woensdag 3 februari 2016

Amerikanen (!) organiseren Hollands pers snoepreisje naar Oekraïne

De morele armoede van het Nederlandse journaille en het bewijs van "who runs Ukraine", kan niet meer duidelijker. Armoede-journalisten van het AD, Telegraaf, Reformathorisch Dagblad, en Elsevier gaan dan uiteindelijk op school.. snoepreis.

Het Oekraïne conflict is al jaren oud, maar deze journalisten durfden niet eerder die kant op totdat notabene de Amerikaanse ambassade in Den Haag (!) hen met betaalde vluchten, hotels, versnaperingen en waarschijnlijk andere zaken die een reis naar het land dragelijk maken, die kant op lokte. Alles onder het mom, "what happens in Ukraine, stays in Ukraine".Kortgeleden, in het kader van de pot verwijt de ketel, repten de Amerikanen, overigens zonder substantiële onderbouwing, dat de Russen zich zouden mengen in het Oekraïne referendum. Maar dit door hen zelf georganiseerde reisje heeft volgens de Amerikanen niks met welke inmenging of beïnvloeding dan ook te maken. Dit is niet meer dan een dienst aan de journalisten, "om ze te laten zien hoe Oekraïne ervoor staat, bijna twee jaar na de Maidan-opstand". De double-standards van de Amerikanen, die nauwelijks iemand nog serieus neemt, worden met de dag potsierlijker.

55 opmerkingen:

 1. Als je als professionele journalist ingaat op een uitnodiging om een week lang aan de leiband van de Amerikaanse voorlichtingsdienst in Kiev mee te lopen, omdat je zo 200 euro aan vliegticket en 35 euro per nacht hotel uitspaart, dan is dat pure arremoede.

  Er zijn in het land 100, zoniet 1000 interessante reportages te maken, van de nabestaanden van de Odessa slachtoffers, tot etcetera. Maar dan ga je als hollandse persjongen, een week lang met de Amerikanen (!) je door Ukraine laten rondleiden. Kan het zieliger, kan het arremoeiger, kan het more Obvious?

  Prima dat de NOS het brengt. Er lijkt sowieso momentum te veranderen in de berichtgeving over Ukraine. Gaat langzaam de normale kant op. Steeds meer lichtpuntjes. Kamp Helga/Pieter komt steeds meer alleen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach 's Avonds mogen ze met hun smerige fikken aan de mooie Oekraïense vrouwen komen. Zijn de journalisten gelijk gecorrumpeerd. Vooral die reformatorisch dagblad.!

   Verwijderen
  2. De namen van de journalisten zijn:

   Nils Rigter - De Telegraaf;
   Eric Vrijsen - Elsevier;
   Jeroen de Vreede - AD;
   Dirk-Jan van Baar - Volkskrant.

   Verwijderen
 2. Rijksvoorlichtingsprogramma Jinek presenteer vanavond Jeanine.

  Eva Jinek praat met gasten.Dit keer:

  * Defensieminister Jeanine Hennis over
  de precisiebombardementen in Syrië

  Zij zal gaan vertellen dat de hollandse bommen tot de meest preciese van de wereld behoren. Zelfs de muren blijven overeind, en hebben speciale sensoren waardoor onschuldigen overleven en enkel terroristen omkomen, pfffff

  En Jinek gaat het allemaal voor zoete koek aannemen. Let maar op vanavond! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De prima collumn van Leon de Winter in notabene de Telegraaf, over het bedrog van het Ja-kamp.

  http://www.telegraaf.nl/premium/avond/25129469/__Handelsverdrag_is_je_reinste_bedrog__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De link is:

   http://www.telegraaf.nl/opinie/25132144/__Handelsverdrag_is_je_reinste_bedrog__.html

   Maar die is ook waardeloos, want achter een betaalmuur.

   Verwijderen
  2. Het eerste artikel in de MSM wat ik lees wat NEE tegen Oekraïne associatie verdrag zegt. Mooi!

