maandag 11 september 2023

Marie Therese ter Haar: De strijd tussen Rusland, Oekraïne en het Westen.

Rede van Marie Therese ter Haar uit December 2022, dus eigenlijk al een oudje, maar hij is pas vandaag geplaatst en we kwamen hem per toeval tegen; nog niet helemaal afgekeken, maar Marie Therese staat altijd garant voor een goed betoog.

Rond minuut 6: Amerikanen: "Keep us in; keed the Russians out. Keep the Germans down"

Amerikanen liggen aardig op koers... hoe flikken ze dat??

Rond 1:55
Wisten de mensen maar wat Poroshenko, met toen Yatsenjoek, allemaal aangericht heeft: alle Russische mensen in Odessa van hun post afhalen, de Donbass mensen beloven dat zij en hun kinderen in kelders zullen leven, om nog maar niet te spreken over de clusterbommen die hij afvuurde.

1 opmerking:

 1. Met alle respect voor de mensen in Donbass, maar net als 9/ 11 begint dit voer voor historici te worden.

  De fout lag bij Putin: door zijn 0lympische sportobsessie was hij verblind voor wat er -gedurende 3 maanden!!!- in Kiev op de maidan gebeurde.

  Een beetje steun in november- of ''de groene mannetjes'' slechts een maandje eerder niet naar de Krim, maar naar de maidan te sturen en alle ellende had voorkomen kunnen worden. Geen ''heavenly hundred'', geen 14000 burgers in Donbass, geen 400 000 Ukraiense mannen en geen 50 000 Russische soldaten (geschat met de 1 : 8 formule).

  De trollen op Quora beginnen altijd over de schuldvraag, die zitten met hun kop in een virtuele rechtzaal- en typisch kenmerk van borderline personality disorder.

  In dit stadium is de schuldvraag irrelevant. De volgende stap is over 4-6 weken, wanneer de gevechten min of meer pauzeren.

  Het is een el niño jaar dus de kans op een koude winter is wat minder, maar zeker niet 0. Een zachte winter geeft Ukraine kans om wonden te likken en invaliden, jongens en oude mensen een paar weekjes te trainen. Wie weet ook de vrouwen, want ook die mogen niet meer het land uit. Wat kunnen ze nog krijgen? een paar honderd attackems en waarschijnlijk behoorljk veel drones. De Abram tanks? Dat schijnt nu al niet door te gaan, het zal wel st Juttemis worden.

  Er gaan gerchten dat Zelenski oorlog wil verklaren, en dan Transdnistrië wil proberen aan te vallen.

  Wat Rusland gaat doen weten we niet. Er gaan wel geruchten over een offensief, en de nieuwe 1500 foab glide bom wordt momenteel geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen