donderdag 7 december 2023

Inhaal-minuutjes kunnen Pascal Jansen op rechte pad brengen

Gisterenavond om 19:00 uur werden de resterende 5 minuten en 6 seconden uitgespeeld tussen AZ en NEC. Het was en bleef 1-2. De Nijmegenaren namen de volle buit mee terug naar Gelderland. Meer dan 200 supporters waren meegereist, en hadden zo'n 7 uur over, voor deze ultieme 5 minuttjes.  Clubliefde of, gewoon de reis is net zo belangrijk en leuk als de bestemming!

Aanvallend

AZ had een super aanvallende opstelling gemaakt, met naast Pavlidis een tweede spits, en verdedigers waren vervangen door middenvelders.

Volley

AZ creƫerde in die goede 5 minuten, 2 "mogelijkheden", en 1 dot van een "kans", de volley van Meerdinkop een 6-tal meter van het doel; de bal ging hoog over. Bij een volley heb je een beetje geluk nodig.

Aanvallende impuls

Wij herinneren ons wedstrijden tegen West Ham vorig jaar en Utrecht nog deze week: het wisselen van Jansen gebeurt uiterst behoudend. Tegen Utrecht bracht hij wel nieuwe krachten in, maar geen enkele aanvallende impuls, terwijl je toch kunt zeggen dat AZ met 1-1 achterstond.

Succes

Jansen moet door deze 5 minuutjes toch ook op gedachten gebracht worden, mede ook door het succes van het aanvallende wisselen van de succesvolle Peter Bos en zijn PSV. Zonder Sugawara en met een extra spits erbij, en met wat opportunistische ballen hoog naar voren, had AZ een prima kansenopbrengst. NEC kreeg daarenbij geen enkele kans.

Lef

Kortom, alle reden voor Jansen, om meer lef te tonen in de toekomst. En zo kunnen deze 5 minuutjes, ondanks de 0 punten, wel eens veel gaan opleveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten