zaterdag 3 oktober 2020

In shock

Nu wisten we wel van de zomervakantie dat de Nederlanders net zo makkelijk aan de mondkap zouden gaan als elk ander land in Europa, want we zagen Nederlanders voorop lopen in diverse landen met het opzetten van de gezichtsluier, maar om het dan vanmorgen in en rond het winkelcentrum in het echt en met eigen ogen te zien, was een distopische ervaring.

Het winkelen is veranderd van een ontspannen en veelal gezellig kort uitje, tot een unheimische noodzaak, waarbij ge-anonimiseerde, gemondkapte medebuurtbewoners nagenoeg onherkenbaar als schichten en als potentiële besmettingshaarden voorbij schieten.

Ik had me voorgenomen me ontspannen op te stellen naar alles wat komen gaat, en er als het ware van te genieten, van alles wat er in deze bizarre tijden gebeurt, en hoe mensen daar op reageren, of beter gezegd, hoe iedereen zich laat manipuleren. Helaas lukte het vandaag niet deze instelling te handhaven. Ik was in shock.  En dus ook gemanipuleerd. Verbaast ook, dat de helft van de bevolking zich de gezichtsluier zo makkelijk laat aanpraten. Het knipperen met de ogen van de Grote Leider is voor 50% van de mensen al voldoende. Het management zal tevreden zijn over deze cijfers.

De vakkenvullers bij de supermarkt hadden, in tegenstelling tot de kassamedewerkers, de gezichtsluier voor. Ik hoorde één medewerker (m/v geen idee, want onherkenbaar en de stem dusdanig vervormd door de lap dat ook de stem onherkenbaar was) zeggen dat het wel erg wennen is, dat werken met gezichtsbedekking. Dat ze het er gisteren wel moeilijk mee had. Maar dat het vandaag al iets begint te wennen. Natuurlijk heb je dan de neiging de persoon iets te zeggen, maar het heeft geen zin, en het is ongepast. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet aangedaan wilt worden. De supermarkt is eenvoudig gespleten in 2 helften: de gekapten en de vrijen. 

Ken ik jou? Of ken ik je nou niet? Wat maakt het uit? We gaan sowieso toch als schichten langs elkaar heen. Jij en ik zijn in de eerste plaats potentiëeel levensgevaarlijke besmettingshaarden...
12 opmerkingen:

 1. "Mondkapjesplicht: de talisman van het Nieuwe Normaal", bron: https://www.wyniasweek.nl/mondkapjesplicht-de-talisman-van-het-nieuwe-normaal/

  Uit het artikel:

  [Hoewel ik er niet aan twijfel dat ‘de wetenschap’ de komende tijd met steeds meer ‘bewijzen’ zal komen dat mondkapjes ‘werken’ – er zijn genoeg onderzoekers die leveren wat de klant (de overheid) vraagt – feit is dat er tot dusver, zoals RIVM en WHO zelf hebben erkend, geen enkele wetenschappelijke basis is voor een gunstig gezondheidseffect van mondkapjes. Integendeel, de wetenschappelijke literatuur leidt tot drie conclusies:

  1. Mondkapjes werken niet om besmetting te voorkomen.
  2. Ze kunnen zelfs averechts werken en besmettingen bevorderen.
  3. Ze kunnen schadelijk zijn voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de drager.

  Het RIVM, het Zweedse RIVM, Deense gezondheidsautoriteiten, en een lange lijst van wetenschappers stellen dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat mondkapjes effectief zijn in het voorkomen van besmettingen. In een vijf-delige serie in HP/De Tijd gaf Carla Peeters een helder overzicht van de literatuur op dit gebied. Zij legt bijvoorbeeld uit dat de doorlaatbaarheid van de virusdeeltjes te klein zijn om door mondkapjes te kunnen worden geblokkeerd.]

  en

  [De WHO gaf op 5 juni nog een advies uit waarin stond: ‘Op dit moment is er vanuit wetenschappelijk onderzoek geen direct bewijs dat het dragen van mondkapjes effectief is in het verminderen van de verspreiding van virussen die bovenste luchtweginfecties veroorzaken, ook niet voor het SARS-COV-2 virus.’]

  en

  [We moeten een mondkapje op, niet omdat het nuttig is, maar als ‘symbool’ van solidariteit, als ‘talisman’ om gevaar af te wenden – dat wordt ons verteld door onze burgemeesters en wetenschappers. We zijn terecht gekomen in een samenleving waarin nuchtere analyse van kosten en baten ondergeschikt zijn gemaakt aan de gemoedsrust van de natie, waarin individuele keuzes ondergeschikt zijn geworden aan een vaag concept van Veiligheid en Volksgezondheid, waarin we ons opofferingen moeten getroosten voor een ongedefinieerd collectief heil. Zelfs de vrijheid van onze jongeren wordt ze afgenomen voor het hogere doel.

