donderdag 11 februari 2016

SCHANDAAL: "Amerikanen voerden luchtaanval Aleppo uit"

Volgens het Russische Ministerie van Defensie hebben de VS gisteren (woensdag) een luchtaanval uitgevoerd op Aleppo, die ze de Russen in de schoenen wilden schuiven. Dit zegt de Russische Generaal Majoor Igor Konashenkov.Gisteren om 11:35 uur Nederlandse tijd, vanuit het Turkse grondgebied, met de kortsmogelijke koers direct naar Aleppo, zijn 2 gevechtsvliegtuigen A-10 opgestegen, van de luchtmacht van de VS, en hebben objecten in de stad "volledig afgewerkt". Kolonel Yorren heeft deze vluchten niet direct en ook niet indirect aangegeven. Aldus Konashenkov.

Generaal majoor Konashenkov herinnerde eraan dat woensdag, de officiële vertegenwoordiger van het Pentagon, Steven Yorren, gezeteld in Irak, verklaarde alsof Russische vliegtuigen overdag in Aleppo 2 ziekenhuizen gebombardeerd zouden hebben.

Als resultaat daarvan zouden 50.000 mensen zonder medische hulp zitten. Meer dan dit kon de officiële vertegenwoordiger niet vertellen. Geen tijd, geen coordinaten van deze ziekenhuizen, niet de bronnen van hun informatie. Helemaal niets. De Russen spreken hun verbazing uit van zoveel onzin die de Amerikanen uitkramen. Russische vliegtuigen waren gisteren niet eens in de buurt van de stad Aleppo. Het dichtstbijzijnde doel bevond zich op meer dan 20 kilometer van de stad.

De Russische Generaal majoor wees op de overeenkomsten met de bommen op een ziekenhuis in Kunduz of op Iraakse troepen in Faloedja. Ook toen trachtten de Amerikanen de schuld van hun bommen de Russen in de schoenen te schuiven.

113 opmerkingen:

 1. De Russen hadden namens het Syrische leger deze toestellen meteen moeten escorteren naar de Turkse grens, of evt. moeten neerknallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hier een artikel van de duivel himself, met ook hier de zinsnede met de barrel bombs (voor het gemak citeer ik mijn commentaar erg onderaan in het vorig artikel onder de guardian link maar even):

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/11/putin-threat-europe-islamic-state

  [Het is overduidelijk dat de neocon denktanks bezig geweest zijn met nieuwe richtlijnen voor de westerse media. De vertalers en ´journalisten´ zijn druk bezig hun opiniestukjes te maken en publiceren. Het is te merken aan bijna identieke zinnetjes; de vatbommen moeten ook in het bulletin gestaan hebben, want dat komt overal terug (ik vraag me af of die dingen nog gebruikt worden nu de high tech Russische ammo beschikbaar is).

  Als voorbeeldje:

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/10/the-guardian-view-on-the-battle-for-aleppo-a-rebuke-to-america-and-the-world

  en:

  https://www.washingtonpost.com/opinions/the-era-of-us-abdication-on-syria-must-end/2016/02/09/55226716-ce96-11e5-88cd-753e80cd29ad_story.html ]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [nog geloven jullie liever 1 idiote Russische generaal dan duizenden vluchtelingen]

   Die duizenden vluchtelingen zijn de 7 % inwoners van het Aleppo gebied die nog niet eerder gevlucht waren, die naast burgers ook uit al nusra strijders en hun sympathisanten bestaat (degenen die het gebied 3 jaar onder een schrikbewind bezet hielden.

   Het feit dat deze generaal, en niet een woordvoerder dit naar buiten brengt geeft aan dat het niet gaat om jouw al dan niet geloven. Het geeft aan dat deze schending diplomatiek en militair zeer serieus wordt opgevat. Vergeet niet: Russen dreigen nooit!

   Verwijderen
  2. Als er een groot offensief op handen is, ga je als burger zijnde evacueren, zoals mijn toen tiener moeder in de slag om Arnhem in ´44 moest doen. Ook al juich je de vorderingen van de bevrijders toe. En net als toen moest zij toezien dat de NSB melkboer meevluchtte is hetzelfde hier aan de hand. Eenzelfde mechanisme.

   Verwijderen
  3. Als er zoveel vluchtelingen zijn waarom dan beelden vanuit Egypte Cairo, want het is wel grappig op het journaal Syries ineens arabie taal te horen praten

   Verwijderen
  4. Als er zoveel vluchtelingen zijn waarom dan beelden vanuit Egypte Cairo, want het is wel grappig op het journaal Syries ineens arabie taal te horen praten

   Verwijderen
 3. Cruelma. Het waren zeker ook de Russen die Irak en Libië naar de mallemoer gebombardeerd hebben! Wat klets jij vreselijk uit je nek zeg. Tegen beter weten in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan je nagaan hoe achterbaks die Amerikanen zijn! Zij hebben en overeenkomst met de Russen om I.S. te mogen bombarderen, gaan zij achter hun rug om ziekenhuizen bombarderen en schuiven de schuld in de schoenen van de Russen. Geen SU-35 in de buurt? En de Russen zullen de S-400 niet tegen ons gebruiken want wij hebben een overeenkomst. Mooi, dan flikken wij de Russen een kunstje!

  Hebben de Amerikanen in het verleden wel meer van dit soort capriolen uitgehaald?

  Jazeker! Een kleine opsomming:

  - In 1964 logen de Amerikanen over een aanval van Noord-Vietnamese patrouilleboten die nooit heeft plaatsgevonden en de boeken is ingegaan als: "Het incident in de Golf van Tonkin. Dit was de opstap naar de Vietnamoolog, waarin 58.000 Amerikaanse en 2.000.000 Vietnamezen de dood vonden.

  http://www.historynet.com/case-closed-the-gulf-of-tonkin-incident.htm

  - In 1979 werden de Russen de Afghanistanoorlog ingelokt toen de Amerikanen de Mujahedien (de voorloper van Al-Qaida) in de zomer van 1979 van wapens hadden voorzien om het regime in Kaboel ten val te brengen. Dit is in 1998 door Zbigniew Brzezinski in een interview met Le Nouvel Observateur toegegeven. In dat interview geeft hij zelfs toe dat Amerika islamistisch fundamentalisme te steunen

  http://dgibbs.faculty.arizona.edu/brzezinski_interview

  - In 1990 het Amerikaanse bedrog dat de NAVO met geen inch naar naar het oosten uit zou breiden na de hereniging van de beide Duitslanden!

  https://www.youtube.com/watch?v=JXcWVTpQF3k (kijk ook naar de overige video's op dit YouTube kanaal.)

  - In 2012 verklaarde Madeleine Albright in een interview doodleuk dat de dood van 500.000 Iraakse kinderen de moeite waard was.

  https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

  En dan zit er hier een achterlijke idioot die dat allemaal goed zit te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De corporatistische bankiers oligarchie moest naar Irak, nadat ze Saddam hadden uitgelokt om Koeweit te bezetten. Koeweit had met schuin boren olie uit Irak ontrokken. De spanning liep hoog op en de amerikanen lieten doorschemeren dat ze Koeweit niet zouden helpen als Irak Koeweit binnen viel. Dus Saddam viel Koeweit binnen. Het amerikaanse publiek had echter niet zo veel zin om in Irak oorlog te voeren. het was 50% om 50%. Toen kwam de conveuse leugen!
   Om het amerikaanse publiek achter de plannen te krijgen was de ambassadeurs dochter bereid om te liegen dat het Iraakse leger babies uit de conveuses gooiden. Een overtuigende hoeveelheid amerikanen was nu bereid om achter de eerste golfoorlog te staan.

   Bush LIED about the Incubator Babies!
   https://www.youtube.com/watch?v=yJzQcsSVR7E

   The interviews with Nayirah revealed that her original testimony was wildly distorted at best; she told Kroll that she had actually only seen one baby outside its incubator for "no more than a moment." She also told Kroll that she was never a volunteer at the hospital and had in fact "only stopped by for a few minutes."[75]
   https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_(testimony)

   Verwijderen
  2. @oligarch,

   Klopt! Het was zelfs de Amerikaanse ambassadeur in Irak, April Glaspie, die die boodschap aan Saddam kwam overbrengen.

