donderdag 4 februari 2016

Jinek faciliteert leugenbombardement Hennis

ENGLISH SUMMARY BELOW

* Eva Jinek faciliteert levensgevaarlijk leugenbombardement Jeanine Hennis

* Tafel zit er met open mond naar te luisteren publiek applaudiseert ook nog voor de geleverde leugens

* Noord Koreaanse taferelen bij Hollandse Katholiek/Christelijke staatstalkshow.

* Giftige Britse halve reality film spreekt over onvermijdelijkheid "doden tienduizende Russen"

* Resultaat pers-snoepreis vandaag in de Telegraaf met JA-artikel op voorpagina

Opzichtig één-tweetje Jinek-Hennis

Ok, we beginnen bij de uitzending van Jinek gisterenavond. Wat we in de comments onder het vorige artikel al voorspelden, de komst van Jeanine Hennis heeft niks met journalistiek te maken, maar alles met een propagandaverhaal dat de in de VS getrainde Jinek als de meest slaafse cheerleader marionet, faciliteert.

Tenenkrommend

Hennis mocht minutenlang haar leugens en halve waarheden oreren zonder enkele onderbreking, zonder een enkele kritische vraag. Laat staan doorvragen. Integendeel, Jinek voedde Hennis juist met doorzichtige opzetjes en tenenkrommende voorzetjes. Het meest verontrustende is misschien niet eens zozeer dat Jinek en Hennis dit toneelstuk opvoeren, maar dat de andere tafelgasten niet de mogelijkheid te baat nemen om iets van tegengas te bieden. Olcay, de stoere ondernemersvrouw ging Hennis later juist bewonderend toespreken. De man van Loterijverlies, die de staat juist irriteert met zijn rechtzaken tegen de staatsloterij, die houdt zijn mond als Hennis doceert. Je zou juist van hem een staatskritisch vraagje verwachten, maar blijkbaar is de man vooral staatskritisch als hij er zelf een duit aan kan verdienen, maar niet als het levensgevaarlijk wapengkletter van Hennis en haar Amerikaanse vrienden betreft.

Gebiologeerde konijnen

En de goedgebekte reclameman die aan tafel zat, die als geen ander goedkope reclame praatjes zou moeten kunnen doorprikken: ook hij zat erbij als een gebioligeerd konijn dat in de koplampen van een tegemoetkomende buldozer aanstaart. En het publiek zat erbij als afgerichte schapen en ging nog klappen ook na de praatjes van Hennis

Tafel wordt pas wakker bij Loterijverlies

Nee, de tafel kwam pas in actie toen het over de Loterijverlies jongen ging. Toen had de één na de ander plotseling wel kritische vragen, liet Jinek haar gast plotseling niet meer uitpraten, en kwam ze zogenaamd met een laatste nieuwsbericht uit de Telegraaf op de proppen met meer kritiek op de jongen. Het agressieve gedrag van Jinek stond in schril contrast met haar gedweeheid jegens Jeanine.

Hennis: "De wereld staat behoorlijk in brand en het is hoogtijd dat Europa zijn verantwoordelijkheid neemt, en kan nemen. Wij zijn jarenlang erg afhankelijk geweest van de Amerikanen. Dat zijn we tot op de dag van vandaag. En de Amerikanen zeggen nu bundel je krachten."

En dan vervult de slaafse in de VS opgeleide Jinek haar aangeversrol: "Hebben de Amerikanen geen zin meer om ons te helpen?"

Commentaar Blik: Welk helpen van de a/merikanen heeft Jinek het over, van de regen in de drup, zal ze bedoelen, chaos in en om Europa heen...

Hennis vervolgt haar hoorcollege: "Zij geven veel meer uit aan defensie"

Commentaar Blik: Alsof dat een te volgen voorbeeld is. Mevrouw Hennis, we willen juist Minder wapens, minder agressie van het westen, minder westerse invasies. Als de Russen iets uitgeven aan wapens is het agressie, als de Amerikanen vele malen meer uitgeven aan wapens is het een voorbeeld. En Jinek en de tafel slikken het allemaal voor zoete koek.

Hennis vervolgt: "Gezamenlijk geven de Europese lidstaten zo'n 250 miljard (!!!) Euro uit. Als je dat beter bundelt, kun je dat gewicht in de strijd gooien."

Jinek probeert Hennis verder te helpen: "Het lijkt me dat je dan efficienter kunt werken, wat kun je dan besparen?"

Deze opmerking was in de voorbespreking zeker niet besproken en Hennis gaf Jinek gelijk een schobbering en zei met zoveel woorden "Hoe durf je over bezuinigingen te praten, we hebben al te veel bezuinigd. Jinek druipt na de reprimande af als geslagen hond: "Ik bedoelde het positief! ... En daar moet je geld insteken."

Over bommen op Syrië:

Hennis: "We gooien niet zomaar wat bommen. Wij zijn niet het regime Assad, we zijn niet Rusland, we zijn niet ISIS, dus er wordt altijd heel zorgvuldig, heel nauwkeurig en ook proportioneel opgetreden."

Jinek gaat na de reprimade van Hennis een wit voetje halen: "Er zijn echt richtlijnen wat wel en wat niet aangevallen mag worden? ... Bij twijfel niet doen?"

Hennis bevestigt Jinek vaderlijk: "Bij twijfel niet doen"

Onderworpenheid aan VS bereikt bij Jinek kookpunt

Jinek probeert zich weer terug te knokken in de uitzending: "De Amerikanen zijn heel blij met onze bijdrage. Hebben ze ook gezegd." En dan volgt er een typisch -misselijkmakend- "Thank you Holland" filmpje, waar de onderworpenheid van ons land en het patriarchale van de VS vanaf druipt. Jinek: "Lovende woorden, ik geloof ook zeker dat ze blij zijn" Tevredenheid van de Amerikanen lijkt het hoogste goed voor "journalist" Jinek.

Wonderwapen

Hennis: "Nederland beschikt alleen met de Amerikanen over een bepaald soort munitie juist om die nevenschade..."

Hennis kan haar zin niet afmaken, je zou een kritische vraag verwachten wat dat voor een wonderwapen is?? Welicht nog geluidsarm en milieuvriendelijk ook, mevrouw Hennis? Maar niets van dit alles; de onderworpene Jinek gaat de zin van Hnnis juist afmaken: "Voor zeer gerichte aanvallen..."

Dan over het Oekraine referendum.

Hoe zeer dit gesprek gestaged is blijkt uit de kromme vraagstelling van Jinek dat niets meer dan aangeven is: "Er was een ander beeld van de mensen waar het over ging..."

Dan gaat Hennis liegen dat het vooral niet gaat over een eventueel lidmaatschap van de Oekraine en ook niet over verregaande integratie van de Oekraine in de Europese Unie.(Blik: Keihard gelogen, want na de associatie is lidmaatschap nog maar een pennestreek verwijderd). Hennis bazelt verder: "Ik hecht eraan omdat er veel one-liners over tafel vliegen". En de slaafse Jinek: "Ik begrijp het"

Coctail van reality en fictie over doden tienduizenden Russen in BBC productie

De Russische tv was vanochtend in rep en roer, en waarschijnlijk terecht, over een BBC productie waarbij Rusland Letland zou binnenvallen en de Britten overwegen tienduizende Russische burgers te doden. Het is een zeer verontrustende eb giftige productie die een mix is van feiten en fictie, van acteurs en echte (oud_) politici en diplomaten, en die lijkt gemaakt te zijn om de geesten rijp te maken voor een oorlog tegen Rusland.

"Nee speelt Putin in de kaart"

De eerste resultaten van het snoepreisje van de Telegraaf toerist bereikte de voorpagina van de Telegraaf vandaag. Een waarschijnlijk gestaged gesprek met een door de VS geselecteerd parlementslid waar de genoemde kop vandaan kwam: "Nee speelt Poetin in de kaart". Dat dat inmiddels eerder een aanbeveling is dan wat anders realiseren ze zich in de Oekraine wellicht nog niet, maar afgaande op de keiharde reacties op internet, is dat wel de nieuwe realiteit! Zo'n 90% gaat voor NEE.

Analyse Telegraaf: Defensiebudget Europa VERVIERVOUDIGD - VS laten Poetin vuist zien

We verwijten de Telegraaf niets bij deze analyse. Het is goed dat zij het nieuws van de "indrukwekkende 3,4 miljard dollar" brengen. Dat is het verviervoudigde (!!!) "defensie"-budget van de Amerikanen in Europa, "om Poetin terug in zijn hok te krijgen".

De NPO negeert dit bericht gewoon, geen enkel debat in Nederland. Terwijl het hier om een enorme daad van agressie van de VS gaat, die wij gewoon laten gebeuren. Wat doen die Amerikanen sowieso op ons continent?

Eva Jinek heeft gisteren een schoolvoorbeeld gegeven van tenenkrommende compleet voorgekauwde aan de VS onderworpen propaganda tv. Hoe lang houdt de KRO de trouwens steeds slechter uitziende slaafse prentatrice in de lucht, die zelfs haar slaafse rol niet eens goed kan spelen?

ENGLISH SUMMARY

Is Dutch Minister Mrs Jeanine Hennis causing a diplomatic row with Russia. Yesterday in the Jinek talkshow on Dutch state-television, she said following, talking about the Dutch starting bombardments on Syria: "We don't thwrow bombs just like that. We are not the Assad regime. We are not Russia. We are not ISIS. So we Always act very carefully, very precise and also proportional."

Maybe she is not saying it directly, but it could be understood that she means that the Russians are bombarding "just like that", not accurately and not precisely. And at least not as precise as the Dutch.

We could imagine the Russians wanting to ask the Ambasador or Hennis directly, what Hennis exactly means with this, if she has proof of this, and if so, if she can present this proof. In a normal country journalists would ask questions like this, but in the Netherlands, journalism is dead, so that's why if Russia wants to know, they have to ask themselves.

298 opmerkingen:

 1. Steve Brown brengt terecht het bericht van Turken die Syrie bestoken en aanstalten maken naar binnen te gaan, volgens indicaties van Rusland.

  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2016/02/04/maffiaboss-erdogan-bereidt-invasie-van-syrie-voor-om-aanvoer-is-olie-veilig-te-stellen/#more-43248

  Daarnaast zojuist het bericht op de radio dat ook Saoedie Arabie klaar is om het land binnen te trekken.

  Allemaal helemaal illegaal. Net zo illegaal als de Hennis bommen op Syrie. Zonder uitnodiging van de legitieme regering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou bijna hopen dat ze het durven! Kunnen wij ook eens een keer enthousiast brullend met een vlaggetje voor de TV zitten.

   Er gaan ook berichten van een nieuwe vluchtelingenstroom naar Turkije. Dit zijn dus de salafistische bezetters van het gebied rond Aleppo + eventuele burgers die daar nog woonden. Een kort interview met enkelen maakte duidelijk dat ze geen plannen hebben naar hun gebied terug te keren. Als deze groep Europa inkomt is zeker de helft daarvan jihadistveteraan.

   Een briljante analyse over het vluchtelingenprobleem vandaag als guest post bij de Saker:

   http://thesaker.is/turkeys-gates-to-europe/

   Verwijderen
 2. Hier ook bij RT de ophandezijnde invasie van de Turken van Syrie. Laten we hopen dat het vals alarm is.

  https://www.rt.com/news/331278-turkey-military-invasion-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snap niet dat iemand die Jinek serieus neemt; een onzekere neplachende presentatrice die nooit een interessant of scherp gesprek zal voeren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is best prettig om naar te kijken, maar je kunt het geluid beter afzetten: dom gebabbel!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal eens met Blik, Hennis cs willen oorlog om aandacht af te leiden van binnenlandse problemen. Geschiedenis herhaalt zich, nazi zijn nooit weg geweest. Vroeger likte ze ballen in de Yap , nu Obomba

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger moest je voor een lach en een traan naar het theater.
  Heden is het te zien op de tv in alle EU staten.
  Kijk een uur geleden hoe het volk na lange tijd weer terug gaat naar hun stad Aleppo maar de Volkskrant schrijft het tegenover gestelde dat is toch lachen gieren brullen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. [Maar AIVD heeft je op de radar eveneens je vrienden hier]

  In voorbereiding op het afschaffen van de vrije meningsuiting? Of is het associatieverdrag bedoeld om ´Oekraiense democratische waarden´ naar Europa te importeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn juist blij en vereerd dat de AIVD hier meeleest. Betekent dat dit blog ertoe doet. En het is leerzaam voor ze. Kan hen op het recht pad houden, cq weer terugbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat leuk, leest de AIVD hier mee? Schrijven die dan ook een stukje hier over wat zij allemaal op hun kerfstok hebben of blijft dat allemaal "Classified" in opdracht van?

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Die vraag is allang beantwoord, Matt. De VS heeft via een één tweetje met Oekraïne MH-17 uit de lucht geknald om de EU te dwingen de sancties op Rusland op te schroeven om daarna zelf de handel met Rusland uit te breiden. Als compensatie voor voor het verlies van 196 Nederlandse zielen, kreeg de Nederlandse Staat 122,5 ton goud uit de VS aangeleverd, waarover wij ons dan weer af moeten vragen of dat niet bestaat uit wolfraam staven bekleedt met een laagje bladgoud. Tja, en laten wij eerlijk zijn, de VS heeft op 11 september 2001 al zoveel levens verloren met de gefabriceerde terroristische aanslagen in de VS om de "War on Terror" te startten, dat het nu de beurt aan Europa is om wat mensen te offeren voor de "goede zaak". Tja, en onze minister van defensie beaamde dat eigenlijk ook tijdens het onderonsje met Jinek. Nu moet ook wel zeggen dat onze bewindslieden, met hun gedraai over die radargegevens, enige verdachtmaking over zich uitstorten en "voorkennis" misschien niet ontzegt mag worden.

   Daarnaast viel het gisteren op dat de afgevaardigde van de PVV de stad Dnjepropetrovsk in Rusland plaatste i.p.v. in Oekraïne en dat Bert Koenders ontkende dat er een speciale gezant naar Kiev was gezonden om de radargegevens op te halen. Dat herstelde hij later door te verklaren dat het geen persoon was van BuZa maar van het OVV, die door BuZa was geïnstrueerd, maar voor de rest bemoeien wij ons, politiek, niet met het onderzoek want dan krijg je zulke rare praatjes in de wereld van; "Zie je wel, dat onderzoek is helemaal niet onafhankelijk." Daarom acteren wij alleen op verzoek van het OVV en het OM en vragen onze buitenlandse collega's nergens om.

   Verwijderen
  3. O, wat ik nog vergeten ben te schrijven is dat, wat er straks overblijft aan "bewijzen" zijn "classified" satellietgegevens uit de VS waarvan, in overleg met de VS, een tipje van de sluier mag worden opgelicht en de schuldige staat al vast.

   Natuurlijk worden de nabestaanden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen tijdens het OM onderzoek en er nog een dag georganiseerd gaat worden waarop zij "bijgepraat" worden. Daar zullen ook wel beelden van de Amerikaanse satellietbeelden worden vertoond, niet alles want dat is te confronterend.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Wij moeten eerst afwachten of het OM behoefte heeft aan die "classified" Amerikaanse satellietbeelden, want wat ik er dus van begrijp bestaan die satellietbeelden uit "classified en declassified" beelden. Tjibbe Joustra zei dat hij inzage heeft gehad in die beelden (en die beelden leverden dus een gebied van 320 vierkante kilometer op vanwaaruit die BUK raket moet zijn afgeschoten) maar er verder niets over naar buiten mocht brengen.

   Verwijderen
 10. Wat zou de bedoeling zijn van onze Amerikaanse 'vrienden'?

  Zou er al een videogame uit de serie "Call of Duty" bestaan me de titel "War on Terror - Playground Europe"?

  Wat haalde de Franse president Hollande in zijn hoofd om te oreren de Europese sancties op Rusland op te heffen?
  Ho ho wacht even, dat gaat zomaar niet! Wij, de VS, bepalen wanneer Europa de sancties op Rusland op mogen heffen, wij bepalen dat de Europese burger chloor kip en met hormonen verrijkt "Pork and Beef" moeten eten, wij bepalen de budgetten voor defensie van de Europese NAVO lidstaten, wij bepalen dat Poetin een corrupte, zichzelf verrijkende machtswellusteling is die de media in Rusland onderdrukt, wij bepalen dat Assad zijn burgers vermoord door marteling, bombardementen en vergassing. Het enige wat jullie moeten doen is ons gehoorzamen, dat is de enige weg die zal leiden naar;

  "A Brave New World"

  http://www.sott.net/article/311477-McCain-says-US-to-decide-when-European-countries-can-lift-Russian-sanctions

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Niet meer reageren op die onnozelaar.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 11. Naar nu blijkt is er een Russische militaire adviseur om het leven gekomen door een Turkse artillerie of mortier barrage. Eerder werd dit toegeschreven aan I.S.

  http://www.pravdareport.com/russia/politics/04-02-2016/133250-russia_syria_losses-0/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Blik,

  Dit MOET je lezen!

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-state-funded-nos-be-has-an-unbalanced-reporting-on-mh17/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Weer eens een stukje van mij wat niet geplaatst werd op Joop.nl, zeer on-topic:

   Het journaille maakt zichzelf zwak en ongeloofwaardig door kritiekloos geleizachte ´informatie´ van bellingcat of het SOHR zonder fact checking door te geven. Een mooi voorbeeld is het oppervlakkige, vage en zeer eenzijdige artikeltje in de Guardian van 2 dagen terug:

   http://www.theguardian.com/world/2016/feb/03/britain-accuses-russia-of-trying-to-carve-out-mini-state-for-assad-in-syria

   Of het geluid van de Saoedi gesponsorde oppositie onderhandelaar in de Volkskrant:

   http://www.volkskrant.nl/opinie/alleen-democratisch-syrie-kan-europa-verlossen-van-vluchtelingenstroom~a4238661/

   Vergelijk dat eens met de nuchtere, feitelijke en zeer gedetailleerde benadering van Fort Russ:

   Zelfs in dit behoorlijk propagandistische artikel worden de veroverde dorpjes en gebieden met naam en toenaam genoemd, en wordt getracht de militaire ontwikkelingen te schetsen.

   Zelfs al zou de helft onjuist zijn (dat is nog nooit voorgekomen) , dan verschaft dit artikel vele malen meer inzicht dan wat wij voorgeschoteld krijgen!

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Het is dezelfde truc die ze uitgehaald hebben in Benghazi, Libië, zeggen dat het burgers zijn terwijl het in het echt terroristen zijn. Zo is in Libië de No-Fly tot stand gekomen, dat is hier niet mogelijk natuurlijk omdat er Russen aanwezig zijn.

   Verwijderen
  5. @Joop
   Goed stuk van die jongen over de falende, zoniet corrupte, zoniet criminele NOS (zelf aankruisen wat men van toepassing acht). NOS: (VS-)Gekleurd op alle fronten.

   Verwijderen
  6. @Blik,

   Mag ik ook meer kruisjes zetten? LOL

   Ja, dat was de persoon (Marcel v/d Berg) die in het begin ook achter Bellingcat en zijn BUK verhaal stond maar er nu ook achterkomt dat véél van wat Bellingcat schrijft niet klopt.

   Verwijderen
 13. @Rootman, Joop, Matt

  Ja, als je er over nadenkt, Syrie, de problemen die er zijn en die het bij ons veroorzaakt, en de informatie die je in Nederland krijgt zijn enkel flarden. Flarden van propaganda, als er iets te beschuldigen is aan het adres van Assad of de Russen.

  Waarom is er geen verslaggever ter plaatse? De enige die we gezien hebben was van Nieuwsuur met prima interview Assad en toen maakte hij nog een mini impressie van het Syrische leger en dat is het dat was het en dat blijft het!!!

  Als die "gematigde oppositie" van die lieverds zijn, waarom vanuit hun posities geen reportages?

  Waarom geen reportages uit Damascus?

  Waarom staat de Nederlandse staat geen reportage toe van hun basis waarvandaan de vliegtuigen opstijgen? Waarom geen interview met een vlieger over zijn wonderwapen?

  Omdat het allemaal 1 BIG lie is. De waarheid is niet belangrijk. Enkel de boodschap die de huiskamer in moet.

  Je zou maar collaborateur zijn bij het NOSjournaal... lager kun je niet raken. Als je zo je hypotheek moet bekostigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik,

   "Waarom is er geen verslaggever ter plaatse?"

   Ook dat kan ik je uitleggen. Dat heb ik hier al eerder geprobeerd maar niemand zag er kennelijk de essentie van in.

   De BBC heeft een "onafhankelijke" organisatie opgericht met de naam BBC Media Action. Deze "onafhankelijke" organisatie houdt zich bezig met het opleiden van plaatselijke verslaggevers in crisisgebieden, zoals Oekraïne en Syrië (de dame die voor de BBC verslag deed over MH-17 en waarvan de video van de BBC site werd verwijdert omdat deze niet aan de BBC standaard zou voldoen behoort tot deze groep van lokale verslaggevers), en worden financieel ondersteund door o.a.:

   - de Britse overheid;
   - de Amerikaanse overheid;
   - de Nederlandse overheid;
   - de EU.

   Buiten het feit dat dit lekker "onafhankelijk" overkomt, worden wij als Nederlanders nog een driedubbel gepakt, want buiten dat wij betalen voor onze eigen propaganda kanalen, betalen wij dus ook nog eens voor BBC Media Action en niet te vergeten Hromadske TV. Hieronder kan je het lezen

   http://www.ukcolumn.org/article/bbc-media-action-subversion-broadcasting-house-kazakhstan

   Verwijderen
  2. Een ander voorbeeld van BBC Media Action is de zogenaamde aanval van de Syrische luchtmacht dat plaatsvond enkele dagen na de gifgasaanval op Ghouta, op een klein dorp in het noorden van Syrië. Daar was een Britse/Syrische dokter (de verslaggever) met, toevallig, een cameraploeg van BBC Media Action bij aanwezig. Ik heb alles kunnen zien, gewonden, doden, behalve de vliegtuigen, die waren ze vergeten te filmen.

   Verwijderen
  3. "En wat klopt er niet aan Bellingcat
   Alle beelden die ze naar voren brengen staan gewoon op www"

   Klopt, alle artikelen wat niet klopt aan Bellingcat staan op het www.

   Verwijderen
  4. Ja, dat begrijp ik, dat veel van die beelden uit het Verenigd Koninkrijk komen.

   Verwijderen
 14. Een Artikel vol met leugens en halve waarheden, maar zelfs de New York Times staat met de mond vol tanden betreffende het omhoog jagen van het VS budget voor het leger in Europa van circa 700 miljoen naar 3,4 miljard..........

  http://mwr.nytimes.com/2016/02/03/opinion/the-pentagons-top-threat-russia.html?_r=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Europeanen willen het niet betalen voor de centrale bankiers oligarchie. Dan moeten de amerikanen het maar betalen voor de centrale bankiers oligarchie.
   Maakt het uit, dan drukken ze maar een paar miljard dollars meer. Doordat de wereld de dollar gebruikt, betaalt de wereld mee voor de Amerikaanse wapens. Je wilt toch niet dat het militaire industriële complex aan het einde van het jaar de belangrijkste mensen geen bonus meer kan uitkeren. Bovendien moet Rusland een regionale macht blijven en geen wereldmacht worden.

   Verwijderen
  2. "was ik even vergeten"

   Verbaast mij niets dat jij "iets" vergeet! Nu vergeet je weer dat de VS gewoon zijn eigen gang gaat, alles om WWIII uit te lokken.

   Verwijderen
  3. "Sinds wanneer is Rusland een wereldmacht?"

   Eigenlijk wordt het tijd dat je opzout, @LGK, jouw stupiditeit heeft je achterhaald!

   Verwijderen
  4. @LPG, Frankrijk vecht in Syrië in coördinatie met de russen. LOL.
   p.s. Ik zeg toch niet dat Rusland een wereldmacht is. Toch kunnen Engeland, Duitsland en Frankrijk blijkbaar TESAMEN niet tegen Rusland op, want de amerikanen pompen nog extra miljarden in de NATO.

   Verwijderen
  5. "Wees een vent en laat zien wat stupide is wat ik post"

   De stupiditeit dat Rusland moet bewijzen dat er een SU-25 bij MH-17 vloog! Dat hebben zij bewezen en Oekraïne, noch jij, kan het tegendeel bewijzen omdat de Oekraïense primaire radar uitstond.

   Verwijderen
  6. O ja, de Oekraïense primaire radar kan ook nog zijn vernietigd, om maar vooral de Oekraïense primaire radarbeelden niet te hoeven overhandigen!

   Verwijderen
  7. OMG. Wat stinkt die MH17 zaak.!

   Verwijderen
  8. "Waar hebben ze dat bewezen?"

   Tijdens de persco van 21 juli 2014! Want jij kan er namelijk geen enkel bewijs tegenover zetten dat dat niet zo was omdat JOUW, LOL, primaire radar uitstond! Dat zijn JOUW eigen Oekraïense woorden!

   Verwijderen
  9. "LOL, primaire radar uitstond! Dat zijn JOUW eigen Oekraïense woorden!"

   LOL

   Verwijderen
 15. Alex Jones verliest heel snel zijn populariteit als hij zo doorgaat.

  Alex Jones Viciously Mocks Bernie Sanders
  https://www.youtube.com/watch?v=xdQLMs5SYk4
  Hier zegt hij dat Sanders wetgeving heeft geblokkeerd om de FED te onderzoeken. Bernie Sanders was juist samen met Rand Paul de initiatiefnemers!

  Alex Jones: Bernie Sanders Is A 'Hardcore Commie.. Like Mao Zedong'
  https://www.youtube.com/watch?v=3kNXJmJGRTA
  Sanders a hardcore commie ??. Sanders is juist een libertarische socialist. Hij wil juist de too big to fail/jail banken aanpakken!. Hij wil ze juist meer belasting laten betalen zodat er meer geld naar onderwijs en gezondheidszorg kan.

  Alex Jones en Bernie Sanders willen juist allebei de Oligarchie aanpakken. Ik hoop niet dat Jones niks meer is dan een harlekijn voor Koch Broertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ron Paul - Bernie Sanders destroyed Audit the Fed Bill at the last minute
   https://www.youtube.com/watch?v=ZNuHRyip3iA
   Blijkbaar had Jones het over dit voorstel wat Sanders geblokkeerd had. Jones had wat dat betreft gelijk.

   Verwijderen
  2. "Ron Paul????
   Dat was al een bewezen Kremlin trol"

   Hoe durf je!. De man is all American. Oh.....hij wil niet dat Amerika een empire is. Daarom is hij voor jou een kremlin troll.

   Verwijderen
  3. Het enige waar ik bij Sanders aan twijfel: In de voorverkiezingen komt meestal de binnenlandse agenda naar voren. Laten we hopen dat hij de Democratische nominatie wint; dan zien we wie vice presidentskandidaat wordt. Dank aan Gore- Lieberman: Lieberman was de ultrazionist en neocon, net zo erg als McCain.

   Ik hoop in elk geval dat het een Sanders-Trump race wordt. Bij Trump is het veel lastiger duiden: je hebt al zijn politiek incorrecte uitspraken, maar ook zijn: ´you gotta make deals´...

   Verwijderen
 16. Het leger van Assad is nu echt op stoom. Ze veroveren dorp na dorp over het gehele land. De ratten verlaten hun stellingen en masse.

  Saudis provide cover for Turkey to start military operation in Syria
  http://tass.ru/en/opinions/854880

  Waarom moet Turkije en KSA nu zonodig Syrië binnen trekken om IS te verslaan.? Dat is helemaal niet logisch. Dan hadden ze dat moeten doen voordat de Russen kwamen en toen de terroristen aan de winnende hand waren. Het is duidelijk dat Turkije en KSA NATO willen mee krijgen in het gevecht tegen Assad. Syrië heeft een deal met Iran als het wordt aangevallen door een buitenlandse mogendheid. Dat betekent dat Iran moet reageren als Turkije en de NATO aanvallen. Turkije zal niet aanvallen zonder ok van NATO/amerikanen.
  Of de dreiging van Turkije en KSA is alleen maar om meer uit de onderhandelingen te halen. Ik heb nieuws voor ze. Ze halen niks extra's uit de onderhandelingen. Het syrische volk gaat over Assad en hooguit komt er een autonome koerdische staat in Irak. (welke heel belangrijk zal zijn voor Israël en de VS mbt controle in het midden oosten, want Irak zijn ze definitief verloren als bondgenoot)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @oligarch,

   "Waarom moet Turkije en KSA nu zonodig Syrië binnen trekken om IS te verslaan.?"

   Dat is de laatste stuiptrekking van de Amerikaanse fascistische neo-cons voor een regime change in Syrië.

   Verwijderen
  2. Wat coalitie al 2 jaar doet. LOL. Het gebied van IS werd al maar groter sinds Juli 2014. Totdat de Russen in September instapten. Toen werd het gebied plotseling kleiner en het aantal strijders minder. IS zit ook in Aleppo, naast alle andere terroristen. IS had kuweirus luchthaven omsingeld. Al vergeten?

   Verwijderen
  3. Eerst de 'gematigde rebellen'in NW Syrië verslaan. Dan worden de logistieke verbindingen tussen IS en Turkije afgesneden.

   Verwijderen
  4. "Wanneer gaat Putin eens IS aanvallen?"

   "Nog steeds vernietigd Putin de structuur en drijft vluchtelingen naar EU"

   Ach @LGK, ga jij nu echt toegeven dat er iets mankeert aan je korte termijn geheugen? Moeten wij medelijden met jou krijgen, @LGK?

   "Wanneer gaat Putin eens IS aanvallen?
   (wat coalitie al 2 jaar doet)"

   Daar is Poetin al bijna een halfjaar mee bazig en heeft daarmee meer succes dan waar de coalitie al 2 jaar mee bezig is.

   Verwijderen
  5. De geallieerden strooien folders uit de lucht dat de stad wordt aangevallen en dat de burgers moeten wijken om niet gedood te worden. Daarom zien we de vluchtelingen nu.

   Toen Al Nusra en die andere gangs huis hielden in Aleppo en er een enorme vluchtelingen stroom opgang kwam zag je niks op de NOS. De stad had 5 miljoen inwoners en nu 350.000. Dus ja, laat er nu een kleine vluchtelingen stroom op gang komen. Dat is niets vergeleken wat we er 3 jaar geleden opgang kwam.
   Over een 3 maanden zien we de mensen weer terug naar Aleppo komen.

   Verwijderen
  6. @ Oli

   Wat ben je toch een nare man. LieGKa doet zo z'n best met het nablaten van de Amerikaanse agitprop:
   - de Russen bombarderen ziekenhuizen en bakkerijen en
   - Ze gooien niks op Is.

   Verwijderen
  7. @LKG coalitie valt al 2 jaar IS aan, geen resultaten ,alleen maar meer vluchtelingen, RU is nu een paar maanden bezig met IS/alNushra/AlQueda en ook zij kunnen het verzet niet verslaan.Amerika/EU sleuren ons mee in een oorlog niet wij niet willen. Ja LKG , ook RU veroorzaakt nevenschade net zoals VS, Saudi, Frankrijk, Nederland, Engeland, België, Israel, Qatar, China. Geen exclusiviteit voor RU. Rusland heeft gisteren deal gemaakt met China voor olie in yuan, bye bye petro dolaar. Buy byu EU/VSSS

   Verwijderen
  8. @Dawg, ik snap niet wat de man nog bezield. Je zag aan de reactie hoe wakker de lezers van de Telegraaf zijn. Hooguit 2% van de reacties was voor het associatie verdrag met Oekraïne. Ik heb 3 blz. reacties doorlopen. Dus ja, toch wel de krant van wakker Nederland. Nu de redactie van de krant nog.

   Verwijderen
  9. @ oli
   Mogelijk de grootste geo-politieke fout van het jaar: het weghalen van nucleaire wapens uit Iran. Dit zal voor sommigen (...) de drempel verlagen dit land aan te vallen.

   Verwijderen
  10. @Blik, Ik geloof niet in een aanval op Iran. Zeker niet zolang Hezbollah zwaar bewapend in Libanon zit met tienduizenden raketten. Iran aanvallen is echt een mission impossible. Syrië aanvallen was al teveel gevraagd.

   Verwijderen
  11. @oli
   Ik hoop dat je het goed ziet

   Verwijderen
 17. Iran neemt afscheid van petrodollar en wil olie in euro

  Iran heeft besloten voortaan alleen maar euro’s te accepteren in ruil voor haar olie, zo schrijft Reuters. Dat geldt dus niet alleen voor de nieuwe contracten die Iran gesloten heeft sinds het opheffen van de sancties, maar ook voor oude contracten en de nog openstaande rekeningen die door de sancties tegen het Iraanse banksysteem niet betaald konden worden.

  Iran heeft sinds het opheffen van de sancties begin dit jaar verschillende deals gesloten met onder andere Total (Frankrijk), de raffinaderijen van Cepsa en Litasco (Spanje), Hellenic Petroleum (Griekenland), Eni (Italië) en en de handelstak van Lukoil (Rusland).

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/iran-neemt-afscheid-van-petrodollar-en-wil-olie-in-euro/


  Oei.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg, Ze hebben Sadam Hussein laten verwijderen omdat hij zich wilde laten uitbetalen in euro's. Nu gaat Iran euro's voor zijn olie vragen. LOL. OMG. Ze krijgen nederlaag na nederlaag voor hun kiezen. What goes around comes around. Ze slopen de bankiers.
   Waarom uit laten betalen in Euro's. Waarom niet in Yuan's of Roebels. Is de euro zo stabiel en goed geaccepteerd of willen ze Europa losweken uit corporatistische Atlantische invloedssferen. Terwijl de atlantische invloedsferen aan Europa trekken door extra militaire giften aan Europa en het aanbieden van LNG gas etc etc.
   Maw is het spel om Europa tussen NATO EN SCO in volle gang ? Is Iran een proxy voor de grote zijde route strategie van China ?.

   Verwijderen
  2. De afgelopen week is de dollar index behoorlijk gedaald. Dollar werd zwakker tov een mandje van westerse munten.

   p.s. Iedere keer dat de dollar verzwakt in de dollar index moet de centrale bankier van europa of japan maatregelen nemen om de dollar niet te laten verslappen. In het najaar toen de dollar een weerstand naar beneden aan het breken was moest Draghi schreeuwen dat hij er alles aan zou doen om inflatie te creëren. Hup dollar omhoog. Laatst moest Japan negatieve rente standen invoeren om de dollar goed te laten lijken. De stijging van de dollar voor dit effect heeft maar 2 dagen effect gehad, daarna daalde dollar weer.
   Een medewerker van de FED heeft al aangegeven dat er dit jaar geen verdere rente verhogingen zullen zijn.
   Er zijn zo gigantisch veel dollars in omloop. En Amerika heeft ieder jaar zoveel enorm veel dollars nodig om zijn tekort te financieren dat ik een sterkere dollar niet meer haalbaar acht. Sterker nog, ik zie voor dit jaar een dramatische val van de dollar.

   Verwijderen
  3. @ oli

   Wat die euro betreft; ik heb altijd begrepen dat de euro een munt moest worden voor na het dollartijdperk. Knappe koppen in Europa waren er zich al in de jaren '60 van bewust dat koning dollar geen eeuwig leven beschoren zou zijn. Een alternatief was echter niet zo maar voorhanden, ook niet toen Nixon de omwisselbaarheid van de dollar in goud omwisselde en het stelsel van Bretton Woods door het putje ging:

   https://www.youtube.com/watch?v=iRzr1QU6K1o

   De euro zou goud weer terug brengen in het monetaire stysteem. Maar niet, zoals bij een gouden standaard en het Bretton Woodssysteem, door de munt een vaste hoeveelheid goud te laten representeren, maar via een vrij zwevende goudprijs in euro's. Het is zeker opvallend te noemen dat en de Russen en de Chinezen deze architectuur van het monetaire systeem hebben overgenomen. Je ziet dat terug op de balansen van de centrale banken van en de EU en Rusland en China: bij alle drie wordt de goudvoorraad 'marked to market' gewaardeerd, de VS waarderen hun goudvooraad (welke?) nog steedstegen een vaste prijs van $35 per ounce.

   Verwijderen
  4. @LGK

   "Er is al lang meer geld in omloop dan dat er goud is"

   Alsof dat een argument tegen goud is. Eerder het omgekeerde. Geldschepping leidt per definitie tot meer schuld. In de afgelopen veertig jaar zijn die schulden in de Westerse landen zo hoog opgelopen dat ze de economische ontwikkeling smoren. Regeringen staan nu voor de keus hun economie te laten ondergaan in een deflatoire schuldenimplosie of de waarde van hun munt te slashen. De geschiedenis laat zien dat ze altijd weer voor dat laatste kiezen en ook nu weer laten de FED, BoJ, BoE en de ECB zien dat het dit keer niet anders zal gaan. Centrale banken hebben geen keus meer; ze zullen moeten printen.In feite de situatie die de architecten van de euro reeds lang van te voren voorzagen. Hoe houdt een munt onder dergelijke omstandigheden nog enige internationale geloofwaardigheid? Via een vrije inwisselbaarheid tegen een vrij zwevende goudprijs.

   Verwijderen
 18. Waarom hebben de amerikanen eigenlijk de deal met Iran gesloten.? Echt niemand in hun kamp is blij of zou blij moeten zijn. Ongelofelijke stommiteit. Israël en KSA boos zijn sowieso boos over het einde van de sancties tegen Iran. US dollar profiteert ook niet, zie dit artikel.
  Iran Dumps Dollar in Foreign Oil Sales
  http://sputniknews.com/business/20160206/1034326281/iran-oil-euro.html
  Ik heb gezien dat Iran heel wat orders in Europa en in China plaatst. Maar ik nog niet gezien dat het Amerikaanse bedrijfsleven profiteert van het einde van sancties. Ik begrijp niks van de Amerikaanse besluitvorming. Werkt de Amerikaanse regering voor China en Europa ?. Hoe kan je het zo verknallen.? Ongelofelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ oli

   Ja, die vraag dringt zich onmiddelijk op. Misschien wilden de Amerikanen nog meer druk op de olieprijzen om de Russen verder in de hoek te dringen. Maar goed, dat is allemaal giswerk. 'k Doe maar niet al te veel moeite dit soort beslissingen te begrijpen, want sit zijn van die verhalen met heel veel dubbele bodems.

   Verwijderen
  2. Was geen deal
   VS zou sancties laten vallen als Iran geen kernwapens zou ontwikkelen
   Dat is gebeurd

   Waarom is Israhel dan zo ontevreden over de deal ?.

   "Als u uw alu hoedje eens zou afzetten zou u het begrijpen"

   Ik heb helemaal geen aluminium hoedje beste D Petros. Kunt u me uitleggen waarom het Amerikaanse bedrijfsleven niet profiteert ?. Vanwege wie moesten de amerikanen de sancties opheffen ?. Niemand is blij, behalve de aartsvijanden Iran, China en wellicht Rusland.
   Als u mij niet kan uitleggen waarom de sancties opgeheven zijn dan vind ik het Amerikaanse -uiteraard gezien van Amerikaans gezichtspunt- besluit mega dom. Een echte sufkoppen deal als u mij geen goede argumenten voor de deal kunt geven.

   Nou ?

   Verwijderen
 19. Het aantal plaatsen waar men in Amerika naar olie boort is in 1 jaar enorm afgenomen van 1456 naar 885. Zoals je ziet, overal ter wereld.
  Rig Count Overview & Summary Count
  http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=79687&p=irol-rigcountsoverview

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeb Bush kan er maar beter gelijk mee ophouden.
  Hij houdt een praatje voor zijn eigen publiek in ik neem aan new hampshire. Zelfs zijn eigen publiek is niet enthousiast. LOL LOL
  Hij vraagt zelf aan het publiek "please clap" LOL LOL LOL
  https://www.youtube.com/watch?v=DdCYMvaUcrA

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tijdens de zitting van de TK over MH17 afgelopen donderdag vielen de aanwezige kamerleden bij voortduring over elkaar heen van ijver om hun steun aan het OVV rapport te betuigen. Alle experts zouden eenstemmig van mening zijn dat hier sprake was van een rapport waarop niets viel aan te merken. De vraag is dan echter wel op welke experts gedoeld werd want:

  1.the recovery of the wreckage was done very late. Many months past before wreckage was recovered. First parts arrived only in December 2014 in the Netherlands. Crucial parts like of the cockpit rooftop were not part of the reconstruction. DSB stated the crash site was unsafe. This overview of the situation at the crash site tells a different story.
  2.the final report does not mention damage to the fragments of the left upper side of the cockpit (STA287.5 to STA358) which were handed over to Dutch experts after television channel RT aired its “MH17: A Year without Truth” documentary. These fragments were not added to the 3D reconstruction of the fuselage; damage sustained by them was either not examined, or the results of the examination were not added to the final report
  3.While DSB states a 9N314M warhead was used, however penetration holes on the aircraft wreckage are not consistent with those normally created by the detonation of a 9N314M warhead. Also just two bow-ties were found in bodies of the cockpit crew.
  4.MH17 was instructed by Rostov radar to change course to RND. What was the reason for that detour? It is unlikely this was done for traffic reasons.
  5.DSB consulted Ukraine and Russia for BUK knowledge. DSB confirmed in a public presentation DSB does not have technical knowledge. The DSB report does not mention if other experts or states were consultated about BUK knowledge. Both Ukraine and Russia are not independant.
  7.The only available primary radar data was supplied by Russia. This was a video recording of the screen the air traffic controller sees. Based on this video DSB concludes there was no military aircraft in the vicinity of MH17.
  Why did DSB not mention the minimal altitude the Russian radar can cover? And estimate is that the radar could not detect objects flying lower than 2000 meters.
  9.There are no exit holes on the righthand side of the cockpit. This is not logical seeing the location of the explosion of the warhead.
  10.DSB did not talk to the air traffic controller who talked to MH17. This was not mentioned in the final report.
  11.DSB did not talk to eyewitness on the ground while ICAO Annex 13 recommends this.
  14.DSB is a political driven organization. An example is the statement of chairman Joustra after the presentation of the final report had ended. To the press he told that BUK missile was launched from rebel controlled area.
  15. Another example of a political driven organization is the refusal to request the Dutch government to do all what ispossible to obtain the radar recordings.
  16.DSB kept the cockpit section hidden for press during the press day in March 2015. Why? Was it to hide that many parts were missing?
  17.DSB is not clear about the BUK shrapnel found by Jeroen Akkermans. Was the chemical composition similar to other fragments found? Where was it exactly found? How come the piece was found in a piece of wreckage located between door 3 and 4. Too far to be caused by the explosion.
  19.Internal part of the cockpit like instruments were not used in reconstruction of the trajectory of shrapnel. Why not?
  21.DSB counterpart in Russia Rosaviatsiya wrote two letters of complaint to DSB. DSB never in public responded to the criticism.

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-government-dsb-report-is-highly-praised-is-that-true/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. "En??
   Dat is 8 km tussen MH17 en???"

   en???..... en een SU-25 met R-60 luchtdoelraketten aan boord!

   http://7mei.nl/2015/06/12/mh17-buk-air-to-air-missiles-r-60/

   Geweldig @LGK, wat een overtuigingskracht straalt er weer van je reactie af!

   Zeker waar het op zelf nadenken aankomt!

   Verwijderen
  3. @ LGK

   "The DSB report does not mention if other experts or states were consultated about BUK knowledge."

   Ook een leugen, Almaz is 2 keer naar NL gereisd om input te geven voor onderzoek, staat gewoon in OVV rapport"

   De teksten van anderen opzettelijk misinterpreteren om ze vervolgens als leugenaars neer te zetten is niet zo fris LGK.

   Dit schrijft MvdB

   "5.DSB consulted Ukraine and Russia for BUK knowledge. DSB confirmed in a public presentation DSB does not have technical knowledge. The DSB report does not mention if other experts or states were consultated about BUK knowledge. Both Ukraine and Russia are not independant."

   Er staat dus dat anders dan de Russen en Ukrainers geen experts van ANDERE landen zijn geraadpleegd.

   Verwijderen
  4. @ LGK

   De rest van je reply is van hetzelfde lage allooi.

   ***"MH17 was instructed by Rostov radar to change course to RND."
   Dat is geen verandering, dat is een baken,

   So what? Op bladzij 15 van het OVV valt gewoon te lezen dat station DNP MH17, na overleg met Rostov om 13.19.49 u de aanwijzing gaf 'vanwege verkeer' direct naar ROMEO NOVEMBER DELTA te sturen.

   ***"And estimate is that the radar could not detect objects flying lower than 2000 meters."
   En??
   Dat is 8 km tussen MH17 en???

   Niks aan de hand, maar toch wil NIEMAND z'n primaire radargegevens laten zien.

   ***"DSB did not talk to the air traffic controller who talked to MH17."
   Waarom?
   Ze hadden de transcripts

   En die transcripties zeggen helemaal niets, want papier is nu eenmaal geduldig.

   ***"En nog veel leugens"
   Alleen moet je die ook nog even verzinnen, zodat we het in de tussentijd met dit soort inmiddels overbekende shitteksten moeten doen:

   "Geweldig om de complotter dawg de Kremlin propaganda kopieert
   Maar zelf niet nadenkt"

   Verwijderen
  5. Blz 15 van het voorlopige rapport:

   http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/700/8b685254bd8bprem-rapport-mh-17-nl-interactief2.pdf

   Verwijderen
 22. Vandaag weer eens een artikel van Aldershoff op Joop.nl

  Voor degenen die dit niet weten: Deze CDA schrijver zit ergens in Brussel, en schrijft af en toe een stukje vanuit neocon perspectief. Het is (mijn mening) een waar genoegen om alle onwaarheden stap voor stap te ontleden. Er is geen betere manier om de lezers te overtuigen:

  http://www.joop.nl/opinies/onbegrip-russische-analisten

  PS: vriendelijk en beleefd blijven, maar wel messcherp en feitelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over Joop den Uyl.
   Wist je dat Joop ook heeft deelgenomen aan het "International Visitor Leadership Program" (net als Wim Cock en Jan Peter van Ellende). Het is heel opvallend hoeveel mensen die daar hebben gezeten later president van een land werden.
   Denk je dat Joop voor de mensen en niet voor de financiers werkte. Denk dan nog een keer. Hij heeft niet voor niks het koningshuis gered.
   https://en.wikipedia.org/wiki/International_Visitor_Leadership_Program
   http://zaplog.nl/zaplog/article/waar_kwam_balkenende_ineens_vandaan_the_international_visitor_leadership_pr

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   Hulde voor je geduldige en rationele reply. Is inderdaad het meest effectief, maar je moet het bij dit ranzige stukje van Aldershoff wel op kunnen brengen.

   Verwijderen
  3. Joop.nl overtreft de MSM in propaganda tegen Rusland. Maar ja, het resultaat is wel dat mensen naar Sputnik gaan en zien hoe een goede website dat is. Dus wat Joop doet is zieltjes winnen voor de Russische website. Willem-Gert Aldershoff rijgt de leugens aaneen.

   Verwijderen
  4. Stukjes als die van Aldershoff zijn best waardevol, juist omdat ze zo over the top zijn. Vaak citeert hij enkele meer obscure schrijvers, die na soms best wel even zoeken altijd aan neocon denktanks verbonden blijken.

   Daarom is het nuttig (en leuk) om een inhoudelijke reaktie te maken, dat blijkt uiteindelijk veel meer mensen te overtuigen dan dat de auteur doet. Het is wel een beetje zuur dat deze man er dan wel rijkelijk voor betaald wordt, terwijl het voor mij liefdewerk is.

   Mijn laatste reaktie (alinea 5 en 6) is overigens nog steeds niet geplaatst...

   Verwijderen
  5. @Rootman, kan je je reacties op het artikel hier plaatsen ?

   Verwijderen
  6. OK, alhoewel het een kleinigheid is het even daar in de commentaren te checken. De reden dat ik ietwat terughoudend ben is dat ik daar niet geblocked wil worden, en wie weet overtreed ik nu hun regels, ik lees dat soort dingen nooit.

   Maar goed, hier komt het in 5 afleveringen, hier is de eerste:

   ´Een leuk opiniestukje, wat een commentaar per alinea waard is:

   Hier de eerste alinea:

   Het ´NEE´ kamp is zeker geen monoliet: Naast het voornamelijk anti- EU expansiegeluid van geen stijl zijn er kiezers die weinig op hebben Oekraiense ´democratische waarden´, groepen die zeer grote twijfels hebben bij dit economisch avontuur en uiteraard degenen die een zeer grote geopolitieke blunder voorzien. En niet te vergeten degenen die zeer verontwaardigd zijn door de vaak schokkende arrogantie en het paternalisme van veel voorstanders van het ´JA´- kamp.

   Dat het Kremlin sommige van deze punten onderschrijft is nog geen aanwijzing voor oorzaak en gevolg. Er zijn maar zeer weinigen die uitsluitend de Russische media volgen, dus degenen die beide volgen zijn wel ergens door overtuigd.

   Hybride oorlogsvoering is uitgevonden en ontwikkeld in de VS. Opnieuw verwijs ik naar het standaardwerk van Korybko hierover (met de pakkende titel: “Hybrid Wars: The Indirect Adaptive Approach To Regime Change¨).

   Voorlopig zijn het slechts beschuldigingen dat het Kremlin partijen en voorstanders van een NEE- referendum zou steunen. Bovendien: waarom zou speculant George Soros wel het nee kamp mogen steunen en het Kremlin niet het ´NEE´ kamp???

   Zelfde voor de Trollen: meestal ongefundeerde beschuldigingen. Het ´ministerie van informatie´ in Kiev heeft in elk geval duizenden trollen in dienst. De CIA heeft virtuele ´sock puppets´. Waarom noemt de schrijver voor de eerlijkheid dit niet eveneens?´

   Verwijderen
  7. 2e aflevering, met een correctie van mijn op 1 na laatste alinia van aflevering 1.. De laatste zin moet zijn: [Bovendien: waarom zou speculant George Soros wel het ´JA´ kamp mogen steunen en het Kremlin niet het ´NEE´ kamp???]

   2e alinea:


   Argumenten voor en tegen: 

   https://wiki.piratenpartij.nl/raadgevend_referendum_oekraine_2016

   Zoveel argumenten aan beide kanten zijn dit niet dus is het logisch dat als Rusland een voorkeur zou hebben voor een sterk ´NEE´, dat ze met dezelfde argumenten komen. Opnieuw: dit geeft geen oorzaak en gevolg weer.

   Of GeenPeil contact met Russen heeft gehad is voor mij de vraag. Maar het wordt een beetje absurd als ze met de hand op de bijbel moeten aantonen dat het niet zo is, terwijl Soros geld en propaganda in het ´JA ´ kamp mag strooien. EU grootheden als Juncker spreken zich eveneens op een nogal paniek-dreigende toon tegen een ´NEE´ uit. Wel met gelijke maten blijven meten!!!

   Verwijderen
  8. 3e aflevering:

   Derde alinea:


   -Dat de argumenten van het Kremlin en het ´NEE´ kamp overeenkomen heb ik al behandeld.

   Alle journalisten in een oorlogsgebied lopen risico, daar heeft de mate van afhankelijkheid zeer weinig mee te maken. En veel ´onafhankelijke´ journalisten die bedoeld worden zijn helemaal niet onafhankelijk maar in dienst van pro westerse media, gesteund door olicharchen, met een zeer kleine oplage. Slechts omdat hun schrijfsels systematisch via ´the new east network´ van de Guardian en soortgelijke constructies vertaald worden overgenomen komen ze uit de kosten.

   Wat betreft de Krim: over de legaliteit blijven de meningen verdeeld, maar de Krim blijft met massale steun van de inwoners gewoon Russisch (ook al zouden de sancties 100 jaar duren). Er zijn nieuwe (militaire) aanwijzingen waarom het een beetje gehaast moest.

   En ook over de Donbass: het stoken is door Nuland gedaan en de 20 jaar voorafgaand, sinds de onafhankelijkheid, maar dat punt van de auteur is reeds vele malen gecorrigeerd in eerdere artikelen.

   Verwijderen
  9. 4e aflevering:

   Ja, de zgn ´onafhankelijke´ media… Het is goed dat ze er zijn, want ook hun geluid moet gehoord worden in Rusland. Helaas krijgen wij via ònze media vaak deze geluiden van die kleine pro-westerse minderheid als enige informatiebron.

   Nemtsov was een impopulaire holdover uit de catastroika periode van Jeltsin met pravy sector contacten, Kasparov pleit voor sancties tegen zijn eigen volk en wordt daarom op de Russische straat als landverrader gezien. Navalny heeft enkele procentjes aanhang, ik wens hem veel succes om de kiesdrempel te halen. Iliaronov is in 2005 overgelopen naar neocon instellingen zoals het Cato Institute en Freedom House, Lilia Shevstova is ook een keiharde neocon thinktanker (Brookings, Carnegie, etc.) en Andrei Piontkovski is verbonden aan het neocon Hudson Institute.

   Hoewel hun stukjes soms vermakelijk zijn om te lezen, vertegenwoordigen deze auteurs een wel zeer extremistische visie, zelfs voor ons, maar zeker voor de Russen.

   Wie een breed beeld wil krijgen van het totale spectrum aan opinies kan af en toe een stukje van deze categorie auteurs lezen, maar dit wordt in het land waar het over gaat in een brede rol aluminiumfolie gewikkeld.

   Verwijderen
  10. 5e aflevering:

   5e alinea:


   Deze Russen, zoals ik in mijn commentaar aangaf zijn een pro westerse minderheid uit denktankland, die meestal door de gewone Russen als 5e colonne en landverraders worden gezien. Deze oppositie haalt de kiesdrempel niet eens (de enige serieuze oppositie zijn de communisten, maar dié worden dan weer nooit genoemd in de ´onafhankelijke´ media).

   De beschuldigingen van zelfverrijking komen uit de hoek van verbitterde verbannen olicharchen of typen als Masha Gessen, met banden met propagandazender RF/RFE. Er zijn geen harde bewijzen. Daarnaast is hun economie, ondanks de sancties en olieprijzen vele malen gezonder dan sinds Jeltsin.

   Putin bedreigt het westen? Ja, als je typen als Buma, Hammond of Breedlove wilt geloven. Of de Baltjes en Polen. Je kunt je zelfs halverwege WO3 wanen als je de propaganda uit Kiev nieuwswaarde geeft.

   Verwijderen
  11. 6e aflevering:

   6e Alinea:

   Dus de ´NEE´ stemmers zijn arrogant? Omdat het plebs zich democratisch tegen hun plannen keert? We doen het Oekraiense volk en onszelf een dienst door dit verdrag niet te tekenen! Er is geen enkel concreet plan om democratie in Oekraine te bevorderen: de lustratiewetten, ernstige inperking van persvrijheid en meningsuiting, het negeren van Minsk 2, de knokpartijen in het parlement, de enorm toegenomen misdaad en corruptie, het dramatisch dalen van inkomen en stijgen van de prijzen, het sluiten van een groot deel van de industrie, de uitbraak van polio, de massale exodus, etc. etc. Allemaal enorm verergerd sinds de coup, maar dat is uiteraard de schuld van Putin....

   ´een stabiele democratische rechtstaat waar niet langer een kleine kliek de bevolking naar zijn pijpen laat dansen, zichzelf verrijkt en het land laat verkommeren´.
   Sind de coup, die plaatshad nav ditzelfde associatieverdrag, is het land daar verder van vandaan dan ooit!

   Wat als ´NEE´ argument zelden wordt genoemd is de grote kans op het uiteenvallen van het land: delen in het westen naar Polen, Hongarije en Roemenië, het zuiden onafhankelijk samen met Donbass en wie weet wat er met de rest gebeurt. Reden: de onbetaalbare IMF schulden met hun nog maar half ingevoerde bezuinigingen en privatiseringen. Wie zich afscheidt komt er zo onderuit! Wat voor consequenties heeft dàt voor de EU? Zou het enorme potentiële verlies van Soros zijn speculatiegeld niet de reden zijn dat deze ´weldoener´ zich met onze binnenlandse aangelegenheden bemoeit?

   Met een toegift een commentaaruit een ander draadje (tegenwoordig copieer ik alles wat ik schrijf):

   Turkije wil maar wat graag al qaida en IS (pardon: het gematigd verzet) steunen. Maar als ze aan de grens komen weet Erdogan heus wel wat voor vlees hij in de kuip heeft:

   Aleppo was een stad van 5 miljoen mensen, huidig inwonertal 350 000, ca. 7 % dus.

   Wat is de samenstelling na 2 jaar jihad bezetting? Jihadisten, sympathisanten en een deel burgers. Zeer tragisch voor de enkele onschuldigen die niet gevlucht zijn, maar van deze mensen is zeker een belangrijk deel een serieuze bedreiging. Mijn suggestie van een oplossing:

   Deze vluchtelingen zouden welkom moeten zijn in goed ingerichte, maar wel in bewaakte kampen, vlak bij de grens. Wanneer de jihadisten in de corridor tussen Aleppo en de Eufraat verslagen zijn dienen ze terug te keren. De Koerden kunnen dan het gebied innemen, en die zorgen dan wel dat het kaf van het koren gescheiden wordt.

   Verwijderen
  12. Goed werk, Rootman.

   2 Aanvullingen:

   Het verbieden van politieke partijen (waaronder partij der regionen en de communistische partij).

   "Odessa" het afslachten van 48 vreedzame burgers zonder veroordeling, onder toeziend oog en goedkeuring van het nieuwe USA-gerunde regime, alleen Odessa is al 1000% reden om nee te stemmen.

   Verwijderen
 23. Weer een goed artikel in sputnik.
  Corruption Scandal May Strip Ukraine of Western Support

  Read more: http://sputniknews.com/europe/20160207/1034356328/ukraine-corruption-west.html#ixzz3zT5uFBT1
  Een reden om NEE te zeggen tegen Oekraïne. Ze nemen het bestrijden van corruptie absoluut niet serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Al die koerden in zuid oost Turkije die op de vlucht zijn voor gevechten tussen de PKK en het turkse leger zoals in Diyarbakir mogen natuurlijk ook naar Europa van Erdogan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Was Donald Trump’s “Emergency Landing” A Final Warning to Exit the Race?
  http://truthstreammedia.com/2016/02/04/was-donald-trumps-emergency-landing-a-final-warning-to-exit-the-race/

  Hier heb je Tarpley over het feit dat Sanders niks doet tegen de verkiezingsfraude die in Iowa in het voordeel van Hitlery is uitgevoerd.
  http://tarpley.net/

  Tsja, ik denk dat Bernie wil dat hem niks overkomt. Dat hij ook geen noodlanding hoeft te maken. De noodlanding kwam nadat Trump Cruz beschuldigde van vals spel. Cruz had rond gebazuind dat Carson uit de race was gestapt en dat ze dan op hem moesten stemmen. Carson was helemaal niet uit de race gestapt.!

  Het lijkt erop dat je tegen een establishment kandidaat niet mag zeggen dat hij /zij vals speelt. Maak geen vergissing. Een vliegtuig ongeluk is een favoriete manier van de CIA om tegenstanders uit te schakelen. Vooral in Zuid Amerika weten ze daar alles van. Uiterst verdacht allemaal. We zullen zien hoe het Trump in de loop van de race zal vergaan. Hij staat in de polls een straat lengte voor op Rubio in New Hampshire. Wat wordt de uiteindelijke uitslag is de vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ach een verliezende oligarch.

  Heavy Loss: EU ‘Won't Be Able to Replace Russia as Ukraine's Trade Partner'
  http://sputniknews.com/europe/20160207/1034366138/heavy-loss-ukraine.html#ixzz3zU93nv6v

  Ik voel een ongenoegen broeien onder bepaalde oligarchen hehehehe.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een tip voor Blik (hé dat rijmt), of iemand anders die een blog beheert: dit weekend staat in de column van Philippe Remarque in de Volkskrant dat deze krant zowel voor als tegenstanders hun stem laat horen over het aankomend referendum. Om precies te zijn zegt dhr Remarque dat: 'Wij verslaan dat referendum objectief en laten beide kampen aan het woord.'

  Wat ik zo graag van dhr Remarque zou willen weten is hoe vaak het referendum de afgelopen maanden (zeg vanaf augustus 2015) aan bod is geweest in VK, welke artikelen volgens dhr Remarque pro verdrag waren, welke tegen, en welke neutraal, en of daarbij aangegeven kan worden op welke pagina van de krant deze stukjes stonden en op welke dagen deze stukjes verschenen. Op die manier kan de lezer zelf nagaan of dat wat dhr Remarque als hoofdredacteur van de Volkskrant 'objectief' noemt ook daadwerkelijk objectief is. In het kader van transparantie, waarvan ik me niet kan voorstellen dat de Volkskrant daar voorstander van is, leek me een klein onderzoek naar deze objectiviteit op bv dit blog wel gepast.

  Slechts een tip...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Willem Willem

   Via de site http://www.kranten.com/ kun je van de landelijke bladen artikelen terugzoeken.

   Via de zoekterm 'Oekraïne referendum'kom je dan op de volgende hits:

   http://www.kranten.com/zoeken.html/oekraine%20referendum/0/30/Datum/DESC/[volkskrant][volkskrant_binnenland][volkskrant_buitenland][volkskrant_economie][volkskrant_entertainment][volkskrant_kunst][volkskrant_sport][Volkskrant_Wetenschap]

   Verwijderen
  2. @Willem
   Je tip is top! Rijmt niet maar bekt wel lekker.

   Tip voor jou: maak er een mooie brief van doe em in een enveloppe en stuur em aangetekend naar Remake. En houd ons hier op de hoogte.

   Verwijderen
  3. Nee, maak een analyse en post de conclusie hier op BLik op NOSjournaal.

   Verwijderen
 28. http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Rampvlucht-MH17/article/detail/4239792/2016/02/06/Radarbeelden-MH17-kwelling-voor-Oekraine-en-Nederland.dhtml

  Again, lees de reacties van de lezers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit artikel een hoop opheldert.

   http://kremlintroll.nl/?p=605#more-605

   Verwijderen
  2. @ Joop,

   Niet helemaal. Max van der Werff levert een belangrijke bijdrage aan het debunken van onjuiste scenario's (bijv. m.bt. die afvuurlocaties), maar z'n alternatieve theorie dat MH17 per ongeluk kan zijn afgeschoten tijdens een oefening door het leger van Kiev overtuigt mij niet. Dat zou immers betekenen dat de SBU in notime het materiaal voor het dwaalspoor van Bellingcat klaar gelegd zou moeten hebben.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   "Niet helemaal. Max van der Werff levert een belangrijke bijdrage aan het debunken van onjuiste scenario's (bijv. m.bt. die afvuurlocaties), maar z'n alternatieve theorie dat MH17 per ongeluk kan zijn afgeschoten tijdens een oefening door het leger van Kiev overtuigt mij niet."

   Ben ik met je eens, maar laten wij niet uit het oog verliezen dat oefeningen ineens 'live events' kunnen worden dat hebben wij op 9/11 gezien, daar waren 15 oefeningen aan de gang en daar moet dus ook een dwaalspoorscenario hebben klaargelegen. Vooruit gepland, dus.

   "Dat zou immers betekenen dat de SBU in notime het materiaal voor het dwaalspoor van Bellingcat klaar gelegd zou moeten hebben."

   Dat niet alleen, ook de verlaten appartementen vanwaaruit foto's zijn gemaakt duidt op iets meer dan een 'ongeluk'.

   Verwijderen
  4. "Dat niet alleen, ook de verlaten appartementen vanwaaruit foto's zijn gemaakt duidt op iets meer dan een 'ongeluk'."

   Even een aanvulling hierop: Dit was dus het dwaalspoorscenario!

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Ok, maar dan was het dus niet, zoals Max veronderstelt, een ongeluk maar een doelbewuste geplande aanslag.

   Verwijderen
  6. @Dawg,

   Nee, er komen nu zaken boven tafel dat ik niet (meer) in een ongeluk geloof.

   In mijn opinie wijst alles daarnaar en als dat inderdaad zo is dan is er iemand met een morbide geest aan de gang geweest. Want ook dat het toestel 17 jaar oud was, op 17 juli 1997 zijn eerste vlucht maakte en op 17 juli 2014 zijn einde vond, kan nu hierin meegewogen worden. Als de VS 3000 van hun eigen mensen opofferen om een "War on Terror" te startten, waarom zouden zij dan geen 298 uit andere landen opofferen om de EU te dwingen de sancties op Rusland te verscherpen? Als men van ons verwacht globaal te denken, dan denk ik ook globaal en daar horen de misdaden van de VS ook bij.

   Verwijderen
  7. Helemaal mee eens Joop. Ik geloof niet zo in het BUK verhaal. Zelfs een BUK afschieten kan bijna geen ongeluk zijn omdat voor zover ik weet heel wat mensen moeten samen werken om de raket goed tegen het vliegtuig aan te krijgen. Alleen passagiersvliegtuigen vliegen op die plaats op die hoogte en met die snelheid. Je gaat niet per ongeluk een passagiersvliegtuig neerschieten.

   Verwijderen
  8. Deze aanslag op MH17 is uitgevoerd om Europa met Oekraïne te verbinden in de strijd tegen Poetin.

   Zoveelste mislukking van de oligarchie.

   Verwijderen
  9. Jammer dat het OVV rapport in het water is gevallen en alleen door dumbasses wordt ondersteund.

   Verwijderen
  10. "Hoezo, zelf Kremlin ondersteunt de conclusie"

   Dat bedoel ik dus ook met "dumbasses"!

   Verwijderen
  11. "Kremlin heeft maand voor publicatie zijn vragen en andere opmerkingen ingediend"

   Het Kremlin heeft helemaal geen vragen of opmerkingen ingediend! Waar haal jij die flauwekul nou allemaal vandaan, man? Heb je last van natte dromen, slaapwandel je of heb je last van enig ander psychische stoornis?

   "Geen woord dat er een andere oorzaak zou zijn dan de buk"

   O, dus jij vindt dat als het OVV geheimen heeft en voor ons verzwijgt, het Kremlin openheid van zaken moet geven?

   Verwijderen
  12. "Nou nog niet het gehele rapport gelezen??"

   Ja!

   "Storjevoy zegt zelf vragen en kommentaar te hebben ingedient bij OVV"

   Sinds wanneer behoort Oleg Storchevoj tot het Kremlin, ik dacht dat hij hoofd was bij Rosaviatsia?

   Verwijderen
  13. "Storjevoy was verantwoordelijk om voor publicatie vragen en commentaar in te dienen bij OVV"

   Ja, en? Zo zal er ook wel een Nederlandse ambtenaar zijn geweest die die vragen en commentaren verzameld heeft, want ook die werkt bij de overheid!

   Verwijderen
 29. Sorry, Haters: Russia Isn't 'Collapsing'

  http://russia-insider.com/en/sorry-haters-russia-isnt-collapsing/ri12589

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Speaking about "Collapsing"!

   America, Meet Your New Owners: Chinese Buy Chicago Stock Exchange

   China goes on a US buying spree. But are Americans too fat to bow? (Yes.)

   http://russia-insider.com/en/america-meet-your-new-owners-chinese-buy-chicago-stock-exchange/ri12685

   Verwijderen
  2. "Speaking about "Collapsing"!"

   Or is it P A N I C ? ? ?

   Verwijderen
  3. @Joop, dat heb je toch ook gezien met de Iran deal. Er zit niks, maar dan ook niks in voor de Amerikanen. Geen inkomsten, geen werkgelegenheid, geen US dollar. Niks

   Tsja, dat krijg je als corporatistische bankier oligarchen de leiding over je land hebben overgenomen. Dat zijn geen nationalisten, maar trans nationalisten of globalisten, die verkopen je aan de hoogste bieder.

   Verwijderen
  4. Trouwens met de handelsverdragen TTP en TTIP zit er ook niks in voor de burgers. Er zit alleen wat in voor de too big to fail oligarchen met hun transnationale corporaties.

   Verwijderen
  5. @oligarch,

   Dat zou inhouden dat de VS met het opheffen van de Iran sancties in hun eigen voet heeft geschoten nu Iran haar olie in €uro's gaat verkopen?

   Verwijderen
  6. @Joop, ja voor de inwoners van de VS is dit niet goed. Dollar gaat waarde/belangrijkheid verliezen. Meer inflatie in de VS

   Verwijderen
  7. Maar ja, via de BIS kunnen de centrale bankiers de onderlinge prijzen van de munten reguleren. Daar hebben wij niet zoveel zicht op.

   Verwijderen
  8. "Of uw theorie valt in het water"

   Over water gesproken!

   Maryland has a law making it's citizens pay a tax ..... if rain falls on their property!

   Verwijderen
  9. Some people have waaaaay too much money and no common sense.

   Verwijderen
  10. WHOOOAAAA. Was geen deal. Over een atoombom die ze toch niet wilde.

   Iedere keer als ze Iran wilde aanvallen. hooeee dan had Iran plotseling over 2 maanden een atoombom. Kwam Nethanyahu weer met zijn kop op TV zeggen dat Iran over 2 maanden een atoombom had. Er zat jaren tussen de beweringen. LOL LOL

   Kijk Dajey hier is de deal
   Dollar could suffer if U.S. walks away from Iran deal: John Kerry
   http://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-kerry-idUSKCN0QG1V020150812
   Nu hebben ze de deal en nu wil Iran euro's. Hehehehehe. Wat krijgen we nu ?

   Verwijderen
  11. "En trouwens inflatie is goed voor VS, daalt de huidige waarde van schuld"

   LOL

   Tja, dat scheelt een hoop op een schuld van 19.000.000.000.000!

   Verwijderen
  12. "Maryland has a law making it's citizens pay a tax ..... if rain falls on their property!"

   Land of the free, home of the brave

   Verwijderen
  13. "Dus inflatie scheeld een hoop"

   Ja, dat SCHEELT een hoop, zeker als je je oorlogsbudget ieder jaar moet verhogen!

   Trouwens, maak jij in je functie weleens verslagen op en valt er dan niemand over jouw abominabele Nederlands?

   Verwijderen
  14. "Dus uw conclusie is dus ook dat inflatie goed is om schuld te verlagen"

   Niet als je je oorlogsbudget gaat verhogen, want dan streep je het één tegen het ander weg en blijft de schuld even hoog of stijgt zelfs.

   Verwijderen
 30. Riyadh More ‘Interested in Helping Rebels Than Fighting Daesh’ in Syria
  http://sputniknews.com/middleeast/20160207/1034373720/riyadh-troops-syria-daesh.html#ixzz3zV6QL7sf
  De woordvoerder van de amerikaanse overheid John Kirby wint er geen doekjes om.
  “Saudi’s direct involvement in Syria will help the rebel cause. I don’t know how much though but if the Turks get involved it would help it even more.”

  Hou toch met die orwelliaanse leugen dat KSA achter IS aangaat.

  Trouwens we weten oa van Joe Biden precies wie IS ondersteunt / financiert.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. 2 sjiitische steden die 3 jaar omsingeld zijn geweest zijn vorige week bevrijd. Hierdoor komen er 4000 geharde hezbollah en NDF strijders vrij om de rest van de terroristen op te ruimen. Dat zal de bevrijding van Syrië van de ratten versnellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. But more dangerous is Moscow’s statement that it has “strong grounds to believe that Turkey is preparing for a ground incursion into Syria”. The source comments, “Russia has red lines that it will allow no one to cross, Russia is preparing a strong Syrian military unit that will serve to repel any Turkish ground incursions, Damascus has the right to defend its borders, and will not stay silent anymore to any aerial violations of Syrian sovereignty, and is preparing for any ground offensive by the Turks with aerial bombardment and ground shelling. Russia considers any plane not operating within the US-Russia coordination agreement to be a threat and will be shot down, Russia has also taken further precaution by deploying the S-400 missile system, and has brought in Su-35 that is in service for the first time, and it has further upgraded the Syrians' MiG-29's in case they are needed to repel any Turkish advancements. The Kremlin wanted to send to Turkey a message that says any incursion by you will be met by force not diplomacy”.
  http://www.fort-russ.com/2016/02/russia-is-preparing-syrian-army-to.html
  De Russen zijn duidelijk. Met het overschrijden van de grens met Syrië zal elke buitenlandse mogendheid een rode lijn overschrijden.
  Ik ben bang voor John Kerry dat de russen niet zullen stoppen met het uitroeien van de ratten in Aleppo. Ik kan me daar wel in vinden. Die ratten horen daar niet te zijn en moeten vertrekken dan wel worden doodgeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Saudi Air Force refuses to bomb Al-Qaeda and ISIS in southern Yemen

  http://www.almasdarnews.com/article/saudi-air-force-refuses-to-bomb-al-qaeda-in-southern-yemen/ | Al-Masdar News

  LOL en dat moet dan zogenaamd met 150.000 man de strijd tegen IS aangaan in Syrië. LOL Ze kunnen nog niet eens 10.000 geharde strijders op de been krijgen. LOL. Die achterlijke apen familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. “The worst deficiencies were found in the Block 2B's navigation and accuracy software aspects. These software problems slowed weapons integration and flight-testing, and with it the entire aircraft's development

  “Most recently, the F-35 program is expected to miss a deadline for releasing the Block 3F software upgrade. Missing the deadline will likely mean that the F-35 won't be ready for its July 2017 deadline,” the publication wrote.

  The F-35 also doesn’t meet the requirements necessary to provide protection to the fuselage against lightening. “If a solution is not found, F-35Bs will require the development of alternate lightning protection methods.”


  Read more: http://sputniknews.com/military/20160207/1034377869/us-fighter-jet-flaws.html#ixzz3zWI6Hm1Q

  nog meer problemen voor de F35.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terwijl de F35 probleem na probleem oplevert komt het 5e generatie jachtvliegtuig van de Russen dit jaar op de markt. Ongelofelijk. De amerikanen hadden meer dan een decennium voorsprong plus dat de sovjet unie eind jaren negentig in puin lag. Hoe kan je het zo verkloten ??
   Top Gun 2016: Russia's Super-Advanced Fighter Jet Enters Service This Year

   Read more: http://sputniknews.com/russia/20160204/1034202778/russia-fighter-jet-missiles.html#ixzz3zZcMZcqn

   Verwijderen
 35. Hillary to FBI: If I go down we all go down

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hillary to FBI: If I go down we all go down

   WHOOOOAAAAA.

   De grap van het jaar.

   Verwijderen
  2. @oligarch,

   Dat moet je niet onderschatten hoor!

   De Israëli's hebben ook de "Samson optie"!

   LOL

   Verwijderen
  3. Die vrouw is zo arrogant dat ze denkt dat ze in haar eentje de oligarchie kan redden.
   Ze heeft bovendien heel snel een zenuwinzinking. Echt gevaarlijk als zij president worden.
   Trump zei vandaag dat hij waterboarding en nog veel ergere dingen gaat invoeren. Nou nou nou. Marco Rubio is een enorme neo con, net als Bush. Blijft Bernie en heel misschien Cruz over als een beetje normaal.

   Verwijderen
  4. Cruz lijkt mij een van de minder normalen, Hij heedt zeer extremistische (rabiaat evangelisch, tea party) standpunten, maar schijnt zeer goed opgeleid te zijn: Net als bij Trump, maar dan in omgekeerde zin wijkt zijn agenda dus waarschijnlijk behoorlijk af van wat hij zegt... Hij moet ook zeer machtige sponsors hebben, want hij, in Canada geboren zoon van Cubaanse ouders heeft grondwettelijk helemaal geen recht op het presidentschap.

   Ik heb nog steeds wat twijfels over Sanders als in-de-kast-zionist, maar hij lijkt het hart op de goede plaats te hebben: gisteren werd een van zijn supporters onwel en hij was als eerste bij haar (en volgens mij was het geen toneelstukje).

   Verwijderen
 36. Iran Favors Euro for Oil Payments: Official

  "OHMYGAWD! INVADE! INVADE NOW! NOW, NOW, NOW!!!" -- Official White Horse Souse

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Joop, denkt die analist die jij aanhaalde nog steeds dat Amerika dit jaar 4% groeit.
  "It's Probably Nothing": January Truck Orders Collapse 48%
  http://www.zerohedge.com/news/2016-02-03/its-probably-nothing-january-truck-orders-collapse-48
  Dan heb ik het nog niet over de Baltic Dry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat was in Één Vandaag. Waarschijnlijk gelooft hij de cijfers zoals hij ze opgediend krijgt en past daar zijn beleid op aan.

   Verwijderen
 38. Trouwens, vanochtend in Zuid West Rusland een grootscheepse militaire oefening begonnen, "spontaan", om te testen in hoeverre de strijdkrachten klaar zijn om op te treden.

  Bron: Russische tv.

  Niets is toevallig... niets is zomaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. De waarheid is niet meer te verbergen.

  http://thesaker.is/documentary-ukraine-masks-of-revolution-eng-subs/

  En deze studie plakken ik er gewoon onder, hebben wij alles bij elkaar.

  http://www.voltairenet.org/article189953.html

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Alstublieft NOS!

  6 Redenen waarom het Litvinenko rapport niet serieus te nemen is, notabene uit een Britse krant!

  http://www.theguardian.com/world/2016/feb/05/litvinenko-report-get-it-wrong-putin

  BeantwoordenVerwijderen
 41. De armen van de Atlantic Council reiken ver!

  Hubert Smeets, buitenland redacteur NRC, en zijn 'studiereis' naar de Atlantic Council! De reis- en verblijfkosten heeft Hubert uit eigen zak betaalt,.....maar..... maakt dat enig verschil?

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/02/hubert-smeets-studiereis.html

  BeantwoordenVerwijderen
 42. VK (Verenigd Koningkrijk) bereidt zich voor op oorlog met Rusland in Oekraine of ander deel Oost Europa.

  Bron, Russische tv, NTV.

  http://www.ntv.ru/novosti/1603836/

  BeantwoordenVerwijderen
 43. http://russia-insider.com/en/very-funny-german-satire-anti-russian-propaganda-goes-viral-video/ri306

  BeantwoordenVerwijderen
 44. “This isn’t a counter-Isil exercise. If anything, this is much more about us being prepared to join the US in Ukraine than it is in Syria."

  Army source

  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/12143515/1600-British-troops-head-to-Jordan-for-war-game.html

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Bert Koenders is het laatste beetje schaamte voorbij:

  "The most realistic option would be the organization of the trial at a national level in one of the countries involved in the investigation, the Dutch FM told reporters after the two-day informal meeting of the EU foreign ministers council in the Dutch capital. Five countries are involved in the investigations. They are Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands and Ukraine. "

  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2016/02/mh17-gerecht-mogelijk-in-oekraine-is.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zou daar nu de reden van kunnen zijn? Om het lekker 'onafhankelijk' te houden of wordt de strop een beetje te strak om de nek?

   Verwijderen
  2. @ Joop

   Naar de reden kan je alleen naar gissen Joop, maar ik zie bij Koenders wel een onthutsend gebrek aan empatisch vermogen met de nabestaanden van MH17. En niet alleen bij hem, want hij spreekt ongetwijfeld namens de regering.

   Kijk nog eens terug naar de speech waarin Biden uiteenzet hoe de VS de EU in juli 2014 onder druk zette om de sancties tegen Rusland te verzwaren en welke rol het neerschieten van MH17 daar bij speelde.
   Let eens op de chronologie van de gebeurtenissen.

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/is-there-a-relation-between-us-push-for-sanctions-and-mh17-shot-down/

   Geen kwaad woord van mij voor al die Nederlanders die uit oprechte betrokkenheid met de slachtoffers en nabestaanden van MH17 langs de kant van de weg stonden toen de lijkstoet voorbij reed. Wie echter wat verder keek zag achter de schermen het werk van psychopaten.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   "Naar de reden kan je alleen naar gissen"

   Ik denk dat de reden al bekend is. Men wilde helemaal geen onafhankelijk onderzoek, zoals de Russen hadden voorgesteld, men wilde het in eigen beheer, onder controle kunnen houden. Zoals het N.I.S.T. (onderdeel van de Amerikaanse overheid onder het Department of Commerce) belast was met het onderzoek naar WTC 7, zo zijn het OVV, DSB en OM onderdeel van de Nederlandse overheid onder het Ministerie van Veiligheid & Justitie. Waar is de onafhankelijkheid?

   "Let eens op de chronologie van de gebeurtenissen."

   Er vallen nu een hele hoop zaken op hun plaats. Ook de lancering van Bellingcat, 2 dagen voor MH-17 werd neergehaald en hoe er met deze "open source burgeronderzoeksjournalist" wordt gekoketteerd.

   Eindelijk gaan de ogen bij Marcel v/d Berg nu ook open!

   "Geen kwaad woord van mij voor al die Nederlanders die uit oprechte betrokkenheid met de slachtoffers en nabestaanden van MH17 langs de kant van de weg stonden toen de lijkstoet voorbij reed."

   Van mij ook niet, maar daarom is het wel belangrijk dat de echte waarheid naar buitenkomt.

   "Wie echter wat verder keek zag achter de schermen het werk van psychopaten."

   Gestart, lang voor 9/11.

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Vind het mooi wat MvdB doet. Hij heeft z'n opvattingen, maar is niet te beroerd die opvattingen aan te passen als nieuwe feiten of inzichten daar aanleiding toe geven. Dat zie je betrekkelijk zelden. Daarnaast is op zijn site natuurlijk enorm veel gedocumenteerde informatie te vinden over de aanslag op MH17.

   Verwijderen
  5. "zo zijn het OVV, DSB en OM onderdeel van de Nederlandse overheid onder het Ministerie van Veiligheid & Justitie."

   Hier moet even een kleine correctie op uitgevoerd worden. Het OVV schijnt onder het Ministerie van BiZa te vallen maar wordt door het Ministerie van Veiligheid & Justitie betaald. In 2014 bedroeg dat €11.140.000.

   Verwijderen
  6. "Maar met feiten komt marcelniet"

   O nee?

   Omdat zij niet in jouw Bellincat/ukraine@war/putin@war dogma passen en jij je ongelijk niet durft toe te geven.

   Verwijderen
 46. Vluchtelingencrisis zet relatie Europa met Turkije op scherp

  De vluchtelingencrisis legt niet alleen een grote druk op Europa, maar ook op de relatie met Turkije. Dat blijkt uit de notulen van een gesprek tussen de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en de Turkse premier Erdogan die in handen zijn gekomen erdoganvan de Griekse site Euro2day. Uit de notulen blijft dat Turkije een hard onderhandelingsspel speelt en dreigt meer vluchtelingen door te sturen naar Griekenland en Bulgarije, indien hij niet de gewenste €6 miljard van Europa krijgt om vluchtelingen op te vangen.

  snipje:

  Erdogan: “De EU zal geconfronteerd worden met meer dan een dood jongetje op het strand van Turkije. Het zullen er dan 10.000 of 15.000 worden. Hoe wil je daarmee omgaan? De aanslagen in Parijs draaiden allemaal om armoede en uitsluiting. Deze mensen zijn niet opgeleid en zullen Europa blijven terroriseren. Wij vechten nu tegen Deash (ISIS), PYD en anderen.”

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/vluchtelingencrisis-zet-relatie-europa-met-turkije-op-scherp/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt hoogtijd dat we de relatie met Erdogan verbreken.
   EU ‘Should Ask Russia for Help Instead of Kneeling in Front of Ankara'

   Read more: http://sputniknews.com/europe/20160208/1034403267/eu-falling-knees-ankara.html#ixzz3zaSpQwmX
   Tagesspiegel vindt dat ook

   Verwijderen
  2. @ Olicharch: wat vind je van dit tenenkrommend Volkskrantartikel?

   http://www.volkskrant.nl/opinie/hou-syrische-koerden-in-toom-in-ruil-voor-turkse-steun~a4240884/

   Vrij intelligent en matig van toon suggerreert het precies dié strategie die IS laat zitten, Erdogan in de kaart speelt en (uiteraard) Rusland demoniseert.

   Met een combinatie van medelijden en angst voor vluchtelingen.

   Verwijderen
 47. Putin: Western Governments Are Enslaving Humanity Through Vaccines
  http://yournewswire.com/putin-western-governments-are-enslaving-humanity-through-vaccines/

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Het oude verroeste ijzer stijgt met meer dan 3%. De aandelen dalen met meer dan 2.5%

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @ oli

  Yep, 't gaat even hard. Banken?

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/banken-griekenland-hard-onderuit/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De geregistreerde hoeveelheden verroest ijzer op de comex nemen in rap tempo af sinds de zomer van vorig jaar.

   Ja, er zitten partijen in big shit. Dat kan niet anders in deze volatiele markt. Deutsche bank vandaag 9,5% onderuit. Aandeel stond vorig jaar nog op 33,00 en nu op 14.

   Vier grootste Griekse banken komen 14,4 miljard euro tekort
   http://www.nu.nl/economie/4155951/vier-grootste-griekse-banken-komen-144-miljard-euro-tekort.html

   Verwijderen
 50. @ dawg en joop
  Heldere bijdragen van jullie, dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. "Rebel-held areas in and around Aleppo, Syria's largest before the war, are still home to 350,000 people, and aid workers have said they could soon fall to the government."

  Klein 'foutje' in de berichtgeving over Aleppo door Reuters.

  "and aid workers have said they could soon fall to the government."

  Daar had toch echt moeten staan “…could soon be liberated.”

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ Olicharch: in het artikel wordt nergens gelinked of gequoted naar een uitspraak van Putin. Volgens mij is dit disinfo: Putin en de Russen gaan over het algemeen voor solide wetenschap. Daar horen ook degelijke vaccinatieprogrammas bij.

  De voornaamste kritiek die ik op hun beleid heb is het niet verstrekken van gratis naalden en methadon aan junkies. En het TBC beleid in gevangenissen: reactionaire invloed van onwetende orthodoxe bisschoppen. Homosexualiteit is ook niet besmettelijk.

  Als het westen zou stoppen met hun irritante campagnes zou Rusland binnen 20 jaar wetenschappelijke inzichten over deze onderwerpen doen prevaleren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman, we zullen het spoedig weten. Het rapport zou dinsdag aan het Kremlin gepresenteerd worden. Ik neem aan dinsdag aanstaande.

   Verwijderen
 53. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Het is de angst die regeert in Rusland, zei Salemon ook nog. Angst voor, door opgebeld te worden door medewerkers van Poetin, brrr...!

   Verwijderen
  2. Arme heil Helga moet wat bij beunen om haar kwakkelende bedrijfje Most overeind te houden. De klad zit er in sinds Europa en Amerika sancties tegen Rusland invoerden

   Verwijderen
  3. Revolution in Russia: The impossible is impossible

   http://www.pravdareport.com/russia/economics/08-02-2016/133275-russia_revolution-0/

   Verwijderen
  4. @LPG, in het zelfde artikel staat dat de buitenlandse reserves van Rusland sinds vorig jaar niet gedaald zijn.
   Deze site bevestigd dat
   http://www.cbr.ru/eng/hd_base/default.aspx?Prtid=mrrf_m

   Hoe kan dat ?. Jij zei toch Rusland over 2 jaar geen buitenlandse reserves meer zou hebben en dat de roebel door het putje gaat.
   Ik zie de roebel niet echt veel zwakker worden sinds vorig jaar.

   Verwijderen
 54. Ach jee, Helga is alweer uit de kast gekomen om bij 1 Vandaag commentaar te leveren op een manier zoals alleen zij dat nog doet.

  http://buitenland.eenvandaag.nl/index.php/tv-items/64935/sociale_onrust_ligt_op_de_loer_in_rusland

  Russen zeggen alleen dat ze Putin steunen uit angst.... woehaaaa.

  En de analist van Haags Centrum... "Putin is astronomisch populair maar vraag me niet om het te verklaren" Hahahaha

  Propaganda itempje van Noord Koreaans niveau. Gewoon. Omdat het kan. Bij de NPO.

  http://buitenland.eenvandaag.nl/index.php/tv-items/64935/sociale_onrust_ligt_op_de_loer_in_rusland

  BeantwoordenVerwijderen
 55. NOS journaal kunt hiermee beginnen als belangrijkste nieuws

  CODE 291: SWEDISH POLICE COVER-UP THOUSANDS OF CRIMES INVOLVING “REFUGEES”
  http://www.infowars.com/code-291-swedish-police-cover-up-thousands-of-crimes-involving-refugees/

  Enorme doofpot in Zweden over al de misdaden die de vluchtelingen begaan.

  Nee he, wij krijgen dode babietjes op het strand te zien die omkomen bij de overtocht naar Europa, zodat we ons genoodzaakt voelen om de vluchtelingen op te nemen.
  Nee he, we hebben nog geen kritieke massa aan vluchtelingen om sociale onrust te veroorzaken. Dat mag pas volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de globalisten bestaan geen grenzen. Daarom willen ze zoveel mogelijk mensen naar Europa en Amerika laten komen. Overal in de wereld een derde wereld land.

   Verwijderen
 56. Zie nu dat Matt het al eerder gezien had. We hadden dus zo ongeveer hetzelfde gezien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik hoef het niet eens meer te zien/luisteren. Dezelfde grammofoonplaat wordt weer afgespeeld. Het is een zielige bedoeling, want ze bereiken shit. Het enige dat ze bereiken is dat de mensen naar de alternatieve media gaan.

   Verwijderen
  3. Het zou mij niks verbazen als Helga dadelijk een villa en auto gaat kopen formaat "Loterijverlies-directeur", denk dat ze haar Most-bureau weer aardig op de rails aan het krijgen is met zoveel "opdrachten" van de staats tv en radio.

   Verwijderen
 57. Pieter Omtzicht en Sjoerd Sjoerdsma stellen opnieuw vragen aan Ard v/d Steur m.b.t. radargegevens.

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/new-questions-of-dutch-parliament-to-minister-on-missing-radar-recordings/

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Dit is een heerlijk artikel. Man wat was ik blij toen de Russen in September begonnen met het bombarderen van de terroristen.
  Nu eindelijk zie ik iemand van het establishment die het met me/ons eens is. Kritiek die ze heeft is dat Rusland niet genoeg onderscheid maakt tussen terroristen en anderen.
  Russian airstrikes in Syria 'good thing': UN official
  http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2016/Feb-08/336277-russian-airstrikes-in-syria-good-thing-un-official.ashx

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De VS hebben regime change in Syrië opgegeven, het is nu de schuld van de oppositie

   Candid Kerry: US Won't Fight Russia -- Syrian Rebels Are Toast

   “‘He said, ‘Don’t blame me – go and blame your opposition,’” one of the aid workers, who asked to remain anonymous to protect her organisation, told Middle East Eye.
   ...

   “‘What do you want me to do? Go to war with Russia? Is that what you want?’” the aid worker said Kerry told her.

   http://russia-insider.com/en/politics/candid-kerry-syrian-rebels-are-toast/ri12692

   Verwijderen
  2. Joop,
   Ze zien er geen kans toe om de Russen te verslaan tegen redelijke kosten. Barry Soetoro en zijn CIA willen wel, maar het amerikaanse leger wil niet. Dat bemerkte ik al in 2013 toen er geen raketten op Damascus zijn afgevuurd nadat Assad zogenaamd een rode lijn was gepasseerd, toen hij de schuld kreeg van een valse vlag met Sarin gas in Oost Ghouta.
   De VS hadden dagen daarvoor vanuit Spanje 2 ballistische raketten afgevuurd op Damascus. De russen hadden ze allebei uit de lucht geschoten. Het Amerikaanse leger heeft HELEMAAL GEEN zin om de oorlog aan te gaan met de Russen.!!!. Die jongens op de Amerikaanse oorlogsbodems weten dat de Russen uiterst dodelijke wapens hebben en dat McCain heerlijk aan zijn Brandy nipt als de wapens gaan spreken. Syrië is absoluut geen bedreiging voor de Amerikaanse veiligheid. McCain, Barry en lord Jacob de Rothschild kunnen de pot op!!. Dit is geen bullshit, er is echt muiterij geweest.

   Verwijderen
  3. nou he Kroel wat een normen en waarden heeft de VS met haar support voor KSA.
   Kijk eens wat een normen en waarden mw Albright heeft
   END WAR: Madeleine Albright Says Deaths Of 500,000 Iraqi Children Is Worth It; UN Sanction Genocide
   https://www.youtube.com/watch?v=R0WDCYcUJ4o

   Verwijderen
  4. Albright: 'special place in hell' for women who don't support Clinton
   http://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/06/madeleine-albright-campaigns-for-hillary-clinton

   De oude heks wil dat je op die warmonger Hitlery stemt. Ja je gaat naar een speciale plaats in de hel als je niet Hitlery stemt.

   Verwijderen
  5. @oligarch,

   Klopt. De preemptive nuclear strike op Rusland leek nog de enige optie voor de VS, maar die is met de onderschepping van die raketten en de scramble van hun Aegis communicatiesysteem omgeslagen in paniek en een vorm van nederigheid.

   But Americans are and stay rattlesnakes.

   Verwijderen
  6. @oligarch,

   Las gisteren dat Hitlery een enorme aanhang heeft in Nederland. Blij dat ze geen stemrecht hebben.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Nee joop inderdaad.

   Maar ja, het blijkt dat de establishment kandidaten totaal niet populair zijn. Lijkt me toch vervelend voor de elite en voor de harlekijnen zelf. Barry was tenminste nog populair onder een bepaalde groep.

   Verwijderen
  9. De andere optie was om de economie van Rusland te gronde te richten. Maar dat lukt ook niet en in plaats daarvan wordt Rusland een agrarische grootmacht en nog meer zelfvoorzienend.

   Verwijderen
  10. [Dit is geen bullshit, er is echt muiterij geweest.]

   Inderdaad, maar naast optimisme is het ook een indicatie dat Washington onder de zeer zwakke Obama in rogue fracties uiteengevallen is. De neocons zijn een van de machtigste fracties en die hebben maar een doel: de wereld in brand zetten. Ze zijn nog lang niet verslagen, hebben de discipline om (even) te wachten. Hillary is hun kandidaat.

   Gisteren samen met Allbright en de radfem ideologe Gloria Steinem met CIA banden. (Steinem is wel veel gematigder en intelligenter dan de Femen types): There is a special place in Hell for women who don´t support other women...

   De wat jongere vrouwelijke democrat stemmers moeten nl niets van mrs Clinton hebben.

   Verwijderen
 60. Given Bernie Sanders’ Psychological Inability to Engage with Hillary, Stakeholders in His Campaign Must Organize to Force Implementation of “Political Revolution”
  http://tarpley.net/bernie-sanders-supporters-must-organize-to-force-implementation-of-political-revolution/
  Webster zeer terecht boos dat Sanders de verkiezingsfraude niet aanvecht.
  p.s. Ik ben bang dat Sanders niet echt wil doordrukken om President te worden. Ik hoop dat ik het verkeerd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Iran: Saudi Willingness to Invade Syria Reflects US Failure

  http://sputniknews.com/middleeast/20160209/1034427791/saudis-invade-syria-us-failure.html#ixzz3zcdaeVma

  Ashton Carter juicht militaire interventie van KSA tegen Syrië toe. Whooeeee Carter ziet graag een grotere oorlog tussen Iran en KSA. Je hoeft geen einstein te zijn om te weten dat de saudi's in lijkenzakken terug gaan naar KSA. Dat het regime dan in grote moeilijkheden is en dat KSA dan één grote chaos wordt waar terreur vrij spel heeft en waar groepen als IS zullen floreren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @oligarch,

   Gunstig voor de VS toch? Hoe kom je van een schuld af die je hebt betaald met schuldpapier?

   Verwijderen
  2. Nee hoor Kroel helemaal niet hypocriet. We geven pluimen daar waar ze gepast zijn.

   Hier over Carter. Het plan van KSA om grondtroepen in te zetten juichen wij toe

   Ashton Carter, the US defense secretary, welcomed the Saudi offer to participate in ground operations in Syria.

   Carter said increased activity by other countries would make it easier for the United States to accelerate its fight against ISIL.

   "That kind of news is very welcome," he told reporters on Thursday
   http://www.aljazeera.com/news/2016/02/general-saudi-arabia-set-deploy-troops-syria-160205042542486.html

   Nou Kroel, ik zeg je. Als het KSA dat doet, dan is over 1,5 jaar KSA veranderd in chaos en dan verblijft het koningshuis buiten KSA

   Verwijderen
  3. Gunstig voor de VS toch? Hoe kom je van een schuld af die je hebt betaald met schuldpapier?

   Juist Joop. Heel slim!!

   Verwijderen
  4. China, Rusland, Japan ook allemaal in chaos. Hoef je dan ook niet terug te betalen. Hoef je ook niet in hyper inflatie te gaan om terug te betalen.

   Verwijderen
  5. @oligarch,

   Klopt! De VS heeft óók daar nog wat schulden uitstaan.

   Verwijderen
 62. Trouwens Kerry denkt dat de terroristen over 3 maanden zijn opgeruimd. Had ik ook in gedachte. Half mei zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Hier een artikel waarin je kan zien wat een onzin krant de NRC is.

  ‘In Aleppo bestaat geen emotie meer’
  http://www.nrc.nl/next/2016/02/08/in-aleppo-bestaat-geen-emotie-meer-1586296
  snipjes:

  „Kijk, IS heeft zo’n 2.000 mensen gedood. Tegelijk zijn honderdduizenden mensen gedood door artillerie, vaatbommen, de verwoesting van steden. Dat zijn allemaal methodes die het regime gebruikt. Dat wil niet zeggen dat mensen niet bang zijn voor IS. Ze zijn even bang voor IS als voor het regime. Maar IS is een werktuig van datzelfde regime.”
  IS heeft maar 2000 mensen vermoord, dus niet zo erg. Assad heeft 100 duizenden mensen vermoord. Heel erg dus. "IS is een werktuig van het regime". Wat ?. Waarom heeft IS dan zo lang en zo hard geprobeerd om Kuweires vliegveld in handen te krijgen en waarom is IS daarbij zo hard in de pan gehakt. Waarom vecht IS dan zo hard tegen de SAA in Deir ez zor met tientallen zelfmoord commando's om de stad maar in handen te krijgen ?
  We gaan verder.LOL
  „Ik geloof niet dat ze Aleppo willen veroveren. Ik denk dat ze de stad net zolang gaan wurgen tot de bevolking en het verzet daar murw zijn gemaakt"
  Ach god denk je dat echt ?. Als er één ding is wat Assad heel graag wil, dan is het de verovering van Aleppo!. Dat is de hoofprijs!

  „De Russische bombardementen richten zich alléén op burgers. Ik geloofde het eerst ook niet. Ik dacht dat Rusland wellicht iets meer in zou zitten over burgerdoden dan het regime"
  Het staat er echt!. LOL. Door het zogenaamd een burger te laten zeggen, denkt de Bilderberg outlet dat mensen het nog gaan geloven ook. Huh ?. Sorry hoor, de Russische luchtmacht is de gamechanger. In de zomer van 2015 verloor het leger slag na slag aan de terroristen. Sinds september hebben ze bijna geen veldslag meer verloren. Dit komt waarschijnlijk omdat de Russische luchtmacht alleen burgers raakt. LOL.LOL Het propaganda vodje is echt hilarisch!!. Sommige artikelen mag je niet lezen van de krant omdat je kwaliteitsartikelen geld kosten. Dan moet je voor die artikelen betalen. WHOOEEAAAA!.

  De moraal van de propaganda is dat Rusland de legitieme oppositie van Assad opruimt en niet de terroristen zoals IS. Dat het vodje zichzelf tegenspreekt van wat ze eerder verkondigt hebben maakt blijkbaar niet zoveel uit zie de quote hieronder

  "Na een tijdje vond hij dat activisme geen zin had: hij sloot zich aan bij het Vrije Syrische Leger. Maar dat schoot ook niet op, en hij sloot zich aan bij een kleine groep die wel succesvol was. Zijn broer zat nog altijd in de gevangenis en hij wist waar. Op een dag reed hij met een auto vol dynamiet de gevangenis binnen: hij heeft zichzelf opgeblazen en zijn broer. Die groep was Jabhat al-Nusra.”

  Dat de "kwaliteitskrant" klinkklare onzin verkondigd of in het ergste geval totaal geen notie heeft van wat er in Syrië gebeurd blijkt wel.

  Russia Names Syrian Opposition Groups It Supports in Fight Against ISIS
  read more: http://www.haaretz.com/world-news/1.692037
  Dat is de Israëlische Haaretz die zijn info krijgt van reuters.

  "Ganim", "Desert Lions," "Kalamun," "the Democratic Forces."
  zijn onder andere de oppositie groepen-laten we de koerden YPG, SDF niet vergeten- waar de Russen mee samenwerken.

  Het mooiste is wel dat de krant vermeld dat de Russische luchtmacht alleen burgerdoelen raken en daar maar liefst 3 alinea's aanwijdt. Je moet het lef maar hebben dat je je lezers niet van je vervreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Dit artikel op wordunity is een voorbeeld hoe je met bepaalde vluchtelingen het beste kunt communiceren.
  http://worldunity.me/mannelijke-vluchtelingen-gaan-stappen-in-rusland-en-vallen-meisjes-lastig-later-worden-deze-vluchtelingen-wakker-in-het-ziekenhuis/

  BeantwoordenVerwijderen