maandag 2 januari 2023

Aanval Makeevka

In de NL-pers verschijnt info over een Oekraïense aanval op Makeevka. Of er 400 doden zijn gevallen is onduidelijk, maar dat er slachtoffers zijn gevallen is wel duidelijk, te lezen ook in de verslagen hieronder. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

BRON.

02.01.23. Een opmerking uit de bron "Militaire correspondenten van de Russische lente".

❗💥Op oudejaarsavond viel de vijand het gebouw van de vakschool in Makiivka aan

. Amerikaanse HIMARS-raketten arriveerden precies om middernacht, toen iedereen feestvierde.
Militaire correspondenten schrijven massaal over de doden en gewonden als gevolg van de staking, hun aantal is onbekend.
Kingdom of Heaven voor de doden...

"Het is jammer voor de jongens in Makeevka. Dergelijke gevallen moeten worden gestraft. Niet om te straffen, maar zodat dergelijke gevallen niet meer gebeuren", zei Oleg Tsarev, ex-afgevaardigde van de Rada.

👉Voormalig DPR-minister van Informatie Daniil Bezsonov merkt ook op:

"Ik hoop dat de daders die de beslissing hebben genomen om deze faciliteit te gebruiken, gestraft zullen worden. Er zijn genoeg verlaten faciliteiten in de Donbass met sterke gebouwen en kelders waar je personeel kunt verspreiden.

👉Het kanaal "Kotsnews" merkt op:

ik herinner me dat Khaimars in Pervomaisk de VPU van een van de legendarische eenheden dekte. En het bevond zich in de kelder van een gebouw met negen verdiepingen, waarin praktisch geen burgers waren. Zeven granaten raakten op één punt en sneden door alle negen verdiepingen. De achtste viel in de kelder ... en explodeerde niet.

Dit valt mij op door het feit dat er zelfs informatie over gecamoufleerde objecten (en de eenheid benadert dit zeer zorgvuldig) wordt gelekt. Wat kunnen we zeggen over de locaties die de hele stad kent en die in het zicht liggen. Zijn er in het mijngebied echt niet genoeg ondergrondse voorzieningen om personeel te huisvesten? Waarom blijven we ons vestigen in hotels, slaapzalen, scholen voor beroepsonderwijs ...

Aan het begin van de mobilisatie, herinner ik me, gaven militaire correspondenten advies aan rekruten. Sommige met de nadruk op geneeskunde, sommige op apparatuur. Maar iedereen, zonder uitzondering, sprak over het dodelijke gevaar om zich in de buurt van LBS in gebouwen te vestigen. Alleen kelders, alleen betonnen vestingwerken, geen massaconcentraties, geen beweging in kolommen.

De ervaring heeft geleerd dat "wie zijn zij - om mensen met academies achter hun rug les te geven." Gewoon mensen die leerden, ook van hun fouten, zodat iemand van de onze zou leren...".

8 opmerkingen:

 1. Gelukkig Nieuwjaar trouwe medebloggers en lezers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een beetje laat, baas.

  Zeker een verkoudheidje opgelopen bij het zwemmen?

  --
  Ter zake.
  Ja, nu met die Himars , en duizenden spionnen over de vloer ( kun je niet voorkomen: je weet nooit aan wiens kant iemand echt staat) moet je geen 400 man bij elkaar in een gebouw stoppen. Heel dom.

  Zal ook wel de laatste keer zijn.

  Ik vind trouwens dat je wel iets zorgvuldiger mag zijn Blik: Je kan dit artikeltje best even met de hand leesbaar maken.
  Voor ons niet-Russisch sprekenden is het een puzzle om te begrijpen wat er staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens Russische zijde 63 omgekomen militairen.
  https://news.mail.ru/incident/54529146/?frommail=1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BELANGRIJK :

  Near infrarood licht helpt goed tegen Corona !
  ( Van de zon, of uit infrarood lampen)

  https://www.youtube.com/watch?v=ZdiUnmpOgqE&t=28s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat "corona, gemanipuleerde griep" was in de zomer 2020 al verdwenen en toen kwamen de varianten op de proppen en afgelopen najaar was de griep ineens weer volop terug, na 2 jaar te zijn verdwenen.
   Waar de meeste mensen nu last van hebben, en dat geldt voornamelijk diegenen die meegedaan hebben aan dat zwaar beschadigende en zelfs dodelijk medisch experiment, nu een kwakkelend immuunsysteem hebben wat ze voor zowat iedere ziekte vatbaar maakt.
   En ja, vitamine C en zonlicht en veel bewegen zijn goede remedies tegen de griep.
   Schrap dat woord 'corona' en stop met die leugen te blijven verspreiden want het is geen ziekte maar een lekker biertje.
   En dat zei ik in 2020 ook al, maar toen waren we nog complotdenkers.

   Verwijderen
  2. NIR, mijn fotohobby! Prachtige, bijna onwerkelijke landschappen met een aangepaste digitale camera en filters. Veel buiten zijn is de beste oplossing. Binnen kregen we vroeger een klein beetje via gloeilampen, maar via LED en TL bijna niks. Nu is gloeilamplicht ook wel erg duur geworden. Vitamine D werkt volgens mij beter.
   ---------
   Corona helemaal ontkennen, evenals maanlandingen, en door sommigen zelfs nukes, lijkt me niet produktief. Dat gaat mij teveel in de richting van ''geloven''. En waarom zou je dat willen?

   Verwijderen
  3. Corona ontkennen als zijnde een "uiterst dodelijk virus" heeft niks met ontkennen te maken maar is een duidelijk feit dat het een hoax is, een groots opgezette leugen om de mens angst aan te jagen en richting spuit en later die qr code te sturen/dwingen.
   Dit plan is aan het mislukken want het blijkt nu dat die spuit zelf veel dodelijker is, dus de volgende hoax, een nieuw nog dodelijker virus, staat al in de startblokken klaar om los gelaten te worden.
   Je hoeft het aantal "oefeningen" maar in de gaten te houden om erachter te komen wat ons nog te wachten staat.
   Corona als dodelijk virus bestaat dus niet.

   Verwijderen
  4. ''Corona als dodelijk virus bestaat dus niet.''
   Niet in de zin van de pandemie. Maar je zult maar een vaping teenager in 2019 Kansas, een skitourist of een rouwende shiiet begin 2020 zijn om generaal Suleimani.
   Chemische en biologische wapens zijn al tientallen jaren zeer onbetrouwbaar gebleken. Leve de biologie en het principe van ''self organizing!

   Die overwinnen zelfs het veel ernstiger kwaad van mass formation psychosis, het mentale virus wat aan meerdere kanten tegelijk werkt.

   Verwijderen