   Verwijderen
  3. Ze liegen en bedriegen iedereen. Saddam, het Amerikaanse volk. Alles voor de Greater Good. Wereld dominantie van hun clupje.

   Ze bedriegen ook nog steeds hun "bondgenoten" Turkije en KSA. Die twee landen moeten ook gedestabiliseerd worden. Die plannen hebben ze nog steeds niet verlaten ondanks dat het destabilisatie programma nergens naar toe gaat. Ze kiezen nog steeds voor de koerden ipv voor Turkije. Dus ik ben bang dat ze Turkije en KSA gaan verliezen als bondgenoten en dat die landen ook naar de SCO gaan. Zouden ze op lange termijn toch wel gaan, maar nu zal het wat sneller gaan. Maar zo ver is het nog niet.

   Verwijderen
  4. "Net als die kolonel zat te liegen op 21 juli 2014"

   LOL

   Die beelden zijn in het bezit van de OvV en die durft ze niet te laten zien.

   Verwijderen
 5. Oei, Carla del Ponte houdt zich niet aan de propagandavoorschriften.

  Die ehemalige Chefanklägerin des Internationalen Strafgerichtshofs, Carla del Ponte, hat die russischen Militärschläge in Syrien ausdrücklich gutgehießen. Del Ponte ist Mitglied der UN-Kommission zur Menschenrechtslage in Syrien. Sie ist eine angesehene, unabhängige Juristin und über jeden Verdacht erhaben, russische Propaganda zu betreiben. Del Ponte sagte: „Generell finde ich, dass Russlands Intervention gut war. Denn endlich attackiert jemand all diese terroristischen Gruppen wie Daesch (Islamischer Staat) und Al Nusra“,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/02/10/merkel-und-nato-im-abseits-un-kommissarin-lobt-russlands-einsatz-in-syrien/

   Verwijderen
 6. NEW EMAILS SHOW PRESS LITERALLY TAKING ORDERS FROM HILLARY
  A set of emails has exposed a sordid, transactional relationship between Hillary Clinton and the press
  http://www.infowars.com/new-emails-show-press-literally-taking-orders-from-hillary/
  Gawker heeft e mails in handen gekregen waaruit blijkt hoe de clinton propaganda machine journalisten manipuleert om de juiste verhaallijn te laten vertellen

  After Crushing Defeat, DNC Quirk Still Gives Hillary More New Hampshire Delegates Than Sanders
  Read more: http://dailycaller.com/2016/02/10/hillary-earns-more-new-hampshire-delegates-than-sanders-after-loss/#ixzz3zskshS4B
  Na een verpletterende nederlaag heeft Clinton meer afgevaardigden dan Bernie. Dat komt omdat er 8 super kandidaten zijn die naar eigen inzicht een kandidaat kunnen kiezen ongeacht de uitslag van de verkiezingen.
  Na 2 voorverkiezingen gaat Clinton aan kop met 394 afgevaardigden en 42 voor Sanders. Degene die de meeste afgevaardigden krijgt heeft gewonnen in de democratische partij. LOL. In Iowa was de race nek aan nek en in New Hampshire heeft Sanders dik en dik gewonnen en toch staat mw Clinton voor met 394 tegen 42 LOL. Ik geloof niet dat dit systeem echt democratisch is.

  Wat een corrupte rot partij!. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://whatreallyhappened.com/IMAGES/hillaryscrewsbernie.jpg

   Verwijderen
  2. Ik heb medelijden met al die vrijwilligers die voor Sanders iedere avond van deur naar deur lopen om mensen te overtuigen om op Sanders te stemmen. Al die donateurs die geld storten om campagne te voeren en die dit circus in leven houden.
   Ze halen een overtuigende overwinning en wie krijgt de afgevaardigden mw Clinton 394 tegen 42.

   Uit Sanders zijn mond hoor je geen kritiek komen. Die speelt de poppenkast mee. Fraude in Iowa, vindt hij blijkbaar prima. Dat de "super"afgevaardigden voor Hitlery stemmen. Ook blijkbaar prima. Dat er super afgevaardigden zijn is al niet democratisch.
   Dat die amerikanen dit überhaupt nog pikken. Na al die bla bla van Obama die bijna bij alles het omgekeerde heeft gedaan van wat hij beloofd heeft.

   Verwijderen
 7. Hahaha, de vaste commissie voor BuZa heeft 32 aanvullende vragen aan het OvV gesteld, nu moet het OvV 82 vragen beantwoord zien te krijgen vóór 18 februari 2016. Kan ook St. Juttemis worden. Verder doet het mij genoegen dat er ook een vraag van mij wordt meegenomen, vraag 21.

  21
  Heeft de OvV kennisgenomen van de brief van de Russische luchtvaartorganisatie van 9 februari 2016 (https://www.rt.com/politics/official-word/331834-mh17-russia-storchevoy-letter/)? Hoe oordeelt de OvV over deze brief? Klopt het dat Rusland alle primaire databeelden heeft overgedragen? Klopt het dat Rusland alle data heeft bewaard tot op de dag van vandaag, en bereid is deze nogmaals over te dragen? Klopt het dat Rusland een video van de radarbeelden heeft overgedragen? Correspondeert deze brief met de reeds door de OvV vermelde geziene video-beelden, waarop een combinatie was te zien van primaire en secundaire radarbeelden? Klopt het dat Rusland de satellietdata heeft overgedragen? Klopt het dat de OvV deze data niet heeft gebruikt in het eindrapport? Wijzigt deze brief uw beoordeling om alsnog om gegevens te vragen waarover in de brief gesproken wordt (video en satellietbeelden), nu de OvV zijn onderzoek heeft afgerond? Kunt u uw antwoord toelichten?

  Verder is vraag 25 interessant, want daar kon weleens het Non Disclosure Agreement ter sprake komen.

  25
  Zijn er afspraken gemaakt waaraan de OvV zich moest houden en die de onderzoeksmogelijkheden beperkt hebben? Zo ja, wanneer en door wie?

  Hier kunnen de 32 aanvullende vragen worden gedownload.

  http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2016D06016&did=2016D06016  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop, hou nou op met die vervelende vragen. Vertrouw aub de regering en de OVV. Dit is zo kwetsend voor de nabestaande. Die wond die iedere keer opengereten gaat worden. En begin absoluut niet WEER over die radarbeelden. Dit helpt echt niet de onderste steen boven te halen. Het levert enkel meer mist op. Mist waar we met zijn allen niet op zitten te wachten.

   p.s. Ik heb net een sollicitatie brief geschreven naar de NRC. Ik hoop dat ze dit lezen.

   Verwijderen
  2. "Zelf BuZ trapt in de Kremlin propaganda"

   Het is niet BuZa zelf, het is de vaste commissie voor BuZa. Maar ja, volgens jou maakt de Tweede Kamer ook geen deel uit van het parlement, LOL!

   "Kremlin heeft idd primaire radar data overgedragen"

   Dat was volgens het OvV niet waar en als het om de raw data gaat, er staat nergens in de ICAO dat men raw data moet overdragen voor onderzoek, laat staan dat het bewaard moet worden.

   "Echter dat was video, in combinatie met sec data"

   Volgens ICAO richtlijnen voldoende om onderzoek te doen.

   "OVV vroeg later om de ruwe data, en die had Rusland niet bewaard"

   Waar staat er, volgens jou, dat er raw data moet worden geleverd?

   ‘6.4 Aeronautical radio navigation service

   6.4.1 Automatic recording of surveillance data

   6.4.1.1 Surveillance data from primary and secondary radar equipment or other systems (e.g. ADS-B, ADS-C), used as an aid to air traffic services, SHALL be automatically recorded for use in accident and incident investigations, search and rescue, air traffic control and surveillance systems evaluation and training.’

   "OVV zegt ook in rapport de beelden te hebben bestudeerd, maar ziet daar 3 burgervliegtuigen"

   Als de beelden van 21 juli 2014 authentiek zijn, dan staat er ook een SU-25 op en dat dat de reden is waarom het OvV die beelden uit het rapport heeft gehouden.

   "Wat Kremlin zegt op 21 juli 2014 dat er een ander vleigtuig is, dat zijn onderdelen van het uiteenvallen van de MH17"

   Nee, dat is de vertraging van de radarbeelden, zoals een expert het in een hoorzitting aan de commissie heeft uitgelegd.

   Verwijderen
  3. Je ziet dat ik zo aan de slag kan bij de Bilderberg courant.

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Perfect, Matt!

   Verwijderen
  2. NAVO gaat grenzen bewaken, wie is hier de aggresor ? ww3 in de maak door Westen.

   Verwijderen
  3. Het is weer het zelfde liedje met de amerikanen. Zelf de burgerdoelen raken en dan de ander ervan beschuldigen dat die burgerdoelen raakt.

   De laster campagne is één reden waarom de amerikanen de ziekenhuizen en burgerdoelen in aleppo raken.
   De tweede reden is om een vluchtelingenstroom op gang te brengen. Deze vluchtelingenstroom moet er voor zorgen dat 1 de beschietingen stoppen zodat hun rebellen niet sterven, dat er humanitaire hulp opgang komt, dat er via de humanitaire hulp wapens en voedsel naar de rebellen gebracht kan worden en / of dat er in noord Syrië een no fly zone ingesteld kan worden, dan wel dat het een reden kan zijn zodat de NATO coalitie noord Syrië kan binnen vallen en zodoende Aleppo kunnen bezetten, zodat ze een prijs hebben die ze kunnen uit onderhandelen.
   Dus ja, misschien bereik je wel iets met het beschieten van burger doelen moet de NATO denken.

   Verwijderen
 9. “Political correctness is America's newest form of intolerance, and it is especially pernicious because it comes disguised as tolerance. It presents itself as fairness, yet attempts to restrict and control people's language with strict codes and rigid rules. I'm not sure that's the way to fight discrimination. I'm not sure silencing people or forcing them to alter their speech is the best method for solving problems that go much deeper than speech.”

  George Carlin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een video zegt Gilad Atzmon: Political Correctness = politiek die geen oppositie toe staat = dictatuur, tirannie. Maar erger dan een dictatuur, want de censuur zit in ons eigen hoofd. We durven zelfs niet meer na te denken.

   Video: https://www.youtube.com/watch?v=tbx23Ygj3YM
   Atzmon zegt: Joden zorgen er altijd voor dat ze zelf hun eigen oppositie zijn. Op die manier wordt een schijn-discussie opgevoerd waar de echte zaken niet benoemd worden. De niet-joodse wereld wordt van het discours uitgesloten.
   Ik vond het een verhelderende en verontrustende video.

   Verwijderen
 10. Het kan best zijn dat de VS ok geeft aan Turkije en KSA om Syrië aan te vallen. Enkel en alleen om die landen te verzwakken en om ze op te zadelen met schuld. Later als er in deze landen chaos heerst, kunnen deze gebieden gebruikt worden om terroristen te trainen en de regime change operaties nieuw leven in te blazen richting moskou en beijing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het vannacht behaalde akkoord! Ongetwijfeld een belangrijke overeenkomst, maar wat gaat het betekenen. Het overleg duurde immers 12 uur en heus niet alles komt naar buiten.

  Ikzelf dacht (evenals Lavrov in de zomer erna!!!) dar Minsk 2 ook slechts goed voor enkele maanden was, en dat er een nieuw offensief zou volgen vanuit Kiev (en een verpletterend tegenoffensief.

  Hoewel ik beter de analyse van de grote jongens en een paar afleveringen van crosstalk kan afwachten is hier toch mijn eerste indruk:

  -Invasie van Turkije, Saoedi en VS grondtroepen: afgeblazen

  -De stad Aleppo blijft (humanitair) belegerd, dus wel voedsel maar geen kogel of jerrycan erin en geen persoon eruit, behalve evt vrouwen en kinderen)

  -Waarschijnlijk deze week een groot offensief van de SAA om het al nusra gebied à la Debaltsevo in te nemen, en daarna de komende maanden samen met de Koerden de IS corridor rustig in te nemen. Aan het eind van de definitieve onderhandelingen wordt het Koerdische noorden een federale staat, maar wel deel van Syrië. IS gaat tzt geheel weg uit Syrië en wordt dan in Irak door de VS verder uitgeschakeld.

  -De grootst mogelijke spoiler is volgens mij Erdogan en de in paniek en haast rakende neocon fractie (vanwege de afnemende kansen van hun presidentskandidaten). Met de golfstaten, die zich waarschijnlijk gedwongen koest houden.

  Het verhaal van de ziekenhuisbomdardementen maakt duidelijk dat de Ash-Hillary-Hammond- Hollande rogue fractie zowel diplomatiek als militair nog zeer machtig is. En gezien de artikelen in mijn links hierboven hebben ze veel media in hun zak.

  OK, over ruim een week mogen jullie me uitlachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rootman,
  zo'n snel en onverwacht akkoord kan alleen ontstaan als het voor beide partijen een flink voordeel biedt.

  De aangekondigde agressie van KSA, Turkije en de VS was voldoende reden vaar Rusland om voor een bestand te kiezen.
  Blijkbaar durfde men het risico niet aan dat die gekken inderdaad zouden aanvallen. ( Maar is dat zo, of was het bluf, juist om dit bestand te bereiken ?? )

  De gestage opmars en bijna zekere overwinning van Rusland en Assad was de reden dat VS+bondgenoten graag een bestand wilden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Jan Verheul: Mee eens. Medvedev heeft de consequenties van troepen van de door u genoemde landen genoemd. Een dergelijke escalatie is in niemands voordeel:

  http://www.fort-russ.com/2016/02/medvedev-ground-operation-could-lead-to.html

  Wat wel bezien moet worden is de exacte juridische interpretatie van dit akkoord: Bij Minsk-2 dachten sommigen eerst ook dat het een nederlaag voor Rusland was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman, bedankt voor je overzicht en je analyses.

   Zowel minsk 1 en minsk 2 kwamen uit de koker van Poetin. Met de donbass heeft Poetin een buffer tegen het westen. Het frustreert het huidige regime van Oekraïne enorm, het voorkomt verdere ambities van de NATO en voorkomt lidmaatschap van de NATO. Dat is voorlopig het enige wat Poetin wil. Later wil hij natuurlijk weer een pro rusland persoon in Kiev aan de macht, dat is duidelijk, maar dat is nu even niet aan de orde.

   Verder verwacht ik dat de Syrië deal gesloten is zodat de amerikanen zonder gezichtsverlies de arena kunnen verlaten. Al Nusra en IS worden opgeruimd en Al Assad zal met de oppositie rond de tafel moeten gaan zitten om tot een oplossing te komen.
   We moeten trouwens ook niet vergeten dat Rusland niet wil dat Iran te machtig wordt in Syrië. Rusland is dus ook gebaat bij een stevige Sunni oppositie in Syrië om tegenwicht te bieden tegen de shia's.

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   waarom is Rusland afkerig van te veel invloed van Iran, in Syrië? Ik dacht dat Syrië en Rusland wel met elkaar door een deur konden. Omdat ze beiden olie-producenten zijn? Maar de olie-producenten zijn juist gebaat bij onderlinge afspraken.

   Ben benieuwd waarom je daar gevaar ziet voor Rusland.

   Verwijderen
  3. @Jan,
   zeker, de relatie tussen de Russen en Syrië is er al sinds de communisten in het pre Assad tijdperk.
   Iran is net als Rusland een machtige energie producent met oneindig veel gas. Het is niet ondenkbaar dat Iran via Syrië Europa van gas gaat voorzien. Daarbij kan het Rusland buitenspel zetten. Voor de kust van Syrië zijn enorme gasvondsten gedaan. Je weet hoe het gaat, als er iets van waarde in de grond zit, dan wil men daar de macht over spelen en er om vechten. Misschien wil Teheran die gasvelden ook controleren. Nu Assad er nog zit hoeft Rusland zich niet zoveel zorgen te maken. Je weet niet wie er na Assad komt. Grootmachten houden er altijd van om de mogelijkheid te hebben om partijen tegen elkaar uit te spelen. (misschien hebben de Britten en de Fransen niet voor niets de strepen in het zand zo getrokken dat ze in een later stadium die landen weer kunnen laten verdwijnen door de groepen binnen die landen tegen elkaar op te zetten)
   Toen Khomeini in de jaren tachtig de macht greep in Iran heeft hij als richtlijnen meegegeven dat Iran voor niemand mag buigen. Dat het land altijd onafhankelijk moet zijn. In de toekomst kunnen de belangen van Iran weleens anders zijn dan de belangen van Rusland.

   p.s. Als ik een russofoob was zoals sommige machtige mensen zoals Brzezinski dan had ik nooit sancties opgelegd tegen Iran. Ik had ze een grote gaspijpleiding naar Europa gegeven. Dan had ik in de VS als een gek naar olie geboord en als de tijd dan rijp is, dan had ik Rusland een olie en gas boycot opgelegd. Dan had ik misschien de Russische economie / maatschappij kunnen ontregelen en had ik misschien bevriende oppositie politici aan de macht kunnen helpen die het land verder in kleine stukjes zouden kunnen opdelen.
   Dat is onmogelijk omdat de neocons niet zozeer rusland haters zijn als wel Iran haters. Dus als een neocon aan de macht is, dan wordt Iran aangepakt. Zijn de wallstreet jongens aan de macht dan wordt Rusland aangepakt. Je hebt niet de tijd voor een meerjaren plan om één van de twee (machtige) landen te vernietigen.
   Wat ik hier heb opgeschreven is zo maar mijn gedachte en misschien is het onzin of voor een gedeelte onzin. Ik ben echt geen insider of zo.

   Verwijderen
  4. Helder en interessant verhaal, Oli

   Verwijderen
  5. Oligarch schrijft: "Wat ik hier heb opgeschreven is zo maar mijn gedachte en misschien is het onzin of voor een gedeelte onzin. Ik ben echt geen insider of zo."
   Daar moet je je niet voor schamen hoor Oligarch. De materie is zo veelvormig en complex dat het voor niemand duidelijk is wat er allemaal gebeurt.
   En als je het mij vraagt is er binnen de grootmachten ook volop discussie en strijd over de te volgen strategie. Zeker in Amerika.
   Je weet hoe ik er over denk: de Neocons ( Israeli's..) zouden het liefst àlle moslimlanden in kleine machteloze blokjes uiteen laten vallen. Dat is hun motief voor het onophoudelijk beschuldigen van Iran.
   De nucleaire deal met Iran verbaasde me wel, en ik probeer te begrijpen: hebben de neocons hier ècht een nederlaag geleden, of offeren ze de destructie van Iran op voor een nòg belangrijker ( nog geheim) doel ?
   Pepe Escobar ziet Iran toetreden tot de SCO, Shanghai Corporation Organisation. Ik zie ook wel een toenadering van Iran tot het Oosten. Maar je weet het nooit natuurlijk.
   Of zou men daarom die sancties tegen Iran hebben opgeheven, om dat te voorkomen?
   Wat je er ook van vindt: het zijn geen saaie tijden voor huiskamer-pundits zoals wij :-)

   Verwijderen
  6. Iemand als Brzezinski is van mening dat de Neocons de grote lijnen uit het oog aan het verliezen zijn. Voor hem gaat China de grote bedreiging van de Amerikaanse hegemonie worden. Vandaar de China pivot. Het strategische doel van de VS moet volgens hem daarom het tegen elkaar opzetten van Rusland en China zijn. Dat kan bereikt worden door China af te snijden van de energiebronnen in het Midden Oosten. China wordt zal daardoor gedwongen worden zich meester te maken van de Russische hulpbronnen. Helaas even geen linkjes, maar dit is wat ik er van begrepen heb.

   Verwijderen
  7. Ik denk dan Brzezinski volledig gelijk heeft. Het was bijzonder dom van de VS om China en Rusland tegelijk aan te vallen, en ze in elkaars armen te drijven.
   (Ik ben er uiteraard heel tevreden over)

   Verwijderen
 14. (Nu zonder d en t fauten)

  Laatste zin uit het hoofdredactioneel commentaar van de Telegraaf vandaag op pagina 2:

  "Uitgerekend de vijand van weleer, Rusland, speelt daarin een cruciale rol door met bombardementen op burgerdoelentienduizenden mensen op de vlucht te jagen."

  Kortom, de NATOgraaf, verspreidt de leugens van de Amerikanen en negeert de verklaringen van de Russen.

  Ik kreeg deze week vriendelijke dame aan de lijn die dit weinig verheffende blad probeerde te slijten. Haar uitgelegd dat ze haar krachten inzet voor de verkeerde zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Julian Röpcke ‏@JulianRoepcke 24h24 hours ago
  Unbelievable
  A Russian marks Syrian #schools, #mosques & water towers on Wikimapia.
  Then some get hit by the #RuAF.

  Ik ga nooit in op LGK omdat hij onoprecht is: Je kunt zijn argumenten volledig weerleggen, dat doet hem niks: een week later zal hij ze weer aanvoeren als argument. Volledig bedrieglijk dus: niet op zoek naar de waarheid. Alleen propaganda. Zo iemand hoor je te bannen.
  ( Hierboven beweerde hij voor de zoveelste keer dat 'Gorbachov het zelf gezegd had, dat er geen afspraak was over "Nato niet naar het Oosten uitbreiden.' Ik heb dat al vaak weerlegd, maar LGK blijft het aanvoeren. Dit is hoe het zit: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/11/399-gorbachov-on-nato-going-east-what.html )

  Nu beweert hij, als ik hem goed interpreteer, in navolging van ene Julian Roepke, dat er een Russiche man is die tevoren op Wikimapia noteert waar moskeen en scholen zijn, en dat dit zou dienen om de Russische bommenwerpers te helpen om nadien die burgerdoelen te bombarderen.

  Zoveel domheid krijg je niet dagelijks te lezen op internet. En het internet is groot, zoals U ook wel weet.
  Moet ik dit nog gaan uitleggen? Nee hè.

  ( Als je dit vertaalt naar vroeger tijden dan zou het als volgt zijn: Mijnheer Hitler zet in 1939 een advertentie in Le Monde waarin hij vraagt om goede kaarten en plattegronden van Frankrijk.
  Dat is ongeveer wat LGK ons wil doen geloven.
  Compleet idioot.)

  Is dit dan geheel verzonnen?
  Nee, dat denk ik niet. Er zal vast iemand op Wikimedia al die scholen en moskeeën hebben gemarkeerd, en die zal dat zeker met een Russisch IP adres hebben gedaan, of met een Russisch account.
  Maar dat was uiteraard niet om de Russiche legerleiding te helpen, maar om mensen met een erg laag IQ te misleiden. Nu denk ik niet dat LGK een erg laag IQ heeft, maar ik denk wel dat hij propaganda voert met als doelgroep de volksmassa, aan wie je àlles kunt wijsmijken. Zèlfs dat de Russen op publiek toegankelijke kaarten met hun Russische namen hun toekomstige burgerdoelen gaan markeren.

  Mijnheer Blik, U weet het hè, wat ik U wil vragen.... alsjeblieft...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan Verheul,

   "( Hierboven beweerde hij voor de zoveelste keer dat 'Gorbachov het zelf gezegd had, dat er geen afspraak was over "Nato niet naar het Oosten uitbreiden.' Ik heb dat al vaak weerlegd, maar LGK blijft het aanvoeren."

   In onderstaande video kan je het allemaal zien en horen, rechtstreeks uit de mond van Hans Dietrich Genscher en James Baker III. In de video wordt zelfs een pagina getoond uit het boek "Power and Purpose, US Policy Toward Russia After The Cold War" van James Baker, waarin hij schrijft: "US-Aussenminister Baker sagte Gorbachev, dass "es keine Erweiterung des Einflussbereiches der NATO nach Osten geben würde, nicht eine inch."

   Wij kunnen dus genoeglijk aannemen dat het interview met Gorbatchov in de link van @LGK, fake is.

   https://www.youtube.com/watch?v=JXcWVTpQF3k

   Verwijderen
 16. En inderdaad: de eerste mopperartikelen over het akkoord komen al los:

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/12/russia-big-winner-syria-flawed-truce-assad-europe-us

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij krijgen hier op het journaal de vluchtelingen te zien die naar Turkije gaan. Hier heb je beelden dat de SAA met open armen wordt binnen gehaald.
  Liberation of Aleppo: What the Western Media is Shy About Showing
  http://sputniknews.com/middleeast/20160212/1034667291/aleppo-liberation-media-silence.html#ixzz3zyaObT50
  Wat wij te zien krijgen zijn natuurlijk inwoners die mogelijk hebben gehuld met de rebellen/terroristen. Die zijn op de vlucht voor de boosheid van de bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor de 2 ratten!

  Ruiken jullie ook een rat of zijn jullie al aan jullie eigen lucht gewend geraakt?

  #MH17 en het radeloze raadsel van de radarbeelden

  Het kabinet heeft een nieuwe tactiek bedacht om niet achter de radarbeelden van MH17 aan te hoeven. Volgens Ard van der Steur heeft het Openbaar Ministerie namelijk tegen hem gezegd, dat het OM de beelden niet nodig heeft voor het strafrechtelijk onderzoek. Staat dat ergens op papier? Nee, dat staat nergens op papier. Heeft er dus niemand voor getekend? Nee, er heeft niemand voor getekend. Is het mondeling doorgegeven aan de minister? Ja, het is mondeling doorgegeven aan de minister. Maar wanneer heeft het OM dit dan tegen de minister gezegd? Dat kan de minister zich niet herinneren. U ruikt een rat? Wij ook. Het OM wil namelijk nergens bevestigen dat ze dit tegen de minister gezegd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. NOS wederom ontmaskerd!

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-state-news-nos-does-factual-incorrect-reporting-but-refuses-to-correct/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NOS valt onder het ministerie van de waarheid.

   Ik denk dat de auteur van het artikel juist op instructies van zijn baas de info onjuist moest opschrijven LOL. Nu moet de baas nadenken of hij de info alsnog goed laat opschrijven. LOL.

   Verwijderen
 20. Zowel Trump als Sanders houden niet van oorlog voeren.

  Sanders: Kissinger 'not my kind of guy'
  http://www.politico.com/blogs/democratic-debate-milwaukee-2016/2016/02/2016-democratic-debate-sanders-kissinger-219180

  TRUMP TELLS THE TRUTH ABOUT INTERVENTIONISM
  Opposes endless war supported by Clinton, Rubio and Cruz
  http://www.infowars.com/trump-tells-the-truth-about-interventionism/

  Geen één oorlogszuchtige kandidaat is populair. Het Amerikaanse publiek is oorlogsmoe. Clinton, Cruz en Rubio kunnen het vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joop

   Je beschadigt deze site met ellenlange heen en weertjes over niks.

   Verwijderen
  2. @ Joop

   Jij ook. 1974 is, behalve zwaar gestoord, drie keer niks en dan mats ik 'm nog. Dit blog is voor hem een excuus voor maatschappelijk onaangepast gedrag en jouw reacties prikkelen dat gedrag alleen maar.

   Verwijderen
  3. [@ Joop

   Je beschadigt deze site met ellenlange heen en weertjes over niks.]

   Hier sluit ik me bij aan. Wie is geïnteresseerd in off topic gekibbel tussen 3 personen? Ik mag toch aannemen dat men hier komt voor inhoudelijke zaken? Bovendien is het allemaal extra werk voor de blogeigenaar.

   Ik zie liever 10 inhoudelijke reakties van je dan de nachtelijke 100 stuks van 3 reageerders,, wat uiteindelijk allemaal op het niveau van 13 jarigen getrokken wordt.

   Ik heb eenzelfde stagnatie meegemaakt op Joop.nl, waar een opponent (Arie Roos) steeds onbeleefder en beledigender werd, en zelfs uitstekend opgeleide en geïnformeerde reageerders zich lieten verleiden toch te reageren, Ooit gaf hij toe geen interesse te hebben in de inhoud, maar slechts ´propagandatechnieken te bestuderen´. Wat vooral zuur was was dat uitstekend voorbereide en van bronnen voorziende reakties vaak werden weggemodereerd, terwijl het gescheld wel werd doorgelaten. Uiteindelijk kostte dit lezers...

   Verwijderen
 21. Aleppo Notebook: the city’s terrorist besiegers will now be besieged

  http://www.spectator.co.uk/2016/02/aleppo-notebook-the-citys-terrorist-besiegers-will-now-be-besieged/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kroeleke is weer volop aanwezig hier . Tja , carnaval is weer voorbij . Kroeleke heeft weer een hoop fantasie op kunnen doen , gezien zijn nergens op gebaseerde leugens hier . En met de geloofwaardigheid van LGK gaat het ook al niet zo best . Niemand hecht nog enige waarde aan zijn lezingen . Sterker , maar heel weing nog nemen hem serieus . Niet alleen hier maar zelfs ook op Nujij . Wat ook vooral opvalt is dat er steeds meer mensen aan het ontwaken zijn . Niet alleen hier en op Nujij maar wereld wijd en zelfs op Bellingcat . Deze constatering maak ik op vanwege de populariteit van Poetin op het www tot zelfs in de US . Je hoeft tegenwoordig geen RT of Russische sites meer te openen om te zien hoe velen zich achter het beleid van Poetin staan en Poetin gelijk geven . Niet alleen mbt Syrie , Irak , Lybie , Oekraine maar zelfs mbt MH17 . Je kan geen blogs / forums openen of je ziet de vele reakties welke vooral gericht zijn tegen de Geopolitieke spelletjes van het westen . Kroeleke en LGK hebben waarschijnlijk ernstige problemen met hun korte geheugen . Ze schijnen vergeten dat nog niet zo lang geleden de US al eerder bombardementen op Allepo hebben uitgevoerd waardoor een groot deel van Alepo zonder stroom en water zijn komen te zitten . Tevens vergeten zij de terroristische bijdrage van Navo bondgenoot Turkije en zijn dictator ErDOGan . Die naast de olie ook nog flink verdiend aan de vluchtelingen , waardoor zij elke keer weer de EU / Brussel voor het blok kunnen zetten door te dreigen meer "vluchtelingen" door te laten . De EU miljarden stromen letterlijk en figuurlijk zo Turkije binnen . Nu weer dreigen met bussen vol "vluchtelingen" richting de EU door te laten om nog meer miljarden op te eisen . Misschien is de dreiging van een Turkse invasie afgelopen week wel een van de oorzaken van de stroom "vluchtelingen" . Wat LGK en Kroeleke in hun echoput ook zijn vergeten is dat er al grote vluchtelingen kampen bestaan in Turkije en Libanon nog voordat de Russen kwamen bemoeien . Verder val t het wel op dat nu de Russen en het Syrische leger flink terrein aan het veroveren zijn en Aleppo dreigt te vallen , dat er dan ineens geroepen wordt om staakt het vuren . En hoe ongeloofwaardig is het dan dat Nederland op hetzelfde moment besluit om ook in Syrie te bombarderen . Mag hopen dat de Russen en de SAA gewoon doorgaan in Alepo .

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vergat te vermelden dat op het moment van overleg in Geneve mbt evt staakt het vuren , de EU en Nato hebben besloten om de grenzen te bewaken in door het sturen van oorlogsbodems . Gog , wat toevallig . Heebn wij oorlogsbodems nodig om "vluchtelingen "tegen te houden. Niemand geloof dit toch .

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Kwijler mag nu ook meepraten in the Syria contact group:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/nederland-treedt-toe-tot-internationale-contactgroep-syrie~a4243842/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. OvV krijgt Machiavelli prijs voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie.

  www.ad.nl/ad/nl/31544/Rampvlucht-MH17/article/detail/4241833/2016/02/10/OVV-krijgt-Machiavelliprijs-voor-MH17-rapport.dhtml?show=art

  ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat terwijl de nabestaanden zelf aan Poetin om radarbeelden hebben moeten vragen!

   Verwijderen
 26. En ondertussen in NRC roept een nabestaande op de regering en het onderzoek te vertrouwen en te stoppen met deze 'onzinnige kruistocht'.

  http://www.nrc.nl/next/2016/02/09/vertrouw-met-mh17-regering-en-onderzoek-1586430

  Hoeveel geld zou die gekregen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Op onze geliefde huiszender RT hoor ik net dat er Saoedi en Emirati troepen in Turkije zijn aangekomen.

