zondag 16 augustus 2020

Zorgeloos jatten bij Tk Maxx Amsterdam

Een drukkende zomerzaterdagmiddag in het Coronajaar. Met gezonde tegenzin reizen we af naar Amsterdam Zuid Oost om de lokale Tk Maxx te bezoeken. De jongste gaat weer naar school en heeft nog wat kleren nodig, en de volwassenen zijn er ook niet wars van om een blik te werpen op wat er aan merkkleding in de aanbieding is. 

Vrouwlief ziet van alles en is daar druk mee. Ik heb geen succes. Het zit niet lekker, of het staat niet. Of mijn gemoed is er niet klaar voor vandaag, en ik vind het het geld gewoon niet waard. Mijn oog valt nog wel op het sporthoekje. Misschien iets sportiefs dat lekker zit. Ik been de hoek in. Staat ook nog een andere man. Hij vertoont vreemd winkelgedrag. Lijkt de kleding van de hangertjes los te rukken, "Corona, Corona" hijgend in mijn nek. Wat wil hij? Als hij denkt dat ik bang ben voor Corona, heeft hij aan mij de verkeerde. Toch trek ik me terug uit dat unheimische hoekje. Ik was er ook klaar. Het XL-aanbod was beperkt. Mezelf van een excuus voorziend om daar te maken dat ik weg kom. Ik loop een meter of 20 verder, snuffel nog wat tussen de rekken, en verrek, ik had het toch goed gezien, want hij is nog steeds bezig die kleding met één hand van de hangers los te rukken. Op dat moment draait hij zich om en zijn we oog in oog. "Lukt het?" vraag ik hem? "Wat wil jij? Waar bemoei jij je mee?" repliceert hij mij van onder zijn petje. "Oepss", denk ik, "goede vraag, waar bemoei ik me mee? Heb geen behoefte held te worden voor een paar t-shirts van Tk Maxx", zoeft door mijn hoofd. "Werk je hier soms?" bitst hij me brutaal toe. "Deëscaleren", denk ik en antwoord hem: "Nee hoor, maar ik dacht gewoon, misschien kan ik je helpen..." Deëscalatie-operatie geslaagd. Hij gaat weer verder met snuffelen tussen de sportkleding, en ik snuffel elders verder. Zo snuffelen we beiden gezellig verder. Ik besluit strategisch te gaan snufflen en begeef mij naar de stellage met de zeepjes. We zijn er nu toch, en we moeten toch wat. Ik snuffel aan heerlijke citroen zeep, en een ander lekker zeepje en richt mijn blik weer op de sporthoek. Daar is onze vriend nog steeds druk bezig. Af en toe is hij uit mijn vizier. Het lijkt wel of hij dan even op zijn hurken zit. Dan, na een tijdje, beent hij vrolijk en energiek richting uitgang. Daar staat een Tk Maxx medewerkster de hele dag met een fles desinfecterende vloeistof. Zij biedt iedere binnenkomende klant vrijblijvend een druppeltje bacterie- en virusdoder aan tegen "Corona". "Doeii", zegt hij in het met stevige snelheid voorbijlopen in haar gezicht. "Doeii" zegt zij hem ten afscheid. De volle en uitpuilende rugzak met zich mee torsend, passeert hij de detectie-poortjes. Die beginnen op dat moment luid te loeien. Maar het geluid lijkt er bij te horen, zoals het winkelgeroesemoes erbij hoort. Niemand kijkt op, laat staan dat er iemand actie onderneemt. Ik beweeg mij na een minuutje van achter mijn zeepjesdekking richting de desinfectie-dame. "Waarom deed je zojuist eigenlijk niks?". "We hebben geen beveiliging, en ik brand mijn handen daar niet aan. Trouwens, ik mag het niet eens."

Kledingwinkels die "in broad daylight" leeggeroofd worden, onder toeziend oog van machteloos winkelpersoneel en bangig publiek, daar stuurt -of we moeten het gemist hebben- Femke Halsmea geen agent in burger naartoe. Misschien heeft ze van de winkeldiefstallen ook nog geen "signalen ontvangen". Haar regime-forces zijn  sowieso te druk met zit-sta controles bij vreedzame café's. Haar undercover agenten zijn druk met klikspaanacties of er ergens gedanst wordt. Daar krijgt zij namelijk wel "signalen" van. Niet jatten of criminaliteit is een probleem, of krijgt zij signalen van. Sociale omgang, die dient opgespoord en gesanctioneerd te worden. De hoge prijzen zijn nu ook verklaard: het vele gejatte spul moet ook betaald worden.

23 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal Blik. We gaan inderdaad naar een tijd waar winkels geplunderd gaan worden. Het is in Amerika, dus waarom ook niet hier.

  De BOA's zijn nodig bij het controleren of de café's em de restaurants braaf de naam en het telefoonnummer van de klanten noteren.
  En inderdaad het plan is dat de winkels gaan sluiten en we onze spullen (en dus ook kleding) online bestellen bij een handje vol (door de oligarchie goedgekeurde) bedrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tip als je je telefoonnummer in de horeca moet melden. Geef dan het telefoonnummer door van de persvoorlichter van Huge de Jonge en dat is 0703406000.

   Verwijderen
  2. Zalando en Amazon hebben nog nooit winst gemaakt. Maar hun koersen staan op all time highs. Doordat de winkeliers failliet zullen gaan pakken zij-zoals de bedoeld- het markt aandeel op.

   Verwijderen
 2. Je ziet nu dat provincies codes krijgen in Europa (oranje, geel) We krijgen veiligheids- regio's. Is dit een nieuwe aanval op de natiestaten?

  Aan de ene kant meer naar Europa, aan de andere kant meer naar de regio. Uitholling van de natiestaat en de democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   't Is wel een signatuur van Agenda 21. Internationale verdragen die dan op regionaal niveau uitgevoerd moeten worden, met voorbijgaan aan de nationale democratie.

   Verwijderen
 3. Heeft iemand enig idee of die gele vesjes gecontroleerde opposite is.

  Je hoort niks meer van ze na de Covid 19 hoax voor zover ik weet.
  Dat is vreemd. Het protest tegen het regime zou harder dan ooit moeten zijn. Wat een slechte maatregelen zijn door de overheden genomen!
  Als het gecontroleerde oppositie is, dan is hun missie geslaagd. Dan wachten de Fransen totdat de gele hesjes initiatief nemen tegen de maatregelen en die komen niet in geval van gecontroleerde oppositie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. of gele hesjes ipv gele vesjes

   Verwijderen
  2. [Heeft iemand enig idee of die gele vesjes gecontroleerde opposite is.]

   Dat is al een eerder door mij uitgezocht. https://fellowshipoftheminds.com/spontaneous-yellow-vests-movements-domain-name-was-registered-a-year-before-in-may-2017

   Mijn conclusie was, dat dit niet het geval is. Met 1 dode, 10-tallen mensen blind, been eraf en 4000 gewonden zouden ze het spel wel erg hoog spelen. Het wachten is op de dood van Macron, die hadden ze 1 keer bijna te pakken. Die heeft gerend voor zijn leven. Verder zijn de protesteerders altijd ongewapend. Daar tegenover staat, dat >40 agenten zelfmoord hebben gepleegd.

   Uiteraard breken, volgens de msm, altijd rellen uit, maar dat zijn de doorgesnoven hooligans van Mark R., die op de politieloonlijst staan.

   Als ik door "La Douce France" reed en ik zag
   gele hesjes: dan luid toeteren en duim omhoog. Wordt zeer gewaardeerd.

   Verwijderen
  3. Als ik het artikel lees krijg ik de indruk dat de gele hesjes door de globalisten in de markt zijn gezet als gecontroleerde oppositie.

   Naam is gepatenteerd en de Rothschild outlet voorziet (gele) protestanten.

   Als er een tijd is om tegen je regering te demonstreren dan is het wel nu lijkt me. Waar zijn ze?

   Verwijderen
  4. [Als ik het artikel lees krijg ik de indruk dat de gele hesjes door de globalisten in de markt zijn gezet als gecontroleerde oppositie.
   Naam is gepatenteerd en de Rothschild outlet voorziet (gele) protestanten.]

   Dat willen ze je juist doen geloven. De Economist geeft, in opdracht, zijn eigen draai aan de tarotkaart The Hermit. Alleen de wijze oude man klopt met het plaatje, de rest is bijverzonnen onzin. Net zoals Bill G. in het nummer van zijn covid-19 patent 3 zessen verwerkte. Ik zie dat als humor.

   Het domein eindigt op .com. Dit duidt voor mij op een commercieel gebruik, zoals commenter marble uitlegt. Daarbij is de site (nog) steeds niet in gebruik. (404) Om het te gebruiken om ongezien te communiceren, zijn er veel betere en goedkopere methodes, zoals ook daar werd gesuggereerd.

   Als je de commentaren eronder leest, zie je dat die eerste direct Soros erbij haalt, waarmee die de discussie gelijk in de conspiracy-sfeer trekt. De rest gaat daar grotendeels in mee. Logisch, die site draait alleen maar om conspiracy. Zie comment van Whoopie.

   De ware gele hesjes zullen de domeinnaam laten eindigen op .fr, trots als ze zijn op hun land.

