donderdag 5 januari 2023

Putin verordonneert vuurpauze aan de frontlijn

In verband met het Orthodox Kerstfeest heeft Putin Shogoi opgedragen een gevechtspauze in te lassen die morgenmiddag 6 januari ingaat om 12:00 uur ('s-middags) tot 36 uur later 24:00 uur 7 januari. De Patriarch Kyrill had hierop aangedrongen en Putin heeft het verzoek ingewilligd.

De Oekraïense zijde is opgeroepen hetzelfde te doen.


BRON.

173 opmerkingen:

 1. De Russich Orthodoxe Kerk is in Naziland juist verboden dus de oekies zullen bij een staakt het vuren van Russische zijde juist keihard gaan toeslaan, mede in de wetenschap dat het westen dit niet zal veroordelen. Misschien zelfs toejuichen als er weer Russische doden vallen en de kans op overwinning weer wat groter wordt.
  Hier blijft met het narratief volgen dat alles wat met Rusland te maken heeft slecht is en dan druk ik me zachtjes uit.
  Putin gaat hier nog spijt van krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het collectieve Westen vindt een vuurpauze een heel slecht en sinister plan. Er moet gewoon doorgevochten worden tussen de broedervolken.... ook met Kerst....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wapenstilstand geldt niet wat betreft verdediging. Geen offensieve bewegingen voor anderhalve dag. Misschien houdt het bestand hier en daar enkele uren, en hopelijk tot in de kerstnacht, zodat goedbedoelende soldaten aan beide kanten het feest van hun religie kunnen eren en samen en eenvoudige kerstmaaltijd kunnen nuttigen.

  Vanuit een nuchtere kijk gaat dit in het algemeen niet lukken, maar het maakt wel grote indruk op het thuisfront en de Russischtalige Ukraieners. Daarnaast trekken er nog steeds depressies met regen over, vanuit onze richting en is de helft van de nieuwe manschappen nog niet in positie, dus het is nog niet de tijd.

  Dat is, aan de vooravond van het grote offensief, belangrijk! Immers, ondanks de opgebouwde overmacht zullen dan toch duizenden Russische soldaten sneuvelen of verminkt raken. Met deze stap raken hun families meer overtuigd dat hun zonen, vaders of echtgenoot voor het goede, en tegen het kwaad vechten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Saker heeft het vaak over het belang van de morele component, en geeft als voorbeeld Hezbollah, als kleine militie tegenover het met tientallen miljarden gesteunde Israel. Veel nieuwe soldaten zijn misschien nog onzeker, en de veteranen teleurgesteld dat het allemaal zo lang moet duren. Een kleine morele boost geeft hen vleugels.

   Verwijderen
 4. Het bestand is inmiddels ingegaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij De Nieuwe Wereld is een dubbel interview gemaakt met Govert Buis en Wierd Duk.
  Hier komt Wierd nog redelijk positief uit.

  Maar helemaal op het eind zegt hij lelijke dingen over Rusland: dat het volk 'ver heen' is.
  Dat er tv uitzendingen zijn waar geroepen wordt: "Gooi een bom op Londen."

  ( Ja, vreslelijk hè Wierd: eerst bracht de City het communisme naar Rusland (60 miljoen dode Russen) , dan stuurden ze de Duiters er op af om hun beide opponenten ( Duitsland en Ruisland) elkaar te laten verzwakken ( 26 miljoen dode Russen ) en nou willen ze een atoombom op de stoep van Moskou planten ( Boris rside naar Ankara om de vrede te dwarsbomen, eind maart ! ) ..... dat is natuurlijk allemaal heel gewoon, he, Wierd.

  Maar als een gewone Rus zijn emoties niet de baas kan en roept: "Gooi een bom op Londen!" dan is 'de Rus' een primitieveling.

  Wat een vreemd, wat een uiterst 'weird' standpunt heb je toch, Wierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben echt een groot fan van Harry !

  Koetjeboe enMaud !

  https://www.youtube.com/watch?v=slA8tv4n_2Q

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JV groot fan van Harry
   Daar ben ik niet verbaasd over.
   Het zal je maar gebeuren.

   Verwijderen
 7. Dus de schijnheilige Russen willen even gevechtspauze vanwege hun afwijkend kerstfeest?

  Hoe zat het ook alweer in Ukraïne de dag voor kerstmis 25 december?
  Hielden de Russen ook geen rekening mee. Russen vonden het mooi om Ukraïnse burgers te bombarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rustig maar toktok, het is bijna voorbij. Er zijn overigens weinig schendingen geweest De orcraiense berichten daarover zijn fake news...

   Verwijderen
  2. Rustig maar nep kabouter met jouw nepnieuws en duimzuigerij.
   Het is pas voorbij als alle Russische soldaten op Ukraïns grondgebied in lijkzakken afgevoerd worden terug naar hun dictatuur kremlin land.

   Verwijderen
 8. Whitney Webb wijst er op dat de hele Epstein zaak in feite in de doofpot is gegaan.
  Epstein dood wellicht. Ghislaine Maxwell in een luxe gevangenis. En over de Grote Jongens en de ware betekenis en functie van de sex-chjantage wordtt met geen woord meer gesproken in de media.

  Ze verwacht dat met FTX / Sam Bankman Fried hetzelfde zal gebeuren: een of twee daders gaan de gevangenis is en de zaak verdwijnt uit de puibliciteit.

  Zoekterm: Deep State mafia JUST snuffed out a major Epstein connection | Redacted with Clayton

  Min 10 tot 15

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een soort inleiding op Andrew Tate.

  https://www.youtube.com/watch?v=0mOTmUTt8z4

  Kickboxer, vrouwenhater ( beweert de Leugenpers) , handige bedrieger, grote mond, criticus van de Matrix ( de Elite).
  Opgepakt in zijn woon-land Roemenie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Onbegrijpelijk: Het Kevin Barret artikel bestaat uit 2 delen, maar als ik het tweede plaats, verdwijnt het eerste !
  Op mijn eigen blogspot blijfty alles gewoon staan:

  https://xevolutie.blogspot.com/2023/01/1358-harwood-zijn-er-echt-zes-miljoen.html?showComment=1673163985603#c4666639142846799169

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is ook het andere deel weer verdwenen !

   Hier de link naar het hele, originele artikel:

   https://kevinbarrett.heresycentral.is/2023/01/j6-2-weredogs/

   Verwijderen
 12. Andrew Tate gearresteerd.
  Mooi toch dat die idioot is opgepakt?
  Andrew Tate is een Amerikaans-Britse mediapersoonlijkheid en voormalig professioneel kickbokser, maar de laatste jaren heeft hij online meer schande dan roem gekregen vanwege zijn vrouwonvriendelijke TikToks en radicale opvattingen over vrouwen. Enkele van de ideeën die Tate online spuwt, zijn dat vrouwen thuishoren in huis, niet kunnen rijden en eigendom zijn van een man. Hij zegt dat verkrachtingsslachtoffers verantwoordelijkheid moeten dragen voor hun aanvallen, en hij beweert dat hij de voorkeur geeft aan het daten met vrouwen tussen de 18 en 19 jaar omdat hij een stempel op hen kan drukken. Hij heeft video's gepost waarin hij uitlegt hoe hij een vrouw zou misbruiken als ze zou worden betrapt op vreemdgaan, en hij verwijst naar een ex-vriendin die hem ervan heeft beschuldigd haar te hebben geslagen.

  Tate schildert zichzelf af als een zelfhulpgoeroe, maar in werkelijkheid bevordert zijn online aanwezigheid vrouwenhaat en haat. Veel van zijn video's zijn viraal gegaan op TikTok, een app met een extreem groot publiek van tieners, en of hij al dan niet grapt in zijn video's, zal waarschijnlijk verloren gaan. Hij kan echter volledig serieus zijn over al zijn beweringen, want eerder dit jaar dook een video op waarin hij daadwerkelijk een vrouw met een riem sloeg. Het is beangstigend om te weten dat deze man 3,4 miljoen volgers heeft op Twitter, en voordat hij werd verbannen, waren zijn TikToks 11,6 miljard keer bekeken.

  JV toont met zijn post toch wel enig sympathie voor Andrew Tate.
  Zou JV soms zijn vrouw ook als zijn bezit zien die alleen maar thuis hoort en door JV gecommandeerd dient te worden?
  Arme vrouw dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Andrew Tate Human Trafficking Allegations: Latest Investigation Developments
  https://www.youtube.com/watch?v=aS0QAZRCNN4

  Een klein verdacht detailtje bij Tate.
  Zijn handgebaar.
  Tate kan zomaar een aangestuurde pion zijn, een influencer die vooral jongeren moet mindfucken.
  Het is een goede zaak dat justitie hem op de korrel heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tate is mi. een produkt van het doorgeschoten wokisme. Men kan het als sarcastische humor zien, en in die zin verdient het wel sympathie. Veel van zijn andere opinies zijn consistent met dit beeld en hebben meer dan een kern van waarheid.

  Anderszijds is het wel een patser, en jonge pubers kunnen zijn opmerkingen niet in verband zien en dus niet relativeren. Mannelijke assertiviteit is wel erg verzwakt de afgelopen 50 jaar, maar niemand zit te wachten op een nieuwe generatie van domme brute kerels. (toktoktoktòòòok???), en dat gevaar bestaat wel. Draconische vervolging maakt hem alleen maar populair, zeker wanneer te ver opgeschroefde beschuldigingen niet waargemaakt kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach kabouter Rootman....ik weet al langer dat jij niet spoort in jouw bovenkamertje.
   Ik hoop van harte dat Tate een keer zijn grote waffel opzet tegen een vrouw die vervolgens niet schuwt voor hem en hem vervolgens zijn ballen tasert.
   Wat een mafkees die oetlul.

   Verwijderen
 15. De verdediginglinies in de donbass staat op belangrijke plekken op instorten. 100 miljard aan militaire steun vanuit "westen" is niet genoeg.
  Ondertussen hebben de fascisten weer 150.000 a 200.000 nieuw kanonnen vlees nodig om stand te houden. Ze zijn niet te vinden!
  Gehandicapten en Oekraïners in het buitenland moeten geworven worden. Gaat hem niet worden fascisten!
  Ondertussen gaan de fascisten honderden tanks sturen. Dat is een jaar te laat en gaat het ook niet worden!
  Net als met de gekleurde revoluties in het najaar van 2010 begonnen. Oligarch zei toen ook al. Waar ben je mee bezig. Dit had je 10 jaar eerder moeten doen als je succes wil hebben.
  Maar ja, de dommigheid van de westerse leiders is wellicht niet dom, maar moet het westen versneld laten instorten om de one world wereldorde tot stand te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat het relatief snel bekeken is. Wel jammer dat het bleef dooien, want het slagveld is nu nog maar 2 maanden intact, Ik vrees dat dit tekort tijd is voor de beslissende slag. Hopelijk kunnen ze het tot de Dnjepr en hun andere provincies veroveren.
   Daarna helaas opnieuw 2-3 maanden uitputtingsoorlog. Vanaf Juni het definitieve offensief, en daarna gedwongen onderhandelingen. Er komen tientallen Bradleys, die op een tank lijken maar nauwelijks gepanserd zijn, en wat oudere modellen van diverse pluimage. Heeft iemand de gebruiksaanwijzingen al in het Oekraiens/ Russisch vertaald?

   Verwijderen
 16. De generale staf van de Oekraïense strijdkrachten meldde op 8 januari dat Rusland 111.170 troepen, 3.069 tanks, 6.130 gepantserde gevechtsvoertuigen, 4.801 voertuigen en brandstoftanks, 2.065 artilleriesystemen, 431 meervoudige lanceerraketsystemen, 217 luchtverdedigingssystemen, 285 vliegtuigen, 272 helikopters, 1.849 drones en 16 boten had verloren.
  Rusland blijft verliezen lijden. Een trein met koeleenheden gevuld met gedode Russen arriveerde op 5 januari vanuit Rostov aan de Don in de regio Kemerovo. De lichamen zullen naar verwachting worden gelost in lokale mortuaria, aldus de generale staf.

  Er staat nog een groter offensief van Ukraïne te wachten voor de Russen.
  Putin stuurt daarom nog meer kanonnenvlees naar de door hem gestolen regio's.
  Ukraïnse strijdkrachten zullen dan nog meer Russen in lijkzakken terugsturen.
  Putin moet deze zeer negatieve berichten weer zien te verzwijgen voor alle Russische inwoners omdat zich anders geen nieuw kanonnenvoer zich aandient.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar wie gelooft de woordvoerders van het Zelenski regime???? Ook als je de Russen niet gelooft zijn die berichten lachwekkend en grotesk...........

   Verwijderen
  2. Ga jij nou maar gewoon verder spelen met jouw kaboutervriendjes.
   Ondertussen volg ik nog meer berichten hoe domme Russen zich als kanonnenvoer laten afslachten door de inmiddels beter getrainde Ukraïnse strijdkrachten.

   Verwijderen
 17. Helpless Russians trying to crawl away leaving their fellow soldiers under fire.
  Ukrainian special operations forces opened fire on a group of Russian soldiers trying to advance near Bakhmut.
  The invaders were detected by drones and targeted by artillery.
  As a result, some of the invaders were destroyed, others tried to leave the area while wounded.
  https://www.youtube.com/watch?v=HQbqU7LAM6g

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo kun je Russische inbrekers ook afweren.
  Terugsturen naar de wagner groep in een lijkzak of laten wegrotten.
  Brutal battle Bakhmut (Jan 08) Elite Ukrainian Sniper Hits and takes out Russian Soldiers One By One
  https://www.youtube.com/watch?v=sneCutsQVIg

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De gevechten van het leger van Ukraine verlopen zo voorspoedig dat van overal wapens en munitie voor ze aangesleept moeten worden ter vervanging van bij gevechten verloren gegaan materieel. Het ene wunderwaffen is nog niet niet beloofd/gearriveerd/alweer kapot geschoten of het andere dient zich alweer aan. Nu moeten Duitsland en andere NAVO landen hun Leopard 2's naar Ukriane sturen. De diplomatieke en publicitaire druk op de Duitsers om hier aan mee te werken is groot.

  Ukraine Needs Leopard 2 Tanks. Its Allies Are Getting Closer To Providing Them.

  https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2023/01/06/ukraine-needs-leopard-2-tanks-its-allies-are-getting-closer-to-providing-them/?sh=531784a730c4

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Patrick Savelle:

  "Voor mensen die het nog niet begrijpen: de VS zijn Europa aan het verkrachten om er zelf beter van te worden. Uiteindelijk met honderdduizenden Europese doden, Oekraïne in puin en totaal verwoeste economieën.

  Rusland is NIET de vijand. De VS en hun EU puppet-regeringen zijn dat."

  https://twitter.com/patricksavalle/status/1612108183694098433

  "Onze oorlog"; dat is het alleen voor de EU-puppets en hun puppetmaster.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Omdat de Russen brutaler worden moet Ukraïne ook brutaler worden.
  Mooi toch? Laat die leopards maar komen.
  Andere tanks ook!!
  Polish and Ukrainian borders are tense! Hundreds M1A2 Abrams Tank arrives & conduct live firing
  https://www.youtube.com/watch?v=7EANnm3OtW8

  Bombardeer de Russische federale strijdkrachten en Russische huurlingen op Ukraïns grondgebied waar ze niet meer welkom zijn naar de hel !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leopards? Misschien, maar er zijn maar weinig van. Abrahams is een non starter: Veel te zwaar, alleen met speciale diepladers te transporteren , en totaal andere tech, die stationair net zoveel (VEEL!) brandstof slurpt als op weg. Hij is door gewone monteurs niet te onderhouden, want turbinetechniek.

   Verwijderen
 22. Sydney, Australië vandaag:
  Iraniërs protesteren tegen het hardline islamitische regime in Iran en specifiek het neerhalen van vlucht PS752 als onderdeel van de 'vrouw, leven, vrijheid' protesten. Ukraine International Airlines-vlucht 752 was een geplande internationale civiele passagiersvlucht van Teheran naar Kiev, uitgevoerd door Ukraine International Airlines. Op 8 januari 2020 werd de Boeing 737-800 die de route vloog neergeschoten door de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) kort na het opstijgen, waarbij alle 176 passagiers en bemanningsleden aan boord om het leven kwamen.

  CHICAGO (CBS) -- Een ander protest en een wake bij kaarslicht wordt gehouden om Iraanse activisten te ondersteunen - vechtend voor vrijheid.

  Het markeert de 3e verjaardag van het neerhalen van de Oekraïense vlucht PS752.

  De vlucht van Teheran naar Kiev werd neergeschoten door de islamitische revolutionaire garde - waarbij 176 mensen aan boord om het leven kwamen.

  Dit protest is een van de tientallen die over de hele wereld plaatsvinden.
  Het begint 's middags op Michigan Avenue en Van Buren.
  Activisten zullen naar het Federal Plaza gaan voor een wake bij kaarslicht. Dat begint rond 13.30 uur.
  Ook de Oekraïense gemeenschap is uitgenodigd voor dit protest.
  Dit protest komt een dag nadat Iran nog twee mannen heeft geëxecuteerd die werden gearresteerd tijdens het protesteren tegen de theocratie van het land, en een dag nadat een karavaan door Chicago reed om solidariteit te tonen met Iraniërs.
  https://www.cbsnews.com/chicago/news/protest-candlelight-in-support-of-iranian-activists/

  Herdenking voor slachtoffers van Iraanse regime in Den Haag
  https://www.ad.nl/den-haag/herdenking-voor-slachtoffers-van-iraanse-regime-in-den-haag~a272c9e5/

  Teheran heeft het gemunt op degenen die de demonstranten in Iran steunen door journalisten te arresteren en docenten te ontslaan. Zelfs experts die wijzen op overtredingen worden opgesloten.
  Je mag nog van geluk spreken dat je daar niet opgehangen wordt.
  Wat een mafkezen daar in dat Iraanse regime.
  https://www.dw.com/en/irans-protest-supporters-face-arrests-working-bans/a-64315224

  Kremlin en Iraans regime.......2 dictators die elkaar steunen.
  De waarheid die Blik probeert te vermijden en zonodig doet cencureren.
  Hij haalde mijn post over Iran weg en kijk.....................
  Ik plaats het weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iran. Hun beleid is ultraconservatief, en niet altijd sympathiek. Dat krijg je als je ze al 50 jaar sanctioneert met bombarderen dreigt, akkoorden schendt en aartsvijand Israel met woord en daad steunt. En radicale terroristen zoals de MEK steunt. Daarnaast is het land slechts enkele jaren, vóór de shah, milder geweest jegens de oppositie. Men kan het dus niet slechts aan de ayatollahs toeschrijven.Jammer voor de progressieve vrouwen, maar zolang ze van alle kanten, zelfs nucleair bedreigd worden zijn hoofddoekjes geen prioriteit.

   Desondanks is het een stabiliserende invloed in het midden oosten geweest als tegenwicht tegen Israel+ de VS en de salafistische monarchiëen zoals KSA, Qatar en Bahrein.

   Maar de wokies laten zich weer gek maken en gaan de straat op. Wat veel beschamender is is dat bijna de hele 2e kamer, zelfs de SP, weer het braafste jongetje van de klas wil zijn, en sancties wil instellen (ja, dat werkt ook zo geweldig naar Rusland...):

   https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/leiders-van-tien-partijen-willen-dat-nederland-met-europa-harder-optreedt-tegen-regime-iran

   Iran heeft uitstekende verbindingen via de Kaspische zee en de zijderoute, en het zal ze worst wezen dat men in het westen tegen hen gaat demonstreren. Hoewel de lokale demonstranten zeker een punt hebben is het een kleine minderheid tov. de pro- regeringsdemonstraties.

   Verwijderen
  2. Overigens: kleine opkomst gisteren. Veel van de demonstranten lijken uit Iran te komen. Logisch, want dit zijn de asielzoekers.

   Verwijderen
 23. @ dawg.
  Ja, Patrick Savalle heeft uiteraard gelijk:
  Joe Biden zei het al in januari: "We gaan Nord Stream kapot maken"

  Dat er oorlog zou komen wist hij ook, want ze lieten Putin geen keuze.

  Nu ze 360 miljard uitgeven aan hun bedrijven om extra goed te kunnen concurreren tegen de Europese bedrijven, wiens energie onbetaalbaar is geworden dank zij Joe, is het wel duidelijk: Europa is de zoveelste 'vriend' die door de VS onder de bus word gegooid:

  Vriend Bhutto, vriend Saddam, vriend Ghadaffi, vriend Assad en nu alle Europese vrienden.

  Ik heb het 70 minuten durende gesprek tussen Kevin Barrett en Cat McGuire vandaag twee keer beluisterd: een enorme informatie dichtheid en fascinerend van inhoud.

  https://kevinbarrett.heresycentral.is/2023/01/j6-2-weredogs/

  Cat zegt: Wellicht doen Xi en de joden nu nog samen.
  Maar of ze goede vrienden blijven weten we niet.

  Zo denk ik er ook over.

  Wat ik zie is dat de joden zowel de VS als nu ook Europa vernietigen.

  We weten van Gilad Atzmon dat hij in Bejing was en dat in zijn hotel overal hebreeuws werd gesproken, 20 jaar geleden.
  We weten van Netanyahu dat de Surveillance met G5 in China in close cooperation met Israel wordt aangelegd.

  Je kan er donder op zeggen dat de joden honderden trip-wires in de chinese software hebben aangebracht, zodat ze de Chinezen nog best lang kunnen dwingen om hen niet onder de bus te gooien. Maar zoals je ziet: China kan in 5 jaar tijd een volledig eigen systeem ontwikkelen, en dan staat Israel buiten spel.

  Cat MacGuire denkt dat de joden de wereld willen controleren met de Noahide Laws. Ik vergeet telkens wat die ook weer waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben veel paralellen, daarom kunnen ze best samenwerken. Ik denk echter dat de Chinese cultuur, met veel meer diepte, deze noot uiteindelijk wel zal kraken. De Chinezen hebben in hun 5000 jaar oude geschiedenis wel vaker vreemde invloeden weten twe assimileren: de laatste dynastie was zelfs van Mongoolse komaf!

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Noachitische_geboden

   Wetten voor goyim die juist willen leven: afgezien van wet 2 en 3 lijkt het allemaal heel redelijk. Maar 2 en 3 zijn ook in onze cultuur, via het christendom overgenomen.

   Verwijderen
 24. Joden vernietigen Amerika en Europa ?
  Wat lul je toch weer een hoop onzin JV wat ik trouwens wel van jou gewend ben.

  Op dit moment is het gewoon Putin wat Ukraïne vernietigd.
  Maar Ukraïne verzet zich heldhaftig dankzij steun van vele werelddelen.
  En dat kan Putin niet verkroppen.
  Putin is op dit moment een pariah en kan zijn steun alleen vinden bij schurkenstaten zoals b.v Iran of Noord Korea.

  Sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne in februari heeft een coalitie van westerse landen waarvan het gecombineerde BBP meer dan 50 procent van dat van de wereld overschrijdt, waaronder de VS, de Europese Unie, Japan, het VK, Canada, Australië, enz., Nieuwe verreikende sancties tegen Moskou opgelegd.

  De sancties waren gericht tegen de financiële en energiesector van Rusland, de toegang tot westerse technologieën en de economische activiteiten van de Russische elite. De sancties hebben geleid tot ernstige economische problemen in Rusland. Een rapport van de Congressional Research Service van 13 december bevat de volgende voorbeelden:

  · De Russische financiële sector lijdt een verlies van honderden miljarden dollars;

  · het Russische leger heeft moeite om belangrijke componenten voor zijn oorlogsinspanning aan te schaffen;

  · veel Russische fabrieken hebben de productie opgeschort omdat ze geen toegang hebben tot in het buitenland gemaakte onderdelen;

  · veel getroffen bedrijven plaatsen werknemers op parttime schema's of furlough;

  · honderden Amerikaanse en internationale bedrijven hebben de Russische markt verlaten;

  · Russische olie verkoopt onder de marktprijzen.

  Putin probeert vriendjes te kopen met lage olieprijs om aan wapens te komen en zijn oorlog te blijven financieren.
  Het enige wat hij nodig heeft is nutteloze domme Russen wat zich laten mindfucken door Russische staatspropaganda om maar vooral zich als kanonnenvoer te laten afvoeren naar een oorlog waar geen enkele Rus om gevraagd heeft.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Een rapport van de Congressional Research Service van 13 december''.

   Ja, dat is echt een betrouwbare bron waar het om Rusland gaat! Je kunt net zo goed de Kiyv post lezen!

   Hun industrie gebruikt inderdaad nog wat componenten uit het westen. In het verleden was dat goedkoper dan zelf de produktiecapaciteit te ontwikkelen. Het is echter al grotendeels ingehaald, zo worden de straalmotoren voor hun passagiersjets nu zelf gemaakt. Wat betreft metallurgie en zware industrie zijn ze de wereldtop. Elektronische componenten zijn meestal al jaren oud, want de wapenindustrieen (van de VS) zijn niet zo snel met innovatie. Alles is dus makkelijk te verkrijgen, bv uit China, maar uit Taiwan zal heus ook geen probleem zijn. Een enkele container is genoeg voor een heel arsenaal.
   Er wordt juist veel overgewerkt en in ploegendienst gedraaid.
   McDonald en Apple kunnen ze missen als kiespijn: zouden wij ook moeten doen!

   De negatieve cijfers van Rusland in dit oorlogsjaar, enkele procenten, zijn slechts een schijntje vergeleken met de catastrofe in het westen!

   Verwijderen
  2. Een hypersonisch wapen met eigen aandrijving en besturing moet autonoom zijn, want net als bij de space shuttle landingen wordt hij zo heet door de wrijving dat radiocontact onmogelijk is: hij wordt in een plasmaschil gehuld. Een keramisch hitteschild is nodig aan alles aan de voorkant. De motor zelf moet echter ook de stuwkracht verwerken. Het is mogelijk, zoals de filmpjes van de raket van Elon Musk laten zien: oranjegeel gloeiend. Een scramjet zit ingewikkelder in elkaar dus meer metaal is nodig.

   De Amerikanen hebben zo'n ontwerp maar enkele minuten kunnen laten draaien, daarna werd alles achter de verbrandingskamers zo boterzacht dat fatale vervorming optradt. Daarom zijn ze teruggevallen op gliders, zonder aandrijving, met zeer matig succes.

   Dit soort metalen zijn gesinterde legeringen van oa. Cobalt, Wolfraam en platinametalen, zoals Rhenium, die ook nog een ingewikkeld hardingsproces ondergaan, voordat ze gecoated worden met materialen zoals wolframcarbide, zirconiumnitride siliciumcarbide of polycristallijn diamant. Zelfs als ze er een kunnen onderscheppen kunnen ze het nog niet namaken.

   Daarnaast is een brandstof nodig met ontbrandingssnelheid bijna gelijk aan een detonatie, anders wordt de vlam uitgeblazen, of gaat op zijn minst het rendement zwaar achteruit, want het meeste van de nog aanwezige stuwkracht is al naar achteren wegggeblazen.

   Rusland bouwt ze nu in serie: als ze eenmaal een goed werkend model hebben kan serieproduktie in gang gezet worden. Ook preciesiebewerkingen kunnen dan opgeschaald worden. Goedkoop en snel wordt het nooit, om een kamikazeprojectiel van enkele tonnen met ca 2 % platinametalen er in verwerkt te lanceren. Maar die mijnen hebben ze! De producenten krijgen een redelijke, maar welvastgestelde prijs en een productiequotum: niks gaat naar lobbyisten, en zelfs de meest corrupte oligarch kan niet meer dan wat procentjes afromen. Want het is officieel oorlogseconomie nu.

   Verwijderen
 25. Kennen jullie deze oudjes nog ?

  https://youtu.be/ATTUgiGHMYI

  BeantwoordenVerwijderen
 26. https://xevolutie.blogspot.com/2023/01/1361-in-israel-staat-chaos-voor-de-deur.html

  Over de helden van Eddy:

  Wat kunnen we verwachten van een regering waarin ultranationalisten, religieuze extremisten, racisten, kolonisten, provocateurs, haatzaaiers, homohaters, veroordeelden en fascisten aan de touwtjes trekken? Die kwalificaties, ze zijn in Israël volop te horen, lijken over the top, maar de woorden en daden van de betrokkenen rechtvaardigen ze.

  Massamoordenaar

  Itamar Ben-Gvir is leider van Joodse Macht, voortzetting van de verboden partij Kach van de terroristische rabbijn Meir Kahane. Ben-Gvir werd afgewezen voor militaire dienst omdat hij te rechts was, heeft een lang strafblad en is veroordeeld wegens ophitsen tot racisme. Als advocaat verdedigt hij Joodse terroristen. Zijn idolen zijn de orthodoxe rabbijn Kahane en de massamoordenaar Baruch Goldstein. Hij is gespecialiseerd in het provoceren van Palestijnen, waarbij hij zijn pistool niet schuwt. Israëlische militairen die Palestijnen doden ziet hij als helden, die nooit voor de rechter mogen worden gesleept.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De voorbereidingen zijn gaande: 5.000 soldaten beveiligen de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos
  https://exxpress.at/vorbereitungen-laufen-5000-soldaten-sichern-jahrestreffen-des-wef-in-davos/

  Joe Biden, kamala Harris en Blinken niet aanwezig op Davos.

  Bovengenoemde Neocons streven een unipolaire wereld na. Davos een multipolaire wereld. Putin boy is een young global leader. (zoals eerder gezegd, ben niet 100% zeker of Putin een brave leerling is, maar doet wel mee met alle globalistische hoaxen zoals Covid en C02 maatregelen/akkoorden en levert AI technologie aan het WEF. Aan de andere kant is hij een christen en houdt genetisch gemodificeerd voedsel van de globalisten tegen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In die zin is Putin onafhankelijk aan het kiezen. Rusland heeft een zeer slordige houding tov energiebesparing geërfd van de Soviets, daar is op alle fronten winst te behalen. Een Young Global leader is niet noodzakelijk permanent, bovendien wordt hij dit jaar 70. Met Covid heeft hij een middenweg gekozen, door een klassiek vaccin te ontwikkelen. Hij is veel minder ver gegaan dan Xi. AI is tot nu toe erg gehyped. bovendien kunnerde russen ook achterdeurtjes inbouwen, en weten zo in elk geval hoe het via de WEF werkt.

   Bovendien blijf ik er bij dat totale covid- of klimaatontkenning ook momenteel een beetje een geloofsartikel is; genoeg informatie om dat te kunnen stellen is er gewoonweg niet.

   Verwijderen
  2. Er zijn wel meer global leaders, zoals Tulsi Gabbard, die tot ander inzicht zijn gekomen.

   Verwijderen
  3. Lekker biertje...dat corona.
   Voor de rest.....we raken allemaal wel eens flink verkouden of worden grieperig.
   Lekker uitzieken en het lichaam rust geven is al voldoende om beter te worden.
   Natuurlijk wel geloven in de kracht van je eigen imuunsysteem in je lichaam. Die fabriek in je lijf ruimt zelf alle troep op wat niet in je lijf thuishoort.
   Het slechtste wat je kan doen is jou angst laten aanpraten en dat je vooral medicijnen moet nemen of een prik in jouw arm moet laten zetten.
   Zodra je daar intrapt ben je al half verloren.

   Klimaat? Schei me uit met dat gezever en al die zogenaamde geleerde doemscenario's waarmee ze je proberen te mindfucken.
   Blijkbaar heeft kabouter Rootman zich al diep laten mindfucken door klimaatschetenwappers. LOL

   Verwijderen
  4. Doe mij maar super strong van de Aldi... (comabiertje)

   Verwijderen
  5. Piswater van de aldi drinkt hij. LOL

   Verwijderen
 28. Een kort stukje over de net overleden paus Ratzinger/ Benedictus.
  Ik wil best wel aannemen dat hij een groot theoloog was, maar het lukt me niet om door het jargon van Vaticaanse theologie te komen. Dat geldt ook voor Bergolio/ Franciscus.

  Als bestuurder heeft hij zeker gefaald. Te conservatief om niet de status quo te verdedigen. Daarmee heeft hij de bankschandalen en de pedofilie verzuimd aan te pakken, vermoedelijk de reden dat hij 10 jaar geleden moest pensioneren. Zelf ben ik niet geneigd te snel kwade wil toe te schrijven.

  In elk geval deed hij zijn best om voor de meeste gelovigen waardevolle tradities, zoals de latijnse mis, als alternatief te behouden.

  Op ultraconservatieve katholieke sites zie ik at ze het betreuren, en ze halen vage voorspellingen van Mariaverschijningen aan, etc.

  Maar het schijnt dat de huidige paus wel erg veel heeft overboord gezet, misschien wel zo veel dat hij niet meer voldoet aan de definitie als katholiek.

  Wie weet gaat hij dan wel de geschiedenis in als saboteur: de jezuieten hebben waarschijnlijk best een warm hartje voor de rabiate evangelicals die het in de 3e wereld best nog wel vitale geloof graag willen vervangen.

  Ze doen het nog niet zo goed als de evangelicals, maar het orthodoxe geloof doet het er ook uitstekend. Geloven is niet mijn ding, ik ga uit principe nooit verder dan ''serieus in overweging nemen''. Maar vanwege culturele redenen gaat me het wel aan het hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heeft Putin alweer een nieuwe lading lijkzakken gestuurd voor zijn voetsoldaatjes?
  Of laat hij ze wegrotten daar en stuurt hij een nieuwe lading vers kanonnenvoer?
  Ukraïne lust ze in ieder geval rauw met de binnenstromende nieuwe lading wapens en munitie.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5358209/deze-foto-uit-bachmoet-laat-zien-hoe-gruwelijk-de-oorlog-oekraine.

  Volgens kabouter plop Rootman maaaaaaaaanden geleden was het appeltje eitje voor Rusland. Speciale operatie noemde hij het telkens.
  Denazificeren was ook zo een klassiek propaganda stuntje van de Putinisten.
  Misschien moet Ukraïne ook maar een term bedenken voor hun verdediging van hun land en het stapje voor stapje terugveroveren van de door Putin gestolen Ukraïnse grondgebieden.
  Deputiniseren of decommunisteren.

  Anyway, voor Putin is het Russische voetvolk niks waard en hecht hij geen waarde aan mensenlevens.
  Alleen zijn hoge officieren zijn belangrijk voor hem.
  Daar wint die badmuts in het kremlin nooit een oorlog mee.
  Tenzij hij atoomwapens inzet.
  Maar die kremlinclown weet als geen ander hoe de reactie uit de welvaartswereld dan ook zal zijn en hoe een first strike beantwoord wordt.
  Niet met Himars Mr Putin.
  Nee......Putin heeft geen andere keus dan vernederd te worden op het Ukraïns slagveld met zijn voetsoldaatjes als kanonnenvoer.
  Atoomoorlog durft Putin niet te risceren.

  Alles zal wel weer ontkracht worden door de bekende kremlin badmutsen van Blikkie.
  Ach ja, ze zitten nu eenmaal vast in hun valse Russische propaganda dat Rusland uitstekende zaken doet daar in Ukraïne.
  laat ze maar...........zolang er steeds meer Russische lijken op Ukraïns grondgebied liggen vind ik het best.
  Hadden ze maar moeten wegblijven daar.
  Een inbreker laat je nu eenmaal ook niet makkelijk wegkomen.
  Een gewapende overvaller schiet je ook gewoon gelijk een kogel door zijn kop. Daar onderhandel je niet mee.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen is Soledar bijna veroverd. Het probleem is nog de zout mijnen, die honderden km gangen en zelfs ondergrondse hallen waarin hele voetbalvelden passen. En waar enorme wapendepots zijn, Bakhmut is bijna omsingeld.

   Verwijderen
 30. Duitse digitale minister ontmoet Elon Musk, zegt dat Musk “instemt” met EU-censuurwetten
  https://dissident.one/2023/01/09/duitse-digitale-minister-ontmoet-elon-musk-zegt-dat-musk-instemt-met-eu-censuurwetten/
  Liever argwanend dan naïef.
  Elon Musk draag niet agenda 2030 uit. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat boeit mij twitter? Niks zero nada. Meer als 75% wat daar rondzwerft kun je niet vertrouwen.
  Net als facebook.
  Beiden heb ik nog nooit een account aangemaakt en gaat ook nooit gebeuren.
  Ik zou er niet wakker van liggen Oligarch.
  Agenda 2030 ook niet.
  Ik vul mijn eigen agenda gewoon in.
  Belangrijkste agendapunt.......altijd al geweest=
  Blijf zoveel mogelijk weg bij farmaceuten en alles wat daar aan verbonden is.
  Je leeft er langer en gelukkiger van.
  Beste wensen trouwens nog. Beter laat dan nooit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zelfs the Guardian bevestigt dat Soledar vrijwel veroverd is. Normaliter zou ik bevrijd zeggen, maar in dit geval is er niet veel te bevrijden behalve enkele km2 ruines. Maar met Bakhmut straks is dit wel een echte doorbraak van het door en door ingegraven gepanserde en gebunkerde front.

  The guardian geeft er een foto bij van een kerkhof

  https://i.guim.co.uk/img/media/ecd9eff5cc7aca95151c6b15627af266a65c9e45/0_210_3153_1892/master/3153.jpg?width=620&quality=45&dpr=2&s=none

  Ze eren hun gevallenen, jazeker! Wat wel opvallend is is het wel heel grote aantal blauw-gele vlaggen! Verontrustender is het grote aantal rood-zwarte ''blut und boden'' vlaggen: daar liggen dus hard-core nazis, met hard core nazi nabestaanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Soledar is een heftig slagveld met veel verliezen aan beide kanten.
  Bakhmut ligt al geheel in puin. Ze moeten hun wapens en al hun munutie geheel uit die tunnels halen. Daarna alle tunnels met exposieven opblazen.Als ze slim zijn hebben ze al die explosieven met op afstand bedienbare detonaters als aangebracht.
  Als ik Ukraïne verder nog was zou ik dus het leger daar geheel terugtrekken en een paar goede vakbekwame en hard getrainde elite snipers gekleed in warme Russische militaire kleding en goede survival uitrusting en camouflage uitrusting een maand als lone wolf achter laten.
  Loof ze een beloning uit van een paar honderd duizend dollar............
  Kadyrov...dead or alive. Lukt het binnen een maand niet, jammer.
  Kadyrov bevind zich in dat gebied en bij "winst" van de Wagner groep zal hij zich openbaar tonen bij felicitatie's van hun verovering.
  Bericht van een vermoorde Kadyrov komt vanzelf bij Putin op het bureau op z'n laptoppie.
  Zou wel mooi zijn.
  Accuracy AX-precisiegeweer.
  Het Accuracy AX-geweer is ontworpen voor precisie. Met het geweer zijn dus op grote afstand (speciale) doelen te raken. Het afstandsrecord staat vooralsnog op 2.475 meter.
  De 'oude' Accuracy is tijdens de Nederlandse missie in de Afghaanse provincie Uruzgan veel en met succes ingezet. Hoewel het wapen officieel een maximaal bereik heeft van 1.100 meter, schakelde een Britse scherpschutter er in 2009 taliban mee uit op een afstand van 2.475 meter. De omstandigheden waren destijds in Afghanistan ideaal dankzij onder meer helder zicht en windstil.
  https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/bewapening/accuracy-antipersoneel-snipergeweer-7.62mm#:~:text=Hoewel%20het%20wapen%20officieel%20een,meer%20helder%20zicht%20en%20windstil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het enige probleem is wanneer Kadyrov en Prigozyin zo worden omgelegd ook figuren als Stoltenberg en Lindsday Graham volgelvrij worden....

   Verwijderen
  2. Ga toch wieberen onozele.
   Zodra Putin een kogel door z'n kop heeft gekregen zijn er fatsoenlijke hervormingen in Rusland en zal het alle Russen beter gaan.

   Verwijderen
 34. Aan helm en kogelvrijvest heeft die kadyrov niks aan dan.
  Van grote afstand een zuiver gericht schot doet zijn kop exploderen.
  Een mooi cadeautje voor de Wagner groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Langste afstandsschot ooit: soldaat raakt IS-strijder op 3,5 km afstand
  Een sluipschutter van een speciale eenheid van het Canadese leger heeft een nieuw 'wereldrecord' gevestigd voor het langste afstandsschot aller tijden. De Canadees schoot een strijder van IS vanaf een afstand van 3.450 meter dood.
  https://www.ad.nl/buitenland/langste-afstandsschot-ooit-soldaat-raakt-is-strijder-op-3-5-km-afstand~ad0fa837/

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Blijkbaar met het juiste wapen en de juiste scherpschutter kan het van nog grotere afstand.
  Nieuw wereldrecord: scherpschutter schiet van meer dan 7 kilometer RAAK
  De volgende beelden lijken nagenoeg te bizar om te beseffen: een groep getrainde schietinstructeurs heeft het wereldrecord voor het verste geweerschot ooit gebroken! Het record, dat op 6,4 kilometer afstand stond, is verpulverd naar 7,08 kilometer!
  https://www.youtube.com/watch?v=RxmaIkKOdng&t=1s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kalibrs schieten vanaf 2000 km raak, onnozele.

   Verwijderen
  2. Toktok is niet onnozel en doet zelfs wat research. Dat verdient lof, ook al gaat het om kleine deelaspecten. Maar zijn we zelf ook niet zo begonnen?

   Verwijderen
  3. Dwarsligger is maar een strontvlek. Die weet niks die ouwe demente zak.

   Verwijderen
 37. Mooi man.
  https://nomadrifleman.com/world-record-shot/?nocache=1

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Nog mooier.......Putin door z'n kop ermee schieten van grote afstand.
  Een gegarandeerd naamloos standbeeld voor een schutter die zoiets kan klaarspelen.
  Of de schutter Rusland levend kan ontsnappen betwijfel ik.
  Zou nog mooier zijn.
  Ligt geheel aan zijn ontsnappingsplan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hou jij je nou maar bij pompwagens en pallets, onnozele.

   Verwijderen
  2. Ach, het hoopje stront dwarsligger is ook weer eens van de partij

   Verwijderen
 39. Had ik al reklame gemaakt voor Harry Vermeegen?

  De gecremeerde kroket !

  https://www.youtube.com/@HarryVermeegenOfficial/videos

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Reactie van mij op Quora van gisterenavond, onmiddels verwijderd. Het was veel typwerk, dus ik bewaar het hier voor het nageslacht:

  De vraag: Hoe denk je over het feit dat de USA meer besteed aan de oorlog in de Oekraïne dan Rusland zelf?


  Bob Schmitz
  · 22 u.
  Allereerst hebben beide landen meerdere verplichtingen dan het conflict in Oekraine. Dit geld met name voor de VS, met al hun honderden bases en hun zucht naar een totale machtspositie in de wereld.

  Maasr daarnaast heeft het met rendement te maken: de meerderheid van het $ 1 trillion budget in de VS gaat naar lobbyisten en corrupte politici. Daarnaast maken ze elke keer from scratch veel te complexe wapensystemen die dan allerlei kinderziekten en onderhoudsproblemen hebben, zoals de F 35 en de Zumwald schepen. Rusland bouwt meestal op basis van bestaande platforms, dus op door en door op het slagveld geteste systemen.

  Daarom kan Rusland voor 1/10 van de prijs vergelijkbaar effectieve wapens maken, die het ook nog eens blijven doen.

  Ook geldt dat de logistiek voor de VS veel moeilijker is met een oceaan en een land in oorlog op weg naar het front; voor Rusland is het slechts over de grens.

  Ook heeft Rusland bestaande produktiecapaciteit; het lichtere en eenvoudiger spul kan evt uitbesteed worden naar vriendelijke buurlanden zoals Iran. Chips zijn geen probleem: een enkele container bv via China is gernoeg voor een heel arsenaal. Dit wordt industriële oorlogsvoering genoemd, en ondanks de enorme bedragen die het Amerikaanse MIC oopslokt is Rusland de enige die dat op orde heeft.

  Daarom ligt de uitkomst al vast volgens mij. Een reden te meer om geen kou te lijden of ook maar iets in te leveren.

  Reactie verwijderd11 u. geleden

  Bob Schmitz
  · 12 u.
  Aan Cees Lanting: Het goed/ fout verhaal was geen onderdeel van de vraag. Het ging over strategische capaciteit , voorraden etc. Dus uw eerste 2 alina's slaan nergens op, sorry.

  Besturing van projectielen vereist hetzelfde soort electronica als een high end commerciele drone, afgezien van zwaardere motortjes en ''versterkertjes'' voor krachtger signaal. Ik heb er enkele jaren geleden zelf een gekocht, die helaas richting de Noordzee wegvloog omdat ik de verkeerde app geladen had. 5–10 jaar oude consumententech dus.

  Maar zelfs mocht het state of the art zijn, dan komen ze er heus wel aan (sancties werken immers nooit). Sensortech kost wel al snel een paar duizend. Zelfs ik zou het bijna kunnen (grapje).

  Hoe dan ook, zowat elke week gaan er nu een honderd drones de lucht in, en ondanks dat Oekraine er 110 % van neerschiet en hun voorraden al sinds maart op zijn volgens de woordvoerders treffen ze wel precies de transformatoren en schakelstations. Zeer kleine doelwitten.

  De VS kan dezelfde soort dingen produceren voor ca 10 x de prijs; de $ 1000 wc bril is misschien een exces geweest, maar ze hebben een belachelijke overhead, en hun corrupte MIC/ lobbyisten/ politici moeras is ook algemeen bekend.

  In elk geval staan de VS/ NATO en de Russen gezien hun budgets misschien wel 1:1. Ikzelf betwijfel of de VS de industriele capaciteit, mankracht en logistiek van de Russen kunnen evenaren.


  Cees J. M. Lanting
  · 22 u.
  Dit verhaal lijkt toch wel verdacht op dat van de NSB voor WOII: beter met Hitler dan met de 'rijke Britten en Amerikanen'. En die 'goeige Hitler' nam ook de Nederlandse neutraliteit niet zo nauw toen dat zo uitkwam . . .

  Maar ja, er zijn mensen die niet van fouten en geschiedenis willen leren: wat dat betreft zijn ezels toch wel verdacht intelligente dieren . . .

  PS dat Russische spul werkt ook niet altijd zo goed. Maar ik neem aan dat je dat wel weet, want je hebt uiteraard een zeer betrouwbare en geavanceerde Russiscihe auto(?); je verhaal over de chips uit China slaat echt nergens op: bijv. met chips voor waschines, TVs etc. kun je echt niet beginnen. En met een chip die vermoedelijk niet daarvoor geschikt is (werkt die over 2 jaar nog, of in de kou?), en zeg 2 jaar ontwikkelen en 5 jaar testen, los je geen problemen op (tenzij je een 12 jarig bestand aanvraagt . . .)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Heel zwak van meneer Lanting, nota bene een fysicus. Geen antwoord meer kunnen geven; dan maar blokkeren. Tragisch dat een intelligente man zodanig prooi wordt van mass formation psychosis. Maar hij denkt waarschijnlijk hetzelfde over mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik ben toch wel geschrokken van de eenvormigheid van mening die ik overal aantref. In die zin gaat het nog dieper dan tijdens de lockdowns! Het aantal mensen met een afwijkende mening lijkt alleen veel kleiner, of gaan elk debat uit de weg....

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik kwam een PDF tegen die nuttig is om te downloaden of op zijn minst in de Bookmarks oop te nemen.

  https://nsarchive.gwu.edu/document/16116-document-05-memorandum-conversation-between

  Voor als er weer eens iemand gaat roepen dat er nooit een deal tussen Baker en Gorbatshov is gemaakt. Maar misschien breng ik oud nieuws...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. t' Is inderdaad oud nieuws, maar een van die bronnen die niet genoeg onder de aandacht kunnen worden gebracht. Als onwaarheden maar vaak genoeg worden herhaald groeien ze als vanzelf uit tot vale mythes.

   Verwijderen
 44. In elk geval mogen we een bescheiden feestje vieren, ter ere van de helden die Soledar veroverd hebben. Veel van hen waren zware criminelen (verkrachters, mafia, moordenaars), maar wie weet hebben ze in de hel van het conflict het meeste van hun zonden uitgeboet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste lichting is vrijgelaten, na 6 maanden ultrazware dienst. Ik neem aan dat ze goed in de gaten gehouden zullen worden. Als ze nu het rechte pad opgaan krijen ze echt hun 2e kans. maar anders zijn ze zo terug in de bajes.

   Verwijderen
  2. Dima citeert een Ukraiense soldaat gevlucht uit Soledar, die zegt dat er 25 000 soldaten, 5 brigades van hun troepen zijn vernietigd.

   Verwijderen
  3. Het is ook nog niet geconfirmeerd. Maar via Oekraiense kanalen wordt elk van hun soldaten die de pijp uitgaat plotsling Russisch.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Hoepel op met jouw flauwekul en achterlijke propaganda kut kabouter.
   Aan beide zijde zijn er veel slachtoffers gevallen.
   Ukraïne bekommert zich om zijn slachtoffers en doet alles eraan om gewonden weg te krijgen daar.
   Rusland loopt over hun Russische vermoorde en gewonde soldaten heen om Soledar koste wat kost in te nemen.
   Dat geeft al aan dat de Wagner groep niet echt opgeleide militairen zijn maar een stelletje wilde onmensen.
   Maar hoe dan ook,Ukraïne is vastberaden om de Russen te verslaan en ze raken alleen maar steeds meer gemotiveerd.
   Op dit moment worden er Ukraïners in Amerika opgeleid om patriot raketten vakkundig in te zetten.
   En pas dan zullen die patriots ook komen te staan op Ukraïnse bodem.

   Verwijderen
  6. Een groot deel van de wagner soldaten zijn ex gevangenen van het ergste soort. Ze krijgen hier een 2e kans maar het zijn wel stoottroepen die maar voor een klein deel zullen overleven. Ze zijn inderdaad ''expendable''. De overlevingskans in een Russische zware gevangenis is ook bepaald niet lang. Het komt best wel wat overeen met het vreemdelingenlegioen destijds in de sahara.

   Verwijderen
  7. @ toktok: De meeste Oekraiense soldaten zullen best fatsoenlijke mensen zijn, met hun orthodox geloof. Vanuit die kant zullen ze zeker alles doen om hun gewonde kameraden in veiligheid te brengen, maar gezien hun kleine capaciteit lukt dat vaak niet met de doden.
   Maar met de azov nazis ligt dat anders: die hangen de leer van Dontsov aan: een soort heidens viking-achtig geloof. Dichter bij duivel aanbidding is niet mogelijk. Ze laten hun doden bewust op het slachtveld opdat de valkyrie hun zielen kunnen oogsten voor een soort walhalla, dat is in elk geval hun officiele verhaal.

   Occulte interpretatie: Waar ze werkelijk heen gaan hangt van hun daden af, maar hun fantomen worden gebonden en bezield door zeer duistere krachten. Hele nare geesten die een hoop slechte beInvloeding veroorzaken, zoals school shootings. Maar dat zijn miskleunen, de eigenlike invloed is subtieler en veel schadelijker, omdat het dingen als groepsziel en tijdgeest kan verzieken En ze komen tzt als groep terug.

   Verwijderen
  8. Wat volgens die interpretatie van Dontsov zijn sekte betekent komt behoorlijk dicht bij (het idee van) necromancie. Dontsov was een Kroaat uit de eerste helft van de 20e eeuw, en zijn sekte telt met name aanhangers bij zuid en west slaven onder neonazis. Een van zijn sekten heet ''centuria''.

   \Zoals bij alle religieuze fenomenen gaat het niet om geloof maar om de archetypale invloed, die een hele cultuur kan doortrekken en de basis kan worden van ideologiën. Het is dus redelijk onbelangrijk of de hocuspocus echt is.

   Verwijderen
 45. 'De roep om “Leopard” leveringen aan Kiev wordt luider'

  "Masala is ook optimistisch dat de huidige escalatie goede vorderingen maakt: “Over twee maanden hebben we het misschien over gevechtsvliegtuigen”.

  https://dissident.one/2023/01/11/de-roep-om-leopard-leveringen-aan-kiev-wordt-luider/

  Na de Himars en ander zware artillerie, na de AMX-10's, de Bradley's en de Marders zijn nu de Leopards, en Challenger tanks aan de beurt. Hier lijkt van enige coordinatie sprake.

  Steeds meer taboes op de leveringen van zwaar oorlogsmaterieel lijken te sneuvelen.

  'In de Bondsdag sprak ook zijn Groene collega Katrin Göring-Eckardt zich uit voor de levering van gevechtstanks aan Oekraïne: “Het zou verkeerd zijn om niets te doen.” En vice-kanselier Robert Habeck wilde leveringen van Leopard 2 aan Kiev zeker niet uitsluiten.

  Na 70 jaar 'nie wieder' is het zelfs voor Duitse politici wel mooi geweest en wordt het tijd dat er weer eens Panzer's door de Ukraine gaan rollen. (Als het een beetje meezit nog bemand door soldaten die versierd zijn met de emblemen en insignes uit die goeie oude tijd van 40 -45). En zoals we inmiddels gewend zijn lopen de Groenen weer voorop in de steun voor militaristische avonturen.

  Het lijkt alsof het crazies die het momenteel voor het zeggen
  hebben in het 'collectieve Westen' regelrecht afstevenen op een revisit van Operatie Barbarossa. Als lemmingen op weg naar de afgrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. clipje:
  https://twitter.com/i/status/1613088344497324035

  "Oekraïners weten drommels goed dat ze een US/NATO proxy-oorlog voeren.
  De Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov: “We voeren een NAVO-missie uit maar zonder hun bloed te vergieten. Wij vergieten wel ons bloed, daarom hebben ze de plicht ons van wapens te voorzien.”

  https://twitter.com/patricksavalle/status/1613088344497324035

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ondertussen gaat deze klucht natuurlijk gewoon door:

  https://t.co/nuz2c6uglY

  "De grootste vaccinliefhebber, Frits Rosendaal die zelfs onze kinderen wil injecteren gaat onderzoek doen naar de #oversterfte #FVD.

  Maar de COVID-19 vaccins worden NIET meegenomen in onderzoek."

  https://twitter.com/akkermans_amigo/status/1612882589257195521

  BeantwoordenVerwijderen
 48. NASAMS LUCHTVERDEDIGINGSSYSTEEM
  NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) is 's werelds eerste operationele Network Centric Short to Medium Range Ground Based Air Defence System.
  Canada heeft toegezegd dat het een aantal verbeterde NASAMS koopt van Amerika ten goede voor Ukraïne.
  Op korte tijd leverbaar.
  De leopardtank deal loopt nog maar de druk wordt hoger dankzij de Wagner groep.
  Die tanks samen met andere gaan we zeker nog komende maanden zien op het slagveld.
  Toenadering Finland en Zweden tot de NATO landen komt door de toenemende Russische agressie ook alweer dichterbij.

  Pakistan is van plan om deze maand 159 containers munitie, waaronder projectielen en primers, via een haven in Polen naar Oekraïne te sturen, volgens mensen die op de hoogte zijn van de zaak.
  De in Islamabad gevestigde wapenleverancier DMI Associates werkt samen met defensiebedrijven in Oost-Europa voor het overdragen van orders van het Oekraïense leger.

  Kortom..........er gaan nog zeker duizenden Russische soldaten het leven laten op buitemlands grondgebied.
  Bahkmut is maar een klein onderdeeltje van de grote oorlog die Putin ontketend heeft.
  Het westen en Ukraïne zal niet zwichten voor deze Russische terroristen.
  Alles gaat door tot Rusland zijn waterloo vindt op Ukraïns grondgebied.
  De donbas en de krim moeten uiteindelijk geheel terug komen bij Ukraïne.

  Een nieuw doel en plan voor Ukraïne zal dit jaar jaar worden:
  Elimineren Wagner groep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pakistan levert aan Oekraiene, Iran aan Rusland (wel wat beter spul dan veredelde kogels!). Nasams, himars en een mismatch van verschillende tanks... Eerst wel vele maanden trainen, en dan maar hopen dat het lukt ze naar het front te krijgen. Een voordeel: het front ligt dan veel verder naar het westen, dus ze hoeven minder ver te rijden!

   Verwijderen
  2. Als ik kolonel Douglas MacGregor moet geloven wordt elke openlijke conventionele krachtmeting van de NAVO met de Russische Federatie op alle mogelijke manieren een logistieke ramp voor eerstgenoemde. Het verbaast me daarom dat onze talking heads voortdurend de indruk proberen te wekken dat zo'n confrontatie er aan zit te komen. Het stelt me niet gerust Wat voeren onzet puppetmasters in hun schild?

   Verwijderen
  3. [Een nieuw doel en plan voor Ukraïne zal dit jaar jaar worden:
   Elimineren Wagner groep.]
   Voorlopig heeft PMC Wagner het Oekraïnse leger in de pan gehakt in Soledar, onnozele.

   Verwijderen
  4. Wagner gaat zijn nut opnieuw bewijzen in Bakmut!
   Sommige leden zullen dan afzwaaien, omdat ze met bovenmenselijke inspanning en moed hun criminele schuld hebben afbetaald. Maar net als bij Rambo, is er geen plaats voor hen meer in de maatschappij. Waarschijnlijk zullen vele bijtekenen, om als onderofficier nieuwe vrijwilligers te begeleiden.

   Verwijderen
  5. Voorlopig heeft PMC Wagner het Oekraïnse leger in de pan gehakt in Soledar.
   ___________________________________________________

   En het Ukraïnse leger heeft heel wat Russen geroosterd.
   Achterlijke zwaar gestoorde psychopaat dwarsligger en bejaarde strontvlek

   Verwijderen
 49. Russian sources report that the United Armed Forces of Ukraine, who were surrounded in Soledar, are surrendering en masse. Almost all are in grave physical and psychological condition. Many are frostbitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Russian sources zijn nooit te vertrouwen.
   Die schrijven alleen maar wat ze willen zien.
   Wishfull thinking. Propaganda
   Kogels vliegen nog steeds om Russische oren.
   Op dit moment sturen de Russen nog steeds kanonnenvoer.
   Wat opgetrommelde onder druk gezette ex gevangene.
   Die zien de Ukraïnse geweerloop van voren en de Russische van achteren.
   100% dood gegarandeerd.

   Verwijderen
 50. Er zijn veel geruchten over verwarring in de militaire top, en dat weer een generaalwisseling heeft plaatsgevonden.

