vrijdag 23 september 2016

Mega-talent Michaïl speelt de pannen van het dak in StPetersburg

Slenterend over de Nevskiy Prospect in het hart van de Parel van het Noorden, StPetersburg komt Blik langs eerst een violiste en nu weer langs een andere artiest: Michail. Een mega-talent. Speelt de pannen van het dak. Zingt het mooist in het Russisch. Maar ook in het Engels is het niet verkeerd. Michail. Onthoud die naam.Luister lekker naar de muziek van Michail en schrijf in de comments je gedachten, herinneringen, plannen met betrekking tot StPetersburg. Niet belangrijk of je er geweest bent of niet, maar waar denk je aan bij StPetersburg?

7 opmerkingen:

 1. Over pannen van het dak spelen. Wat denk je van deze 17 jarige rock chick Tina S

  Ludwig van Beethoven - Moonlight Sonata ( 3rd Movement ) Tina S Cover
  https://www.youtube.com/watch?v=o6rBK0BqL2w

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ook zij blijft er onverschrokken bij...

   Verwijderen
  2. Inderdaad een leuke artiest die Michaïl. Bedankt voor de beelden uit st. Petersburg Blik. Het is alweer 10,5 jaar geleden dat ik er geweest ben. Prachtig om ('s Avonds) over de oeververbinding te lopen vanaf het Hermitage en dan naar de peter en paul fortress.

   Geniet ervan. Veel uitgaan gelegenheden met live muziek.

   Verwijderen
  3. Ik ben alweer lang (bijna een week) terug in NL Oli. Dank voor je commentaar. Zo te horen ben je bijna aan de beurt om weer te gaan! :-)

   Voor voetbalfans kan Zenith-AZ 28/29 September nog een leuke aanleding zijn. De sfeer in dat stadion bij competitiewedstrijden is magnifiek; bij Europa cup weet ik het niet, maar zou ook mooi kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. Mijn eerste ontmoeting met Russische straatmuzikanten was (alweer) zo'n 35 jaar geleden. Vier jonge Russische straatmuzikanten speelden rockabilly op de Lijnbaan in 010. Prima bandje. Echte muzikanten die goed en met flair speelden.

  't was in die tijd echt een toer voor Russische muzikanten om aan een beetje instrument te komen. Kekke site met gitaren van achter het Ijzeren Gordijn:

  http://cheesyguitars.com/guitars.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn herinneringen aan St Petersburg zijn wat minder. Ruzie met mijn vriendin ( later mijn echtgenote). Iets met een nacht-sight-seeing busreis die maar door ging en door ging.Ik wide slapen. Ik meen dat ik toen uitgestapt ben en zelf naar het hotel ben gelopen. Of taxi genomen.

  Ik herinner me de grachten die soms wel aan Amsterdam deden denken. En het grote paleis niet zo heel ver van St. Petersburg.
  Alles alweer 16 jaar geleden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. StPetersburg is een mystieke stad... ik heb er nu ook meer mee, vind hem mooier dan circa 16 jaar terug toen ik er ook voor het eerst was..

   Ben ooit ook voortijdig uit een bus gestapt in StP. :-)

   Verwijderen