zondag 4 oktober 2020

Masker of Roken; Wat is schadelijker?

23 opmerkingen:

 1. [De zes vraagtekens van kritische artsen bij het coronabeleid: 'Niet in proportie'], bron: https://nos.nl/artikel/2350881-de-zes-vraagtekens-van-kritische-artsen-bij-het-coronabeleid-niet-in-proportie.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Ook hier is wat links (SP, GL, PvdA) was, geabsorbeerd in het brede Centrumblok. Wat er aan verzet is wordt zo in de armen van PVV en FvD gedreven. Als die rationele voorstellen doen, zoals PCR-test onderzoeken, wordt dat op politieke gronden afgestemd"

  https://twitter.com/KeesvdPijl1/status/1312680407339499526

  En zo is de enige overgebleven rationaliteit in de politieke besluitvorming, dat je 'Wilders/Baudet/de populisten niet in de kaart moet spelen'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [En zo is de enige overgebleven rationaliteit in de politieke besluitvorming, dat je 'Wilders/Baudet/de populisten niet in de kaart moet spelen'.]

   Dat is al jaren zo. Feitelijk is er sprake van een cordon sanitaire. Al komt een van deze partijen met nog zo'n goed voorstel, het wordt altijd afgeschoten. Komt een andere partij met een voorstel wat bijna hetzelfde is dan wordt het wel aangenomen. Echt bizar. Moet wel bij vermeld worden (dan is de tweet van van der Pijl pas echt accuraat) dat het brede centrumblok een ruk naar links heeft gemaakt, het is dus niet zo dat het linkse geluid weg is maar dat het linkse geluid feitelijk standaard geworden is. Rutte vertegenwoordigt de linkerflank van de VVD, de rechterkant is vrijwel uitgeschakeld.

   Verwijderen
  2. Hier zou je 'links' moeten definieren...

   Ik zie precies het tegenovergestelde: een vrij radicaal neoliberaal blok met slechts verschillen in mate van wokeness.

   Woke is niet links. Dat begrijp je toch ook wel?

   Verwijderen
  3. "Links" en "Rechts" bestaat niet meer, al heel lang niet maar voor de discussie gebruik ik het nog. Wat ik vandaag zie, is een hoofdstroming van neoliberaal marxisme, dat is wat van der Pijl blijkbaar als Centrumblok beschouwt.

   Wat zie jij dan als 'links'?

   Verwijderen
  4. Minder verschil tussen arm en rijk, geen (neo-) koloniale oorlogen, sociaal vangnet.

   Verwijderen
 3. Even een pulse-ox metertje kopen en dan zelf kijken of de sats dalen bij gebruik mondkapje.

  Lijkt me slimmer dan allerlei beterweters na te wauwelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij dalen de sats niet, ook met masker op 4 etages traplopen. Geldt het soms slechts voor 'alternatieven'?

  Inderdaad meestal niet de gezondste mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Root,
   Je moet de test wel doen met een masker met een CE keurmerk erop. Ga daar nu eens 2 uur mee zitten en kijk naar je zuurstof CO2 niveaus.

   Er kunnen 1000 virussen tegelijk door 1 vezelgaatje van een gemiddeld stukje stof. Als je kucht gaat het allemaal door de gaatjes naar buiten en kan het meters lang in de lucht blijven.
   Wat is het medische nut er van? Zelfs het RIVM moet toegeven dat het niet helpt.
   Het enige wat helpt is veel frisse/verse lucht en een goede weerstand. Goede weerstand krijg je door sociaal en positief te zijn. Door voldoende voedingsstoffen, conditie en nachtrust.

   Verwijderen
  2. Als het voorwerp geen CE keurmerk heeft biedt het ook geen bescherming.

   Verwijderen
  3. [Ga daar nu eens 2 uur mee zitten]

   Niet mee zitten maar mee werken. Alles doen wat je normaal gesproken doet.

   En inderdaad zonder CE keurmerk heeft zo'n masker totaal geen zin. Het is symbool politiek.

   Verwijderen
  4. [Bij mij dalen de sats niet, ook met masker op 4 etages traplopen. Geldt het soms slechts voor 'alternatieven'?]

   Heb je wel een echt goedgekeurd metertje?


   [Inderdaad meestal niet de gezondste mensen.]

   Hahahahahahahaha, moet jij zeggen. Normaal gesproken, doe ik niet aan een jij bak maar ik heb toevallig gelezen wat je op het blog van de buren over jezelf geschreven hebt.

   Verwijderen
  5. CE keurmerk aanwezig. Bovendien is de werking makkelijk te testen: 1 minuut adem inhouden. Dan zakt hij zo onder 95/.

   Verder is het met electronica gadgets zo: wanneer er eenmaal een chipje voor ontworpen is, dan braakt de machine die dingen identiek uit, geldt ook voor mijn temperatuurlogger, cameraatjes, telefoon met alles aan boord etc.

   Dus imiteer Joop svp niet die ook altijd twijfelt als ik weer eens wat gemeten heb. Maar die is, afgezien van wat gekibbel, ook nauwelijks in staat zelfstandig te denken. Er zijn wel betere manieren om mijn beweringen te bediscussieren.

