vrijdag 26 juni 2015

"Nederlandse journalistiek is Dood!" Verslag Oekraine debat de Balie

Gisteren, donderdag 25 juni 2015, was het zover, de eerste door Auke en Johan georganiseerde journalistieke bijeenkomst. Lokatie: de Balie, Leidseplein, Amsterdam. Onderwerp: de Oekraïne en de rol van de media in dit thema. Sprekers: Prof. Karel van Wolferen, Dr. Jan van der Putten en Joost Niemöller. Meer info over hen, HIER.

De zaal was afgeladen vol, de sprekers verfrissend als je het afzet tegen het monotone anti-Rusland geluid van de betaalde staats- en concernjournalisten en het debat in het laatste deel van de avond soms verhit.

Na een kort voorstelrondje van Auke, namen de sprekers het woord, en ze begonnen met een breed fundament te leggen voordat ze bij de Oekraine kwamen en de rol van de media besproken werd. Het maakte de avond niet minder interessant.

Jan van der Putten, klassicus van oorsprong zoals hij zelf aangaf, haalde de Val van Tucides aan. Dat was een conflict in het oude Griekenland tussen de zittende macht Athene, die er alles aan deed om Sparta, de opkomende tijger, het leven zuur te maken. Een duidelijke verwijzing naar het gedrag van de Verenigde Staten in het heden. Van der Putte vertelde hoe hij destijds ten tijde van de moord op Allende ontslagen werd bij het NRC omdat hij zich te weinig hield aan de Atlantische lijn van kissinger.Niet actueel

Joost Niemöller vertelde over zijn ervaringen met de media naar aanleiding van zijn boek over de MH17. Hij stelt dat het MH17 onderzoek van geen kant deugt. Het wordt door Kiev georganiseerd. Niet door Nederland. Hij had in zijn boek argumenten van Rusland opgenomen (niet zijn argumenten) waarom Oekraine het neerhalen geregeld zou hebben. Niemöller werd platgebeld door alle denkbare media. Er was geen talkshow die hem niet belde. Echter, in alle gevallen verliep contact met die media volgens een vast stramien. En dat was dat nadat de redakteur de zaak met zijn hoofdredactie had besproken, Niemöller na zo'n 3 uur werd teruggebeld door dezelfde redakteur, in een compleet andere stemming, met de mededeling dat het onderwerp "niet actueel" zou zijn.

Over de berichtgeving die dan wel de media haalt stelt Niemöller: "Er zijn zoveel voorbeelden dat het vooringenomen is." en: "De Russische propaganda is heilig in vergelijking met zijn Westerse tegenhanger."

Niemöller uitte zijn verbazing dat aan een belangrijke persconferentie in Rusland, waarin een uur lang werd betoogd dat het een Oekraïense jager was, in nederland geen woord is besteed. Niemöller: "Geen woord hierover in Nederland! Het is nog erger dan in de Koude Oorlog." Karel van Wolferen kon het niet anders dan volledig met Niemöller eens zijn: "Dat mag je wel zeggen!".De Nederlandse journalistiek is dood

Karel van Wolferen zat vanaf de begin jaren '60 in Tokio en bereisde voor het NRC Azië van India tot Japan. Hij was in eerste instantie ook Atlantisist. Dacht altijd dat de VS het goede voor heeft. En dat Rusland en China, wellicht, een gevaar konden vormen. Er was toen ook wel sprake van overdrijving en misverstanden. Maar nu.... van Wolferen spreekt regelmatig met NRC-redakteuren en die kunnen ook niet geloven wat er met die krant en bijvoorbeeld met de Volkskrant aan de hand is. De Nederlandse journalistiek is dood.

Gevaarlijke situatie

We zitten nu in een situatie die nog niet eerder gekend is. Over de Geo-politiek worden we geheel NIET ingelicht. We worden enkel gevoed met fantasiën. De demonisering van Putin neemt zeer ernstige vormen aan. Het komt vanuit de VS en loopt via Groot Britanië. Dit is nieuw en gevaarlijk. Kleine dingen kunnen in zo'n situatie tot grote gevolgen leiden. Van Wolferen verwees hierbij naar de Eerste Wereldoorlog. Hij sprak over de staatsgreep in Oekraine en de oprukkende NAVO tot aan de grenzen van Rusland. De VS heeft ook de regime change in Japan bewerkstelligd waarbij ze de pro-China regering verdreven hebben. Het resultaat is wel dat ze de Russen en de Chinesen in elkaars armen hebben gedreven.

Van Wolferen vertelde verder dat vanuit de Westerse media moderniseren = verwestersen, en de nieuwe zijderoute die eraan zit te komen waaraan miljarden mensen wonen.

Putin is in het Westen de gebeten hond omdat hij zich niet houdt aan de Neo-Liberale mores. De westerse pers sprak in de Sovjet tijd met dissidenten en nu krijgt Kasparov 3 pagina's in de krant om zijn (anti-Russische, red.) zaak te bepleiten.

Onder Bush is de Wolfowitz doctrine tot leven gekomen. Die komt er in het kort op neer dat de VS zich zo mag ontwikkelen dat het de VS naar de troon zou kunnen stoten. Een heel (militair-industrieel) complex dat gestoeld was op de Koude oorlog moest gevoed blijven worden. Dus moesten er nieuwe vijanden komen. De VS zijn verslaafd aan vijanden! Aldus van Wolferen.

Veelzeggend: Timmermans niet naar rampplek maar naar Kiev

Verder werd de houding van Frans Timmermans haarfijn exposed: "Timmermand reisde niet naar de rampplek van de MH17, maar naar Kiev". Niemöller gaf aan dat het werk van het Nederlandse Rusland journaille even verwerpelijk als knap is: "In Kiev wordt een coup gepleegd maar in Nederland weet niemand iets van de acties van Victoria Nuland. CIA busjes met snipers op Maidan, waarvan de beelden gewoon op youtube circuleren: zie je in Nederland bij het NRC of waar dan ook niets van. De VS kennen het trucje prima, noem alles democratie!" Blik kan hier nog aan toevoegen: 48 Mensen kunnen in odessa op 2 mei 2014 1 voor 1 afgeslacht worden, maar in Nederland weet niemand daar iets van.

In het afsluitende deel kwamen de bases rondom Griekenland aan de orde, met name die in Kosovo. De VS heeft volgens het pannel niet minder dan 800 bases in de wereld en nog eens 200 geheime. Ook gaf het pannel aan eerder een gewapend conflict VS-China te zien, dan VS-Rusland.

"Jullie zijn niet objectief!"

Daarna kwam er een vragenrondje vanuit het publiek waarbij ook verwijten aan het pannel geuit werden "Jullie zijn niet objectief!" (Had geen enkel pannel-lid ook gepretendeerd te zijn; en welke persoon is nou objectief? Is niet iedereen subjectief, als is het alleen maar door het feit waar iemand geboren en opgegroeid is?). Ook kwam er nog wat gemor uit de zaal van een Poolse dame. Die leek het niet te kunnen verkroppen dat de Krim herenigd is met Rusland. Zij dacht dat het "een aanval van de Russen was". Vanuit het pannel werd uitgelegd dat er helemaal geen aanval was, en dat de Russen er al lang zaten (in Sebastopol).We kwamen ook Willy Klinkenberg tegen (zie foto boven). Hij liep opvallend zonder schoeisel en gaf aan dat al jaren te doen. Hij had destijds problemen aan zijn knie en de doktoren hadden die eigenlijk al opgegeven en gaven hem hints om zich op rollators te oriënteren. Willy werd niet erg enthousiast van het idee achter een rollator aan te lopen en kwam zo op deze blootvoet-methode. "Het maakt de voeten en de benen beresterk, en ik heb nergens meer last van". Iemand met hielspoor vroeg hem of het ook daartegen kan werken: "Circa 3 maanden op blote voeten en je bent ervan af." Aldus Klinkenberg, wiens vader trouwens biograaf van Prins Bernhard was en ook daar kan Willy interessant over vertellen.

173 opmerkingen:

 1. "CIA busjes met snipers op Maidan, waarvan de beelden gewoon op youtube circuleren"

  Nou, daar heeft blik vast wel een linkje van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ontkent @LGK dat de CIA überhaupt bestaat en kunnen er daarom ook geen CIA martelkampen bestaan, zo her en der in Europa. Redition Flights hebben ook nooit plaatsgevonden, zelfs al heeft onze premier erkent dat die hebben plaatsgevonden. En de CIA is al helemaal niet actief in Polen. Ach, eigenlijk weet @LGK helemaal niet wie de ambtenaren zijn in de VS ambassades all over the world, het zijn gewoon ambtenaartjes voor @LGK.

   Zo weet @LGK ook niet dat "imagery" beelden zijn die door een "image" worden opgeroepen. Volgens de logica van @LGK zijn het twee verschillende woorden, dus moeten zij ook twee verschillende betekenissen hebben maar dat zij gerelateerd zijn aan elkaar, dát ontgaat de "slimme" mens @LGK.

   Jawel, @LGK schaart zichzelf onder de "slimme" mensen, vandaar dat hij een zeer grote fan is van amateur prutser Bellingcat. Van een "slim" mens zoals @LGK, zou je verwachten dat hij de kant van experts kiest maar niets is minder waar. Hij kiest precies die kant waaruit moet blijken dat MH-17 door separatisten, met behulp van de Russen, door een BUK naar beneden is gehaald. Rusland is voor @LGK dus ook de aartsleugenaar bij uitstek. @LGK heeft het niet over Ivo Opstelten of John Kerry als leugenaars, dát zijn de goeie, volgens @LGK, nee het is Poetin die het gedaan heeft.

   Over het NDA is @LGK ook al zo relativerend. De hele Nederlandse pers viel er over maar voor @LGK was het de gewoonste zaak van wereld dat er een geheimhoudingsverklariing wordt opgesteld, waarin alle partijen hun veto kunnen uitspreken als de conclusie van het onderzoek hen niet bevalt.

   Volgens @LGK waren het ook de Russen die gegevens in Wikipedia over de vlieghoogte van de SU-25 wijzigden. Van een geschiedenis over wijzigingen die zijn gemaakt in Wikipedia omtrent de vlieghoogte van de SU-25, is geen enkele sprake. Op de Nederlandse Wikipedia werden alle technische specificaties voor mijn ogen verwijderd. Die wijzigingen vonden overigens plaats na de Russische persconferentie van 21 juli 2014, waarin melding werd gemaakt over de aanwezigheid van Oekraïense gevechtsvliegtuigen in de buurt van MH-17. Nadat de BBC een ooggetuigenverslag van haar website had verwijdert, zou je toch gaan denken dat er bij "slimme" mensen een lampje moet gaan branden, niet bij @LGK. Hij stort zich vol op de complottheorie van Bellingcat dat er een konvooi met BUK's onderweg is van het Russische Koersk naar de Oekraïense grens, om daar van de aardbodem te verdwijnen. Plotseling duikt de BUK weer op op een gestolen dieplader (de oorspronkelijke dieplader van het konvooi uit Koersk heeft de betreffende BUK waarschijnlijk bij de Oekraïense grens afgezet met de mededeling; vanaf hier moet je zelf maar voor verder vervoer zorgen, jat maar een dieplader op Oekraïens grondgebied of zo. Ja echt, je kan het niet verzinnen maar Bellingcat wel en als het voorgaande scenario niet klopt, dan verzinnen wij gewoon een ander scenario en van elk scenario hebben wij satellietbeelden waarmee wij het kunnen bewijzen, echt waar. Als het maar separatisten zijn die hulp van de Russen hebben gehad en het mag vooral geen Oekraïense BUK en zeker geen SU-25 zijn.

