maandag 29 juni 2015

Collumn: "De Terreur-deskundige"

Vrijdag jl. was het weer zover. Rob de Wijk van Instituut Clingendael HCSS (voornamelijk door de staat betaald) mocht weer eens aanschuiven bij een staatsuitzending. Nu zat hij bij Jinek om zijn "analyse" te geven over de aanslagen van die dag. Rob werd aangekondigd als "terreur-deskundige". Nu kenden we Rob al als deskundige op velerlei vlak, maar nu is daar dan ook de titel van "terreurdeskundige" nog bijgekomen. Niet mis, voor iemand met enkel HAVO (gokje onzerzijds).

Hoe kom je aan zo'n titel? De originele bespiegelingen van Rob kunnen het helaas niet zijn, want hij doet weinig meer dan het Atlantische NATO verhaal afsteken. Moeten de geesten rijp gemaakt worden om een land binnen te vallen of een regio plat te bombarderen, door de NAVO? Bel Rob en hij regelt er een mooi verhaal bij zodat je het niet meer zou durven om nog iets tegen al die bommen in te brengen!

Maar nu is Rob dus door Jinek zelf gebombardeerd! En wel tot terreurdeskundige! De vraag blijft hoe je aan zo'n titel komt. Misschien is het omdat hij continue de ether terroriseert met zijn praatjes. Zoals gezegd, hij komt enkel met het Atlantische NATO verhaal. Verwacht van Rob geen bespiegelingen dat 9-11 wel eens een inside job zou kunnen zijn. Dat de beelden van het vliegtuig in het Pentagon weinig overtuigend zijn, of dat de Amerikanen wellicht baat hebben bij de terreur van ISIS. Oftewel dat de grootste terreur wellicht staatsterreur is.

De journalistiek is dood. Jinek is dood.

Professor Karel van Wolferen betoogde jl. donderdag dat de Nederlandse journalistiek dood is. De laatste paar krantjes die dit land nog rijk is, bewijzen dat dagelijks. Maar op de tv is er geen betere belichaming van die dode journalistiek dan "Jinek". De angstige Bert Bert van der Veer (nog steeds de leider van het programma?) jaagt al dan niet persoonlijk publiek uit zijn studio. Zelfs als die een uitnodiging op zak hebbben.

Wij weten niet wat Bert voor vandaag voor Jinek bedacht heeft, maar het zou heel goed iets kunnen zijn als het volgende:

1. Pipo de Clown komt langs om terug te blikken op de laatste uitzending 30 jaar geleden.

2. Pino van Sesamstraat komt vertellen over de regenbooguitzending komende woensdag.

3. Frans Bauer stond gisteren op Parkpop in Den Haag en komt daarover vertellen.

Bauer gisteren op Parkpop. Vandaag bij Jinek?

4. Het wordt tropisch warm deze week! Peter Timofeeff komt langs om de details te bespreken en wat dit voor de barbeeque omstandigheden betekent!

5. Dijselbloem en de Jager over de Griekse crisis.

Griekenland

Natuurlijk gaat er bij Jinek vandaag iets over Griekenland bijzitten. Maar hoogst waarschijnklijk weer vanuit het machtsperspectief. Zodat die mooi hun eigen straatje schoon kunnen vegen. Zodat niemand in Nederland op het idee komt om Dijselbloem zijn ontslag te laten nemen vanwege de leugens van zijn voorganger Jan Cees de Jager. Die heeft (als ik het goed heb) 20 miljard euro van de Nederlandse belastingbetaler naar Grieklenland overgemaakt. 20 Miljard! Weet iedereen hoeveel dat is? Voor een economie die wellicht de omvang heeft van de provincie Utrecht met 5 Waddeneilanden??? 20 Miljard betekent elke (ELKE) Nederlander 1000 Euro. Voor een gezin met 2 kinderen zijn dat 4.000 euro.

Ik zou al vreemd staan te kijken als mijn buren aan het eind van de maand langs kwamen met de vraag: "He Blik, ik zit een beetje krap zo tegen het einde van de maand, maar kun je me ff 60 euro lenen?" Menigeen zou dan toch zijn twijffels hebben. Maar als het voor een Griek is en JC de Jager regelt het, dan is 4000 Euro geen eens een thema!!! En al helemaal niet bij Jinek! In ieder geval niet vanuit het perspectief of de Jager ons heeft voorgelicht of opgelicht! "Een uitermate profijtelijke deal, met rente!" We horen het hem nog zeggen!

