vrijdag 30 september 2016

Dreigt Amerikaanse regeringswoordvoerder Rusland met terreuraanslagen?

Horen wij de Amerikaanse regeringswoordvoerder Rusland nou bedreigen? Zijn de VS begonnen hun masker nu geheel af te werpen?

Van één van onze medewerkers

Amerikaanse regeringswoordvoerder dreigt met terreuraanslagen in Russische steden. Door terroristen die door zijn regering worden bewapend en gecoördineerd, uiteraard.

Moet je je eens voorstellen dat iemand uit het Kremlin zegt: "de door ons gesteunde terreurgroepen zullen in Amerikaanse steden toeslaan" ...New York Times slaat simultaan eveneens agressieve toon aan

Door sommigen wordt de toon van het New York Times artikel vergeleken met die aan de vooravond van de aanval op Saddam Hoessein. Komt nog bij dat Kerry gezegd heeft dat de tijd van praten met de Russen bijna voorbij is. Wie gaat de VS vertellen dat het wellicht tijd is dat zij, de VS, hun toon gaan matigen?

79 opmerkingen:

 1. Aanvullend het must-read artikel van The Saker:


  http://thesaker.is/the-war-against-syria-both-sides-go-to-plan-b/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, hoe moeten de russen zich voelen ?. Het resultaat is iig dat het Poetin nog populairder maakt bij de Russen.

  Ze geven nu openlijk toe dat de "rebels/terroristen" hun leger is. -Ik denk wel dat Amerika zich niet openlijk tussen die rebels kan mengen. Vergeet niet hoe gehaat de amerikanen zijn in het midden oosten-.


  Ze leggen de nadruk op bodybags die terug gaan naar Rusland. De grootste frustratie van de corporatistische wallstreet oligarchie zijn de bodybags die terug komen naar America. In 2005 kwamen ze er achter dat ze nooit "democratie" = (regime change) konden brengen in 7 landen. Amerika ging er door failliet en de oorlog in Irak was hopeloos impopulair bij de amerikaanse bevolking. -Dit was ook de reden dat het amerikaanse bevolking de "vredesduif" Obama met beide armen omhelsde-.
  Daarom werken ze nu met terroristische proxie legers. Bruikbare moslim idioten die wel hun leven willen geven voor de transnationale wallstreet maffia.

  Hoe duivels die wallstreet oligarchie is blijkt ook uit onderstaand artikel waarbij de maffia zowel Irak als Iran financierden en van wapens voorzag. Dit was bedoeld om beide landen te laten verzwakken en in de schulden te laten gaan.

  That Time Ronald Reagan opened Iran and Illegally sold Khomeini Weapons
  http://www.juancole.com/2015/07/illegally-khomeini-weapons.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeef me als ik voor de derde keer mijn idee over het JIT rapport hier kort samenvat:

  1. Uit de ramp met TWA-800 blijkt dat de VS zonder blikken of blozen en zonder enig probleem de MSM en de 'deskundigen' de leugens kan laten uitdragen waardoor het volk wordt bedonderd.

  2. De 'bewijzen'waar het JIT nu mee komt kunnen zonder al te veel moeite door iemand als Steven Spielberg worden gefabriceerd.

  Conclusie: ik weet niet wat er is gebeurd mbt MH17. Ik weet alleen dat MH17 heel schadelijk was voor Rusland en een geweldig voordeel voor de Neocons, in hun strijd om Rusland kapot te maken.
  De Cui Bono wijzer wijst naar de Neocons.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "The US, Britain and France – the main authors – are up to their necks in collusion with terrorist gangs who have carried out monumental horrors on the Syrian people in order to terrorize them into submitting to hegemonic designs for regime change.

  The full complicity of Washington, London and Paris is being illuminated – despite the Western media’s own complicity in covering up the criminal conspiracy. That is why the Western powers are now going into panic mode. They know that their dirty war in Syria is not only being vanquished; they fear that their culpability in sponsoring this despicable conflict is also being uncovered. Sensing the end of the plot, the Western accomplices in state terrorism are resorting to hysterical distractions. Absurdly, one of those distractions is to accuse Russia of war crimes in a war that was unleashed in the first place by the Western powers. However, the Western terror sponsors will find they can’t run from damnation.

  Read more: https://sputniknews.com/columnists/20160927/1045753440/western-hysterics-criminal-war-syria.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krokodillen tranen over aleppo, maar je hoort niks over fallujah

   http://www.voanews.com/a/civilian-casualties-in-fierce-battle-for-fallujah/3355503.html

   En je hoort al helemaal niks over het gebruik van uranium door de amerikanen in de irak oorlog

   U.S. Depleted Uranium as Malicious as Syrian Chemical Weapons
   http://www.huffingtonpost.com/craig-considine/us-depleted-uranium-as-ma_b_3812888.html

   Verwijderen
 5. Ambassadeur Rusland op matje om kritiek op MH17-onderzoek

  Nederland heeft de Russische ambassadeur ontboden vanwege de kritiek van het land op het onderzoek naar MH17. "In plaats van het onderzoek zwart te maken en twijfel te zaaien, dient Rusland – gezien het overtuigende bewijs – de gepresenteerde resultaten te respecteren", zegt minister Koenders.

  De Russische ambassadeur werd vandaag in Den Haag ontboden door Koenders. Aanleiding zijn de uitspraken van de Russische Federatie over het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.

  Bertje begrijpt de trias politica niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bert is de meest achterlijke minister van Buitenlandse zaken die ik in mijn leven heb meegemaakt. Wat een prutser, wat is die man dom

   Verwijderen
  2. Bert komt op mij over als het schandknaapje van BuZa, leent zich voor alle vieze diplomatieke spelletjes.

   Verwijderen
  3. het verhaal:
   moraal helpt minimaal
   om tot baas van een land te klimmen
   volstaat het gore assholes schoon te rimmen
   en zonder schromen en generen
   de grootste shit te produceren

   vrij naar Eugen Roth

   Verwijderen
  4. "Kennelijk weet meneer Koenders niet dat in een rechtstaat niet politici maar de rechter bepaalt wat 'overtuigende bewijs' is en wat niet. En ook zijn partijgenoot Asscher, tegen wie een aanklacht is ingediend vanwege schending van de wet, weet niet dat in een zogeheten democratie er gescheiden staatsmachten zijn. In totalitaire staten bestaat die scheiding niet, en dat zegt veel over de huidige stand van zaken in Nederland."

   Dat weet Knelissen waarschijnlijk ook niet!

   Verwijderen
 6. Schijnheilig vijnst Bertje verontwaarding dat het onderzoek van ons volkomen onafhankelijke JIT(met daarin de volstrekt onpartijdige NAVO + Ukraine)in twijfel wordt getrokken door de Russen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de reactie van iemand die schuldig is. Die gaan helemaal over de rooie als je hun leugens niet accepteert.

   Verwijderen
  2. Hahahaha, Één Vandaag door de bocht! Oekraïner tijdens uitzending Russische TV1 uit de studio verwijderd. Dat doen ze bij Één Vandaag niet! Nee dat klopt, daar worden ook nooit critici uitgenodigd!

   http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/69499/nieuwstrend_russische_ambassadeur_ontboden_

   Verwijderen
  3. Inderdaad Joop!!. Ik weet dat Blik op niet mis te verstane wijze ,ik meen bij Thijs van den Brink, de studio werd uit gebonjourd.

   Jij bent gevaarlijk! of zoiets werd hem nog toegesproken.

   Verwijderen
  4. En als er wel een criticus wordt uitgenodigd dan staat hij/zij 5 tegen 1.

   Wij proberen hier in Nederland alles via dialoog op te lossen, dat is geciviliseerd, alleen, de grootste schreeuwers winnen altijd!

   Verwijderen
  5. Wat??....Blik kwam er niet eens meer in. De mensen in Nederland mogen de waarheid niet weten!. Beschaafd een foldertje met info neerleggen bij de gasten....goh goh...Je wordt bij de publieke omroep gelijk behandeld alsof je een terrorist bent.

   Verwijderen
 7. Sorry mensen, ik begrijp het niet; moeten we echt na 3 jaar nog leuteren over MH-17? Wat is nog niet gezegd?

  De VS bedreigt Rusland met bodybags en terroristische aanslagen op steden IN HUN LAND!

  Dat staat nagenoeg gelijk aan een oorlogsverklaring!

  Sorry voor de betrokkenen, maar laat dat stomme vliegtuig svp even voor wat het is! Dat komt nooit meer aan het licht! Laten we ons svp op de huidige geopolitiek richten!!!

  Fuck JIT!!! Een storm in een glas water voor de schaapjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oneens. De zaak MH17 is, los van alle gedebunk over wat er al dan niet gebeurd zou zijn, een vergrootglas op bestuurlijke corruptie.

   Verwijderen
  2. Helemaal met Dawg eens en...... MH17 gaat gebruikt worden om de relatie met Rusland nog verder te verslechteren.

   Verwijderen
  3. Rootman, wat je zegt klinkt hard voor de nabestaanden van MH17, maar dat is het niet. Wat journalisten en politici afgelopen 2 jaar hebben aangetoond is, vind ik, een dubbele aanslag op de nabestaanden. Ik kan dat geloof ik nu niet beter verwoorden dan wat ik vanochtend geschreven heb bij Jake, zie http://jammerjoh.com/entries/general/justitie-3#comments of hieronder:

   --

   Ik schat in dat de nabestaanden meer problemen hebben met begrijpen dan met vergeven. Uit het een volgt het ander, en het kwalijke is dat alle partijen die mogelijk schuld dragen er alles aan lijken te doen om het begrijpen voor de nabestaanden te voorkomen.

   En dan kan je ook nooit vergeven.

   Tenzij je het als nabestaande begrijpelijk voor jezelf kunt maken.

   Alexander Pope zegt het als volgt: To err is human; to forgive, divine.

   Zolang niet door partijen zelf toegegeven kan worden dat zij fouten hebben gemaakt, is MH17 een onmenselijke zaak.

   En als fouten in een rechtszaak naar boven moeten komen, hebben alle partijen verloren.

   --

   Verwijderen
  4. Sluit mij aan bij @Dawg & @oli.

   Je kunt MH-17 niet loskoppelen van de geopolitiek, het maakt er wel degelijk onderdeel vanuit. Tenslotte was de Europese verscherping van de sancties op Rusland een rechtstreeks gevolg van MH-17 en was op zich al een oorlogsverklaring.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat Europa op de MH-17 ramp heeft zitten wachten. Tja, als schaker bedenk ik zulke zaken achter "The Grand Chessboard" en moet flink doorgerekend worden, 9 ply in "The Deep State", of het wel klopt!

   Verwijderen
  7. Je zou de doden ook de pest kunnen laten krijgen via Artikel 57 van de Wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid!

   Verwijderen
 8. One picture.....

  http://www.moonofalabama.org/images5/propfail.jpg

  paints a thousand words.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. crude olie is op weg naar 60+ dollar in 2017.

  Je krijgt nu al minder dan 63 roebels voor je dollar.
  http://nl.investing.com/currencies/usd-rub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ja, een hoge olieprijs is belangrijk voor Rusland.

