dinsdag 31 maart 2020

Wat werkt beter, Wodka en Sport, of Lockdown?

We gaan het meemaken!
Gaan Zweden, maar vooral Wit Rusland eindigen in een catastrofe, met hun "onverantwoorde" laissez faire politiek ten aanzien van het Corona virus? Als we de alarmisten moeten geloven, dan stevenen die landen op de Corona af, zoals de Titanic op de beroemde ijsschots. Loekasjenko die zweert bij Wodka en Sport? Kan niet!!! Lockdown moet! Het is sterker: In Spanje en Nederland wordt dankzij de alarmisten een strandwandeling nu als iets heel verdachts en asociaals gezien. Precies het omgekeerde van hoe Loekaschenko het benadert.

Het leuke is, het gaat allemaal bekend worden. Volgens de Corona-pessimisten, met hun modellen en theoriën over de zogenaamde exponentiële groei, moet het een kwestie van luttele dagen zijn, voordat Zweden en Wit Rusland down gaan en zullen de zieken daar op de stoepen van de hospitaals in Stockholm en Minsk bezwijken.

Wat anders: Exit strategie
Waar Zweden en Wit Rusland duidelijk kiezen voor het de natuur -in de goede zin van het woord- zijn werk laten doen. Een actieve en fitte bevolking die gewoon door gaat met zijn leven, waardoor vanzelf voldoende weerstand wordt opgebouwd. Daarbij zal het virus zich dan na verloop van een aantal weken nauwelijks nog verder verspreiden. Het is dan uitverspreid. Ook prettig voor kwetsbaren. Daarbij komt, hoe eerder je de piek gehad hebt, hoe eerder je er ook vanaf bent.

Wat is de exit strategie in landen als Spanje en Nederland dan?
Wat wil een land als Spanje, maar ook Nederland, nou bereiken met hun langdurige en strenge lockdown? Het virus helemaal uitroeien? Dat zal dus nooit lukken, of je moet dit jaren volhouden. Is dat soms de bedoeling? We weten het niet. Of, na verloop van tijd gaat de lockdown eraf, en dan komen de zieken alsnog, net zo hard. Of nog harder, want een bevolking die gedwongen binnen zit, wordt er niet gezonder op. En in ieder geval met een economie die dan sowieso helemaal kreupel is.
In Wit Rusland geen Corona-hysterie, geen vrijheidsbeperkende maatregelen, geen afgelaste sportwedstrijden, geen gesloten scholen, geen reisbeperkingen, geen sportverbod, geen "samenscholingsverbod", geen cash-verbod, geen verbod op het vieren van je verjaardag met vrienden, geen afzeggingen van ziekenhuisbehandelingen, geen gesloten of failliete restaurants, geen strandverbod, geen hamsteren, geen boetes op minder dan 1,5 meter afstand, geen mondkapjes, geen desinfecterende gel, geen strepen op de grond om afstand te houden. Wit Rusland is het vrijste land van Europa.

31 opmerkingen:

 1. Beste Mensen,

  Blik vlucht steeds maar vooruit.
  Vergeet niet mijn vernietigende inzendingen te lezen op het vorige blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt veel vragen, Blik.

  Ik zou zeggen: aan de studie !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hetallemaalal vele malen uitgelegd, dus daar houd ik mee op.

   Je kan ook 40 uur Chris Martensen bekijken: weet je àlles.

   Dr John Campbell. Ook heel aardig, maar soms wat langzaam.

   Voor de specifieke zaken MedCram Medmastery.
   Barrett gaat over China. Kan je zien hoe het daar verliep.

   Verwijderen
 3. Inderdaad vernietigende inzendingen: totale vernietiging van de economie, vernietiging van vriendschappen, relaties en goede buren. Je krijgt nu een pak slaag van jouw vroegere goede buur als je te dicht bij hem komt.
  Mag je trots op zijn boer "redder der mensheid" met straks een hoop doden op zijn geweten.
  Ik zet deze er nog eens op boertje, goed lezen:

  Massale vechtpartij breekt los in Nederlandse supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Belarus

  Ik zie trouwens op die foto van Blik allemaal kinderen.

  Daar is dus niet zo veel probleem mee. Beter van niet, maar dit zal geen ramp veroorzaken. Ze mogen alleen niet bij opa en oma op bezoek zolang ze de ziekte niet achter de rug hebben.

  Zelf heb ik altijd gepleit voor het door werken van de mensen jonger dan 50. En isolatie voor de ouderen.

  Niet dat je die jongeren allemaal tegelijk moet besmetten, maar wel langzaam aan. Dus geen massa-bijeenkomsten. Mondkapjes op tijdens reizen met trein etc. Afstand houden. Etc.
  Maar verder gewoon door leven.

  (Maar voor mijn systeem is het al te laat. Dat had je vanaf half febr. moeten doen. En zeker Carnaval verbieden. Nu zitten we met onvoldoende medische hulp. Ook gewone zieken zij het slachtoffer. )

  En de ouderen heel goed apart houden,zodat ze niet ziek worden. Tot de HCQ is goedgekeurd,. Of tot er een vaccin is.

  Ik zie inderdaad enorme ellende komen voor Zweden, zoals nu in de VS. En wellicht ook voor Belarus..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet nu duidelijk hoe dom deze Matt is.

  Er is een ongelooflijk gevaarlijke sluipmoordenaar onderweg, en die noopt tot maatregelen.
  Mensen snappen het niet, zijn geïrriteerd. De eenis vreselijk angstig, de ander is beledigd als hij wordt gecorrigeerd. Dat wordt 'Matten'.
  Natuurwet. Goed voorspelbaar, Erg? Nee natuurlijk.

  Stel je voor dat hier 400.000 mensen zouden sterven ( advies van Matt en Blik opgevolgd...|) en Rutte zou zich verdedigen met: Ja, maar er waren anders gevechten in supermarkten tussen jongeren uitgebroken...

  Wat zou hij worden uitgelachen,die Rutte. En: 5 jaar op water en brood, want schuldig aan doodslag op 400.000 mensen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boer, dat virus is al 4 maanden onder ons en van jouw pandomine is geen sprake. Dat getal van 400k is uit jouw fantasie, nergens op gebaseerd. Waar zijn nu die overvolle ziekenhuizen? Die hadden al een paar maanden gelden moeten overlopen want toen was er geen 3,5 m. afstand houden.
   Had je het normale verloop van een gewone griep mee geteld had je heel andere, zelfs lagere cijfers gehad. Cijfers die jij NIET wil zien.
   Vroeger bij de pest stierven mensen met bosjes als ze mekaar maar aankeken. Nu is er niets meer aan de hand dan een griep en die wordt zodanig opgeblazen om onderliggende oorzaken te verdoezelen zoals luchtvervuiling en bewerkt voedsel. Dat zijn de sluipmoordenaars.
   De gevolgen zijn nu en zullen nog veel ellendiger worden.
   Noem, mij dom, boer, jij bent achterlijk en blind. Ik ga me trouwens de vraag stellen wiens agenda jij eigenlijk dient. Je hebt het steeds over jouw vriendjes gehad, maar nu geen enkel woord meer daarover. Is het onmogelijke gebeurd en heb je die verloren inkomsten door de ingezakte prijzen voor jouw spruitjes geruild voor het promoten van de vaccins waarmee je juist jouw vriendjes mee helpt?
   We spreken ons over een half jaar weer, boertje Hugo, dan zien we wel wie gelijk heeft.

   Verwijderen
 6. Jongens,

  ik ga mijn best doen om hier niet meer te kijken, want ik word boos en schrijf dan mijn comments. maar dit is zo hopeloos hier, dat is gewoon tijdverlies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijf dan op je eigen, de hemel ingeprezen blog, meneer de boer, misschien heb je daar voldoende lezers om gek te maken.

   Verwijderen
 7. Blijkbaar zijn er al honderden mensen genezen van corona, op de site van worldometers staat het aantal op 250. Bij de NOS heb ik daar nog niets van gelezen. Het is voor het eerst dat ik iets over aantallen genezen mensen lees en dan ook nog verpakt in een artikeltje over bloedplasma.

  "Erasmus MC kreeg al honderden mails over bloedplasma

  Het Erasmus MC heeft honderden e-mails binnengekregen nadat het Rotterdamse ziekenhuis afgelopen weekend genezen coronapatiënten had opgeroepen om bloedplasma te doneren. Dat schrijft regiozender Rijnmond. Onderzoekers willen kijken of ze met het plasma een medicijn kunnen ontwikkelen.

  "In het plasma van de genezen ex-patiënten zitten beschermende antistoffen. Die kunnen het virus binden en uitschakelen", zegt internist-infectioloog Bart Rijnders van het Erasmus MC. "We hopen aan te tonen dat het virus sneller uitgeschakeld wordt als we dat plasma aan een zieke patiënt geven." Het onderzoeksteam gaat de eerste coronapatiënten deze week al plasma geven.

  Een van de donors is Dirk de Korne uit het Zeeuwse Oost-Souburg. Hij heeft alleen lichte klachten gehad en is getest omdat hij in de zorg werkzaam is. Hij werd door zijn vrienden geattendeerd op de Rotterdamse studie en aarzelde geen moment. "Als mijn bloed daar iets in kan helpen, graag.""

  bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "'Trump Is Right About the Coronavirus. The WHO Is Wrong,' Says Israeli Expert"

  Dr. Dan Yamin has developed models for predicting the spread of infectious diseases, and helped curb the Ebola epidemic. He says the coronavirus could take some 13,000 lives in Israel – but there's cause for optimism

  [--]

  “We do not move about in space like particles,” says Dan Yamin, of Tel Aviv University’s industrial engineering department. “Try to remember what you did yesterday. Even without all the social distancing measures, you probably would have met the same people you met today. We move across networks of social contact. So, from a certain stage, it will be difficult to infect even those who bear a potential for becoming infected, because the carriers don’t wander around looking for new people to infect.”

  [--]

  “If, 40 or 50 years ago, epidemiology researchers came exclusively from the field of medicine, today we understand that in order to predict the spread of diseases, it’s also necessary to understand how humans behave as a collective, to be able to analyze big data and to have the ability to create models and perform mathematical simulations – and for that you need engineers.”

  [--]

  Yamin says. “I was pleased that Liberia adopted our recommendations and isolated those who were seriously ill. In retrospect, we know that that new policy helped curb the epidemic.”

  bron: https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.MAGAZINE-israeli-expert-trump-is-right-about-covid-19-who-is-wrong-1.8691031?v=CDBFACA5662E8174BA824BAD929EA12B

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herplaats deze:

  Cijfers van het CBS:

  "Hoeveel sterfgevallen zijn er per week?"

  Per week overlijden er gemiddeld 2 900 mensen. Maar in de winter overlijden er doorgaans meer mensen dan in de zomer.

  Hogere sterfte in de winter valt vaak samen met een periode van griep en/of kou. Zo was er begin 2018 sprake van een uitzonderlijk lange periode van vooral griep. In die periode was de sterfte uitzonderlijk hoog met in week 10 (5 tot en met 11 maart) bijna 4 100 sterfgevallen.

  Onder ouderen zijn relatief meer sterfgevallen in de winter. In de eerste vijftien weken van 2019 lag het aantal sterfgevallen onder 80-plussers gemiddeld 10 procent hoger dan in een gemiddelde week in 2019. Voor de mensen jonger dan 80 jaar was dat 3 procent.

  In de overige jaargetijden overlijden juist minder oudere mensen dan gemiddeld, behalve in de zomer als er sprake is van een hittegolf.
  Wat zien we begin 2020?

  In 2020 overleden er tot en met week 11 (9 maart tot en met 15 maart) gemiddeld 3 135 mensen per week, net iets minder dan in 2019 toen er in de eerste 11 weken gemiddeld 3 175 mensen overleden. Er was in de eerste weken van 2020 geen griep van betekenis en het was ook niet bijzonder koud.

  [--]

  Wat zijn de verwachtingen?