   [Waar zijn ze?]
   Dat hoop ik a.s. zaterdag te ontdekken, dan rijd ik daar naar toe. Resultaat post ik hier dan wel.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Wie financiert BLM en waarom? Het antwoord zal u wellicht verbazen
  https://www.youtube.com/watch?v=5jNLTMrSAPQ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [Trouwens, ik mag het niet eens.]

  Onzin. Een burgerarrest is altijd mogelijk/toegestaan, zeker als de dief met een zak vol spullen van de winkel loopt. Wel onverwijld de politie bellen, 112, en vragen of ze komen. Dat zal dan zeker gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ze instructies van de baas heeft gehad om niet het gevecht met een winkeldief aan te gaan. In het geval dat de winkeldief haar neus van haar gezicht slaat is hij verantwoordelijk voor haar welzijn en dat gebeurt geeft het imago schade.
   De dief zal wel op camera staan en de politie zal er wel achter komen wie het geweest is. Waarschijnlijk gebeurt er dan niks omdat er bij de beste man niks te halen valt.

   Verwijderen
  2. [niet het gevecht met een winkeldief aan te gaan.]
   Dat zou ik alleen met meerdere personen doen, inderdaad. Je moet niet zelf risico gaan lopen. Je hebt gelijk v.w.b. het vervolg van de diefstal, maar dat is toch vreemd anticiperen? Je kunt in ieder geval wel proberen je eigen spullen terug te pakken. Dat soort dieven zijn eigenlijk lafaards, die dat niet verwachten.

   Verwijderen
  3. Een leuke test zou zijn, in een volgend geval, dat je 112 belt en zegt, dat de dief met een op-een-pistool-lijkend-wapen liep te zwaaien. Daar zijn de pliesies tuk op en zullen met veel machtsvertoon de man opsporen en arresteren. Als ze daarna iets vragen, dan heb je je gewoon vergist.

   Verwijderen
 6. The GREAT Reset <=> https://youtu.be/sb9jRqgDOJ8 ,
  gevolg, Tyranny <=> https://youtu.be/XNcg1uZcw8g ,
  óók in NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het echte nieuws heb ik hier wel een beetje gemist: Er is een wet aangenomen, wat zegt, dat iedere werkgever zijn personeel kan verplichten een griepprik te ontvangen. Bij weigering wordt je niet aangenomen of volgt ontslag.
  [Er is in de 2e kamer al een motie aangenomen om de griepprik onderdeel van de arbeidsovereenkomst te maken.]

  President Trump heeft een nieuwe medische woordvoerder aangesteld en de corrupte Fauci terzijde geschoven. De nieuwe adviseur laat direct een heel ander geluid horen dan Fauci, maar er is niets over te vinden. Ik zag het bericht bij CNN.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Er is een wet aangenomen, wat zegt, dat iedere werkgever zijn personeel kan verplichten een griepprik te ontvangen. Bij weigering wordt je niet aangenomen of volgt ontslag"

   Dat is inderdaad nieuws! :-( Heb je hier bewijs van? Ik kon er niks over vinden.

   Over Chuck Woolery valt ook niet veel te vinden, behalve dat zijn zoon covid 19 bleek te hebben op 17 juli. Dat wordt door de media breed uitgedragen. Dat zijn zoon een paar dagen later waarschijnlijk weer beter was vertelde de media niet. Het censureren van de sociale media neemt MSM achtige proporties aan.

   Verwijderen
  2. Dit is 'm dan, de nieuwe woordvoerder van Trump, Scott Atlas.

   Over de griepprik ben ik ook nog aan het zoeken, maar vond de opmerking hierzo. In mijn ogen een redelijk betrouwbare site.

   Verwijderen
 8. Om maar met het allerbeste nieuws van deze dag te beginnen:
  Docters van Leeuwen is dood! Vermoedelijk verhuisd naar de hel.

  NOS Teletekst 107

  Docters van Leeuwen (75) overleden

  Oud-tobambtenaar Arthur Docters van
  Leeuwen (75) is overleden.Hij was al
  geruime tijd ziek.Zijn dood komt daarom
  niet als een verrassing,zegt zijn goede
  vriend oud-minister Uri Rosenthal,die
  hem "uitzonderlijk intelligent" noemt.

  Docters van Leeuwen stond bekend als
  een ambitieus man en een krachtige
  leidinggevende.Hij was directeur van de
  Binnenlandse Veiligheidsdienst,leidde
  het College van procureurs-generaal en
  was voorzitter van de Autoriteit
  Financiële Markten.

  De laatste jaren werkte hij aan een
  promotieonderzoek,maar hij kon dat door
  gezondheidsproblemen niet afmaken.

  De suikerziekte -waaraan hij 'leed' kon mij niet agressief genoeg zijn. Heeft nog veel te lang geduurd.

  BeantwoordenVerwijderen