donderdag 14 februari 2019

Zaterdag a.s. Gele Hesjes tegen Fake News NPO, Hilversum

Zaterdag is het zover. De Gele Hesjes zijn dan in touw in Hilversum. De NPO/NOS van Shula Rijksman, cq. propagandameister Marcel Gelauff zijn dan hun doelwit. Hoe laat de manifestatie begint is ons niet bekend; als iemand het weet, vermeld het dan in de comments svp.

Matt maakte de volgnde cartoon:


Onderussen waren Vladimir Putin en Lukashenko (Wit Rusland) gisteren heerlijk ontspannen aan het skieen samen in Sotchi, tussen hun meerdaagse besprekingen door. Dat heet nog eens het nutige met het aangename combineren.

76 opmerkingen:

 1. Nou nou, van een site als Niburu moet je het hebben. Die site staat van voor naar achter vol met onzin en leugens. En als de megalomane Micha Kat er zich mee gaat bemoeien dan weet je dat er A: 12 mensen op af komen, en B: Dit de goodwill die de beweging heeft als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Micha kan er helaas niet zelf bij aanwezig zijn vanwege strafrechtelijke vervolgingen als hij zich in Nederland begeeft maar zal de beweging vanuit Ierland aansturen. ( Zo doen al die grote jongens dat) Het is te hopen dat de jongens van Geen STijl en Powned er niet zijn want als ze personen uit de beweging vragen met voorbeelden te komen met nepnieuws van de NOS dan staan ze met de mond vol tanden. Men komt vaak niet verder dan een bordje met de tekst NOS is nepnieuws in de lucht te steken, maar hoe dan en hoezo weet men dan niet. Nou ja goed, het is te hopen dat de gele hesjes er niet in zullen trappen en zelf blijven nadenken en dus zaterdag wat anders gaan doen dan in Hilversum demonstreren. Of zijn er nog lieden van Blik op NOS die zaterdag naar Hilversum gaan … Matt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daan, Hilversum is voor mij te ver weg.
   En wat de link betreft, het gaat om de links die in het artikel van Niburu staan. Of zijn die ook fake?
   Jij hebt nogal wat vooroordelen, Daan, kun je de 'leugens en onzin' van de artikelen bij Niburu ook weerleggen?
   Wat Kat betreft geef ik je enigszins gelijk maar op sommige fronten heeft hij wel gelijk omdat er geen enkel tegenbewijs is.
   En ik heb net hieronder de link naar de nieuwe Karstens vangst over de NPO geplaatst. Ook allemaal fake?

   Verwijderen
  2. Daan,
   Blik doet niet anders dan hier dag in dag uit de mensen te wijzen op de propaganda van de staatszender. Weet je nog dat ze bij de NOS zeiden dat de niet de vraag was of Hillary zou winnen, maar met hoeveel. Zo kan ik nog honderden voorbeelden noemen. Of neem het vorige artikel van Blik. Douma. Het was zeker dat die verschrikkelijk Assad de gifgas aanval had uitgevoerd. Ondanks dat hij helemaal geen gifgas nodig heeft om de oorlog te winnen en ondanks dat hij weet dat er een rode lijn is voor het gebruiken van gifgas. Nee hoor, het NOSje wist het zeker. "Het regime" heeft gifgas gebruikt. Nu geven de syrië specialisten van de BBC het toe. Geen gifgas in Douma.

   Dus ik weet niet hoeveel onjuistheden van de NOS jij kan handelen. Maar het leven in en parallelen werkelijkheid gaat jou waarschijnlijk bijzonder goed af.

   De lijst van propaganda van de NOS gaat maar door.

   Verwijderen
  3. Ik heb de link naar het filmpje van Kat aangeklikt. Man, man wat een idioot. JA natuurlijk heb ik oordelen en vooroordelen. Daar schaam ik me niet voor. Ik neem de NOS serieuzer dan Niburu. Wat jij?


   Ik snap alleen niet dat jij me bevraagt over de vangst van Karskens. En die vangst heeft hij niet gedaan bij de NPO maar de NOS. Deze draad gaat niet over Karskens en ik heb hier ook geen oordeel geuit over de NOS. Bij de les blijven Matt.

   Verwijderen
  4. Oligarch,ik generaliseer even. Het valt me op dat iedereen hier meteen zo snel getriggerd is als men elkaar hier niet napraat. (Jan Verheul) Ik schreef het net ook al aan MAtt. Ik heb geen enkele uitspraak over de NOS gedaan. Ik raad je aan iets beter mijn reacties te lezen.

   Verwijderen
  5. Ik neem de meeste alternatieve sites serieuzer dan de NPO.
   Ik heb hier al vaker een vergelijking tussen het Belgische VRT journaal (publieke omroep) en het nieuws bij de NOS over hetzelfde (internationale)onderwerp gemaakt (bijvoorbeeld over Rusland) en het verschil was soms wel erg groot, soms zo groot dat er wel bericht werd gegeven bij de VRT maar niets bij de NOS. Ik ga hier geen voorbeelden geven, blader maar terug in de geschiedenis van dit blog. Ben je uren zoet mee.
   Wat is het verschil tussen de NPO en de NOS?

   Verwijderen
  6. "Het is te hopen dat de jongens van Geen STijl en Powned er niet zijn want als ze personen uit de beweging vragen met voorbeelden te komen met nepnieuws van de NOS dan staan ze met de mond vol tanden"

   Nepnieuws van de NOS lijkt me duidelijk toch?

   Nog maar een voorbeeldje voor Daan.

   NOSje wist zeker dat Donald had samengezworen met de Russen. Na 2 jaar propaganda moeten ze toegeven dat er niks is.

   Verwijderen
  7. Matt de NPO, Nederlandse Publieke Omroep is een koepelorganisatie van de publieke omroepen. De NOS verzorgt de nieuwsvoorziening en valt onder de paraplu van de NPO. Karskens behandelt alleen de NOS en doet verder niets met de NPO.

   Verwijderen
  8. En ik ben wel degelijk bij de les.
   Welk gebouw heb ik getekend en waar gaat deze draad over?Wie is eindverantwoordelijk?
   Het gaat er Karstens om wat het publiek te zien en te horen krijgt. Wat ze op hun kantoor uitvreten zal mij worst zijn.
   Je geeft geen inhoudelijk antwoord op mijn vraag: Is wat Karstens aanhaalt fake? (alle 11 vangsten)


   Verwijderen
  9. Matt, het eerste gedeelte van je reactie kan ik geen chocola van maken. Het tweede gedeelte, namelijk over de vangst van Karskens kan ik het volgende zeggen. Ik heb niet alles gelezen van Karskens maar wat ik op de voet heb gevolgd aangaande de NOS berichtgeving over de Covington boys was tenenkrommend. De NOS moet zich diep schamen dit de wereld in te sturen. De NOS maakt zich wel vaker schuldig aan propaganda enzovoort. Ondanks dat doet het bedrijf haar werk ook vaak gewoon goed. Voor informatie wendt ik me liever tot de NOS dan tot NIBURU.

   Verwijderen
  10. Daan, Wat regionaal nieuws betreft zal de NOS best wel goed werk leveren. Wat het internationaal nieuws betreft dan kies ik voor alternatieven zoals RT en anderen, ook Nederlandstaligen. Hieruit maak ik een selectie wat voor mij geloofwaardig is en wat niet. Niet altijd eenvoudig, maar de NOS komt er bij mij vaak heel bekaaid vanaf, en ik heb helemaal geen vooroordeel, voor of tegen de NOS, ik constateer enkel.
   Wat het eerste gedeelte betreft, ik reageer op deze tekst van jou: "Ik snap alleen niet dat jij me bevraagt over de vangst van Karskens. En die vangst heeft hij niet gedaan bij de NPO maar de NOS. Deze draad gaat niet over Karskens en ik heb hier ook geen oordeel geuit over de NOS. Bij de les blijven Matt." einde citaat.

   Verwijderen
  11. Ik ben het deels met daan eens hier, omdat ik vind dat het aanhalen van gecompromitterde sites, ook als ze een keer een goed artikeltje hebben, meer kans op schade dan winst oplevert. Ik vind ook het taalgebruik, layout etc. van een infantiel niveau.

   Vanuit dat gezichtspunt snap ik ook dat Lavelle niet met RI wil samenwerken. RI doet zeer goed werk maar zou nazi trollen en karakteristieke antisemitische cartoons moeten weren. Dit soort debatten kunnen alleen gevoerd worden indien men intellectueel en qua beschaving uiterst scherp blijft. Sentimentaliteit en onderbuik zouden we aan sites als niburu, geenstijl of Alex Jones moeten overlaten.

   Verwijderen
  12. Ik heb het hier over het taalgebruik van die sentimentele sites, niet over dit blog (meestal).

   Verwijderen
  13. The Powers That Be hoeven slechts in 5% van hun berichten te liegen of te 'liegen door weglating' of te 'liegen door frequentie'(*)'

   Dat is voldoende om de 1% schatrijk te maken en de 99% straatarm, zònder dat die 99% het door heeft en in in opstand komt.

   (*) Als Palestijnen een aanslag p[legen word ie 1000 maal geciteerd. Als joden een aanslag plegen in Gaza qwordt ie 2 maal geciteerd. De 'misdaad' is even groot. De berichten zijn geen leugerns. Maar uiteindelijk is het beeld dat palestijnen beesten zijn en joden slachtoffers.

   Verwijderen
  14. Je zoekt àltijd naar een betrouwbare bron.
   Maar ook een onbetrouwbare bron kan waarheid spreken.
   Als een onbetrouwbare bron een heel betrouwbaar iemand interviewt en dat uit zendt, dan is dat een betrouwbare uitzending.
   ---
   Niburu werkt op een heel lastig terrein.
   De conspiracy-wereld is per definitie moeilijk te verifieren.
   Ze kunnen kiezen voor een streng filter, maar kunnen ook kiezen voor een ruim filter.
   Dan is het aan de lezer om zelf te bepalen wat ze geloven.
   Niburu heeft een ruim filter.

   Waar het de aankondiging van een GJ protest demonstratie in Hilversum betreft hebben we natuurlijk niet met waarheid of betrouwbaarheid te maken. Micha Kat heeft dit gewoon zelf besloten, en hoopt dat er mensen komen.
   Blik geeft dat voorstel door.
   Heeft allemaal niks met betrouwbaarheid te maken.

   Verwijderen
  15. Ter illustratie:

   Daan : "Het is koud, het regent de hele tijd en de wind is onaangenaam. Mooie warme dagen zijn zeldzaam."

   Blik: "Jij zegt dat het klote weer is in Nederland."

   Daan: "Ik heb nergens geschreven dat het klote weer is in Nederland. U moet beter lezen!"

   Verwijderen
 2. Ik ken mensen wiens levens totaal zijn verwoest doordat ze zich lieten meeslepen in de waanbeelden van Micha Kat. KAt is een gevaarlijke man, een ophitser. Als er iets is dat de Gele hesjes niet nodig hebben dan is het iemand als Micha KAt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook dit sluit weer naadloos aan op deze draad:
  Zwartboek NOS Journaal - annex (11e vangst)
  Over het gekonkel en zelf fake nieuws van de NPO.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik kostelijk. De MSM met de opinie makertjes dat Donald Trump geen president kan worden.
  FUNNIEST TRUMP CAN'T WIN COMPILATION
  https://www.youtube.com/watch?v=G87UXIH8Lzo

  Af en toe heb je zin om te lachen en dit is dan 1 van de video tjes die ik kan aanzetten. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe herken ik nepnieuws?
  1. Staat er 'NOS' in de linker bovenhoek?
  2. Zit er een politicus van een kartelpartij of een universitair geschoolde 'expert' in de studio?
  3. Is het onderwerp immigratie, terrorisme, Rusland of het klimaat?
  --> U heeft te maken met nepnieuws

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil nog de onderwerp politiek toevoegen.

   Verwijderen
  2. Blijft over: het weer .................of klopt dat ook niet? (rare rechtlijnige wolken die wel erg lang blijven hangen maar volgens KNMI (via NOS) toch gewone wolken zijn)

   Verwijderen
  3. @ Oli

   Je bedoelt welke items het nieuws halen en welke niet bij de Staatsomroep? Dat zou zeker terecht zijn? Strict genomen zul je bij de Staats niet vaak aperte keiharde leugens horen. De propaganda loopt vooral over de selectie van de onderwerpen die ze over- en onderbelichten.

   Verwijderen
  4. Over het onderwerp politiek krijg je van de NOS ook propaganda. Net als de andere onderwerpen die je noemde. :-)

   Nationalisme bv is een heel vies woord.

   Verwijderen
  5. Mee eens Oligarch,
   Als de NPO vijandig tegen de regering zou optreden in hun berichtgeving dan was deze regering al 4x gevallen door al die affaires van de afgelopen tijd.
   Nu wordt alles met de mantel der liefde bedekt en zitten die bedriegers er nog steeds. Zo wordt dus de publieke opinie beïnvloed.
   Maar ze hebben blijkbaar niet in de gaten dat het publiek steeds bozer word.

   Verwijderen
  6. "Nationalisme bv is een heel vies woord."

   Het is maar hoe je het bekijkt.

   http://mpliften.nl/portfolio-item/new-nato-headquarters/

   Verwijderen
  7. Ja, de EUSSR en de NATO zijn natuurlijk goed.

   Maar als je van Nederland houdt....Nou dat is slecht hoor. Ben je gelijk extreem rechts, met de nadruk op extreem. Scheelt niet veel of je bent een Hitler aanhanger.

   Verwijderen
 6. De kosten van het Energieakkoord

  Analyse van de kosten en baten van
  het SER Energieakkoord uit 2013

  Conclusie

  Er zit dus zowel op EU-niveau als in Nederland zelf geen consistente lijn in het klimaatbeleid, met torenhoge kosten voor de burger en geringe effecten (in termen van CO2-reductie) als gevolg.
  De absurde conclusie die we kunnen trekken is dat de duurzame energie uit het Energieakkoord de facto
  leidt tot een toename van de CO2-uitstoot op EU-niveau (dankzij het overvloedige gebruik van biomassa
  en dankzij het waterbedeffect). Voor het klimaat, waar het allemaal om begonnen was, is het effect ervan
  dus zelfs negatief.

  https://forumvoordemocratie.nl/files/de_kosten_van_het_energieakkoord.pdf

  Waar de MSM zich normaliter als een bok op een haverkist op de conclusies van een rapport stort, blijft de MSM nu verdacht stil of is het toch niet zo verdacht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet zo verdacht. We kennen de agenda en de propaganda.

   Verwijderen
  2. Ik lees in de Samenvatting

   5."De totale uitgaven aan het Energieakkoord zijn ongeveer vier
   keer zo hoog als de gezamenlijke kosten van de Deltawerken, de
   Betuwelijn, de Hogesnelheidslijn(HSL), de Noord/Zuidlijn en de Joint Strike Fighter (samen ongeveer 28 miljard euro) bij elkaar.

   Deze projecten zijn vaak onderwerp geweest van fel debat,
   vanwege het grote beslag op onze algemene middelen
   (5 à 10 miljard euro per project), ten koste van andere uitgaven.
   Het is onbegrijpelijk dat de Tweede Kamer bij het aannemen van
   een minstens tienmaal zo duur beleidsplan geen idee had van
   de kosten ervan, en er nooit een Kamerdebat gevoerd is over de
   verantwoording van dermate extreem hoge uitgaven."

   10.Ook het doel van 16% in 2023 blijft met 14,3% buiten bereik.
   Opmerkelijk is dat zelfs sterk vervuilende open haarden en houtkachels bij particulieren meetellen bij de percentages voor duurzame energie. Zouden we die bijdrage van 0,9% niet meetellen,
   dan komen we niet verder dan 12% in 2020, en 13,1% in 2023.
   In 2018 stond de teller overigens pas op 7,3% duurzame energie. Om tot dat percentage te komen hebben we ruim twintig
   jaar nodig gehad. De komende twee jaar zal er echter nog bijna
   7% aan duurzame energie bij moeten komen, een onmogelijke
   opgave."

   https://forumvoordemocratie.nl/files/de_kosten_van_het_energieakkoord.pdf

   Dat is dus het Energieakkoord. En daar moet dus het Klimaatakkoord nog eens overheen. Ik geloof dat ik niet goed wordt.

   Verwijderen
  3. Je moet toch wat doen om de schuldenberg te vergroten. Als die niet groter wordt implodeert het systeem. De belastingen voor de burger zullen fors omhoog gaan, even als de geldontwaarding. Dat is zeker.

   Verwijderen
 7. Even noteren: nieuw gekozen in House of Repreentatives: moslima met hoofddoek, Ilhan Omar.

  Hier zet ze oude rot Eliot Abrams in de hoek: ( duurt 4 min.)
  http://www.informationclearinghouse.info/51105.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: Ilhan is 38 jaar en kwam als 14 jarige in de VS aan, na 4 jaar in een vluchtelingenkamp. Geboren in Somalië. (Vergelijkbaar met Ayaan. Maar Ayaan werkt tegen moslims en pro joden. Ilhan is geen verrader.)

   Verwijderen
  2. Als de VS een regering omver werpen is de reden altijd of het brengen van democratie of vanwege chemische wapens of beide.

   Goed werk van mw Omar. Je moet het lef maar hebben.

   p.s. El Salvador waar de VS democratie heeft gebracht is het 1 grote hel. Net als in Irak en andere plaatsen waar de VS "democratie" heeft gebracht.

   Verwijderen
  3. Mevrouw Omar gaat dezelfde weg als Cynthia McKinney.

   Verwijderen
  4. Help ons even wie is Synthia McKinney?

   Verwijderen
  5. Cynthia McKinney is een zwarte vrouw die Representative was ( MP) in de VS, tot ze door de usual suspects kansloos werd gemaakt bij verkiezingen.
   Ze kan goed debatteren en is voor niemand bang.

   https://www.youtube.com/watch?v=xTJe3F9zmvg

   Verwijderen
 8. Voorbeeld van voort-sluipende censuur.

  ( Uit een news-letter van Peter Myers)

  - by Peter Myers, February 15, 2019

  During the Cold War, any discussion of Communism brought up Solzhenitsyn. He was the person who made the Gulag known to the world. Even Khrushchev honoured him. He received the highest awards, and was treated as a prophet and mentor. But, since the publication of his book Two Hundred Years Together, he has become persona non grata.

  Google, Facebook, Wikipedia, eBay and Paypal are all Jewish-owned. On many topics, Wikipedia is reliable, but not on matters sensitive to Jews. Whether this is a matter of editiorial policy, or of Hasbara by Jewish activists, I cannot say.

  Today, Friday February 15, 2019, I searched various Wikipedia webpages for 'Solzhenitsyn'. There were no hits on webpages 'Communism', 'Gulag', 'Bolsheviks', and 'Red Terror'. Even the webpage 'Gulag' made no mention of him.

  'Soviet Union' ('USSR' redirected there) webpage had one mention of Solzhenitsyn, not in the body of the article, or the References or the Bibliography, but in "Further reading", where it lists one book - which does not deal with the Soviet period, but post-Soviet reconstruction.

  In short, Solzhenitsyn has been censored. Written out, wiped out.

  No wonder, then, that there's still no official English translation of 200YT, after 20 years.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het artikel op Novini over 9/11 en Bollyn en 'Israel did 9/11' heeft veel reacties opgeroepen.
  Van Tongeren heefr er zelf weer op gereageer. Hij is een beetje laf: hij zegt: 'was een ingezonden artikel.'

  Nu staat er een lange en betere reactie op Novini.
  http://www.novini.nl/9-11-vraag-naar-israelische-betrokkenheid-is-secundair/
  Hij zegt:
  eerst maar eens vast stellen dat het huidige officiele rapport niet klopt.
  En dat is al zo goed als zeker, want er is een rechter die een Grand Jury heeft aangesteld.
  Daarna gaan we kijken of Israel er mee te maken had.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals ik al voorspeld heb staat een meerderheid niet meer achter de GJ die iedere zaterdag de grote steden op stelten zetten. Men is er een beetje klaar mee. Dat is ook niet zo verwonderlijk nu ze weer de 14e zaterdag ingaan van chaos en ellende.

  Het ontbreekt de beweging aan een duidelijk profiel en een leider. Zonder dit is de beweging stuurloos. Men zal op een gegeven moment toch gearticuleerd de eisen voor het voetlicht moeten brengen wil men nog steun van de meerderheid van de Fransen willen ontvangen.

  Wat gaat dit nu betekenen voor a.s. zaterdag. Twee dingen kunnen gebeuren. De Gendarmerie grijpt nog harder dan voorheen in en de opkomst wordt beduidend lager. We zullen het zien.

  Wat wel vast staat is dat de GI zich zal moeten heruitvinden. De beweging zal een duidelijk profiel moeten krijgen dat uitgedragen wordt door een leider/woordvoerder.


  Met andere woorden, praten in plaats van vechten. Deze beweging die in principe geweldloos is gestart is gekaapt door raddraaiers en ander tuig zoals ANTIFA. Hierdoor bevindt men zich nu op een doodlopende weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Het @ADnl neemt volkomen klakkeloos cijfers (gebaseerd op 1000 geënquêteerden (…))
   over van @BFMTV, uiterst gênante spreekbuis van @EmmanuelMacron en @CCastaner.

   Dit bedoel ik dus met tikgeit, stenograaf en copy-paste fabriek spelen.

   https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1096088685530005510

   Verwijderen
  3. We zullen zien of mijn cartoon voorspellend is of niet.
   Het groepje dat ik getekend heb moet ca 50 mensen voorstellen en een busje met waterkanon van de ME in hun speciale pakjes met schild en wapenstok.
   Ook al komen er 20 mensen, dan nog de vraag of het een item wordt bij het NOS journaal. Misschien worden ze zelf item bij bijvoorbeeld RT, dat wordt zuur lachen voor hun!

   Verwijderen
  4. Mee eens. De gele hesjes moeten een duidelijke visie en eisen hebben wat ze willen van de regering.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Bron: onderzoeksbureau ELABE https://elabe.fr/gilets-jaunes-13fevrier/

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @ SDR

   Zoals titel al aangeeft geeft de AD enqueteresultaten nogal eenzijdig/tendemtieis weer:

   https://www.ad.nl/buitenland/meerderheid-fransen-heeft-het-gehad-met-gele-hesjes~a3909077/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

   "Si elle reste majoritaire, l’approbation de la mobilisation des gilets jaunes est en recul de 5 points (58%) en deux semaines.
   Près de trois mois après le début de la mobilisation, 58% approuvent (soutien et sympathie) le mouvement des « gilets jaunes ». Par rapport à la mesure du 30 janvier, elle est en baisse de 5 points. Dans le détail, 25% (-1 points) des Français soutiennent la mobilisation, 33% (-4) expriment de la sympathie pour la mobilisation.

   A l’inverse, le cumul opposition et hostilité est en hausse de 7 points, à 31%. Dans le détail, 16% (+4) y sont opposés, 15% (+3) y sont hostiles."

   "La volonté que le mouvement s’arrête (56%) devient majoritaire pour la première fois depuis le début de la mobilisation.
   Alors que les opinions étaient relativement stables (et très partagées) depuis mi-décembre sur la suite à donner au mouvement, le souhait de poursuite du mouvement devient pour la première fois minoritaire après un recul de 11 points en un mois : 43%. A l’inverse, 56% estiment que la mobilisation doit s’arrêter (+11)."

   https://elabe.fr/gilets-jaunes-13fevrier/

   Kortweg, 58% (-5%) voelt nog steeds sympathie voor de GJ, maar 56% vindt ook dat de demonstraties moeten stoppen.

   Verwijderen
  10. Uiteraard wordt de gele hesjes beweging in discrediet gebracht door agent-provocateurs en trekt het hooligans aan. Tevens is het een oorsprong voor nieuwe stromingen, zowel gunstig als ongunstig, net als destijds in 1968.

   Maar de belangrijkste rol van de gele hesjes is om de marionet Macron, de plastic prodigy van Brussel op zijn plaats vast te binden.

   Lees de stukjes van the Guardian en Project Syndicate van 1 1/2 jaar geleden over Macron! Dat gaf de verwachtingen die Brussel en Soros van deze naar voren geschoven mascotte goed weer, en de schade die hij had moeten toebrengen: enorme stappen naar een federaal Europa, gemeenschappelijk budget en EU leger, en meer interventies/ vluchtelingen. Met zware bezuinigingen om het te betalen.

   Dit alles is voor de komende jaren geblokkeerd, en tijd is geschapen voor nieuwe ontwikkelingen.

   Klinkt als succes in mijn oren!

   Verwijderen
 11. Anders wordt het net zo'n nuttelose campagne als de occupy beweging.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. BBC's Riam Dalati maakte onlangs bekend over bewijs te beschikken dat de gasaanval in Douma in scene was gezet. Charles Shoebridge vraagt zich af waar deze openhartigheid zo opeens vandaag komt.

  https://twitter.com/ShoebridgeC/status/1095783649075740673

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Here is an example of how BBC's Riam Dalati, along with so many in US UK media, saw it as their role to smear those who raised legitimate questions suggesting for example that #Syria chemical attack scenes eg Douma may have been staged. Now, Dalati (see above) admits it was true

   https://twitter.com/ShoebridgeC/status/1095801373277470726

   meer in dit draadje

   Verwijderen
 13. Dank weer voor alle aandacht. Het ergste vind ik de rol van Geenstijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blik,
  In je stuk hierboven haal je President Putin aan die lekker ontspannen aan het skiën is.
  President Putin doet daarnaast nog andere sporten en die lopen niet altijd zo goed af:
  Poetin loopt blessure op tijdens judopartij met Olympisch kampioen

  Ach, het is ook maar een mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 700 miljard energietransitie t/m 2050: heel veel. Maar als ik het als alphastudentje goed uitreken, dan is het bruto nationaal product t/m 2050, in euro’s van nu: 23.630.000 miljard. (Bedoel slechts: we kunnen wel wat hebben met z’n allen).

  https://twitter.com/hanslaroes/status/1096316712826404864

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zit er ongeveer een factor 1000 naast bij die BNP som

   https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1096321496547500032

   Verwijderen
 17. In het voorjaar van 2015 begonnen de eerste immigranten met bootjes over te steken vanuit het midden oosten en afrika.

  Ik/wij zei(den) dit is nog maar het begin. Dawg en Joop weten dat ook nog goed. Tientallen miljoenen zullen volgen. Dit is de agenda en de bedoeling is oa de vernietiging van de natiestaat en de midden klasse. Dit gaat leiden tot enorme spanningen en tot massale rellen.

  Nu bijna 4 jaar later is het gevolg:
  .Brexit
  .Frankrijk verklaart Italië de oorlog ivm immigratie en gele hesjes
  .Gele hesjes
  -Ongekende hoeveelheid steekpartijen in londen
  .In malmö kijkt men niet meer op als er 2x geschoten wordt op 1 nacht
  .In Oostenrijk de autotochtone jonge meisjes een hoofdoek op doen om niet te worden lastig gevallen door moslim immigranten
  .In finland massaal jongen meisjes slachtoffer worden van groepsverkrachtingen.

  Lang leven George Soros en zij bazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Volgens goed gebruik van de internationalisten wordt het woord vrede gebruikt als men oorlog bedoeld.

  Trump’s Warsaw ‘Peace’ Conference an Orwellian Parody
  https://www.strategic-culture.org/news/2019/02/15/trump-warsaw-peace-conference-an-orwellian-parody.html

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ilhan Omar is goed bezig

  Anti-Semitism? WSJ Article Makes Same AIPAC Claims as Omar, to No Outrage
  https://sputniknews.com/society/201902151072470473-WSJ-Article-Makes-Same-AIPAC-Claims-Omar/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kent U AOC al?

  Ik tot vandaag niet echt.

  In de Volkskrant een lang en boeiend artikel over Alexandria Ocasio-Cortez, 29 jaar, en sinds 2 maanden MP.

  Nu al hoor ik pundits speculeren (*) of ze misschien al in 2020 presidents-kandidaat zou kunnen zijn !

  In de Volkskrant een lang en goed artikel over haar. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/radicale-millennial-ocasio-cortez-verovert-amerika~b245d4b7/

  Voor wie het niet kan openen: hier een kopie van de tekst.
  https://xevolutie.blogspot.com/2019/02/909-alexandria-ocasio-cortez.html

  (*) Op UNZ zijn nu alle interviews van Kevin Barrett te beluisteren. Recent had hij een interview met Peter Myers (Au), die ik in september nog in Utrecht heb ontmoet. Ze spreken ook over AOC.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier het archief met 1400 podcasts van Keven Barrett.
   O.a met Webster Tarpley.

   http://www.unz.com/audio/channel/kbarrett/

   Verwijderen
 21. RUSSIAGATE continued

  Afgelopen week werd de omstreden en ontslagen plaatsvervangend FBI directeur Andrew Mc Cabe geinterviewed in CBS' Sixty Minutes.

  Andrew McCabe tells "60 Minutes" why he opened investigations involving Trump By ROBERT W. MERRY • February 15, 2019


  Wat inmiddels bekend is over het zondag. a.s. volledig uit te zenden interview deed weer eens het nodige stof opwaaien'

  "That’s a natural reaction to the revelation of Andrew G. McCabe, the former deputy FBI director, that top Justice Department officials, alarmed by Donald Trump’s firing of former Bureau director James Comey, explored a plan to invoke the 25th Amendment and kick the duly elected president out of office.

  According to New York Times reporters Adam Goldman and Matthew Haag, McCabe made the statement in an NBC 60 Minutes interview to be aired on Sunday. He also reportedly said that McCabe wanted the so-called Russia collusion investigation to go after Trump for obstructing justice in firing Comey and for any instances they could turn up of his working in behalf of Russia.

  The idea of invoking the 25th Amendment was discussed, it seems, at two meetings on May 16, 2017. According to McCabe, top law enforcement officials pondered how they might recruit Vice President Pence and a majority of cabinet members to declare in writing, to the Senate’s president pro tempore and the House speaker, that the president was “unable to discharge the powers and duties of his office.” That would be enough, under the 25th Amendment, to install the vice president as acting president, pushing aside Trump."

  in:

  Do You Believe in the Deep State Now?
  https://www.theamericanconservative.com/articles/do-you-believe-in-the-deep-state-now/

  "Indeed, Narrative A (Trump did it, Dawg) people have no difficulty at all brushing aside serious questions posed by Narrative B (Russiagate is a hoax, Dawg) people. McCabe is a likely liar and perjurer? Doesn’t matter. Peter Strzok, head of the FBI’s counterespionage section, demonstrated his anti-Trump animus in tweets and emails to Justice official Lisa Page? Irrelevant. Christopher Steele’s dossier of dirt on Trump, including an allegation that the Russians were seeking to blackmail and bribe him, was compiled by a man who had demonstrated to a Justice Department official that he was “desperate that Donald Trump not get elected and…passionate about him not being president”? Not important. The dossier was paid for by the Hillary Clinton campaign and the Democratic Party? Immaterial. Nothing in the dossier was ever substantiated? So what?'

  meer lezen op:

  https://www.theamericanconservative.com/articles/do-you-believe-in-the-deep-state-now/

  Mc Cabe's recente uitlatingen zijn noch een definitieve ontkenning noch een definitieve bevestiging van narratief A of narratief B, maar ze bevestigen wel dat top officials, nog voor het instellen van de Mueller commissie, van FBI en DOJ bijeenkwamen om te overleggen hoe ze het 25ste Amendement op de grondwet konden ge-/misbruiken om van Trump af te komen. Zou, nu het onderzoek van Mueller ten einde loopt en geen bewijs van collusie tussen Trump en de Russen kon on worden gevonden, toch te denken moeten geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eight days in May: New revelations about intrigue to remove Trump by Byron York | February 14, 2019 10:42 AM

   "Much, if not all, of what McCabe reports has been reported before. But an eyewitness, insider account lends new weight to the idea that the highest levels of the national security apparatus experienced a collective freakout in the days after the Comey firing.

   In particular, it intensifies questions about Rosenstein's behavior in those eight days. Remember that Rosenstein played a key role in the removal of Comey. A few days later, he was talking about removing the president for having removed Comey. The sheer audacity of that has stunned even experienced Capitol Hill observers.

   "The guy who wrote the memo providing the justification for firing Comey is then upset that the swamp is mad at him for helping fire Comey and then comes up with a plan to wear a wire and invoke the 25th Amendment," said the House Republican.

   After the CBS report, the Justice Department, on Rosenstein's behalf, issued a statement saying McCabe's account was "inaccurate and factually incorrect." Rosenstein, the Department said, "never authorized any recording that Mc. McCabe references." That was not exactly a denial of the basic story that Rosenstein discussed wearing a wire.

   One final note. The frenzy of May 2017 set off investigations that continued previous investigations that, as far as the public knows today, have not uncovered evidence that the Trump campaign conspired with Russia to fix the 2016 election. And if those investigations have not found that proof by now, they certainly had not found it in May 2017. And yet the investigations multiplied, and are still multiplying to this day.

   https://www.washingtonexaminer.com/opinion/columnists/byron-york-eight-days-in-may-new-revelations-about-intrigue-to-remove-president-trump

   Verwijderen
 22. Voor het geval Blik onze vriend E. zou verwijderen:

  Eddy16 februari 2019 om 11:18
  Hey stronthoer Jansen. Afblijven anders moet ik helaas persoonlijk met je afrekenen. Je weet niet hoe ik afreken thuis? Daar kom je vanzelf achter rat.

  Beantwoorden

  Eddy16 februari 2019 om 11:19
  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden

  Eddy16 februari 2019 om 11:21
  Of ik kom even bij jou thuis terughalen wat je al allemaal gejat hebt van mij, rat Jansen

  Beantwoorden

  Eddy16 februari 2019 om 11:23
  Iemand die jat mag je zijn handje eraf hakken rat Jansen

  Beantwoorden

  Eddy16 februari 2019 om 11:24
  En ik heb bewijs dat jij jat. Bewijs dat jij een dief bent

  Beantwoorden

  BeantwoordenVerwijderen
 23. NB: GELE HESJES HILVERSUM

  Ik heb gisteren een mail ontvangen, maar helaas pas vandaag geopend:

  Om 12 uur verzamelen bij het station in Hilversum. Dan lopen ze naar het Media Park'

  In Belgie is een soortgelijke actie gepland.


  Ik had besloten om niet te gaan.
  Heb al op het Media Park gedemonstreerd, en heb van de politie een locatie-verbod. (Een uitvlucht, geef ik toe, maar ook: ik weet niet of dit consequenties zou hebben als ik zou worden opgepakt.)

  Ik kan effectiever zijn als ik in mijn woonplaats een bord langs de weg zet.

  En U, Blik lezer, kunt ook effectiever zijn als U vanmiddag een uur met een geel hesje door het centrum van uw woonplaats loopt.
  Neem een bord mee: 'Krant en TV = de 1 % "

  Of iets dergelijks.
  Kost nauwelijks tijd, en heeft veel effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. In Frankrijk zijn de straten weer vol met Gele Hesjes: https://twitter.com/NiemandsKnegt

  Ik ben benieuwd hoe het in Hilverswum is.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb gebeld met Madeleine: er zijn ongeveer 200 mensen bij het Media Park aan het demonstreren.

  Het valt mij niet tegen, want ik had er alleen hier op Blik over gehoord, en dan die mail die gisteren aan kwam en pas vandaag door mij werd gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De NOS geeft op hun site dit bericht door:
  ruim-honderd-gele-hesjes-protesteren-bij-nos-gebouw
  Maar Gelauff kennende staat hij weer keihard te liegen dus wie gelauft die vent nog?
  Mijn cartoon was dus wel voorspellend, gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij willen de filmpjes nauwelijks afdraaien. Ze stoppen vaak.

   ER is een man die tegen Gelauff klaagt over een bericht ergensi in den Haag ( steen in zijn auto. Niet helder, en privé kwestie)

   Een ander man zegt dat hij boos is: banken worden overeind gehouden, ziekenhuizen vallen om. En hij is boos omdat er te weinig NOS aandacht is voor de Hele Hesjes.
   Gelauff beweert dat hij wel voldoende aandacht geeft.

   Verwijderen