   Dat geldt ook voor je jijbak. Ik leidt een actief, doch wat bourgondisch leven. Er zijn heus wel gezondere mensen, maar meestal niet onder de 'alternatieven'. Ergens ook wel logisch, want waarom zou je 'dokteren' als je geen klachten hebt?

   Verwijderen
  6. [Dus imiteer Joop svp niet die ook altijd twijfelt als ik weer eens wat gemeten heb. Maar die is, afgezien van wat gekibbel, ook nauwelijks in staat zelfstandig te denken. Er zijn wel betere manieren om mijn beweringen te bediscussieren.]

   Het is een legitieme vraag gezien alle rotzooi die er op de markt verschijnt. Een nogal vreemd antwoord dus.


   [Dat geldt ook voor je jijbak. Ik leidt een actief, doch wat bourgondisch leven.]

   Wie kaatst, kan de bal verwachten. En nee, ik had het niet over jouw bourgondische levensstijl maar over andere opmerkingen die je zelf geplaatst hebt.


   [Er zijn heus wel gezondere mensen, maar meestal niet onder de 'alternatieven'. Ergens ook wel logisch, want waarom zou je 'dokteren' als je geen klachten hebt?]

   Deze mag je me even uitleggen. Volgens jou zijn er onder de 'alternatieven' (blijkbaar vallen daar ook de mensen onder met een andere mening dan de jouwe over dit corona gebeuren en de maatregelen) minder gezonde mensen omdat ze als ze geen klachten hebben niet 'dokteren'? Wat een vreemde conclusie want waarom zou iemand zonder klachten (gezond dus) gaan 'dokteren'?

   Verwijderen
  7. Ik zie in mijn omgeving (volkstuincomplex, en daar zitten er best wel veel) dat een categorie alternatieven- niet degenen die gewoon natuurlijk willen tuinieren, maar degenen die in chemtrails, antivaxx, stralingen en ja, soms zelfs ufo's etc. geloven, en overal vergif zien vaak jonger zijn en lijdend aan allerlei kwalen, van zware allergie etc. tot psychische klachten.

   Ja, het is anecdotisch, maar ik vind het wel logisch.

   Verwijderen
 5. De bovenstaande video is natuurlijk door youtube verwijderd; te veel waarheid; maar we hebben nog een ander dokter die hetzelfde vertelt. Yves Oberndörfer.

  https://www.youtube.com/watch?v=pm9G2VW6eP0&app=desktop

  Ondertussen wensen wij Rootman veel succes met zijn mondkap; vooral je eigen adem hergebruiken. En heerlijk als zombie door de supermarkt schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik, dat moet @Rootman (en anderen die dat willen) vooral zelf weten zolang ze de rest er maar niet toe verplichten. En dat is wel wat er nu met de huidige hysterie wel gebeurt.

   Verwijderen
  2. Exact. En zo geldt dat ook voor stadions, kerken, restaurants. Zingen of niet zingen. Laat mensen zelf hun (risico)afwegingen maken, maar dat mag niet meer. Die vrijheid is weg.

   Verwijderen
  3. Die vrijheid is weg... Ik heb het niet over horeca en sport, maar die grefo's willen zelf ook van alles verbieden, ook voor niet-gelovigen.

   Laat ze maar een koekje van eigen deeg krijgen!

   Verwijderen
 6. Dit stukje heb ik ook gepost op viruswaanzin.be:

  We worden bedonderd waar we bij staan.

  Maar ik kan dat ook.

  Laatst moest ik bij een elektrohandel zijn en ik heb mijn zelfontworpen mondmasker van aluminium gaas, netjes afgewerkt met een blauw randje, opgezet, want bij de deur zei de baas dat ik zonder een kap niet binnen mocht.

  Hij keek een beetje raar naar dat supermoderne ding en ik zei hem dat dit uniek exemplaar 100% veilig is want je kunt er geen zuurstofgebrek en/of koppijn van krijgen, EN, zei ik hem het is gemaakt van aluminium en, zoals voldoende bekend is, dood dat virussen en daarom zit er ook aluminium is vaccins.

  Dus bij iedere ademstoot die ik uitadem zijn eventuele virussen meteen dood als ze met het gaas in aanmerking komen. Hetzelfde geldt dus ook voor de lucht die ik inadem, dus u mag gerust uw mondmasker afzetten, ik ben veilig.

  Hij slikte mijn verhaal voor zoete koek en zei dat hij het wel interessant vond. In ieder geval accepteerde hij mijn uitleg en kon ik het ophouden.

  Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb, eenmaal terug in mijn auto!

  Foto van het afgewerkte masker zie je hier:

  super masker, 100% veilig

  kostprijs: alu gaas 100cm² 3ct, 2 elastiekjes en een beetje plakband (ik had geen blauwe dus die heb ik geverfd) totaal dus iets van een 5 cent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

   Ik kan helaas het plaatje niet bekijken want de link werkt (bij mij) niet. Ik zag ook al maskers van verbandgaas voorbij komen :-)))))))))))))

   Verwijderen
  2. WAHAHAHAHAHAHAHA!

   Dat het geaccepteerd werd, maakt het helemaal prachtig! Maar ja, een dergelijk masker werkt natuurlijk net zo goed als een stoffen ding. Hahahahahahaha!

   Verwijderen