   Olie wordt duurder door olie productiebeperking door KSA

   It took Saudi Arabia’s new oil minister, Khalid Al-Falih, just six months to blink, ending the country’s two-year policy of pump-at-will.
   https://www.businesspost.ie/saudi-finances-sparked-oil-production-cut-decision/

   Slecht voor ons natuurlijk. In Nederland pakken de oliemaatschappijen of de roverheid de voordelen van een lage olieprijs. We betalen hier gemiddeld €1,60 voor een liter Euro 95 . Niet normaal!.
   https://www.unitedconsumers.com/brandstofprijzen

   Verwijderen
 10. Dit stukje vond ik op OffG met de vraag om te delen, dus bij deze: https://off-guardian.org/2016/09/30/us-peace-council-representatives-condemn-us-syrian-narrative-as-a-lie/

  Het vertelt voor de Blik lezer niets nieuws (Hoe de VS middels een illegale oorlog een regering in Syrie omver probeert te werpen en daarmee duizenden doden en miljoenen burgerslachtoffers creëert).

  Maar het wordt wel, zo goed en zo kwaad als ze kunnen (verwacht geen 'gelikt' praatje) gebracht door een aantal Amerikanen die als ooggetuige naar Syrie zijn geweest en een podium hebben gekregen bij de VN...

  In een achteraf zaaltje...
  Met bijna geen journalisten...
  Die geen zinnige vraag weten te stellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoera, weer een stukje Amerikaans grondgebied in Nederland!

  http://nos.nl/artikel/2135275-amerikaans-leger-neemt-basis-in-eygelshoven-over.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de opslag van 1600 voertuigen, dat klinkt wel heel onschuldig. Wat voor geheime chemische, biologische en nucleaire wapens zitten er op de voertuigen dat een annexatie van grondgebied nodig maakt? We zullen het nooit weten nu we daar niets meer te zeggen hebben.

   Verwijderen
 12. Wat mij trouwens ook opvalt is dat de Russen hier in het westen worden afgeschilderd als slim en sluw, maar als het gaat om MH-17 en een uit Rusland afkomstige BUK, die in Oekraïne een toeristische omweg maakt van 160 km., dan worden de Russen weer als dom afgeschilderd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij de BBC (Stephen Sackur) heeft Lavrov gehakt gemaakt van het JIT en hun vodje over MH17.

  Russia: 'Apologise for what?' Lavrov refutes BBC accusations over MH17 report
  https://www.youtube.com/watch?v=ZmWzhqMfIi8

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is overigens het rapport van Bellingcats onderzoek die hij persoonlijk heeft overgedragen aan het JIT/OM!

  https://www.bellingcat.com/wp-content/uploads/2016/07/mh17-two-years-later.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eliot Higgins to present to Dutch parliament on MH17

   Also invited to present is Maksymillian Czuperski (Atlantic Council)

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/eliot-higgins-to-present-to-dutch-parliament-on-mh17/

   Verwijderen
  2. Kennelijk heeft Eliot Higgins een zeer innige band met het Binnenhof!

   Verwijderen
  3. Is dit niet het directe bewijs dat het Binnenhof direct betrokken is in het onderzoek van MH-17 en dat het onderzoek van MH-17 een politiek spelletje is?

   Verwijderen
  4. Dit is een andere LGK. 'Hij' (of 'het') schrijft anders (qua zinsopbouw) dan die van een paar dagen geleden. Dat ge-u in LGK's bijdragen begrijp ik nu ook ineens. Het moet de consistentie van het verschil in de zinsopbouw camoufleren.

   Wel waar
   Niet waar
   Wel waar
   Niet waar
   Enz

   Ga ik niet op in.
   Dag LGK. Doe de groeten aan die ander. Lekker samen centjes verdienen. En op vrijdagavond en in het weekend betaalt de overheid 200%! Zouden we een analyse naar kunnen doen: op welke dagen reageert LGK het meest?

   En nu ga ik weer iets nuttigs doen ipv op LGK reageren..

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Heb zelf het vermoeden dat LGK geen mens is van vlees en bloed, maar een softwarepakketje dat teksten genereert rond woorden als 'Kremlin', Putin en 'leugen'. Gaat hier, gezien de spelfouten en wartaal die de software nog steeds produceert, waarschijnlijk om een beta release.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 15. Bij de BBC (Stephen Sackur) heeft Lavrov gehakt gemaakt van het JIT en hun vodje over MH17.

  Russia: 'Apologise for what?' Lavrov refutes BBC accusations over MH17 report
  https://www.youtube.com/watch?v=ZmWzhqMfIi8

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In elk geval is Filantroop nu ook met pensioen op joop.nl, en dat terwijl hij nog niet eens een avatar had.

  Veel haast om een nieuwe te maken heb ik niet, want ze beginnen nu al voorspelbaar met zwarte piet gezeik. Maar ja, wat gaat er met Syrië en Hillary/ Trump gebeuren? Als het debat te eenzijdig wordt daar is er toch behoefte aan een helder geluid.

  Maar dan is een nieuwe account zo gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman,

   Ben jij naïef of gewoon dom?

   Verwijderen
  2. @ Joop: elk artikel heeft een teller van het aantal views daar, en dat is sinds de wijziging begin dit jaar toch vaak nog 1000. Vertel mij wat daar naief of dom aan is.

   Verwijderen
  3. @Rootman,

   Yep, maar jij moet stoppen met het reageren op joop.nl. Met het steeds aanmaken van nieuwe accounts kom je er niet, daarom ben jij naïef en dom en komen deze meldingen van jou ook steeds terug.

   Verwijderen
  4. Waarom moet ik stoppen met reageren daar wanneer ik op inhoud geblocked wordt? Met een lezerspubliek van 500- 1000?

   Verwijderen
  5. Joop.nl is een afschuwelijke website.

   Joop was een Bilderberger. Net als dat de PVDA de meest getrouwe Bilderberger leverancier is van de Nederlandse politiek.
   http://www.krapuul.nl/overig/classics/63712/partij-van-de-arbeid-of-partij-van-de-bilderbergers/

   Ome Joop...."Nee, nou wordt ie mooi" heeft deelgenomen het rockefeller klasje International Visitor Leadership Program.
   https://en.wikipedia.org/wiki/International_Visitor_Leadership_Program

   Het maakt niet of je links of rechts bent. Het gaat erom: Ben je voor de mensen of voor de bankiers. Links en rechts zijn mijn inziens begrippen in het heers en verdeel spelletje van de bankiers. De website Joop.nl is duidelijk voor de bankiers.

   Verwijderen
  6. Dat het een nare site is, mee eens! Dat kruipt steeds verder net hun cultureel marxisme als leidraad, en dat is allemaal afleiding.

   Er zal waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een veel degelijker censuur ingesteld worden. Ik ga niet betalen voor privileges, en dan haak ik wel af, of vind ik hulp om toch zonder kosten door te gaan.

   Maar ik zal nooit oorlogspropaganda toelaten zonder mijn tegengeluid te laten horen.

   Verwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig ontbiedt Rusland ook de Nederlandse ambassadeur en neemt het niet gelijk Broekhuizenvorst in!

  Ook Rusland ontbiedt ambassadeur om MH17-onderzoek

  http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/4329858/rusland-ontbiedt-ambassadeur-mh17-onderzoek.html

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Southfront over de informatie oorlog

  NGOS: GRASSROOTS EMPOWERMENT OR TOOL OF INFORMATION WARFARE?
  https://southfront.org/ngos-grassroots-empowerment-or-tool-of-information-warfare/

  We speak with Vanessa Beeley, a journalist who just returned from Aleppo for the real story.
  https://www.youtube.com/watch?v=I8mA0h7dCKI

  Vanessa's vader was een britse diplomaat die werkte in het midden oosten. Ze doet een boekje open over de witte helmen. Deze vrijwilligers hebben totaal al meer dan 100 miljoen aan hulp ontvangen. Onder andere veel geld van Nederland. Wij, belasting betalers in Nederland, steunen wederom de terroristen die onze civilisatie zo verachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig interview weer met Vanessa Beeley.

   Zo onaanvaardbaar dat Nederlands belastinggeld gebruikt wordt om terroristische organisaties te ondersteunen.

