vrijdag 8 januari 2021

Never Waste a Good Crisis

Ok, de meesten onder ons zijn met stomheid geslagen met wat er de laatste 12 maanden gebeurd is. Mondkapjes overal, en detailhandel en horeca gesloten, en "iedereen" schijnt het toppie te vinden.

In Amerika komen er nu weekelijks tegen het miljoen (zo'n 800.000 om preciezer te zijn) aan "first-time-unemployment-benefit-aanvragen" binnen. In Nederland worden de werkelozen nog verhuld door de diverse regelingen. We kunnen doorgaan met ons een vreemde eend in de bijt te voelen. We kunnen ook beginnen op deze "crisis" te gaan kapitaliseren; omzetten in ons voordeel. Als de FED het kan, die triljoenen dollars creëert met een muisklik, waarom wij niet ook? Het lijkt erop (je weet het nooit zeker natuurlijk) dat wij het scenario redelijk doorhebben. 2030 Of zoiets. Wellicht wordt het tijd, voor zo ver we daar nog niet mee begonnen waren, te gaan profiteren van deze plandemie. Of in ieder geval de schade zoveel mogelijk te beperken. De plannen worden al geopperd huisbezit verder te belasten "om de ongelijkheid met huren" te verminderen. En nog steeds niemand die met de ogen knippert. En als je in Nederland niks meer bezit in 2030, zal niemand hier op deze site verbaasd zijn. Maar wat doe je eraan?

Laat in de comments weten HOE je met deze Kansen en Bedreigingen omgaat. Wat doe jij, of wat overweeg je of wat ga je doen? We geven alvast wat opties:

* Bitcoin of Ripple kopen (of juist nu verkopen?)

* Verhuizen uit de Randstad en naar Drente, Limburg of Friesland... (Of juist omgekeerd?)

* Emigreren naar Belarus (of Donbass, Rusland, Tanzania of Turkmenistan)?

* Verhuizen naar een iets "toegankelijker land" maar waar helaas wel ook lockdowns zijn, Platteland Frankrijk, Costa's España, Latijns Amerika?

* Een webshop beginnen met...?

* Een andere business beginnen...?

* Bepaalde aandelen kopen of juist verkopen?

* Een zeewaardig jacht kopen, zeil-lessen nemen, uitschrijven bij de gemeente en lekker met het hele gezin de wereld rond. Rustig aan. Vers water en vishengel mee. En misschien wel 10 keer rond! Soms met wat meereizende passagiers of vrienden. Goede stapel boeken mee. Waterdrinker, Dostajevski, en wat dies meer zij. Aanleggen en wat langer blijven op die plekken die goed voelen. En snel doorzeilen waar de Covid-hysterie het hoogst is waar het virus vernietigend toeslaat en de lijkgeur al in de haven op je af komt.

* Anders, namelijk .....


Victor Frankl overleefde de Nazi-kampen.27 opmerkingen:

 1. Ik heb gekozen voor: Latijns Amerika. De taal is voor mij geen probleem, klimaat is heerlijk, geen vulkanen, stormen of ander onheil. Al is bijna een jaar geleden een ander als president gekozen, denk ik dat de huidige lijn wordt voortgezet.
  Probleem is alleen: hoe krijg ik de rest van de familie mee? Ik heb voor mezelf voorgenomen, dat als de situatie hier (in NL) te gek wordt, dat ik desnoods "Mijn eigen eenzame weg" ga. Als ik erop sta, gaat partner zeker mee. (maar liever uit eigen beweging.)

  Bij de optie NL te veranderen, denk ik, dat de Augiasstal uitmesten een simpel karweitje is, daarmee vergeleken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. België

  https://m.youtube.com/watch?v=MTVnMO6cRfg

  In alle eerlijkheid: denk lokaal (klein). Zo gek is dat idee op een boot nog niet...

  The Mosquito Coast

  Of wie het langste kan bluffen als in die eindscene van reservoir dogs

  https://m.youtube.com/watch?v=0GQc_SwSp_U

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt dan wellicht met de zeilboot naar Latijns Amerika.... eerste stop: Kaapverden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben immigratieplannen voor nut als je de problemen in eigen land niet eens kunt oplossen? Zie het als een infectie; nu is het hier corona wat de klok slaat maar straks is het dat wereldwijd, nu al trouwens, maar ik bedoel er mee tot in de kleinste uithoek, dus vluchten heeft geen zin.
  En op een boot ronddobberen is leuk voor een paar weken, maar dan slaat de verveling toe en als je iets te leng bij mekaar op de lip zit kan dat tot spanningen lijden. En in zee zwemmen met al die gevaren die daar op je loeren.... ik zie me liever niet als visvoer.
  Wil je bunkeren zal je een vaccin paspoort moeten hebben.

  Er is maar 1 oplossing: massaal in verzet gaan en de problemen oplossen en terug naar een normaal leven. Ik hoop dat er werk wordt gemaakt van het op te starten "Neurenberg tribunaal 2puntnul" want de regimes kunnen wel hun macht uitoefenen maar het zal op een gegeven moment fout lopen. Zie het als met een hond, die doorgaans heel lief en vriendelijk is, maar als je hem blijft treiteren zal hij op een gegeven moment hard bijten.
  Nu is het eigenlijk enkel wachten op het moment dat de schapen tanden krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben zeker met stomheid geslagen over wat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt. Zie de de tijd die voor ons ligt eerder in termen van het afwenden van bedreigingen dan het benutten van kansen. Dat is dus niet echt een vrolijk stemmend perspectief; ik houd rekening met een tijd waar leven meer een kwestie van overleven zou kunnen worden. En overleven in je eentje, zowel fysiek als spiritueel, is slechts een enkeling gegeven. Zorg dus dat je verbonden ben in een netwerk met mensen voor wie je iets kunt betekenen en die iets voor jou kunnen betekenen.

  Praktisch gesproken en voor de korte termijn: zorg dat je voldoende pleepapier in huis hebt. Je hebt vorig jaar kunnen zien hoe snel het allemaal kan gaan.'s Morgens ga je naar je werk en s'avonds zijn de schappen van de supermarkt zo'n beetje leeg geplunderd. Onze economie
  is ingericht volgens een 'just in time principe' en afhankelijk van supply ketens die de wereld omspannen. Heel efficient allemaal, maar ook heel kwetsbaar. Een kink in de keten ergens en de schappen van de
  winkels blijven leeg. Zorg dat je voor een paar weken voedsel in huis heb. Kost geen vermogen en neemt niet onmogelijk veel ruimte in beslag.
  Gaat je niet redden bij een langdurige crisis, maar voorkomt wel dat je op dag 1 al in een kilometerslange rij bij de voedselbank staat.
  Doe het.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als we ooit in een 'Mad Max'-achtig scenario terechtkomen heb je waarschijnlijk meer aan een goed mes (Kalasnikov), een touw en een gemene hond dan aan fiancieel vermogen. Anderzijds, als je een poging wil doen niet straatarm uit een financieel-ecomomische crisis te komen kan het geen kwaad (een deel van) je beleggingem te doen in vermogen
  dat geen 'tegenpartijrisico' kent. Tegenpartijrisico is het risico dat je tegenpartij (banken, pensioenfonds, overheden, bedrijven) failliet gaan en je naar je geld kan fluiten. Bekende voorbeelden van dit soort
  'hard assets' zijn goud of silver. Nieuw zijn de digitale munten met de bitcoin als vlaggenschip. Zie goud/zilver en de diditale munten niet als conurrenten maar als complentair. Elk heeft z'n eigen sterke en minder sterke kanten. Ten overvloede: nu als je spaargeld in een keer in de bitcoin plempen uit angst een verder rit naar boven te missen is linke soep. Ik zeg het maar even.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsof de duivel ermee speelt: de Jensenpodcast van vandaag heeft het over de DNB (zie vorig blog), correctie op Diederik Gommers en het vertrekken naar een ander land om daar een nieuwe gemeenschap op te bouwen (dit blog).

  En nu breekt me de klomp: waar ik het meest verbaasd van ben is de buurman:
  "Is de Regering er voor Het Volk? Of is ze er voor de Machtigen ?
  Is ze er voor de machtigen, dan is een gewelddadige Revolutie vaak de enige oplossing om gerechtigheid te krijgen. (vet van mij)

  En daarom was de bestorming van Het Capitool een daad die in een Democratie thuis hoort. Zònder een opstand van het Volk is géén Democratie mogelijk !"

  Matt die het heeft over massaal in verzet gaan, SDR die het daarmee eens is en last but not least Dawg, die wel niet oproept tot geweld, maar daar wel degelijk rekening mee houdt.
  (Het beste lijkt mij, om het woord dat begint met een K en eindigt met een v, om dat door Blik even te verwijderen. Er zijn robotjes op het Internet, die daarop zoeken en je krijgt dan ongewenste bezoekers.)

  Mij wordt steeds verweten tot oproepen tot geweld -ik heb al uitgelegd dat ik daar Niet aan mee doe- , door te wijzen op gewelddadige posten onder YT-films etc.
  Hierboven zie ik niets anders, sorry.

  En kom nu niet aan met demonstreren op het Malieveld: daar wordt je alleen maar in elkaar gehengst, we kennen allemaal de beelden. Kijk naar de 'G el e H e s j es: die demonstreren al meer dan 1,5 jaar geweldloos, met alleen maar doden (2), duizenden zwaar gewonden en honderden levenslang invaliden. Dát werkt dus niet, dus zullen we de mouwen moeten opstropen, maar dan wel op een intelligente manier. Pak de mensen (of wat daarvoor doorgaat) aan, de politici. Kraak de computers met de ledenlijsten en ga daar voor de deur staan. Die uitverkoren homo van GrLi was daar niet zo van gediend, toen de boeren -een tijdje geleden- voor zijn deur stonden. Dát is het enige wat werkt. Wel allemaal tegelijkertijd. Doen ze dan nog niet, waar ze voor zijn gekozen, dan gaan we verder.

  En dat Dawg er nog financieel een slaatje uit wil slaan: zodra de pleuris uitbreekt, zijn je bitcoins waardeloos: het eerste wat plat gaat is Internet en je kunt er dan niet meer bij. Goud kopen zou de enige optie zijn, maar is nogal zwaar bij vluchten ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oproepen tot verzet betekend niet oproepen tot geweld, meneer G.B. Wolf, verzet kan ook apathisch en statisch zijn: weigeren die muilkorf op te zetten: winkels met duidelijke afkeer links laten liggen als ze je dwingen, posters ophangen en media als dit gebruiken om maar wat voorbeelden te geven.
   Als ik zou oproepen tot gewelddadig verzet zou ik het donker web aanraden om daar een katapult te kopen. (met de nadruk op 'als').
   Met niks doen blijf je in de huidige status quo zitten en kunnen de dictators iedere keer stapje voor stapje ons in een dwangbuis wringen. Spuiten of slikken.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Die buurman waar jullie blijkbaar nog al eens op bezoek gaan, kan mij gestolen worden. Zo hou ik het voor mij rustig. Mij zul je daar nooit of te nimmer zien.
   Als jullie daar dan toch zo graag discuteren doe het dan daar en niet hier aub!

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Ik hou me aan mijn Spanjeplan. Wie weet ga ik wel wat artemisia annua verbouwen. Helaas is elk onderzoek sinds juni 2020 door of via de WHO getorpedeerd, zodat we moeten afgaan op het laatste onderzoek dd. 4 juni, wat A annua een 'veelbelovend' middel tegen corona noemde. In de kiem gesmoord dus, terwijl Worldometers de landen die Artemisia of ivermectine gebruiken de laagste score doden en niewe gevallen hebben (wie na 4 dagen virusvrij is besmet minder mensen.)


