vrijdag 22 januari 2021

"Rutte verschuift steeds de doelpalen", Sietske Bergsma

Ik dacht, meer dan 2 uur, dat gaat 'em niet worden, maar ik zit nu op 1:53 en Sietske verwoordt het heel goed: het naratief verandert continue en op fluwele wijze. Weet u het nog? Vorig jaar maart? Doden, doden, doden! Die moesten we gaan voorkomen. To flatten the curve. Van doden en ziekenhuisopnames. Hoort u nu nog iets over doden? Nee. Want toen werden het op fluwele wijze "besmettingen".

Besmetingen, Besmettingen, Besmettingen. Maar toen gingen die ook omlaag en was dat ook niet meer waar het omging. Het is nu: het aandeel van de Britse variant binnen de besmettingen! Rutte geeft ook nooit vaste omstandigheden, maar wel heel vaste maatregelen. De maatregelen staan vast als een paal boven water, en het lijkt wel of het discourse er als een fluele doek over een toverdoos heen gelegd wordt. Als we denken dat we een doelpunt hebben gescoord, dan... Mispoes! Dan verplaatsen zich de doelpalen, en dan is het nog steeds geen doelpunt. Bah, gedver. Nou, dan scoren we hopelijk een doelpunt bij de volgende aanval over weer 3 of 6 weken...


Als je denkt, nu zijn we klaar, nu is het Cornadoel bereikt, dit wordt een doelpunt...mispoes! Rutte en zijn team verschuiven op listige wijze even snel de doelpalen, en balen! Weer geen doelpunt. Dit kat en muis spelletje, kan nog tijden doorgaan. Goed dat Bergsma dit zo mooi weer gegeven heeft met puike beeldspraak (deze rond 1:53). Wat dat betreft biedt deze Corona-hoaxperiode kansen voor pareltjes! Ook Flavio spreekt over verschuiven doelpalen, HIER op minuut 4:00.

9 opmerkingen:

 1. We zitten nu dus in de verlenging van de wedstrijd tussen de pro vaxxers en anti vaxxers.De scheidsrechter blijkt omgekocht te zijn.
  Het zal uiteindelijk eindigen in strafschoppen.
  Daar kan het alle kanten opgaan.
  De ploeg wat de meeste zelfbeheersing en de beste keeper heeft zal kampioen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eddy,

   Ik ben bang dat de bevolking zo langzamerhand de zelfbeheersing begint te verliezen.

   Verwijderen
  2. Tsja Remi, dan worden die heel aannemelijk ook geen kampioen.

   Verwijderen
 2. HANS!!! HANS!!! HANS!!!
  De Britse variant van het coronavirus is mogelijk dodelijker dan de gewone variant. De Britse premier Johnson heeft gezegd dat er aanwijzingen zijn dat de nieuwe variant tot een hogere sterfte leidt.

  "Niet alleen gaat de verspreiding sneller, het lijkt er nu ook op dat er wat bewijs is dat de nieuwe variant in verband wordt gebracht met een hogere sterfte." Johnson benadrukte wel dat het beeld nog niet volledig is en dat er nog meer onderzoek moet worden gedaan.

  Tot nu toe werd gemeld dat de Britse variant zich wel sneller verspreidde, maar dat mensen er niet zieker van werden en dus ook niet eerder aan overleden. Daar lijken nu dus twijfels over te zijn. Johnson zei ook dat de vaccins voor zover bekend net zo effectief zijn voor de verschillende varianten.
  ............

  Johnson zei verder dat het Verenigd Koninkrijk de maatregelen mogelijk gaat aanscherpen om de grenzen te beschermen tegen binnenkomst van nieuwe coronavarianten.

  "Ik sluit niet uit dat we maatregelen gaan aanscherpen", zei hij. "We moeten misschien wel strenger optreden omdat we niet het risico willen lopen dat al het harde werk in het land teniet wordt gedaan door een nieuwe variant."

  https://nos.nl/artikel/2365527-premier-johnson-britse-variant-coronavirus-mogelijk-dodelijker.html

  Wacht maar tot strakse het Duitse virus losbreekt. Sneller, dodelijker en niet kaputt te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Wat Rutte doet met het verschuiven van doelen (op aanraden van wetenschappers) heb ik nog op school moeten leren onder de naam van Lysenkoisme, waarbij Lysenko, een wetenschapper (bioloog) uit de jaren 1930 een Marxistische theorie had bedacht over hoe graan het best groeide (en in de smaak viel bij Stalin), maar van welke theorie niks waar was, maar waar Lysenko altijd mee weg kwam omdat hij telkens de theorie aanpaste (doelen verschoof)!

  Zoiets was heel eng en dat zag je alleen terug in de enge wereld van Stalin. Wij, met onze ‘democratische beginselen’ waren superieur wat dat betreft, was de les. Driekwart eeuw later...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De ene muis vraagt aan de andere muis: "Laat jij je vaccineren?"

  Be andere muis antwoordt: "Ik ben daar gek, ik wacht eerst tot dat de menselijke proeven zijn afgerond!"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Minimaal FFP2-mondkapje straks verplicht in Duitsland

  "Vanaf maandag is het in Duitsland verplicht om een mondkapje uit de categorie KN95/N95 of FFP2 te dragen of een chirurgisch masker. Deze maskers sluiten beter af en beschermen niet alleen anderen, maar ook de drager beter tegen het virus.

  De in ons land veel gedragen papieren blauw-witte of zelfgemaakte mondmaskers zijn dan niet meer toegestaan in Duitse winkels, tankstations en het openbaar vervoer. Mensen die toch zo'n masker dragen, riskeren een boete van 150 euro."

  https://nos.nl/liveblog/2365443-belgie-verbiedt-niet-essentiele-reizen-tot-1-maart-toch-mondkapjes-in-gevangenissen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. One picture....

  https://twitter.com/JackPosobiec/status/1351959166068387841/photo/1

  BeantwoordenVerwijderen