vrijdag 9 april 2021

Wordt Stolbtsy het nieuwe Nowoya Gollandiya?

Als er één schaap over de dam is.......

En ja hoor, het is zover, de eerste Nederlandse Politiek vluchteling heeft Bellarus bereikt en is er al gesettled: huis, boompje, beestje! Sergey heeft het gedaan. In Stolbtsy. En hij is begeleid door Andrey, en er staat al een hele rij in de wacht bij Andrey om ook de move te maken:

Vrijgezellen, families met kinderen, hele volksstammen verruilen Nederland/Duitsland om te settelen in vrij Bellarus. Daarbij komt natuurlijk nog dat je voor een luttele 10.000 Euro alles geregeld hebt, inclusief een eigen huis, en geen gedoe meer met testen, mondkappen, Berufsverboten, etcetera. Wij kennen de Nederlander Sergey verder niet, maar hij schijnt niet van plan te zijn Belarus het komend jaar te verlaten. Wat hij gaat doen is dus puur speculeren. Een restaurant openen in Minsk? Als DJ spelen in de Minsk club-scene? IT-business? Maar hij zal dus waarschijnlijk niet lang de enige buitenlander in Stolbtsy zijn. Een Duitse familie met kinderen zit er ook aan te komen, alhoewel die het "buiten" in Stolbsy waarschijnlijk als weekend-datcha gaan gebruiken en door de weeks in Minsk gaan wonen. Ja, alles kan in Minks. Voor ieder wat wils!


Ondertussen in Nederland, draait iedereen dol om alles rond vaccinaties, perspectief, terrassen en field-labs. Hoe zat het nou ook alweer met Astra Zenica? Boven de 60 kon het wel krijgen, en onder de 60 niet? Of omgekeerd?

2 opmerkingen:

  1. [Boven de 60 kon het wel krijgen, en onder de 60 niet?]
    Om je vraag te beantwoorden: boven 60 krijgt het wel, onder de 60 niet. In Engeland is de streep nog eerder getrokken: boven de 30 is AZ verboten. Had iets met risico om aan Covid-19 te overlijden en de bloedklonters van AZ te maken. In Engeland is men dus iets minder onverstandig.

    Het blijft sowieso onverstandig een gezond lichaam in te spuiten met een ziekte, waar het lichaam het zelf makkelijk aankan om die ziekte te bestrijden.

    BeantwoordenVerwijderen