maandag 14 december 2020

Welke winkels verruimen morgen hun Aanbod?

Alle winkels worden gesloten...

Maar sommige winkels worden meer gesloten dan andere.

Vrij naar Orwel: Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

In Duitsland gaan vanaf woensdag veel winkels dicht, maar velen blijven ook open. Lees dit citaat uit Bild:

Ab Mittwoch schließen alle Geschäfte und Wochenmärkte, die KEINE Lebensmittel verkaufen. Offen bleiben: Abhol- und Lieferdienste, Getränkemärkte, Reformhäuser, Baby-, Sanitäts- und Tierfachmärkte, Apotheken, Drogerien, Optiker, Hörgeräteakustiker, Tankstellen, Kfz- und Fahrradwerkstätten, Banken, Post, Reinigungen, Waschsalons, Zeitungsverkauf, Weihnachtsbaumverkauf und Großhandel.

Dus, verkoop je bijvoorbeeld kleding, zorg dan dat je Kerstbomen, dranken of babyspulletjes gaat verkopen, waarbij je de kleding als bijzaak beschouwt. Of biologische maiskolfen (we weten nog wel een adresje). Of kranten. De Andere Krant bijvoorbeeld! Bovenstaande geldt voor Duitsland, maar voor Nederland zit iets vergelijkbaars er aan te komen.

Aldi, AH en Jumbo verkopen ook kleding en levensmiddelen, waarom zouden Claudia Sträter, Terstal, C&A of Bristol dat niet ook mogen doen? De Action lijkt er al helemaal klaar voor. Maar wat let de anderen ook de switch te maken? Al is het om te beginnen maar alvast met lekkere eigen, huisgemaakte Appeltaart. Gezond en lekker! En een levensmiddel! Middenstand succes! Laat je niet kisten!

Het zal morgen druk worden met winkels die hun aanbod gaan verruimen. als kledingwinkels dicht moeten, maar winkels die eten en kleding verkopen open mogen blijven, is het niet moeilijk te voorspellen waarmee de kledingwinkels hun aanbod gaan verruimen. Het is ook heel sociaal; want als er meer levensmiddelen-verkooppunten komen, neemt de druk op de andere punten af en dat zal het regime deugd moeten doen. Win-win!

6 opmerkingen:

 1. Zal niet lukken, Blik, wij hebben het hier in België gehad en nu nog, op die essentiële producten na dan want dat werkt niet omdat het totaal geen grondslag heeft.
  Niet essentiële producten werden in de winkel afgeplakt met plastic zeilen en als je toch stiekem iets probeerde mee te smokkelen werd je bij de kassa wel tegengehouden, die mochten enkel voedsel of de toegestane producten aftikken.
  Orwell's boek is een damesromannetje als je het vergelijkt met de huidige toestanden: rijen mensen met muilkorf, minstens 1,5m. van mekaar, in de regen buiten staan aan te schuiven want er mag maar 1 persoon per 10m² naar binnen, je handen eerst grondig wassen met gifalcohol en maximum een half uur binnen winkelen hetgeen dat extra personeelslid bij de ingang heel goed in de gaten houd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt hier nog langer en erger dan in Duitsland. Ze zijn echt compleet gek geworden.


  ['Harde lockdown met ingang van morgen, scholen woensdag dicht'

  Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om 00.00 uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen, zo melden Haagse bronnen aan de NOS. Contactberoepen zoals de kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven.

  Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen. Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt. Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna 10.000.

  Mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven, en liever geen bezoek ontvangen. Het instellen van een avondklok is wel besproken, maar wordt niet ingevoerd.]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet mijn boek.
  Lees een ander boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SDR, testen of mensen die besmet zijn?
  Dat is een wereld van verschil.
  En natuurlijk is de meerderheid er mee eens.
  Een meerderheid die zorgvuldig geselecteerd is van wat dus op het journaal hun zegje mogen doen.
  En de schapen graasden rustig verder, voorgehouden dat het straks weer allemaal beter zal worden.
  Ze hebben echt niet in de gaten dat dit nog maar het begin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genocide? Nanobots? Politici vooraf gevaccineerd (Denk aan de varkensgriep in Deutschland)?

  Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie
  2,38K abonnees

  Elke de Klerk - Arts

  https://www.youtube.com/watch?v=IpiqrRXku-4

  BeantwoordenVerwijderen