maandag 16 januari 2023

“Het VK blijft Russische olieproducten kopen via India."

 “Het VK blijft Russische olieproducten kopen via India.


Volgens The Daily Telegraph importeren de grootste bedrijven - Shell, BP, Trafigura, PetroChina en Essar - dieselbrandstof van de Indiase raffinaderij Jamnagar. In 2022 verviervoudigde de onderneming (vergeleken met het voorgaande jaar) de olievoorraden uit de Russische Federatie. Het VK heeft op zijn beurt sinds het begin van de JI 2,5 keer meer olieproducten van Jamnagar gekocht dan in 2021. Zo'n "achterdeur" in toeleveringsketens is volkomen legaal, maar ondermijnt alle inspanningen van Londen om de financiering van Moskou te beperken, merkt de krant op. Volgens Bloomberg wordt op deze manier ook Indiase dieselbrandstof uit Russische grondstoffen in de EU verkocht.”

57 opmerkingen:

 1. Okay Blik, kom je er achter dat de sancties niet tegen Rusland bedoeld waren/zijn, maar tegen het Europese volk en in bredere zin het zogenaamde vrije (rijke) westen?

  Onze Kim (met de lekkere mond) interviewt een klokkenluider die heldere taal spreekt. Zij zegt documenten te hebben gelezen vrijgekomen onder de FOIA. De Biowapen injecties zijn countermeasures! Het testen, het lab leak verhaal en het hele theater wat om Covid 19 is opgetuigd is om de mensen te misleiden en af te leiden. Zoals Oligarch al vanaf het begin zegt. We zitten in de 3e wereldoorlog. De vijand is het volk. De kogels zijn de injecties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/KimIversenShow/status/1614080343254134785?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1614080343254134785%7Ctwgr%5E05d87dd13cd02cfa8e6a4997fea2360bf960ce66%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fschokkende-documenten-vrijgegeven-over-corona-als-militaire-operatie-het-is-erger-dan-je-denkt-veel-erger%2F

   Verwijderen
  2. @Oli

   De essentie van het nieuws is dat uit door die klokkenluidster bestuurde contracten blijkt dat de plandemic van het begin af aan een door het Amerikaanse Ministerie van Defensie geleide operatie was en dat het goedkeuringsproces (en de klinische proeven die daar deel van uitmaakten) rond de vaccins een grote misleiding was.

   https://www.stichting-jas.nl/2023/01/schokkende-documenten-vrijgegeven-over.html

   Schokkend genoeg als het allemaal waar is, maar het zegt m.i. helemaal niks over het hoe en waarom van de sancties tegen Rusland.

   Verwijderen
  3. Dawg, dat komt omdat men hier in het westen (voornamelijk door de wappies) gedacht wordt dat de elite, de zogenaamde 1% uit 1 groepje gelijkgezinde mensen bestaat maar dat is niet het geval volgens mij. Het zijn de grootbanken die er alle belang bij hebben dat het geld blijft stromen, daarnaast heb je de multinationals die hun producten willen blijven verkopen, de aandeelhouders van die bedrijven die enkel op winst uit zijn maar dat enkel kunnen als het gewone volk hun aandelen koopt en de olie-industrie die hetzelfde doel heeft. Dan heb je nog de gigantische wapenlobby/ oorlogsindustrie die er alles aan doen om wereldwijd overal vuurtjes op te stoken en ik ben er zeker van dat hun belangen op veel fronten met mekaar botsen.
   Wat de een wil behouden om winsten te kunnen maken wordt door een ander massaal vernietigd.
   Als ze met 1 stem zouden spreken hadden we al jaren geleden onder het juk van een NWO. of wereldregering gezeten.

   Verwijderen
  4. @ Oli

   OK zou heel goed kunnen, maar met deze stellingname:

   "Okay Blik, kom je er achter dat de sancties niet tegen Rusland bedoeld waren/zijn, maar tegen het Europese volk en in bredere zin het zogenaamde vrije (rijke) westen?"

   suggereer je toch een soort overkoepelend masterplan.

   Verwijderen
  5. @Dawg,
   Klopt. De inval/demilitariseren van Rusland in Oekraïne kwam me te veel op het goede moment voor de oligarchie. Rusland zit wat mij betreft in het grotere spel om de wereld in 1 grote (door de G20) inclusieve digitale wereld/gevangenis te transformeren.
   Ik hou vast aan deze stelling totdat ik signalen doorkrijg dat Rusland niet meedoet met dit spel.
   Signalen zouden kunnen zijn: Het opzeggen van het lidmaatschap c.q. samenwerking van Rusland met de UN/WHO/WEF/G20. Het ontbinden van de afspraken door Rusland omtrent klimaatverandering/C02 uitstoot en verplichte digitale identiteit van burgers.

   Verwijderen
  6. @Dawg,
   Voor de duidelijkheid. Ik sluit niet uit dat Rusland vecht tegen de dehumanisering en ontvolking van de mensheid. Hij kan tot nu toe meegedaan hebben omdat Rusland nog niet klaar was om de handschoen op te pakken tegen de oligarchie. Laten we dat hopen.

   Verwijderen
  7. Bereid u voor op oorlog, hogere energieprijzen en grote burgerlijke onrust – Martin Armstrong
   https://www.frontnieuws.com/bereid-u-voor-op-oorlog-hogere-energieprijzen-en-grote-burgerlijke-onrust-martin-armstrong/

   Had Medvedev het ook niet over $ 150,- dollar per barrel?

   Verwijderen
  8. Het zijn niet slechts de injecties. Het GMO virus heeft even nare eigenschappen, als is de huidige versie veel milder. Dat is een normale gang van zaken in de evolutie van epidemieën.
   De ontvolkingshypothese is inderdaad te overwegen, al ben ik niet overtuigd.

   Verwijderen
 2. Nieuw Russisch offensief? De Grote Operatie gaat dit voorjaar beginnen.
  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2460211-nieuw-russisch-offensief-de-grote-operatie-gaat-dit-voorjaar-beginnen

  Niet alleen Duitsland en Amerika stuurt patriot luchtverdediging naar Ukraïne.
  Ook Nederland stuurt die.
  https://www.transport-online.nl/site/149740/nederland-stuurt-patriot-luchtafweer-naar-oekraine/

  Duitsland staat open voor het versoepelen van het verbod op het sturen van gevechtstanks naar Oekraïne
  Boris Pistorius, is sinds deze week de nieuwe Duitse minister van Defensie
  https://www.today90.com/germany-is-open-to-softening-the-ban-on-sending-battle-tanks-to-ukraine-international/

  De challenger 2 tanks en leopard 2 tanks gaat het Russische kanonnenvoer van Putin nog flink lastig maken.

  De westerse patriot kunnen ook Russische gevechtsvliegtuigen uit de lucht halen.
  Russische piloten zullen als ze opdracht krijgen om boven Ukraïns luchtruim te vliegen met geknepen billen in hun cockpit zitten.

  Een paar dagen terug plaatste ik dat de challenger 2 nog nooit in strijd was verslagen.
  Pipo de clown dwarsligger moest toen ook even bashen door te schrijven dat die Engelse tank ook nog nooit ten strijd was getrokken.

