dinsdag 19 september 2023

Konstantinovka: NOS krabbelt terug n.a.v. New York Times

Blik op NOS-journaal was er als eerste bij om te wijzen op het gezwam van de NOS over de raket-aanval op de markt van Konstantinovka. De NOS, Zelenskiy achterna zwammend, wees direct Rusland aan als schuldige. Nu -mind you- The New York Times stelt dat het Oekraïne zelf was, rest de NOS niks anders dan hun Amerikaanse heren te volgen in dit nieuwe discourse. Natuurlijk nog een beetje omvloerst, het ging zogenaamd om een "verdwaalde luchtafweerraket".

De vraag rijst: waarom nu? Nou, heel simpel, Zelenskiy orchestreerde dit toen hij visite kreeg van Blinken. Nu is Zelenskiy zelf op bezoek in New York, en krijgt hij dus van onder uit de zak. Mogelijk om te voorkomen dat hij te veel poraatjes gaat krijgen. Wat een bende, wat een puinhoop, en wat disrespect voor -notabene eigen- mensenlevens. En wat de NOS betreft, idem, wat een bende, wat een disrespect voor waarheidsvinding, wat een gezwam, wat een slapte. Niemand die de Nederlandse staatsomroep nog serieus neemt.

3 opmerkingen:

 1. De luchtdoelraket die op de markt van Konstantinovka insloeg en explodeerde werd, o.a. aan de hand van de brokstukken, geidentificeerd als afkomstig van een BUK-systeem. Je weet wel.....

  https://openbaararchief.nl/ww3/2023/09/19/oekraiense-buk-raket-veroorzaakte-tragedie-op-de-dpr-markt/

  De door de BUK afgevuurde raketten beschikken over een zelfvernietigingsmechanisme dat, als het doelwit wordt gemist of bij een afzwaaier, de raket in de lucht doet exploderen in plaats van op een marktplaats. Dat mechanisme moet dus, goedschiks of kwaadschiks, niet hebben gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Ukraine’s ‘Biggest Ever’ Storm Shadow Attack Fails Miserably As Russia Learns From Sep 13 Missile Strikes

  In an unprecedented daylight strike on September 20, Ukraine launched 8 Strom Shadows stealth cruise missiles from 11 Su-24M tactical bombers targeting Russia’s Black Sea Fleet (BSF) at Sevastopol.

  Despite the use of sophisticated tactics such as flying low over the Black Sea to escape detection by Russian air defense (AD) systems and the use of 3 AGM-160 MALD decoy missiles, the attack failed completely. Not one Storm Shadow missile struck its target!"

  verder lezen:

  https://www.eurasiantimes.com/ukraines-biggest-ever-storm-shadow-attack-fails-miserably/

  Gisteren weer een aanval op Sebastopol. Dit keer zonder Oekraiense treffers. De door de Oekraiense luchtmacht afgevuurde Storm Shadow kruisraketten werden geleverd. Ongetwijfeld zullen de Britse oorlogsstokers, of ander NAVO-landen de Oekrainers hebben bijgestaan met logistieke steun en bij de operationele planning.

  En zo is de NAVO via de levering van helmen, patronen, houwitsers, ATGM's, en wondertanks opgeschoven naar de levering van de allermodernste kruisraketten die daadwerkelijk gebruikt worden om ver achter het front doelen in Rusland te raken. What could possibly go wrong?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. err: Storm Shadow kruisraketten werden geleverd door de Britten

  BeantwoordenVerwijderen