donderdag 14 september 2023

FVD: Enige programma dat perspectief biedt

Vandaag 14 September 2023 heeft FVD, bij monde van Thierry Baudet, het verkiezingsprogramma en de lijst van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van November bekend gemaakt.

Het is een dijk van een programma.

Nu zijn de Blik op NOS-journaal volgers slim genoeg om in principe niet af te gaan op "verkiezingsprogramma's", maar veeleer te kijken wat er in de afgelopen tijd gedaan, gezegd en gestemd is. Maar dan is het goed te zien dat Baudet aan beide zijde een goed stuk werk laat zien.

FVD komt met 12 regels voor Nederland, op pagina 7 van hun programma. We pakken er enkele toppers uit:

1. Nederland weer soeverein, uit de EU. Prima!

4. Behoud cash geld.

5. Verbod op transgender propaganda op scholen en in tv-programma's voor de jeugd: top.

7. Vrede in Oekraïne. Nederland treedt op als mediator. (In plaats van aanwakkeraar en olie op het vuur gooien, opruien, zoals Rutte dat doet!). FVD is de enige of één van de weinigen die dit doet!

8. Betaalbare energie. Ophuiden met klimaatbeleid, stikstofbeleid en "duurzaamheid". Fantastisch dit punt. Kappen met dat gezwam, onder welk mom de bevolking collectief verarmd wordt!

12. Ruimte voor ondernemers en lastenverlichting voor iedereen. Belastingvrije voet van eur 30k.
De gecontroleerde media gaat geen aandacht geven aan dit enige echte oppositie-geluid. Het is de beste aanbeveling die je als partij kunt krijgen. Ze zijn bang voor FVD.

2 opmerkingen:

  1. Er is eigenlijk geen andere keus. Ik hoop wel dat de partij echt afscheid heeft genomen van hun eerdere Ayn Rand ideologie (Ramasaurting) en ook contacten met sinofobe crypto-neocon Steve Bannon heeft verbroken.
    Baudet is enorm gegroeid: van een Wilders-kloon corpsballetje is hij blijven lezen en blijven nadenken. Volgens mij heeft hij veel ultra-rechtse veren afgeschud.

    Hij moet wel een enorme bedreiging zijn dat velen hem een fascist noemen, want hij is objectief gezien alleen maaer gematigder en beter geïnformeerd geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De FVD maakt in haar 12-punten programma in ieder geval heel scherpe keuzes op vitale beleidsterreinen. Ik spel geen verkiezingsprogramma's, maar kan me niet herinneren ooit zo'n uitgesproken agenda te hebben gezien. Da's mooi, valt er in ieder geval wat te kiezen op 22 november. Programmapunt (1), hernemen van soevereiniteit en (2), onmiddellijke invoering van een bindend referendum zal voor mij een zwaarwegende reden kunnen zijn om eventueel op de FVD stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen