zondag 17 februari 2019

Wie zijn Jan Wolter Wabeke, Top-Ambtenaar en Lisa?

Wij zijn op de volgende radio-uitzending gewezen door zowel Eric Donk als Micha Kat. De voormalige kompanen, inmiddels kemphanen verdienen beiden veel credits voor het werk wat ze op dit dossier verricht hebben. 

We hebben het over deze radiouitzending van Argos/VPRO op radio 1, gisteren, zaterdag 16 Februari 2019, tussen 14:00 en 15:00 uur. Puik werk van de makers. 

Lisa, een 15-jarig meisje, meldt vele malen sexueel misbruikt te zijn door haar vader en groepen mannen, waaronder advocaten en een hoge top-ambtenaar (rarara, wie zou D.at nou zijn...). Er gebeurt niet veel met haar meldingen en tot slot rest enkel, als laatste mogelijkheid, een artikel 12 zaak. Degene die daar over gaat is Jan Wolter Wabeke, die ook deze laatste strohalm van Lisa op gerechtigheid, elimineert.

Laten er nou net foto's opgedoken zijn van Wabeke met die top-ambtenaar, gebroederlijk samen aan de dis, waarbij Wabeke de topambtenaar aan de andere genodigden als een vriend voorstelde.

In een normale rechtstaat zou zo'n man zich dan in zo'n zaak verschonen, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Maar Wabeke verschoonde zich niet en deed de zaak wel, en sterker, speelde hem van tafel.

Verder zit de uitzending vol met allerlei ernstige misbruikselementen die in Den Haag nog niet geleid hebben tot enig optreden van justitie daartegen. Integendeel dus. Ook komt er een psycholoog aan het woord die werkt met getraumatiseerde personen die vergelijkbare zaken hebben meegemaakt als Lisa. Het gaat daarbij om niet minder dan 40 (veertig!) slachtoffers.
Jan Wolter Wabeke, geboren te Breda, 11 November 1948, speelde de misbruikzaak van Lisa van tafel, waarbij een bevriende top-ambtenaar betrokken was.
8 opmerkingen:

 1. Tja, wat moet men hier nu van vinden …. Ik vond nog wel wat achtergronden in dit artikel van Koen Voskuil voor het AD. https://www.ad.nl/binnenland/rechter-had-zich-uit-zaak-moeten-terugtrekken-vanwege-prive-contact-met-joris-demmink~a6e3662f/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat moet je hier van vinden? ik vermoed dat met dit soort berichten de beerput, die er ongetwijfeld is, stilaan iets verder wordt opengemaakt en klokkenluiders zoals Kat misschien toch niet zover naast de waarheid zitten.
   Het gescheld en getier van Kat keur ik af, want als je iedereen al bij voorbaat 'pedo' noemt kom je niet meer zo geloofwaardig over. En over die hoge ambtenaar bij justitie de hr D. stel ik me inderdaad ook vragen bij. Hij was het die rechters benoemde en als er dan een onderzoek naar hem plaatsvind (ik vroeg niet altijd naar de leeftijd van de jongetjes die ik bepotelde) is er ineens niets aan de hand en D is volkomen onschuldig. Een beter voorbeeld van "de slager die zijn eigen vlees keurt" kun je niet hebben.
   Een goede onderzoeksjournalist zou hier een 'wereld' artikel van kunnen maken. D is ook in Amerika en zeker in Turkije nogal bekend en hier komt dan ook de zaak Baybassin weer om de hoek kijken dus er lijken nogal wat verbanden te bestaan, ook uit de periode dat D de baas was bij het asielbeleid en er toen een moord op een jong meisje geplaagd werd door een asielzoeker maar dat een niet zo heel slimme boer daar de schuld door kreeg want zijn advocaat zei dat hij maar moest bekennen door (wel heel twijfelachtig) gevonden DNA. (een advocaat die mij de bak in helpt in plaats van eruit is in mijn ogen geen advocaat maar een grote boef).
   Zoveel zaken die verbonden kunnen worden. Maar wat weerhoud hun? De grond ingeboord worden net als Kat?

   Verwijderen
 2. Prachtig weer vandaag overigens.

  https://twitter.com/alainkahn/status/1097088293458624512

  vandaar die kuch..... condensstrepen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom maar op met je bronnen Eddy. Ik heb deel 1 van de ARgos reportage vanavond beluisterd. Het is een gruwelijk verhaal dat verteld wordt, en wat me opvalt is de gebrekkige medewerking door justitie. Zo komt dat op me over.
  https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2018/Het-verhaal-van-Lisa.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eddy, het verhaal van deze Lisa heeft totaal niets te maken met het verhaal van de andere Lisa. Je inbreng heeft niets te maken met het onderwerp van dit topic.


  |Kat heeft hier helemaal niets mee te maken. Het gaat om een uitzending van Argos onderzoeksjournalistiek. Beter opletten Eddy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet niet waar je het over hebt Eddy. In de uitzending wordt duidelijk gemaakt waarom ze niet bij haar echte naam wil worden genoemd. Met een klein beetje emotionele intelligentie zou je de reden daarvan zelf ook kunnen bedenken.

   Bewijzen zijn er niet. Als je de uitzendingen beluisterd begrijp je waarom. Wel zijn er aanwijzingen. Aanwijzingen genoeg om te pleiten voor verder onderzoek.

   Verwijderen
  2. Eddy, Kat is een volslagen idioot. Een idioot die zich overal mee bemoeit als het te maken heeft met pedo's. Hij is aandachtziek. Dit staat los van Kat. Kat heeft hier niets mee te maken maar eigent zich dit wel toe. Zo ziek is hij dat hij het leed van andere mensen gebruikt tot meerdere eer en glorie voor zichzelf.

   Verwijderen
 5. Deze middag dacht ik terug aan een plaatje dat ik in de jaren 80 van de vorige eeuw veelvuldig afspeelde. De groep "Prefab Sprout" voorgefabriceerd spruitje, is nooit echt doorgebroken in ons land. Ze maakte een pracht van een album met o.a dit wonderschone nummer:

  https://youtu.be/XmiKqRlfX00

  BeantwoordenVerwijderen