woensdag 1 juni 2016

Marcel Gelauff tovert met Typhoon Tsunami echte nieuws weg

De klok slaat. Het is 8 uur. Het NOS-staatsjournaal gaat beginnen. Het is stil op straat. Marcel Gelauff spreekt tot het volk. Via een presentator. En waar begint hij mee? Natuurlijk! Met de aanhouding van de zwarte rapper Typhoon. Van een paar minuten. Die daarna met excuses op zak weer verder reed. En met Silvana Simons. Die had zowaar een tweet ontvangen met haar naam en iets over een banaan erin en aan haar oren trekken. Dat moest stoppen! En die aanhouding van Typhoon? De minister sprak, "lotgenoten" spraken, deskundologen spraken, Wilders sprak, DENK sprak. Ja, wie sprak er eigenlijk niet?

Typhoon Tsunami

Samen met het intro en de samenvatting op het eind werd er niet minder dan 7 minuten besteed aan Typhoon en Simons. Wat hebben Typhoon, Simons en Zwarte Piet gemeen? Dat ze niet van het scherm en van de radio af te slaan zijn. Elke scheet die één van de drie laat, wordt breed uitgemeten. Op radio 1 was het ook bal. Ook over Typhoon. Bij 1 Vandaag radio. Dacht je het daarmee gehad te heben? Lara Rense deed het in het vervolgprogramma Nieuws en Co nog eens dunnetjes over. Weer Typhoon. Meer achtergronden, meer interviews, meer details, meer, meer, meer! Een ware Typhoon Tsunami kam er vandaag over ons heen.

"Wag the Dog"

De hele week komt er al een Simons, Typhoon, Zwarte Piet Tsunami over ons heen. Het gaat maar door. Alsof er niets belangrijkers is dan dit. De aanhouding van Typhoon en de vervelende tweets aan het adres van Silvana. En natuurlijk Zwarte Piet! Silvana's belangrijkste politieke thema? Gaza? NATO? Koerden? De ouderenzorg? Al Nusra? Nee! De tweets aan Silvana Simons zijn voor Silvana Simons het belangrijkste politieke thema. "Persmomentjes" worden voor dit politieke talent gecreeerd die bij en met DENK als een komeet omhoog schiet. En de Gelauff brigade rukt hongerig uit met draaiende camera's om deze "persmomentje" vast te leggen en aan het volk te presenteren. We zijn aangeland bij Wag the Dog in het kwadraat.

Killer cop Schiedam

In schril contrast met de Typhoon Tsunamivan 7 VOLLE Minuten, stonden de 40 miezerige secondjes voor het uit voorzorg / per ongeluk dododschieten van de 21-jarige man in het Beatrix-park in Schiedam. "De politie arriveerde in het park en toen ging er iets goed mis". Ja, zo kan iedereen politiewoordvoerder worden. Dat er iets goed mis ging als er een ongewapende man doodgeschoten wordt door een politie-agent, daar hoef je geen Docterandus voor te zijn om dat te bedenken. Maar wat er mis ging. Wat de afstand was, waarom de killer-cop schoot, wat de dreiging van de man was, wat zijn huidskleur was. Er was bij het staats-journaal van de weinig geloofwaardige Gelauff geen ruimte voor. Die was namelijk al vergeven in de ZEVEN volle minuten aan Typhhoon en Silvana.

Iets mis

Bij het staats-journaal van Marcel Gelauff is een korte aanhouding door de politie met het daarna met excuses gauw weer doorlaten van een persoon (Typhoon in dit geval), of een verbale tik aan Silvana veel groter nieuws dan het doodschieten van een ongewapende jongeman in een park. Een geweldloze aanhouding of verbaal geweld heeft bij het journaal meer prioriteit dan het door de politie ontnemen van het leven van een ongewapende burger. Dan wordt enkel de politie-woordvoerder naar voren getoverd die mag melden dat er "iets" mis ging.

Struikelen

Het moge duidelijk zijn dat er van de geloogwaardigheid van de staatsomroep, waar al weinig van over was, steeds minder overblijft. De gelijkgeschakeldheid wordt ook steeds onomvloerster. Zelfs RTL opende met het non-nieuws van Typhoon. Dus RTL, NPO, NOS struikelen over elkaar tijdens de Typhoon Tsunami. Met journalistiek heeft het niets meer te maken; met staatsperceptie-management des te meer.

Zwalkende Gelauff wordt met zijn staatsjournaal nauwelijks nog door iemand serieus genomen. Behalve dan natuurlijk door mede meelijwekkende staatsjournalist Lara Rense. Wordt interessant te zien hoe lang zij het beiden nog volhouden om dit soort klusjes te blijven uitvoeren.

79 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus je mag als politie niet discrimineren op huidskleur of leeftijd. Oké, prima, sluit ik me volledig bij aan. Discrimineren is altijd een zwaktebod omdat mensen, wat mij betreft, allen op hun eigen wijze uniek zijn.

   Maar het is wel zo dat jongens van een bepaalde leeftijd, met bepaalde huidskleur in bepaalde auto's rijden. Het kan aan mij liggen, maar in de nieuwste reclame van Even Apeldoorn bellen (waarvan ik uit ervaring weet dat ze er niet opnemen), heeft de hoofdpersoon, een donkergetinte jonge rapper, precies dezelfde auto als Typhoon (na te zoeken via Google). Maw, mensen die in auto's als die van Typhoon rijden zijn stereotiep voor donker getinte, mannelijke rappers. Vertelt de reclame mij. En donker getinte mannelijke rappers zijn stereotiep voor drugsdealers, pooiers, en vuurgevaarlijke criminelen. Zingen ze zelf.

   Enfin, dit soort berichtgeving over Typhoon, zwarte Piet, etc in de media treft maar een doel: een probleem creëeren dat er niet is om de echte problemen uit het zicht te houden.

   Wag the dog.

   Verwijderen
  2. Yep, en dan komen de vrijheidsbeperkende regels. Met de beste bedoelingen uiteraard:

   http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/libe/dv/11_revframework_statute_/11_revframework_statute_en.pdf

   Verwijderen
 2. Een leuke typo in de laatste aninea: ´de geloogwaardigheid´ van de staatsomroep...

  Ik zou het overigens niet te persoonlijk maken naar deze yup; zoals uit de reportage van de pen en het zwaard weer bleek lopen de redacties geheel zonder verdere orders aan het riempje van de Washington concensus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Saker doet samen met Dmitry Orlov een oproep aan het Amerikaanse volk: "Uw regering is misleid, de Neocons zijn gek, en ze lokken een oorlog uit met Rusland, en die gaat U het leven kosten. Word wakker."
  http://thesaker.is/a-russian-warning/

  De artikelen van Peter Lavelle en Eric Zuesse hebben een gelijksoortige strekking, maar zijn lastiger te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat goed met jouw blog, mijnheer Blik.
  Het staat de laatste tijd vol met belangwekkende zaken.
  1. Hierboven: Kolomoisky die zegt dat hij MH 17 neer haalde. Robert Parry die een klokkeluider aan het woord laat over MH17.

  2. Joop over een bron die aan toont dat er wel degelijk was afgesproken: Nato not an inch to the east.

  3. Joop die meldt dat de FBI de kandidatuur van Hillary zal blokkeren.

  4. Blik die aan toont dat het journaal nu echt openlijk de rol heeft om de mensen onwetend te houden door alleen kletskoek te verkopen.

  Etc. Etc.

  Allemaal belangrijke zaken waar je op eigen houtje niet altijd achter zou komen. Je kan niet alles lezen.
  En: de twee trollen zijn afwezig. Scheelt ook een slok op een borrel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan plaats ik toch de link waar Niburu naar verwijst!

   https://consortiumnews.com/2016/05/24/more-game-playing-on-mh-17/

   Verwijderen
  2. Robert Parry is de journalist die Iran-contra heeft blootgelegd, dus hoezo haal ik er wat anders bij?

   Verwijderen
 5. Stukje op de voorpagina over de aangehouden rapper,heel pagina 4 en 5 over het incident, daar tussen op blz 2 nog een column over het gebeuren rond Sylvana S en als afsluiter nog een stuk over racistische Nederland dat te weing weet over z'n slavernijgeschiedenis. Trouw, de meest kloterige krant van Nederland, doet vandaag hard z'n best de verkeerde emoties op te pompen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Metro stond er ook vol mee.. Al die kranten schrijven hetzelfde

   Verwijderen
 6. Het is te veel om te zeggen dat ik er blij van word, maar het IMF rapport 'Neoliberalism oversold?' geeft in elk geval aan dat ze bij het IMF niet allemaal volledig de weg kwijt zijn.

  Mijn hoop is dat het inzicht bij het IMF dat neoliberalisme uiteindelijk niet werkt tot minder sociale ongelijkheid leidt onder de bevolking van landen waar neoliberalisme is geïntroduceerd, en tussen landen onderling. Dat is een voorzichtig begin van nieuws wat er wel toe doet. En dat geldt zeker voor mensen uit landen waar de huidskleur gemiddeld genomen minder blank is dan in Nederland (om on topic te blijven)

  Zie: http://www.imf.org/external/pubs/ft/fandd/2016/06/pdf/ostry.pdf

  Review hier:
  http://www.counterpunch.org/2016/06/01/after-empowering-the-1-and-impoverishing-millions-imf-admits-neoliberalism-a-failure/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De vertegenwoordigster van Ukraine voor het Eurosongfestival van volgend jaar meldde zich vandaag al de Rada. Nu nog een baardje en dan komt alles goed:

  https://www.youtube.com/watch?v=Chk5bSoQ8iU

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Matt,
  De trein waarin ik vandaag zat vertelde mij dat er 'wilde' stakingsacties in België aan de gang zijn, wat voor hinder zorgt voor het treinverkeer aldaar en mogelijk ook voor het treinverkeer in Zuidelijk Nederland. Kan jij hier wat meer over vertellen? Mijn krant (Volkskrant) zegt er niks over. Wel dat er water op de Maan is gevonden (water op de Maan!) afkomstig van planetoïden (planetoïden!) en dat de Schiedammer die door politiekogels om het leven kwam, waar Blik in zijn draad over meldt, 'mogelijk' zelfmoord wilde plegen en gedood wilde worden door politiekogels (staat er echt!) Enfin, daar word ik dus ook niks wijzer van.

  Enig nieuws of verwijzingen over die 'wilde' stakingen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Dank Matt. Ik ben weer wat wijzer geworden

   Verwijderen
 9. Syrian Observatory for Human Rights Photos 'Proving' Alleged Russian Strike on Idlib Are Six Months Old

  https://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2016/06/Untitled-54-768x503.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joop

   Klopt. Foto van 6 maanden oud.

   De site "Raqqa Is Being Slaughtered Silently" (@raqqa_sl) werd en passant ontmaskerd als de zoveelste propagandasite. "Raqqa Is Being Slaughtered Silently" een propaganda site? En ze hadden nog wel de International Press Freedom Award in 2015 van de Committee to Protect Journalists. Haha.

   http://www.moonofalabama.org/2016/05/not-a-hospital-not-a-russian-strike-not-civilian-propaganda-fail-in-syria.html

   Verwijderen
  2. Video: The Dirty War on Syria – Prof. Tim Anderson on GRTV

   http://www.globalresearch.ca/video-the-dirty-war-on-syria-prof-tim-anderson-on-grtv/5528264

   Verwijderen
 10. "Committee to Protect Journalists (CPJ), vertaald Comité ter Bescherming van Journalisten is een onafhankelijke non-profitorganisatie in New York City. De CPJ werd in 1981 door een groep correspondenten opgericht om de rechten van journalisten te verdedigen, als reactie op intimidatie van autoritaire regeringen.

  CPJ organiseert krachtige openbare protesten en is diplomatiek actief om verandering tot stand te brengen. CPJ publiceert artikelen, nieuwsberichten, speciale rapporten, een halfjaarlijks magazine met de naam Dangerous Assignments (Gevaarlijke Opdrachten) en een jaarlijks internationaal onderzoek naar de persvrijheid met de naam Attacks on the Press (Aanvallen op de Pers).

  Ook geeft CPJ sinds 1991 jaarlijks de Internationale Persvrijheidsprijs uit om journalisten en voorvechters van de persvrijheid te eren die vanwege hun journalistieke werk werden geslagen, bedreigd, geïntimideerd en/of gevangengezet."

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Committee_to_Protect_Journalists

  Goed, we weten dus wat dat CPJ is. Een in 1981 opgerichte NGO, een onafhankelijke non-profit organisatie. Iets zegt je dan dat je in zo'n geval eerst even "Committee to protect journalist Soros" moet googelen:

  https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Committee+to+protect+journalist++Soros

  BeantwoordenVerwijderen
 11. EXPOSED: Hacker Who Got Hillary’s Emails Drops Bombshell About What He Found

  http://conservativetribune.com/hacker-who-got-hillarys-emails/

  BREAKING: Famous Romanian Hacker Just Confirmed Hillary’s WORST Nightmare… This Is Huge

  http://conservativetribune.com/romanian-hacker-confirmed-hillary/  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://whatreallyhappened.com/IMAGES/HillaryIamnotaspy.jpg

   Verwijderen
  2. By the way, it was her husband who did the same thing, and got away with it!

   Nicolas Sarkozy kreeg €50 miljoen van Gadaffi voor zijn presidentscampagne, hij werd verkracht en vermoord!

   Verwijderen
  3. https://catholicdialogue.files.wordpress.com/2015/03/dftt.jpg

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Waarom zou je een creatuur willen voeren dat er alleen maar op uit is zoveel mogelijk drek naar je te gooien?

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   Het is voor jou misschien moeilijk voor te stellen maar als schaker zijnde kruip ik graag in het brein van mijn tegenstander en dat heeft mij vele overwinningen opgeleverd. Het brein van Iwan is niet zo groot, bestaat voornamelijk uit leugens, dikdoenerij, precies wat bij Iwan past en dat wil ik hier graag exposen.

   Verwijderen
  6. Als ik dit op een politiek blog had geschreven was het verwijdert (weet ik uit ervaring), want in de politiek mag je niet in iemands brein kruipen!

   Verwijderen
  7. Ow Joop, je verliest dus al je partijen?? Want dat is wat je nu doet, constant verliezen en voortijdig je koning opofferen. Maar ben niet anders van je gewend, het is allesbehalve een masterclass wat je geeft, eerlijk gezegd is het niet eens een levensles. Het is gewoon zeer dom verliezen wat je hier doet, je zet me nergens schaak en het enigste wat jou "redt" zijn de censuurtechnieken van blogbeheerder Blik, die daarmee ook zijn failliet afgeeft. Een beetje blogbeheerder die een eigen mening heeft en die verdedigt doet dat via discussie, en NOOIT met censuur. Dan geef je aan niet tegen je verlies te kunnen en niet durven te vechten voor je mening en/of overtuiging.

   Verwijderen
  8. Wat weet jij dan over mijn schaakvermogens, Iwan? Ik zal het je zeggen, net zoveel als dat jij weet over je miljarden westerse bronnen, waarvan elke letter een leugen is! Zelfs geëmigreerde Russen, woonachtig in de VS, waarschuwen de Amerikaan voor de leugens van de overheid en dan wil jij, een omhooggevallen HAVO studentje met hersenbeschadiging met op zijn C.V. S.W. als hoofdcarriére, ons hier vertellen hoe de wereld in elkaar steekt, gebaseerd op leugens! Jij hoeft, woordelijk, voor mij je nederlaag niet toe te geven, je houding daarentegen spreekt boekdelen!

   Verwijderen
 12. De Amerikaanse equivalent van bovengenoemde draad in een cartoon gevat.

  http://media.townhall.com/Townhall/Car/b/cb053116dAPC20160531094617.jpg

  En in een liedje

  https://m.youtube.com/watch?v=F9YqCP_B7EU

  Ja, It's a small, small world, waar je ook weer het eea over kunt teruglezen op internet:

  http://www.freepress.net/media-consolidation

  En waar zouden die sprookjes en vertellinkjes toch vandaan komen? In twee woorden

  Walt
  Disney

  Zie: http://www.freepress.net/ownership/chart

  Waar Theoder Adorno dan weer een boek (culture industry) over schreef, waarvan de inhoud erg informatief wordt samengevat in het volgende (7 minuten durende) youtube filmpje

  https://m.youtube.com/watch?v=4YGnPgtWhsw&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reactie op Willem Willem.
   1. de cartoon is OK.
   2. De relatie tussen het liedje en de media-misleiding ( afleiding van de belangrijke zaken) zie ik niet.
   3. Freepress waar U naar verwijst is een joodse organisatie, die er voor dient om zelf óók de mensen op een dwaalspoor te sturen. De hoofdredacteur heeft een duidelijk joodse naam.
   Maar de proof of the pudding zit hem in het feit dat je nergens zult lezen dat àlle grote media in joodse handen zijn, en dat àlle grote Media de Neocon-oorlogen hebben mogelijk gemaakt met hun leugens.
   Dit is wat we noemen: een limited hangout: je erkent of benoemt een deel van de 'misdaad' (slechts enkele eigenaren van de Media) , maar niet àlles van de 'misdaad': dat die eigenaren samen ook nog een agenda hebben. ( De joodse controle over de wereld.)

   4. Het filmpje over Adorno is precies hetzelfde: een limited hangout. Adorno vertelt ware zaken over vrije tijd en dumbing down van de mensen. Klopt. Maar de kletskoek die hij verder verkoopt: dat de Amerikanen geboren fascisten zijn, dat is allemaal Frankfurter Schule agenda: ondermijn de bestaande maatschappij.
   En daar is die FS heel aardig in gelukt: we zijn los zand. presidents-kandidaten wordt gevraagd of er aparte toiletten moeten komen voor transgenders. En Trump moet daarop dan nog antwoorden ook. En wat hij ook zegt: hij zal er over worden bekritiseerd.
   Nee, die Frankfurter Schule is heel succesvol.
   Hier een fascinerende film er over: (9 min) https://www.youtube.com/watch?v=0SFWCExaZ9k&feature=related

   Verwijderen
 13. TIP
  Joel van Dooren (ik kende hem niet) heeft een goede documentaire gemaakt over de oorlog in de Oekraïne.
  Hij is meestal zelf aan het woord, maar af en toe zegt prof. Kees van der Pijl ( univ. of Essex, volgens mij een oud communist, hij kwam ook in de Balie op 25 juni 2015 met Van Wolferen, vd Putten en Niemöller.) ook heel interessante zaken. Van der Pijl weet er enorm veel van, dat is duidelijk.

  Hier is de introductie: https://www.youtube.com/watch?v=uDZxVAf_ffo

  Ook te vinden op youtube met : Joel van Dooren De oorlog in Oekraine.

  Er zijn in totaal 8 delen van verschillenden lengte. Samen ruim een uur, denk ik.
  Deel 1. 6 min. De Oekraiense identiteit.
  Deel 2. 6 min. De expansie van de Navo.
  Deel 3. 12 min. Oligarchie en de keuze voor Europa.
  Deel 4. 8 min. De donkere kant van de oorlog.
  Deel 5. 11 min. De Maidan slachting.
  Deel 6. 16 min. De brengers van de democratie
  Deel 7. 6 min. De reactie van Rusland.
  Deel 8. 16 min. De oorlog.

  In totaal 1.20 uur.
  Hij maakt gebruik van beelden van het NOS jaaroverzicht van 2014.
  (Daarom past deze onderzoeksdocu zeker ook op Blik.)
  En verder van allerlei andere beelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kees van der Pijl heeft z'n eigen site: 'Oorlog is geen oplossing'.

   http://oorlogisgeenoplossing.blogspot.nl/

   Verwijderen
  2. Interessant te weten dat van der Pijl deze blog heeft.

   Ik denk dat hij de artikelen zelf schrijft. Zijn naam staat er onder.
   Op 7 april zie je een foto waarin hij op RT wordt geinterviewd.
   In die blog kom ik deze tekst tegen:
   "Tien dagen voor het drama was in Kiev een voorbereidingsbijeenkomst met coup-president Toertsjinov, minister van binnenlandse zaken Avakov, en de neo-nazi Andriy Paroebiy, secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad en vandaag de dag nog steeds vice-voorzitter van het parlement in Kiev. Avakov kwam met het idee om voetbal-hooligans in te zetten, en Paroebiy zou voor kogelvrije vesten zorgen. De oligarch Kolomoisky was eveneens geraadpleegd (hij woont in Genève) en stelde zijn Dnipro-1 bataljon ter beschikking van de operatie; tevens loofde hij een premie uit van $5000 voor iedere ‘pro-Russische separatist’ die gedood zou worden. "

   Groet, JV.

   Verwijderen
  3. @ J.V>

   Die voetbalsupporters zijn er in ieder geval gekomen.
   Lange reportage over de gebeurtenissen op 5 mei 2014:

   ODESSA The Untold Truth of Kulikovo Field Part 1
   https://www.youtube.com/watch?v=z2F3_1azA6s

   ODESSA The Untold Truth of Kulikovo Field Part 2
   https://www.youtube.com/watch?v=Ztx92ths0r0

   Verwijderen
 14. Sinds vorige week niet helemaal onverwachts, maar desalniettemin toch veelzeggend:

  'Maleisie en Rusland starten eigen MH17-onderzoek'

  "De regering van Maleisië begint een eigen onafhankelijk onderzoek naar de aanslag op MH17. En dat doen zij nota bene samen met Rusland. Bij een recente ontmoeting tussen Poetin en premier Najib Razak van Maleisië is dit besloten. Dat is ernstig en zeer opvallend, want Maleisië is lid van het internationale Joint Investigation Team dat door Nederland gerund wordt: "The move is an indication that the nation is not happy with the findings of Dutch investigators." Zowel Maleisië als de Russen zelf wilden dat Rusland ook betrokken zou worden bij dat onderzoeksteam, maar dat werd en wordt door Oekraïne geblokkeerd. De Maleisiërs hebben volgens het Australische bericht bij herhaling aan Nederland gevraagd om een Russische expert in het onderzoeksteam op te nemen. Kiev heeft op haar beurt aan Amerika gevraagd om te voorkomen dat Rusland en Maleisië samen onderzoek gaan doen."

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/oeps_alweer_een_pr_probleempje_voor_de_premier.html#comments

  Oorspronkelijke bericht:

  http://www.australiannationalreview.com/malaysia-start-independent-investigation-mh17-tragedy/

  Het begint er op te lijken dat naarmate de tijd verstrijkt het niet zozeer het net rond Poetin is dat zich begint te sluiten (zoals al twee jaar wordt beweerd), maar de strop om de nek van Rutte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Iwan, de leugenfabriek weer aan het liegen en hij kan er geen enkel krantenartikel tegenoverstellen die het tegendeel beweerd!

   http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/11/boven-oekraine-vond-tijdens-ramp-mh17-een-luchtoorlog-plaats

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 15. De aangekondigde Maleisisch-Russische samenwerking in het onderzoek rond MH17 kan moeilijk anders gezien worden dan een overduidelijke motie van wantrouwen richting het JIT waar de Maleisiers zelf deel van uitmaken. Dat gegeven lijkt me op dit moment belangrijker dan de eventuele uitkomsten van de Maleisch-Russische samenwerking of de juridische status van deze samenwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft geen zin LGK.

   Titel artikel:

   Malaysia to start independent investigation into MH17 tragedy

   Eerste alinea:

   "The Malaysian government has said that it will start an independent investigation into the alleged shooting down of a Malaysian civil aircraft in Ukrainian air space."

   Laatste aline:

   Even if Russian officials are not included in the Dutch investigative Commission, Russia and Malaysia have agreed to announce the results of their own investigation in October 2016."

   http://www.australiannationalreview.com/malaysia-start-independent-investigation-mh17-tragedy/

   Verwijderen
  2. @ LGK

   Dit zegt de premier:

   Najib Razak said, “I saw that we made positive steps on the path to justice for families and victims of MH17 when the Russian President and I agreed that after our next steps will be determined, we will outline the research results of the joint investigation team in October"

   De vraag is dus wat Razak bedoelt met 'joint investigation team'. Daarmee kan niks anders bedoeld worden dan het gemeenschappelijk Maleisisch-Russische onderzoeksteam. En niet het versmade JIT, want dat gaat helemaal geen onderzoeksveslag uitbrengen in oktober van dit jaar.

   "Today the spokesman of the Dutch prosecutor and JIT, Mr de Bruin, confirmed by email that JIT will not publish a final report which will be made public. Once the investigation has finished the results will be handed over to a court of justice. Untill today there is no information about which court will perform the prosecution."

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/jit-there-will-be-no-public-release-of-a-final-report-on-mh17/

   Zou ook heel vreemd zijn om de resultaten van een strafrechtelijk onderzoek naar buiten te brengen nog voor de zaak is voorgekomen.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   Dat het JIT niet publiekelijk met haar rapport naar buiten komt heeft een andere oorzaak. Er bestaat namelijk geen consensus over de oorzaak en de schuldigen. Australische onderzoekers hebben al aangegeven niet achter het BUK verhaal te staan.

   Het NDA treedt in werking!

   Verwijderen
  4. @ LGK

   "Blijft lachen hier met Putin lovers"

   Begrijp het, de argumenten zijn al weer op. De mazzel.

   Verwijderen
  5. Ik houd niet van complottheorieën die, by design, eindeloos lang duren en verzanden in, hooguit, een schikking voor de nabestaanden.

   Ook houd ik niet van het over de rug van slachtoffers en nabestaanden heen praten door politici en journalisten.

   En wat mezelf betreft, wat gaat mij MH17 aan? Hoewel ik uit een eerdere draad hierover met Joop begrijp dat je daar ook anders over kunt denken. En daar zit wat in.... Om kostte wat het kost een discussie om zeep te willen helpen, zoals hierboven weer door een zekere getracht wordt, is niet iets wat ik ambieer. Maar mijn F score is dan ook laag (zie: http://www.anesi.com/fscale.htm).

   Over het van de draad raken zeg!

   Het geheim van MH17 is net zoiets als Kurt Vonnegut het in slaughterhouse five (briljant boek) verwoord, een tiental jaar later na het bombardement op Dresden.

   I wrote the Air Force, asking for details about the raid on Dresden, who ordered it, how many planes did it, why they did it, what desirable results there had been and so on. I was answered by a man in public relations. He said that he was sorry, but that information was top secret still.

   I read the letter out loud to my wife, and I said, 'Secret. My God-from whom?'

   Zo ook met MH17. Weten we nou echt niet wat er is gebeurd? Weten we echt niet dat we keihard zijn voorgelogen door onze politici en staatsmedia over dat Rusland hier, waarschijnlijk, achter zat? En dat er geen alternatieve dader is aldus onze vrienden van de kwaliteitsmedia (NOS, VK, NRC)?

   Zie hier (https://m.youtube.com/watch?v=sNliQMlG5qw) bv Kerry op Youtube, daags na de aanslag op MH17 waarin hij zegt dat de VS over beelden beschikken die aantonen waar 'het' vandaan kwam, op welk moment 'het' werd afgeschoten, en de beschuldiging dat Rusland hier waarschijnlijk achter zit ('We are not drawing the final conclusion here, but....') Breeduit uitgemeten in de media. En 2 jaar na dato is een ding zeker, die beelden krijg we nooit van Kerry te zien. Anders hadden we ze al lang gezien.

   Maar de laatste 7 seconden zijn het interessantste onderdeel van het interview met Kerry als je het mij vraagt. En aangezien je die laatste 7 seconden vrijwel nooit terug hoort (kan het me niet herinneren), is hier een transcript:

   'The lack of acces, David, makes its own statement about culpability and responsibility.'

   Zegt Kerry.

   En dan weten we nog steeds niet wie er achter het neerhalen van MH17 zit?

   Verwijderen
  6. @ Willem Willem

   Je schrijft:

   "En wat mezelf betreft, wat gaat mij MH17 aan?"

   en daarna:

   "Zo ook met MH17. Weten we nou echt niet wat er is gebeurd? Weten we echt niet dat we keihard zijn voorgelogen door onze politici en staatsmedia over dat Rusland hier, waarschijnlijk, achter zat? En dat er geen alternatieve dader is aldus onze vrienden van de kwaliteitsmedia (NOS, VK, NRC)?"

   Als dat laatste een feit is dan is alleen dat al toch hetgene wat ons MH17 aangaat?   Verwijderen
  7. "net zoals het de mening is van de schrijven van het artikel dat maleisie en Rusland een JIT zijn"

   O, dus nu geef je toe dat het de woorden van de schrijver zijn en niet van Razak! Razak kon dat ook niet bedoelt hebben als er helemaal geen JIT rapport in oktober wordt geopenbaard! Blijft maar één conclusie over, Razak bedoelde dus de bevindingen van de Maleisische/Russische onderzoeken!

   Verwijderen
  8. Hierom wordt het JIT rapport niet vrijgegeven! Er bestaat namelijk geen CONSENSUS tussen de partijen, die in een brief van Julie Bishop worden genoemd!

   https://daliamaelachlan.files.wordpress.com/2014/11/mh17-letter-blurred.jpg

   Aan stront eigenwijze bloggers hebben wij niets!

   After testifying for the first time in an international court, Detective Superintendent Andrew Donoghoe, the senior Australian policeman in the international MH17 investigation, said a “tougher standard than the DSB report” is required before the criminal investigation can identify the weapon which brought the aircraft down, or pinpoint the perpetrators. Their criminal investigation will continue into 2016, Donoghoe told the Victorian Coroners Court (lead image) on Tuesday morning. He and other international investigators are unconvinced by reports from the US and Ukrainian governments, and by the DSB, of a Buk missile firing. “Dutch prosecutors require conclusive evidence on other types of missile,” Donoghoe said, intimating that “initial information that the aircraft was shot down by a [Buk] surface to air missile” did not meet the Australian or international standard of evidence.

   Verwijderen
  9. En zorg is voor een ban voor die nitwits, @Blik!

   Verwijderen
  10. Om in LGK's eigen woorden te blijven;

   "Hiermee ga je behoorlijk af, LGK!"

   Verwijderen
  11. Ach gut, weer alle post weghalen

   blik weet diep van binnen dat hij een leugenaar is

   Want repliek heeft hij niet

   Als je denkt de waarheid in pacht te hebben dan verdedig je die

   Blijkt dus dat blik weet dat hij keugens verspreid

   Verwijderen
  12. LOL joop
   "Er bestaat namelijk geen CONSENSUS tussen de partijen,"

   Dat heeft er niks mee te maken

   NDA gaat alleen over ingebrachte info
   Niet over de conclusie daaruit

   Maar u heeft al laten zien geen verstand te hebben van
   - jurische zaken
   - strafrecht
   - journalistiek
   - er was er nog eentje

   Verwijderen
  13. LOL

   "He and other international investigators are unconvinced by reports from the US and Ukrainian governments, and by the DSB, of a Buk missile firing."

   En deze zin is uit 2014

   LOL

   Zelfs Almaz zei dat het een buk was

   En hiermee zei Kremlin dat het een buk was

   LOL

   Verwijderen
  14. "Dat heeft er niks mee te maken"

   Dan heb jij de brief van Julie Bishop niet begrepen, stuk triefel die je bent!

   Verwijderen
  15. "En deze zin is uit 2014"

   Je begaat weer een blunder!

   Verwijderen
 16. blik

  uw post is nu wel behoorlijk achterhaald

  Eerst afgeven op NOS, blijkt dat die jongen zelfmoord wilde plegen door politie kogels
  In lijn met hoe zijn vader is omgekomen

  Hiermee ga je behoorlijk af

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat iemand dood wil, betekent niet dat je dan iemand maar dood moet schieten. Geldt ook voor politiemensen. En wie zegt dat die jongen dood wilde? Hoe scoor jij eigenlijk op die F scale?

   Verwijderen
  2. Je hebt willen en willen en vlagen van verstandsverbijstering. En het nieuws over die jongen in Schiedam hoef je niet te volgen om te weten dat dat drama belangrijker nieuws is dan de aanhouding van Typhoon. Ik herhaal bovengenoemde vraag.

   Verwijderen

  3. Willem,
   ik heb hierboven gereageerd op jouw post waarin je over Adorno (F-scale) spreekt. (post 1 juni 23 uur. reactie 2 juni 15 uur)
   Ik ben van mening dat je nog niet achterdochtig genoeg bent.

   Ik ben een trotse conspiracy believer. Zolang je maar kritisch bent. Er is vaak maar één samenzwering die relevant is. De rest is kletskoek.

   ( Mijn 'trots' is geöinspirteerd door Gilad Atzmon, die zei: "I am a proud, self-hating jew."
   Nog een leuke reactie op het verwijt van 'self-hating jew' kwam van Lenni Brenner. "I am sure no one of them ever spoke to my ex-girlfriends. Self-hating... me! Ha Ha Ha ! " )


   Verwijderen
  4. "Hiermee ga je behoorlijk af"
   Blik gaat zich pas zorgen maken op het moment dat hij complimenten gaat krijgen van LGK; dit comment, van hem, weten we op waarde te schatten. Dank LPG.

   Verwijderen
  5. Jammer blik

   Je wilde aandacht vragen voor die jongen zodat je je gal kon spuwen op de politie

   Bleek dus dat die jongen dit zelf uitlokte

   Terecht dat NOS weinig aandacht hieraan besteed

   Verwijderen
  6. Het fascistisch blogje van blik valt nu totaal in duigen

   Eeerst roepen, blijkt het toch anders te zijn

   Triest figuur die blik, alleen maar Kremlin propaganda volgen

   Geen wonder dat hier niemand post

   Verwijderen
 17. Mooie video met Donald Trump. Goede speech op het eind: https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2545030381&feature=iv&src_vid=BuiW_Jagl4U&v=ZJyIztXX3Bs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach gut

  Weer alles gedete,

  Zielig persoon ebnt u die een fascistisch blogje instand wilt houden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kan je beter een leugenaar zijn, nietwaar, Laag bij de grond Gekwalificeerd Karakter?

   Verwijderen
  2. Ha, nu laat u dus zien dat u een leugenaar bent

   Ben blij dat JIT cach aanmaakt wat hier gepost wordt

   Verwijderen
  3. Nee, jij bent de leugenaar, dat heb jij hier op en top bewezen en reken er maar op dat mijn info naar de vaste commissie van de Tweede Kamer voor Buitenlandse Zaken gaat! En jij moet je godverdomme diep schamen alsof jij opkomt voor de nabestaanden van de slachtoffers van MH-17, stuk triefel die je bent. Als ik wist wie jij bent kwam ik persoonlijk je nek omdraaien, weet je dat!

   Verwijderen
  4. "dat heb jij hier op en top bewezen "

   u heeft geen enkel argument wat ik inbracht kunnen ontkrachten


   Uw Pieter
   Daar heb ik ook contact mee, ik heb hem geïnformeerd dat u een extreeem rechts karakter heeft

   Zijn reply was dat hij emails blijft ontvangen maar er niet op ingaat
   Zijn reply was ook dat hij zeer veel email ontvangt die aan Russische kant staan

   Op vraag wat hij daarmee deed liet Pieter in het midden

   Pieter snapt heel goed dat hij door de St Pete Trol fabriek veelvulldig wordt benaderd, omdat hij kritische vragen stelt
   En daar duiken de putin lovers op in

   Verwijderen
  5. joop
   Hiermee vervalt uw argument

   Net zoals die andere posts die u plaatste

   Echter blik vond het modig, zoals N korea protocal, om die te verwijderen

   Verwijderen
  6. "Zijn reply was dat hij emails blijft ontvangen maar er niet op ingaat"

   Mijn emails aan Pieter worden door Pieter keurig beantwoord!

   Verwijderen
  7. Hiermee is bewezen dat dit blog een theekransje is voor fascisten, omdat blik geen weerwoord wilt en nog erger dat niet heeft

   Verwijderen
  8. "u heeft geen enkel argument wat ik inbracht kunnen ontkrachten"

   Ik heb alles van jou über gevoel kunnen ontkrachten, nazi lover!

   Verwijderen
  9. @Laag bij de grond Gekwalificeerd Karakter

   Jij begaat alweer een blunder!

   Verwijderen
 19. Mooie video met Donald Trump. Goede speech op het eind: https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2545030381&feature=iv&src_vid=BuiW_Jagl4U&v=ZJyIztXX3Bs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Voor als U wat melancholisch bent:
  Corry Brokken: Mijn ideaal: https://www.youtube.com/watch?v=vrWzD6ZPhI0
  Conny VandenBosch: Ik ben gelukkig zonder jouw: https://www.youtube.com/watch?v=97zOFvfypNc
  Archie Bunker: https://www.youtube.com/watch?v=NuznDnDlTuI

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn dit fascistische liedjes?

   Het ideaal beeld wat blik wilt verkondigen

   Of nationalistisch dat u uw buurlanden kunt missen

   Ruikt zeer sterk naar AH

   Verwijderen
  2. LGK schrijft:
   Zijn dit fascistische liedjes?

   Het ideaal beeld wat blik wilt verkondigen

   Of nationalistisch dat u uw buurlanden kunt missen

   Ruikt zeer sterk naar AH.

   (Ik herhaal het maar even, want ik hoop dat Blik alle posts van deze LGK consequent verwijdert. )

   Corry Brokken zingt over twee wat oudere geliefden. Hij is een macho die nu oud en gebrekkig is. Zij heeft altijd door zijn machisme heen gekeken en zich er wel aan gestoord. Maar nu heeft ze ook wel een beetje medelijden met hem. Kortom: een heel mooi menselijk liedje, zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden.

   Conny vanden Bosch heeft net haar vriend de deur uit gegooid en geniet van haar vrijheid, prachtig uptempo lied.

   Archie Bunker ( Hoewel onderdeel van de agenda van de Frankfurter School: alle oude waarden belachelijk maken) ziet dat de wereld veranderd. Hij is even racistisch als zijn zwarte buurman, en in feite is dat wat hen bindt : de twee racisten (light version) zoeken steun bij elkaar...
   Leuk toch ?

   Wat dit met Hitler te maken heeft: ik zou het niet weten.
   LGK legt het niet uit.

   Ergo: de man is een trol. Weg er mee.   Verwijderen
  3. @ Jan V

   "Ergo: de man is een trol."

   En bovenal datgene waar hij anderen op dit blog dagelijks ongegrond voor uitscheld: fascist. Zie 'm eens soppen op z'n natte dromen waarin hij politie, AIVD en nu zelfs het JIT in de weer ziet met het monitoren en cachen van Blik; ranzige en zielige intimidatiepogingen van een fantast die het niet kan hebben dat anderen er een mening op na houden die hij niet deelt. Vuilnisman.........

   Verwijderen