  Surovikin heeft gewoon zijn functie, als coordinerend generaal van de luchtmacht en raketdivisies behouden. Zeer terecht, gezien zijn verbluffend goede resultaten! Alleen zijn er nog 2 generaals aangesteld voor de andere divisies en is Patrushev, de hoogste uitvoerder onder Shoigu, direct als hoofd van de SMO benoemd.

  Ondanks de spin en propaganda is de angst en het gevoel van het naderend noodlot uit de reacties van officials en zelfs de media duidelijk voelbaar. Patrushev is door de westerse denktankers zoals Galeotti ''de gevaarlijkste man van Rusland'' genoemd.

  Minder dan 2 weken om zich in te werken en zijn nieuwe plaats in de organisatie en rapport met zijn ondergeschikten in te nemen, en dan komen er grote bewegingen. Het feit dat zelfs Surovikin nu verantwoording moet afleggen aan deze top official betekent dat de SMO een hele orde van grootte is opgeschaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Kolonel McGregor noemde gisteren een enorm probleem waar we nog niet over hoorden: enorme epidemie van TBC onder Oekraiense soldaten. Het probleem van TBC is dat het vaak heel lang beperkt kan blijven tot een hoestje maar toch besmettelijk kan zijn. De troepen uit een brigade worden vaak verschoven en besmetten dan andere soldaten. Door de vreselijke omstandigheden aan het front en de psychologische omstandigheden gaat hun ommuunsysteem achteruit, en nu schijnen er veel zieken te zijn.

  Ik heb in de VS wel met TBC patienten te maken gehad. Ze moeten een combinatiekuur van een jaar volgen. Ik herinner me een kok met brandwonden: na het weekend lag hij in TBC islolatie met open TBC, maar we hadden hem daarvoor al wel dagen normaal verpleegd. Het duurt even voordat de dokter onraad ruikt en gaat testen, wat ook weer even duurt.
  Welke variant het is weten we nog niet, hopelijk niet de multiresistente varieteit die een combinatiekuur van alles wat denkbaar is vereist: jaren.

  Dit komt dus uiteindelijk ook onze kant op, dus wat aandacht hiervoor is een slimme suggestie. De Russen mogen ook wel voorzichtig zijn.
  Besmetting met een traag verlopende ziekte lijkt in oorlogstijd erg onbelangrijk, maar het is het natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Dit ziet er niet fijn uit:
  clip
  https://twitter.com/i/status/1612863026595598343

  "Top Russian propagandist Vladimir Solovyov and his panelists promote the idea of resuming nuclear testing and conducting preventative nuclear strikes, but one rational military expert spoils the spectacle by unexpectedly unleashing some common sense."

  https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1612863026595598343

  Julia Davis is een venijnig stokertje dat 24 uur per dag in de weer is om anti-Russische sentimenten op te poken, maar verwacht van haar geen enkele reflectie op het de vraag hoe we op dit punt zijn aangekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken hem nog wel een beetje: hij was soms op RT, als fragment. Hij is een Russische Tucker Carlson, zeker een hardliner, maar gaat gewoon het gesprek aan, en weet het leuk en interessant te houden. Een grote pré is dat hij onder sancties is, en veel bezit heeft verloren. Dat roept veel sympathie op!

   Het is een erg provocerende discussie: het lijkt er op dat ze neocon-achtige spierballentaal gebruiken, om het vervolgens door de enige redelijke expert te matigen.

   Het is zeker geen disinfo, en die Julia heeft mooi bijgedragen, al was dat haar bedoeling niet :)

   Verwijderen
  2. Ik denk dat in Rusland de TV heel vrij is, en er dus soms wel heel vergaande dingen worden geroepen. Door mensen die geen verantwoordeliojkheid dragen.

   Julia Davis maakt er een beroep van om die stukjes tv in de VS te publiceren.

   Lekker opzwepend.

   Nou ja, in Amerika heb je bekende politici (*) die roepen: eigenlijk zou Putin moeten worden uitgeschakeld.

   (*) Zoekterm: Lindsey Graham Appears To Encourage Russians To Assassinate Putin


   Verwijderen
 53. Laten we hopen dat Rusland ook echt atoomwapens als eerst gaat inzetten.
  Dan worden er eindelijk ook atoombommen op Moskou gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Rob de Wijk : op weg naar Damascus trof hem "het Licht'
  Trouw:

  Column Rob de Wijk
  De overwinning van Oekraïne is niet langer vanzelfsprekend
  13 januari 2023
  De stemming over de kansen van Oekraïne slaat om, schreef ik eind vorig jaar. Die twijfel wordt versterkt nu de huurlingen van de Wagnergroep voor het eerst sinds de vernederende Russische nederlagen van de afgelopen maanden de overwinning claimen in het oostelijke Soledar. Als die verovering daadwerkelijk een feit is, kan dit de weg openen naar Bachmoet en vervolgens naar de rest van de Donbas. Daarmee zou een belangrijke doelstelling van Poetin worden verwezenlijkt.

  Of het zover komt, moet nog blijken. Zeker is dat de psychologische slag van het verlies van beide steden niet mag worden onderschat. Vooral Bachmoet staat symbool voor de Oekraïense heroïek en de wreedheid van de Russen. Die jagen daar ongetrainde jonge mannen massaal de dood met als enige doel de tegenstander tijdelijk te stoppen zodat verse, beter getrainde troepen kunnen worden aangevoerd.

  Overwinning als een vanzelfsprekendheid
  Ik bespeur een zekere nervositeit bij commentatoren en columnisten die een Oekraïense overwinning als een vanzelfsprekendheid zagen. Ze buitelen nu over elkaar heen met aanbevelingen hoe het tij te keren. In de Washington Post schaarden de Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken en veiligheidsadviseur Rice en de oud-minister van defensie Gates zich achter de aanzwellende groep die vindt dat snel veel meer zwaarder materieel moet worden gestuurd.


  Zeker nu wordt ingezien dat een overwinning van Oekraïne geen vanzelfsprekendheid is, klinkt ook de roep om onderhandelingen steeds sterker. De 99-jarige Henry Kissinger is daarvan de belangrijkste exponent. Anderen, zoals historicus Thomas von der Dunk in De Volkskrant, menen dat door de ‘systematische massaterreur’ van de Russen nu ook ‘minder nette handelingen legitiem’ zijn.

  Oproepen als meer wapens, onderhandelingen en zelf grenzen overschrijden omdat de ander dat ook doet, duiden op groeiende onzekerheid over de afloop van het conflict. Die groeiende onzekerheid komt doordat Rusland van zijn fouten aan het leren is. Commandostructuur en logistiek lijken op orde te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VERVOLG.

   Het blijkt minder makkelijk dan gedacht
   De aanhoudende raketaanvallen treffen niet alleen de Oekraïense burgerbevolking, maar ook de defensie-industrie die afhankelijk is van de elektriciteitsvoorziening. De terugtrekking van troepen ten oosten van de Dnjepr was militair verstandig, net zoals de consolidatie door middel van loopgraven en fortificaties in het zuiden en oosten.

   De gedeeltelijk mobilisatie zorgde ervoor dat verliezen konden worden gecompenseerd. Het gebrek aan raketten en munitie kan deels worden gecompenseerd door deals met Iran en mogelijk Noord-Korea. En de Russische economie overleeft de sancties opmerkelijk goed. Dat laatste verklaart waarom de westerse oorlogsretoriek verstomt. Het ‘vernietigen van de Russische oorlogsmachine’ waartoe leiders als Von der Leyen opriepen, blijkt minder makkelijk dan gedacht.

   Hopelijk maakt ongefundeerd wensdenken over de kansen van Oekraïne plaats voor meer realisme. Dat is noodzakelijk omdat het Westen voor een geweldig dilemma staat: hoe slechter het met Oekraïne gaat, hoe groter de kans dat Navo-landen steeds dieper bij de oorlog betrokken raken. Ook het risico op een directe confrontatie met de Navo neemt toe. De zware wapens die de Navo-landen dan nodig hebben beperken de mogelijkheden om ze nu aan Oekraïne te leveren.

   Het dwingt de westerse leiders nu na te denken hoe deze oorlog snel kan worden beëindigd.

   Verwijderen
  2. "Het dwingt de westerse leiders nu na te denken hoe deze oorlog snel kan worden beëindigd."

   Die Rob, beschrijft in de derde persoon meervoud hoe z'n eigen oogkleppen zijn afgevallen

   Verwijderen
 55. Oeps! toevallig zijn er 2 pijpleidigsstations in de Baltic ontploft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://news.sky.com/story/explosion-hits-gas-pipeline-between-lithuania-and-latvia-nearby-village-set-to-be-evacuated-12785961

   Verwijderen
  2. ~Waarschijnlijk is het er maar een: 2 slechtvertaalde berichten. Volgens de autoriteiten was het slechts wat gas, maar de pijpleiding was intact: Typisch betrouwbaar MSM nieuws: lachuuuh!

   Verwijderen
 56. Een voorzichtig Duitsland.

  Bundesjustizminister Buschmann ist offen für Leopard-2-Lieferungen an die Ukraine.
  Marco Buschmann: Ukraine muss Selbstverteidigungskrieg gewinnen.
  Deutschland wird mit Panzerlieferungen nicht zur Kriegspartei

  https://www.allgaeuer-zeitung.de/welt/politik/bundesjustizminister-buschmann-ist-offen-fuer-leopard-2-lieferungen-an-die-ukraine_arid-520917?type=amp


  Die tanks hadden daar al lang aan het front moeten zijn stomme Duitsers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Ukrops zijn inmiddels meer dan 7600 tanks en andere gepantserde zooi kwijt geraakt dus kom op met die Duitse Leopards. Er wordt op gewacht door het Russische leger.
   Zelfs GB gaat nu 4 tanks sturen.
   Die gaan het verschil maken, hahaha, onnozele

   Verwijderen
  2. Toktok, dat kon niet, want ze hadden een lekke band!

   Verwijderen
  3. Klopt..het Ukraïnse leger heeft al zo'n 800 Russische tanks uitgeschakeld. Die Russische apen moesten vaak hun tanks achterlaten toen ze op de vlucht sloegen.

   Verwijderen
  4. Het blijft natuurlijk wel altijd lachen met die kwiebus dwarsligger.
   Hij meent werkelijk dat zijn propaganda hier in Nederland inslaat.
   Misschien wel in het bejaardenhuis ouwe demente oetlul.

   Verwijderen
  5. Het Britse leger heeft meer dan 200 Challenger 2-tanks in gebruik.
   Challenger 2: The British tank that's never been destroyed in battle
   https://www.youtube.com/watch?v=cjaY6UVc_tw

   Het zou gaan om 10 van dit type tanks naar Ukraïne te sturen.

   Verwijderen
  6. Mooie schietoefening voor de Russen! Ondertussen is een nieuwe golf raketten en drones nog wat infrastructuur aan het uitschakelen... hé ze waren toch niet op....

   Verwijderen
  7. Challenger 2: The British tank that's never been destroyed in battle,

   Is ook nog niet vaak in battle geweest, vandaar onnozele

   Verwijderen
  8. Die allernieuwste tank van Rusland ook niet pipo.
   Hoe dan ook, die Challenger 2 is zodadelijk operationeel op Ukraïnse bodem.
   Als je wil mag jij even voor de loop staan zodat ze jouw vieze vette varkenskop eraf kunnen knallen.
   Ergens baalt die clown dwarsligger dat Ukraïne in staat is om zich te verdedigen en in staat is om die Russische zwijnen af te knallen.


   Verwijderen
  9. Het is de bedoeling dat NATO deze oorlog verliest Eddy. Het westen moet kapot.......
   Daarna kun je het pas "beter" opbouwen. Heb ik hier al meerdere malen gezegd.

   Verwijderen
  10. De NATO gaat niet kapot oligarch.
   Het westen gaat ook niet kapot oligarch.
   Jij zegt wel vaker dingen waar geen biet van klopt.
   Zorg jij nou maar gewoon dat jij je zaken op orde hebt en laat je niet zoveel mindfucken door klaus theorieën waar hij misschien maar een héél klein gedeelte zal van kunnen waarmaken.
   En dan nog ligt het er geheel aan hoever je je als mens daar in laat meeslepen.
   Je kiest namelijk altijd nog je eigen pad in je leven en hanteerd jouw eigen agenda.
   En dat heb ik al meerdere malen gezegd.
   Het boeit mij ook geen ene reet welk pad jij kiest oligarch.
   Zolang je maar niet in de weg loopt bij mijn agenda.
   Dus wat is jouw agenda oligarch? Of heb jij die niet?
   Ik loop jou toch ook niet in de weg?
   Werk ze!

   Verwijderen
  11. "Wereld oorlog 3.
   Bring it on!"

   Kan alleen maar geschreven zijn door iemand die levensmoe is. Te depressief om hulp te zoeken en laf genoeg om desnoods iedereen mee te willen slepen in z'n ondergang.

   Verwijderen
 57. Diezelfde Marco Buschmann
  Busch­mann für Ende aller Corona-Maß­nahmen

  https://www.lto.de/recht/nachrichten/n/corona-buschmann-bmj-ifsg-gesundheitsschutz-maskenpflicht/

  Verstandige Duitse ministers bestaan blijkbaar nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat heeft maar 3 jaar geduurd om zo verstandig te worden.

   Verwijderen
  2. Misschien is hij altijd wel zo verstandig geweest maar heeft nooit iemand naar hem geluisterd.
   Demente oetlul dwarsligger doet alsof hij Marco Buschmann kent en moet wat azijnpissen te doen hebben.
   Iets anders kan hij namelijk niet.

   Verwijderen
 58. EEn enkele khinzal op Davos... Beste investering denkbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. 1 Minuteman III op het kremlin.......veel betere investering

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De geüpgrade Trident D5 Extension Life II kan ook zeer goede diensten leveren om het kremlin van de aardbodem laten verdwijnen.

   Verwijderen
  2. Toktok, wel eens van de ''dode hand'' gehoord?

   Verwijderen
  3. Hoepel toch op met jou "dode hand" achterlijke kabouter.

   Verwijderen
 60. Kijk 'm gelijk googelen die kabouter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou nee. Als ze er veel van afvuren komt er echt wel een door hun raketschild, en zelfs een licht exemplaar vaagt die mooie gebouwen weg. Het echte probleem begint pas een half uurtje later.

   Verwijderen
  2. Het echte probleem begint als er gebeurd wat jij als eerst opperde om 19:28.
   Wie de bal kaatst kan 'm terug verwachten.
   Een oud gezegd.
   Zo geld dit ook voor lange afstandsraketten.
   Ik geef je op een briefje......Rusland zal het niet aandurven om als eerste..................................

   Verwijderen
  3. Mee eens. De WEF is ook niet echt een bedreiging voor Rusland; veel meer voor ons. Maar een niet nucleaire Khinzal in een niet- NATO land is te mooi om er niet even over te dromen. De kinetische kracht is genoeg om een paar honderd meter van die berg af te blazen.

   Verwijderen
  4. Ach kijk, kabouter geeft wel toe dat hij een dromer is.

   Laten we maar mooi bij de realiteit aanwezig zijn hè?
   Zwitserland zal echt niks gebeuren en zelfs een NATO land zal echt niks gebeuren.
   Die oetlul in het kremlin kijkt wel uit.

   De Zwitserse samenwerking met de NAVO is gebaseerd op haar al lang bestaande beleid van militaire neutraliteit en gebieden van praktische samenwerking die overeenkomen met gezamenlijke doelstellingen. De NAVO respecteert de neutraliteit van Zwitserland volledig.
   Zwitserland is al lang een gewaardeerde partner voor de NAVO. De bilaterale samenwerking begon toen Zwitserland in 1996 toetrad tot het Partnerschap voor de Vrede (PfP)-programma en in 1997 lid werd van de Euro-Atlantische Partnerschapsraad (EAPC).
   De NAVO en Zwitserland beschrijven de samenwerkingsgebieden in het Individuele Partnerschaps- en Samenwerkingsprogramma (IPCP) van het land.
   De Zwitserse wet sluit deelname aan gevechtsoperaties voor vredeshandhaving uit en Zwitserse eenheden zullen alleen deelnemen aan operaties onder het mandaat van de Verenigde Naties (VN) of de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Aangezien Zwitserland geen permanente militaire eenheden heeft, kunnen er geen specifieke eenheden voor dergelijke operaties worden geïdentificeerd; contingenten zijn afgestemd op de behoeften van een bepaalde missie en uitsluitend bemand met vrijwilligers.
   Zwitserland heeft de door de NAVO geleide operaties op de Balkan gesteund, waar het al lange tijd een bijdrage levert aan de Kosovo Force. Het land steunde ook de operatie in Afghanistan van 2004 tot 2007.
   Zwitserland deelt zijn expertise met de NAVO door onderwijs en training aan te bieden aan Bondgenoten en andere partnerlanden. Specialismen zijn onder meer: humanitaire missies, internationaal humanitair recht, mensenrechten en civiel-militaire samenwerking, opsporings- en reddingstraining, veiligheidsbeleid, wapenbeheersing en ontwapening, en transparantie en democratische controle van de strijdkrachten.

   Verwijderen
 61. Alweer een laffe daad van Rusland. Als het Russische leger niet tegen het Ukraïnse leger op kan, dan besluiten ze om maar onschuldige burgers in een appartementen complex te bombarderen.
  Wanneer Rusland een gebouw vol mensen bombardeert, is dit de nasleep.
  https://www.washingtonpost.com/world/2023/01/14/dnipro-missiles-ukraine-injured/

  De Russische propaganda zal wel proberen weg te komen met een smoesje dat het een afzwaaier was.
  Rusland mag nog van geluk spreken dat Ukraïne nog niet over de echte lange afstands raketten beschikt anders lagen er nu misschien ook wat appartementen in Russische steden in puin als vergelding.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://t.me/azmilitary11/33666

   Verwijderen
  2. Steek die Russische telegram maar in jouw hol.
   Ik open het niet, want het is toch alleen maar Russische propaganda.
   Hoe meer laffe daden van de Rus, hoe meer groot militair materieel er naar Ukraïne wordt getransporteerd.
   Hoe meer gemotiveerd het Ukraïns leger is.

   Verwijderen
  3. Heb je écht niet stiekum gekeken? Haha, de verklaring van je joodse vriend bevalt je niet, onnozelaar.

   Verwijderen
  4. Ik zou niet weten waar je over lult idioot.

   Verwijderen
  5. Hier dan een NL link, simpele ziel,

   https://ejbron.wordpress.com/2023/01/15/kantoor-van-zelensky-schuld-aan-de-tragedie-van-dnjepropetrowsk-draagt-oekraiense-luchtafweer/

   Verwijderen
  6. De schade is te groot voor een S 300. Het moet door een zwaar projectiel zijn veroorzaakt. Dus of het is een misfire, of het is een half neergeschoten projectiel. Die dingen zijn te duur om op een flat te schieten, dus opzet is eigenlijk uitgesloten.

   Verwijderen
  7. Omdat Ukraïne Russische kruisraketten uit de lucht probeert te schieten maakt het zeker minder laf?
   Feit is.....Rusland vuurt kruisraketten vanaf de zwarte zee af op Ukraïne.
   Ongelooflijk dat Ukraïne nog steeds niet in staat is om kruisraketten af te vuren op Rusland.
   Dan kan Rusland ook proberen deze uit de lucht te schieten en bestaat daar ook de mogelijkheid dat daardoor wat dode Russische burgers onder de puin vandaan kan worden gehaald.

   Om te beginnen zal Ukraïne de komende tijd als vergelding enkele Himars raketten afvuren op Russische doelen.
   MLRS wat Atacms-raketten kan afvuren met een bereik van 300 km zullen dit jaar volgen. De gesprekken en overeenkomsten zijn al zo goed als rond.
   Voor Putin was dat "de rode lijn", maar "de rode lijn" heeft Putin zelf als eerste al overschreden als het om aantasting van hun land gaat.

   Verwijderen
  8. En als dat de ontketening is voor Rusland om een NATO land te bombarderen...............dan zijn de rapen goed gaar.
   Dan zal Amerika,Canada,Engeland,NATO landen in Europa het volledige militair complex inzetten om voor eens en altijd voorgoed af te rekenen met geheel Rusland.
   Wereld oorlog 3.
   Bring it on!

   Verwijderen
  9. Iran de grote vriend van Rusland zal van die oorlog misbruik maken om Israël van de kaart te vegen.
   Maar het tegendeel zal gebeuren.
   Israël zal met al zijn lange afstands nucleaire bommen Iran wegvegen.
   China zal proberen Taiwan te veroveren, maar ook daar vaart de US marine met nucleaire lange afstands bommen.
   China zal niet doorzetten en voorkomt hierdoor een oorlog met Amerika.

   Verwijderen
  10. Vergelding en wraak zijn voor kleine landjes of kleinzielige landjes.
   Nòg kleinzieliger is het afgeven van ''een duidelijk signaal''.

   Oorlogen zijn tragisch, maar het uitschakelen van dual use infrastructuur is niet laf. Het proberen neer te schieten ook niet, maar shit happens.

   Iran en China zullen zeker gaan profiteren van de situatie als de schuimbekkende neocons zich niet meer in de hand kunnen houden.

   De NATO landen zullen zeuren en klagen, en verouderde wapens zonder vertaalde gebruiksaanwijzingen leveren, en Rusland kan ze conventioneel makkelijk de baas. Overigens houdt artikel 5 geen enkele verplichting in, behalve het te ''overwegen''.

   Wat betreft WW3: je bent toch niet levensmoe?

   Verwijderen
  11. Niemand wil een nucleaire oorlog.
   Ik ook niet.
   Mij maakt niks uit wat..........als Rusland maar gestopt wordt.
   Conventioneel of nucleair.


   Verwijderen
 62. Wilco Kelderman !

  https://www.youtube.com/watch?v=f16Pbm0gZd0&t=29s

  Harry maakt mijn dag helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ook al lijkt het erop dat het vaccin tegen corona is gevonden zijn er toch nog heel veel mensen die het vaccin niet willen nemen. Harry begrijpt daar helemaal niets van!
  Klopt Harry........daar ben jij inderdaad te dom voor om dat te begrijpen.
  Jouw dommigheid demonstreer jij iedere keer op jou YT kanaal.
  https://www.youtube.com/watch?v=l3WB9_ReSKs

  Nog zo'n voorbeeld hoe dom onze Harry is.
  Eens lezen wat Harry schreef.
  Hierperdepiep hoera, dubbel feest! Vaccinatie én verjaardag op één dag! Ik ben blij met mijn 1e prik. Wat een veilig gevoel. Ik hoop dat de twijfelaars mij zullen volgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=bpbzAFFZTK0

  Wat ene kwiebus. Dat JV's dag goed wordt gemaakt door zo'n kwiebus zegt alweer genoeg hoe dom eigenlijk JV is.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Kees de Kort, macro-econoom

  https://twitter.com/i/status/1613868349326245890

  “Jij denkt toch niet dat een moderne economie kan draaien op windmolens, zonnecellen en het kappen van hout?” vroeg De Kort aan presentator Edwin Mooibroek. “Onthoud nou één ding, knoop het in je oren: een moderne economie draait op betaalbare en voorspelbare energie.”

  “Als dat er niet meer is, als de energie duur wordt en minder voorspelbaar, dan gaan we echt hele grote economische problemen krijgen,” waarschuwde De Kort in januari vorig jaar. “Dat wordt een buitengewoon onprettige situatie.”

  https://www.ninefornews.nl/kijk-econoom-kees-de-kort-fakkelt-hier-even-keihard-het-energiebeleid-af-en-pakt-milieugekkies-aan/

  Ongeveer vijf procent van de economie kan draaien op windmolens en zonnepanelen, stelde De Kort. “That’s it. De rest moet gewoon komen van andere bronnen.”

  Maar deze realiteit wordt verdrongen door de illusiepolitiek van overheden en NGO's die beter (kunnen) weten. De vraag is dus waarom onze bestuurders ons willens en weten een sociaal-economische afgrond indrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit soort bestuurders:

   "Een maand voor de benoeming van Biden tot president van de VS, dus in de laatste weken van Trump, brengt de EU 'A new EU-US agenda for global change' uit. In dit stuk wordt een groot aantal besluiten van de Trump-regering teruggedraaid als het aan de EU ligt, met name op het gebied van klimaatpolitiek. Verder gaat het over herstel van de economische samenwerking tussen de EU en de VS na het tijdperk Trump. In juni 2021 trekt Biden naar Brussel om deze EU-intenties te bevestigen.

   Op 28 januari 2022, een maand (!!!!!, Dawg) voor de uitbraak van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, ondertekenen VDL en Biden een gezamenlijk uit te voeren EU-energiebeleid. Daarbij moet de VS de grootste gasleverancier van de EU (LNG) worden. Dat is inmiddels gelukt. Alleen de prijs van dit feestje valt erg tegen voor de EU."

   in:
   Iedere Europeaan moet weten wie Ursula von der Leyen is
   Twan Houben 15 januari 2023 7 min leestijd

   https://binformedia.nl/bestuur-en-wetgeving/iedere-europeaan-moet-weten-wie-ursula-von-der-leyen-is/

   De prikscam, klimaatscare en de uitgelokte oorlog tegen de Russische Federatie, verenigd in 1 persoon.Corruptie waarbij het Romeinse Rijk in haar nadagen verbleekt. Maar zoals altijd dekken de MSM af met een parallelle werkelijkheid.

   https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2022/de-bevelhebber-van-europa~v613244/

   Verwijderen
 66. Scott Ritter: Gerasimov heeft een veel grotere staf.
  Die staf is nodig om een Grote Oorlog te gaan voeren.
  Ze gaan Oekraine vanuit de lucht in puin leggen.

  Surovikin had een veel kleinere staf.
  Hij is terug naar de Luchtmacht en zal die aansturen.

  YT: Scott Ritter: Wagner Soldiers Are Back In Russian Army !!! Putin Secret Army Will Lead More Pain

  BeantwoordenVerwijderen
 67. @ Dawg,
  Je schrijft:
  [[ Maar deze realiteit wordt verdrongen door de illusiepolitiek van overheden en NGO's die beter (kunnen) weten. De vraag is dus waarom onze bestuurders ons willens en weten een sociaal-economische afgrond indrijven.]]

  Ab Gietelink heeft een vlog over Links en Rechts.
  Ik kon er geen lijn in krijgen,eerst.

  Maar vandaag heb ik er toch wat van kunnen maken. Misschien heb ik hier wel iets te pakken.
  Ik zal het hieronder plakken:

  Links versus Rechts.
  Wat houden die stromingen in?
  Progressief Versus Conservatief.
  'Nu willen wij macht' V "Wij willen onze macht behouden"
  Een nieuwe betere wereld V Behouden wat goed is.
  Wij helpen de zwakkeren V Wij helpen onszelf
  Wij leven volgens idealen V Wij streven naar het haalbare
  Wij zijn idealisten V Wij zijn realisten
  Onze idealen zijn superieur V Elk volk heeft zijn gebreken, maar is soeverein
  Wij mòeten andere landen beter maken V Onze regering moet in de eerste plaats voor ons zorgen
  Als we daarvoor oorlog moeten voeren: OK V Wie heeft er belang bij die oorlogen?
  Elk kind heeft recht op sex-change V Het ging 200.000 jaar heel redelijk zònder sex-changes
  Homo's worden gediscrimineerd V Laat ze doen, maar stop met het verwarren van kinderen.
  Wij zijn wereldbewoners V Wij zijn groeps-wezens en zoeken bescherming in onze groep.
  Alle grenzen moeten weg V Zonder volks-cohesie zijn we weerloos tegen de Globalisten.
  Nationalisme is vies V Nationalisme is groepsvorming die nodig is bij zelf-bescherming.
  Wij willen het Nationalisme uitroeien V 'Links' heeft dus de donkere kant van het Nationalisme overgenomen!

  Linkse partijen hebben de neiging om extremer te worden,
  omdat je de lat van het ideaal altijd nog iets hoger kan leggen en dan 'een beter partijlid bent'. Virtue signalling.
  En nu hebben we een wereld die alles normaal vind wat 1000 generaties vòòr ons idioot vonden.

  Wie wil dit zo? Cui bono?
  De macht in de westerse wereld is in handen van een elite die 'Links' gebruikt als een proxy leger om alle mensen machteloos te maken. Alles wat de mensen verbindt, moet weg: het gezin, het geloof, de nationale identiteit, oude gebruiken, kleine middenstand.

  Die Elite bereid een totale gevangenis voor: Elk mens een unieke code, alleen nog digitaal geld en volledige surveillance.
  Wie niet exact in de pas loopt, zal niet reizen, of eten, of zelfs niet meer leven ( maar dat komt pas later).

  De chaos moet zo groot mogelijk worden in de komende jaren,
  zodat het volk blij is met die surveillance en digitale gevangenis,
  want het maakt kruimeldiefstal en alledaags geweld onmogelijk.
  Er zal alleen nog maar Grote criminaliteit zijn: georganiseerde hongersnood, gefabriceerde virussen, onvruchtaarheid.
  Alles om de gewone mensen te laten verdwijnen.
  Maar dat komt later, als het te laat is.

  Dit is een gedachte-experiment. Hulp en kritiek wordt in dank aanvaard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De macht in de westerse wereld is in handen van een elite die 'Links' gebruikt als een proxy leger om alle mensen machteloos te maken. Alles wat de mensen verbindt, moet weg: het gezin, het geloof, de nationale identiteit, oude gebruiken, kleine middenstand."

   Dit lijkt me inderdaad de essentie van de strategie waarmee het doel bereikt moet worden. Atomisering van de samenleving. In plaats van het 'eendracht maakt macht' van oud-links, nu de machteloosheid door het 'ieder tegen ieder' van de ídentity politics'.

   Maar wat is dan het doel van deze strategie?

   'Er zal alleen nog maar Grote criminaliteit zijn: georganiseerde hongersnood, gefabriceerde virussen, onvruchtaarheid.
   Alles om de gewone mensen te laten verdwijnen.'

   Kan bijna niet geloven dat ik dit horrorvisioen onderschrijf.

   Verwijderen
  2. Wie heeft Dawg gehersenspoeld? JV ?

   Verwijderen

 68. YT:
  Gert-Jan Segers (ChristenUnie) & Valeri Gerasimov (Russische Federatie). Veritas Vos Liberabit #202

  In 33 minuten een prima overzicht van de situatie in de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. De strijdkrachten van Oekraïne vernietigden 77% van de gevangenen, die naar Oekraïne werden gestuurd via de Wagner PMC
  https://www.unian.net/war/vsu-unichtozhili-77-zekov-kotoryh-cherez-chvk-vagner-otpravili-v-ukrainu-podolyak-12110442.html

  BeantwoordenVerwijderen
 70. "Kaag slaat alarm over rechts-extremisme: ‘Negeren werkt niet meer’

  In Nederland moet volgens D66-leider Sigrid Kaag meer bewustzijn komen over het gevaar van rechts-extremisme en complotdenken voor de democratie. Extreemrechts wordt steeds zichtbaarder en vindt zijn ‘weerklank in de gangbare politiek’, waarschuwt Kaag.

  De voedingsbodem voor rechts-extremistische ideeën en acties is in Nederland ‘zorgwekkend vruchtbaar’. Een op de vijf Nederlanders gelooft in de complottheorie dat een kleine, geheime groep personen de wereldpolitiek beheerst. Hun wantrouwen wordt gevoed door politieke krachten, zei Kaag zondag op een bijeenkomst in Den Haag.

  “Mensen die in complottheorieën geloven, worden aangewakkerd en aangemoedigd door een politieke stroming die de taal en tactiek van Amerikaans extreemrechts kopieert”. Ze noemde geen namen, maar verwees wel zijdelings naar Forum voor Democratie, als ‘een extremistische partij met antisemitisch gedachtegoed’."

  verder lezen:
  https://www.trouw.nl/binnenland/kaag-slaat-alarm-over-rechts-extremisme-negeren-werkt-niet-meer~b98ab547/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Je bestempelt fundamentele oppositie onveranderlijk als extreem rechts en eist dat die oppositie buiten de wet wordt gesteld om de democratie te beschermen. De terechte afkeer en woede die je daarmee opwekt schilder je vervolgens af als het bewijs van je eigen gelijk. Ongegeerde gaslighting, Kaag en D66 weten van geen ophouden. Dat 2023 maar een interessant jaar voor ze mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kaag en haar functie bij de Global Preparedness Monitoring Board. Even lezen.
   https://twitter.com/waukema/status/1611310332689149953

   Verwijderen
 71. Baudet en zijn aanhang moeten uit de regering.
  Doe maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Baudet en zijn aanhang moeten uit de regering.''

   Wow! Is hij minister president?

   Verwijderen
 72. Arrestovich, van het Oekraiense leger, gaf gisteren toe dat het flatgebouw in Dnepropetrovsk geraakt is door een neergeschoten zware MKH2 Russische raket.jmet de explosieve lading ontploffend toen het raakte. Hij wordy nu verrader genoemd en ze proberen het verhaal terug te draaien. (via ''the Dive'' van Jackson Hinkle).

  BeantwoordenVerwijderen
 73. https://www.youtube.com/watch?v=NsWQYBIoSWU

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is een toestand in de wereld

   Verwijderen
  2. Arrestovich is inmiddels ontslagen. Een goede les voor alle lakeien die hun carriere laten afhangen van hoe diep ze met hun tong de darmen van hun meesters kunnen uitbaggeren.

   Voorlopig is een nucleaire confrontatie niet in beeld, denk ik.

   Verwijderen
 74. Men kan bijna alle tijd besparen door ipv. MSM te bekijken door de korte video's van ''Times Radio'' in te zien. Het is het meest rabiaat pro Kiev kanaal denkbaar, maar ze hebben nog zoveel gravitas dat vele geriatrische generaals de moeite of aalmoes willen nemen om hun uitleg te geven.
  Als waarschuwing: dit zijn geradicaliseerde extremisten. Vanuit de positie dat alles wat ze zeggen een leugen is kan men soms heel snel tot conclusies komen... ( Maar dan niet te snel svp! --alles moet gedubbelchecked worden!)

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Ik heb het wel vaker gehad over het culturele vergif van de evangelical missionarissen in de global south.
  Dit artikel van ''the Hill'',die wel heel erg is afgezakt sinds het vertrek van Crystal Ball en Sagar, bekijkt van de Amerikaanse kant. Het gaat over Cuba, waar veel te veel evangelicals zijn. Evangelical= fanatiek pro US.

  https://thehill.com/opinion/civil-rights/3811395-the-religious-persecution-on-our-doorstep/

  De RK kerk is ook zeer schuldig aan die switch. Sinds vaticaan 2 toen ook een deur voor het zionisme werrd geopend, is het aantal leden zwaar afgenomen. In Nederland is door de lockdowns de loop er uitgegaan, waarschijnlijk internationaal ook.

  Er schijnen in Latijns Amerika ook flink wat katholieken te switchen naar het orthodoxe geloof: in Cuba staat in elk geval een prachtige Russisch orthodoxe kathedraal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is moeilijk voorstelbaar dat de zelfsabotage van de RK kerk niet opzettelijk is geweest.

   Verwijderen