  Het is een samenleving die doet denken aan de DDR, waar geen privacy meer was, vrijheid ondergeschikt was aan het nationale belang en de uitspraken van Marx en Engels moesten worden geloofd, of ze nu waar waren of niet. Een nog betere vergelijking misschien zijn de religieuze dictaturen in het Midden-Oosten waarin met name vrouwen allerlei kledingvoorschriften en regels krijgen opgelegd, uit naam van het hogere belang dat het geloof heet te zijn. Wij leggen nu vrouwen én mannen kledingvoorschriften op – het mondkapje als geseculariseerd hoofddoekje – om te laten zien dat iedereen zich onderwerpt aan het grotere goed.]

  en

  [Als zelfbeschikkingsrecht, grondwettelijke rechten, de integriteit van het lichaam, bewegingsvrijheid, en individuele keuzevrijheid, opzij kunnen worden gezet om een niet zo heel bijzondere crisis te bezweren, dan zal er vanaf nu voortdurend ‘crisis’ zijn.]

  Opmerking Sophia: en dit laatste is nu exact waar Jensen op zijn eigen manier al maanden voor waarschuwt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [feit is dat er tot dusver, zoals RIVM en WHO zelf hebben erkend]

   Ook tandartsen sluiten zich hierbij aan. Aantal patiënten met mondklachten stijgt explosief.
   Gelukkig heb ik er geen last van met mijn prothese, ik draag ook geen mondmasker.

   Bij de fysiotherapeut weer een discussie: mondkapje op! "Nou, het is dat ik ermee wordt overvallen, voor deze ene keer. De volgende keer dat ik kom, is niet eerder, dan dat deze kolder is afgelopen." Toen mocht 'ie af! Ja ja, zodra het geld kost, hoeft het ineens niet meer.

   Verwijderen
  2. MONDKAP schade is velerlei. Mentaal, schade aan hersenen door langdurige verminderde zuurstof opname, het burkariseren van de samenleving, geen lichamelijk contact. Benieuwd naar Staphorst honderden, zonder mond luier, zingend in de kerk.

   Verwijderen
  3. [Benieuwd naar Staphorst honderden, zonder mond luier, zingend in de kerk.]

   Gebeurt niets, ze doen het nl al weken, in ieder geval vanaf het moment dat de kerken weer open mochten en dat was als ik me goed herinner al ergens begin van de zomer. Als daar een grote uitbraak zou zijn geweest, hadden we dat al lang gehoord.

   Die mondkappen helpen niet, nu niet, morgen niet, nooit. Punt.

   Verwijderen
  4. In Australië werken de mondkapjes hartstikke goed, kijk maar,

   https://www.youtube.com/watch?v=dBDpQU_HXl0

   Hoeveel tijd heeft het Australische killervirus nodig om deze kikkerdelta te bereiken, dat het aan komt waaien is wel zeker, Annie Logical over o.a. Jennifer B. Nuzzo,

   https://153news.net/watch_video.php?v=RWMD5M5D8S15

   Verwijderen
 2. Crimes against Humanity,

  https://www.youtube.com/watch?v=kr04gHbP5MQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als tegenhanger een stuk uit het rioolblad de groene. Noemen zichzelf onderzoeksjournalisten, ha ha ha.

   Verwijderen
 3. [Ik had me voorgenomen me ontspannen op te stellen naar alles wat komen gaat, en er als het ware van te genieten, van alles wat er in deze bizarre tijden gebeurt, en hoe mensen daar op reageren, of beter gezegd, hoe iedereen zich laat manipuleren. Helaas lukte het vandaag niet deze instelling te handhaven. Ik was in shock.]

  Ja Blik, herkenbaar. Dat de autoriteiten en hun lakeien bij MSM en adviesorganen door zullen gaan op hun destructieve koers is ingecalculeerd, maar dat de massa zich ook nu weer zo makkelijk laat manipuleren is onthutsend en demoraliserend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voordeel is wel: je kunt nu duidelijk onderscheid maken tussen geïnformeerden en niet-geïnformeerden. Alleen zal de eerste de beste die mij aanspreekt op het niet dragen van een mondkap klappen gaan krijgen.
   Maar ik blijf hopen op een goede afloop en stuur zo veel ogelijk mails naar familie, vrienden en bekenden om ze de waarheid te laten zien. Hoop verloren is al verloren.

   Verwijderen
  2. [maar dat de massa zich ook nu weer zo makkelijk laat manipuleren is onthutsend en demoraliserend]

   Oorzaak ligt volgens mij in de ongelooflijk smerige psychologische truc die er is toegepast: "je doet het niet voor jezelf maar voor de ander".

   Verwijderen
 4. Overigens is er ook opbeurend nieuws (misschien is het al voorbij gekomen want de definitieve versie van het onderzoek is al een week geleden gepubliceerd):

  [Early Hydroxychloroquine but not Chloroquine use reduces ICUadmission in COVID-19 patients], bron: https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(20)32175-5/pdf

  Het gaat om een Nederlands onderzoek, op de site zelfzorgcovid19 (waar ik het onderzoek vandaan heb gehaald) staat het navolgende artikel:

  [Nederlands onderzoek toont belangrijk positief effect HCQ aan : 53% minder IC-opnames], bron: https://zelfzorgcovid19.nl/nederlands-onderzoek-toont-belangrijk-positief-effect-hcq-aan-53-minder-ic-opnames/

  BeantwoordenVerwijderen