na afloop van de hongersnood werden grote aantallen Russen naar Oekraïne verplaatst. Onder Stalin, de grote dictator van Rusland, was het verplaatsen van grote groepen van de bevolking naar andere gebieden een deel van de strategie om ieder verzet tegen het autoritaire communisme te breken.

   De huidige uitbarsting van haat tegen de Russisch sprekende bevolking van Oekraïne wordt begrijpelijker als men de geschiedenis kent. Daar komt bij dat Josef Stalin van Joodse afkomst was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Oekraïne bezet door de Duitsers. Een aanzienlijk deel van de bevolking collaboreerde met hen. De Oekraïense partij van Nationalisten nam zelfs actief deel aan de Jodenvervolging. Nationalisme, onderdrukking door de Sovjetregering, antisemitisme en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de slechte levensomstandigheden waren de belangrijkste motivaties.

   Verwijderen
  2. Alles over de holodomor met genoeg referenties om de hele zomer zoet te zijn:
   http://stalinsmoustache.org/2014/08/29/losurdo-on-stalin-a-review/

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  3. Boudine, Ben,

   ik denk niet dat Stalin van joodse afkomst was. Hoewel het best zou kunnen, omdat zijn vader niet met zekerheid bekend was, meen ik.
   Maar hij werkte heel erg nauw met joodse mensen samen. ( Haat -liefde relatie, symbiose) Ook was wellicht een van zijn echtgenotes joods ( de zus van Kaganovich meen ik )
   ( Nu geen zin om alles weer op te zoeken).
   Ik heb Yuri Slezkine gelezen, en het waren toch vooral joodse commissars etc. die de drijvende kracht achter de holomodor waren, ( het ophalen van het graan. )
   Volgens Fernand Braudel was het groot Litouwse rijk ( Polen, Ukraine, Litouwen) van 1500 tot 1800 in feite een land waar de joden 'hun eigen staat hadden.'
   De joden keken enorm neer op de goyim en behandelden hen vreselijk.
   In 1648 kwam dan eindelijk de opstand waarbij 200.000 joden werden vermoord. ( plus nog veel meer Polen) Dat hebben de joden nooit vergeten. Daar ligt de oorsprong van de haat, die zich tijdens de Holomodor weer kon uiten, en tijdens de Duitse bezetting, en nu sinds februari vorig jaar. ( maar nu is het joodse element als haat-object vervangen door het Russische,en strijden de nazi's nota bene aan de zijde (als nuttige idioten) van de joden: Nuland, Kerry, Poroshenko, Yatsenyuk, Klitschko, Timoshenko etc.)

   Dit is een moeilijk maar interessant artikel daarover, met enorm veel litteratuur verwijzingen : http://xevolutie.blogspot.nl/2015/01/435-holocaust-and-holodomor-annotated.html

   Verwijderen
  4. Beste Jan,

   De web-site waar ik naar verwijs is die van Roland Boer. Roland werkt bij de Univ. van Newcastle. Hij is een van de topexperts op het gebied van Stalin. Je kunt dat zien aan zijn vele publicaties. Roland is heel toegankelijk als je vragen hebt. Er zijn meer experts van zijn niveau, maar daarvan leven de meesten in Rusland en het Russisch ben ik in ieder geval niet machtig.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  5. Dag Ben,
   dank voor de Tip. Ik denk dat hij ( Boer) geboren is in Australië.
   De litt. lijst over Religie en Marxisme is inderdaad indrukwekkend.


   Groet, JV

   Verwijderen
 8. Dat klopt
  Rusland voert een proxy oorlog uit, geen invasie

  Want bij een invasie zou Rusland niet de herkenning tekens van voertuigen afhalen, ook niet de herkenningstekens op uniformen.

  Klopt dus wat die Franse generaal zegt
  Daarnaast liegt Spotnik, want VS heeft ook nooit gezegd dat Rusland een invasie uitvoert, wel dat Rusland militair actief is in de Donbas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En wederom heeft u gelijk

  Een militaire invasie, zoals bv Duitsland in 1940 uitvoerde op NL heeft Rusland niet gedaan..

  Als Kremlin dit wel deed zou het teveel opvallen dat Rusland militair actief betrokken is bij de oorlog in de Donbas
  Sat's zullen dat snel zien.

  Dus stuurt Putin kleine groepen de Donbas in.
  U weet wel, die verdwaalde RU militairen, en de vakantie vierende RU militairen die hun T72b3 mochten meenemen

  Wat eigenlijk nog misdadiger is.
  Putin stuurt zijn militairen UA in zonder ondersteuning.
  Dus als je gewond raakt, moet je maar zien te overleven.
  Rusland zette immers geen hospitalen op.

  Er reden alleen maar cargo200 terug naar Rusland (bevestigd door OSVE)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die aanvoer van brandstof is er wel geweest
  Zie YT
  En munitie werd aangeverd via de 'hulp convooien', ook beelden van dat men 'munitie' kraten uit de witte trucks lade.

  Discusie is snel gesloten als u zoekt op T72be in UA, die UA leger niet heeft
  U zult verschillende beelden vinden.

  Nogamaals, Breedlove heeft nooit gezegd dat er een invasie was. Wel heeft hij gezegd dat Rusland hoge militaire concentratie aan de UA grens heeft en militair actief is.

  Die Fransman moet eerst beter leren luisteren, of Sputnik quote vals

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dawg

  Als u hier wat dieper naar kijkt blijkt dat Duitsland naderhand meer info heeft gevragd aan NATO, 2 onderzoeken heeft gepleegd, en het eens was met NATO.
  Duitsland was eerst wat overrompeld door bewering van NATO, maar steunde het wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over free mind gesproken...zolang je maar hoort wat je wil horen stel je geen vragen maar als je iets niet wil horen ga je maar domme vragen stellen om je eigen onvermogen te verbloemen....

   Verwijderen
  2. Zoals gewoonlijk weet je nergens waarover het werkelijk gaat, maar dat was me allang opgevallen. Nu alleen jij nog die het besef van je eigen onvermogen krijgt...

   Verwijderen
 12. Daarom rijden ze ook meteen richting Rusland, omdat het Oekraïense BUK's waren....tuurlijk joh, je maakt het steeds spannender.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. http://m.odnarodyna.org/content/vladimir-prohvatilov-voyna-nachnetsya-16-go-aprelya
  Sorry de link is in het Russisch. Vertalen met Bing. Meerdere berichten te vinden via FB vanuit de Oekraine.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie houden alles ondersteboven...behalve jullie arm dan....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Daarbij, totaal andere als de film aangeleverd bij het onderzoeksteam. Dus leuk en aardig, maar totaal niets van doend hebbend met MH17...leuk geprobeerd joh!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En?

  Hier kunt u nalezen dat de buk 312 uit uw link een andere is dan die op 17 juli gezien is

  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/01/02/did-this-ukrainian-soldier-prove-ukraine-shot-down-mh17/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @LGK,

  "Hier kunt u nalezen dat de buk 312 uit uw link een andere is dan die op 17 juli gezien is"

  Woehahahaha.....wat is dat nu @LGK, ga je in complotjes geloven?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Theori dat de buk 312 die eerder is gezien in de Donbas de MH17 neerschoot is al lang debunkt.

  De buk die de MH17 neerhaalde kwam uit Rusland

  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2015/01/was-ukranian-buk-312-stolen-by-russian.html

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @LGK,

  Bellingcat is debunkt voor het achterhouden van informatie dat Syrische terroristen beschikten over sarin waarmee 1300 Syrische burgers zijn vermoord. Dat had Eliot Higgins/Brown Moses/Bellingcat kunnen voorkomen maar wat doet Eliot Higgins/Brown Moses/Bellingcat? Hij laat de moordpartij gewoon doorgaan, waarna hij alle mogelijke moeite doet de schuld bij Assad te leggen. Helaas, mislukt! En jij durft een medeplichtige aan een massamoord als betrouwbare bron op te voeren? Wat maakt jou dat, @LGK, een medeplichtige of een Mental Midget?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. they

  U kunt zelf zien dat de beschedigingen op de buk uit filmpje maart 2014 van buk312 niet overeenkomen met de buk die op 17 juli is gezien.

  Snap niet wat Assad hiermee te maken heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @LGK,

  "Snap niet wat Assad hiermee te maken heeft"

  Niets, maar Eliot Higgins/Brown Moses/Bellingcat alles! Je bent dus een Mental Midget.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Typische Kremlin propaganda

  Op de feiten dat de buk uit maart niet dezelfde is als in juli gaat u niet in.

  Zegt mij genoeg, dat u niet kunt erkennen dat Rusland achter neerhalen MH17 zit

  BeantwoordenVerwijderen
 23. French intelligence dismisses Russian invasion of Ukraine hypothesis :
  http://www.sott.net/article/295098-French-intelligence-dismisses-Russian-invasion-of-Ukraine-hypothesis

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @LGK,

  Tja joh, jij kunt als Mental Midget door blijven gaan met je kromme redenaties, want kennelijk kan jij de crux van mijn verhaal er niet in ontdekken.

  "Typische Kremlin propaganda"

  Ik heb niets met het Kremlin, laat staan dat ik Kremlin propaganda maak. Kijk, daarom noem ik jou ook een Mental Midget.

  "Op de feiten dat de buk uit maart niet dezelfde is als in juli gaat u niet in."

  Nee, dat heeft ook weinig zin omdat het geen feiten zijn maar verzinsels.

  "Zegt mij genoeg, dat u niet kunt erkennen dat Rusland achter neerhalen MH17 zit"

  Woehahahaha...dan moet je eerst met bewijzen komen en niet als een achterlijke idioot achter de rest van Nederland aanlopen met jouw; "Als BUK 312 het niet is geweest, dan zal het wel een andere zijn geweest." Gaat toch heen, belachelijk figuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Kremlin propaganda is een synoniem voor 'afleidings technieken'

  Men gaat niet in op eigenlijke onderwerp maar komt met iets anders aanzetten. Zoals u doet

  U komt met geen enkel feit of onderbouwing dat de buks dezelfde zijn, maar u komt met Assad aanzetten.

  Als u de links leest kunt u zien dat bewezen is dat het niet dezelfde zijn.
  Dus filmpje van maart heeft geen enkele waarde.

  Blijft over de buk uit Rusland

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Wat er echt aan de hand is, is een staatsgreep, gesteund door de VS-EU-NAVO, een directe schending van het internationaal recht. De waarheid die niet gezegd mag worden is dat het Westen de vorming van een zetbazen regime, doorspekt met neo-nazis, heeft opgezet – middels een met zorg uitgevoerde en niet openbaar gemaakte operatie."
  https://southfrontdutch.wordpress.com/2015/03/05/prof-de-vs-hebben-een-neo-nazi-regime-geinstalleerd-in-oekraine/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @LGK,

  "Blijft over de buk uit Rusland"

  Zozo, DE BUK UIT RUSLAND! Waar kan ik de bewijzen vinden, op de site van Bellingcat of op Ukraine at War? Wat gelijk staat met GEEN bewijs, alleen bewijs voor Mental Midgets.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Soms komt een racist tot inkeer. Er is dus nog hoop voor Brabbelman:
  https://www.youtube.com/watch?v=JGJt0JXX05M&feature=player_embedded

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Waar kan ik bewijzen vinden dat het geen buk uit Rusland was?

  100% bewijs, nee
  Aanwijzingen, ja, en bijna alle wijzen naar Rusland

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @LGK,

  "Waar kan ik bewijzen vinden dat het geen buk uit Rusland was?"

  Wacht even, jij hebt het over de BUK uit Rusland, terwijl je niet eens bewijzen hebt of er wel een BUK uit Rusland is?

  "100% bewijs, nee"

  En dan ga jij zomaar even aannemen dat het een BUK uit Rusland moet zijn geweest?

  "Aanwijzingen, ja, en bijna alle wijzen naar Rusland"

  Tja, aanwijzingen. Er zijn ook aanwijzingen dat Lee Harvey Oswald niet de moordenaar van JFK was, maar omdat één of ander duister rapportje zegt dat het wel zo was, dan is het zo. Hetzelfde met 9/11, Osama bin Laden krijgt er de schuld van, maar de FBI kon hem niet als schuldige aanwijzen omdat er geen bewijzen tegen hem waren. Moeten wij op zo'n manier te werk gaan, op vermoedens?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. LOL

  En weer andere verhaaltjes erbij halen en maar niet ingaan op onderwerp.

  Gelukkig werken bij OM goede mensen.
  Die naar buiten komen met aanwijzingen om meer getuigen te vinden.

  Als die aanwijzingen niet waar zouden zijn, was OM er niet mee naar buiten gekomen.
  Maar dat er leugens komen uit Kremlin wisten we al sinds 21 juli 2014

  Dat u zelf gelooft (en de Kremlin propaganda volgt) dat een su25 op 11880 meter vloog, terwijl er ноги op de hoogtemeter staat ipv метр

  Waarom liegt het Kremlin?

  Tja, dan schiet er maar 1 woord over; Kremlin trol

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @LGK,

  "LOL"

  Wat is er zo lollig aan een WWIII?

  "Waarom liegt het Kremlin?"

  Waarom lieg jij? Waarom liegt het OM? Waarom liegt Rutte?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wederom LOL omdat u de inhoud van mijn post vermijdt, omdat u die niet kunt beantwoorden

  Kremin liegt omdat ze achter het neerhalen van de MH17 zitten.

  Welke leugen vertelt het OM?
  Welke Rutte?
  Of ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Een leuk plaatjes voor deze blog: http://stopdebankiers.eu/wp-content/uploads/2015/04/nos2-640x350.jpg

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen