dinsdag 31 maart 2020

De 100% spontane balkon applaudissementen....

James Corbett brengt het weer luchtig maar niet minder duidelijk; we lijken verwikkeld geraakt in de film "Wag the Dog". Iedereen die de film kent, weet wat er bedoeld wordt; wie de film niet kent: het gaat om het bedenken van een oorlog met Albanie, voor het bereiken van bepaalde Amerikaanse politieke doelen. Alles is fake. De hele oorlog is fake. De publieksacties zijn fake. Maar de marketing campagne werkt.

27 opmerkingen:

 1. Positief nieuws:

  101-jarige coronapatiënt uit ziekenhuis ontslagen

  Een 101-jarige coronapatiënt is vandaag uit het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel ontslagen, schrijft Rijnmond. De vrouw kreeg anderhalve week geleden last van kortademigheid en werd vervolgens positief getest op het coronavirus. Volgens het verplegend personeel is "de kranige dame" een voorbeeld voor iedereen. "Ze kucht netjes in haar elleboog en houdt gepaste afstand." De vrouw wordt naar een verpleeghuis gebracht om verder te herstellen.

  Bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuws waar ik een naar gevoel bij krijg:

  Amsterdam zet camera's in tegen 'onwenselijke groepsvorming'

  Amsterdam gaat camera's inzetten om te controleren of mensen zich houden aan de regels tegen de verspreiding van corona. Bij het Piet Mondriaanplein, het Henrick de Keijserplein en de Oetgensstraat was de afgelopen dagen "onwenselijke groepsvorming" door jongeren, zegt de burgemeester. De gemeente vermoedt dat zij onderling geen anderhalve meter afstand houden en plaatst daarom camera's.

  Het cameratoezicht geldt tot en met 1 juni en stopt als het niet meer nodig is. Op de genoemde plekken worden nu ook meer handhavers en politie ingezet. Voetbalkooien worden afgesloten.

  Bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als die camera's dan ook gefocust zijn op bepaalde groepjes jongeren, en zeker dat soort groepjes dat ouderen tegen de vlakte slaan is er niets mis mee. Maar dan moeten ze wel opgepakt worden en niet met een simpel 'foei' de straat weer op gestuurd worden.
   Maar als dat doorgaat 'na corona' dan is het inderdaad "big brother is watching you"
   Eén van de gevolgen wat ik eerder aanhaalde.

   Verwijderen
  2. [Maar als dat doorgaat 'na corona' dan is het inderdaad "big brother is watching you"]

   Ga daar maar van uit. Een eenmaal geplaatste camera wordt niet meer verwijderd, want handig.
   Hier in mijn dorp hebben ze er ook een geplaatst, om de jeugd te 'verdrijven'. Die werd eerst volgespoten met verf en na een paar keer schoonmaken, werd die domweg gesloopt. Daarna niet meer teruggeplaatst. En zo moeten we meer camera's behandelen.

   En v.w.b. het volgen van de telefoons: Dat deden overheden daarvóór ook al, al werd dat door de MSM nooit genoemd. Het enige wat je daar tegen kunt doen is: óf z'n ding niet aanschaffen, óf het grotendeels uitzetten. Ik heb daarom nog steeds mijn vaste lijn aangehouden. Kwestie van een beetje nadenken. Hetzelfde met 5G, niet kopen.

   En de ophef over hoe China ermee omgaat: Als je door rood licht loopt krijg je strafpunten en zo. De keerzijde is, dat als je je wel aan de regels houdt, je plus-punten kunt verdienen, door korting met reizen, of 1e klasse reizen en gratis krediet krijgen, dát wordt er door onze fijne MSM NIET bij verteld. Iedere medaille heeft 2 kanten, weet je wel.

   In Nederland is iemand veroordeeld voor brandstichting van de Vuurwerkramp in Enschede. Waarom? Zijn (geregistreerde) telefoon was toevallig in de buurt op dat tijdstip. De man heeft 1 jaar -onschuldig- in de gevangenis gezeten. Het was een afleiding, om het falen van de overheid voor en na de ramp te verhullen.

   Dus wil je iets uitvreten: telefoon thuislaten, aan een ander meegeven (alibi: ik was ergens anders) of uitzetten.

   Verwijderen
 3. "1151 coronapatiënten op intensive care, 'voldoende capaciteit door opschaling'

  Op dit moment liggen er in totaal 1151 coronapatiënten op de intensive care, meldt bestuursvoorzitter Kuipers van het Erasmus MC aan de NOS. Het is druk op de IC's, maar er is voldoende capaciteit om nieuwe patiënten op te vangen, verzekert hij. Alleen in Amsterdam en Leiden liggen IC's op dit moment vol.

