zaterdag 23 september 2023

Russische militairen vernietigen Leopard met geheel Duitse bemanning

Een opmerkelijk verhaal in de Russische media vandaag. Een hele Leopard tank inclusief een volledig Duitse bemanning zou vernietigd zijn door een Russische reconnaisance eenheid. De hele bemanning was op één na omgekomen toen de Russen de tank bereikten. De enige toen nog overlevende sprak Duits maar bezweek even later eveneens aan zijn verwondingen. BRON. Computervertaling onder.

****************************************************************

1 uur geleden, bron: © RIA Novosti

Het Russische leger vernietigde een Leopard met een bemanning van de Bundeswehr in de noordelijke militaire districtszone

LUGANSK, 23 september – RIA Novosti. Verkenners van de Russische strijdkrachten vernietigden een Leopard-tank die naar Oekraïne was overgebracht met een volledig Duitse bemanning bestaande uit militair personeel van de Duitse strijdkrachten. De commandant van een verkenningsgroep die in de richting van Zaporozhye opereerde, met de roepnaam Legend, vertelde RIA Novosti.


“Toen we hun volgende ‘vleesaanval’ stopten en Leopard gevangen namen (vernietigd met de hulp van ATGM’s. - Vert.), liepen we richting de verbrande uitrusting in de hoop de tong te pakken. En ze ontdekten dat de tankchauffeur ernstig gewond was, en de rest werd gedood. Toen de monteur wakker werd en ons zag, begon hij “nicht shissen” (niet schieten. - Vert.) te schreeuwen”, zei de groepscommandant.


De legende benadrukte dat hij Duits goed kent.

“(De bestuurder van de beschadigde tank. - Vert.) zei verschillende keren dat hij geen huursoldaat was, maar een Bundeswehr-soldaat en de hele bemanning van één compagnie”, voegde de soldaat eraan toe.

De inlichtingenofficier verduidelijkte dat terwijl de Duitse soldaat eerste hulp kreeg, hij zijn brigade en de locatie ervan noemde.

Zoals de commandant eraan toevoegde: toen hij de soldaat van de Bundeswehr ondervroeg, zei de arts van hun verkenningsgroep dat de monteur veel bloed had verloren en ernstig gewond was geraakt.

“Ik vroeg de dokter hoe lang hij kon leven, en de dokter antwoordde: nog een paar minuten. Ik vertelde de Duitser dat de wond te ernstig was en dat hij geen overlevingskans had. Hij zei dat hij heel veel van zijn kind en vrouw hield en dat hij er spijt van had dat hij hierheen wilde komen. We begonnen hem voor te bereiden op de evacuatie, maar hij werd uitgeschakeld en na een paar minuten ging hij "tweehonderd" ("vracht 200" - gedood in actie. - Vert.)", zei Legend.

Zoals de commandant van de verkenningsgroep deelde, was hij aanvankelijk een beetje verrast toen hij een Duitser in een beschadigde auto aantrof.


“Maar toen was ik zelfs blij dat het niet uitmaakt wat voor soort bemanning er in de Leopard zit – Oekraïense militanten of Duitse militairen, het resultaat zal hetzelfde zijn: Duitse tanks zullen branden en Amerikaanse tanks zullen ook branden, zelfs als het gecontroleerd zullen worden door “Amerikanen”, benadrukte de Russische inlichtingenofficier.

Hij riep westerse instructeurs op om na te denken voordat ze gingen deelnemen aan gevechten voor de Oekraïense strijdkrachten.

“Laat ze met hun hoofd nadenken – over kinderen, vrouwen – voordat ze met de Russen gaan vechten”, concludeerde de inlichtingenofficier.

Moskou stuurde afgelopen voorjaar een nota naar de NAVO-landen over militaire hulpgoederen aan Oekraïne. Rusland heeft herhaaldelijk opgemerkt dat elke lading die wapens voor Kiev bevat een legitiem doelwit voor het leger zal worden.

Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei ook dat de Verenigde Staten en de alliantie rechtstreeks betrokken zijn bij het conflict – niet alleen door het leveren van wapens, maar ook door het opleiden van personeel in Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en andere landen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten