maandag 23 maart 2020

De Corona Aap komt uit de mouw: Medical Martial Law 2020

De Corona Aap komt langzaam maar zeker uit de mouw: de hele Corona Hoax is opgezet om ons in een nauw frame te drukken. En het gebeurt op geniale wijze. Ons wordt de indruk gewekt dat we er zelf om smeken! Niet meer naar een restaurant, niet meer naar moeder, geen contant geld meer, niet skieën. En het is eigenlijk nog niet genoeg. Naar het park gaan zou eigenlijk ook verboden moeten worden. Ja, maar... Niets te ja maaren. CORONA! Voor de volksgezondheeid. En de discussie is klaar, net als 18 jaar geleden. Afghanistan aanvallen! Ja, maar.... Niets te ja maaren 9/11, terrorists! Discussie klaar.

De Corbett Report hieronder schetst het allemaal glashelder:


Geen Plek
Op de televisie wordt de denkrichting en de discussiemarge bepaald. Die marges zijn heel krap. Als je de shows van gisteren bekijkt beperkt de marge zich tot, prima maatregelen tot nu toe, maar liefst eigenlijk nog een tandje erbij. De mening dat het wellicht ook een tandje minder kan, krijgt geen plek.

Peter R. de Vries gooit eigen glazen in
Is het u opgevallen dat Peter R. de Vries geen plekje meer krijgt bij Jinek of Op1? Komt omdat hij zo stom is geweest de vraag op te werpen waarom gewone griep met 9.000 doden geen probleem is, maar Corona met nog geen fractie van de doden wel. Ja Peter, jij met al je ervaring had toch beter moeten weten hoe de hazen lopen?

Ab Osterhaus
Wie nog wel net op tijd een turn maakte, is Ab Osterhaus ("Ome Ab"). Die is net op tijd overgeschakeld op de hysterie modus en is nu niet van de buis te slaan en verdient goed geld deze dagen, net als aan de mexicaanse griep-Hoax. Gisteren pleitte hij voor verdergaande maatregelen, voor maanden. Kijk, dat zijn meningen waar je op de staats tv en in de systeemmedia mee voor de dag kunt komen. Ome Ab ziet zijn kostje gekockt voor de komende tijd. Coutinho, zelfde verhaal. Die slingerde gisteren bij Buitenhof (of was het WNL?) het verhaal weer onweersproken de Nederlandse ether in dat het virus van de vermeende vleermuissoep uit Wuhan, de zogenaamde lokale specialiteit, zou komen. WOEHAAAA(N)!!!!! Dit is geen broodje Aap verhaal. Maar een bordje Vleermuissoepverhaal!!!

Put your money where your mouth is
Ook opvallend in deze tijden om te zien is hoe mensen, zelfs diegenen die anders de zaken redelijk goed doorhebben, pleiten voor het afnemen van persoonlijke vrijheden. Desnoods van zichzelf, maar liefst van een ander.

Smetvrees
Zo heb je mensen met smetvrees die als de dood zijn besmet te worden. Zo'n persoon kan natuurlijk prima in zelf-isolatie: 3 weken, 3 maanden, 3 jaar, ga in zelf isolatie zolang je wilt. Het is in deze dagen met AH-thuisservice of Picnic, heel eenvoudig. Doe het! Maar dat doen deze mensen niet. Daar voor in de plaats pleiten ze ervoor dat andere mensen zich volledig onderwerpen aan Martial Law. Op hen zelf passen ze dat niet toe, want ze hebben nog een handelsvoorraadje van een paar prijpstuivers dat verkocht moet worden, of ze moeten in de tv-studios verkondigen dat de kijker niet naar buiten mogen.

Primark & v.d. Valk
Dat Primark 80 filialen in het VK moet sluiten, terwijl de containers met seizoensgevoelige waar onderweg zijn en waardeloos wordt met miljoenen verliezen, daar moeten die mensen niet moeilijk over doen: CORONA! VOLKSGEZONDHEID! De steekwoorden. Primark, V.d. Valk, Bijenkorf, Tulpenkweker Barendse uit de Kwakel, Kappersketen Rob Peetoom, FEBO, Thaise Massagesalon de Lelie, Restaurant Table 24 in Haarlem, Schoenenwinkels, Strandtent Paal 69 uit Zandvoort, Easyjet, Ryanair, het mag allemaal failliet.

"Mensen smeken om meer maatregelen"
Vanavond krijgen we weer Rutte op tv, en die zal verdere maatregelen aankondigen; natuurlijk voor ons en op onze zogenaamde verzoeken. Als u met drie mensen wandelt in het park gaat u pepperspray in uw gezicht krijgen en als u dan nog niet weg bent kunt u een knieschot krijgen of desnoods een nekschot. Vanuit de ramen zullen het leger of de ordetroepen toegejuicht worden, dat ze die Corona-regelbrekers goed aangepakt hebben!

Laat mensen zelf de keus
Misschien moet je mensen zelf de keus laten maken tussen a. misschien doodziek in een gangpad van een ziekenhuis en b. een zeker failliesement eindigend in de financiële goot. In Bolivia zijn de mensen in ieder geval in opstand gekomen. Die doen niet mee met de maatregelen die het coupe-regime over hen af wil roepen. Wanneer zeggen de Nederlanders, genoeg = genoeg?

Kadootje 18 Oktober 2019 voor de bezoekers van Event 201. Met de groetjes van Bill & Melinda Gates.

53 opmerkingen:

 1. Ook mijnheer Blik heeft liever bloed aan zijn handen dan dat hij mensen levens redt.

  Want ja,
  steel dat je terug moet komen op wat je altijd beweerde !b
  Dat zou erg zijn.

  Je bent toch al finaal afgebrand, Blik ?
  Corona bestond toch alleen maar in de media? Was toch een hoax?

  Nu zelfs jij dat niet meer kan volhouden ga je dezelfde weg als al die anderen: Ja Corona bestaat, en het is dodelijk. Maar Dààr moeten we NU niet mee bezig ziujn hoor!

  Nee, wij staan boven de massa.
  Wij mogen de hele dag roepen dat dit precies is wat Big Brother nodig heeft om zijn MML in te stellen.

  Jullie pleiten tègen het redden van mensenlevens.

  Wat zal Gates lachen in zijn vuistje met al die hulp die jullie hem bieden !

  Je hoorde gisteravond ook al aan Foucher: Eigenlijk zijn er te veel mensen en te veel dieren.

  Ik zou zeggen: We proberen èlk mensenleven te redden, en gaan daarna met zijn allen aan het volk uitleggen hoe de wereld in elkaar zit.

  En mocht je meer willen weten over Event 2011: Hier heb je alle links naar alle onderdelen:
  https://xevolutie.blogspot.com/2020/02/958-event-201-een-oefening-om-de.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over Bill Gates:
   William Engdahl heeft het allemaal eens goed onderzocht, en hij komt er niet helemaal uit.

   Wil Gates mensen doden of wil hij ze redden. We moeten afwachten zegt Engdahl:
   https://journal-neo.org/2020/03/18/coronavirus-and-the-gates-foundation/

   Maar Gates OK of niet: NU moet je maar aan 1 ding denken: mee helpen om mensenlevens te redden.

   Als je dat niet maximaal doet, help je Big Brother.

   Ik begrijp niet dat jullie dat niet snappen.
   Is dat Ego dan zo groot ?

   Je bent toch al compleet afgegaan ! http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2020/01/corona-is-gewoon-een-lekker-biertje.html

   Wat valt er nog te redden?   Verwijderen
  2. Ik wil trouwens nog wel een stapje verder gaan: zelfs als Gates denkt dat er beter wat minder mensen op deze wereld zouden zijn, vind ik dat hij gelijk heeft.

   Maar dan moet je geen virussen gaan verspreiden die mensen doen stikken.

   Dan moet je niet het ene volk wèl in leven laten en het andere niet.

   Westerse landen en ZO Azië nemen langzaam af in bevolking.

   Laat ons manieren vinden om de enorm snelle toename van mensen in Afrika te remmen. Op een humane manier.
   Geef 'kinderbijslag voor het eerste kind. Halveer voor het tweede kind ( samen 150%). Trek 100% af als ze een derde kind maken. En nog eens 100% bij een vierde kind. ( Dat betekent dat ze 50% bij moeten betalen bij 4 kinderen. Negatieve kinderbijslag.
   Kijk hoe dat uitpakt in de praktijk. ( Afrika vertrouwt zijn overheid niet, en terecht, dus het Westen zal dat lange tijd moeten garanderen.
   Sluit de grenzen om Afrika heen hermetisch. Zeer hermetisch.
   Nu hebben families een neefje in Parijs of Nederland en die stuurt geld: stoppen.


   Ja, ook allemaal gruwelijke maatregelen, maar miljoenen mensen de verstikkingsdood in jagen is veel gruwelijker.
   Of: over 80 jaar de wereld bestaande uit 4 miljard Afrikanen en 6 miljard non Africans, lijkt me ook niet veelbelovend.Dat is waar de afrikaanse genen toe leiden. r-K selection. J P Rushton.

