zondag 6 september 2020

Fysiotherapeuten bewijzen de HOAX van Rutte, Jonge en Grapperhaus

Onze tweet van gisteren:

Blik op Nosjournaal
Hoeveel fysiotherapeuten en masseurs zijn er afgelopen 3 maanden aan Covid gestorven? Raken honderden mensen per week aan. Urenlang. Zou volgens Rutte/Grapperhaus/Jonge syndicaat levensgevaarlijk zijn.... :-) Misschien is het één grote HOAX?Anecdote:
Blik was na de lockdown ook voor twee sessies bij de Fysio, voor een lichte klacht, die samen met de fysio goed weer verholpen is.

Maar de grap zit 'em erin dat de jonge fysiotherapeut, geheel volgens RIVM richtlijnen, er de voorkeur aan gaf geen hand te schudden (dan niet, toch?). We sneden, uiteraard, ook kort het Corona-thema aan, en hij geloofde alles "wat de experts op tv" zeiden. "Dat waren tenslotte de experts". Een fysiotherapeut, die mij in "dverse standen" aanraakt, omarmt, kraakt, kneed en masseert, die werkelijk gelooft dat het niet schudden van handen een functie zou hebben..... Bij één sessie, vroeg hij trouwens kort de assistentie in van een oudere collega, die wel begon met het geven van een hand...

Maar goed, een gemiddelde fysio-sessie duurt pak 'em beet 3 kwartier; laten we zeggen dat hij 10 clienten per dag behandelt en dus 50 per week. 50 Maal fysiek contact in diverse intensiteiten en manieren, maar altijd aanraken, dicht bij elkaar.

Hoeveel fysiotherapeuten/masseurs werken er in Nederland? Tienduizend? Vijftigduizend? Kortom, 1,5 Meter, Gezichtsluiers, Dansverbod, Stadionverbod, Bejaardenbezoekverbod, Oudersverboden de school in te gaan, het slaat allemaal nergens op. Rutte en Gates bedonderen de kluit. Vraag maar aan de fysiotherapeuten!


Maar dansen mag niet, en je oma een knuffel geven is ook verboden...

3 opmerkingen:

 1. Er zijn inmiddels 1001 manieren om te veronderstellen dat de Covid19 pandemie om ons heen slaat, de ene manier nog schijnheiliger dan de andere manier.

  In the house of god heet dat: ‘there is a lot of money in urine’. En zo is dat ook met Covid19, onwijs veel manieren om uit dat menselijk afvalproduct, wat te verdienen. Geld, roem, eer, politiek aanzien, een carrière, een lintje of lekker thuis pot verteren want ‘Corona’.

  En ondertussen liggen operaties stil, wordt onderwijs gefrustreerd, en moeten winkels, restaurants, café’s achterlijke maatregelen uitvoeren, maar wat maakt dat uit voor hen die geen ‘skin in the game’ hebben?

  Pater Niemoller’s versje is nog nooit zo relevant geweest als nu..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet nadenken, meedoen. Je moet gewoon niet nadenken, meedoen. Niet nadenken, meedoen. Niet nadenken, meedoen. Je moet gewoon niet nadenken.

   Schreef Youp van te Hek in een tijd dat hij nog niet meedeed.

   Verwijderen
 2. De quarantaine maatregelen rondom COVID-19 virusbestrijding heeft niets met de volksgezondheid te maken.
  Men stuurt doelbewust aan op de ondergang van mens en maatschappij.
  https://www.levensreis.nl/index.php/2020/08/25/het-echte-ontwaken/

  BeantwoordenVerwijderen