   Verwijderen
  3. "Het woord ’militair’ komt in ondergeschikte zin één keer voor als er gesproken wordt over belemmeringen ten aanzien van wapenproductie. Het is onzinnig om er meer in te lezen dan wat het wil zijn: het slechten van belemmeringen ten aanzien van handel en industrie."

   Deze passage van Leon de Winter wordt gelogenstraft door het verviervoudigen van het Amerikaanse militaire budget voor Europa. Juist wat onderbelicht blijft is een héél belangrijk onderdeel van dit verdrag.

   Ja ja, en vanuit het Europees Parlement komen stemmen dat er nog nooit zo'n transparantie is geweest over een verdrag. Alles is te lezen op het World Wide Web, behalve die zaken die nog in onderhandeling zijn.

   Precies, juist als je claimt een democratische unie te zijn, behoren ook nog niet onderhandelde zaken on-line te staan zodat 500 miljoen Europeanen daar hun zegje over kunnen zeggen.

   Verwijderen
 4. Het enige wat ik van Blik niet serieus neem, zijn de reacties op het totaal inhoudsloze gezwets van dat gedrocht Cruel.....
  Echt onbegrijpelijk dat Blik, of wie dan ook, in gaat op zo'n mannetje dat voor een paar rotcenten probeert om de FEITEN hier onderuit te halen met niet onderbouwde beschuldigingen....

  AUB, Blik..... Niet meer op reageren, anderen ook niet aub....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, en Udo Ulfkotte is een leugenaar?

  Interview met Dr. Udo Ulfkotte over “Gekochte journalisten” (klagemauer.tv)

  https://www.youtube.com/watch?v=x50cnC2fxvg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. M.a.w. toen Udo Ulfkotte zei dat het een heeeeleeee hoop Europese journalisten betrof die zich de snoepreisjes van de CIA goed lieten smaken, loog hij daar dus géén meter van!

   Verwijderen
  2. Nee hoor. De hoernalisten laten zich lekker fêteren. Positieve stukjes dat je krijgt joh.

   Verwijderen
  3. @oligarch,

   Zoals, hoe geweldig het gaat met de VS economie! Vanavond stond er ook weer zo'n dombo bij Één Vandaag hoe geweldig het wel niet gaat met de economie in de VS! Een groei van 4,5%, daar konden wij in Europa alleen maar van dromen, zei hij!

   In welke realiteit leven die mensen?

   Verwijderen
  4. In de realiteit van hun eigen hersenspinsels Joop. IMF zegt 2,6 procent groei dit jaar. Maar die cijfers zijn ook te positief.
   Net als China waar de overheid het heeft over 7% groei. De import en export nemen met dubbele cijfers af. Verkochte hoeveelheid smartphones daalt. Huizen prijzen dalen etc etc. En toch is er 7% groei, enkel en alleen omdat de overheid het zegt.

   Verwijderen
  5. @oligarch,

   Ik houd het maar bij de cijfers die Paul Craig Roberts ons brengt, die liggen wat dichter bij de realiteit denk ik.

   Verwijderen
  6. http://www.paulcraigroberts.org/2016/01/09/update-to-bls-december-payroll-jobs-report-it-is-even-worse-than-i-reported-paul-craig-roberts/

   Verwijderen
  7. http://www.paulcraigroberts.org/2016/01/08/another-fabricated-jobs-report-paul-craig-roberts-2/

   Verwijderen
 6. Ik geloof dat de amerikanen uit eigen zak de komende jaren miljarden gaan stoppen in de defensie van Europa. DAAR MOETEN WE OOK NIET BLIJ MEE ZIJN. Of we betalen het zelf of we besteden niks extra aan defensie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hillary Clinton lying for 13 minutes straight.
  https://www.youtube.com/watch?v=-dY77j6uBHI
  Ik zeg alles om gekozen te worden. Iedereen die op dit soort mensen stemt is helemaal van zijn verstand berooft

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I have ever been consistent.! hehehe

   consistent in lying. De vrouw is net als Barack een pathologische leugenaar

   Verwijderen
  2. Have I ever been consistent?

   Klinkt beter, denk ik.

   Verwijderen
 8. TRUMP ACCUSES CRUZ OF FRAUD: “HE DIDN’T WIN IOWA, HE STOLE IT” — CALLS FOR CRUZ’S DISQUALIFICATION, NEW VOTE
  http://www.thedailysheeple.com/trump-accuses-cruz-of-fraud-he-didnt-win-iowa-he-stole-it-calls-for-cruzs-disqualification-new-vote_022016
  Trump gaat heerlijk tegen de mores van politici in. Ik mag dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet mijn favoriete kandidaat, maar ik vind het leuk dat ie mee doet.

   Verwijderen
  2. @oligarch,

   Mijn idee!

   Verwijderen
 9. MH17: is Oekraïne verstrikt geraakt in eigen leugens?

  'Onderminister Vladimir Shulmeister zei dinsdag in Kiev tijdens een gesprek met Elsevier en twee andere media dat de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) nooit om radardata had gevraagd.
  Woensdag ontstond daarover ophef in Nederland. Later op de dag reageerde het ministerie van Infrastructuur in Kiev dat de bewindsman verkeerd was begrepen. Elsevier, de Telegraaf en het AD namen geen genoegen met die bezweringsformule. Shulmeister was een dag eerder immers bijzonder helder. Hij werd door de drie verslaggevers geruime tijd doorgezaagd. Hij sprak in voortreffelijk Nederlands, want hij studeerde in Delft, werkte bij DSM in Geleen en woonde - zoals hijzelf grapte - geruime tijd in 'Limbabwe'.
  .....
  Later kwam het ministerie van Infrastructuur met een verklaring dat Kiev reeds op 23 juli 2014 radarbeelden had verstrekt aan de OVV, maar dat Schulmeister daarvan niet op de hoogte was, omdat hij op dat moment nog niet in de ministeriële commissie MH17 zat.Dit is strijdig met het OVV-rapport, want daarin staat dat de civiele Oekraïense radarinstallaties in juli 2014 niet werkten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Met andere woorden: er waren helemaal geen radarbeelden.
  .....
  De Oekraïense ambassadeur in Den Haag maakte de verwarring nog groter door in een interview met RTL4 te verklaren dat een van de radarstations was vernietigd. Ook dat is in tegenspraak met het OVV-rapport want daar gaat het over onderhoudswerk.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2016/2/MH17-is-Oekraine-verstrikt-geraakt-in-eigen-leugens-2756636W/?masterpageid=158493


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   19:30 uur vanavond debat MH-17 op Politiek 24, ook on-line te bekijken.

   Verwijderen
  2. @C. Paratist,

   Your'e welcome.

   Verwijderen
 10. Oostenrijk sluit zich aan bij Nord Stream 2

  "Oostenrijk neemt een belang in de ontwikkeling van de nieuwe Nord Stream 2 gasleiding, waarmee Rusland het westen van Europa van aardgas kan voorzien. Dat meldt Russia Today. Tegelijkertijd sprak Reinhold Mitterlehner, vice-president van Oostenrijk, zich zeer negatief uit over de Europese sancties tegen Rusland. Het is een opmerkelijke verschuiving in de Oostenrijkse positie, want vorig jaar stemde de regering van het land nog in met een verlenging van de omstreden sancties."

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/oostenrijk-voor-nord-stream-2-tegen-sancties-rusland/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @dawg, zou goed nieuws zijn

  Artikel van Telegraaf, geslashed door reaguurders. Die moeten niks van de opgedrongen Putin-haat hebben.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25139650/___Nee_speelt_Poetin_in_de_kaart___.html

  Ik werk aan een artikel over Jinek van gisterenavond en het 1-2tje tussen Eva en Sjaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Blik

  Afgaande op de reacties in de MSM lijken bij het grote publiek de schellen van de ogen aan het vallen te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Debts have continued to build up over the last eight years and they have reached such levels in every part of the world that they have become a potent cause for mischief," he said.
  "It will become obvious in the next recession that many of these debts will never be serviced or repaid, and this will be uncomfortable for a lot of people who think they own assets that are worth something," he told The Telegraph on the eve of the World Economic Forum in Davos.
  "The only question is whether we are able to look reality in the eye and face what is coming in an orderly fashion, or whether it will be disorderly. Debt jubilees have been going on for 5,000 years, as far back as the Sumerians."

  The next task awaiting the global authorities is how to manage debt write-offs - and therefore a massive reordering of winners and losers in society - without setting off a political storm.
  Mr White said Europe's creditors are likely to face some of the biggest haircuts. European banks have already admitted to $1 trillion of non-performing loans: they are heavily exposed to emerging markets and are almost certainly rolling over further bad debts that have never been disclosed.
  The European banking system may have to be recapitalized on a scale yet unimagined, and new "bail-in" rules mean that any deposit holder above the guarantee of €100,000 will have to help pay for it.

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/davos/12108569/World-faces-wave-of-epic-debt-defaults-fears-central-bank-veteran.html

  Citaat uit een interview in The Telegraph van 19 jan jl. met William White, voormalig hoofdeconoom van de Bank of International Settlements (BIS)uit Zwitserland.

  Hier draait het allemaal om bij de ondergronds voortwoekerende schuldencrisis:

  "The next task awaiting the global authorities is how to manage debt write-offs - and therefore a massive reordering of winners and losers in society - without setting off a political storm."

  De vraag is dan of 'de politiek' nog voldoende gezag en vertrouwen heeft onder de bevolking om de beslissingen te nemen die nodig zijn om een chaotische ineenstorting van het financiele stelsel te voorkomen.


  BeantwoordenVerwijderen
 14. Onderzoeksraad spreekt zichzelf tegen over radarbeelden

  "Vanavond vindt er in de plenaire zaal een Kamerdebat plaats over de toenemende chaos over de radarbeelden bij MH17. Nadat Kamerlid Pieter Omtzigt dit aanhoudend op de agenda plaatste, begint het steeds duidelijker te worden dat het ook aangaande deze ontbrekende bronnen voor bewijsvoering stinkt aan alle kanten. Eindelijk begint ook in de media het bewustzijn door te dringen dat er met die bewijsvoering, ook door de rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, veel mis is. Let wel: de rapportage van de Onderzoeksraad werd door diezelfde media alom geprezen: we waren eruit, de raket kwam van Poetin, de Russen gaven het zelf toe enz enz. Er ontstaan nu zoveel scheurtjes in dat beeld, dat we kunnen spreken van kraters."

  Begin van interessant artikel door Joost Niemoller over de onduidelijkheid die de OVV schept in haar rapportages over de aard van de door haar ontvangen en gebruikte radargegevens.

  http://joostniemoller.nl/2016/02/onderzoeksraad-spreekt-zichzelf-tegen-over-radarbeelden/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 19:30 uur vanavond debat MH-17 op Politiek 24, ook on-line te bekijken.

  Verschoven naar 20:00 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joop

   Begint het niet een beetje te lijken of er wat betreft MH17 een dam op doorbreken staat?

   Verwijderen
  2. @Dawg,

   Daar begint het inderdaad op te lijken en ik houd mij bij deze vast aan de woorden van de voormalige CIA analist, Ray McGovern (27 jaar adviseur onder diverse presidenten), die zei in een reactie op de uitlatingen van John Kerry dat de Amerikanen precies wisten door wie, hoe en waar de BUK was afgeschoten het volgende;

   "Als het Witte Huis zegt over bewijzen te beschikken maar zij komen niet over de brug met die bewijzen, dan staat er precies het tegenovergestelde op die bewijzen dan wat zij zeggen."

   Dus, in plaats van een BUK raket zou er weleens een gevechtsvliegtuig op kunnen staan (of een Oekraïense BUK, maar jij weet hoe ik daarin sta) en dat dat de reden is waarom die satelliet en radargegevens worden weggemoffeld?

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Dat zou je wel zeggen, ja. Het wegmoffelen van primaire radargegevens is een reden op zich om een gevechtsvliegtuig te vermoeden.

   Heb het, net als jij, altijd merkwaardig gevonden dat het OVV in het voorlopige rapport nog zegt van primaire data van de Russen gebruik te hebben gemaakt en in het eindrapport stelt dat noch ruwe noch bewerkte Russische primaire radardata beschikbaar waren. En dat niemand in de MSM daar ook maar aanstoot aan nam.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   "Heb het, net als jij, altijd merkwaardig gevonden dat het OVV in het voorlopige rapport nog zegt van primaire data van de Russen gebruik te hebben gemaakt en in het eindrapport stelt dat noch ruwe noch bewerkte Russische primaire radardata beschikbaar waren."

   Ik denk dat er twee partijen zijn die bwust zitten te liegen om het Non Disclosure Agreement in werking te laten treden.

   Ongelooflijk, geen enkele fractie stelt de vraag waarom er in het voorlopige rapport staat dat die radargegevens er wel waren

   Verwijderen
  6. "6) en waar zijn die Russische radar beelden die aantonen dat er een su25 vloog?"

   Ik zou die vraag graag om willen draaien. Waar zijn de Oekraïense radarbeelden die aantonen dat er géén SU-25 vloog?

   Verwijderen
  7. Laten wij het even heel klinisch bekijken, de Russen komen met radarbeelden dat er een SU-25 in de buurt van MH-17 vloog, dan is het aan de Oekraïne om aan te tonen, via radarbeelden, dat dit niet het geval was. De Oekraïne kan dat niet omdat hun primaire radar toevallig uitstond op 17 juli 2014 terwijl er wel SU-25's in de lucht waren. Wie blijft er hier in gebreke?

   Verwijderen
  8. "1)OVV vermeld dat er videobeelden van primaire radar door Rusland zijn verstrekt maar geen ruwe data"

   Dat is altijd nog meer dan wat de Oekraïne kan leveren.

   "2)primaire radar kan geen hoogte zien"

   Nee, maar zij kunnen wel zien of er gevechtsvliegtuigen in de lucht waren.

   "4)de 777 bleef gewoon in zijn corridor, er vlogen daar meer vliegtuigen"

   En dat is grappig, met bewerkte radarbeelden waarop de Russen worden veroordeeld!

   Verwijderen
  9. "De kennis is hier weer ver te zoeken"

   Hoe zit het nu met jouw "kennis"?

   Verwijderen
 16. Nu op radio 1 over Oekraine en het referendum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu live op Politiek 24. Aan het woord is Pieter Omtzigt.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   En dan ook nog durven te stellen dat op basis van de conclusies uit het definitieve rapport een schuldige aan te kunnen wijzen.

   Verwijderen
  4. "OVV doet onderzoek naar de oorzaak, het was een buk
   OM gaat schuldige aanwijzen, en OM moet nog komen met zijn bevindingen"

   Ik vraag mij af waarom wij in Nederland experts hebben die zeggen dat primaire radargegevens cruciaal zijn in een strafproces en dat het OVV zegt dat zij deze gegevens niet nodig hebben.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 17. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/2/Porosjenko-Kans-op-oorlog-met-Rusland-groter-dan-vorig-jaar-2756080W/

  Porosjenko doet weer eens een poging de EU voor z'n karretje te spannen. Again: lees de reacties. Steeds meer lezers (9 van de tien, als het er geen 95 van de honderd zijn) krijgen in de gaten voor welke vieze geopolitieke spelletjes de EU zich laat geruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook wel een aardige, de VS de onder de duiven van Poetin, Merkel en Hollande wil schieten.

   http://russia-insider.com/en/politics/us-tries-re-write-minsk-ii-russia-says-no/ri12622

   Verwijderen
 18. BREAKING: Saudis 'Ready' to Send Troops Into Syria

  Riyadh says it is ready to send ground forces into Syria if 'asked' by the US. What -- ISIS needs backup?

  http://russia-insider.com/en/politics/pure-desperation-saudis-ready-send-troops-syria/ri12648

  BeantwoordenVerwijderen