dinsdag 20 oktober 2020

NOS blaast "Lerarenangst" Op

 "Leraren willen meer maatregelen", kopt NOS teletekst.

Ga je het berichtje lezen, blijkt dat het gaat om 1 Lerarenvakbond, die 2000 leden heeft. En niet meer dan 15% van die leden, nam de moeite een enquete in te vullen. En daar dan goed de helft van (dus totaal 8% van het totaal aantal leden) vindt het niet veilig. En daar maakt het zieltogende NOS-teletekst dan van "Leraren willen meer maatregelen". NOS blaast de "lerarenangst" op en stookt de paniek op. Terwijl 92% niet aangeeft ergens bang voor te zijn.

Vind je het gek dat nauwelijks nog iemand NOS kijkt, laat staan het staatsnieuws serieus neeemt?17 opmerkingen:

 1. Toch wel handig, zo'n site die verwijderde tweets opslaat. Kan je nog eens wat nakijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in België is de toestand in razend snel tempo aan het verergeren. Nog maar een bubbel met 1 persoon, dat wil zeggen dat je nog maar van 1 persoon bezoek mag krijgen, en dat moet dan ook nog eens altijd dezelfde zijn. Ze zijn weer een algemene lock-down aan het voorbereiden, nadat alle horeca al de deuren heeft moeten sluiten, en dat omdat het aantal 'besmettingen' de pan uit rijst.
  Ze zijn nu krampachtig bezig om de gewone jaarlijkse griep in 1 klap uit te roeien, iets wat na 50 jaar vaccineren niet is gelukt. Wat dit in de toekomst gaat doen met het menselijk immuunsysteem is nog onduidelijk, maar goed kan het nooit zijn.
  En dan dit bericht in de krant:
  "De zomer van 2021 wordt niet zorgeloos, stelt Steven Van Gucht. Ook anderen temperen de te hoge verwachtingen. ‘Zelf met vaccins zullen we nog een jaar en misschien zelfs twee jaar mondmaskers moeten dragen.’"

  Zie je volgende zomer de kinderen al rondlopen als ze in de zon hebben gezeten en dan even die muilkorf afdoen om te eten je een grote witte vlek op hun gezicht ziet?
  Wanneer komt de massale opstand?
  Oh, wacht even, dat kan niet met het samenscholingsverbod.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Geen bewijs! Dus ook niet als zodanig aanvoeren!

   Wel een aanwijzing dat sommige conclusies onjuist zijn. Maar seriweus denkwerk betekend niet te gretig naar een verlangde conclusie denken. Het zal me zelf inmiddels nogal worst wezen (ik heb totaal geen probleem ze in openbare binnenruimten te dragen, al draag ik wel sinds mei hetzelfde mondkapje, wat ik nog niet gewassen heb).

   Er zijn nog wel andere conclusies mogelijk! Tot nu toe is ook alles te verklaren door superspread events in augustus-september, asymptomatische besmetting in studentenhuizen en middelbare scholen, en vervolgens gezinsbesmettingen.

   Ipv te snel tot gewilde conclusies te komen is het beter verschillende mogelijke scenario's naast elkaar te leggen en dan een onderzoeksvraag te formuleren hoe uit te zoeken welk scenario het meest door feiten ondersteund wordt.

   Verwijderen
  3. Rootman,
   toen wij in volledige lock down gingen waren de cijfers al flink aan het dalen. Maar toen ging men anders tellen en stegen die cijfers weer, maar de werkelijke cijfers bleven laag, net zo als voorgaande jaren. Toen kwam ook die plicht om in het begin van de zomer die muilkorven te dragen en vanaf augustus gingen de cijfers weer omhoog, en dan maakte het niks uit welke methode er gebruikt werd om te tellen, en nu zijn de cijfers zogenaamd torenhoog, dus ondanks alle maatregelingen die getroffen werden en dat zijn er nog al wat. De scholen zijn hier volledig dicht geweest,avondklok, horeca aan banden en ook die 1,5m. Als je de huidige opgeklopte cijfers bekijkt heeft GEEN ENKELE maatregeling geholpen.
   En van kinderen is allang bewezen dat het geen besmettingshaarden zijn. Nee, hun werd een groot schuldgevoel aangepraat om toch maar bij je ouders/ grootouders en ook medeleerlingen ver uit de buurt te blijven want JULLIE kunnen ze doodmaken! De angst zit er daar diep in!
   Dit zijn keiharde feiten en heeft niks met 'gewilde conclusies' te maken. Net alsof wij dit soort conclusies leuk zouden vinden.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Hier had je echt absurde regels: bij ons in het plaatselijk buitenzwembad, dat olympisch groot is, mochten maar max 100 mensen in het water.(max 500 bezoekers voor het hele terrein =de helft). Ieder die erin wou kreeg een polsbandje om, en er lagen 100 stuks in dat mandje. Als er een uit kwam, polsbandje inleveren, en mocht de volgende erin. En natuurlijk overal die verplichte ontsmettingsalcohol.
   Om op het terras te gaan zitten moest je een muilkorf op, maar als je zat om iets te drinken mocht hij weer af, zelfde als je naar de wc wilde gaan, eerst die muilkorf op. En dat is voor iedere horeca van toepassing. Nu zijn ze voor een hele maand potdicht, ook de restaurants.
   Dan heb je bij de balie (winkel, loket of waar dan ook waar mensen iets komen vragen, een verplicht plexiglas scherm van 1m² maar als je bij de balie kwam staan moest je wel die muilkorf op zetten, geldt ook voor het personeel erachter. Op alle openbare plaatsen is de muilkorf verplicht.
   Als er buiten meer mensen bij mekaar kwamen en de 1,5m. kon niet gegarandeerd worden moest men buiten ook die muilkorf op. En de boetes €250 per overtreding liegen er echt niet om.
   De formule 1 zonder publiek dit jaar, net zoals zoveel andere evenementen zoals popfestivals, kermissen met heel beperkt aantallen mensen net zoals markten en andere evenementen buiten. Als de kinderen op 'kamp' mochten en er werd er 1 positief gemeten moest iedereen naar huis en 2 weken in quarantaine en dat geldt ook voor de scholen.
   Dan werden sommige maatregelingen weer wat versoepeld om even later weer terug ingevoerd te worden. Dan een bubbel van 5 dan weer 20 en nu 1. Quarantaine was eerst 2 weken nu nog 1 enz.
   Om gek van te worden. (misschien is dat juist de bedoeling)
   Maar feit blijft, nu zijn de cijfers torenhoog en GEEN ENKELE maatregeling heeft aantoonbaar effect gehad, toen niet en nu ook niet. Waar je ook komt, overal lopen gemuilkorfde mensen rond en er ligt geen enkele dode in de goot (zoals bij een echte pandemie zou moeten zijn).

   Verwijderen
 3. Voor de eenzijdig geinformeerde leraren en zorgpersoneel zijn het moeilijke tijden.

  Wat betreft de leraren: die zijn een interface tussen kinderen en volwassenen, beide niet tot weinig kwetsbare groepen. Met vitamin D, zink en ivermectine profylaxe voor de leraren zou deze vitale groep bij vrijlaten en stimuleren van sociale activiteit (waar mogelijk: FEESTEN!) snel groepsimmuniteit kunnen verwerven.

  Het zorgpersoneel gaat wel met veel kwetsbaren om, en zal dus in de werksituaties wel voorzorgsmaatregelen, incl. mondkapjes etc. moeten gebruiken, want de kwetsbaren moeten beschermd worden zolang de actieven niet groepsimmuun zijn. Ook hier is bovengenoemde profylaxe essentieel, zodat ze vrijwel symptoomloos immuun kunnen worden.

  Mijn inzichten zijn (voortschrijdend) wat veranderd, dankzij het belangrijk epidemiologisch onderzoek van:

  file:///C:/Users/Admin/Downloads/SSRN-id3692807.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman: de link die je hebt gegeven is een intern adres. Dat werkt dus niet. Gaarne een http-adres.

   Verwijderen
  2. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3692807

   Verwijderen
 4. Volgens mij liggen de democraten voor op de republikeinen in de verkiezingen.
  https://electproject.github.io/Early-Vote-2020G/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Clinton lag voor ook in de zelfde periode. Wil niks zeggen. Peilingen zijn bijna allemaal in dems handen. Trump wordt geboycot in de media.
   Trump = status-quo, Biden is oorlog met China.

   Verwijderen
  2. We zullen wel zien inderdaad. Maar ik vertrouw de rechtmatigheid van deze verkiezingen niet. Die democraten zijn zo vals.

   Verwijderen
  3. Oli, dat waren ze ook bij de vorige verkiezingen, en als er iets fout liep kregen de Russen de schuld.
   En toch heeft Hitlery verloren.
   Dat wil daarom niet zeggen dat Trump het eerlijk gaat spelen want het woord 'eerlijkheid' is al decennia uit de Amerikaanse politiek verdwenen.

   Verwijderen
 5. Volgens het Viva forum zou dit een complotfilm zijn. Dus moet 'ie goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen