dinsdag 31 maart 2020

Wat werkt beter, Wodka en Sport, of Lockdown?

We gaan het meemaken!
Gaan Zweden, maar vooral Wit Rusland eindigen in een catastrofe, met hun "onverantwoorde" laissez faire politiek ten aanzien van het Corona virus? Als we de alarmisten moeten geloven, dan stevenen die landen op de Corona af, zoals de Titanic op de beroemde ijsschots. Loekasjenko die zweert bij Wodka en Sport? Kan niet!!! Lockdown moet! Het is sterker: In Spanje en Nederland wordt dankzij de alarmisten een strandwandeling nu als iets heel verdachts en asociaals gezien. Precies het omgekeerde van hoe Loekaschenko het benadert.

Het leuke is, het gaat allemaal bekend worden. Volgens de Corona-pessimisten, met hun modellen en theoriën over de zogenaamde exponentiële groei, moet het een kwestie van luttele dagen zijn, voordat Zweden en Wit Rusland down gaan en zullen de zieken daar op de stoepen van de hospitaals in Stockholm en Minsk bezwijken.

Wat anders: Exit strategie
Waar Zweden en Wit Rusland duidelijk kiezen voor het de natuur -in de goede zin van het woord- zijn werk laten doen. Een actieve en fitte bevolking die gewoon door gaat met zijn leven, waardoor vanzelf voldoende weerstand wordt opgebouwd. Daarbij zal het virus zich dan na verloop van een aantal weken nauwelijks nog verder verspreiden. Het is dan uitverspreid. Ook prettig voor kwetsbaren. Daarbij komt, hoe eerder je de piek gehad hebt, hoe eerder je er ook vanaf bent.

Wat is de exit strategie in landen als Spanje en Nederland dan?
Wat wil een land als Spanje, maar ook Nederland, nou bereiken met hun langdurige en strenge lockdown? Het virus helemaal uitroeien? Dat zal dus nooit lukken, of je moet dit jaren volhouden. Is dat soms de bedoeling? We weten het niet. Of, na verloop van tijd gaat de lockdown eraf, en dan komen de zieken alsnog, net zo hard. Of nog harder, want een bevolking die gedwongen binnen zit, wordt er niet gezonder op. En in ieder geval met een economie die dan sowieso helemaal kreupel is.
In Wit Rusland geen Corona-hysterie, geen vrijheidsbeperkende maatregelen, geen afgelaste sportwedstrijden, geen gesloten scholen, geen reisbeperkingen, geen sportverbod, geen "samenscholingsverbod", geen cash-verbod, geen verbod op het vieren van je verjaardag met vrienden, geen afzeggingen van ziekenhuisbehandelingen, geen gesloten of failliete restaurants, geen strandverbod, geen hamsteren, geen boetes op minder dan 1,5 meter afstand, geen mondkapjes, geen desinfecterende gel, geen strepen op de grond om afstand te houden. Wit Rusland is het vrijste land van Europa.

31 opmerkingen:

 1. Beste Mensen,

  Blik vlucht steeds maar vooruit.
  Vergeet niet mijn vernietigende inzendingen te lezen op het vorige blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt veel vragen, Blik.

  Ik zou zeggen: aan de studie !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hetallemaalal vele malen uitgelegd, dus daar houd ik mee op.

   Je kan ook 40 uur Chris Martensen bekijken: weet je àlles.

   Dr John Campbell. Ook heel aardig, maar soms wat langzaam.

   Voor de specifieke zaken MedCram Medmastery.
   Barrett gaat over China. Kan je zien hoe het daar verliep.

   Verwijderen
 3. Inderdaad vernietigende inzendingen: totale vernietiging van de economie, vernietiging van vriendschappen, relaties en goede buren. Je krijgt nu een pak slaag van jouw vroegere goede buur als je te dicht bij hem komt.
  Mag je trots op zijn boer "redder der mensheid" met straks een hoop doden op zijn geweten.
  Ik zet deze er nog eens op boertje, goed lezen:

  Massale vechtpartij breekt los in Nederlandse supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Belarus

  Ik zie trouwens op die foto van Blik allemaal kinderen.

  Daar is dus niet zo veel probleem mee. Beter van niet, maar dit zal geen ramp veroorzaken. Ze mogen alleen niet bij opa en oma op bezoek zolang ze de ziekte niet achter de rug hebben.

  Zelf heb ik altijd gepleit voor het door werken van de mensen jonger dan 50. En isolatie voor de ouderen.

  Niet dat je die jongeren allemaal tegelijk moet besmetten, maar wel langzaam aan. Dus geen massa-bijeenkomsten. Mondkapjes op tijdens reizen met trein etc. Afstand houden. Etc.
  Maar verder gewoon door leven.

  (Maar voor mijn systeem is het al te laat. Dat had je vanaf half febr. moeten doen. En zeker Carnaval verbieden. Nu zitten we met onvoldoende medische hulp. Ook gewone zieken zij het slachtoffer. )

  En de ouderen heel goed apart houden,zodat ze niet ziek worden. Tot de HCQ is goedgekeurd,. Of tot er een vaccin is.

  Ik zie inderdaad enorme ellende komen voor Zweden, zoals nu in de VS. En wellicht ook voor Belarus..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet nu duidelijk hoe dom deze Matt is.

  Er is een ongelooflijk gevaarlijke sluipmoordenaar onderweg, en die noopt tot maatregelen.
  Mensen snappen het niet, zijn geïrriteerd. De eenis vreselijk angstig, de ander is beledigd als hij wordt gecorrigeerd. Dat wordt 'Matten'.
  Natuurwet. Goed voorspelbaar, Erg? Nee natuurlijk.

  Stel je voor dat hier 400.000 mensen zouden sterven ( advies van Matt en Blik opgevolgd...|) en Rutte zou zich verdedigen met: Ja, maar er waren anders gevechten in supermarkten tussen jongeren uitgebroken...

  Wat zou hij worden uitgelachen,die Rutte. En: 5 jaar op water en brood, want schuldig aan doodslag op 400.000 mensen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boer, dat virus is al 4 maanden onder ons en van jouw pandomine is geen sprake. Dat getal van 400k is uit jouw fantasie, nergens op gebaseerd. Waar zijn nu die overvolle ziekenhuizen? Die hadden al een paar maanden gelden moeten overlopen want toen was er geen 3,5 m. afstand houden.
   Had je het normale verloop van een gewone griep mee geteld had je heel andere, zelfs lagere cijfers gehad. Cijfers die jij NIET wil zien.
   Vroeger bij de pest stierven mensen met bosjes als ze mekaar maar aankeken. Nu is er niets meer aan de hand dan een griep en die wordt zodanig opgeblazen om onderliggende oorzaken te verdoezelen zoals luchtvervuiling en bewerkt voedsel. Dat zijn de sluipmoordenaars.
   De gevolgen zijn nu en zullen nog veel ellendiger worden.
   Noem, mij dom, boer, jij bent achterlijk en blind. Ik ga me trouwens de vraag stellen wiens agenda jij eigenlijk dient. Je hebt het steeds over jouw vriendjes gehad, maar nu geen enkel woord meer daarover. Is het onmogelijke gebeurd en heb je die verloren inkomsten door de ingezakte prijzen voor jouw spruitjes geruild voor het promoten van de vaccins waarmee je juist jouw vriendjes mee helpt?
   We spreken ons over een half jaar weer, boertje Hugo, dan zien we wel wie gelijk heeft.

   Verwijderen
 6. Jongens,

  ik ga mijn best doen om hier niet meer te kijken, want ik word boos en schrijf dan mijn comments. maar dit is zo hopeloos hier, dat is gewoon tijdverlies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijf dan op je eigen, de hemel ingeprezen blog, meneer de boer, misschien heb je daar voldoende lezers om gek te maken.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoop dat @Jan Verheul de bijsluiter van HCQ heeft gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Cijfers 31 maart 2020

  175 doden en 722 ziekenhuisopnames.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Sofia,

   Hoop wel dat je het met mij eens bent dat obesitas een 'armoedeziekte' is, dat veel mensen geen andere keus hebben dan te kiezen voor de 'vette hap'?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. SDR, zoiets roep ik ook al jaren.De EU hanteert zogenaamd het voorzorgsprincipe, en als het op GMO vrije en gezonde voeding aankomt staat dat principe als een huis, maar bij het tegenovergestelde, twijfelachtige E nummers, GMO, chemisch bewerkt voedsel enz. is dat principe helemaal verdwenen en mogen die bedrijven gewoon hun gang gaan, dank zij hun enorme lobby.
   Er zijn voldoende bewijzen voorhanden die aantonen waarom het aantal kankers en andere ziektes de afgelopen 50 jaar evenredig met de 'welvaart'* zijn gestegen.
   En dan vinden ze een griepje uit om dat de schuld te geven.
   *ziek makende 'welvaart'.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 12. Arno Wellens had het in Café Weltschmertz dus bij het rechte eind, de coronacrisis wordt gebruikt om Zuid-Europese banken ye helpen met ESM geld.

  Hoekstra: ik was te weinig empathisch, wil Zuid-Europa helpen

  Hoekstra: we waren niet empathisch genoeg

  Minister van Financiën Hoekstra zegt dat hij niet empathisch genoeg is geweest in de richting van Zuid-Europa. "We hadden vorige week, ook ikzelf, beter naar voren moeten brengen dat we willen helpen. Dat hebben we te weinig empathisch gedaan. Dat hebben we zo verwoord dat het tot weerstand heeft geleid", zei hij in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

  Zuid-Europese landen willen hulp van de Europese Unie om de coronacrisis te bestrijden. Ze willen onder meer gebruikmaken van het ESM, het noodfonds van 410 miljard euro. Maar het kabinet wil dat alleen onder strenge voorwaarden toestaan. Daar kwam de afgelopen dagen stevige kritiek op.

  "Medische middelen zijn nodig, daar wil ik graag over praten", zegt Hoekstra. "Er wordt terecht een beroep gedaan op onze solidariteit. Wij zijn er onvoldoende in geslaagd om uit te leggen wat we wél willen doen."

  Bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit gaat dus tegen het regeerakkoord in.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik denk dat het niet zo een vooropgezet plan was om de EU zo te pakken als nu gebeurt. Ik vermoed eerder dat het door die sportieve Amerikanen in China is achtergelaten om de handelsoorlog een treetje hoger te kunnen voeren.
   Daarna is het uit de hand gelopen en heeft dat virus zich ongecontroleerd verspreid en krijgen de Amerikanen een koekje van eigen deeg. Eenmaal zo hard geroepen dat dit virus dodelijk is kunnen ze dat nu niet meer zonder gezichtsverlies terug draaien en komen ze met die onzin regels.
   Maar zoals bekend: don't waste a good crisis, en zijn er nu -tig bedrijven en banken die hun voordelen eruit aan het halen zijn. Denk aan versneld invoeren van 5G, daarop aansluitend het verbod om in groep te protesteren, straks verplicht vaccin, een strak aan banden gelegd internet en weg cashgeld.
   Uiteindelijk natuurlijk op onze kosten.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. SDR, feit is dat die Amerikaanse "sportploeg" wel vlak voor die uitbraak op de juiste plek waren. Als die stoere mariniers, die 'die hards' zoals ze zich altijd in films presenteren niet verder geraakten dan een 35e plaats zet ik me daar dus vraagtekens bij.
   Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Chinezen, die ook niet achterlijk zijn, die 'sportievelingen' bijzonder goed in de gaten hebben gehouden en er hun voordelen uit gehaald hebben en nog halen.
   Nu zijn het net 2 kleuters: jij hebt het gedaan, nee jij, nee jij.................

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen