zondag 5 juni 2016

NPO en NOS schieten door ondergrens bij berichtgeving Killercop Schiedam

Het is 18:30 uur en menig persoon is in de auto onderweg naar Schiedam. In ieder geval Blik. De NPO op radio 1 komt met het volgende bericht dat door de auto-luidspeakers schelt: "Er is vandaag GEEN protestmars in Schiedam". Twijfel slaat toe. In ieder geval bij Blik. Rechtsom keert maken? Of toch maar doorrijden? Dan komt, in ieder geval bij Blik, de ratio weer terug. Als de NPO zegt dat de protestmars niet doorgaat, dan is de kans groot dat de mars wel gewoon plaatsvindt. Gas geven dus.

Blik rijdt eerst naar het Beatrixpark en daar heerst een serene rust. Zou de NPO dan toch gelijk hebben?

Waar haalt de NPO het vandaan?

Dan gauw naar het station. En ja hoor. Daar staat een aardige menigte. Waar haalt de NPO het vandaan om een half uur voor de officiële aanvang, als de eerste mensen dus vast al aanwezig waren, zo'n bericht de ether in te slingeren? Het tekent het complete failliet van met name NPO en NOS betreffende de berichtgeving rondom het doodschieten van de 21-jarige ongewapende Mitchel Winters. Dat begon al bij het begin, door het item ver weg midden in het journaal met 40 seconden weg te moffelen met enkel een politie-woordvoerder aan het woord. Daarna kwam dan het verhaal prominent naar voren als zou Mitchel Winters dit zelf gewild hebben. Met dit verhaal werd natuurlijk de aandacht afgeleid van de dader. Slachtoffer en dader werden bijna omgewisseld. Mitchel zou dood willen en zijn wens zou in vervulling zijn gegaan en de arme agent zou er kapot van zijn.

Eén-tweetje

Dan komt het één-tweetje tussen de perceptie-managers van NPO radio en het NOS-journaal van Marcel Gelauff. De radio zorgt voor mist rond het doorgaan, en de NOS heeft dan een alibi om geen verslaggever te sturen en wordt de mars weer weggemoffeld en gedownplayed: "Vanwege de lage opkomst, zo'n 100 man, kon de tocht toch doorgaan". Iedereen kan met de videobeelden zelf gaan tellen, maar waarschijnlijk zit het aantal deelnemers dichter bij 200 dan bij 100 en dan zit de NOS er weer naast, en weer ten faveure van de macht. Waar de NOS en de NPO met het woord beleiden zich zulke zorgen te maken om discriminatie en zorgvuldigheid (Typhoon, Silvana Simons), daar is in het geval van het door een staats-agent doodschieten van de zwarte jongen Mitchel Winters zorgvuldigheid plots helemaal geen item meer.

Openingsspeech Protestmars

Vervolg openingsspeech

Eisenpakket organisatie: Van der Steur moet aftreden en OM en Media moeten excuses aanbieden voor leugens

De organisatoren van de protestmars, waaraan ook familieleden waaronder de moeder deelnemen, leggen hun glasheldere eisen op tafel:

EIS 1. Onafhankelijk onderzoek naar de dood van Mitchel Winters door een commissie aangesteld uit de getroffen gemeenschap. Volledige medewerking van de politie en toegang tot alle relevante dossiers.

EIS 2. De wet uitgebreide identificatieplicht moet worden afgeschaft.

EIS 3. Minister van der Steur moet aftreden.

EIS 4. Wetsvoorstel dat agenten de vrije loop geeft om dodelijk geweld te gebruiken, dient te worden ingetrokken.

EIS 5. Excuses van het OM en de media voor hun berichtgeving rond de moord van Mitchel Winters. De tegenstrijdige berichtgeving en het zaaien van verwarring en haat en leugens is disrespectvol naar de familie, naar de gemeenschap en alle inwoners van dit land.Blik sprak met enkele mensen dicht bij het slachtoffer. Het door hen geschetste beeld was eensluidend: Mitchel Winters die dit gewild zou hebben? Onzin. Het beeld van de rol van de media en de politie tot dusverre: Niet goed. De familie krijgt geen of weinig informatie, terwijl diezelfde politie de media dan wel weer te woord staat. Er zouden 6 kogels gevuurd zijn door drie agenten; één zou op het lichaam gekomen zijn en rechtstreeks in het hart."Politie schande, bloed aan de handen"

Luister HIER het radiobericht van NPO radio 1 van rond 18.30 uur, een half uur voor aanvang van de demonstratie, waarin gesuggereerd wordt dat de demonstratie niet zou door gaan. Item zit rond minuut 27:45.

20 opmerkingen:

 1. De advocaat van de duivel zal waarschijnlijk zeggen: dit is geen vooropgezet plan van de NOS. Men dacht werkelijk bij de NOS dat de protestmars niet door ging toen zij dit nieuws brachten.

  Maar het is alles bij elkaar opgeteld wat het verhaal van die advocaat van de duivel onwaarschijnlijk maakt.

  Onwaarschijnlijk is nog steeds geen bewijs van opzettelijk gedaan, maar wel goede reden om te denken: 'whatever they (NOS) think, think opposite'

  (Losjes gebaseerd op de titel van het boek van Paul Arden, dat je in het geheel hier kunt lezen, ter ontspanning en vermaak: http://www.funandjoyatwork.com/images/think-the-opposite.pdf)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of zoals Fair het zegt: the people are the story- and corporate media are missing it.

  Zie: http://fair.org/home/the-people-are-the-story-and-corporate-media-are-missing-it/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Off topic:
  France’s employment minister Michel Sapin has admitted the country is “totally bankrupt”.

  The unexpected news came during a radio interview yesterday and is thought to have sent the country’s business leaders into a state of shock.
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-is-totally-bankrupt-french-jobs-minister-michel-sapin-embarrasses-francois-hollande-with-8471077.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een pittige aanval op Lavrov en Putin door een Russische journaliste.

  Youtube: Sergei Lavrov Grilled Live on Air by Famous Russian War Reporter
  De tekst is hier te lezen, en begint onder de nachtfoto van een rode vlammenzee: https://southfront.org/lavrov-ukraine-usa-qa/

  De journaliste verwijt Lavrov dat Rusland zat te slapen. De opstand van Maidan was maanden tevoren bekend, zegt ze.
  Terwijl Putin braaf zegt dat de Oekraine soeverein is en Rusland dus niks mag doen, besteden de Amerikanen 5 miljard om een oipstand te genereren, en doen dat met mooie smoezen als 'democratie verbreiden'.
  Lavrov heeft er duidelijk niet van terug.

  Daria Aslamova: Why didn’t we do it? I will tell you why. Because we are constantly sticking to the theory of a sovereign country, which is tying our hands and feet. The Americans have wonderfully developed the theory for humanitarian intervention. The obligation to interfere and so on. All the time that we are talking, sovereign country, and we got ourselves entangled in this. I am not promoting ideology. We also have the moral right to interfere.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. NOS maakt nieuws van non-nieuws inzake MH17

  Gevonden straalbuis op rampplek MH17 was uitlaat van Bukraket
  VANDAAG, 12:05BINNENLAND, BUITENLAND

  "Op de plek in Oekraïne waar bijna twee jaar geleden vlucht MH17 neerstortte, is in de loop van het onderzoek de onderkant van een Bukraket gevonden. In het online-magazine dat het Joint Investigation Team (JIT) vandaag heeft gepubliceerd over het strafrechtelijk onderzoek, is een foto te zien van dit onderdeel."

  Ja, in het online-magazine dat het Joint Investigation Team (JIT, maar dezelfde foto stond eerder ook al in het onderzoeksverslag van DSB dat oktober vorig jaar werd uitgebracht. Op bladzijde 87 om precies te zijn.

  http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/1005/77f9f29c9220rapport-mh17-crash-nl.pdf

  Nieuwswaarde is dus 0,0. Weet de NOS natuurlijk ook wel want verderop lezen we doodleuk:

  "In augustus 2015 maakte onderzoeksleider Fred Westerbeke bekend dat er op de rampplek onderdelen van een Russische Buk-raket waren gevonden. Vorig najaar publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport over de ramp met het toestel van Malaysia Airlines ook al een foto van de "straalbuis van de motor van een raket" die was gevonden in Oekraïne. Dat is dezelfde foto die nu in het magazine staat."

  http://nos.nl/artikel/2109453-gevonden-straalbuis-op-rampplek-mh17-was-uitlaat-van-bukraket.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto is dus geen nieuws en het verhaal achter die foto evenmin, maar dat is voor kranten als NRC en Telegraaf geen reden het nieuws gedachteloos te kopieren.

   Verwijderen
  2. volgens mij ontbreekt woordje "niet"

   Verwijderen
 6. @Dawg,

  Wij kunnen dus genoeglijk aannemen dat het JIT de "aanbevelingen" van Tjibbe Joustra uit het OvV rapport heeft overgenomen. Wordt er nog ergens gesproken over Oekraïense primaire radarbeelden? Zal wel niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat SDR weer even terug was in de vorige draad; zou fijn zijn en gewaardeerd worden als je je iets vaker zou laten zien; zoals je ziet houden we er een strakke comment policy op na. Enkel kwaliteit en ter zake doende blijft staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "The SBU chief said the French suspect had been in touch "with military units fighting in Donbass", a reference to the eastern areas of Luhansk and Donetsk, where pro-Russian rebels have seized large areas of Ukrainian territory."

  http://www.bbc.com/news/world-europe-36460569

  Komt dat even goed uit. Bovendien spreekt hier de chef van de SBU; dus dan is het waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Over dat onderdeel van een BUK dat gevonden is of zou zijn.

  1. Laat ons nooit vergeten dat Kiev met vliegtuigen mensen bombardeerde, en dat het neerschieten van dergelijke vliegtuigen in oorlogstijd dus volledig legitiem is. (Door de mensen die gebombardeerd worden. Het Oekraiense leger heeft geen enkele legitimiteit om zo'n vliegtuig neer te schieten. Zij zouden wel een bommenwerper mogen neerhalen die steden in Oekraïne zou bombarderen)

  2. Als het een BUK was, en als hij door de Donbassers is neergeschoten, dan is er dus niks aan de hand: ze verdedigden zich en hadden blijkbaar niet de goede inschatting gemaakt., en ze hadden niet een volledig radar-systeem dat je nodig hebt om wèl een goede inschatting te maken.

  3. Als het een BUK was en als hij vanuit Rusland is aangevoerd en als hij door Russische deskundigen zou zijn bediend, dan gold hetzelfde: ze hadden geen volledig systeem om goed te peilen welk vliegtuig daar aan kwam.
  Het is in die omstandigheid niet echt verantwoord om te schieten, maar een bommenwerper door laten veroorzaakt ook vele slachtoffers.

  4. Van één ding kunnen we volledig zeker zijn: noch de Donbbassers noch de Russen hebben bewust en willens en wetens een burgervliegtuig neer geschoten. ( De Amerikanen doen dat nu en dan wel, maar de Russen niet. De Amerikanen doen het om de opponent te koeioneren, en omdat ze de Media controleren, kan hen niks gebeuren: 'Ongelukje, sorry." Iedereen gelooft dat.
  De Russen doen dat niet. Ze controleren de wereld-media en de VN etc. niet, en zullen altijd de schuld krijgen.

  5. Als je de 'cui bono' vraag stelt dan is duidelijk dat de MH17 ramp de Neocons ongelooflijk heeft geholpen bij hun streven om Rusland te demoniseren (en daamee klaar voor genocide te maken).
  ( Zoals de Mossad leraar Ephraïm tegen zijn leerling Voctor Ostrovsky zij: 'First we will make a villain out of Saddam, and then we can destroy him'.)

  Tenslotte:
  Van de Lockerbie ramp is bekend dat de Amerikanen evidence geplant hebben: ze hebben zaken aan gebracht die later als bewijs tegen de Libiers is gebruikt. Dit is verklaard door Schotse politie-agenten. Het is bekend bij judge Brown en bij Dr. Swire, de twee mensen die de rechtszaak over Lockerbie in Zeist van de grond kregen, en bij de VN waarnemer, een Duitser, die de Lockerbie trial in Zeist een 'travesty of justice' noemde.
  Het is dus heel goed mogelijk dat dit BUK onderdeel is geplant.
  Over Lockerbie: http://xevolutie.blogspot.nl/2011/08/157-ghadaffi.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A Jan V

   Punt met dit specifieke bericht is dat er helemaal geen sprake van nieuws is. De foto die in het JIT magasin stond, was ook al afgebeeld in het OvV rapport van oktober jl. Het verhaal achter de foto was eveneens bekend en de NOS zelf was daar ook bekend mee blijkt uit het bericht.

   Verwijderen
  2. Hier is de e-zine.

   https://www.om.nl/mh17-ezine-juni2016/index.html

   Verwijderen
  3. @ Dawg,

   Dat had ik begrepen, Dawg. Het is één va de kenmerken van propaganda-media: elke kans grijpen om de propaganda te herhalen.
   Rusland wordt er steeds van beschuldigd dat ze met die Buk te maken hebben. En het wordt nu volledig beschouwd als een moedwillige moord op 300 mensen.
   Ik wilde toch nog eens de realiteit opfrissen: zelfs àls er een BUk van Russische makelij zou zijn gebruikt, en zelfs àls die door Putin zou zijn beschikbaar gesteld, dan nog zou daar eigenlijk weinig op aan te merken zijn! Een volk wordt gebombardeerd door zijn eigen regering, omdat ze etnisch gelijken op het buurland. Welnu: in dat geval heet dat buurland, volgens de VN doctrine van Responsability to Protect, de morele plicht om de gebombardeerde mensen te helpen.

   Dus zelfs al zou aartsleugenaar Bellingcat gelijk hebben, dan nòg is er helemaal niks aan de hand. Niemand met verstand zal durven beweren dat Putin of zijn soldaten met opzet een passagiers-vliegtuig neer wilde schieten (*). Dat levert alleen maar gigantische schade op voor Rusland en geen mm voordeel.
   ( Voor Amerika daarentegen ..... )

   (*) Gek genoeg is dat toch juist wat de propaganda het domme volk heeft wijsgemaakt.
   Zoals Bertrand Russell zei: There is no nonsense so arrant (enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action.

   Verwijderen
  4. 100% Jan. Niets aan toe te voegen. Dit is de kern van de zaak.

   Verwijderen
 10. Obama wil dat Poetin als eerste op het knopje drukt. Eigenlijk was Obama het dus ook van plan maar voor "the sake of history" is het beter als Poetin het eerste drukt!

  http://thesaker.is/obama-slams-door-in-putins-face-says-if-putin-doesnt-want-russias-retaliatory-forces-eliminated-hell-need-to-be-the-one-to-press-the-nuclear-button-first/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Obama Slams Door in Putin’s Face: Says if Putin doesn’t want Russia’s retaliatory forces eliminated, he’ll need to be the one to press the nuclear button first

   Om hier nog even iets op te zeggen;

   Het merendeel van Poetins "retaliatory forces" bestaan uit mobiele lanceersystemen zoals treinen, trucks en onderzeeërs. De "big blow" wordt vanuit silo's en onderzeeërs toegebracht!

   Succes, Nobelprijswinnaar voor de Vrede!

   Verwijderen
 11. De keizer uit de VS stuurt op 7 & 8 juni een ijlbode naar Parijs en Berlijn om uit te leggen hoe belangrijk de Europese sancties op Rusland zijn.

  http://landdestroyer.blogspot.nl/2016/06/everyones-paying-for-americas-war-on.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geheim rapport van Rand Corporation gelekt.

  The document makes chilling reading for the ruthlessness and inhumanity of it’s proposals; words like genocide and ethnic cleanisng are thrown around too frequently in the modern world but in this case, would be appropriate.

  http://www.veteranstoday.com/2016/06/05/confidential-document-on-ukraine-by-rand-corporation-leaked/

  BeantwoordenVerwijderen