   Verwijderen
  3. @Jan Verheul23 maart 2020 om 11:08

   Je bent een eind in de goede richting: Je moet je eerst afvragen, waarom die mensen dat doen. Antwoord: veel kinderen is een goed pensioen, voor als ze -door hoge leeftijd- niet meer kunnen werken. Dat hebben die mensen niet. Dus als je eerst daar AOW invoert, dan hebben die mensen ook niet de neiging om maar door te fokken. De Chinezen hadden dat al eerder door gekregen en zijn met hun 1-kind-politiek begonnen, waarop -uiteraard- hier in het Westen een hoop kritiek kwam, want: China. Dat blijkt nu wel succesvol, al zijn 100K-en meisjes vermoord, dan wel geaborteerd, maar dat is cultureel bepaald. Cultuur veranderen dus.
   Als dus wereldwijd AOW wordt ingevoerd, dan loopt het aantal vanzelf terug, tot behapbare proporties. Uw systeem van kinderbijslag zou een eerste aanzet kunnen zijn.
   Zelf geef ik de voorkeur, om bij geboorte eenmalig een bedrag uit te keren en bij het bereiken van een bepaalde leeftijd nog een keer, verder geen steun verlenen,om fraude te voorkomen.
   Indertijd heb ik vroegâh bij een (grote) Sociale Dienst gewerkt en het viel mij op, dat Turken en Marokkanen allemaal veel kinderen hadden. In werkelijkheid bestonden die kinderen niet, maar door corrupte ambtenaren werden die wel op verzoek gecreëerd. Gunstig voor de kinderbijslag in Nederland. Toen kinderen in het buitenland niet meer in aanmerking kwamen voor KB, daalde het aantal "geboortes". Het waren ook veelal meisjes, want die hoeven niet in militaire dienst, waardoor de fraude alsnog uit zou kunnen komen.

   @Matt23 maart 2020 om 12:06
   Je moet niet kijken, wat allemaal niet mag, maar je fantasie laten werken en kijken wat nog wel mogelijk is. Als je tot de risico-groep behoort, kun je inderdaad het beste binnenblijven, jammer. Contact met familie dmv telefoon, internet, etc. Als je toch nodig naar buiten moet, dan ga je naar een bos/strand om te wandelen, al werd daar door boswachters (in Ned) weer over gemekkerd, dat grote groepen in het bos waren, die geen afstand hielden. Wij maken nu iedere dag een boswandeling, geen enkel probleem. Wil je toch ergens anders naar buiten, dan schaf je een hond aan en ga je die uitlaten. Dat mag zelfs nog in België. Mogelijkheden genoeg. En ja, sommige dingen kunnen nu even niet, maar straks weer wel. Heb je iets om naar uit te kijken.
   Je moet niet kijken naar wat je niét hebt, maar naar wat je wél hebt. Zoals iemand in het vorige draadje zei: Angst is een slechte raadgever.

   Enneh, taalgebruik een beetje matigen komt de sfeer van het blog wel ten goede. Beheersing is een schone zaak.
   Het virus van sommigen schijnt over te slaan op de goeden onder ons. Je verlaagd je dan tot dat niveau.

   Verwijderen
  4. Beste GB,
   dank voor wat steun. Ik sta hier behoorlijk alleen.

   Ik was in mijn jeugd jazz liefhebber en hield wel van 'de zwarten'. Ging daarom ook vaak naar Afrika als toerist. En het zijn ook heerlijke vrolijke mensen. Maar echt wel anders. Alle volken zijn anders. Afrikanen hebben de strategie": veel nakomelingen, weinig zorg per kind. ( r strategie, in evolutionaire termen)
   Het zal dus hel erg moeilijk worden om hen van gedrag te doen veranderen.
   En vertrouwen in een overheid hebben ze terecht niet. 9 Ook bij ons gaat de zaak compleet failliet in de komend e maanden.

   Een uitkering bij geboorte zou kunnen. Maar hoe kan dat geld in waarde behouden?
   Misschien is heel heel heel streng de grens op slot de enige oplossing. Hoe houd je 4 miljard Afrikanen tegen ? Dat is de vraag die je je moet stellen.

   ===
   Ja er vallen wat harde woorden.
   Maar op dit blog draaien we er niet om heen. Toch zijn velen al wel 4 jaar hier.
   Op dit moment zijn in veel gezinnen de rapen gaar.
   Er zijn gelukkig een aantal goede adviezen. Jij geeft er ook een paar.
   Ja, zie het als een kans, vind ik ook.
   Het kan een behoorlijk andere maatschappij geven.
   We zouden l die lange vakantie vluchten misschien gewoon moeten afschaffen. En al die zakelijke snoepreisjes.
   Geluk ligt in jouw eigen straat.

   Hoe verder we op vakantie gaan, hoe meer al die steden op elkaar gaan lijken en we dus de cultuur verschillen straks tòch alleen nog maar op oude films kunnen zien: het bezoek aan dat kleurrijkeland wordt dan zowiezo zinloos.


   Verwijderen
  5. [Hoe houd je 4 miljard Afrikanen tegen ?]
   Door ze de lust te ontnemen. Niet met tanks & kanonnen en een zee. Die laatste zwemmen ze desnoods over en voor de eerste verwijs ik naar Rusland-WOII.
   Je moet ze een goed alternatief bieden, waardoor ze niet naar hier w i l l e n komen.
   Hier ligt een mooie taak voor "Europa": 1 centraal banknummer, waarvan iedere afrikaan boven 65-70 (leeftijd nader te bepalen) een AOW-uitkering krijgt. Iedere Europese lidstaat draagt hieraan bij, naar rato.
   Dat geld zijn die lidstaten anders kwijt aan opvang, scholing en huisvesting van (kuch)asielzoekers. Het leven daar is goedkoper, dus ben je een habbekrats kwijt en toch leven die mensen daar beter/gelukkiger.
   Eens in de zoveel tijd een gedeelte van het saldo vrijgeven, terwijl de rest blijft staan. Maar ze weten, wat er in de pijplijn zit. De daar zetelende regeringen blijven van dit geld af, dat is voor de bevolking. Beslaglegging niet mogelijk. Anders gaan dictators daar weer tanks mee kopen.

   Sinds ik AOW heb, ben ik er een stuk op vooruitgegaan, qua welzijn. Wel geld, geen verplichtingen en ALLE vrijheid, zelfs nu. Ik bezoek nog steeds mijn oude zwager en (andere) zusters, omdat ik weet, dat die zich verantwoord gedragen en zich niet nodeloos zullen blootstellen. Dus ik mis eigenlijk helemaal niets. Mijn leven gaat door zoals altijd.

   [Ja er vallen wat harde woorden.]
   Welnee, dit is gewoon iemand compleet afzeiken, zoals hieronder op 12:06. Het lijkt soms wel een kleuterklas. Nogmaals: ik verwacht hier een beetje niveau. Ik beschouw mezelf als gast op dit blog en als je ergens te gast bent, hoor je je te gedragen. Althans, zo ben ík opgevoed.

   [We zouden die lange vakantie vluchten misschien gewoon moeten afschaffen.]
   Klopt. Ik rijd al 42 jaar ieder jaar met het gezin naar Spanje om te kamperen. Vroeger in de auto overnachten (=nu gevaarlijk), tegenwoordig in F(ormule)1-hotels. Kost geen drol en gratis wifi. Ontbijtje voor €5,00 en de kamer kost ±€35,00. Het kost alleen wat meer tijd, da's alles.
   Wel op tijd aanmelden, anders is het vol.

   Het komt allemaal door de mentaliteit van meer, meer, meer.
   Daardoor gaat alles uiteindelijk kapot. Kijk maar naar de vreugdevuren in Scheveningen. Ieder jaar hoger, hoger. Uiteindelijk wordt het afgeschaft, evenals vuurwerk. Hebben ze uiteindelijk aan zichzelf te danken. Mensen weten geen maat meer te houden. Je moet jezelf grenzen stellen, wat kan nog, wat niet meer.

   Verwijderen
  6. Wolf schreef: "Welnee, dit is gewoon iemand compleet afzeiken, zoals hieronder op 12:06. "

   IK moet wel zeggen GB, dat ik Matt ook behoorlijk hard de waarheid zeg als dat zo uit komt . We zijn samen ge-escaleerd, zal ik maar zeggen.
   Vaste gasten weten dat, nieuwe zullen daar- begrijpelijk - even van schrikken.

   Verwijderen
  7. Ik beschouw mezelf ook een beetje als vaste gast, aangezien ik dit blik al ruim 3 jaar volg. En elkaar de waarheid zeggen kan toch ook op een nette manier, politiek-correct zullen we maar zeggen?
   En ik heb jou vroeger ook op Zaplog gezien, waar ik een vaste stamgast was, in ieder geval de laatste jaren. (Even doorscrollen naar beneden.)
   https://web.archive.org/web/20171117062908/http://zaplog.nl/zaplog/article/emp_commissie_adviseert_trump_preventieve_kernaanval_op_noord_korea
   Zucht, dat waren nog eens tijden. (wink)

   Verwijderen
 2. "Jan Verheul23 maart 2020 om 11:08

  Ik wil trouwens nog wel een stapje verder gaan: zelfs als Gates denkt dat er beter wat minder mensen op deze wereld zouden zijn, vind ik dat hij gelijk heeft."


  Aha, minder boeren: een zegen voor de mensheid en voor het milieu.
  (niet iedere boer natuurlijk, er zijn ook goede)

  Blik heeft 100% gelijk. Corona krijgt overal de schuld van. Iedere dode is corona dode, zo kun je alle cijfers wel op een hoop gooien en is de uitkomst altijd die welke je wenst te krijgen. Ieder tv programma heeft het er over, altijd negatief en bangmakerij. Waar blijven de echte cijfers?
  Die Duitse dokter weet het goed uit te leggen, maar dat is natuurlijk weer een link die onze boer niet leest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang er maar'kunstenaars ' blijven die tekenles geven, dan redden we het wel.
   Eten is schadelijk. Niet doen!

   Verwijderen
  2. Mischien is het wel door jouw schuld, met je angstzaaierij dat er voorlopig niets meer gedaan mag worden, door niemand meer, niet meer op school, of hobby in groepsveband, terrasje pakken, sporten met vrienden, niemand en niets meer. Op je hok mag je blijven zitten.
   Bedankt boer Hugo.
   Leef lang en gelukig, in de wetenschap dat jij denkt de mensheid gered te hebben.

   Gestoorde gek dat je bent.

   Verwijderen
  3. Ik kan beide standpunten begrijpen, zie ook de gevaren van beide.

   Maar ik ben niet zo'n 'people person' (= kuddedier?), dus ik houd me al voordat het een en ander werd afgekondigd ongeveer aan deze regels. Even snel boodschappen doen om 8 uur en verder lekker spitten etc. in de buitenlucht. Zolang ik niet door de politie word gestopt zal ik weinig aan dit patroon veranderen voorlopig. Ik wil eigenlijk nl wel een klein risico nemen, en ga uiteraard wel totaal in quarantaine wanneer ik het oploop.

   Daarna voel ik me (bij leven en welzijn) uiteraard nergens meer toe gehouden! Ik kan mijn losbandige levensstijl dan eindelijk weer hernemen!!!

   Mijn suggestie voor een oplossing: een soort codicil waarin men zelf voor de mate van vrijheid kiest: rood oranje en groen. Dat codicil bepaalt je mate van vrijheid, maar beperkt ook je toegang tot zorg. Iemand die zich onkwetsbaar waant mag lekker naar de club, de film en andere sociale activiteiten, maar krijgt geen ziekenhuisopname, etc. Dat geldt ook voor de zeer kwetsbaren.

   Iemand die naar alle winkels wil en buiten met mensen wil omgaan heeft geen toegang tot de ICU.

   Iemand die aan lockdown doet krijgt garanties tot volledige zorg (indien er plek is en de persoon vrij jong en gezond is.)

   Verwijderen
  4. "Dat codicil bepaalt je mate van vrijheid, maar beperkt ook je toegang tot zorg. Iemand die zich onkwetsbaar waant mag lekker naar de club, de film en andere sociale activiteiten, maar krijgt geen ziekenhuisopname, etc "

   In begin 1990 had ik veel discussies met mensen over massa-immigratie. Ik piekerde over een mogelijkheid om met hen een weddenschap aan te gaan, en dan bijv ,. geld te storten in een aandelen fonds. En wie er dan na 20 jaar gelijk had gekregne, die kreeg al het geld.
   Zo dwing je mensen om niet de gemakkelijke route te kiezen: Lekker de morele high road kiezen, mezelf fijn als 'Goed mens" kunnen zien, en de mensen over 30 jaar lekker met de problemen opzadelen.
   Geef ze ook een straf als ze een foute keuze hebben gemaakt.
   Dat zet ze aan het denken.

   helaas , het is er nooit van gekomen.


   Jouw voorstel lijkt daar op.
   Maar dat krijgen we hier niet opgelost.
   Dat zou de overheid gewoon moeten besluiten: 40 jaar gerookt? U krijgt operaties tot een bepaald maximum'.
   Weeg je 600 pond? Ok, je krijgt hulp tot een bepaald maximum.
   Ging je skien als een gek? OK. geen ziekte uitkering zolang je niet kan werken wegens gips.

   Ik vind het allemaal heel bespreekbaar.
   Wat we nu doen is: domme mensen kweken. Met grote monden. Driemaal zoveel zelfvertrouwen als gerechtvaardigd is.
   ( De Massamens: Ortega y Gasset.)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ sdr en blik: kun je zelf eens een model of formule maken wat de cijfers over 2 weken en een maand anticipeert?

  Zoals ik altijd in deze situaties zeg: wedden om een (grill-)kip?

  Geef je projecties en argumentaties voor 6 en 20 april!

  Ik zeg (conservatief): in NL op 6 april 40 00 gevallen en op 20 april 300 000. En meer dan 4000/ 25 000 doden.

  Ik hoop serieus dat ik deze weddenschap verlies! Durven jullie het aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Rootman, Sofia,

   heel goed dat je op je internet data gaat volgen.

   breng de info zo veel mogelijk hier.
   ( Sofia is advocaat van 'niks aan de hand' , en dus mijn opponente, maar ik vind die bijdragen wel onontbeerlijk.
   Ik wil weten of er argumenten zijn die mij onderuit halen.)

   Zowel MoA als ook Martensson zijn lovend ove rdeze man:

   https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

   Iemand tijd om hem te bestuderen?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 12. Kortom, de cijfers, zoals al enige tijd gepresenteerd, zijn -kort door de bocht- gewoon waardeloos/ongeloofwaardig. Alleen slachtoffers van verkeersongelukken en zelfmoordenaars die op de treinrails liggen tellen (nog) niet mee.
  Voor NL wordt dit nog verergert door zwabberend "beleid" van het RIVM: We hebben te weinig testen, dus alleen de ergste gevallen worden getest, waardoor het aantal besmettingen stukken hoger ligt, alleen weten we niet wie het zijn. De bekende Hollandse zuinigheid. Ze moeten gewoon iedereen testen, dan weet je waar we aan toe zijn. Nu dwaalt iedereen in een mist van cijfers, zonder te weten wat die weergeven.
  Als je daarna bijna alle doden toeschrijft aan corona, dan krijg je schrikbarend hoge sterfte%%, terwijl dat in werkelijkheid stukken lager ligt.

  En als een Israëliër iets beweert, dan gaat dat bij bij het ene oor in en het andere uit. Die lui zijn -in mijn ogen- totaal ongeloofwaardig. Ze dienen altijd een andere agenda. Voor het motief moge ik verwijzen naar Xevolutie.

  Lockdown is in eerste instantie een goede maatregel, om de verspreiding te dempen, waardoor het gezondheidssysteem niet wordt overbelast. Alleen werd dit in NL 3 weken te laat ingevoerd, waardoor je wél het economisch nadeel hebt en weinig medisch voordeel. Maar ja, een leraar geschiedenis hoeft nog niet te kunnen rekenen, toch? Zoals ik eerder heb beweerd, moeten we gewoon naar China kijken. Na aanvankelijke fouten hebben ze de zaak uiteindelijk goed onder controle gekregen. Doe dat na, dan hoef je die fouten niet zelf te maken. Die clown doet dat wel en wij zijn de klos.

  De Chinezen hebben simpelweg de voorhanden techniek ingeschakeld. Ik heb sites gezien, waarin de lijnen werden gevolgd van telefoons. Dan hoef je ook geen moeilijke vragen te stellen, maar kijk je gewoon welke telefoon dicht in de buurt is geweest van een andere. Naam aan nummer koppelen en briefje rolt vanzelf uit de computer, zo kan je op afstand mensen waarschuwen. Dat is dus je hersens gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zouden ze dat doen met GPS gegevens?
   Ooit keek ik op mijn telefoon en kwam er een wereldkaart tevoorschijn waarop precies was aangegeven waar ik geweest was de laatste 2 jaar. Ik was er niet echt blij mee.
   Ik vind het een goed idee.

   Let wel: qua computers en internet loopt China behoorlijk voor op ons. Ik was een maand in China in 2007, en qua computers keek ik mijn ogen uit.
   Neem aan dat ze in die tijd alleen maar uitgelopen zijn.

   En nou wordt het westen compleet geruineerd door corona.

   Het wordt een puinhoop.
   En heel weinig mensen die het zien komen. Vechten allemaal nog de vorige en voor-vorige oorlog. Of zijn de hele dag bezig om hun zelfbeeld met alle macht te verdedigen en lullen zich compleet vast.

   Verwijderen
  2. Yep, en Internet en kruispeilingen, alles waarmee je een telefoon kunt peilen. Dus het programma, waarin iedere Chinees kan worden gevolgd -en gestraft, volgens sommigen-, blijkt nu een zegen te zijn voor diezelfde Chinees.
   Maar daar hoor je die westerlingen niet over.
   "Elk nadeel hep z'n voordeel", aldus W. van Hanegem, waar Cruyff het weer van heeft gepikt.

   [En nou wordt het westen compleet geruineerd door corona.]
   Nee, het westen ruïneert zichzelf, door domme beleidsmaatregelen. Als ze direct naar China hadden gekeken en netjes hadden gevraagd, hoe zij dat hadden opgelost, had je zo de eerlijke info gekregen, volgens mij. De leiders van China, Rusland en Cuba groeien boven nu zichzelf uit. Aan alle kanten bieden zij daadwerkelijke hulp, wat ook nodig is bij een wereldomvattend probleem. Ze sturen vliegtuigen vol met medicijnen en mensen. Ze hadden ook kunnen zeggen: "Barsten jullie maar."
   We zijn hun heel veel dank verschuldigd.

   Verwijderen
 13. @Jan Verheul
  Als je gezondheid belangrijker is dan je geld, waarom stel je je dan bloot aan "gevaar" en ga je zelf niet in lock-down, hetgeen je voor anderen wel bepleit? Wat let je nou? Of is je geld je belangrijker dan je gezondheid? Er zal niemand sterven aan de honger als Jan Verheul een jaartje geen maiskolfjes levert, dus daar, dat zeg ik je alvast, hoef je het niet voor te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Blik,

   ik heb er wel over gedacht: geen mais meer laten zaaien, de huidige voorraad laten afhandelen door medewerkers, en zelf naar China, lekker de toerist uit hangen een maand of 6.

   Het kan, het is aantrekkelijk, maar heb het toch nog niet
   gedaan.
   Ik zit nu in 97% quarantaine.
   Ben heelbewust met wat ik doen.
   Ga kijken of ik de risico's nog verder kan afdekken, met medicijnen aan te schaffen.
   Een beademingsmachine is me te copmplex.

   Een boer die 6 km verderop woont ligt siondsdonderdag in ziekenhuis.
   Zijn zoon belde me vanochtend of ik vriesruimte had voor hem . Dat doe ik nu niet: minimaal traffic.

   Hoor ik van iemand anders dat die zoon ook in quarantaine zit. Had ie zelf niet eens gezegd...

   Als Jan Verheul een jaar geen maiskolfjes doet zal het wel mee vallen. Als alle boeren doen wat Jan \zou doen: catastrofe.

   Als Blik een jaar geen bloemen verkoopt: gaat nog wel. Als alle bloemen verkopers er mee kappen: dan leven we allemaal nog.

   Of zie je het verschil niet?

   Verwijderen
  2. Nu snap ik het helemaal: de business van boer Jan is de beste en nobelste en onmisbaarste; alle rest ionzin business; ook het vliegen van het gepeupel en "alle luxe" van het gepupel, het wordt tijd dat daar eens paal en perk aan gesteld wordt. De taxichauffeur, de restaurateur, de kapper, de bloemenkweker en de low-cost carrier, who cares? Zoiets?

   Verwijderen
  3. Blik, daarnaast denkt 'onze' geniale boer ook nog eens dat hij kan schilderen. (Iedere boer kan schilderen met demente mensen, zei hij een paar draden terug).

   En aangezien hij mij steeds kunstenaar noemt tussen aanhalingstekens betekend niet meer of minder dat hij stikjaloers is op mij omdat ik wel iets beteken voor mijn medemens, ook al is het op artistiek vlak, boer Hugo komt niet verder dan een kar langs de snelweg wat niemand tegen 120km/u kan lezen maar waarvoor hij zichzelf wel op de borst klopt. Zijn de hemel ingeprezen blog getuigd ook van de enorme waarde voor onze samenleving.
   Hugo 'de redder der mensheid'! Misschien kan ik hier eens met de pet rond gaan om een standbeeld voor hem op te richten.

   Verwijderen
 14. Slechts twee groepen mensen wiste wat er zou gaan komen met dat Corona virus: Een aanytal;heelrijke Amerikanen:
  http://www.informationclearinghouse.info/54040.htm

  En de lezers van dit blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ondertussen kun je op deze Belgische krantensite lezen hoe ons land intussen veranderd is in een ware politie staat, waar Rusland jaloers op kan zijn. Allemaal voor onze veiligheid natuurlijk, maar durf dit niet ter sprake te brengen dan wordt je opgepakt.
  Het gaat de staat natuurlijk een hoop geld kosten, maar zoals je ziet, de mensen dragen daar vrijwillig aan bij.
  Hier had Orwell enkel van kunnen dromen. Hij had nooit gedacht dat zijn hersenkronkels* ooit zouden uitkomen

  Politie zwiert overtreders massaal op de bon

  Prettige vakantie allemaal.

  * die 'kronkels' heb je nodig als je een goede SF schrijver wil zijn, met de nadruk op fiction.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. SDR, lach maar, ik hoop voor jou dat jullie niet in dergelijke toestand komen. (maar ik snap je humor wel)

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Politie gaat behoorlijk tekeer en de mensen zijn ook een beetje dom. Als je een feestje geeft, moet je de gordijnen dichtdoen. Net zoals die kapper, geen klanten in de zaak helpen, maar een kamertje achteraf. Wel even vragen, of de klanten eventueel zijn besmet. Alles "uit het zicht" doen.
   En bedenken, dat het maar voor een paar weken is.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. SDR, ik ben 1 van de 363k abonnees van Corbett, maar deze video had ik nog niet gezien.
   Hij bevestigd wat ik al vermoedde, en meerdere mensen hier, maar niet allemaal.
   Maar evengoed bedankt.

   Verwijderen
 18. Even wat anders:
  Waarom horen we totaal niets meer over 5G, waarvan in eerste instantie toch de vermoedens waren dat dit wel eens de, of een oorzaak zou kunnen zijn.
  Verdacht stil, Vreemd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is iemand, die dat wel doorgeeft.
   https://www.youtube.com/watch?v=KUw1Rzbde5U&feature=youtu.be
   Het is sowieso ook beter, de wifi alleen aan te zetten, als je 'm nodig hebt. Ik heb bij de router een timer gezet, zodat ik in ieder geval 's-nachts beter kan slapen. Nu nog de buren zover te zien krijgen. Het wordt ook een probleem met de nieuwe, goed geïsoleerde huizen. Het signaal kan nauwelijks naar buiten, ik weet niet of dat gaat dat resoneren in het huis? Feit is, dat als ik in zo'n huis moet bellen, dat ik vlak voor het raam moet gaan staan, anders krijg ik geen signaal.

   Verwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook de Groene behoort tot de afdeling MSM/nep-nieuws. Niets van aantrekken, net zoals EenVandaag als Nieuwsuur.
   De lijst is gewoon eindeloos.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Blik 23 maart 2020 om 16:11

  Nu snap ik het helemaal: de business van boer Jan is de beste en nobelste en onmisbaarste; alle rest is onzin business; ook het vliegen van het gepeupel en "alle luxe" van het gepeupel, het wordt tijd dat daar eens paal en perk aan gesteld wordt. De taxichauffeur, de restaurateur, de kapper, de bloemenkweker en de low-cost carrier, who cares? Zoiets?
  =========

  Straw-man argument: Je beweert allerlei zaken die jouw opponent gezegd zou hebben, en gaat hem daar op bekritiseren.
  ==
  "Nu snap ik het helemaal: de business van boer Jan is de beste en nobelste en onmisbaarste; alle rest ionzin business;"

  Geen enkel van deze zaken heb ik gezegd.
  Ik schreef:
  Als Jan Verheul een jaar geen maiskolfjes doet zal het wel mee vallen. Als alle boeren doen wat Jan zou doen: catastrofe.

  ==============
  ook het vliegen van het gepeupel en "alle luxe" van het gepeupel, het wordt tijd dat daar eens paal en perk aan gesteld wordt.

  Ik schreef:
  Ja, zie het als een kans, vind ik ook.
  Het kan een behoorlijk andere maatschappij geven.
  We zouden die lange vakantie vluchten misschien gewoon moeten afschaffen. En al die zakelijke snoepreisjes.
  Geluk ligt in jouw eigen straat.

  Hoe verder we op vakantie gaan, hoe meer al die steden op elkaar gaan lijken en we dus de cultuur verschillen straks tòch alleen nog maar op oude films kunnen zien: het bezoek aan dat kleurrijkeland wordt dan zowiezo zinloos.

  =====================================
  De taxichauffeur, de restaurateur, de kapper, de bloemenkweker en de low-cost carrier, who cares? Zoiets?

  Ik schreef:
  Als Blik een jaar geen bloemen verkoopt: gaat nog wel. Als alle bloemen verkopers er mee kappen: dan leven we allemaal nog.

  Dat is wat ik schrijf, maar jij verzint er andere beroepen bij.
  En inderdaad: er zal helemaal NIEMAND dood gaan als geen van die beroepenmeer wordt uitgeoefend.
  De low-cost carriers zijn mogelijk zelfs een bedreiging voor ons klimaat.

  Je mag je best heel erg boos op mij maken. Maar dan hof je nog een uitspraken in mijn schoenen te schuiven die ik nooit deed.

  Val me aan op zaken die ik zei. Dat doe ik bij jou ook.
  Ikneemje kwalijk datje mee helpt om oude mensen te late sterven.
  Lijkt mee een heel serieus verwijt waar je even van zou moeten schrikken. Merk ik niks van. Je ego is beschadigd. Dààr ligt jouw zorg.
  Maar je kan je alleen verdedigen door mij uitspraken in de schoenen ....etc.

  Slappe hap, Blikkie. No good.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. SS-er Verheul, je hebt een persoonlijkheidsstoornis. Je betrekt alles op jezelf alsof jij het middelpunt van het universum bent. Ik gok dat het label dat bij jou past Narcisme is en daarom zit je hier weer te bakkeleien. Ga terug naar je eigen jodenhaatblog want je manifesteert je hier weer als een ziekmakend virus. De meeste hier zijn dat zat. Woef.

  BeantwoordenVerwijderen