vrijdag 10 april 2015

Petro Poroshenko uitgejouwd in Odessa

"Fascism ne proidet!", oftewel "Hier geen Fascisme!", en "Ubitsa!" ("Moordenaar!") een duidelijke boodschap aan Petro Poroshenko dat ze van zijn bewind niks moeten hebben. Petro Poroshenko, en dat lijkt een specialiteit van hem, doet net alsof zijn neus bloedt. Het bezoek van de man aan Odessa vond plaats in het kader van de herdenking van de bevrijding van het fascisme in Odessa op 10 April.Er heeft weer een zware ontploffing plaatsgevonden vanavond in Odessa. Precies plek en omstandigheden nog niet erg duidelijk.Ouder vrouw in Marioepol: "Als ik jonger was geweest, zou ik het leger in gegaan zijn. Maar niet dat van Oekraïne, maar van de "Opstandelingen"".Wie ook weinig op heeft met Poroshenko is deze man uit Texas die naar Donbass is gekomen om Novorossiya te verdedigen.Verder houden de beschietingen van het Oekraïense leger van posities van het verzet aan. Spartak bij het vliegveld van Donetsk (een dode verzetsman gerapporteerd, onbevestigd), en Shirokino bij Marioepol zijn haarden van geweld. Het uitbreken van wederom de volledige oorlog wordt volop verwacht, vraag is alleen wanneer. Wij spraken eerder over 15 April, mogelijk wordt het later. De Tsjechische President Zeman, die in Moskou zal zijn op 9 mei, plant niet de militaire parade te bekijken. Hij geeft er de voorkeur aan dan in gesprek te gaan met zijn Slowaakse ambtsgenoot. Het niet bijwonen van de militaire parade heeft volgens zegslieden niets met de ophef te maken. Zeeman woont wel andere plechtigheden bij die dag. Hij arriveert op 8 Mei.

35 opmerkingen:

 1. Порошенко приехал на Аллею Славы

  Filmpje gaat op de 1e dag al mega viral met meer dan 500.000 views. Met 4000 likes en maar 200 dislikes
  Bye Bye Porky..........................(Hij moet de hervormingen nog doorvoeren, sssst niet verder vertellen, maar dat gaat hem niet lukken :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het NRC tje stond wederom een artikel dat het zooo slecht ging in Rusland. Heerlijk was het dat het zo slecht ging. Zielig dat krantje. Wat een verspilling van papier en inkt. Volgend jaar groeit de economie daar weer en de achteruitgang van de economie dit jaar is hooguit 4%, als het al niet minder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger of later zal saoedi arabië uiteenvallen verwacht ik. Intern de ontevreden 15% shia bevolking, door de lage olieprijs ontevreden stamhoofden. Extern: Geen echte vrienden in de buurt.
  http://journal-neo.org/2015/04/10/rus-vojna-v-jemene-b-et-po-agressoru-saudovskoj-aravii/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oli

  1)
  Wat ziet u in filmpje
  Poroshenko loopt daar en er is een tegen demonstratie
  Mooi voorbeeld van democratie
  Dit zie je in Rusland niet

  2)
  En ja, het gaat slechter in Rusland
  WTI schommelt rond $50, maar ruble is dit jaar al 20% gestegen.
  Dit betekent dat Kremlin minder inkomsten krijgt.

  Met de daling van olie en hierbij daling van ruble in gelijke trend, was dat geen probleem voor Kremlin. Het hief elkaar op.
  Echter nu ruble weer stijgt, maar olie niet betekent dat minder inkomsten voor Kremlin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Nederland mag je ook niet vrij/spontaan demonstreren. Heb je net als in Rusland een vergunning voor nodig.

   Verwijderen
  2. Met het verschil dat je in NL een vergunning krijgt en in Rusland niet als het ook maar iets anti Kremlin is

   Verwijderen
 5. Blik

  Goede post van u dat blijkt dat democratie in UA dus nu bestaat

  Zowel voorstanders als tegenstanders zien we in beeld.

  Dit in tegenstelling tot Rusland, waar alleen maar voorstanders van Putin in beeld zijn
  En als 1 iemand een bordjemet 'je suis ..' omhooghoudt wordt opgepakt...zegt genoeg.

  Zware ontploffingen gebeuren ook in andere steden
  Ook regelmatig beelden gezien dat politie wapens/expolsiven vind en mensen oppakt in UA die een terroistische daad willen plegen.
  Het ontwrichten van UA door Putin

  En verder 2 meningen van 2 personen.

  Duidelijk is nu wel dat gebieden in de Donbas die nuvrij zijn van terroristen, daar nu zeer blij mee zij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben je toch een malloot LGK. Iedereen weet dat plopsjenko via een staatsgreep aan de macht is gekomen en jij hebt het over democratie! Je had al moeite met 1+1 maar deze zaken gaan je blijkbaar wel erg ver boven de pet.

   Verwijderen
  2. Welke staatsgreep?
   De president ontvluchte het land, was daarom niet meer in staat de besturen, daarna is er een interim regering geweest (niet Amerika's Yats) waarna volgens de Oekraïnse grondwet verlopen verkiezingen Poroshenko is verkozen tot president.

   Verwijderen
  3. Ach al leg je ze het met plaatjes uit in plaats van woorden snappen ze het nog niet....enorm zielig die mensen hier...

   Verwijderen
  4. mennie: dat het regime in Kiev illegaal is, is dermate uitgebreid aangetoond, dat het geen zin heeft het daar nog over te hebben. We hebben het ook niet over: 1+1=2.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  5. Jij kan dus totaal niet rekenen volgens die logica....genoteerd!!

   Verwijderen
 6. Roebel is bezig met enorme opmars t.o.v usd/eur, respectievelijk 53 en 56 Roebel voor een $ / eur.

  Ik weet niet meer precies waar het dieptepunt van de Roebel lag, volgens mij ergens rond de 80, met vrees richting 100, en komende van ergens rond de 40-43, dan is nu 56 t.o.v de euro een te overziene daling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet alleen de roebel die last heeft van de $. Wij ook, als ik kijk wat de diesel aan de pomp bij mij om de hoek kost dan is dat €1,11 p/l, maar als de € niet zo sterk had gestaan was dat nu ruim onder de 1€ geweest. Ze zeggen wel: goed voor de export, maar bijna alles wat we invoeren kost nu pakken meer.

   Verwijderen
  2. de dollar niet zo sterk had gestaan bedoel je denk ik...

   Verwijderen
  3. Blik

   Die opmars is momenteel helemaal niet gunstig voor Kremlin

   De olie prijs blijft rond de $50, wat dus betekent dat Kremlin minder verdient aan de olie/gas export.

   Eind vorig jaar was de daling van olie prijs bijna gelijk aan val ruble, wat betekende dat de inkomsten voor Kremlin gelijk bleven.
   Nu verslechterd dat,

   Verwijderen
 7. @LGK
  Ja, er is nog een beetje demonstratievrijheid. Dat punt geef ik u.
  Wat we ook zien is dat het vooral oudere vrouwen zijn. Ik kan me voorstellen dat volwassen mannen een groter risico lopen.

  Wat we ook zien is aanhangers van Poroshenko met vlaggen waarvan je je kunt afvragen hoe spontaan die mensen erbij staan en hoe spontaan die vlaggen in die handen terecht zijn gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joaquin Flores is helemaal helder over de positie van plofsjenko:
  "Residents of Odessa came out today, April 10th, to protest the visit by the unconstitutional usurper of the Ukrainian presidency, Petro Poroshenko. Hundreds protested against the smaller, staged event, with shouts of 'Fascism will not pass'. "

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://fortruss.blogspot.nl/2015/04/odessa-protesters-give-clear-warning-to.html

   Verwijderen
 9. Voor wie wel wat wil leren van het verleden: http://rtd.rt.com/films/renaissanse/#part-1

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Ja,ja veel Oekraïners waren dol op de Nazi's. Net als Nederland, nergens zoveel joden gedeporteerd (naar verhouding) als vanuit Nederland.
  Na krap 5 dagen gaf Nederland zich over om vervolgens honderden en honderden enthousiaste mannen te vinden die graag met de Duitsers tegen Rusland wilden vechten.
  https://www.youtube.com/watch?v=Bk2n4lDlSco
  https://www.youtube.com/watch?v=4tq5t7X9gSc
  https://www.youtube.com/watch?v=-Q6HigmoygY

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat soort Jodenhaters en landverraders zijn er nog steeds Ben.
   Moet je eens hier naar de comments van Jan Verheul zoeken.
   Maar het zijn voornamelijk roeptoeters hoor, de koffers pakken doen ze niet.

   Verwijderen
  2. Ja, ja, Nederlanders hebben weinig moeite met fascisme. Lees de bijdragen van Brabbelman maar.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  3. Inderdaad, zorgelijk dat ik jullie moet vertellen dat jullie fascisten zijn omdat jullie dat zelf niet in de gaten hebben....heel zorgelijk!! Maar blijf vooral lekker dom Ben....

   Verwijderen
  4. Ja, ja Brabbelman: heulen met de fascisten en racisme zit velen van ons in het bloed en jou ook. Jij heult in feite met de fascisten uit washington. En jouw afgeven op Putin is puur racisme.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  5. Een uitstekend opinie stuk in een Russische krant

   "As Russian society takes great pride in its victory over National Socialism, it is gradually moving toward fascism itself."

   http://www.themoscowtimes.com/opinion/opinion/article/russians-have-selective-memory-on-victory-day/518899.html

   Verwijderen
 11. Ik ga hier niet eens meer op in, dit is te dom voor woorden. Ga alsjeblieft terug naar school voor je jezelf nog meer voor schut zet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt hem allemaal te veel. Het pad van een fascist gaat ook niet over rozen.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  2. Foutje Brabbelman: jij bent geen fascist, maar je heult wel met het fascisme. Maar goed een racist ben je in ieder geval. Laat even weten als je je ook tot het fascisme hebt bekeerd. Gewoon voor de duidelijkheid.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  3. Nogmaals, ga terug naar school...je snapt het nog steeds niet en wilt het ook niet snappen...is inherent aan die grote ego's die narcistische racistische fascisten hebben...willen ook nooit hun ongelijk geven, zelfs al hebben ze dat 200 %. Je bewijst dat met elk antwoord....

   Verwijderen
  4. Wat moet ik nu op school? Ik heb 45 jr in de wetenschap gezeten en ben dus al door het plafond geschoten. Het goede is wel dat je je na zo'n tijd nergens meer over verbaast. Jouw niveau van stupiditeit Brabbelman is bijzonder maar komt wel vaker voor. En ik spreek hier uit een rijke ervaring.

   Groeten, Ben

   Verwijderen
  5. Jij en wetenschapper?? In de weetnikskunde zeker??? Want je antwoorden zijn zo stuitend en zo dom dat ik plaatsvervangende schaamte krijg als jij een wetenschapper bent geweest voor onze Nederlandse wetenschapper....zo kun je dan dus toch slim en dom tegelijk zijn....

   Verwijderen
  6. Ja Brabbelman. En een toppertje ook nog. Internationaal zelfs.

   Verwijderen
  7. En dan zo in de valkuilen van Rusland vallen...

   Verwijderen