   Het blijft dus helaas nog wat speculatief. Toch heeft het een belangrijke plaats: het is niet te verbieden zoals ivermectine nu al in zuid Afrika of te boycotten zoals in WHO getrouwe landen, omdat de planten in bijna elke klimaatzone kunnen groeien en omdat elke plant duizenden piepkleine zaadjes produceert.

   Daarnaast is er een superlekker (wel erg bitter) drankje van te produceren door het kruid maanden te weken in port, sherry vermouth (waar het traditioneel in thuishoort -vermouth= wormwood=artemisia-) of een goedkope imitatie. En dat is in elk geval bewezen te werken tegen malaria, parasieten en kan verkoudheid en griep verlichten.

   Zeker voor mensen die zich niet willen vaccineren, in een WHO dictatuur wonen en wel in een kwetsbare groep zitten zou het een aanrader zijn een flesje in huis te nemen (thee zetten kan ook, maar dat zal wel heel bitter zijn).

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. @ G.B.Wolf

   [En dat Dawg er nog financieel een slaatje uit wil slaan:..]

   Typische framing.

   Ben geen belegger, maar begon me rond 2007 te realiseren dat ons financiele stelsel wel eens op z'n laatste beentjes zou kunnen lopen en sindsdien geprobeerd me daar zo goed en kwaad als dat mogelijk is tegen te beschermen. En ja, zonder internet geen crypto's en goud is niet eetbaar. I know.

   Wat ik zeg is: redt jezelf. Als je daartoe niet in staat ben, moeten anderen je redden. Dan ben je die anderen dus eerder tot last dan tot steun. Dan geldt ook op het financieel economische vlak. Tijdens een financieel-economische crisis verdampen vermogens waar een leven lang woor gewerkt en gespaard is in een oogwenk, want schulden die niet mee betaald kunnen worden, worden niet betaald. Zo simpel ligt het. Poef, en weg is je spaargeld, al dan niet geparkeerd in een pensioenfonds. En dan klap ben je de rest van je leven in financieel opzicht afhankelijk van een overheid die ook straatarm is. Good luck.

   Verwijderen
 8. En vergeet ook niet je vaxpasje te halen Rootman. Weet je nog dat je dat een tijdje terug zei?
  Het pasje krijg je zodra je jezelf hebt laten Hell Gates prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat pasje is wel handig! Een goeie (werkende) imitatie mag voor mij ook, maar die kun je vast niet verlengen. In het andere geval is zijn 2 prikken en het kleine risico daarbij inbegrepen, de prijs die ik wel wil betalen, lekker onprincipieel. Ik zou liever het Cubaanse vaccin nemen, maar dat zal hier wel weer niet erkend worden.

   Veel antivaxxxers zijn veel banger voor de inenting dan voor de infectie; dat lijkt met toch erg overdreven, zeker voor 65 plussers.

   Voor mij is het dus een maskerade, om overal snel in te komen.

   Maar die Artemisia heeft mogelijk een toekomst; ooit komen er wel (hopelijk gunstige) onderzoeken los uit 3e wereldlanden, die tegenwoordig zowat vooraanlopen bij de research! Zodra (als) dat gebeurt gaat de gouden coronatijd voor big pharma voorbij, omdat de verspreiding van de teelt niet te voorkomen is. Met een potje zaad kun je een akker zowat ter grootte van NL volplanten!

   Verwijderen
  2. Een interessante vraag aan iedereen.

   Stel: je wilt aan het sociale leven + reizen gaan meedoen (in 2022 en daarna). Daarvoor is een inenting en een booster noodzakelijk.

   Je hebt ook de keuze een vakkundige vervalsing te kopen op de zwarte markt.

   Hoeveel zou je er voor willen betalen?

   Ik zelf max E 50.-, anders neem ik die 2 prikken....

   Verwijderen
  3. @ Rootman

   Een vals 'vaccinatiepasje' scoren? Je klinkt alsof je onder een steen vandaan ben gekropen. Overheden werken aan een digitaal registratiesysteem geinstalleerd op je mobieltje en op afstand uit te lezen. Dat registratie/trackingsysteem lijkt het voorlopige einddoel en is op zich al reden genoeg heel kritisch te staan tegenover die vaccinatiecampagne.

   En dan die vaccins en alles wat daarmee samen hangtzelf. Dit is een no bullshit video die wat mij betreft een 'must see' is. Duurt ongeveer een half uurtje en van de eerste t/m de laatste minuut
   de moeit van het bekijken waard.

   “Massa mRNA Vaccinatie Roekeloos en onnodig”, zegt Prof. Dr. Theo Schetters

   https://www.youtube.com/watch?v=aWrZxCx6L6g&feature=youtu.be

   Geen shot en geen 'pasje' voor mij.

   Verwijderen
 9. Ik denk dat een fake pasje geen realistisch idee meer is. Helaas, want met goedkope kleurpotloden kon ik bijna 10 jaar in de VS verblijven. Maar dat is voorbij.

  Maar dan blijft mijn vraagstelling overeind staan!!!!

  Hoeveel risico zijn we bereid te nemen, en voor wat???

  Uitgerafeld:

  Risico van besmetting; kans op ziekte, dood of long-Covid verkreupeling

  Dat gaat lineair volgens een log-log graph risico/ leeftijd.

  Inderdaad, dat pasje gaat waarschijnlijk niet lukken.

  Maar de vraag blijft staan! Ook als het geen realistisch alternatief zou zijn!

  OK. Wie wil hier een vaccinatie?

  Wie is bereid het te nemen als ruilmiddel???

  En wie weigert het in elk geval (onder de conditie van strenge beperking van bewegingsvrijheid????)

  Dat laatste is een hoge prijs!!!

  Een prijs wordt hier NOOIT, OOIT betaald zonder perspectief op winst. Al bijna 5 miljard jaar, op onze wereld.

  Dus: wat is hier die winst??????????????????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   Inenting met een experimenteel vaccin dat overbodig is of je vrijheid. Dat is nou net de chantege waar je niet op in moet gaan. De keus die je je niet moet laten opdringen.

   Heb je die docu al bekeken?

   Verwijderen
  3. Fragmenten van die docu. Wat prof Schetters beweert kan best wel waar zijn, maar daar gaat het mij helemaal niet om. zoals eerder genoemd, het is voor mij een maskerade, niet meer dan dat, want ik heb al covid gehad! Dus voor mij is die docu niet relevant.

   En strijden voor vrijheid? Sorry dat stokje heb ik al een tijd overgedragen. De 'tijdgeest' gaat helaas richting technocratische dictatuur, misschien zelfs wel naar feodalisme.

   Ik zoek wel persoonlijk vrijheid op, zoals de meeste goede mensen in een dictatuur ook best wel hun kansen pakken, en dan maar tijdelijk politieke activiteit staken. Uiteindelijk komt ook daar het zonnetje op en zingen de vogeltjes.

   Als het nemen van een nutteloze of heel misschien zelfs schadelijke prik mij bewegingsvrijheid geeft, fuck the rest! Moet ik foldertjes gaan uitdelen of principieel gaan doen? Maakt toch geen zak uit!

   En ja, als ik die keuze doe, dan moet ik ook het risico nemen en me niet laten be-angstzaaien, toch?

   Verwijderen
 10. Je hoeft je ook niet meer te laten beangstzaaien Rootman, want dat heb je al.
  Het media killervirus heeft zelfs al je hersens aangetast zodat je nu ook claimt te weten dat je het zelf al hebt gehad.
  Oh man,ben jij ernstig gebrainwasht.

  BeantwoordenVerwijderen