dinsdag 27 april 2021

NICE DAY IN PUERTO VALLARTA, MEXICO (2021)

William, onze Zweedse vriend, is terug in Mexico. En wel aan de West kust, oftewel de Pacifische kust van Mexico, en dan zo'n beetje in het midden. Dan zit je in de prachtige staat Jalisco, waar Guadalajara "La Perla Tapatia", de hoofdstad van is. Jalisco is Tequila, Mariachi, Chapala, maar zeker ook Puerto Vallarta. Van Guadalajara, dat op zo'n 1600 meter ligt en daardoor iets drogere en getemperde warmte heeft, is het zo'n 4 uurtjes rijden naar Puerto Vallarta aan de zee, waar het door de vochtigheid en de paar graadjes extra gelijk tropischer aanvoelt.

Puerto Vallarta ligt in de Bahia de Banderas, een gigantische baai. In de baai zelf is van alles te doen, ook qua natuurschoon. Op het noordelijke puntje heb je Punta Mita. En daar hebben de Amerikanen flink huis gehouden. Het was niet zo lang geleden een onontgonnen stuk pracht. Nu is het een voornamelijk door Amerikaans grootkapitaal ontgonnen stuk pracht... met een flink aantal 5 sterren stulpjes en moeilijkere toegang tot de zee. Maar het moet wel lukken.


Aan de zuidkant van de baai heb je Mismaloya en Boca de Tomatlan, van waaruit je een schitterende junglewandeling kunt maken naar volgende baaitjes die steeds rustiger worden, om eventueel uiteindelijk uit te komen in Yelapa.

Als je naar PV gaat (Puerto Vallarta) kun je dus kiezen of je verblijft in de rustiekere en drukkere Zona Romantica, de gelikte Zona Hotelera met zijn voornamelijk 4 en 5 sterren hotels (we hebben het hier niet over Punta Mita maar echt de zone niet al te ver van het centrum), de jachthaven, of Nuevo Vallarta. Ietsjes buiten de baai bevinden zich ook nog talloze geweldige varianten, waarbij vooral Sayulita zich tegenwoordig in ongekende populariteit mag verheugen, het rustigere, bijna chique, San Fransisco (in de volksmond San Pancho), en het volksere Guayabitos.

Als je een paar uur verder zuidelijker rijdt van PV kom je uit bij andere juweeltjes, veelal nog ruwe diamanten, zoals Tenacatita, La Manzanilla, Cuestacomate en Melaque. Hier eet je echt met de voeten in het zand je verse vis met tortillas en een Coronaatje voor een tientje. Geef dan wel even aan of je je Dorado al ajo (met knoflook) of a la parilla (gegrild) wilt hebben! Groot voordeel van mexico is dat je er heen kunt vliegen zonder die fascistische test. Vamos!

3 opmerkingen:

 1. Zeker een mooie vakantie! Maar voor degenen die wat dichter bij van hun pensioen willen genieten (zoals ik):

  Een negatieve coronatest x 2 + certificaat = 2x E 125.-

  Met een risico van een false positive; 10 dagen quarantaine op eigen kosten.

  In mijn geval hoop ik er mee weg te komen omdat ik verwacht dat ik een positieve antibodytest kan scoren. Met een 2 dagen oud vaccinatiebewijs (Pfizer, 10 mei) en deze certificaten hoop ik dat er voor mij geen grenzen gesloten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet niet wat je allemaal bedoelt, maar als jij denkt dat je door je in te laten spuiten "open grenzen" krijgt, heb je je flink in de maling laten nemen. Of aan wensdenken gedaan.

   Verwijderen