  Dat is anders dan de afgelopen dagen, toen het krap was op de intensivecare-afdelingen in Brabant en Noord-Limburg. Daar gaat het nu beter, zegt Kuipers. "We hebben zelfs patiënten teruggeplaatst naar Noord-Brabant." In totaal zijn vandaag 49 mensen naar andere ziekenhuizen overgebracht, van wie 35 IC-patiënten. Eén patiënt is naar een ziekenhuis in Duitsland overgeplaatst.

  Het is de bedoeling dat zondag de capaciteit van de intensive care is uitgebreid naar 2400 bedden. Die opschaling loopt volgens schema: op dit moment zijn 1900 bedden gerealiseerd. Kuipers heeft "goede moed" voor de komende week.


  'Het piept en kraakt'

  Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, stijgt het aantal bezette IC-bedden iets minder hard dan vorige week. Inmiddels hebben 40 mensen de IC verlaten. "Het piept en kraakt wel. Op dit moment is personeel het grootste knelpunt. We moeten meer patiënten verzorgen en personeel valt uit."

  Gommers meldt dat er ook oog is voor de niet-coronapatiënten. "We kijken met medisch specialisten naar wat we kunnen uitstellen, hoe lang nog en wanneer kunnen we wat weer opstarten.""

  Bron: NOS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "150 pneumonia cases spark health alert in north Italy", bron: https://medicalxpress.com/news/2018-09-pneumonia-cases-health-north-italy.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was ook een leuke geweest:
   https://medicalxpress.com/news/2020-03-china-covid-cases.html
   of deze, voor de toekomst:
   https://medicalxpress.com/news/2020-03-warmer-weather-coronavirus.html
   Afijn, er staan er meer. Mooi spoor, dankjewel.

   Verwijderen
  2. Het is een interessante site (overgenomen van Corbett report). Niet uitgesloten kan/mag worden dat dit weer het geval is geweest omdat ik berichten heb gelezen dat er (net als in China) artsen al ergens afgelopen november vreemde gevallen van longontsteking ontdekten.

   Deze is ook een "leuke" om te onderzoeken:

   "Italy Is Second Country With Coronavirus Outbreak Preceded By A Tuberculosis Epidemic", bron: https://www.lewrockwell.com/2020/03/bill-sardi/italy-is-second-country-with-coronavirus-outbreak-preceded-by-a-tuberculosis-epidemic/

   De site lijkt een verzamelplaats van allerlei artikelen. Ik heb nog niet kunnen achterhalen wat de achtergrond van schrijver Bill Sardi is dus ook niet wat het waarheidsgehalte is maar lijkt me interessant om te onderzoeken.

   De reden dat het mijn aandacht trok, was dat een aantal ziekenhuizen hun personeel wilden inenten met een TB vaccin.

   Verwijderen
  3. [een aantal ziekenhuizen hun personeel wilden inenten met een TB vaccin.]
   Klopt. Mijn wederhelft werkte in een verpleegtehuis en ze kwamen ieder jaar weer met prikken leuren. Wel ieder jaar met meer druk. Inentings-% daar was 25%. Na wat 'dringende' oproepen van de directeur steeg dat naar 29%.
   Het (goed opgeleide) personeel weet natuurlijk wat ze krijgen ingespoten en bedanken ervoor, evenals mijn wederhelft.

   Verwijderen
  4. @G.B., maar waarom zou een aantal ziekenhuizen hun personeel op dit moment willen inenten met een vaccin tegen TB? Het argument was dat het hun immuunsysteem zou 'opkrikken' maar dat vind ik een vreemd argument. Mocht het artikel gelijk hebben wat die TB betreft dan is het natuurlijk weer niet zo vreemd.

   Verwijderen
  5. ["Italy Is Second Country With Coronavirus Outbreak]
   Vergeet Iran niet, die hebben ook -bijna tegelijkertijd- een uitbraak gehad.
   Eigenlijk zou je van die 3 landen samples moeten nemen van het virus. Ik kan je nu al vertellen, dat zij verschillend zijn. Het is man-made. Door de US naar China gebracht door miltairen. (Genoemd in een eerder blog, 35e plaats.)
   Tegelijkertijd een drone naar Iran gestuurd en eentje in Italië, omdat de US de pest erin heeft, dat Salvini een beetje teveel aan het lonken was naar Putin. Daarbij is Italië veruit het zwakste (financieel) land van de EU.

   China moest een beurt krijgen in het kader van de handelsoorlog. Dit bericht viel mij op:
   https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196
   naar beneden scrollen tot "Just for information". Daar zie je, dat China meerde pandemieën heeft gehad, 2 jaar voor deze uitbraak. En de 'oplossing' was altijd Amerikaans. Toeval? Ik dacht van niet.

   Verwijderen
  6. [waarom zou een aantal ziekenhuizen hun personeel op dit moment willen inenten met een vaccin tegen TB]
   TB is weer in opkomst, medegebracht door asielzoekers en aanverwanten. Het heerst ook al een tijd, al hoor je er nauwelijks van. https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/07/schokkend-nieuws-uit-duitsland-massa-immigratie-betekende-ook-massale-import-van-besmettelijke-ziektes/
   RIVM was de krant 2 jaar voor:
   https://www.rivm.nl/gesignaleerd-21

   Verwijderen
  7. [Het is man-made]

   Daar twijfel ik echt aan. Een virus is veel te veranderlijk om als een goed wapen te dienen (zie het blog van John Rappoport, die legt het heel goed uit maar ook The Saker heeft er over geschreven vanuit zijn eigen achtergrond). Datgene wat in een lab werkt of lijkt te werken, gaat in de vrije natuur vaak fout.


   [Tegelijkertijd een drone naar Iran gestuurd en eentje in Italië, omdat de US de pest erin heeft, dat Salvini een beetje teveel aan het lonken was naar Putin.]

   Waarom heeft Duitsland dan geen sproeibeurt gehad? Merkel is openlijk tegen de V.S. ingegaan wat Nordstream betreft. Ze heeft ze feitelijk aan de kant gezet wat een ergere daad is dan die van Salvini omdat Duitsland in feite nog steeds bezet gebied is.


   [China moest een beurt krijgen in het kader van de handelsoorlog.]

   Vlak China zelf niet uit. Dat lab in Wuhan staat er niet voor niets. Het rigoureuze optreden van China kan ook als achtergrond hebben dat ze gedacht hebben dat het virus uit hun eigen lab is ontsnapt. Daarna is er een kettingreactie ontstaan waar China belang bij heeft want omdat de vraag in het westen wegvalt, raken zij hun plaats in de keten niet kwijt wat zeker wel gebeurd was als het westen niet besloten had dezelfde maatregelen te nemen.

   Verwijderen
  8. [TB is weer in opkomst, medegebracht door asielzoekers en aanverwanten.]

   Ja klopt maar waarom NU? Nu er dat virus is. Is het heel erg vreemd te veronderstellen wat het artikel wat ik hier laatst plaatste, stelt dat dit virus 'meelift' op een uitbraak die feitelijk een TB uitbraak is? Ik weet niet hoe TB precies wordt vastgesteld maar is dat wat dat artikel stelt heel erg raar?

   Verwijderen
 5. Er beginnen in de MSM ook geluiden door te dringen dat er iets niet in de haak is. Onderstaand komt nota bene van een bloomberg site, waarbij ik aanneem dat dit om het bedrijf van de bekende bloomberg gaat:

  "Confirmed Coronavirus Cases Is an ‘Almost Meaningless’ Metric", bron: https://www.bloombergquint.com/gadfly/confirmed-coronavirus-cases-is-an-almost-meaningless-metric

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "What's Up With The Italian Mortality Rate? - Questions For Corbett", bron: https://www.youtube.com/watch?v=bM9aZflBoOU

  Bovenstaande 2 artikelen werden vermeld in deze Corbett report.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het beroerde met de cijfers: we weten niet, wie is besmet, want: geen testen en de test zelf is voor 50% betrouwbaar. Italianen tellen dubbel en Engelsen tellen non-gevallen als wel-gevallen.
   https://www.spiked-online.com/2020/03/27/chloe-middleton-the-coronavirus-death-that-wasnt/
   Lees het cursieve stuk.
   Eigenlijk zullen we nooit de precieze cijfers weten, omdat die er niet zijn, of ze worden onder de pet gehouden door regeringen, die allemaal wel iets te verbergen hebben in deze kwestie.
   https://commonsensetv.nl/intensieve-zorg-door-rutte-bijna-gehalveerd/

   Verwijderen
  2. @G.B., wat er met Chloe Middleton is gebeurd, gebeurt (veel?) vaker.


   [Eigenlijk zullen we nooit de precieze cijfers weten, omdat die er niet zijn, of ze worden onder de pet gehouden door regeringen, die allemaal wel iets te verbergen hebben in deze kwestie.]

   Dat vrees ik ook. Maar ze zullen op een gegeven moment toch iets moeten verzinnen om die semi lockdown op te heffen. Als ik de MSM moet geloven, staat de VVD op forse winst, die zal het momentum niet willen verliezen door de economie compleet de nek om te draaien (wat wel gebeurt als ze dit doorzetten na begin mei) want komend maart zijn er verkiezingen.


   [https://commonsensetv.nl/intensieve-zorg-door-rutte-bijna-gehalveerd/]

   Ook dit begint voorzichtig door te sijpelen in de MSM. Hoewel ik nooit naar de actualiteitenprogramma's kijk, kijk ik wel altijd even op TT welke onderwerpen er behandeld worden. Vandaag stond dit als een van de onderwerpen bij EenVandaag.

   Verwijderen
  3. [semi lockdown op te heffen.]
   O, die wordt zeker wel opgeheven, op een gegeven moment is de smoezenpot leeg. Rutte verschuilt zich iedere keer achter zijn 'deskundigen'(kuch), maar die hebben geen zin, om kop van jut te worden.

   We zijn voorlopig 'onder de pannen' tot eind april en dan worden de eerste belemmeringen opgeheven. Ik schat in: de scholen en horeca met beperkingen, 1,5 mtr afstand.
   Eind mei alles weer als normaal, alleen ouderen -vrijwillig- beperken.

   Dan 'loopt' het virus langzaam door, terwijl de piek is geweest. In het najaar weer opleving van verspreiding. Het virus overleeft de zomer, dankzij het weer herstelde vliegverkeer. Het dooft uit aan het eind van voorjaar 2021, als ik eens even brainstorm en in mijn glazen bol kijk.

   Verwijderen
  4. Min of meer mee eens, al denk ik dat de lockdown zeker tot juli zal duren, vanaf volgende week gaan we meer gezichtsmaskers zien.

   Afname van de maatregelen hangt ook erg van de omringende landen af, want NL is een handelsland, en zonder export heeft versoepelen weinig zin. Dan inderdaad tot medio 2021 voordat alles weer een beetje normaal wordt.

   Verwijderen
  5. [We zijn voorlopig 'onder de pannen' tot eind april en dan worden de eerste belemmeringen opgeheven. Ik schat in: de scholen en horeca met beperkingen, 1,5 mtr afstand.]

   Eens, we zullen de komende weken in de gaten moeten houden hoe de actualiteiten rubrieken gaan reageren. Ik vind het heel erg vreemd dat EenVandaag nu opeens na weken begint over de oorzaak van de stand van zaken in de zorg. Op exact dezelfde dag dat het kabinet de maatregelen verlengt. Als dit (bezuinigingen zijn oorzaak van tekorten die weer de oorzaak van de semi lockdown zijn) doorzet dan geven ze Rutte een uitweg. We wachten af :-)

   Verwijderen
 7. Jonge mensen hoeven zich sowieso geen zorgen te maken. Alleen mensen die slecht adem kunnen halen. (mensen met een gebroken immuunsysteem)

  This doctor was already treating patients with Trump’s ‘gift from God’ drug - before FDA approval
  https://forward.com/news/national/442285/coronavirus-hydroxychloroquine-trump-doctor/

  Een door god gegeven medicijn tegen covid 19. Alle patiënten genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. [Alles is fake. De hele oorlog is fake. De publieksacties zijn fake. Maar de marketing campagne werkt.]
  Klopt. Dat werkt hier ook zo. Journalisten bellen bij een paar huizen aan en vertellen, wat de bedoeling is. En het brave volk klapt in de handen. Ze willen vooral niet achterblijven bij de anderen, net zoals schapen. Dat doen ze straks ook als ze worden geëxecuteerd, de stumpers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze blauwdruk van de rockefeller foundation via een website beschrijft precies wat er nu allemaal gebeurt, maar is in mei 2010 al gepubliceerd: het 20-jarige plan met Corona virussen

  Alles is gescript en gepland in onze wereld, ook dit Corona verhaal
  En de media doet volop mee aan de hysterie. Of eerder; zijn de veroorzakers ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie het meer als: 'never waste a good crisis'.

   Reken maar dat er uitgebreide scenario's klaarliggen voor overstromingen, epidemieen, oorlogen, handelsblokkades, collectieve godsdienstwaan, volksmenners en mogelijk zelfs een vulkaanuitbarsting of zombie-apocalypse. Vluchtelingen en klimaat niet te vergeten. Dat wil niet zeggen dat 'ze' dat dan ook veroorzaken.

   Verwijderen
 10. Loekasjenko zelf weigert om aan social disctancing te doen en blijft bij potjes ijshockey zijn medespelers omarmen. „Het is beter om staand te sterven dan op je knieën te leven”, aldus de Wit-Russische president.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik, mocht blijken dat hij gelijk heeft dan krijgt hij daar nooit de credit voor. Ze zullen gewoon zeggen dat daar de cijfers verdraaid worden, dat hij niet eerlijk is. Je kent het.

   Verwijderen