dinsdag 28 juni 2016

Eric Corton (Oog op Morgen): zielige loser

Mogen wij dat zeggen? Ja, dat mogen wij zeggen. Zeker als hij die termen (loser) zelf ook bezigt en nog op basis van valse beschuldigingen ook. Terwijl wij er goede argumenten voor hebben. Corton gooit vandaag bij Het Oog op Morgen rimpelingen op de aandelenbeurs, onzekerheid over het vervolg van Brexit, en opgeklopte verhalen over oplevend racisme, in de schoenen van Nigel Farage. Dat alles op een hoop gooiend vindt hij Farage het voorbeeld van een winnaar die een grote loser is.

Opgeklopte racisme hype "na Brexit"

Met name ook het zeer opgeklopte verhaal (bewijzen, bewijzen?!), mede gevoerd door, wie anders?, het NOS-journaal van perceptie-manager Marcel Gelauff, gooit de zielige Corton dan maar gelijk op het conto van Farage. Om hem dan maar gelijk een loser te noemen.

De Progressieven zijn de Conservatieven!

Het is opvallend hoe de "progressieven", Corton in dit geval, bang zijn voor verandering. De Britten menen legitieme gronden te hebben om hun positie in Europa anders in te vullen. Buiten de EU. Het zijn progressieven als Corton, die op papier voor verandering zijn, niets van deze verandering willen hebben. De Britten moeten van hun vast blijven zitten in de niet-functionerende EU. Alles wordt dan uit de kast gehaald om de keuze voor deze Brexit belachelijk te maken ("Brexiters krabben zich achter de oren"), verdacht te maken ("racisme loopt uit de hand"), of ongefundeerd te minachten ("loser").Orwell zal zich weer verbazen. Bij Corton kan het allemaal: Killer = slachtoffer, war = peace, winner = loser.

Bruto Nationaal Produkt leidend?

Wat de staats-journalisten maar niet willen begrijpen, is dat voor sommige burgers, het Bruto Nationaal Produkt niet maatgevend is voor alle politieke beslissingen. De Russen begrijpen bijvoorbeeld prima dat hun hereniging met de Krim door de NATO aangegrepen word voor hun economische oorlog en militaire druk; maar er zijn weinig Russen te vinden die aan die druk zouden willen toegeven. De Britten hebben gekozen voor een Brexit en die stemers zullen zeker begrijpen dat dat gepaard gaat met onzekerheden in het begin. Als Corton morgen de enige juiste beslissing zou nemen te stoppen bij de staatsomroep omdat hij weet dat hij gewoon geheel door de mand is gevallen, dan zal dat de eerste paar weken of maanden best wat onzekerheid in huize Corton brengen, maar daarna zal hij en zijn familie er zeker beter van worden. Voor Lara Rense geldt hetzelfde.

26 opmerkingen:

 1. Pownews neemt wederom normale omgangsvormen NIET in acht en gaat over op stalking:

  http://nieuws.tpo.nl/2016/06/28/schokkende-beelden-persvrijheid-nederland-definitief-einde/

  Gasten gaan letterlijk over lijken; zijn een paar mensen die de door de staat dood gemaakte Mitch Henriquez wllen herdenken; wensen, mede vanuit de organisatie, niet met Pownews te praten. Wat doen die gasten? Gaan lopen zieken en zich dan beroepen op persvrijheid. Ze worden door de organisatoren gezien als opponenten; dan dient de organisatie door de politie beschermd te worden; de politie deed dit, maar helaas ietsjes halfslachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waarom spreken ze zoiezo met corton over dit onderwerp?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. After Brexit Ruble Likely to Become Highly Attractive for Investors
  http://sputniknews.com/business/20160629/1042126978/brexit-ruble-russian-bonds.html

  Roebel niet alleen attractief na Brexit. Is zoiezo een attratieve munt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WHOEAAA.

  TRUE LOVE heeft hij op zijn vingers getattoeëeerd.

  Killer = slachtoffer, war = peace, winner = loser.

  TRUE LOVE = ?...Zelfingenomen bedrieger.


  BeantwoordenVerwijderen
 5. German Chancellor Merkel Says Ukraine’s Accession to EU Off Table
  http://sputniknews.com/europe/20160627/1042022257/merkel-eu-ukraine.html
  @Soros
  Oude sociopaat.Jammer voor jou joh. Ga toch lekker met pensioen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Putin and Erdogan to hold first conversation since Russian jet downing

  More:
  http://tass.ru/en/politics/885257?utm_source=fark&utm_medium=referral&utm_campaign=im

  Erdogan zit diep in de shit. Excuses aanbieden en het boetekleed aan trekken is niks voor een dictator. Opvallend vond ik dat er alleen Erdogan critici aanwezig waren bij de Bilderberg ontmoeting in Duitsland. Gaat Erdogan ijlings naar het andere kamp voor mogelijke bescherming ?. Gaat hij nu pas het spelletje doorkrijgen waar de wallstreet / londense bankiers mee bezig zijn ?. Wil hij alsnog voorkomen dat de Turkse staat uiteenvalt.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, Iwan is na zijn artikel 50 blunder ook weer terug! Voortaan beter je feiten checken eer je ze plaatst, Iwan!

   Verwijderen
  2. Voorziet artikel 50 ook in het bezetten van het Verenigd Koninkrijk door een Europees leger als deze gevormd wordt/is?

   Verwijderen
 7. Blik,
  ik heb geprobeerd de passage te vinden waar jij over spreekt, bij Met het Oog op Morgen, maar ik moet het net hebben gemist.

  Maar ik moet wel zeggen: Als hij Marc Chavannes interviewt, dan vind ik het wel een goed interview, waar velen van ons het mee eens zijn, volgens mij.
  http://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen
  Even naar beneden scrollen: 28 juni. Blokje: Hoe dichten we de kloven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NB: In het blokje waarin hij met Tijn Sadee spreekt vertelt Sadee dat er voor de bühne heel stoer gedaan wordt tegen Engeland ( 'Weg wezen, nu!), maar dat er achter de schermen veel meer geduld is.
   Ook wijst Sadee op de mogelijke nieuwe verkiezingen in Engeland, die toch nog een Brexit zouden kunnen voorkomen.

   Anderzijds zijn sommige bankier wel al serieus bezig om te verkassen.
   Mijn conclusie: niemand weet waar het heen gaat..

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Is het geen goed idee om als kok te solliciteren in het restaurant van de EU, om dan heerlijke verse groenten en fruit te bereiden/serveren bereid met Round-Up?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   "onlangs hebben ze van een 40tal Eu parlementariers bloed getrokken en allemaal hadden ze er glyfosaat inzitten."

   O gelukkig, zijn wij in ieder geval niet de enigen die tumoren aan het kweken zijn voor Big Pharma.

   Verwijderen
 9. Jean Cloot Ill Juncker wil graag het CETA verdrag tekenen zonder toestemming van de nationale parlementen! Weer een goede reden voor een Nexit!

  https://www.kpnvandaag.nl/w3/nieuws-tonenop/woede-over-coup-juncker-rond-handelsverdrag-2.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor wie UK Column via Live Stream wil volgen!

  https://www.youtube.com/watch?v=ncokmFpR0zE

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Jan
  Kijk hier ff vanaf minuut 5:20, gelijk bij zijn eigen openingspraatje:
  http://www.nporadio1.nl/gemist?option=com_nporadio1&view=items&date=2016-06-28

  Bedankt dat je trouwens mijn analyse wilt checken; waardeer ik; laat maar weten wat je ervan vindt als je het nu wel gehoord hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   de passage blijkt helemaal vooraan te staan, tussen 50 seconden en 1 minuut.

   "Nigel Farage stond met een brede grijns in het Europarlement, met in de achterzak een dalende pond, een instortende economie, toenemend racisme in de Engelse straten en het verzoek om op te donderen uit de EU, het levende bewijs dat een winnaar ook een enorme loser kan zijn."

   Dit is zeker een boosaardig commentaar. De suggestie is dat Farage de oorzaak van de ellende is. Dat is niet waar.
   Hij is als de man die een rot gebouw om duwt.

   Ik zal de 4 grote problemen die Corton benoemt koppelen aan diegenen die er de schuld voor dragen:

   --De pond daalt
   omdat de rovers nu wat minder kans zien om het gewone volk te bestelen. Dankzij Farage zal dat minder worden.

   -- Een instortende economie.
   Een economie die bouwt op liquidatie van de maak-industrie, op continu instroom van goedkope arbeidskrachten, en door massa-immighratie de samenhang en loyaliteit van het volk tot een minimum doet dalen, dat is geen economisch model met toekomst. Zodra dat dood lopende model -- door een referendum-- wordt stop gezet, is dat een schok, en zal die economie inzakken. Maar is dat de schuld van degene die 'Halt' zegt?
   Is de ouder die zijn kind niet langer wil verwennen door zijn echtgeno(o)t(e), de slechte ouder?
   Nee natuurlijk!

   -- Het racisme neemt toe omdat de massa-immigratie eindelijk door 'het Volk' als Onjuist is vastgesteld. De mensen komen er achter dat hun onderbuikgevoelens heel legitiem waren, en niet ziekelijk. Dat geeft ze wat 'overmoed' en ze reageren zich ( helaas) af op enkele Polen en moslims die daar rondlopen. Laat ze zich afreageren op de PC spreekbuizen. Op de daders enniet op de mede-slachtoffers. ( Ik kan het niet vaak genoeg herhalen!)

   -- Het verzoek om 'op te donderen uit de EU' is het grote streven van Farage geweest, dus om hem daarom een loser te noemen is krankzinnig.

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat niet alleen, Erdogan geeft hier ook mee toe dat er never nooit geen SU-24 in Turks luchtruim heeft gevlogen, laat staan geschonden!

   Verwijderen
  2. Zo is dat Joop.

   @Matt,
   Dat niet alleen. Oekraïne zal ook met hangende pootjes teruggaan naar Rusland is mijn verwachting. LOL

   Verwijderen
  3. En....hij gaat ook nog eens compensatie betalen aan de familie van de vermoordde piloot en het vliegtuig zelf, waarvan hij zei dat nooit en te nimmer te zullen doen, de windbuil!

   Verwijderen
  4. Er moet veel aan de hand zijn Joop. Ik denk dat Erdogan voorgoed het "westen/NATO" de rug keert. (daarbij ziet Erdogan Europa afbrokkelen of iig diep verdeeld)Ik denk dat hij voor aansluiting bij de SCO kiest. De "elite" heeft Turkije verloren en ik ben bang dat de "elite" KSA ook kwijt raakt. De landen moeten wel, ze zijn verraden door de "elite". Zoals ze iedereen gebruiken en daarna weer afdanken.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Er zijn inderdaad uitspraken van Erdogan die een terughoudendheid richting de EU inhouden (visa vrij reizen in de koelkast/referendum over toetreding EU). Het verlaten van de NAVO zie ik zo 1,2,3 niet gebeuren, mede doordat de Turken een soort van AIPAC-achtige samenwerkingsovereenkomst met de VS hebben. Wat mij betreft mogen zij echter de NAVO verlaten, liever vandaag dan morgen. Trouwens, dat bondgenootschap is toch een lachertje, met 2 bondgenoten (Griekenland/Turkije) die elkaars bloed wel kunnen drinken en waarvan Turkije regelmatig het Griekse luchtruim schendt.

   O, en laten wij vooral het gevalletje Cyprus niet vergeten, waar nog steeds een contingent VN soldaten zijn gelegerd om de Grieks/Turks Cyprioten uit elkaar te houden.

   Verwijderen