   Tja, dat is in een notendop @LGK, die zichzelf schaart bij "het slimmere deel" van de bevolking omdat de statistiek dat zegt (@LGK weet nog niet dat een statistiek een leugentabelletje is die je, naar gelang je wensen, zo aan kunt passen dat je er het gewenste resultaat uit krijgt) en daarbij zit hij ook nog eens rechts van het tweede kwartiel.

   http://www.zerohedge.com/news/2014-03-05/behind-kiev-snipers-it-was-somebody-new-coaltion-stunning-new-leak-reveals-truth

   http://www.globalresearch.ca/leaked-telephone-conversation-ukraine-sniper-killings-of-opposition-protesters-ordered-by-opposition-leaders-blamed-on-yanukovych/5372013?print=1

   http://www.blacklistednews.com/Kiev_Snipers_Trained_by_CIA,_Polish_Secret_Service_claims_Polish_MP/43614/0/38/38/Y/M.html

   Verwijderen
  2. CIA en?

   Kerry zegt 'imagery' als hij het over radarbeelden heeft
   Dat is iets anders dan 'image' als je het over satbeelden heeft

   Het eerste is een gecreert beeld van iets
   Tweede is een beeld van wat je werkelijk zou kunnen zien

   En nog niet naar de inhoud van de sat belden van Bellingcat gekeken??
   Duidelijk dat op sat foto's van 3 verschillende satellieten een buk staat
   Op die van Rusland, door MoD gedeeld, staat die buk niet.

   Rusland wilde hiermee aantonen dat de buk van UA was die de MH17 heerhaalde,
   Waarom bewerkt Kremlin een sat foto?
   Waarom liegt Kremlin

   NDA, hier heeft u dus helemaal geen verstand van
   NDA geeft land moglijkheid dat ingebrachte info niet openbaar hoeft worden gemaakt. Conclusie kan een NDA niet tegenhouden
   Heb daarover 2 links met u gedeeld.

   Wijzen vlieghoogte door Russen van 7km naar 10km

   https://pressimus.com/Interpreter_Mag/press/3486

   Wijzigen vlieghoogte wiki NL
   Van 7km naar 10km en weer terug naar 7 km binnen een uur
   Zie 16 jan 2015

   https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Soechoj_Soe-25&action=history

   Wijzigen vlieghoogte wiki ENG
   Van 7km naar 10km naar 7 km, binnen 12 minuten
   Op 31 jan 2015

   https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukhoi_Su-25&action=history

   Beide wiki wijzigingen gebruikte de inmiddels beroemde RT docu met hierin de su25 vliegend op 11880 VOET

   Er ging bij mijidd een lampje branden toen ik de BBC docu zag
   DIe vrouwen vertellen precies wat Kremlin 2 dagen eerder zei, met bewolking..
   BBC doorzag dat het Kremlin propaganda was.

   Er zijn zoveel tanks in Rostov gezien en later doken ze op in Donetsk
   Schijnbaar wilt Kremlin niet dat men ziet dat men militairen voertuigen de Donbas inbrengt

   En die dieplader was wel in Donetsk gejat, een sepa gebied.

   'statistiek een leugentabelletje' zoek de bell curve eens op

   Op eerste 2 links ga ik niet eens in omdat die al bekent staan op verspreiden van leugens en propaganda

   kunnen we nu ook uw derde link aan toevoegen.

   Blijkt ook een leugen te zijn

   http://www.stopfake.org/en/tag/snipers-on-the-maidan/

   De hoeveelheid leugens die u post is verbijsterend

   Verwijderen
  3. @LGK.

   "Kerry zegt 'imagery' als hij het over radarbeelden heeft
   Dat is iets anders dan 'image' als je het over satbeelden heeft"

   Uit de video die jij hebt geplaatst van Nieuwsuur, blijkt dat de VS wél over satellietbeelden beschikken, terwijl jij dat ontkent. Jij bent nu dus bewust een rookgordijn aan het opwerpen om je eigen leugens af te dekken, iets waarvan ik jou vanaf het begin af aan al van hebt beschuldigt en nu bevestig jij je eigen leugen met het plaatsen van een video.

   Ik vind het niet erg om in discussie te gaan met eerlijke mensen, maar aan pathologische leugenaars heb ik een vreselijke hekel en jij bent zo'n vuile vieze gore pathologische leugenaar, die er alles aan gelegen is om zijn gelijk er door te drukken ten koste van de slachtoffers en nabestaanden van MH-17. Jij bent een schoft, weet je dat?

   Verwijderen
  4. Ohh en waar zegt Kerry dat dan?
   Hij zegt dat VS imagery heeft
   Hij zegt nergens sat beelden

   Nee, in Nieuwsuur link ook niet
   kamer heeft vragen gesteld
   VS heeft nooit gezegd dat er sat beelden van lancering zijn
   VS heeft wel gezegd dat ze veel sat beelden van UA hebben, oa met de vele Russische voertuigen en troepen die UA in gaan.

   Dat u begint te schelden laat juist uw falliet zien
   dat heb ik niet nodig om de waarheid hier te posten

   Verwijderen
  5. @LGK.

   "Ohh en waar zegt Kerry dat dan?
   Hij zegt dat VS imagery heeft
   Hij zegt nergens sat beelden"

   Je bent "de lul" @LGK! Het was Janine Hennis die bevestigde, in je eigen geplaatste video, dat de VS over satellietbeelden beschikken en wat jij, als pathologische leugenaar, keer op keer hebt ontkent.

   "Nee, in Nieuwsuur link ook niet
   kamer heeft vragen gesteld
   VS heeft nooit gezegd dat er sat beelden van lancering zijn
   VS heeft wel gezegd dat ze veel sat beelden van UA hebben, oa met de vele Russische voertuigen en troepen die UA in gaan."

   Hier bevestig je dus het rookgordijn wat jij wenst op te werpen om je eigen leugens te verdonkeremanen!

   "Dat u begint te schelden laat juist uw falliet zien
   dat heb ik niet nodig om de waarheid hier te posten"

   Ik heb aangetoond dat jij een vuile vieze gore pathologische leugenaar bent, een aasgier, een onderdeel van het "slimmere" deel van de bevolking die het niet zo nauw neemt met de waarheid, waarom zou jij anders een Bellingcat hoger inschatten dan jezelf? Jij voelt jezelf toch ook superieur aan ons, waarom onderwerp jij je dan aan zo'n nitwit als Bellingcat?

   https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat#cite_note-12

   Verwijderen
  6. Het enige wat u doet is roeptoeteren zonder ook maar enige onderbouwing

   U gaf aan dat Kerry zei dat er sat beelden waren
   Dat blijkt dus niet zo te zijn
   Kerry heeft het over imagery en niet over image
   Waarmee Kerry refereert naar radarbeelden

   "Hier bevestig je dus het rookgordijn wat jij wenst op te werpen om je eigen leugens te verdonkeremanen! "
   Nee, waar zijn die leugens dan
   Het waren kamer vragen
   En die sat beelden heeft NATO ook mbt Russische defensie die binnentrekt in UA

   Uit uw link

   buk 312
   dat is fake en al debunkt
   http://www.stopfake.org/en/fake-ukrainian-army-transported-sam-buk-with-one-missing-rocket-on-the-territory-controlled-by-ukraine/

   "Broadcast the evening prior to MH 17: a Buk-system in training/preparation - complete with radar."
   En?

   "Note the clear conditions compared to the actual conditions at the time MH17 was shot down."
   Nee het was bewolkt, zie
   http://3.bp.blogspot.com/-8hROXKc4UeY/VJiOlFEz4LI/AAAAAAAAYiU/uGkjwoIsK9E/s1600/Buk%2Btrail%2B2.JPG

   "(with and without a blue flash on the cab. With one of the two photos (obviously faked and later removed)"
   En nu beweerd die site dat die2 foto's gefotoshoped zijn
   Naast die blauwstreep die ontbreekt zijn het verschillende vrachtauto's

   Wat een hoop onzin staat er op die link

   Enkele kon ik al zo debunken

   Verwijderen
  7. @LGK.

   Je draait om de hete brij heen @LGK. Jij geeft geen antwoord waarom jij je onderwerpt aan Bellingcat, een amateuristische prutser, terwijl jij jezelf zo hoog inschat? Ik wil daar graag een antwoord op. Ik wil ook antwoord waarom jij een video plaatst die het tegenovergestelde beweert van wat jij beweert.

   Ik heb aangetoond dat jij een pathologische leugenaar bent, die zijn glorie op kosten van slachtoffer en nabestaanden van MH-17 viert. Ik kan je dus met recht een schoft noemen omdat jij de hete brij uit de weg gaat.

   Verwijderen
  8. Ik onderwerp me helemaal niet aan Bellingcat

   U geloofd 1 sat foto van MoD waar geen buk op staat
   Bellingcat toont aan met 3 verschillende satellieten voor en na 17 juli dat die buk daar nog steeds staat

   En als ik zie hoe die buk eruit ziet

   http://4.bp.blogspot.com/-wezTwN6R-Ek/VEVVQXQWikI/AAAAAAAAWlA/8O4LJVio6pg/s1600/v3qmBIluNFw.jpg

   Ziet u de vergelijking met de sat foto's?
   Koepel 45 graden gedraaid

   En Kremlin wilt beweren dat hiermee de MH17 is neergehaald????

   Graag zie ik onderbouwing van u hoe deze buk de MH17 heeft neergehaald

   En kom niet aanzetten dat die gerepareerd is
   Want we weten dat die buk niet van zijn plaats is afgeweest

   Verwijderen
  9. Ook heb ik u aangetoond dat Kremlin de vlieghoogtes van su25 heeft lopen aanpassen

   Ook heb ik u laten zien dat de wijzigingen op wiki NL en ENG over su25

   Daar waar iemand de tekst had aangepast naar vlieghoogte 10km met als bewijs de RT docu
   Deze waren binnen uur weer verwijderd

   Omdat het bewijs een leugen van Kremlin was
   Docu zei dat su25 op 11880 vloog
   Maar hoogtemeter is in voet
   Wat dus werkelijk 3621 meter is

   Waarom verspreid RT die leugen
   Waarom verspreid Kremlin leugens?

   Verwijderen
  10. @LGK,

   Jij onderwerpt je wel aan Bellingcat, terwijl jij jezelf zo hoog acht. Jij draait om de hete brij heen @LGK. Jij bent een pathologische leugenaar @LGK, die zichzelf hoger inschat dan de slachtoffers en nabestaanden van MH-17, daarom bij jij een schoft @LGK.

   Verwijderen
  11. @LGK, De leugens van jou staan niet in vergelijking met die van RT @LGK!
   Jij hebt je eigen leugens exposed in een video die jijzelf geplaatst hebt en nu ben je met "Damage Control" bezig.

   Verwijderen
  12. "Jij draait om de hete brij heen"

   Heeft u nu al eens gekeken naar dat sat analyse van Bellingcat?

   Wat u bent degene die niet op inhoud wilt reageren

   En nu maakt u een denkfout
   Ik schat mezelf niet hoger in dan de slachtoffers
   Dat maakt u ervan

   Ik heb geen idee wie die slachtoffers waren en of die slimmer waren of niet dan ik.
   Gezien dat er een groot aantal nar de aids conf i Australie gingen zaten dat vast wat slimme koppen bij

   De vergelijking tussen mij en slachtoffers maakt u

   Ik snapniet waarom u die erbij haalt?
   En vergezocht argument om in te spelen op mijn emotie?

   En weer schelden....wat een niveau....

   En welke leugens staan in de link?????

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Blik jou stuk mag er ook wezen, zeer goed verwoord wat zoal ter tafel kwam, verhelderend en bemoedigend dat ons compleet denken bevestigd word..
   Leuk om te horen dat @Weird Duk , Volkskrant colums, wèl tegengas durft te geven tegen Putin bashing evenals de panel leden aanwezig. .

   Verwijderen
  2. "dat ons compleet denken bevestigd word."

   U bedoeld?

   dat ons complot denken bevestigd word.

   Verwijderen
  3. @LGK,

   Jij moet gewoon je mond houden, want jij gelooft in een complot dat er een konvooi BUK's vanuit Koersk naar de Oekraïense grens zijn vervoerd en daarna in de lucht zijn opgestegen. Daarnaast geloof jij in je eigen pathologische leugen dat de VS niet beschikken over satellietbeelden, terwijl onze minister van defensie zegt dat die er wel zijn. Je stikt in je eigen leugens en van een "slimmere" mens uit de samenleving had ik een wat "slimmere" reactie verwacht. Maar de "slimmere" mens in jou heeft er geen enkele moeite mee om zichzelf nog verder in de in de shit te trappen. Maar ja, dat is jou keus.

   Verwijderen
  4. Nee, ik geloof niet dat die in de lucht gestegen zijn
   Er is zeer veel Russisch materiaal UA binnen gebracht
   Dat is ook niet allemaal opgemerkt

   Kremlin heeft al lang langs de gehele grens met UA buks staan
   Echter het bereik is niet over geheel sepa gebied
   Dus besloot defensie om er 1 UA in te brengen, om die op een meer forward postitie neer te zetten
   Toen is er wat mis gegaan

   Henis heeft gezegd dat er vast wel sat beelden zijn
   Maar niet over de lancering
   Henis heeft gezegd, als die er zijn, dan zou VS die moeten overhandigen
   Henis heeft niet gezegd dat die er zijn

   Verwijderen
  5. @LGK,

   Jij moet gewoon stoppen met liegen @LGK! Jij hebt je hier zelf als leugenaar weggezet en daar moet je gewoon niet omheen draaien. Ik heb tegen je gezegd dat jij jezelf nog weleens tegen zou komen en dat is nu gebeurd.

   Verwijderen
  6. En welke leugen heb ik nu weer gezegd???
   Ik zie alleen roeptoeteren van uw kant zonder onderbouwing

   Verwijderen

 3. "Nederlandse journalistiek is Dood!"

  Niet mee eens

  Jeroen Akkermans,
  Bewijs voor buk
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bewijs-voor-neerhalen-mh17-door-buk-raket

  Nieuwsuur
  Geen straaljager te zien
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2030649-geen-straaljager-te-zien-op-russische-radarbeelden-mh17.html

  RTL
  Lanceerlocatie en getuigen
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/nieuw-bewijs-mh17#node_1238916

  Nieuwsuur
  Sepa's houden NL onderzoek team tegen
  http://www.npo.nl/nieuwsuur/09-09-2014/VPWON_1220791

  Maar de Russische journalistiek is propaganda

  http://www.npo.nl/argos-tv-medialogica/14-01-2015/VPWON_1234429

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sepa's hielden onderzoek niet tegen. Oekraïense leger hield onderzoek tegen. Ze vielen zonder enige vorm van respect voor de slachtoffers van mh17 het rampgebied binnen, dat tijdens de crash in bezit was van de sepa's. Oekraïners hielden dus het onderzoek naar de oorzaak van mh17 tegen.

   Verwijderen
  2. Vraagje aan LGK en Gruwelman, wat vinden jullie van jullie Ratten-in-het pak VVD cluppie, net weer 4 miljoen witwas geld gevonden bij broertje van Van Rey samen met witwasser Teeven,, zelfs gemeld op staats omroep NOS !
   Ahum. Een pedonetwerk rond Demmink dat afgedekt wordt door Opstelten/Teeven, een koning die geen belasting hoeft te betalen omdat het volgens Ratte te ingewikkeld is.,waar ouderen en geestes zieken moeten boeten (aha erlebnis) om geld vrij te maken voor oorlog ,lekkere democratisch landje.

   Verwijderen
  3. oli
   Zie nieuwsuur 9 sep
   Een leider verklaard daarin dat NL 11 verzoeken heeft gedaan voor toegang
   Alle zijn door sepa's afgewezen

   UA was al langer bezig met ATO
   En OVV heeft later verklaard dat brokstukken niet nodig zijn voor onderzoek, allen als bevestiging

   Verwijderen
  4. Geen idee, VVD is niet mijn partij

   Verwijderen
  5. # LGK

   "Een leider verklaard daarin dat NL 11 verzoeken heeft gedaan voor toegang Alle zijn door sepa's afgewezen"

   Is niet waar. De uitspraak van die leider (Poergin) ging helemaal niet over het verlenen van toegang tot de crashssite. Die had betrekking op een verzoek van de Nederlandse regering dat te maken had met het terugsturen van persoonlijke bezittingen.

   Waarom liegt LGK?

   "UA was al langer bezig met ATO"

   Het offensief dat UA na het neerschieten van MH17 zadelde het leger van Kiev alleen maar op met de onverdedigbare saillant van Debaltseve. Het diende geen enkel militair doel. Het vormde echter wel het alibi voor beschietingen van de crashsite door Kieve.

   "En OVV heeft later verklaard dat brokstukken niet nodig zijn voor onderzoek, allen als bevestiging"

   Welkom in Absurdistan. De aanwijzingen voor een doofpot stapelen zich op zullen we maar zeggen. Nog steeds geen reden voor Kiev om het rampterrein te beschieten. Tenzij ze iets te verbergen hebben natuurlijk.

   Verwijderen
  6. Ohhhh

   En waarom weigert Poergin het terug zenden van persoonlijke bezittingen?????

   "onverdedigbare saillant van Debaltseve"
   Wat 40 km nooreelijker ligt
   Wat een onzin argument

   Verwijderen
  7. En waarom weigert Poergin het terug zenden van persoonlijke bezittingen?????

   Dat kun je zelf terugzien in de uitzending. Met het weigeren van onderzoekers op de crashsite had het in ieder geval niets te maken.

   ""onverdedigbare saillant van Debaltseve"
   Wat 40 km nooreelijker ligt
   Wat een onzin argument"

   Dacht het niet. Kijk bijvoorbeeld maar eens op onderstaande kaartjes van 27 augustus en 17 september. Zie je dat de frontlijn bij Debaltseve helemaal is ingedeukt ten opzichte van de bestaande situatie. Er is een saillant gevormd van waaruit de artillerie van UA de crashssite onder vuur kan nemen.

   http://www.bbc.com/news/world-europe-27308526

   Verwijderen

 4. lol,die Argos.
  Gecontroleerde oppositie. Komt er ooit iemand hoog op de sociale ladder in gevaar door onderzoek van Argos ? Welnee, een keurig clubje gecontroleerde oppositie die het establishment juist moet verdedigen lijkt het wel. Laat staan dat door Argos de agenda van de anglo amerikaanse elite geopenbaard wordt. LOL
  Komen ze met Liz Wahl en Sarah Firth. Die laatste maakt het wel erg bont. Eerst zegt ze: Ik had alle vrijheid om te werken. Ik kreeg een jonge enthousiaste crew mee. Het was fantastisch en daarna zegt ze precies het omgekeerde. Ik moest ieder zinnetje 3x overnieuw doen zodat ik 18 uur moest werken wat ik ook in 6 uur had kunnen doen.

  En argos kun je ook even melden waarom het russische leger in Zuid Ossetië in actie kwam.
  "September 2009: Conclusie EU-onderzoek "Georgië begon"[bewerken]
  Na bijna een jaar komt de EU met de uitkomsten van haar onderzoek naar de oorlog tussen Georgië en Zuid-Ossetië (samen met Rusland) in augustus 2008. De conclusie van het onderzoek naar de schuldvraag luidt dat bewezen is dat Georgië de oorlog (wel degelijk) begonnen is en dat Rusland binnen het internationale recht het recht had om zijn waarnemers te beschermen met militaire kracht. Wel gaf ze aan dat de overschrijding van de grenzen van Zuid-Ossetië door Russische troepen buiten de aanvaardbare grenzen van verdediging (van de Russische waarnemers in Zuid-Ossetië) was. De gelijktijdige verovering van de Kodori-vallei door Abchazische troepen noemde ze niet aanvaardbaar binnen het internationale recht."
  "https://nl.wikipedia.org/wiki/Oorlog_in_Zuid-Osseti%C3%AB_(2008)

  Kortom: Een leuk stukje propaganda van Argos.
  http://www.npo.nl/argos-tv-medialogica/14-01-2015/VPWON_1234429

  Maar de boodschap is duidelijk. RT is een flinke pijn in de kont van de centrale bankiers oligarchy in Londen en New York.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Eerst zegt ze: Ik had alle vrijheid om te werken. Ik kreeg een jonge enthousiaste crew mee. Het was fantastisch en daarna zegt ze precies het omgekeerde."

   Zij was niet de enige die dat overkwam
   Een andere dame die opstapte wegens de leugens die ze moest vertellen, zei ook dat hoge salaris en vele moglijkheden haar enthousiast maakte
   Totdat ze steeds minder mocht uitzenden en haar docu's in vuilnisbak verdwenen.

   Ja,leuke propaganda
   Zuid Ossetië is nog steeds grondgebied van Georgie

   Verwijderen
  2. Argos had moeten zeggen dat na een aanval van georgië in zuid ossetië het russische leger in actie kwam. Zo was het en niet anders. Nu doen ze net of Rusland/Poetin in het conflict om zuid ossetië in 2008 de agressor was. Maar zo was het niet. Zelfs de europese unie heeft geconcludeerd dat in dit conflict georgië de agressor was.

   Argos kan niet eens een zuiver beeld van de situatie overbrengen op zijn publiek. Wat een charlatanten. Echte mannen die man en paard noemen zijn het niet in dat clubje.

   Verwijderen
  3. Wat u weer doet is afleiden van de kern
   Dat RT het propaganda kanaal is van het Kremlin
   Argos heeft beide zijden aan het woord gelaten

   Conclusie kunt u zelf trekken

   Ook Ofcom heeft RT op zijn vingers getikt

   Verwijderen
  4. nou nou, de kant van RT liet argos niet veel aan het woord. Ik schat zo'n 5% van de tijd.

   Verwijderen
  5. En?
   Die kerel herhaalde alleen maar

   Het aantonen dat Rt een Kremlin propaganda kanaal is kost meer tijd

   Verwijderen
 5. LPG, je bewijst keer op keer dat de nederlandse journalistiek dood is. Mors dood. Daarom dalen de oplages en de kijkcijfers zo enorm. In Amerika is de MSM op sterven na dood. (Fox is de enige die het nog aardig doet qua kijkcijfers).'
  Ontken het maar LPG, steek je kop maar in het zand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat MSM terugloopt ben ik met u eens

   bloggers / socail media zijn sterk in opkomst en de toekomst

   Eerder poste ik al MSM links met onderzoekjournalistieknaar MH17

   Ik kan met een veel langere lijst van bloggers komen
   Enkele zijn hier al eens door mij gepost

   Verwijderen
  2. Het westen en amerika in het bijzonder wordt op belangrijke fronten in het militair industriële complex zoals in wapentuig en propaganda gechallenged door Rusland. Het youtube kanaal van RT was het eerste nieuws kanaal dat meer dan 1 miljard kijkers had. Dat doet pijn. Wekt een enorm veel jaloezie op bij de MSM in de westerse wereld.

   Verwijderen
  3. Ik kijk het ook bijna elke dag

   Ik moet wel even weten wat Kremlin de wereld in gooit
   Je moet wel beide kanten horen/zien om een oordeel/mening te kunnen vormen

   Verwijderen
 6. Blik zijn kijkcijfers nemen maar toe. Ieder jaar heeft hij meer views.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blik, goede samenvatting over de bijeenkomst in de Balie.

  Goed om van Karel te horen dat er binnen de NRC redacteuren rondlopen die zich groen en geel ergeren aan de krant. Tsja, ze hebben ook studerende kinderen en ze willen ook op wintersport. Kan alleen door een (zeer) goedbetaalde baan bij een BIlderberg pr afdeling. Russia today betaald ook zeer goed. Deze zender moet de andere kant van het verhaal belichten. Daarom zit ik bij Blik, joost niemoller, zero hedge en andere. Onafhankelijke media.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe kunt u weten of Blik, joost niemoller, zero hedge onafhankelijk zijn

  Dat is alleen uw mening

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Ik verwacht dat ze onafhankeljik zijn.

   Verwijderen
  2. U verwoord het juist; verwacht

   Ik heb al meerdere malen bewezen aangetoond dat ze dat niet zijn

   Verwijderen
  3. Goed gezien Oli. Je kunt veel van me zeggen, maar onafhankelijk ben ik; word door niemand betaald (helaas), door niemand aangestuurd en door niemand gevraagd te doen wat ik op en rond dit blog doe; eigen initiatief, naar aanleiding van Odessa, wat de echte druppel was, en de dood van de Nederlandse journalistiek (helaas, ik kan het niet anders zeggen) bevestigde.

   LGK, word jij betaald voor je activiteiten op dit blog?

   Verwijderen
  4. Je kunt helemaal nooit, niet weten of iets of iemand onafhankelijk is.

   Verwijderen
  5. "Ik heb al meerdere malen bewezen aangetoond dat ze dat niet zijn"

   Kunt u mij nogmaals aantonen dat de door mij genoemde websites wel afhankelijk zijn (van het kremlim of van een andere instantie). Ik ben bang dat het oorverdovend stil zal worden en dat ik op deze vraag geen antwoord ga krijgen.

   De lijntjes van Bellingcat naar Soros zijn open society foundation en naar de NATO zijn wel AANGETOOND en vermeld op deze site.

   Verwijderen
  6. Blijft akelig sitl hier omtrent bovenstaande vraag.

   Verwijderen
 9. Ik was dus ook op de avond aanwezig (maar niet als Jan Verheul) , en ik vond het een heel geslaagde avond.
  Waarom? Omdat de sprekers duidelijk maakten hoe de verhoudingen geopolitiek liggen en als je iets van de Ukraïne oorlog moet weten is het natuurlijk dit: Het heeft niks te maken met een beter lot dat de Ukraïners (uiteraard) verdienen, en àlles met de poging van Amerika om Rusland aan het wankelen te brengen. Om Putin te verdrijven. Om Rusland te isoleren. Om de economische band tussen Rusland en Europa te verbreken.

  De aanval op Rusland was al veel eerder ingezet, lang voor de Maidan protesten: met Pussy Riot, met de diplomaat Borodin in Den Haag, met de Gay Rights movement, met de veel te dure Spelen in Sotchi etc. etc.
  Als je een land wil destabilisteren en vernietigen, dan begin je met de leider zwart te maken. Mossad agent Victor Ostrovsky beschreef hoe Saddam planmatig werd zwartgemaakt, klaar voor destructie:
  "After the bombing of Libya, our friend Qadhafi is sure to stay out of the picture for some time. Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work."
  Dit is wat Ostroovsky van zijn Mossad chef te horen kreeg toen Saddam nog 100% bevriend was met de VS. Zie: http://www.mailstar.net/ostrovsky.html

  Het heeft volgens mij niet zo veel zin om over het lot van de Ukraïners te spreken, en wie nu de oorzaak is van hun malheur: Putin of Kiev of Washington. Het heeft niet zo veel nut om maandenlang welles-nietes discussies te voeren over de MH17 omdat de feiten onvoldoende bekend zijn bij ons om met zekerheid iets zinnigs te kunnen zeggen.
  Het enige dat je er over kan zeggen is dit: Putin en de Sepa's hadden geen enkel motief om 300 mensen uit de lucht te schieten. Wat schieten ze er mee op? Niks. Dus als zij het gedaan hebben,. is het zeker per ongeluk geweest.
  Kiev en Washington hebben als doel om Rusland zwart te maken. Dat is nodig omdat ze eventueel een oorlog tegen dat land willen beginnen. Voor een oorlog heb je steun nodig: dus moet de opponent een soort Hitler zijn. Als je de Media controleert en een gruweldaad pleegt die je met succes op jouw opponent kunt steken, dan 'brand' je dit gegeven , deze haat, in de hersenen van de bevolking. Dat kon de VS, en dat deed de VS, volgens mij. Elke week was er wel iemand die beweerde nieuwe bewijzen te hebben dat Rusland toch voor de MH17 ramp verantwoordelijk was... Dus de VS had èn het motief èn de mogelijkheid om een False Flag te plegen en profijt te trekken uit de MH17 ramp. Dat is wat je er over kunt zeggen.
  Maar je kunt niet zeggen wie het gedaan heeft. Alleen wie er baat bij zou hebben.

  Ik was dus blij dat Joost Niemöller geen detail-verhaal over de MH17 ging houden. En dat de sprekers niet te gedetailleerd over de oorlog in Donbass spraken. Dat zijn allemaal gevolgen van de grote Geopolitieke machtsstrijd tussen de VS ( on its way down, maar nog met een gigantisch leger) en Rusland/China , die normaal gesproken de machtige landen in deze wereld zullen zijn, over 20 jaar.

  En er werd redelijk veel goede informatie gegeven over de hopeloosheid van de huidige media. Ik hoop dat de video-registratie 9 en hetgeluid daarbij) goed is gelukt en dat die binnenkort op youtube zal staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mooie bijdrage Jan.

   "Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work."

   Precies de reden dat Rusland/Poetin RT in de markt hebben gezet.
   Een pro rusland propaganda kanaal tegen de anti rusland propaganda kanalen.
   Door het tegengeluid is het veel moeilijker om Poetin zwart te maken.

   Verwijderen
 10. En exact Jan, Rusland had geen enkel belang bij neerhalen MH17; als ze het al gedaan zouden hebben, dan is het per ongeluk geweest, en hebben de Oekrainerers het op zijn minst geprovoceerd of zijn nalatig geweest, wetende dat ze zelf die regio en burgerbevolking platbombarderen, en dat regelmatig doen zich verschuilend achter burgertoestellen die ze al dan niet bewust over dat gebied leiden. In alle gevallen een criminele daad van Kiev.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hoe kan een su25 die met uitrusting niet boven 5km komt zich verschuilen achter een burgertoestel?

   Leg me dat ens uit?

   Verwijderen
 11. Tja, dit is dus het niveau in Nederland:
  RT reported yesterday that this picture was printed in a Dutch social studies textbook for kids around the age of 15-16. It first came to light when it was printed by a newspaper in 2014. Russia, as you can see, is depicted as some sort of monster or bear with fangs and sharp claws trying to eat Ukraine. Europe is pictured as a benign, scared-looking human just trying to help.
  http://russia-insider.com/en/dutch-school-book-depicts-russia-monster-devouring-ukraine/ri8326?utm_source=Russia+Insider+Daily+Headlines&utm_campaign=f7c577b59b-Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014&utm_medium=email&utm_term=0_c626db089c-f7c577b59b-227204805&ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het absolute kwaad bestaat:
  http://thesaker.is/saker-rant-the-neocons-have-robbed-us-all-from-the-peace-we-wanted-so-much/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hun lakeien zoals de trollen ook.

   Verwijderen
  2. Ja idd, jullie beroven ons van de wereldvrede met jullie oorlogstaal en bijbehorende getrol op flutblogs!!! Blij dat je het zelf ook inziet, dus opdonderen!!

   Verwijderen
  3. En de brabbel is vanzelf maar een trolletje. Veel te onnozel voor wat dan ook.

   Verwijderen
  4. Wel triest dat u nooit inhoudelijk reageert

   U komt gelijk met trol
   Terwijl u zoveel leugens hier heeft gepost die ik debunkt heb

   Verwijderen
  5. Ben,

   in de comments op Sakers 'rant' vind ik dit artikel uit 2011, van Coleen Rowlee: http://www.huffingtonpost.com/coleen-rowley/never-doubt-that-a-small-_b_63408.html
   ( Rowlee is een whistleblower over 911)
   Zij schrijft dan al precies hetzelfde: een paar joodse idioten zullen ons een nucleaire wereldoorlog bezorgen, als we niet onze stinkende en extreme best doen om ze te stoppen.
   Dat is de ernst van de situatie.

   Een recente video met daarin Gilad Atzmon en rabbi Yakoc Shapiro ( beiden joods, uiteraard) komt tot min of meer dezelfde conclusie:
   http://thesaker.is/judaism-vs-jewish-identity-politics-rabbi-yaakov-shapiro-and-gilad-atzmon/

   Vanaf minuut 18 maakt Atzmon duidelijk dat het een joods kenmerk is ( de joodse identiteit) om fanatiek en blind in een idee te geloven en dat over de wereld te verbreiden.
   En hij vindt het levensgevaarlijk.
   Hij noemt als voorbeelden: Communisme, egoïsme, Vrije markt, Holocaust.

   Op 19.40 min. zegt Atzmon: "I believe that we are dealing with a very very dangerous identity. I believe that unless we learn to call a spade a spade
   ( to understand this identity, to understand the ideology, to understand where it aims, what are the origins of this thought )
   we may find ourselves in a much bigger crisis.
   The situation is volatile. It is not just Israel, It is all over the world. You can talk about ISIS, you can talk about Baltimore, you can talk about New York .... when I came to NY 25 years ago, it was a very diverse place... jazzs muzicians could live here and play in the street. They cannot live here anymore. The situation here is unreal.

   We have to learn to identify the problem. To speak about them openly. I believe that here in America your most important .... asset is the First Amendment.(1) If you don't celebrate it, you will go down.

   Ik lees in de woorden van Gilad Atzmon het volgende: "De neocons hebben jullie al van alles wijs gemaakt, en proberen alle waarheid verborgen te houden. Als je daar niet tegen vecht, ben je verloren.'