  Het CBS krijgt dagelijks berichten over sterfte binnen. Er zit doorgaans enige tijd tussen de feitelijke overlijdensdatum en het moment waarop deze informatie het CBS bereikt. De overlijdensberichten worden wekelijks verzameld (op donderdag). Gewoonlijk is er op donderdag iets meer dan 80 procent van alle sterfgevallen binnen van de week ervoor. Deze informatie geeft dus een indicatie van wat we de komende week kunnen verwachten.

  Voor week 12 is een toename te verwachten in het wekelijks aantal sterfgevallen. Het aantal ligt al op het niveau van wat er in eerdere weken na twee weken binnen kwam. De eerste nog niet volledige gegevens laten zien dat de sterfte in week 12 in Noord-Brabant en Limburg nu al boven het gemiddelde van week 1 tot 11 van dit jaar ligt.

  Op 27 februari 2020 werd de eerste COVID-19-patiënt gemeld in Nederland en op 6 maart het eerste sterfgeval door COVID-19. Op 11 maart heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de COVID-19-uitbraak tot pandemie verklaard.

  bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/sociaal/hoeveel-sterfgevallen-zijn-er-per-week-

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoop dat @Jan Verheul de bijsluiter van HCQ heeft gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat zo'n bijsluiter waarvan je je moet afvragen of je eerder dood kunt gaan aan de medicatie dan aan de ziekte zelf? :-)))))))))))))))))))

   Verwijderen
 11. Cijfers 31 maart 2020

  175 doden en 722 ziekenhuisopnames.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het RIVM benadrukt inmiddels dat het aantal doden en ziekenhuisopnames niet alle van de afgelopen dag zijn.

   Van NOS TT:

   Vandaag zijn 722 nieuwe patiënten met
   corona in het ziekenhuis gemeld.Het
   aantal coronadoden in Nederland is met
   175 toegenomen tot 1039,meldt het RIVM,
   dat benadrukt dat niet alle opnames en
   sterfgevallen de afgelopen dag waren.

   Tot nu toe was het hoogste aantal doden
   dat in één etmaal werd gemeld 132.
   Gisteren nam het dodental met 93 toe.

   In totaal 4712 patiënten zijn opgenomen
   in het ziekenhuis.Er zijn nu 12.595
   besmettingen vastgesteld,845 meer dan
   gisteren.Zonder maatregelen waren de
   toenames nog groter geweest,zegt het
   RIVM.In Brabant lijkt de piek van het
   aantal ziekenhuisopnames gepasseerd.

   Verwijderen
  2. @Joop, we kunnen volgens mij ook vaststellen dat Nederland een epidemie van overgewicht heeft (zie het bericht wat ik gister plaatste), 60 tot 80% (!) van de mensen die op de IC terecht komen, heeft obesitas.

   Verwijderen
  3. @Sofia,

   Hoop wel dat je het met mij eens bent dat obesitas een 'armoedeziekte' is, dat veel mensen geen andere keus hebben dan te kiezen voor de 'vette hap'?

   Verwijderen
  4. @Joop, dat is ten dele waar ja maar er zijn zat mensen die wel genoeg geld hebben om gezond te eten maar er gewoon geen zin in hebben. Ik zie mensen bij de supermarkt vette hap inslaan maar die bij het weggaan in een dure auto stappen terwijl ik ook veel mensen zie die gezond eten inslaan maar bij het weggaan in een tweedehandsje van zo'n 10 jaar oud stappen. Dus of het dat werkelijk is. Maar we moeten in ieder geval gaan invoeren waar ik al jaren voor pleit: belasting op vette producten (of het helpt, weet ik niet, kijk maar naar het rookgedrag van velen) en het goedkoop maken van gezond voedsel.

   Verwijderen
  5. SDR, zoiets roep ik ook al jaren.De EU hanteert zogenaamd het voorzorgsprincipe, en als het op GMO vrije en gezonde voeding aankomt staat dat principe als een huis, maar bij het tegenovergestelde, twijfelachtige E nummers, GMO, chemisch bewerkt voedsel enz. is dat principe helemaal verdwenen en mogen die bedrijven gewoon hun gang gaan, dank zij hun enorme lobby.
   Er zijn voldoende bewijzen voorhanden die aantonen waarom het aantal kankers en andere ziektes de afgelopen 50 jaar evenredig met de 'welvaart'* zijn gestegen.
   En dan vinden ze een griepje uit om dat de schuld te geven.
   *ziek makende 'welvaart'.