   Verwijderen
  2. Deze Southfront documentaire is zeer goed gemaakt, en nog kort ook! Ideaal om mensen ´op het hek´te sturen wanneer ze moe worden van zwarte piet of ander geneuzel.

   Verwijderen
  3. @ Rootman

   "We stevenden op een rustig weekend af. En toen zei de Kinderombudsman Margrite Kalverboer iets to-taal debiels over een warm en gezellig nationaal kinderfeest, namelijk: 'Zwarte Piet is in strijd met het kinderrechtenverdrag'. Een kinderfeest. In strijd met kinderrechten. Het is gewoon knap dat je het verzonnen krijgt, dat moeten we de oud-Vindicatter Kalverboer nageven. Ze zet met die absurde stellingname alleen wel de toon voor het jaarlijkse zwartepietengejank meteen op standje 'hysterisch'. En wat er daarna gebeurde was natuurlijk weer van Aankomst tot Zwarte schmink te voorspellen." ETC.

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/kinderombudstrut.html#comments

   Pauw heeft de SCOOOOOOP. De Kinderombudstrut gaat aangifte doen. Want boehoe boze mails van boze mensen. Kan de politie weer lekker kostbare diensttijd wegpissen aan een serie dreigende huisbezoekjes met vier man sterk bij een handjevol Boze Facebookers. De Kinderombudskip heeft namelijk het gelijk aan haar zijde. Ze heeft met "De Kinderen" gesproken en die zeiden haar: 'Volwassenen moeten niet zo stom doen over Zwarte Piet want hun discussie verpest ons feetje'. En DUS besloot ze vanmorgen maar meteen een moreel bindend maar juridisch alsook wetenschappelijk volstrekt ondeugdelijk Deugrapport te publiceren waarin staat 'Nu ophouden met die Zwartjoekel, racistische kutnederlanders'. ERC.

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/deze_dag_af_ombudstrut_doet_aa.html#comments

   Geen Stijl slaat hier de spijker natuurlijk wel op de kop. Oktober, moet nog beginnen en de k-t Zwarte Pieten discussie wordt weer opgerakeld. 't Zou me niks verbazen als de deugmens bespeeld wordt om zich als splijtzwam te laten gebruiken middels een via een Sorosachtig subsidiekwakje gesponsorde organisatie.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ Matt

   Ben het inhoudelijk met je eens, maar denk dat voor degenen die de Zwarte Pietendiscussie oppoken belangrijker is dat we verdeeld zijn, dan dat het onderwerp van die verdeeldheid werkelijk ter zake doet. Stel je eens voor dat we in plaats van een discussie over ZP een hefige uitbarsting van maatschappelijke verontwaardiging zouden meemaken over het gegeven dat met Nederlands belastinggeld salafistische terroristen in Syrie worden gesteund. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Aan wie ligt dat? Zijn wij moediger en jullie laffer (in de zin van gedweeër)?
   Maatschappelijk verzet moet wel georganiseerd worden. Normaal gesproken zijn politieke partijen en vakbonden belangrijke organisaties die het maatschappelijk ongenoegen kanaliseren. Misschien zitten die instituties (en de media) in Nederland meer in de tas van het systeem dan in enig ander land. Als er al sprake is van ongenoegen dan gaat dat ondergronds. Kan me nog herinneren hoe ontzet, verrast en verbijsterd het spraakmakende deel van de Nederlandse samenleving was door de opkomst van Fortuyn. Hadden die sukkels totaal niet aan zien komen.

   Verwijderen
  8. Wat was het, 2005? Grote demonstratie in Amsterdam op het Museumplein. 300.000+ Nederlanders op de been voor het behoud van de VUT.

   Resultaat 0,0 en het NOS-journaal meldde dat er aan de demonstratie enkele 10 duizenden hadden deelgenomen.

   Verwijderen
 20. Ik vraag mij af; Nederland heeft in het geheim in Finland een test uitgevoerd met een BUK.

  Was dat om aan shrapneldeeltjes te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De grap is dat joursta verklaart dat zij weten welke onderdelen er zijn die het toestel hebben geraakt.
   Waarop de fabrikant antwoord dat is alleen mogelijk bij een raket in het verleden door ons aan Okraine geleverd.
   Waarbij duidelijk word dat indien er een Buk-raket gebruikt is een raket van Oekraïne is en niet eentje uit Rusland.

   Verwijderen
  2. Als ik me niet vergis werd op de persco van het JIT in het midden gelaten of er bij het neerschieten van MH17 een 9M38 of een 9M38M1 warhead zou zijn gebruikt. De reden daarvoor is me niet bekend, maar 't viel me wel op omdat aan de hand van de warhead ook meer gezegd kan worden over het projectiel dat is afgeschoten.

   Verwijderen
  3. Correctie, de codes 9M38 en 9M38M1 zijn aanduidingen voor het eventueel gebruikte projectiel, niet die van een warhead. Blijft overeind dat het JIT niet noemde welk projectiel werd gebruikt.

   Ik zou niet goed hebben opgelet tijdens die persco? Mogelijk. Welk projectiel noemde het JIR dan en in welke minuut deed ze dat dan?


   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ Matt

   Merci, zoiets stond me bij. Lijkt me toch dat dat laatste deel van de typeaanduiding niet voor niets onleesbaar wordt gemaakt.

   Verwijderen
 21. Het geblaf van Koenders naar Rusland heeft heden tot gevolg dat aardgas levering Gazprom aan Nederland voor 2017 op Hold staat en dat houd in?,
  Dat Nederland om aan zijn contractuele verplichtingen te voldoen Meer gas uit groningse grond moet halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. The Intercept (met Glenn Greenwald), voorheen een respectabel alternatieve website (drone papers bv gepubliceerd), is de weg kwijt. Zie: https://theintercept.com/2016/10/01/syrias-white-helmets-risk-everything-to-save-the-victims-of-airstrikes/

  Maar als stukje propaganda is het wellicht fijn om te fileren en ook erg leerzaam, dus bij deze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is een verklaring van een commentator (photosymbiosis) die het volgens mij, als het om die white helmets gaat, bij het juiste eind heeft:

   US State Department PR drivel, that’s all this article is. The Intercept has sunk to new lows.

   “White Helmets are first responders.”
   We refer Power to the “White Helmets Hoax” post on The Duran. White Helmets is definitely not a first responder. Think of White Helmets as Al Qaeda PR in Syria.

   http://theduran.com/information-war-syria-white-helmets-hoax/

   As noted before, the whole overthrow Assad game began after Syria rejected a US-Qatari-Turkey pipeline plan to bring oil & gas to the Mediterranean in favor of a Russia-Iran pipeline plan c. 2010. The U.S. bears direct responsiblity for the outbreak of civil war in Syria, the hundreds of thousands of casualites, and the millions of refugees. The architects of this policy, such as Hillary Clinton and Barak Obama, have bloodsoaked hands.

   The reason the Intercept is publishing this PR drivel appears to be that its owner, Pierre Odimayar, is campaigning for Hillary Clinton and the truth about Syria would hurt her election chances; hence, the distortion of truth in the name of political expediency.

   Verwijderen
 23. Het is eerder lachwekkend dan tragisch dat opnieuw ´het laatste ziekenhuis´ , nota bene met vatbommen èn clustermunitie (ze waren het chloor en de fosfor zeker vergeten) is uitgeschakeld:

  https://www.theguardian.com/world/2016/oct/01/-syriaairstrikes-major-offensive-against-rebel-held-areas-of-aleppo

  HET IS EEN VAN ONZE STERKSTE ARGUMENTEN:

  Ik heb zelfs verschillende keurige en gezagsgetrouwe 80 plussers opmerkzaam gemaakt op dit terugkerende propagandathema, en zelfs zij, wanneer ze het eenmaal doorhebben doorzien daarna een zeer groot deel van alle bolle waanzin die onze media ons voorschotelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Rootman

  En als de Russen niet onmiddelijk toegeven dat ze alweer het laatste ziekenhuis in Aleppo hebben platgegooid en de laatste kinderarts gedood dan komt Rutte ons in het 18.00 uur journaal vertellen dat de Russen op moeten houden met onzin te verspreiden over hun oorlogsmisdaden in Syrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 2 maanden terug zou Erdogan, na, of zelfs vóór de coup de relaties met Rusland willen normaliseren. Het leek een rationale keuze. Maar hoe staat het er nu mee? Het lijkt er op dat Turkije nog steeds de salafisten steunt en na het bezoek van Biden de Koerden heeft verjaagd.

  Hoe is dit te rijmen met de Russische toezeggingen van heropening van de ´Turk- stream´

  Een prille toenadering kan niet zo grof worden geschonden: Wat heeft Biden aangeboden of ´gegarandeerd´???

  Hier zijn aanwijzingen uit te destilleren wat betreft ´plan B´.

  Als de Turken OPNIEUW!!! de rol van de poedel willen opnemen, welk perspectief is hen dan voorgehouden???

  Een andere verklaring kan zijn dat Erdogan geen rationele actor is. Net als Trump, met zijn zwakke debat. ´Miss Piggy´, die ik overigens Zéér aantrekkelijk vind, 12 kilo+ of niet, blijkt een cartelgirl te zijn. Geen kritiek daarop, die maatschappij is niet zoals de onze en een vrouw moet voor haarzelf en de familie zorgen.

  Maar voor Clinton is het weer een schandaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo zegt Ron Paul het:

  George W. Bush famously said, "either you're with us, or you are with the terrorists." But what happens when Washington itself is "with the terrorists"?

  En John Kerry zegt dat eigenlijk ook.

  http://ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2016/september/22/in-kerrys-own-words-syria-prohibited-from-attacking-al-qaeda/

  Het Atlantische verhaal te Syrie wordt steeds waanzinniger. Lachwekkend, als het niet zo uitermate triest was.

  Dit ooggetuigenverslag uit Aleppo bv, als je het gelooft (en ik geloof het..) zegt wel waarom we echt nooit meer de mainstream media kunnen vertrouwen.

  https://www.antiwar.com/blog/2016/09/29/why-everything-you-hear-about-aleppo-is-wrong/

  Maar ik vrees dat we minimaal eerst nog een propaganda rondje "white helmets winnen de Nobelprijs voor de vrede" moeten meemaken alvorens er echt werk gemaakt gaat worden voor de vrede in Syrie.

  En misschien worden ze in Syrie wel gered als alle banken omvallen omdat het geld op is, ipv constant aangevuld moet worden met oorlogsbuit door een paar mensen die er zelf ook erg rijk van worden en altijd hetzelfde parasitaire spel spelen, waar dan ook ter wereld.

  Zie: https://www.craigmurray.org.uk/archives/2016/09/forget-blairite-propaganda-sierra-leone-not-blairs-good-war/

  Of lees war of the worlds van H.G. Wells waarbij je je moet voorstellen dat de marsmannetjes van de aarde komen en stiekem toezien hoe ze andere delen van de wereld kunnen gaan exploiteren voor eigen gewin door de bevolking aldaar uit te roeien. En uiteindelijk gaan die marsmannetjes kapot aan iets onverziens. De beste science fiction is altijd te lezen als kritiek op de huidige tijd. Lees: http://www.planetpdf.com/planetpdf/pdfs/free_ebooks/The_War_of_the_Worlds_NT.pdf

  En dat hele militarisme waaraan westerse maatschappijen aan failliet gaan, doen me denken aan de opmerking van Tyler Durden (niet die van zero hedge, maar van de film) dat "the things you own, end up owning you".

  En nu ik daar zo over nadenk ga ik maar weer eens die film (fight club) kijken. Hier is een clip: https://vimeo.com/13841434

  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen