zaterdag 23 januari 2021

Putin's Paleis

Documentaire over megalomaan project aan de Zwarte Zee van Putin getrouwen. Putin komt er niet goed uit. Navalny presenteert het verhaal op subtiel-ironische wijze. Vakkundig gedaan. Powered onder andere by Reuters (VK), Nowaya Gazeta (powered by NL), RBK (powered by Derk Sauer?). Ook dit is weer een bijna 2-uur durende zit, maar wederom één die wij uitgezeten hebben.

De documentaire begint met Putin in Dresden waar hij zijn carrière begint. Hij wordt daar weggezet als aanhanger van het communisem, die dan na de omwenteling plotseling met het kapitalisme mee zou waaien. 

Het doet ons denken aan Rutte. Die juist een omgekeerde draai maakt. Leider van de liberale partij, die plots Nederland vastzet in een vrijheidsloos bestaan waar minder vrijheid is dan destijds in Dresden! Maar die analyse zul je bij Reuters, RBK of Nowaya Gazeta niet snel aantreffen.

En wat luxe optrekjes betreft kennen we nog wel wat projecten, Mozambique, Griekenland, het eiland van Epstein. De genoemde nieuwsorganisaties kunnen nog heel wat documentaires maken. Maar goed, terug naar het paleis van Putin: het zou uitgerust zijn met een casino, 2 heli-lanplaatsen, een paaldanspodium, een ijshockeyring, een compleet theater, tunnel naar het strand, wijngaarden en een ruimte om met miniatuur-autootjes te spelen. Het gaat om zo'n 17.000 m2 van alleen het paleis al. Geheel gemeubileerd, natuurlijk niet met Ikea meubels maar het meest van luxe Italiaanse leveranciers. En veel symbolen die verwijzen naar de Romanov's. Totale kosten, een slordige 1 miljard dollar. Oppervlakte van het landgoed: meer dan Monaco.

Het sleutelmoment in de documentaire? Wellicht toen Putin in het begin van zijn carrière in Moskou een appartement had gekregen van rond de 280 m2 en zijn collega een appartement had van circa 320 m2. Dit zou Putin zeer geirriteerd hebben.

Conclusie: Het is een voor Putin pijnlijk document dat in een paar dagen al 65.000.000 keer bekeken is, en gepubliceerd op het moment dat Navalny weer in Rusland is. Dat is wel lef hebben. Het wordt interessant te zien hoe het nu afloopt met de gevangenschap van Navalny. En de demonstraties van vandaag. Die kunnen wel eens groot worden.


“Those who deny freedom to others, deserve it not for themselves”

― Abraham Lincoln


via Sietske Bergsma

10 opmerkingen:

 1. 'Verbazing over uitspraken premier Johnson over 'dodelijker' Britse variant

  Britse medische deskundigen hebben verbaasd gereageerd op de uitspraken van premier Johnson dat de Britse variant mogelijk dodelijker is dan het gebruikelijke coronavirus. Ze noemen het optreden van Johnson op de persconferentie van gisteren voorbarig, omdat er veel meer onderzoek nodig is. "Hij misbruikt dit om angst aan te wakkeren."

  verder lezen:

  https://nos.nl/artikel/2365593-verbazing-over-uitspraken-premier-johnson-over-dodelijker-britse-variant.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It "appears", that "maybe", the new variant "could have", a slightly higher mortallity rate, but it is "not sure yet".

  Klassiek schoolvoorbeeld voor hogere propagandalogie en hoger perceptiemanagement.

  It could be... it could also not be...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Benzine op het Angst uur gooien, Johnson is Elite, Build back Better tak van WEF Zie Great Reset

   Verwijderen
 3. Leuk nieuw blog:
  https://thehangingtree.nl/ooggetuigenverslag-museumplein/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie is er morgen weer op het Museumplein om met geestverwanten een kopje koffie te drinken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Er is morgen toch een demo in Eindhoven? Kunnen we een wandeling maken op de Parklaan.

   Verwijderen
  2. Ja klopt. Maar volgens mij wordt dat meer een Pegida demonstratie.

   Verwijderen
 6. It should be noted that Brett McGurk, the former US representative in the anti-ISIS coalition, who was against the US withdrawal from Syria, is now the head of his country's security policy in the Middle East and North Africa. Given his background, McGurk is expected to increase the US military presence in Syria and strengthen Kurdish forces

  https://kurdpress.com/en/news/364/US-sends-200-troops-and-40-trucks-of-equipment-to-Syrian-Kurdistan/

  Er zal geen vrede zijn in Syrië/de wereld. UN SDG doel 16. Permanente oorlog. Nethanyahu was 1 van de 1ste die Biden feliciteerde met de uitslag van de gestolen verkiezing. Samen met New World Order puppet Boris Johnson.

  BeantwoordenVerwijderen