zaterdag 22 augustus 2020

In Nederland is (bijna) alles Fake

Gaat de politieschool fuseren met de theater-academie?

De voorverkiezingen bij de VVD tussen Rutte en Rita waren fake, de verkieizing van De Jonge over Omtzigt is fake. De Corona ophef is fake. Het Corona protest is fake. De Corona rellen zijn fake. En de Corona-afranseling is fake. Bekijk DIT filmpje zogenaamd van oma met kleinkind, nog eens. Of wat dacht je van de Rutte/deJonge-squads in spijkerbroek, HIER? En HIER. Waarom dan? Maak het protest kapot met dit soort rellen. Daarbij: bereid het volk maar voor op meer geweld tegen hen. Zeker als ze niet direct luisteren. Simpel. Is de politieschool al gefuseerd met de theater-academie? Het heeft er alle schijn van. 

En dan nog dit...

Is het je bekend dat kinderen van 8 en 9 iedere ochtend gedwongen op de Nederlandse staatsscholen naar het NOS staatsjeugdjournaal moeten kijken? Ze worden nog net niet vastgebonden aan hun stoeltjes, maar kijken moeten ze wel. Zo krijgen ze met de paplepel de perceptie binnen dat Putin een gemene gifmenger is, die zijn opponenten één voor één vergiftigt, met verschrikkelijke schreeuwende pijnen bij een slachtoffer hoog in de lucht tot gevolg. Hersenspoelen. Hersenspoelen. Hersenspoelen.

44 opmerkingen:

 1. Tijd het is de hoogste tijd om je kind(eren) van school te halen en ze in vrijheid thuis te laten opgroeien. www.thuisonderwijs.nl Zo leren ze iig om de beste vriend van zichzelf te worden en vermijd je zo groepsgedrag en gehoorzaam te zijn aan een autoriteit buiten zichzelf. Zo niet, niet raar als jouw kinderen coronasoldaten -lees- ego-soldaten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de link en speel 'm door naar de ouders van mijn kleinkind.

   Verwijderen
 2. Yes Blik, bijna alles is fake en iedereen wordt bij tijd en wijlen bespeeld als een viool. Niets en niemand is volledig te vertrouwen en vroeg of laat trap je er in. You're on your own. Je staat er alleen voor als je de gekte die dagelijks op ons afkomt een stap voor wil blijven.

  1) Gisteren begon het bloed misschien nog te koken bij het zien van de klappen die 'oma en kleinkind'kregen:

  "When you white and female in the Netherlands, #police be like:

  https://twitter.com/Dutchdude101/status/1296438148835180546

  2) Vandaag zet een nuchtere analyse van 'oma en kleinkind' de beelden in een heel ander perspectief:

  "Tip: kijk nog een keer heel goed naar dit filmpje ZONDER geluid. Dit is 100% opgezet.

  Ze wachten totdat alle camera's klaar staan, de ME-er te paard steekt duim op en zegt 'ok', de bril wordt nog even rechtgezet en dan: actie!"

  https://twitter.com/quovadisweblog/status/1296793127773245443

  Nog zo eentje:

  Op de dag van de demo van afgelopen donderdag zag ik het volgende clipje van +/- 1 min.

  3) Undercovers die belaagd worden door enige tientallen demonstranten en vluchten in een plietsiebusje. De demonstanten blijven woedend achter. Wat aan de scene voorafging wordt niet duidelijk. Maar kijk, op 0.50 komt toevallig ook 'oma' (ja, die) in beeld.

  4) Later op de dag ook videobeelden van wat vooafging aan de vlucht van de undercovers: Busje met stillen stop op de Lange Vijverberg en die stillen beginnen zonder enige zichtbare aanleiding op een groepje demonstranten in te slaan. Kijk zelf:

  https://twitter.com/quovadisweblog/status/1296555016329867270

  Hier is over nagedacht. De Staat organiseert geweld en emotie die geweld oproept, en de MSM blazen dat geweld dan weer op om het burgerprotest verdacht te maken en te isoleren van de publieke opinie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ho, linkje naar de beelden bij (3)

   https://twitter.com/ohboywhatashot/status/1296449160342917120

   Verwijderen
  2. Ik hoop, dat deze rat (i.p.v. dit muisje) een flinke staart gaat krijgen, al ben ik bang, dat dit niet gebeurt.

   Verwijderen
  3. Hier wat YT van Wakker Geluid.
   O.a. een tube, waarin een vrouw uit haar scootmobiel wordt getrokken en klappen krijgt.
   Waarschuwing voor kokend bloed!

   Verwijderen
  4. @ G.B.(Grote Boze?) Wolf

   Djezus. Weer die 'oma' met die paarse jurk. Drie keer is toch wel scheepsrecht. Hoe groot is de kans dat dit geen crisisactrice is?
   Neem aan dat je 'kokend bloed' bedoelde?

   Verwijderen
  5. [Ik hoop, dat deze rat (i.p.v. dit muisje) een flinke staart gaat krijgen, al ben ik bang, dat dit niet gebeurt.]

   De Staat wil klaarblijkelijk graag wat geweld zien tijdens demo's. Om, zoals Blik in de TS al zegt, het protest kapot te krijgen met rellen. Dat geweld moeten we ze dus onder geen beding gunnen. Dat is de les die het verzet uit die provocaties moet trekken. En zoals ik al eerder op twitter las, zoveel mogelijk incidenten tijdens demo's vastleggen op video van uit zoveel mogelijk hoeken. Misschien ook geen demo's meer in Den Haag doen of andere op locaties waar de plietsie een soort thuiswedstrijd speelt.

   Verwijderen
  6. Common Sense TV heeft de filmpjes nog eens samengevat en in een artikel gegoten.

   Ook het meisje, Yessica Snaar, wat klappen kreeg heeft gereageerd.
   Alles voor wat het waard is, natuurlijk.

   [@ G.B.(Grote Boze?) Wolf]
   Ah, of ik weer op het voortgezet onderwijs zit, zo noemde mijn leraar wiskunde mij altijd. 😎
   En ja, mijn bloed ging koken bij het zien van dat zinloos geweld. En hier zal het dan ook wel drukker worden.

   Duidelijk is, dat de staat zijn grip op de zaak aan het verliezen is.

   Verwijderen
  7. Er zijn mensen, die moeite hebben commentaren te vinden, hierbij het complete verhaal:

   Yessica Snaar
   1 dag geleden
   Heel mooi dit.. 💜
   Hoi allemaal, ik ben het meisje van de "virale video" en wil even laten weten dat het goed met me gaat. Ondanks dat ik bont en blauw ben, besef ik me dat dit nodig was voor het hogere plan. Wij hebben niet geprovoceerd zoals andere demonstranten, wij waren 2 vrouwen die opkwamen voor de toekomst van ons allen. Ook wil ik erbij vertellen dat ik de "soldaat" die mij knuppelde heb gevraagd of hij trots was nadat hij die 60 plusser met dat oranje shirt neerknuppelde. Misschien had ik ze niet zo hard gekregen als ik dit niet had gedaan en dat besef ik me heel goed. Verder is het een bewuste keuze geweest om die mevrouw naast mij te beschermen en die missie is geslaagd dus ik ben tevreden en trots. De agent die ons wegtrok was een oudere man die het niet zo goed aan kon zien, waarschijnlijk hadden ze niet ingecalculeerd dat ik ze zou incasseren en dat begrijp ik ook nog enigzins. Jammer dat er geen sprake was van gepast geweld.. het filmpje van de oude vrouw kwam voor mijn filmpje, chronologisch gezien was zij geloof ik de eerste die "neer ging". Ik heb zelf vaak met mijn moeder in rolstoel gedemonstreerd, ik ben blij dat ze er niet bij was.
   Verder, voor alle demonstranten die wel degelijk hebben bijgedragen aan het escaleren van de situatie (you know who you are) bedankt, want zonder jullie had ik geen lang weekend gehad. Nee ff zonder dollen, ik wil een oproep doen want ik wil graag met iemand in gesprek. Het signalement is als volgt: lange man, bruin staartje, blauw witte megafoon. Deze meneer heb ik zaterdag op het malieveld ook al in zn kraag gevat toen hij in zn uppie tegen de politie stond te schreeuwen op een vredige demonstratie. IK WIL MET JOU IN GESPREK, maar ik weet niet hoe je heet. Wil je contact met mij opnemen? En hebben mensen tips voor de aangifte? Of misschien hulp? Ik ben namelijk lasser en niet juridisch onderlegd. JEROEN POLS, misschien een leuke voor jou? Ik hoor het allemaal wel.. groetjes Yessica (dit bericht mag gedeeld worden)

   (Mijn bijschrift:
   Die zijn er niet veel, vrouwelijke lassers. Daar moeten we zuinig op zijn.)

   Verwijderen
  8. Common Sense TV zegt niks over de crisisacteurs onder het publiek.
   (het fragment van 'oma en kleinkind')laten ze meerder malen zien.
   Misschien is het ze ontgaan. Vind het wel opvallend.

   Verwijderen
 3. Kees van der Pijl heeft geretweet

  Roel du Pree@ducom99

  De 'heldhaftige' agent die het gisteren tijdens een demonstratie in Den Haag nodig vond een oude vrouw te slaan en tegen de grond te trekken duidelijk in beeld. Wie kent hem?

  https://twitter.com/ducom99/status/1296876541973008384

  Kees vd Pijl retweet. En dat kan je 'm moeilijk kwalijk nemen. Maar zou Kees nog steeds retweten als ie de 'oma, de paarse krokodil' op de clip had herkend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow...ontluisterend dit. Allemaal in scene gezet. Ik vond het ook al niks voor de Nederlandse politie om zich zo te gedragen, zo ken ik ze niet. Fucking fake!

   Is dit bedoeld om de politie in een kwaad daglicht te stellen, om ze vervolgens te kunnen defunden??
   Is dit bedoeld als afschrikking om voor de voorzichtige burger maar niet naar de demonstratie te komen??
   Is dit bedoeld om bij de bevolking twijfel te zaaien zodat ze onverschillig worden. Ze weten niet meer of iets waar is of niet.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Of en dit is misschien de beste reden. Het moet een voorbeeld stellen aan andere politie agenten dat je zelfs oude mensen en vrouwen mag slaan. Het moet de norm worden in het proces naar een politiestaat.
   De MSM heeft er geen schande van gesproken. De MSM was wel te spreken over het politie optreden heb ik de indruk.

   Verwijderen
  5. @ Oli

   Blik noemt in de topic starter het kapot maken van het protest als reden.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Dat is de reden inderdaad. Kapot maken van het protest.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Geschat wordt dat tot dusver 6100 tot 10.000 mensen in Nederland zijn overleden aan Covid-19.]
   En ze blijven maar liegen. 70 personen zijn alleen hieraan overleden, de rest had onderliggende kwalen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. ["Griepgolf treft veel mensen die anders nooit ziek zijn"]
   Dit komt, door het feit, dat een virus 2% per jaar muteert. Dus na enige tijd is het virus zodanig verandert, dat het voor sommige mensen, die al die tijd niet ziek waren geworden, dan ineens wel ziek zijn. Het virus is voor hun afweersysteem 'te nieuw' geworden.
   Stel: jij wordt in 2020 ziek van een griepvirus. Daarna verhuis je naar een onherbergzame plaats (waar dat virus niet komt) en blijft daar 50 jaar. Als je dan terug komt, krijgt je immuunsysteem en compleet 'nieuw' virus voor de kiezen, waar het geen afweer meer tegen heeft en loop je grote kans eraan te overlijden. Het is dus vaak beter, om je zo nu en dan -zeg om de 5 jaar- je te laten besmetten. Dan 'ziet' je immuunsysteem de restanten van het oude virus en ben je er weer snel bovenop, na een relatief korte ziekteperiode.

   Dat is dus helemaal in dit geval van een gloednieuw virus, zoals Covid-19. Daar heeft niemand anti-stoffen voor. Daarom was het in het begin zo gevaarlijk. Nu achteraf blijkt het niet zo dodelijk, als eerst werd voorgesteld. Daarom gingen de ouderen en zwakkeren het eerst dood, de anderen werden alleen maar ziek -in diverse stadia- en het overgrote deel doorstond het met weinig problemen. Maar dat is achteraf natuurlijk, dat wist niemand van te voren.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @SDR: [Waarom nu dan wel?]
   Ik denk, dat de heren politici nu hun kans schoon zien, om hun andere agenda erdoor te drukken. Die was in 2018 nog niet klaar, of alle neuzen stonden nog niet naar de goede kant, dat is voor mij nog even raden. Het is begonnen met de ophef over het virus in China en zo verder uitgebreid.
   [En wat dat gloednieuwe virus betreft, het virus is net zo gloednieuw als het gloednieuwe influenza virus van 2018 wat, zoals geschreven, voor 11.000 doden zorgde.]
   Dat kan kloppen, als je het verhaal met links hieronder leest. In 2018 was weer een nieuwe ontwikkeling, wat in het 2e filmpje is te zien, nu verteld door een electronicaexpert.

   Het begon met deze YT van Lena Pu, die alle wifi uit scholen wil weghalen. Daar kwam ook weer het 5G verhaal om de hoek kijken, wat ik een paar weken geleden juist had afgezworen als oorzaak, zoals ik toen hier postte. N.a.v. het filmpje ging ik verder zoeken: het had niet alleen met straling, maar ook met elektriciteit te maken. Ik was in maart al op een site gestuit, die dat beweerde, maar was die kwijtgeraakt en later vergeten. Nu weer doorgezocht en een Engelstalige site gevonden, die het verhaal keurig in het Nederlands vertaalt.

   Iedere keer als de mensheid een stap vooruit zette bij de ontwikkeling van elektr(o)(n)ische apparatuur, werd dat prompt gevolgd door een 'griep-epidemie'. De volgorde van de ontwikkeling is te verbluffend om toeval te zijn.

   Ook wordt uitvoerig beschreven met proeven op veel levend materiaal, wat de gevolgen waren. Het is een lap tekst, maar de moeite waard om het geheel te lezen.
   De link is overigens afkomstig van dit commentaar, ere wie ere toekomt.

   Het komt erop neer, als dit verhaal klopt, dat we de wifi en de mobiele telefoon de deur moeten uitgooien.
   De overheid was al bezig, om huizen, die te dicht bij hoogspanningskabels stonden, om die op te kopen. Als veilige grens wordt 500 meter aangehouden. Hiermee dus ook een stukje erkenning van het probleem. In meerdere landen zijn wifi en mobiele telefoons verboden op school.

   Ikzelf merk het ook duidelijk. Ik heb last van tinnitus en als de wifi-router aanstaat, wordt het gesuis veel erger. De router draait via een schakelklok en als die 's avonds uitgaat, wordt binnen 5 minuten het gesuis minder. Bij aangaan 's morgens merk ik dat direct. Zodra ik in het bos loop, ver van wifi, is de tinnitus bijna weg. Iedereen reageert er weer anders op en weer anderen hebben nergens last van.

   Dit lijkt mij een groot probleem.

   Verwijderen
 5. Beter krijg je het niet! Arts vernietigt Spaanse media over pandemie
  https://www.youtube.com/watch?v=274BQL6KtYg

  De spaanse arts, nu met Nederlandse ondertiteling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtige tjoep, die de pers te kakken zet. Je ziet die muts het spoor volkomen bijster raken, ze reageert niet meer op het gestelde van de arts. Ze blijft alleen nog maar -geprogrammeerde- vragen stellen. Op het laatst grijpt en ander in en die wordt finaal van tafel geveegd.
   Strakke actie, alleen zullen ze dit niet meer toestaan. (Knippen & plakken, zoals Putin, Thierry (recent) en anderen hebben ondervonden.)
   Wie nu nog een abonnement op een krant heeft, verklaar ik 'knettergek', ja, ook Gij, Brutus.

   Verwijderen


 6. Voor de club van rijke mensen verenigd in het World Economic Forum is COVID 19 een unieke gelegenheid ('a unique window of opportunity') om maar gelijk even meteen de wereld even ingrijpend te transformeren. Dat zeg ik niet, dat zeggen ze zelf. Ze raken er niet over uitgepraat. Hun eerstvolgende jaarlijks bijeenkomst in Davos is er al naar genoemd: The Great Reset. Als we het World Economic Forum moeten geloven is het de
  bedoeling dat we ons via The Great Reset rechtstreeks op weg naar een soort socialistisch Utopia bewegen. Zie bijvoorbeeld:

  https://www.weforum.org/agenda/2020/08/building-blocks-of-the-great-reset/

  Als je wat gedetailleerder kijkt naar de praktische invulling van het Utopia dat het WEF voor ogen heeft, dan wordt duidelijk dat heeft The Great Reset het meeste weg van de lancering van een technocratische natte droom. Wat de ideologische ijkpunten van die droom in werkelijkheid zijn is me niet zo duidelijk geworden, maar wel is duidelijk dat de WEF de reset wil realiseren via kolossale public private partnerships. Public-private partnerships zijn samenwerkingsvormen tussen particuliere bedrijven en de overheid die populair zijn bij rijke en machtige mensen omdat ze noch onderworpen zijn aan de tucht van de markt noch aan democratische controle. No een puntje is dat The Great Reset door het WEF wordt aangegrepen om nog eens vol op het orgel te gaan in de strijd tegen climate change.

  https://www.weforum.org/platforms

  Een paar maanden geleden stelde de Nederlandse regering een corona-gezant aan. Die gezant was Feike Sijbesma, een hotshot uit het Nederlandse bedrijfsleven. Tot voor kort was Sijbesma bestuursvoorzitter van chemiereus DSM en daarnaast o.a.lid van de adviesraad van het IMF en klimaatleider van de Wereldbank.

  Sijbesma over The Great Reset

  https://www.weforum.org/agenda/2020/07/multilateral-cooperation-reset-recover-better/

  Sijbesma werd door de regering aangesteld als een soort super-inkoper die zijn zakelijke contacten kon aanwenden bij het inkopen van o.a.vaccins. Is inmiddels gebeurd. Er zijn voor honderden miljoenen aan vaccins ingekocht bij Astra Zenica en nee, ik ga het maar niet over de broer van Feike hebben. Dat is slechts een onbelangrijk detail nu het er steeds meer op begint te lijken dat globalistische organisaties steeds nadrukkelijker en onbeschaamder COVID19 gebruiken om de leeglopende ballon van climatechange weer op te blazen.

  Speech van Sijbesma over The Great Reset:
  https://www.weforum.org/agenda/2020/07/multilateral-cooperation-reset-recover-better/

  Onlangs was het de beurt aan Tedros, de Tedros van de WHO.

  The World Health Organization said Friday that a vaccine will be a “vital tool” in the global fight against the coronavirus, but it won’t end the Covid-19 pandemic on its own and there’s no guarantee scientists will find one.

  World leaders and the public must learn to manage the virus and make permanent adjustments to their daily lives to bring the virus down to low levels, WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus said during a news conference from the agency’s Geneva headquarters. “At the same time, we will not, we cannot go back to the way things were.”

  Throughout history, outbreaks and pandemics have changed economies and societies, he said.

  “In particular, the Covid-19 pandemic has given new impetus to the need to accelerate efforts to respond to climate change,” he said. “The Covid-19 pandemic has given us a glimpse of our world as it could be: cleaner skies and rivers.”

  https://www.cnbc.com/2020/08/21/who-warns-a-coronavirus-vaccine-alone-will-not-end-pandemic.html

  Zelfs als we allemaal verplicht gevaccineerd zouden zijn, dan noch gaan we niet terug naar 'normaal'. Zeg ik niet, dat zegt Tedros.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg
   Ik spreek tegenwoordig over Covid 1984.

   We gaan inderdaad naar het nieuwe normaal. Nooit meer terug naar het oude normaal.
   De vaccin zal niet helpen tegen virussen, het zal wel je gezondheid schade en het wordt gebruikt als onderdeel om je beter te controleren met de nieuwe toepassingen in de vaccines.

   Verwijderen
 7. Deze crisis is gefabriceerd om een nieuw systeem van controle door te voeren waardoor we voor altijd geknecht zullen worden en om een ander soort mens te creëren. Verzet jezelf tegen de maatregelen alsof je leven er van af hangt.
  As COVID-1984 Accelerates Bill Gates Blames ‘Freedom’ For Spread of the Virus
  https://www.youtube.com/watch?v=JM15RnElRfg&pp=wgIECgIIAQ%3D%3D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   Zo'n beetje iedereen is natuurlijk op zoek naar de grote lijnen, de rode draad, de big picture. Om van daaruit te kunnen begrijpen wat we dagelijks zien gebeuren, te voorspellen welke kant het op zal gaan en om te weten wie er uiteindelijk aan de touwtjes trekken. Maar alles wat we denken te zien kan fake zijn, een side show, een gefabriceerde afleiding van wat werkelijk gaande is. COVID19 is zo'n afleiding, zo veel lijkt mij wel duidelijk. Veel meer begrijp ik er niet van.

   Verwijderen

 8. Quizje

  1.Het aantal mensen die in Nederland zijn overleden met Corona is ongeveer 6000. Het aantal mensen dat in 2018 overleed met griep is

  A. 4000 minder
  B. 2000 minder
  C. Ongeveer gelijk aan Corona
  D. 3000 meer

  2.De gemiddelde levensverwachting in Nederland is 81 jaar. Mensen met Corona sterven gemiddeld

  A. 20 jaar eerder
  B. 15 jaar eerder
  C. 5 jaar eerder
  D. Corona heeft geen enkele invloed op de gemiddelde levensverwachting in Nederland

  3.Het coronavirus (80-120 nM groot) kan
  A. Door een mondkapje heengaan
  B. Door papier heengaan
  C. Door een terracotta pot heengaan
  D. Alle antwoorden zijn juist

  4.Corona verspreidt zich
  A. Niet: het blijft plakken aan de spatschermen
  B. Door nertsen te aaien
  C. Door te blijven plakken aan producten in de supermarkt
  D. Via de lucht

  5.Het aantal mensen die in 2020 in Zweden (geen lockdown) overleden zijn er

  A. 10000 meer dan gemiddeld
  B. 5000 meer dan gemiddeld
  C. 2500 meer dan gemiddeld
  D. Is niet anders ten opzichte van andere jaren

  6.Iemand die positief test voor Corona heeft

  A. Corona
  B. HIV
  C. Longembolie
  D. Alle antwoorden kunnen juist zijn

  7.Hoe is Corona ontstaan? Doordat Chinezen het volgende hebben gegeten

  A. Broodje aap
  B. Broodje vleermuis
  C. Broodje kroket
  D. Geen van alle

  8.Corona is het best aantoonbaar via

  A. Een 15 cm lange wattenstaaf die ingebracht wordt in je neus en de schedel afschraapt
  B. Een bloedafname
  C. Urine
  D. Spuug

  9.Om zich optimaal te beschermen tegen verkoudheidsvirussen dient de mensheid

  A. Minimaal 1.5 meter afstand van elkaar te houden
  B. Spatschermen te gebruiken bij het afrekenen in de supermarkt
  C. Een niet-medisch mondkapje te dragen
  D. Met elkaar om te gaan

  10.Het coronavirus dat leidt tot Covid19 is

  A. Geïsoleerd door Ab Osterhaus
  B. Geïsoleerd door het RIVM
  C. Geïsoleerd in Harvard
  D. Niet geïsoleerd omdat het (schier) onzichtbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Willem...…..de nieuwe blik quizmaster ala Fred Oster.
  Waarom gaat Willem niet solliciteren bij de NPO AVRO?
  Je denkt toch niet dat iemand hier zit te wachten op een quizmaster@Willem?
  Ben benieuwd wie de eerste onozele is hier bij blik wat ook nog jouw "quiz"vragen gaat beantwoorden...…..hahahahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Ja, ik weet er zelfs nog een

   Op welke manier tekent Eddy verzet aan?

   A. Hij neemt nog maar eens een biertje
   B. Hij gaat rukken op de trucker
   C. Hij neemt een sigaret
   D. Verzet, ben je gek? ‘Eddy’ is hier om elke discussie die tot iets kan leiden om zeep te helpen

   Verwijderen

  2. Overigens of je de antwoorden wilt invullen is aan jezelf. En aangezien ik denk dat de meesten hier de antwoorden ook zo wel weten, is het niet de bedoeling om mensen hier te testen, maar om als papiertje mee te nemen als je weer zo’n oeverloze discussie moet aangaan over dat Covid echt geen griepje is (zie comment hieronder)

   Verwijderen
  3. Hahahaha quizmaster Willempie....kort lontje?
   Teken jij maar tot je een ons weegt, geef ik nog eens een stroop gas. Ga eens aan de kant, je loopt mij in de weg quizmaste.

   Verwijderen
 10. https://twitter.com/GnSEconomics/status/1294207781298409475/photo/1

  Economisch groei in EU in 2e kwartaal 2020:
  t.o.v. kwartaal 1 2020: -11,7%
  t.o.v. kwartaal 2 2019: -14,1%

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. t.o.v. kwartaal 1 2019:
   Spanje: -22,1%
   Frankrijk:-19,0%
   Italie: -17,3%
   Griekenland: niet bekend

   https://twitter.com/GnSEconomics/status/1294207781298409475/photo/1

   Portugal:-16,3%

   Verwijderen
  2. t.o.v. kwartaal 1 2019 = t.o.v. kwartaal 2 2019

   Verwijderen
  3. De Volcker doctrine schrijft voor dat het raadzaam is om als de economie implodeert (wat moest gebeuren rond maart 2020 ook zonder Covid) om all economieën kapot te maken. De zwakste economieën zullen dan het meest leiden en de sterksten (relatief) het minst. Ik las bij het CBS dat NL in kwartaal 2 2020 tov kwartaal 1 2019 een economische groei had van -9% (ik doe dit uit mijn hoofd, dus wellicht niet helemaal, maar het was zeker onder de 10%).

   Dus voor NL gaat de Volcker doctrine wel op

   Volcker’s plan: quote Varoufakis

   ‘In 1978 Paul Volcker [...] addressed an audience of students and staff at Warwick University. Not long after that speech, President Carter appointed him to the Chair of the Fed. One wonders if his audience grasped the significance of his words:

   “It is tempting to look at the market as an impartial arbiter… But balancing the requirements of a stable international system against the desirability of retaining freedom of action for national policy, a number of countries, including the US, opted for the latter …”

   And as if this were not sufficiently loud and clear, Volcker added the following:

   “[A] controlled disintegration in the world economy is a legitimate objective for the 1980s.”

   It was the Global Plan‘s best epitaph and the clearest exposition of the second post-war phase that was dawning.

   Volcker’s speech was a blunt proclamation of the future that US authorities envisaged: Unable to maintain reasonably well balanced international financial and trade flows any longer, America was planning for a world of rapidly accelerating asymmetrical financial and trade flows. The aim? To afford America the exorbitant privilege of running up boundless deficits and, thus, to entrench further US hegemony (not despite, but) courtesy of its deficit position. And how would such a feat be accomplished? The answer Volcker gave, with his usual bluntness, was: By choosing to fling the world economy into a chaotic, yet strangely controlled, flux; into the labyrinth of the Global Minotaur.
   In the decades that followed, the days when the United States would be financing (directly, through war financing, or by the exercise of political power) Germany and Japan became a distant memory. America began importing like there was no tomorrow and its government splurged out unhindered by the fear of increasing deficits. As long as foreign investors sent billions of dollars every day to Wall Street, quite voluntarily and for reasons completely related to their bottom line, the United States’ twin deficits were financed and the world kept revolving haphazardly around its axis.”

   Verwijderen

  4. ‘As long as foreign investors sent billions of dollars every day to Wall Street, quite voluntarily and for reasons completely related to their bottom line, the United States’ twin deficits were financed and the world kept revolving haphazardly around its axis.’

   Ook dat is voorbij met China en Rusland die in hun eigen valuta de petro’dollar’ betalen en hun dollars massaal omzetten in goud

   Zo gezien is er niks Bill Gates en de vaccinaties, en andersoort Suske en Wiske verhalen, maar alleen een volgende strijd van de Amerikaanse hegemonie om de machtigste op aarde te blijven

   Of dat lukt (en of dat wel of niet ‘goed’ voor ons is: goed tov een alternatief) zullen we moeten afwachten

   Verwijderen

 11. Gisteren 5 minuutjes zomergasten gezien (meer trok ik niet, terwijl ik het vroeger wel een fijn programma vond). Ilja Leonard Pfeiffer, de schrijver (hee dat rijmt), was er om te praten over ‘conspiracy theory’

  LUISTER
  A. Een goed voorbeeld van CT is flat earth (die P liet zien)

  B. All CT zijn religieus, want zien in alles een verband

  C. Internet heeft de specialist kapot gemaakt, want het bevat zo veel informatie

  Ad A. Waarom nou net zo’n dom voorbeeld en bv de neergang van WTC7, de moord op JFK, of de maanlandingen pakken als complot?

  Ad B. Wetenschappers zien ook in alles een verband. Toeval bestaat niet en dat geldt zeker in de New Industrial Economy (JK Galbraith) waarin alles gepland is

  Ad C. Ik zie niet in waarom dat erg is. De specialist is degene die een claim maakt en hem daarom altijd moet kunnen verdedigen (maar daar scheelt het nogal eens aan). Bv dat we niet mogen zeggen dat Covid echt geen griepje is, volgens de specialisten die op teevee komen en Pfeiffer aanhaalt, is daarvan een voorbeeld

  Er is vast nog veel meer over dit interview te zeggen, maar ik ben geen tv recensent, zo interessant vind ik Pfeiffer nou ook weer niet, en van onzin gebracht alsof het wijsheid is, word ik ongeduldig (en ik heb dan ook gezapt)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is jullie kijk op Facktcheckers? Door wie zijn ze in het leven geroepen? Door wie worden ze betaald?
  Censuur is er altijd al geweest mijns inziens. Dit om het volk in toom te houden.

  BeantwoordenVerwijderen