   Verwijderen
  6. @Matt, waar we ook vanaf moeten, is het gebruik van suiker als conserveermiddel.

   Verwijderen
 12. Arno Wellens had het in Café Weltschmertz dus bij het rechte eind, de coronacrisis wordt gebruikt om Zuid-Europese banken ye helpen met ESM geld.

  Hoekstra: ik was te weinig empathisch, wil Zuid-Europa helpen

  Hoekstra: we waren niet empathisch genoeg

  Minister van Financiën Hoekstra zegt dat hij niet empathisch genoeg is geweest in de richting van Zuid-Europa. "We hadden vorige week, ook ikzelf, beter naar voren moeten brengen dat we willen helpen. Dat hebben we te weinig empathisch gedaan. Dat hebben we zo verwoord dat het tot weerstand heeft geleid", zei hij in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

  Zuid-Europese landen willen hulp van de Europese Unie om de coronacrisis te bestrijden. Ze willen onder meer gebruikmaken van het ESM, het noodfonds van 410 miljard euro. Maar het kabinet wil dat alleen onder strenge voorwaarden toestaan. Daar kwam de afgelopen dagen stevige kritiek op.

  "Medische middelen zijn nodig, daar wil ik graag over praten", zegt Hoekstra. "Er wordt terecht een beroep gedaan op onze solidariteit. Wij zijn er onvoldoende in geslaagd om uit te leggen wat we wél willen doen."

  Bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit gaat dus tegen het regeerakkoord in.

   Verwijderen
  2. Het is in ieder geval de wens van de zuidelijke landen (+ Brussel want die ziet het project uit elkaar vallen) maar als ik lees wat Hoekstra feitelijk zegt dan is datgene wat de zuidelijke landen willen nog ver weg. Als dat er al ooit van komt want niet alleen de stemming onder de Italiaanse bevolking is anti-EU, ook onder de Nederlandse bevolking is dat het geval.

   Verwijderen
  3. Ik denk dat het niet zo een vooropgezet plan was om de EU zo te pakken als nu gebeurt. Ik vermoed eerder dat het door die sportieve Amerikanen in China is achtergelaten om de handelsoorlog een treetje hoger te kunnen voeren.
   Daarna is het uit de hand gelopen en heeft dat virus zich ongecontroleerd verspreid en krijgen de Amerikanen een koekje van eigen deeg. Eenmaal zo hard geroepen dat dit virus dodelijk is kunnen ze dat nu niet meer zonder gezichtsverlies terug draaien en komen ze met die onzin regels.
   Maar zoals bekend: don't waste a good crisis, en zijn er nu -tig bedrijven en banken die hun voordelen eruit aan het halen zijn. Denk aan versneld invoeren van 5G, daarop aansluitend het verbod om in groep te protesteren, straks verplicht vaccin, een strak aan banden gelegd internet en weg cashgeld.
   Uiteindelijk natuurlijk op onze kosten.

   Verwijderen
  4. @Matt, of een psy-op van de Chinezen (kwam iemand op twitter mee)...............

   Verwijderen
  5. SDR, feit is dat die Amerikaanse "sportploeg" wel vlak voor die uitbraak op de juiste plek waren. Als die stoere mariniers, die 'die hards' zoals ze zich altijd in films presenteren niet verder geraakten dan een 35e plaats zet ik me daar dus vraagtekens bij.
   Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Chinezen, die ook niet achterlijk zijn, die 'sportievelingen' bijzonder goed in de gaten hebben gehouden en er hun voordelen uit gehaald hebben en nog halen.
   Nu zijn het net 2 kleuters: jij hebt het gedaan, nee jij, nee jij.................

   Verwijderen
 13. "Hogere sterfte houdt aan", bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/09/hogere-sterfte-houdt-aan

  BeantwoordenVerwijderen