Bongo Botrako, uit Tarragona, was ook aanwezig op Parkpop. De band speelt maatschappijkritische liedjes. Zoalng die nog in de Spaanse taal verpakt zijn, blijven ze welkom op de Hollandse festivals.

14 opmerkingen:

 1. Griekenland!

  Waarom pakken wij de bron niet en gaan naar het blog van Yanis Varoufakis?

  http://yanisvaroufakis.eu/2015/06/28/as-it-happened-yanis-varoufakis-intervention-during-the-27th-june-2015-eurogroup-meeting/#more-8149

  En als Yanis liegt, dan pakken wij Ewald Engelen er toch bij!

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/32744_vijf_jaar_voorgelogen_over_griekenland/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oligarch: Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ben,

   Vaak is het moeilijk om er niet op te reageren.

   Verwijderen
  2. Is ook zo Joop. Maar het is uitermate onbeschoft wat ze doen en als er niet gereageerd wordt, is de lol er gauw af.

   Verwijderen
  3. hier dood de politie met 5 man een festival bezoeker @Cruel omdat ie een geintje maakte, hou toch op man met je geneuzel, ga je baas vragen voor overplaatsing, je bent het niet eens ,prima maar rot lekker op, lekker met je vriendjes van rey c.s spelen

   Verwijderen
 3. Obama explained that Putin is "in pursuit of a wrong-headed desire to recreate the glories of the Soviet empire."

  However, the president failed to disclose how he knows that Putin has territorial conquest on the agenda. Putin denies it. How do we know who's right?

  http://us-russia.org/3289-ukraine-who-invaded-who.html

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ben,

   Simpel te beantwoorden. Heb jij weleens een Russisch document of denktank gezien waarin geschreven of gesproken wordt dat de Russen een wereldhegemonie nastreven? Ik heb Poetin wel horen zeggen dat hij een soeverein Rusland nastreeft zonder een VS vazal te zijn. Er was trouwens een Amerikaanse senator die heeft gezegd dat Poetin de New World Order had verraden. Amerika gaat dan huilie, huilie doen,maar een Gentlemen's Agreement dat zij de NAVO niet verder naar het oosten uitbreiden dat lappen zij aan hun laars.

   http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/06/very-interesting-admission-by-senior-us.html

   Verwijderen
 4. Wat ook zo leuk is dat de money masters uit Londen en New York de Roebel waardeloos hebben willen maken en dat daardoor inderdaad de roebel wat gedaald is. (Rusland had al meer dan 100 miljoen dollar van zijn reserves gebruikt om de val van de roebel te stoppen en niets leek te helpen om de val te stoppen. Pas toen de rente naar 17% ging werd de val gestopt. Daar hadden ze in Londen en New York niet van terug en mislukte hun plan om de roebel waardeloost te maken. Sorry bankiers het is geen 1998 meer. Het is nu 2015)
  Gevolg van de goedkope roebel is dat Rusland zich rot lacht met al die wapen orders en al die orders voor kerncentrales. Die aanval pakt wederom verkeerd uit voor de oligarchy uit Londen en New York.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leading Russian public intellectual and politician Nikolai Starikov recently spoke about the fundamental differences between Russian and Anglo Saxon cultures.

  According to Starikov, the two civilizations have ‘mental codes’ that govern each one’s collective behavior. Whereas Russians have traditionally been more inclined to view other people as equals, Anglo Saxons have always been more inclined to look upon others as inferiors. This poisonous mindset manifests itself in all kinds of evil, ranging from discrimination and demonization of others, to war, and even to campaigns of genocide.

  Dit is zeer correct en heeft vooral te maken met en geresulteerd in ons koloniale verleden. Racisme is een basishouding van het wilde westen.

  http://russia-insider.com/en/politics/russian-intellectual-nikolai-starikov-difference-between-russian-and-western-civilizations

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een iraanse nieuwsbron, dus nog even afwachten.
  Saudi's Aid Cargo to Yemen Was HIV-Infected
  http://en.alalam.ir/news/1715474
  Hulpgoederen besmet met HIV

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer eens een doekje open over het wilde westen:
  http://thesaker.is/crosstalk-minsk-2-0-rip/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ook zien dat de gehele pers in het wilde westen in een staat van ontbinding is.

   Verwijderen
 8. oligarch: Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

  BeantwoordenVerwijderen