vrijdag 26 februari 2016

Poroshenko eist versterking defensie Zwarte Zee

President Poroshenko van het feitelijk failliete Oekraïne, in plaats van zijn economie op orde brengen, eist meer uitgaven aan wapens en soldaten langs zijn Zwarte Zee kustlijn.

Dit soort nieuws wordt -los van Blik- door niemand van de staats- of concernmedia gemeld. Laat staan dat iemand de megalomane man tot de orde roept. Integendeel. Hij wordt aangemoedigd zijn zotte en tot (zelf-)destructie leidende "beleid" tot in den treure uit te blijven voeren.


"Het Ministerie van Defensie en de militaire hoogste leiding van Oekraïne hebben de opdracht gekregen een voorstel te doen betreffende het aanmerkelijk versterken van de militaire mogelijkheden in Cherson en verder langs de hele Zwarte Zee kust." Dit zegt Poroshenko in zijn deze vrijdag.

Poroshenko: "Ter precisering van onze reïntegratie-strategie van de Krim in Oekraïne, heb ik vandaag opdracht gegeven een speciale zitting voor te bereiden van de Raad voor de Veiligheid en Defensie. Van het Kabinet verwacht ik een gedetailleerd plan en tijdslijn ter verdediging van de nationale belangen van Oekraïne in internationale gerechtshoven, het ter verantwoording roepen van agressor-staten tegen Oekraïne, zowel als tegen de staat Oekraïne, alsook welke gericht is tegen bedrijven."

Tanks worden aangevoerd in Kherson op een luttele 50 kilometer van de grens met Rusland, Krim. In plaats van dat men in Nederland (regering en staatsjournalistiek) de man, Poroshenko, tot de orde roept en zegt dat hij moet stoppen met oorlog voeren en het militariseren van Oekraïne, staat men te popelen om met deze gevaarlijke megalomaan te asociëren en ook op militair vlak. "Het reïntegreren van de Krim in Oekraïne". Kan niemand van de Nederlandse regering, Koensders, of Rutte, of desnoods nazi-verharmloser Laura Starink, de man niet zeggen dat dat een gepasseerd station is?Het is geen feest, als Poroshenko niet langs is geweest. Nooit een woord van kritiek. Poroshenko had beloofd zijn chocolade imperium te verkopen, volgens de grondwet noodzakelijk voor een President van Oekraïne. Maar gedaan heeft de aartsleugenaar het niet. De bevolking in Oost Oekraine bombarderen doet hij vol overgave, gesteund als hij zich voelt door zijn vrienden, die hem de hemel in prijzen. Woordje van kritiek betreffende het afslachten van 48 vreedzame mensen in Odessa 2 Mei 2014 (foto midden)? Hoeft u van Rutte en Koenders (of Alex Pechthold) niet te verwachten. Veel te druk Petro de hemel in te prijzen! Past allemaal niet in het plaatje.

Krim Lente

Wederom koos deel Krim Tartaren de verkeerde kant. Vers opgedoken beelden van 2 jaar geleden (26-2-2014). Serieuze poging van aantal Krim Tartaren Krim bij Oekraïne te houden. Nog geen ondertiteling. Die schijnt er wel aan te komen.4 opmerkingen:

 1. Die Krimtartaren zijn de Mejlis splintergroep. Het zijn grijze wolven en leden van de m. broederschap, met hun groot Turkije agenda. Sommigen hebben grote sympathie voor IS of AQ en banden met de Chechen jihadisten. Dat is ook een Turkish volk, kun je ook wel aan hun gezichten zien. Voor Erdogan is er geen contradictie tussen een kalifaat en groot Turkije, wat in elk geval ook het zuidelijke deel van Novorossiya bevat. Er is een tijd geweest dat zelfs Mekka een deel van dat Ottomaanse rijk was, vandaar.

  Dus dan heb je 3 bewegingen die naar een imperium streven:
  -de Oekraiense nazis / Banderisten voor een groot Oekraine (zo ongeveer tot in Kazachstan).

  -de gekke ultrazionisten van Kolomoiski, die samen met de AshkeNAZI neocons een nieuw Khazaria willen, als dependance van Israel

  - De groot Turkse jihadisten, die van Wenen tot Bejing tot zuid Afrika willen.

  En uiteraard de imperiale plannen van de neocons, met de hele wereld, inclusief de VS, als wingewest.

  Maar ondanks dit alles moeten we uiteraard slechts één man vrezen: Putin.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt dat er een vliegtuig op weg was vanuit Turkije naar de Krim na de coup in Kiev maar nog voor het referendum op de Krim was georganiseerd. De Tartaren op de Krim stonden mogelijk op punt een Islamitisch handje te worden geholpen tegen al die ruskies op dat schiereiland.

  Zie dat fragment hier op 20:30

  "Crimea... What really happened?"
  https://www.youtube.com/watch?v=65yibO8pOlA

  Ik vemoed dat Poetin er lucht van kreeg en meteen tegenmaatregelen trof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met dank aan Roelf Turksema die deze link op Joop.nl geplaatst wist te krijgen onder een artikel over hoe de arme mensen op de Krim toch zuchtten onder de laars van Rusland, met als zijn commentaar bij de link dat hij nog nooit zulke gelukkige mensen had gezien. Viering van een jaar weer terug bij Rusland:

  "Anthem of Russia, Crimea 2015 [Eng Sub]"
  https://www.youtube.com/watch?v=h9RwYPsVpfM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 75 jaar anti Sovjet en Rusland propaganda heeft nog altijd een uitwerking op de volkeren van west Europa die een totaal verkeerd beeld van Rusland waar ook Oekraïne bijhoort.
  Indien journalisten nu eens een 2 maanden in de landen waarover men schrijft zouden vertoeven dan werd en word er niet de meest grote onzin opgeschreven, dat geld ook veelal voor diegene die er op reageren.
  Niemand schijnt te begrijpen dat Oekraïne 65% Russische mensen wonen die zich ook nog steeds rus voelen tot op het bot.
  Dat de rest een ratjetoe van volkjes zijn maar de meeste zijn afstammelingen van Roemenen en Italianen en Roma zigeuners.
  En dat volk word gewenst opgenomen te worden binnen de EU.
  Als een ieder ook hier zich is eens ging verdiepen waardoor dee Krim-Tartaren niet geliefd zijn dan was al een groot deel van het verkeerde beeld geslecht.
  De Krim-Tartaren hebben tijdens WO2 1,4 miljoen voornamelijk Russische mensen gedood zij waren de doodseskaders van de NAZI tijdens de oorlog oostfront.
  Zij verdommen het om een bijdrage aan de samenleving te geven en al met al zijn zij daarom gehaat bij de bevolking

  BeantwoordenVerwijderen