   Ik zie het precies zo. En de Saker, die altijd een probleem heeft met al te openlijke kritiek op 'de joden', zegt het op een verholen manier natuurlijk ook.

   (1) Over dit First Amendment: The First Amendment to the United States Constitution is part of the Bill of Rights. It ensures against governmental intrusions on the essential personal freedoms - freedom of religion: freedom of the press; free expression; freedom of association; and, freedom of assembly. Regarding free expression, “Congress shall make no law . . . abridging the freedom of speech”.   Verwijderen
  6. @Jan
   Atzmon is een buitengewoon boeiend figuur in het huidig tijdsgewricht:
   http://www.gilad.co.uk/
   Zijn boek over de Joodse kwestie http://www.gilad.co.uk/books/the-wandering-who-zero-books-2011 is buitengewoon goed en ook via FB heb ik regelmatig contact met hem.

   Verwijderen
  7. Ben,

   Ik heb 'The wandering Who' ook in huis, maar ben toch maar halverwege gekomen. Nu moet een boek wel heel erg goed zijn wil ik er doorheen komen, dus dat zegt niet alles.
   Ik vind hem niet altijd zo gemakkelijk te volgen.

   Ik kwam nog een recent artikel van Pepe Escobar tegen die ook al schreef dat die mafkezen van een Neocons in staat zijn een nucelaire oorlog te beginnen, ook al zullen ze die -- volgens Escobar-- glansrijk verliezen. Is dat een vorm van de Samson Option ?

   Vergeet nooit wat Stephen Cohen een half jaar geleden zei: "Tijdens de Koude Oorlog liepen er in het Witte Huis altijd een aantal krtemlinologen rond zoals ikzelf. Men wilde weten hoe Rusland de zaak zag. Nu mogen we niet meer binnen en kunnen zelfs niet meer onze stem laten horen in de MSM. Een zeer gevaarlijke situatie".

   NB: Het Escobar artikel is ook interessant wegens info over wapentuig: http://rt.com/op-edge/269176-pentagon-nato-russia-nuclear-missiles/

   Verwijderen

 13. CALIFORNIA FOLLOWING IN NAZI FOOTSTEPS
  State pushes mandatory vaccines - practically at gunpoint!
  http://www.infowars.com/california-following-in-nazi-footsteps/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. “The primordial interest of the United States, over which for centuries we have fought wars–the First, the Second and Cold Wars–has been the relationship between Germany and Russia, because united there, they’re the only force that could threaten us. And to make sure that that doesn’t happen.” … George Friedman at The Chicago Council on Foreign Affairs.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. The growing conflict between the United States and Russia over the Ukraine conflict is a result of Washington struggling to maintain its hegemony and making “extremely provocative moves” in Eastern Europe, according to an American political and economic scholar.

  “The conflict that Washington has created with Russia is entirely Washington’s doing,” said Paul Craig Roberts, an economist who served as an assistant secretary of the treasury for economic policy in the Ronald Reagan administration.

  “It’s a serious situation in which the United States is driving Europe into a conflict with Russia, and it’s all about the United States protecting its hegemony, protecting its unique power status,” Dr. Roberts told Press TV on Friday.

  “And in order to protect its status, it has to bring tremendous pressure on Russia and also on China in order to try to make those countries accept Washington’s leadership and to comply with Washington’s foreign policies,” he added.

  “So this is a dangerous situation but the fault is entirely in Washington.”

  Dr. Roberts blasted US Deputy Defense Secretary Robert Work for his recent comments in Congress blaming Moscow for the rising tensions in Eastern Europe.

  Speaking to lawmakers in the US House of Representatives, Work said Russia is "playing with fire" by threatening to expand its nuclear weapons arsenal in response to a rising military presence by the United States and its NATO allies near Russian borders.

  “I think the United States Defense Department is confused because it’s Washington that’s playing with fire, not Russia,” Dr. Roberts said.

  “Washington is the one who organized the coup in Ukraine, which is a strategic threat to Russia, Washington is pushing NATO to put more tanks and troops and artillery and missile bases on Russia’s borders,” he said.

  “Washington is involved in color revolutions in Armenia and Kyrgyzstan, Washington has pulled out of the ABM treaty, has announced it is putting ballistic missile bases on Russia’s border, Washington has rewritten American strategic war doctrine to permit preemptive nuclear first-strike,” Roberts observed.

  “All of these are extremely provocative moves by Washington and Russia has been very, very slow to respond, it has been very un-provocative,” he noted.

  http://www.presstv.ir/Detail/2015/06/26/417623/US-playing-with-fire-Russia-Paul-Craig-Roberts

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het enige wat u doet is een copy posten hier

   Nooit enige post gezien van u wat uw verstandelijk capaciteiten laat zien

   Verwijderen
  2. Je geheugen is waarschijnlijk gewist door de drank:
   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/06/het-mh17-drama-en-verantwoordelijkheid.html

   Verwijderen
  3. En enige inhoudelijke reactie op mijn stuk heeft niemand kunnen waarnemen lpg en dat kun je ook helemaal niet.

   Verwijderen
 16. Niemand hier met een eigen mening, ze moeten allemaal weer pro-Russen quoten. Niemand heeft zelf een stel hersens en/of een hart om dingen te onderbouwen of van zichzelf te zeggen. Het is alleen maar napraten van anderen....kortom communistisch tot en met zoals het oude Rusland (Sovjet Unie), gewoon nablaten wat de leider zegt, zo niet volgt gevangenis of de dood....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een stompzinnigheid weer. Hij stijgt tot steeds grotere hoogten.

   Verwijderen
  2. Wie heeft als ENIGE tot nu toe atoom bom gegooid Gruwel ?

   Verwijderen
  3. Ach welja, lekker afdwalen en off topic gaan...bij gebrek aan eigen denken of bij gebrek aan intelligentie maar weer naar de VS wijzen...wees eens creatiever, doe eens aan zelf denken, zelf je verantwoording nemen, zelf je ziel en zaligheid aan het werk zetten. Lukt alweer niet, maar ja, als je het niet hebt kan je het ook niet gebruiken, zoveel is duidelijk. Dit vraag ik al vanaf bijna dag 1 dat ik hier ben, maar nog steeds lukt het niemand!!

   Verwijderen
 17. Wie is met leugens Irak bennen gevallen gruwel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wie hebben die agressie gesteund gruwel ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kunt u ook nhoudelijk reageren ipv gelijk de VS erbij te halen

   Want eigenlijk zegt u
   VS heeft atoombom gegooid en Irak binnen gevallen

   Nu mag Putin ook UA annexeren en oorlogvoeren in de Donbas

   Verwijderen
  2. De hetze tegen Rusland en Poetin wordt door de VS opgepookt. De VS zijn echter als een piromaan die heel hard waarschuwt voor brand: niet geloofwaardig dus.

   Verwijderen
  3. @Alain, het probleem met deze trollen is dat ze wel hersens hebben, maar geen bewustzijn. Enige notie over context is er dus niet, daarom blijven ze hangen in hun met name racistische noties en in dit geval over Rusland en Putin. Dat deze noties momenteel zeer schadelijk en wereldbedreigend zijn ontgaat hun ten ene male.

   Verwijderen
  4. Tuurlijk Ben, daarom kunnen jij, Dawg, Joop en wie dan ook hier van de Rusland fans onze vragen totaal niet beantwoorden, weerleggen of met argumentatie komen of ze het eens of oneens zijn met ons. Nee hoor, alleen maar primitief schelden, helemaal niks zeggen, denigreren enz....maar simpelweg een vraag beantwoorden is al teveel gevraagd aan jullie. Kortom jullie hebben geen hersens, geen bewustzijn, geen intelligentie, geen hart, niks....anders was er iets meer uit jullie "monden" gekomen als schelden, vloeken, tieren en denigreren. Maar tot op de dag van vandaag moeten we helaas constateren dat er niks fatsoenlijkers uitkomt.....

   Verwijderen
  5. Ik kan het niet volgen brabbel. Kun je het nog een keer duidelijk uitleggen?

   Verwijderen
 19. Op de avond in De Balie was ook Wierd Duk.
  Wierd schrijft o.a. voor The Post Online, en had daar een interview met karel van Wolferen.
  Nu zie ik dat hij een aardig interviewtje met Van Wolferen plaatse dat door We are Change is opgenomen: https://www.youtube.com/watch?v=Af7mIYvQrUI

  En zo kwam ik op 'De Onafhankelijke Pers' , een organisatie ( denk ik) die in Den Haag bijeenkomsten organiseert.
  Deze inleidende video is al behoorlijk interessant, met interessante mensen : https://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2015/05/07/de-gasten-van-de-onafhankelijke-pers-aan-tafel-bij-joost-niemoller-video/
  ( O.a. Max van der Werff die in Ukraïne onderzoek deed naar de MH17 )

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Interessant weekje voor de boeg mannen.

  A DAY OF RECKONING FOR THE EURO HAS ARRIVED – 26 TRILLION IN CURRENCY DERIVATIVES AT RISK
  Read more at http://investmentwatchblog.com/its-going-to-be-an-interesting-week-after-the-chinese-stock-market-crash-there-will-be-a-margin-call-on-370-billion-dollars-worth-of-debt-next-week-greece-likely-to-default-on-tuesday-26-trillio/#QIBxED7tAx44Ky8S.99

  BeantwoordenVerwijderen
 21. The Market Detonation You’re Ignoring: “The Chinese Market Is In An All-On Crash”
  http://www.shtfplan.com/headline-news/the-market-detonation-youre-ignoring-the-chinese-market-is-in-an-all-on-crash_06272015

  Dit soort websites gaan vaak van het slechtste uit. Feit is wel dat de shanghai index afgelopen vrijdag met 7,4% daalde. Dit soort dalingen in één dag kun je rustig een crash noemen. Vind ik geen goed voorteken.
  Ik volg de financiële markten al sinds 1983. Ik vond de cijfers van de bedrijven in het 1e kwartaal over het algemeen al ronduit teleurstellend. Toch staat de beurs op record hoogte in veel gebieden in de wereld. Ik verwacht dat de resultaten over het 2e kwartaal wederom niet aan de verwachtingen zullen voldoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Are Armenian Protests Aimed At Russia? — Paul Craig Roberts
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/06/24/armenian-protests-aimed-russia-paul-craig-roberts/
  we weten dat Nuland armenië, azerbijan en georgië heeft bezocht. Armenië is bij de Eurasian Economic Union gekomen per 1 januari 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Voor wie nog de ongemakkelijke waarheid onder ogen moet zien dat Al Gore een criminele leugenaar is en een Rothschild agent die het publiek rijp moet maken voor een wereldwijde CO2 belasting die moet gaan dienen om de rente op te brengen voor de nieuw te introduceren wereldmunt.......Hoe het ook zij.

  Temperatuur is niet gestegen de laatste 15 jaar ondanks record hoeveelheden CO2 in de atmosfeer.

  Storch: So far, no one has been able to provide a compelling answer to why climate change seems to be taking a break. We're facing a puzzle. Recent CO2 emissions have actually risen even more steeply than we feared. As a result, according to most climate models, we should have seen temperatures rise by around 0.25 degrees Celsius (0.45 degrees Fahrenheit) over the past 10 years. That hasn't happened. In fact, the increase over the last 15 years was just 0.06 degrees Celsius (0.11 degrees Fahrenheit) -- a value very close to zero.
  http://www.spiegel.de/international/world/interview-hans-von-storch-on-problems-with-climate-change-models-a-906721.html

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oekraïne failliet in July ?
  Goldman Sees Ukraine Default in July as Debt Standoff Holds
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-25/goldman-sees-ukraine-in-solvency-crisis-likely-default-in-july-ibbnk177

  Wij zullen wel weer diep in de zakken moeten tasten om de oekkies/fascisten uit te kopen. Je wilt toch niet dat Franklin Templeton zijn investering moet afschrijven.

  A creditor group led by Franklin Templeton that holds about $9 billion of Ukraine’s debt reiterated on Wednesday that its proposal, which uses maturity extensions and coupon reductions to save Ukraine about $16 billion over four years, is the best way forward. The group has opposed Ukraine’s insistence on a principal writedown.
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-25/goldman-sees-ukraine-in-solvency-crisis-likely-default-in-july-ibbnk177

  BeantwoordenVerwijderen
 25. GREECE BANK RUN - Greeks Queue to Withdraw Money Amid Worries of Possible Capital Controls
  https://www.youtube.com/watch?v=phpnyfqURec

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 10.000 soldaten van het Oekraïense leger zijn gedeserteerd. 1,3 miljoen van de soldaten die kunnen worden opgeroepen zijn naar Rusland gevlucht:
  http://sputniknews.com/europe/20150621/1023647747.html

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha Sputniknews....en dat geloof jij en je mafkeesmaatjes hier natuurlijk meteen....maar ik doorzie die totale propaganda. Ergens wel aandoenlijk dat je nog steeds denkt dat Putin het goed met de wereld voor heeft...zo dachten miljoenen Duitsers ook over Hitler, voordat het gedonder begon...hoe bedrogen kwamen ze uit. Net nu dat met Putin gaat gebeuren....

   Verwijderen
  2. Mensen, brabbel doorziet alles!

   Verwijderen
  3. Het antwoord spreekt weer boekdelen over je intelligentie, medeleven, medemenselijkheid enz....of beter gezegd, het enorme gebrek eraan, zeg maar gerust het ontbreken ervan. Ga vooral zo door Ben, je bewijst dit blog er een enorm voordeel mee. Je helpt het namelijk een heel snelle dood te sterven!!

   Verwijderen
  4. We kunnen beter op houden.

   Verwijderen
  5. Het is wel knap van God hoe hij zoveel domheid in een persoon als brabbel weet te stoppen.

   Verwijderen
  6. @Ben,

   "Het is wel knap van God hoe hij zoveel domheid in een persoon als brabbel weet te stoppen."

   Wie zegt dat het God is, er bestaat ook nog een onderwereld, toch?

   Verwijderen
  7. God bestaat niet, en van dat laatste weet ik zeker dat jij een bewoner bent, alleen dan kan je de onzin blijven uitkramen die je constant doet. Ook Ben zit daar....en wat zit daar in de onderwereld?? Ow ja....trollen!!! Ach is de cirkel weer rond, de mensen die zich alleen omringen met leugens, die als feiten brengen, zich alleen maar met social media (Strelkov.com) kunnen bezig houden en geen enkel internationaal aanzien hebben, niet eens nationaal, laat staan regionaal of lokaal...ja dat zijn jullie. Geweldige bewoners van de onderwereld die ons komen vervuilen met hun leugens uit de grote leugengrot!!

   Verwijderen
  8. Een zekere mijnheer de Boer heeft jou pasgeleden nog uitgemaakt voor een "labbekak".

   Verwijderen
  9. En daar is hij voor terecht gewezen, en heeft hij zijn excuses voor aangeboden. En terecht!! Excuses en zelfinzicht komen echter in jouw woordenboek niet voor...

   Verwijderen
  10. Maakt niet uit joh, hij heeft het gezegd en dat telt! Mijnheer de Boer heeft zijn excuses aangeboden om zijn lucratieve baantje te houden. En dat jij dat accepteert zegt genoeg over jou.

   Verwijderen
  11. Ik ken tenminste vergeving en zie de zonden van iemand , jij heb je eigen zonden en ziet die niet, noch die van anderen. Maakt van jou een beest en niks meer en niks minder. Dat hij dat zegt wil zeggen dat het een lul eerste klas is, maar door zijn excuses wel een lul met gevoel. Jij bent en blijft gewoon een gevoelloze hersenloze lul!! Zegt dat genoeg over jou???

   Verwijderen
  12. Je hebt oprechte zonden en gefakete zonden. Mijnheer de Boer gebruikte de laatste. Als jij daar gelukkig mee bent? Mijnheer Rutte laat het wel tot uitdrukking komen in jouw WW/Bijstandsuitkering. Dom ben je niet, je doet alleen maar alsof.

   Verwijderen
  13. Ja ik doe alleen maar alsof, beter als jij die het aldoor maar bent. Zoiets kun je niet spelen....maar goed, ik ben uitgepraat met je. Jij weigert weer voor de zoveelste keer antwoord te geven, net als je holmaatje Ben. Die durft ook geen kaarten open te spelen, jij ook al niet. Alleen laf blufpoker, en je ziet waartoe dat leid. Dat je openlijk toegeeft dat je een hersenloze gevoelloze lul bent. Doe je goed, kan ik ergens nog wel waarderen dat je nog een beetje hart hebt en ergens je eerlijke kant nog hebt...

   Verwijderen
  14. Wat maakt mij dat nou uit man? Als jij door Rutte gekort wordt op je WW/Bijstandsuitkering weet je toch hoe de vlag er bijhangt of ben jij zo dom dat je dat niet begrijpt? Mijnheer de Boer mag van mijnheer Rutte niet zeggen dat jij een labbekak bent, maar mijnheer Rutte bewijst met zijn WW/Bijstandsmaatregelen dat jij een labbekak bent.

   Dom geboren en nooit iets bijgeleerd!

   Verwijderen
  15. Ik ga op dit kleutergedrag niet in....daarbij heb ik niet eens die uitkering, maar dat zal je ook wel geen fuck interesseren, jij geeft geen fuck om mensen, jij bent een beest wat "probeert te denken in zwart/wit" en niet eens grijs als optie ziet. Laat staan iets als optie te zien. Dus niet serieus te nemen. Vandaar dat je ook geen antwoord kan, wil en durft te geven, omdat je anders echt moet laten zien wat voor zielig hoopje vlees je bent...

   Verwijderen
  16. O, dus jij zit in de baas zijn tijd de godganse dag op een blog te reageren!

   Dom geboren en nooit iets bijgeleerd?

   Verwijderen
 27. Allemaal gedoe om niks dus in het wilde westen:
  The Russian Prosecutor General’s Office admitted on Friday that the 1954 transfer of Crimea to Ukraine was out of line with the Constitution of the Russian Soviet Federative Socialist Republic and the USSR.

  Read more: http://sputniknews.com/russia/20150627/1023916532.html#ixzz3eNxNTBeH

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daar komt men 60 jaar later achter?

   Verwijderen
  2. @LGK,

   "En daar komt men 60 jaar later achter?"

   Ja, jij niet natuurlijk. Jij beschikt alleen over een dubieus korte termijn geheugen.

   Verwijderen
  3. Als de krim niet rechtsgeldig was overgedragen in 1954, waarom ging Rusland dan akkoord met de Budapest akkoord in 1994 waarin Rusland de soevereinitiet en landsgrenzen, incl de Krim, erkende?

   Verwijderen
 28. Het is natuurlijk ook zeer interessant wat zich vóór de lancering van Bellingcat’s weblog heeft afgespeeld.

  – In december 2013, Eliot Higgins (toen nog met alias “Brown Moses”) werd bekend dat Eliot Higgins kennis had dat Syrische terroristen over Sarin gas beschikte waarmee de aanval op Ghouta was uitgevoerd. Deze informatie had hij ontvangen van een Amerikaanse contractor met de naam Mattew VanDyke. Eliot Higgins heeft hierover zijn mond dichtgehouden, óók toen de VN bezig was met een onderzoek waar vandaan en wie die aanval gepleegd heeft. Op 8 januari 2015 heb ik Eliot Higgins, i.h.k.v. hoor en wederhoor, hierover een email gezonden met de vraag of hij dit kon bevestigen. Heden, op 28 juni 2015, heb ik nog geen antwoord van hem mogen ontvangen, dus ik ga er hierbij vanuit dat de gegevens juist zijn.
  Kennelijk was Eliot Higgins in 2013 al op oorlogspad;

  – 21 juli 2014, Russische persconferentie maakt melding van de aanwezigheid van gevechtsvliegtuig(en);

  – BBC verwijdert ooggetuigenverslag van haar website;

  – In diverse Wikipedia’s wordt hevig in de gegevens van de SU-25 gewijzigd. Vooral de vlieghoogte van dit miserabele toestel moet het ontgelden. De schuld wordt gelegd bij een Russische bot, die lustig in de Duitse, Engelse en Nederlandse Wikipedia aan het wijzigen is. In de Nederlandse Wikipedia weet deze Russische bot zelfs alle technische specificaties te verwijderen. Pikant detail hierbij is, het gebeurde voor mijn ogen. Op de Engelse Wikipedia was een zekere bllct actief die de vlieghoogte van de SU-25 keurig op 7000 meter hield.

  – 8 augustus 2014, de vier partijen; Nederland, België, Oekraïne en Australië besluiten om een Non Disclosure Agreement af te sluiten waarbij onderlinge overeenkomst moet zijn over de conclusies in het definitieve rapport. Zo niet, dan blijft het rapport geheim;

  – Minister van Defensie Janine Hennis en voormalig minister van V&J Ivo Opstelten, bevestigen het bestaan van Amerikaanse satellietbeelden die overgedragen zijn aan het OVV. Vervolgens weigert minister Opstelten inzage van deze beelden aan Tweede Kamerleden, óók niet op vertrouwelijke basis, terloops ‘vergeet’ deze minister óók nog eens 30 vragen te beantwoorden;

  – 3 maart 2015, op vliegbasis Gilze-Rijen worden voor nabestaanden en pers de wrakstukken van MH-17 getoond, er mist echter één cruciaal bewijsstuk, de cockpit met de kogelgaten! Die mocht niet worden getoond uit piëteit voor de slachtoffers en nabestaanden.

  Dit is een aardig lijstje van aanvullingen van wat er vóór de lancering van Bellingcat is gebeurd. Persoonlijk denk ik dat er aardig wat aanwijzingen in zitten waar naar gezocht moet worden en waarom het weblog Bellingcat is gelanceerd. De persvoorlichtster van het Witte Huis, Marie Harf, kan het u allemaal uitleggen, de VS baseert hun informatie op gegevens uit de social media, die zijn even goed als hun satellietbeelden en wie zit er tenslotte te wachten op een eindrapport dat snel uitsluitsel geeft wat er op die 17e juli 2014 nu echt is gebeurd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Pikant detail hierbij is, het gebeurde voor mijn ogen. "

   joop zat op 16 jan 2015 op su25 NL wiki tussen 13.15 en 14.11
   En joop zat op su25 ENG wiki op 31 jan 2015 tussen 11.22 en 11. 35

   LOL
   Maar joop weet dat zo goed omdat hij zelf die vlieghoogtes heeft gewijzigd en de RT docu heeft toegevoegd als bewijs

   "Wijzigen vlieghoogte door Russen van 7km naar 10km

   https://pressimus.com/Interpreter_Mag/press/3486

   Wijzigen vlieghoogte wiki NL
   Van 7km naar 10km en weer terug naar 7 km binnen een uur
   Zie 16 jan 2015

   https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Soechoj_Soe-25&action=history

   Wijzigen vlieghoogte wiki ENG
   Van 7km naar 10km naar 7 km, binnen 12 minuten
   Op 31 jan 2015"

   Verwijderen
  2. "Amerikaanse satellietbeelden die overgedragen zijn aan het OVV."

   Natuurlijk zijn die er
   Er zijn vast genoeg beelden van voor en na neerhalen MH17
   En regering hoeft die geduurende onderzoek niet openbaar te maken.

   Maar wat u bedoelt is beeld van lancering
   Die zijn er niet en heeft VS ook nooit gezegd

   Verwijderen
  3. Kijk, daar hebben wij onze pathologische leugenaar weer!

   Verwijderen
  4. @Pathologische leugenaar,

   "Natuurlijk zijn die er"

   Mooi, want eerder zei jij dat er alleen AWACS radarbeelden waren.

   Verwijderen
  5. "– 21 juli 2014, Russische persconferentie maakt melding van de aanwezigheid van gevechtsvliegtuig(en);"

   Dat doet Kremlin niet
   Kremlin ziet stipjes die ze niet kunnen verklaren en zeggen dan dat het een gevechtsvleigtuig is
   Die stipjes zagen ze pas 1.32 min na uitvallen van zwarte dozen.
   Stpje blijft ook op zelfde plek hangen

   Wat Kremlin heeft gedaan is de brokstukken, het uiteenvallen van MH17, willen aanzien voor iets anders
   En zo is de su25 theorie ontstaan

   Die technisch niet mogelijk is

   Is onderdeel van Kremlin propaganda, zoveel mogelijk verhaaltjes de wereld in slingeren

   Verwijderen
  6. "Dat doet Kremlin niet"

   De verklaring van een pathologische leugenaar.

   Verwijderen
  7. Kijk zelf de docu terug

   Kremlin ziet stipjes, die ze 'niet kunnen verklaren' en trekt de conclusie dat het gevechtsvleigtuigen zijn.

   Kremlin toont geen enkel bewijs dat het gevechtsvliegtuigen zijn.

   Ook spreken de getuigenverklaringen elkaar tegen

   Kremlin zegt niet te kunnen zien onder 5km
   Getuige zegt dat su25 achter, nabij MH17 vloog

   En dit is door radar te zien
   Want we zien wel het uiteenvallen van de MH17, dus vanaf 0 meter naar 10km op de grond.
   Maar Russische radar ziet geen 2 stipjes vlak voor uiteenvallen zwarte dozen

   Verwijderen
  8. U moet wel eerst mijn gehele post lezen voordat u een reactie geeft

   "Natuurlijk zijn die er
   Er zijn vast genoeg beelden van voor en na neerhalen MH17"

   Voor en na, niet op moment supreme

   Op het moment zelf heeft VS radarbeelden (imagery) van AWACS

   Verwijderen
  9. @Pathologische leugenaar,

   De verklaring van een pathologische leugenaar.

   Verwijderen
  10. Heeft u mijn post wel gelezen?

   Verwijderen
 29. "waarbij onderlinge overeenkomst moet zijn over de conclusies in het definitieve rapport."
  Dat doet het NDA niet
  Dat is onderdeel van ICAO, het OVV rapport is af en is inmiddels verzonden aan de landen die betrokken zijn bij onderzoek, daar zit Rusland ook bij

  NDA geeft land moglijkheid dat ingebrachte info niet openbaar hoeft worden gemaakt. Conclusie kan een NDA niet tegenhouden
  Heb daarover 2 links met u gedeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Pathologische leugenaar,

   Heb daarover 1 link met jou gedeeld om aan te geven dat jij een pathologische leugenaar bent.

   Verwijderen
  2. Een NDA is geen juridisch raamovereenkomst die conclusies kan tegenhouden.
   Alleen ingebrachte informatie

   Dit is bv om namen van getuigen te beschermen

   Het eindrapport van OVV moet door elk deelnemend land 'goedgekeurd' worden, ook door Rusland

   En we weten dat Kremlin al naar de eindconclusie van OVV aan het toewerken was, zie het rapport van de producent van buk

   Kremlin weet dat ze er niet meer onderuit kunnen, het was een buk

   Verwijderen
  3. @Pathologische leugenaar,

   Wederom geef je toe een pathologische leugenaar te zijn.

   Verwijderen
  4. @Pathologische leugenaar,

   O, jij wilt dat ik het nog aan je voorkauw ook?

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. "En we weten dat Kremlin al naar de eindconclusie van OVV aan het toewerken was, zie het rapport van de producent van buk

   Kremlin weet dat ze er niet meer onderuit kunnen, het was een buk"

   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/05/special-interview-sergei-lavrov.html

   Gewoon niet waar. Hier, hoor je Lavrov in een zeer recent interview bezwaar nog maken tegen de eenzijdige focus op het BUK-scenario bij het onderzoek. Vanaf 2.40 u, maar dat tijdstip zou je nu inmiddels uit je hoofd kunnen weten aangezien dit de vierde of vijfde keer is dat je op dit interview wordt gewezen. Best wel een beetje vreemd om steeds weer opnieuw met dit verzinsel te blijven komen.

   Verwijderen
  7. Ja, u beschuldigd mij van iets maar u zegt niet van wat en toont ook niet aan waarom het dan een leugen is.

   Wat u doet wordt ook wel roeptoeteren genoemd

   Verwijderen
  8. Tuurlijk zegt Lavrov dat
   Doet hij al vanaf 18 juli 2014; "alle opties moeten onderzocht worden"

   Dat betekend, inclusief alle sprookjes die Kremlin de wereld ingooide
   Alleen maar vertragen
   Denk dat het eerste Kremlin sprookje, het was Putins vliegtuig dat men wilde neerhalen, door OVV al lang is weerlegd.

   En waarom zou het eenzijdig zijn, als OVV en OM zeer sterke onderbouwde aanwijzingen hebben?

   Waar is het eigen onderzoek van Kremlin?
   Nooit iets van gezien

   Verwijderen
  9. @Pathologische leugenaar,

   "Ja, u beschuldigd mij van iets maar u zegt niet van wat en toont ook niet aan waarom het dan een leugen is."

   Dat klopt, ik heb namelijk aangetoond dat jij een pathologische leugenaar bent en jij blijft met je zeer domme reacties bewijzen dat je een pathologische leugenaar bent. Jij weet zelf donders goed waar jij liegt en waarom, daar hoef ik jou geen uitsluitsel over te geven. Jij bent nu alleen bezig met 'damage control'. Ik verwacht van jou namelijk niet dat jij je eigen leugens gaat erkennen. Daar ben jij te trots voor, wat voor mij betekent dat jij er te laf voor bent.

   Verwijderen
  10. @ LGK

   Dus Lavrov zegt precies hetzelfde als een jaar geleden maar tegelijkertijd 'werkt het Kremlin naar de eindconclusie van het OVV toe'. Je zwamt weer in eind in de ruimte.

   Verwijderen
  11. Hiermee laat u zien de Russische cultuur en mentalitiet niet te begrijpen.

   Voor Russen is het heel normaal om het ene te zeggen en het andere te doen.

   Dit vindt in Rusland overal en op alle niveau's plaats

   Maar om een voorbeeld te geven wat direct linkt naar UA
   Zeggen dat men een diplomatieke oplossing wilt voor de Donbas, maar ondertussen tropen en materieel naar de Donbas sturen

   https://twitter.com/novostidnua_en/status/614813253064085505/photo/1

   Verwijderen
  12. @ LGK

   't Zal best, maar 't doet alleen niet terzake. Lavrov maakt bezwaar tegen de eenzijdige focus op het BUK scenario. Dat zijn bepaald geen aanwijzingen dat 'het Kremlin naar naar de conclusies van het OVV toewerken omdat ze daar niet meer onderuit kunnen.

   Verwijderen
  13. En waar zou die eenzijdige focus vandaan komen?

   Wat is er in de eerste 4 dagen na 17 juli gebeurd
   - VS zei SAM uit sepa gebied
   - Kremlin zei;
   - Putins vliegtuig
   - su25
   - UA buks
   Kremlin loog over locatie van dieplader met buk

   Dan wordt het nogal eenvoudig
   Er zijn idd meerdere theorieën
   Echter over 1 verspreid Kremlin bewezen leugens
   En in afgelopen (bijna) jaar zijn er steeds meer aanwijzingen bijgekomen die richting Rusland wijzen met hun buk.

   Natuurlijk maakt Lavrov bezwaar, altijd proberen verwarring te zaaien
   Maar aan andere kant, de fabrikant heeft nu gezegd dat het buk was.
   Dit was natuurlijk geheel onafhankelijk en zonder toestemming vooraf naar buiten gebracht.
   NEE
   Dan begrijpt u wederom niet hoe Rusland 'werkt'
   Dit is gecontroleerd gebeurd, zodat Kremlin hier later op terug kan vallen

   Verwijderen
  14. @ LGK

   "Dan begrijpt u wederom niet hoe Rusland 'werkt'"

   Bij dat soort zinnetjes slaat mijn Universele Bullshitmeter altijd vol uit.
   Geen niveau.

   Verwijderen
 30. Ik las net dat Rusland 16 kerncentrales gaat bouwen in Saoedi Arabië. Wat is Poetin toch geïsoleerd (als ik de info uit de morsdode nederlandse msm mag geloven)
  http://uk.reuters.com/article/2015/06/19/uk-saudi-russia-nuclear-idUKKBN0OZ10R20150619

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En?
   Waarom niet?

   U bent degene die in de Kremlin propganda geloofd dat VS Rusland kapot wilt maken.
   Wat niet waar is

   Er wordt nog volop gehandeld met Rusland (behalve spullen voor defensie en olie industrie)

   Verwijderen
  2. Wat is er mis met Franse/Duitse kerncentrales ?, waarom mag europa de kerncentrales niet bouwen ?

   VS: isolatie Rusland komende dagen al
   http://www.telegraaf.nl/buitenland/oekrainecrisis/22392446/__VS__snel_isolatie_Rusland__.html
   LOL

   Russia to offer NASA to bring to ISS part of cargo lost on Dragon cargo craft
   http://tass.ru/en/non-political/804498
   Omdat het de amerikanen niet gelukt is, mogen de russen het proberen. Kijken of de russen de cargo bij de ISS kunnen krijgen.

   Verwijderen
  3. @Pathologische leugenaar,

   "Er wordt nog volop gehandeld met Rusland (behalve spullen voor defensie en olie industrie)"

   Goh, er lagen toch sancties op Rusland en nu wordt er volop met Rusland gehandeld? Je zou toch zeggen dat de VS de handel met Rusland op een laag pitje zou zetten na het neerhalen van MH-17, een soort van solidariteit, maar nee, de VS breidt haar handel met Rusland juist uit.

   Ben jij ook dom geboren en hebt daarna nooit iets bijgeleerd?

   Verwijderen
  4. Omdat Rusland die nu relatief goedkoop kan leveren
   Zal op 16 centrales toch gauw paar miljard schelen met Siemens

   Het artikel spreekt over isolatie van personen

   het was de vorige keer de Russen ook niet gelukt om de cargo bij ISS te krijgen

   Space technologie is zeer complex en daar gaat wel eens wat mis, aan beide zijde

   Verwijderen
  5. joop

   U laat zien werkelijk niets van de sancties die door westen zijn opgelegd te begrijpen.
   Die zijn er gericht op Putin en zijn inkomsten of verdediging.

   Niemand zei dat NL geen bloemen meer aan Rusland mag verkopen.

   Westen weet ook dat gewone volk niks kan doen wat hun leider doet
   Dus doel van sancties is niet het treffen van gewone volk in Rusland

   VS/westen heeft ook geen enkel belang om economie van Rusland kapot te maken

   Alleen de Kremlin propganda zegt dat

   Verwijderen
  6. @Pathologische leugenaar,

   Duitsland geeft aan dat haar export naar Rusland in de eerste vier maanden van 2015 met €6,8 miljard is gekrompen. De westerse raming schat met men in 2015 op €100 miljard verlies en 2,5 miljoen werklozen.

   Dit zijn westerse cijfers en geen Russische, dus, ik weet niet in welke woestijn jij leeft, maar wel een woestijn waarin jij ergens de weg bent kwijtgeraakt. Van mij mag je blijven volhouden dat het niet zo is, maar dat zal nog eens extra onderstrepen dat jij een pathologische leugenaar bent.

   Verwijderen
  7. Joop, maak dat die zielige LPG maar eens wijs. Hij begrijpt niet dat de val van de roebel ook met de sancties/aanval op rusland te maken heeft.

   Verwijderen
  8. Ja, door val van ruble
   Zelfde dat de Nederlandse bloemen in Rusland nu ook 30% in prijs zijn gestegen, wat de export hiervan naar Rusland zal doen afnemen

   leg me eens uit wat dat met de sancties te maken heeft?

   U heeft beide nog niet aangetoond dat dit door santies komt

   Verwijderen
 31. Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig toch om op waarheid te reageren

   Verwijderen
  2. Deden jullie dat al ooit serieus?? Nee, want anders waren we al lang tevreden met antwoorden weggegaan....een van de redenen waarom we hier nog zitten is omdat we 1, ja slechts 1 (!!!!!!) goed onderbouwd verhaal/antwoord van jullie willen...dat wil maar niet komen....dus als jullie niet meer gaan reageren geven jullie ons 400 % gelijk dat jullie nooit met onderbouwde meningen/stellingen/antwoorden komen en dat jullie dus roeptoeters zijn!! Waarvoor dank!!

   Verwijderen
  3. @Pathologische leugenaar,

   "Lastig toch om op waarheid te reageren"

   De "waarheid" van een pathologische leugenaar telt niet, alleen voor jezelf.

   Verwijderen
  4. U bent een roepende in de woestijn

   Verwijderen
  5. @Pathologische leugenaar,

   "U bent een roepende in de woestijn"

   Ja, in jouw woestijn, waarin jij de weg in kwijt bent.

   Verwijderen
  6. NOP

   Ik kom met onderbouwingen/links enz

   U niet, lijkt dat u alleen maar verbinding heeft met dit blog en verder niet weet wat er in de wereld gebeurd.

   dat maakt u een roepende in de woestijn.
   Ik sta midden in alle informatie die er is

   U laat blijken van niet (nog niet eens "ноги" op een hoogtemeter kunnen lezen)

   Verwijderen
  7. @Pathologische leugenaar,

   "Ik kom met onderbouwingen/links enz"

   O, jij noemt Bellingcat een onderbouwing, geen complotsite waar een amateuristische blogger een konvooi BUK's van Koersk naar de Russisch/Oekraïense grens dirigeert, dan in rook oplost en dan op een gestolen dieplader ineens weer op laat duiken, daarbij gebruikmakend van de meest fantastische argumenten? Nu, is het sowieso al opmerkelijk dat jij, als zelfbenoemde hoogstaande technicus, jezelf inlaat met een bewezen amateuristische prutser, maar dat jij hem nog blijft verdedigen is natuurlijk helemaal van de zotte. Eigenlijk ook niet, jij bent zijn leugens gaan geloven en die zal jij tot je laatste ademtocht vol blijven houden, erkenning van zijn leugens zou een nederlaag voor jou betekenen en jij sterft nog liever dan een nederlaag te erkennen.

   Verwijderen
  8. Heeft u de sat foto's gezien???
   Van 3 verschillende sats, alle 3 laten ze een buk zien, voor en na 17 juli
   Behalve de sat foto van Russische MoD.

   Zoveel tanks in Rusland gezien bij Rostov, en 2 weken later rijden ze in Donetsk
   Zo ook gebeurt met die ene buk.

   Uw argumenten zijn flinterdun en meerdere die u tegenspreken

   PS
   Grappig, Sputnik gebruikt nu Bellingcat als bron
   http://in.sputniknews.com/world/20150627/1014940801.html

   Verwijderen
  9. @Pathologische leugenaar,

   "Grappig, Sputnik gebruikt nu Bellingcat als bron"

   Tja, het heeft alleen niets met gephotoshopte sat beelden te maken. Ergo, de discussie op Bellingcat over de sat beelden ligt helemaal stil.

   Verwijderen
  10. Het is wel lachwekkend

   Eerst zegt sputnik dat Bellingcat onbetrouwbaar is, u noemt het amateuristisch.
   Maar nu gebruikt sputnik Bellingcat wel als bron
   Heeft sputnik wel de sat beelden gechecked van Bellinvat voordat sputnik het als bron gebruikte???

   En het heeft alles met sat beelden te maken
   Want nu vond sputnik die sat beelden van Bellingcat wel ok

   Hiermee is dus het falliet van sputnik aangetoond
   Alleen Bellingcat gebruiken als het hen goed uitkomt

   Ps er is ook geen discussie over de sat beelden van Bellingcat
   Bellingcat heeft nu uit 3 verschillende bronnen dat de buk dar stond
   Alleen de sat foto van Kremlin laat de buk niet zien

   Conclusie; Kremlin heeft gummetje gebruikt

   Ps, sputnik gebruikte maar 1 bron om sat foto van Bellingcat over te nemen

   Verwijderen
 32. Russia to offer NASA to bring to ISS part of cargo lost on Dragon cargo craft
  http://tass.ru/en/non-political/804498
  Dan moeten de Russen het maar doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op space gebied wordt er nog samengewerkt

   Ps, was het niet dat een maand geleden de Russische bevoorrading vrachtraket de ISS niet bereikte en terug naar aarde viel?

   Duidelijk waar uw haat zit
   Triest

   Verwijderen
  2. Tja dat valt ook niet onder de sancties dombo!! En die samenwerking is ook nooit gestopt....zo zie je maar wat die tunnelvisie bij jullie doet....zeer weinig slimmigheid brengen en het ware nieuws maar niet willen en kunnen zien....

   Verwijderen
 33. German exports to Russia could fall more in 2015 - business lobby
  http://uk.reuters.com/article/2015/01/23/uk-ukraine-crisis-germany-exports-idUKKBN0KW12I20150123

  "The decline in exports has accelerated from month to month so we have to fear an even worse development in 2015 if there is no political solution to the crisis," Eckhard Cordes, head of Germany's Committee on Eastern European Economic relations, told Rheinische Post daily

  Er zijn hier figuren die zeggen dat de sancties niks voorstellen, ach een enkel boertje en tuindertje wordt geraakt en degene die wat doet in de gas en olie sector of in de financiële sector.....

  Sancties: 60.000 banen weg in duitsland ALLEEN.

  Ik ben anti anglo amerikaanse elite met hun eugenics programma. Dus ja, zolang ze die agenda voortzetten ben ik voor Poetin .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U haalt 2 zaken door elkaar

   Santies van westen, direct op defensie en olie industrie
   Zo had Merkel een defensie simulatie centrum van $100mln tegengehouden.

   Maar export naar Rusland daalt om dat de ruble is gedaald
   Een Duitse auto is nu voor de gewone Rus onbetaalbaar geworden

   Dus uw mening is onjuist
   Banen weg door stijging prijzen voor Duitse producten door val ruble

   Snapt u dat?

   Verwijderen
 34. Weet je nog. Poetin Isoleert zichzelf. MSM is morsdood.

  Oligarch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MSM is idd niet de toekomst

   Goed dat er bloggers zijn zoals Bellingcat en Ukraine@war

   Verwijderen
  2. @Pathologische leugenaar,

   "Goed dat er bloggers zijn zoals Bellingcat en Ukraine@war"

   Failliete bloggers!

   Verwijderen
  3. Meer volgers voor hen dan Kremlin!!

   Verwijderen
  4. @Pathologische leugenaar,

   Hoeveel van die dombo's als jij zijn er dan wel niet?

   Verwijderen
  5. Zoals ik eerder zei, ik zit rechts van het tweede quartille

   Verwijderen
 35. White Americans bigger terror threat than Islamic extremists – study
  http://rt.com/usa/270142-white-americans-terror-threat/

  DHS en Fema zijn na 9/11 zogenaamd opgezet om amerika te beschermen tegen moslim extremisten. Dat was het verkoop verhaal tegen het amerikaanse publiek zodat ze homeland security zouden accepteren.
  DHS en Fema zijn destijds opgezet voor het amerikaanse volk als de noodtoestand wordt uitgeroepen en de anglo amerikaanse elite heeeeeeeeeeeeeel erg bang is van de bewapende blanke amerikaanse bevolking, die er achter gaat komen hoeveel fraude er is gepleegd op wallstreet en welke families het geld in omloop brengen en door wie ze beroofd zijn van al hun bezittingen en waarom ze zo in de schulden zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 36. oligarch: Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht. Gaat het dan eindelijk gebeuren dat jullie je kostbare energie enkel nog richten op nuttige zaken? Is het dan eindelijk afgelopen met dat oeverloze (af-)reageren op een stel (overduidelijk) goed getrainde lokeenden? Deze zieke zielen blijven handjeswrijvend achter hun toetsenbord zitten, zolang jullie je gewillig overgeven aan hen. Ze sturen namelijk doelgericht aan op doodvermoeiende, totaal vruchteloze discussies en hopen daarmee elk ander mens weg te jagen van dit soort alternatieve blogs. En weet je wat?: Ze zijn verdomd goed in hun werk! Wordt het niet tijd voor enkel nog actie i.p.v. reactie (lees: kostbare energieverspilling)?

   Verwijderen
  2. Hi hi. Dit bedoel ik dus mensen. Lees het; zie hoe het 'vermakelijk' lage niveau geen enkele (bewustzijns-)groei toelaat; voel je daardoor trots op je eigen (op groei gerichte en dus levensvatbare (!!!), maar juist niet per se comfortabele) levenshouding; en ga direct verder met het ondernemen van positieve, inspirerende en nuttige acties t.b.v. het menselijk ontwaken. Tot zover mijn (korte) positieve inbreng. Ik wens iedereen veel succes met zijn/haar eigen groeiproces en (misschien) tot een andere keer.

   Verwijderen
  3. oligarch: Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

   Verwijderen
 37. Een van de weinige fatsoenlijke journalisten, Willy van Damme:
  https://willyvandamme.wordpress.com/2015/06/28/griekenland-de-verkrachting-van-beethoven/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oligarch: Ik stel voor dat we niet meer reageren op LPG en Kroel

   Verwijderen