  Dit lijkt me een belangrijke reden om nog even terug te gaan naar de winkel om popcorn, liflafjes en een kratje van het favoriete drankje te halen, om te nuttigen terwijl ze worden afgeslacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Deze Kyle Orton waar LGK maar niet over kan ophouden beweert het een en ander. (https://kyleorton1991.wordpress.com/2016/02/12/russia-is-no-partner-against-the-islamic-state )

  Of er iets waar is van de beweringen van Orton kan ik niet controleren. Maar laat ons eens aannemen dat het klopt.
  Welnu, àls die beweringen kloppen, dan nog sta ik volledig achter Putin en Assad. En dan nog doen Putin en Assad precies het goede en het enige dat ze als integer en verantwoordelijk leider van hun land kunnen en moeten doen.
  Ik zal het proberen uit te leggen.

  Wat beweert Orton?
  Dat de Russen een gas-installatie hebben gebouwd in Tuweinan, en dat die installatie pas klaar was en begon te werken toen dat gebieden al door Al Qaida bezet was. Een jaar later nam IS het gebied over. Russisch bedrijven hebben al die tijd aan de installatie gebouwd. Het gas wordt deels verkocht aan Assad.

  Eerste verwijt: Assad betaalt IS voor het gas. Russen helpen mee op die installatie.
  Is dit verderfelijk gedrag van Putin en Assad ?
  Mijn antwoord: Weet ik niet. Al Qaida heeft misschien gezegd: installatie af bouwen of alles wordt opgeblazen. Is het verderfelijk van Assad? Weet ik niet. De bewoners van Syrië hebben ook gas nodig om hun rijst te koken. Het is al moeilijk genoeg.

  Het tweede verwijt: In feite financiert Assad nu IS.
  Antwoord: Assad zal het gas toch ergens moeten kopen.

  En het derde verwijt: Assad en Putin vernietigen bij voorkeur de niet- IS opstandelingen, zodat alleen de wrede IS over blijft en de wereld partij voor Assad kiest.
  Antwoord: Goede strategie. Noch Assad noch Putin hebben de luxe zich een mooiere strategie te veroorloven. En vergeet nooit: IS is wel degelijk bedacht en gemaakt door de Neocons. Dàt zijn de lieden die met de ketting van het kwaad zijn begonnen. Niet Putin of Assad. Zij dragen de ellende van deze Neocon misdaad en moeten het zo goed mogelijk zien op te lossen voor hun volk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan V

   Het Westen is de laatste partij die zich een oordeel zou mogen aanmatigen over de Russische aanpak in Syrië; het is alsof de pyromaan de brandweer nu denkt te kunnen vertellen hoe de brand geblust moet worden. Daarnaast zijn er militair-strategisch zeer goede redenen voor het SAA en de Russen om te doen wat ze doen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Rusland vervolgt gewoon de bombardementen op Iwan Sknelissen ehhh...ik bedoel Islamitische Staat ondanks staakt het vuren.

   http://tass.ru/en/politics/856244

   Verwijderen
  4. Binnenkort verwacht in Broekhuizervorst.

   https://4.bp.blogspot.com/-IWC4SjUE1UA/Vr3oSQQKfVI/AAAAAAAAnUk/orMBXIBWm4Q/s640/1018911785.jpg

   Verwijderen
  5. There's A Special Place at The Hague for Madeleine Albright, Iwan Knelissen and LGK.

   http://russia-insider.com/en/theres-special-place-hague-madeline-albright/ri12811

   Verwijderen
  6. De aankopen van Assad van IS gesmokkeld gas en olie kan het best gezien worden als het betalen van losgeld. Niet ideaal, maar destijds waarschijnlijk de enige mogelijkheid. Inmiddels zullen Russische vliegtuigen wel een eind aan deze praktijk hebben gemaakt.

   Verwijderen
 29. Die meneer Roepcke is wel echt een schoolvoorbeeld van ´die Lügenpresse´! Daar kunnen Ruslandhaters zoals Arnout Brouwers nog een puntje aanzuigen! Maar misschien wel geschikt voor een tabloid... Logisch dat een groot deel van de Duitsers, ondanks 2 wereldoorlogen toch nog steeds een beschaafd volk, zich van hun media afwenden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   Deze Roepke is een Duitse journalist die voor Bild werkt. Maar op zijn twitter acoount geeft hij ook deze info: RT+♥ ≠endorsement
   Wat betekent dit volgens U ? Dat hij vindt dat RT een harteloos bedrijf is?

   Verwijderen
  2. Over Roepke moeten we hier trouwens helemaal niet spreken. In mijn analyse van zijn tweet over Wikimapia heb ik aangetoond dat hij een bron is die alleen door heel domme mensen serieus genomen kan worden.
   De youtube die hij nu als 'bewijs' twittert is totaal geen bewijs. Het is pas bewijs als er in de video een bewijs van de datum en de plaats wordt gegeven. Deze beelden kunnen overal vandaan komen. En àls ze uit het Aleppo van vandaag komen, dan zien we een reeds lang verlaten straat: geen mensen, geen gewonden die worden afgevoerd.

   NB: In zijn boek 'The Dirty war on Syria" beschrijft Prof. Tim Anderson vele pagina's lang de fake beelden die de wereld worden ingestuurd.
   Het boek is voor 9 dollar te downloaden. Maar als iemand het wil kan ik het U ook toe-mailen.

   Verwijderen
 30. Hitlerjügend opnieuw ingevoerd in Duitsland!

  Ze mogen niet deelnemen aan verkiezingen, niet autorijden, geen geweldsverheerlijkde video games spelen maar zij mogen wél in het leger!

  https://deutsch.rt.com/inland/36774-red-hand-day-gegen-einsatz/

  BeantwoordenVerwijderen
 31. LGK schreef:
  We zijn eruit
  Jan verdedigd dictators Putin en Assad en vindt het doodnormaal om handel te drijven met de vijand

  Mijn rebuttal:
  Ik wens elke wereldburger toe dat zijn land wordt geregeerd door een welwillend dictator. Iemand met een hart voor zijn gehele volk. Helaas heeft Putin niet zoveel macht. Hij moet samen werken met rijke en machtige oligarchen, want doet hij dat niet, dan is zijn tijd snel op.
  Maar hij heeft gezorgd dat het leven in Rusland vele malen beter, veiliger en humaner is geworden. Ondanks de grove leugens en aanvallen door de VS.
  http://www.awarablogs.com/whereof-one-cannot-speak-thereof-one-must-be-silent
  http://russia-insider.com/en/brief-compendium-nonsense-about-putin/ri11969

  Het laatste dat je een volk kan toewensen is wel te leven in een land waar de elite het volk compleet voor de gek houdt omdat ze de media controleert. En waar het volk gebruikt wordt om alle andere landen ter wereld te onderdrukken, bombarderen en leeg te zuigen. Dat overkomt de Amerikanen u al 30 jaar. De Amerikanen worden steeds armer, vele landen worden vernietigd, vele miljoenen mensen worden gedood, en allemaal omdat de VS democratie moet verspreiden in de wereld. Dit is al een oud Amerikaans idee, maar na de machtsovername door de joodse Neocons loopt het echt de spuigaten uit. De joodse religie heeft precies dezelfde doelstellingen: de wereld te controleren, als een heilige plicht, als een opdracht van God. Ook als die wereld dat niet wil: een heilige plicht, Tikkun Olam.

  Dan het andere verwijt: Putin en Assad zouden handel drijven met de vijand.
  Dat is inderdaad not done. Als het een vrijwilige keuze is die gemotiveerd wordt door eigenbelang en als daardoor het eigen volk benadeeld wordt.
  Al deze nadelen zijn niet van toepassing, zover ik weet. Het enige nadeel is dat je die IS iets langer zijn wrede daden laat verrichten. Maar als dat je de beste kans geeft om ze te verslaan, dan is dat de betere strategie.
  Als de beweringen van Kyle Orton waar zijn dan is dat ‘schandelijk’ voor eendimensionale propagandisten als LGK, maar voor mij goed te verteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Journalist Eva Bartlett: "I'm Back From Syria. The Media Is Lying To You!"

  https://www.youtube.com/watch?v=bUyJV6YaSWY

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zo, het is ons wekelijkse kaartavondje met vrienden weer.

  Tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel gezelligheid toegewenst, Joop.
   In aanvulling op Eva Bartlett hier nog een blog over de pers-hoeren:
   http://www.greanvillepost.com/2016/02/11/presstitutes-at-work

   Verwijderen
  2. Dankjewel, Jan. Als ik zo de berichten van jullie lees was het voorlopig het laatste kaartavondje.

   Verwijderen
 34. Er zijn nogal wat bronnen die toch denken dat er een offensief gaat plaatsvinden vanuit Turkije, zoals uit dit bericht:

  https://news.yahoo.com/syrian-rebels-missiles-confront-offensive-191050845.html

  en dit:

  http://russia-insider.com/en/politics/saudi-jets-deploy-turkey-joint-turkish-saudi-assault-syria-now-imminent/ri12828

  Assad gaf de waarheid aan toen hij zei dat Syrië weer Syrië gaat worden, maar het lijkt erop dat de salafisten en de neocons nog niet willen opgeven. Het verhaaltje dat Rusland alleen burgerdoelen bombardeert klinkt kamerbreed, alleen kloppen de cijfers voor geen meter:

  http://www.moonofalabama.org/ (13 Februari)

  Het is zeer boeiend om het nieuws vrijwel uur tot uur te volgen. Nu is het wachten op de analisten, zoals de Saker en anderen.

  Het referendum: De ´JA´ voorstanders kunnen maar niet loskomen van uit de hoogte doen en nu emotionele chantage dat het ´NEE!!!´- kamp zo harteloos is tegen die arme Oekraientjes!

  Maar veel logica zit er nog niet in, en voorlopig worden ze op alle fora in stukjes gehakt.

  Vandaag een artikel en tegenartikel, wat met een glimlach en een grapje verrijkt kan worden met commentaren:

  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2016/02/12/corruptie-in-oekraine-viert-hoogtij/

  en

  http://www.joop.nl/opinies/de-leugens-van-harry-van-bommel-over-oekraine-en-het-associatieverdrag#comment-1614723

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dutch Minister Koenders requests Russia to fully cooperate to UN resolution 2166

  "Dutch Minister of Foreign Affairs Koenders spoke in Munich with Russia Minister of Foreign Affairs Lavrov.

  According a Tweet of the Dutch Ministry of Foreign Affairs, Koenders requested Lavrov to fully cooperate on execution of United Nations resolution 2166."

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-minister-koenders-requests-russia-to-fully-cooperate-to-un-resolution-2166/

  't Is maar dat we het weten. Koenders zit er boven op......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, "onze" Bertus, die denkt Lavrov met het vingertje te kunnen wijzen, pfffff..... Het moet ook niet gekker worden met "de Koen".

   Verwijderen
 36. Hier is eindelijk een analyse van de Saker:

  http://thesaker.is/week-eighteen-of-the-russian-intervention-in-syria-a-dramatic-escalation-appears-imminent/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman:

   Op deze bron (mij onbekend) lees ik dat de zaken zwaar uit de hand aan het lopen zijn:

   UPDATE 2:03 PM Eastern US Time -- Syrian Forces Commander Abu Omar told Russian news outlet "Sputnick" via electronic interview "Turkey is attacking us with mortars and rockets across the border. If the attacks continue, we will respond" http://haber.sol.org.tr/dunya/afp-turkiye-ypg-ussunu-top-atesiyle-vurdu-145795

   UPDATE 2:34 PM Eastern US Time -- In an utterly UNPRECEDENTED move, Turkey has begun notifying NEWS AGENCIES (Like Ours) to make certain we are at worked and properly staffed tomorrow because there will be very big news and a huge escalation in Syria. This is amazing to us; governments don't do this sort of thing. They aren't saying exactly what will happen but the thought is a major air offensive with the Saudis ahead of ground troops. Some pathfinder forces are already on the ground in Syria

   URGENT UPDATE: 2:45 PM Eastern US Time -- UK military members told to cancel all plans and all leave, prepare for deployment to Syria!

   Update 2:58 PM Eastern US Time -- An entire FLEET of Russian Antonov-124 cargo planes (the largest cargo planes in the world) have begun arriving in Syria carrying Russian Tanks, Nuclear-tipped artillery shells and other major warfighting gear. Within the last 90 minutes, TWO of these massive cargo aircraft have landed and began unloading. Other Antoniv's can be seen circling under the watchful eye of Russian warplanes as shown below:

   UPDATE 3:17 PM Eastern US Time 13 February 2016 -- Russian Air Force Strategic Bomber/Tanker HF Voice Net "BALANS" Heavily Active with numerous fighter jets arranging re-fueling on their trip from northwestern Russia to Syria. NUMEROUS NUMEROUS Russian Fighter Jets in the air enroute to Syria right now

   UPDATE 3:40 PM Eastern US Time --- Turkish artillery in Hayat, Turkey is targeting Syrian Arab Army positions near #Latakia. Syria. This is an additional line of attack by Turkey, directly against the lawful army of the duly-elected government of Syria. Turkey and Syria are now in a de facto state of war.

   UPDATE 4:53 PM Eastern US Time -- Russia has increased the Alert Level for its entire military.

   UPDATE 5:58 PM Eastern US Time -- Eyewitnesses: The Main highway from Kerch to Simferopol, Crimea is completely LOADED with huge military convoys and trucks carrying VAST amounts of heavy military hardware to the Black Sea Port at Simferopol. The road has a traffic back-up two-hundred eight kilometers long (208 KM) made up of 100% military convoys.

   UPDATE 6:04 PM Eastern US Time -- BREAKING: Turkey confirms that its artillery targeted Syrian regime positions in Latakia (This is now an actual admission by the sovereign government of Turkey that it has deliberately attacked the forces of the legitimate and sovereign government of Syria. Without cause or justification, Turkey has begun a war.)

   UPDATE 6:11 PM Eastern US Time -- Emergency Action Messages (EAM) - the highest priority message in the entire United States Military Command Structure, requiring IMMEDIATE attention and action -- have been broadcasting non-stop for about the last ten minutes on 8992 KHz USB.

   UPDATE 7:13 PM Eastern US Time -- Reports from border town Kilis, Turkey: Heavy shelling still continues towards positions inside Syria.


   Verwijderen
  2. Bedankt voot je updates! Mijn koffie staat net te pruttelen, dus het zal wel even duren voor ik zelf alle ontwikkelingen heb gevolgd.

   Dit is een prachtig teken dat deze site veel meer is dan een drinkplaats voor Putinbots.....

   Verwijderen
  3. @root en dawg

   Als dit waar is... wat dawg aanhaalt... ik ga eens kijken of ik iets bevestigd kan krijgen van het beweerde; het lijkt me een beetje too huge om waar te zijn... maar alles kan natuurlijk...

   Verwijderen
  4. @ Blik

   De berichten waren afkomstig van

   https://www.superstation95.com/index.php/world/886

   een New Yorks radiostation. Er werd naar gelinkt in een reactie op het artikel van de Saker. In de loop van de vandaag zijn er verder geen updates mee verschenen. Andere bronnen noemen eveneens de Turkse beschieting van Koerdische posities, maar daar is het klaarblijkelijk bij gebleven. Lijkt er op dat Superstation95 een beetje hard van stapel liep.

   Verwijderen
 37. Het is officieel bevestigd. Turkije bombardeert Syrië.

  Turkish PM confirms shelling of Kurdish forces in Syria
  http://www.theguardian.com/world/2016/feb/13/turkey-shells-kurdish-forces-in-syria-in-retaliation-for-attack-on-border-posts

  Turkish military repeatedly shell Assad forces; Kurds confirm to RT being hit by massive attack
  https://www.rt.com/news/332380-turkey-shells-northern-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Trump maakt ruzie, Samson is een echte leider, het gaat voorzichtig goed op de veiligheidsconferentie, er valt een vlok sneeuw, dus code geel, AZ heeft gewonnen met korfballen. Dat is het nieuws. Geen idee waar jullie hier over aan het discussiëren zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dit artikel van http://www.moonofalabama.org/2016/02/the-race-to-raqqa-is-intensifying.html#more

  confirmeert de overige nieuwsbronnen. Er staan ons zorgelijke dagen te wachten. Dit lijkt de terugslag van de neocons en salafisten te worden. Hopelijk kan het afgeslagen worden zonder dat het conflict verder escaleert. De NAF aan het front in Donbass mag ook wel extra altert zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik heb da Saker gelezen en ben nu alle comments aan het lezen.
  Fascinerend.

  Belangrijkste info lijkt mij dit: Als Turkije een grondaanval doet, dan is Rusland+Syrië niet sterk genoeg om dat tegen te houden.
  Maar een oorlog tussen Turkije en Rusland (met het leger dat nu in Rusland is) wordt met gemak door Rusland gewonnen.
  Putin moet in feite er voor kiezen om van Turkije te verliezen, want als hij Turkije op Turkse grond aanvalt, kan hij de Nato op zijn dak krijgen en hebben we WW3.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een analyse, van Korybko (ik ben een Korybko fan):

   http://sputniknews.com/columnists/20160206/1034335764/saudi-arabia-turkey-syria-invasion.html

   Verwijderen
  2. @Jan Verheul,

   "Putin moet in feite er voor kiezen om van Turkije te verliezen, want als hij Turkije op Turkse grond aanvalt, kan hij de Nato op zijn dak krijgen en hebben we WW3."

   Volgens mij maakt dat niet zo gek veel uit. Ik heb de VS al horen schreeuwen dat een Russische aanval op Turkse eenheden in Syrië hetzelfde effect zullen hebben en artikel 5 in werking zal laten treden.

   De NAVO bewegingen aan de Russische grens en de beschietingen van Turkse artillerie op Syrische eenheden, duidt op een gecoördineerde operatie.

   Verwijderen
  3. @ Joop: De VS deep state is uiteengevallen in een aantal rogue fracties. Momenteel kan men niet afgaan op wat verschillende personen roeptoeteren, men moet afgaan op wat er op de grond gebeurt. Rn ook dat is niet heel simpel. Vanuit de Krim komen er berichten dat eerder genoemde mobilisatie erg overdreven is. Ook artikel 5 is vrijblijvend: het schept GEEN plicht of en hoe lidstaten moeten reageren.

   Wat ik nogal omineus vind is de radiostilte van de MSM.

   Verwijderen
  4. @Rootman,

   "De VS deep state is uiteengevallen in een aantal rogue fracties."

   Inderdaad en binnen die "uiteengevallen Deep State" bevinden zich ook veiligheidsdiensten die rogue zijn gegaan. Wie de artikelen van Peter Dale Scott en Ray McGovern kent staat al met 5 - 0 voor!

   Peter Dale Scott & David Talbot in conversation

   https://www.youtube.com/watch?v=-QH9yOzhkio

   Verwijderen
 41. [De NAVO zal zeggen zoek het lekker uit, wij hebben geen zin in WO3..en zal Turkije verzoeken te stoppen met bombarderen.]

  Dat is wat we mogen hopen. Helaas zijn zowel bij de VS als bij de vazallen rogue fracties aanwezig die net als de jihadisten niet rationeel denken. Kan de alliantie tussen neocons en salafisten op tijd gestopt worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman,

   "Kan de alliantie tussen neocons en salafisten op tijd gestopt worden?"

   Ik denk dat de "goeie" nog steeds de overhand hebben in Washington.

   Verwijderen
  2. @ joop: hopelijk! Anders zweven we binnen 2 weken als geïoniseerde deeltjes in de stratosfeer!

   Verwijderen
  3. @ joop: hopelijk! Anders zweven we binnen 2 weken als geïoniseerde deeltjes in de stratosfeer!

   Verwijderen
 42. [De NAVO zal zeggen zoek het lekker uit, wij hebben geen zin in WO3..en zal Turkije verzoeken te stoppen met bombarderen.]

  Dat is wat we mogen hopen. Helaas zijn zowel bij de VS als bij de vazallen rogue fracties aanwezig die net als de jihadisten niet rationeel denken. Kan de alliantie tussen neocons en salafisten op tijd gestopt worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Bronnen op de Krim melden niks te weten van ellenlange kolonies. Wel dat er recent een militaire oefening was. Maar geen oorlogsvoorbereiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is niets te vinden! Ja, één tweetje van LGK, zelfs de media in de VS weet niets te verzinnen.

   Verwijderen
  2. Of het moet dit zijn: "Hé Vlad, kun je niet even stoppen met het bombarderen van mijn proxy leger? Die jongens moeten even op adem kunnen komen, hergroeperen en voorzien worden van verse aanvoer vanuit Turkije."

   Obama dringt bij Poetin aan op stoppen luchtaanvallen Syrië

   http://www.nu.nl/syrie/4214687/obama-dringt-bij-poetin-stoppen-luchtaanvallen-syrie.html

   Verwijderen
  3. Syrië schiet terug naar de turken
   http://www.iranmilitaryforum.net/index.php?PHPSESSID=5e2b2eee151a8d2f0b25b0adf5bd815c&topic=13909.msg354209;topicseen#msg354209


   Verwijderen
  4. Verstandig van de Syriërs om eerst de reacties uit het westen af te wachten alvorens het vuur te beantwoorden.

   Verwijderen
  5. Iraakse Shia milities en Iraanse elite troepen komen met vliegtuigladingen vol naar Syrië om de terroristen te bevechten.

   Verwijderen
  6. Delen van het Iraakse leger verplaatst naar grens met Saudi-Arabië.

   Zouden ze al benauwd krijgen in Riad?

   Verwijderen
 44. Om 21.25 Ivo Niehe ontmoet Olaf Koens.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. BBC Propaganda
  In Syria, If You Can't Find Moderates, Dress Up Some Extremists

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/02/bbc-propaganda.html

  In Syrië is de gematigde opstandelingen zo onvindbaar dat de BBC zich behelpt met een extremist als stand-in.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. France calls on Turkey to stop bombing Kurdish zones in Syria
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4766051,00.html
  Geen eenheid van NATO staten voor Turkse aanval.
  Mocht Erdogan toch zo gek zijn, dan is Turkije verloren. Vlad zorgt voor een stalingrad. Grote poreuze grens met woedende koerden, Hezbollah, shia militia's etc etc. Ik sluit niet uit dat er militia's vanuit Armenië Turkije intrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ik sluit niet uit dat er militia's vanuit Armenië Turkije intrekken."

   Dat is mooi, hebben de Turken straks hun verhaaltje klaar dat niet zij genocide op Armeniërs hebben gepleegd maar de Armeniërs op hen.

   Verwijderen
  2. The Neoconservatives Are Brewing A Wider War In Syria — Paul Craig Roberts

   "Possibly this is a bluff to get Russia to accept a Syrian settlement less favorable to Russian, Iranian, and Syrian interests. However, the Russian government cannot risk that it is only a bluff. If a US/Turkish/Saudi force were to arrive first in Raqqa and Deir Ezzor, Syria would be dismembered.
   The Russians can get there first by dropping in paratroopers. In other words, what the insane neoconservatives are doing is giving the Russian government a big incentive to introduce Russian ground troops into the conflict. Once those troops are there, you can safely bet that the insane neoconservatives will cause conflict between them and US/Turkish forces. A wider war will have begun from which neither side can back down."

   http://www.paulcraigroberts.org/2016/02/14/the-neoconservatives-are-brewing-a-wider-war-in-syria-paul-craig-roberts/

   PCR vat de stand van zaken in Syrië samen. Linke soep, lijkt me zo.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 47. Hier een wat geruststellend bericht dat de schrik van gisteren toch een stuk afzwakt, van Turkse dissident website:

  http://www.todayszaman.com/columnist/omer-taspinar/turkeys-bluff_412298.html

  We moeten in dit stadium disinformatie ook niet vergeten: Sorcha Faal zal ook wel weer proberen enkele rare berichten de wereld in te slingeren.

  Wel had ik via Southfront vernomen dat het Syrische leger voor Raqqa staat.

  BeantwoordenVerwijderen