  Intussen weet ik weer iets meer van die tank.
  Hoe is het om een moderne stadsstrijd te voeren vanuit een tank? In april 2003, na de invasie van Irak, leidde majoor Tim Brown de eerste tankaanval met diepe penetratie in het door de vijand gecontroleerde Basra. Militaire tijden analyseert de operatie.
  https://www.military-history.org/feature/challenger-2-the-battle-for-basra.htm

  Dat was 2003. Nu zijn we 20 jaar verder en die challenger 2 is inmiddels nog meer verbeterd waarvan natuurlijk veel geheim wordt gehouden.
  De vijand mag natuurlijk niet meegluren. De vijand kan alleen maar gissen en propaganda voeren dat ze die tank wel effekes 1-2-3 uitschakelen.
  We shall see in the battlefield zullen we dan maar zeggen.
  Laat die trollen wat Rusland steunen maar negatief schrijven over de westerse wapens.
  Dat zal de Ukraïnse legermacht een worst wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad moeten we geduldig wachten totdat ze rond mei zullen arriveren. Zelf denk ik dat er nog behoorlijk wat meer loskomt.

   Dan komt het tegenoffensief op gang. Maar eerst komt het winteroffensief, waarvan ik verwacht dat zowel de Bakhmut als de Kramatorsk linie doorbroken zal worden, en alles tot aan de Dnepr ingenomen gaat worden. Dan hebben ze net de tijd om een versterkte linie op te bouwen. Ik vraag me af of Odessa al aan de beurt komt. Misschien komt er na het tegenoffensief eerst weer een periode van een uitputingsslag. Dat hangt af van de wederzijdse resultaten.

   Verwijderen
 3. Een ex-commandant van de Russische paramilitaire Wagner-groep heeft asiel aangevraagd in Noorwegen nadat hij was gedeserteerd uit het huurlingenleger dat in Oekraïne actief is. De 26-jarige Andrej Medvedev zit vast in de buurt van Oslo nadat hij vrijdag aan de grens was aangehouden zonder geldige papieren.
  Hij wordt beschuldigd van het illegaal betreden van Noorwegen, aldus zijn advocaat Brynjulf Risnes. Die vertelde dat zijn cliënt Wagner verliet nadat hij getuige was geweest van oorlogsmisdaden en een groot aantal mensenrechtenschendingen in Oekraïne. Hij zou ook bewijsmateriaal hebben meegenomen. Voor zover bekend is Medvedev de eerste Wagner-medewerker die naar het Westen overloopt.

  Medvedev, volgens de BBC een Russische oud-militair die daarna in de gevangenis heeft gezeten, werd afgelopen juli actief voor de paramilitaire groep, met een contract van zes maanden. Hij zou tot november de leiding hebben gehad over een Wagner-afdeling van tientallen militairen. De advocaat zegt verder dat zijn cliënt ook getuige was van het executeren van deserteurs door de veiligheidsdienst van de Wagner-groep.

  Verder lezen.........
  https://dvhn.nl/buitenland/Ex-commandant-Wagner-groep-vraagt-asiel-in-Noorwegen-28169981.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Executeren van wagner deserteurs is een win win voor Ukraïne.
   Spaart weer munitie uit. Alle beetjes helpen.......niet waar? LOL

   Verwijderen
  2. Nee kabouter spillebeen.
   Voorhamers gebruikt men op de bouw.

   Verwijderen
  3. Wagner heeft een andere toepassing...

   Verwijderen
 4. Amerikaanse legerchef ontmoet Oekraïense topgeneraal in Polen
  https://www.ijmuidercourant.nl/cnt/dmf20230117_68943286?utm_source=google&utm_medium=organic

  https://www.pbs.org/newshour/world/u-s-ukraine-military-chiefs-meet-in-person-for-1st-time

  De volgende vergadering van de Ukraine Defense Contact Group in het Ramstein-formaat, gepland voor de tweede helft van januari, zal worden bijgewoond door defensieleiders uit ongeveer 50 landen.
  Volgens het Duitse federale ministerie van Defensie is een vergadering van de Ukraine Defense Contact Group gepland voor 20 januari. De bijeenkomst vindt plaats op de vliegbasis Ramstein in Duitsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rusland zou misschien een EMP bom kunnen gooien boven Ukraïne.
  Nadeeltje............eigen Russische troepen zullen ook massaal uitval hebben. EMP rijkt ver.
  Zal in de toekomst DEW ingezet worden?
  Amerika beschikt er over. Rusland en China vast en zeker ook.
  Als de boel echt escaleert wordt denk alles uit de kast getrokken.
  Wereldleiders inclusief Putin denken daar heel goed over na of ze wel zover zullen gaan.
  De gevolgen zijn immers ernstig voor allen op deze aardkloot.

  https://www.digitaljournal.com/pr/directed-energy-weapon-systems-market-2023-report-research-for-dynamic-growth-of-product-in-future-by-analysis-of-previous-year-growth-share-and-challenges-with-cagr-forecast-2028

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen een gerichte EMP is bruikbaar, vanwege de redenen die je aanvoert. Die heeft uiteraard (gelukkig) veel minder energie nodig.

   Verwijderen
 6. Douglas Macgregor: Ukrainian Brigades Has Lost 70% Of Their Strength !! Russia Has Changed Strategy

  https://www.youtube.com/watch?v=rvqLiufnIDk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze Joop.nl cartoon geeft goed aan dat langzaamaan het besef van een voor NATO onwinbare oorlog opkomt:

  https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/hoe-tem-je-een-draak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De cartoonist ziet dat anders, denk ik.
   Ik denk dat hier de story van St Joris en de draak wordt weergegeven.
   Uiteindelijk wint Joris en wordt Sint Joris.
   De draak wordt verslagen.

   Verwijderen
  2. De uitkomst van dit verhaal, van st Joris/ Michael wordt verkeerd begrepen. De draak, evenals st Michael zijn onsterfelijk. De draak wordt niet gedood maar verdreven. waarheen? niet naar de hel, maar naar onze wereld.

   Verwijderen
  3. De draak wordt losgelaten voor een korte tijd.
   Deze zal erop uitgaan om de volken van de vier windstreken, Gog en Magog, te misleiden en aan te zetten tot de oorlog.
   Op het laatst belegeren velen het kamp van de gelovigen, de stad die God liefheeft.(Jeruzalem) Er zal dan vuur uit de hemel komen die allen zal verteren wat het tegen Jeruzalem en God van Israël zullen opnemen . En de duivel die hen heeft misleid, werd in het brandende zwavelmeer gegooid, waarin ook het beest (de draak) en de valse profeet waren gegooid. Daar zullen zij dag en nacht gepijnigd worden, voor altijd en eeuwig.

   De draak wordt verslagen en in de vuurpoel geworpen voor altijd/
   Michaël zal overwinnen in de eindtijd.
   Michaël is de beschermheilige van Israël.
   Maar het is Yeshua wat de draak zal verslaan en in de vuurpoel zal doen verdwijnen voor altijd en eeuwig.

   Verwijderen
  4. Een korte tijd is makkelijk vele duizenden jaren. Gogmagog is waarschijnlijk Israel, naar de betekenis is verloren gegaan. De zionistische prietpraat uitleg van halfbezeten TV dominees van evangelische megachurches is niet serieus te nemen.

   Verwijderen
  5. Nee, onze "profeet" kabouter spillebeen trekt volle zalen.

   Verwijderen
 8. Belangrijker dan Rusland / Nato proxie oorlog.

  https://t.me/degroteleugensroute
  Van het grootste belang om onze boeren te behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Radicale verandering van mening: Kissinger wil nu dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO
  https://report24.news/radikale-meinungsaenderung-kissinger-will-nun-den-nato-beitritt-der-ukraine/

  Huidige situatie is onplezierig voor WEF. Er is geen weg terug. Banden van Rusladn met China zijn alleen maar stukken beter geworden!
  Leugenachtige wezens van de oligarchie denken dat het verslaan van Rusland de enige manier is om de orde te herstellen. De wig tussen Rusland en China is niet meer te maken.

  Nou succes Kissinger oude demente sukkel. Slaap zacht en hou de illusie van een gebroken Rusland levend. Gaat niet gebeuren. Op dit moment maakt Rusland meer raketten dan alle landen over de hele wereld bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grote Oekraïense crash bij Seversk dreigt: Verdedigingslinies doorbroken en voorbereidingen om zich terug te trekken – Verloren contact met Bakhmut
   https://dissident.one/2023/01/18/grote-oekraiense-crash-bij-seversk-dreigt-verdedigingslinies-doorbroken-en-voorbereidingen-om-zich-terug-te-trekken-verloren-contact-met-bakhmut/

   Zelensky line staat op instorten. Russen schoppen hard tegen de kont van de Oekraïners.
   Bradley tank. Dan komen er een paar tanks uit Amerika. Rusland kan 1000 T90 tanks per jaar leveren en inzetten
   Hoe jammer die clown Zelensky dat er alleen vrede komt als alle gebieden teruggegeven zijn. Neem nog een lijntje van dat witte spul joh!

   Verwijderen
  2. Tsja wat had je anders verwacht dan een clown die denkt dat hij piano kan spelen met zijn lul. Wat een lul joh! Prutser

   Verwijderen
 10. clip +/- 6min.
  https://dissident.one/wp-content/uploads/2023/01/de-graaff.jpg

  Marcel de Graaff (FvD): “De covid-pandemie is het grootste schandaal van deze eeuw” (Video)

  https://dissident.one/2023/01/18/marcel-de-graaff-fvd-de-covid-pandemie-is-het-grootste-schandaal-van-deze-eeuw-video/

  Europarlementarier De Graaff zegt het toch maar in klare taal en man en paard noemend. Ik begrijp heel goed waarom de heersende macht de partij van De Graaff wil verbieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het verraad van Giorgia Meloni – Het aantal illegalen explodeert
  https://dissident.one/2023/01/18/het-verraad-van-giorgia-meloni-het-aantal-illegalen-explodeert/

  Zoals Oligarch al zei. Dat mens deugt niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is inderdaad een serpent. Maar ik wacht altijd liever voordat ik mijn oordeel klaar heb.

   Verwijderen
 12. Grea ontmaskerd!~Ze wasnet over de grens gearresteerd, maar nu net over de heuvel selfies opgedoken samen met he arrestatieteam:
  https://www.youtube.com/shorts/OsPoWqQMA9A

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Even het Ukraine symposium gevolgd van het WEF. ca 45 minutes. Geen nieuws, één boodschap: double down.
  Duda heeft echt zero charisma: onmogelijk om je aandacht erbij te houden. Freeland was voor mij interessant te observeren: net als Nuland is haar presentatie en stemgebruik bijna onschuldig jong meisjesachtig. Ze is goed en super smart.. In werkelijkheid is ze oud en heeft een Dracula hair line, net als Wolfowitz. Verder is het in analyse gegoten bedelpartij en veel angstzaaierij over een Russische overwinning. Iran en China worden er dan in een domino theorie stijl bijgehaald. Er zit een element van de oorlogstrommel voor WW3 in.
  Meer sancties naar China, meer coalitie. Ze willen het nog steeds, of zelfs nog meer, een strijd om het behoud van ''onze waarden'' maken.
  Het lijkt alsof Ukraine meer en meer een symboolfunctie krijgt en er wordt over Finland etc. gepraat. Kortom: meer en meer een NATO- Rusland verhaal.

  Verder valt de eensgezindheid op en straalt het een sfeer van zelfvertrouwen uit, met een unanieme overtuiging ''to move forward''.

  Ik zie er geen doemscenario in, omdat dit panel stuk voor stuk zeer ver van de gewone mensen afstaat.

  https://www.youtube.com/watch?v=5lsxg56ktTI

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Twee regels uit je comment:

  "Geen nieuws, één boodschap: double down."
  "Verder valt de eensgezindheid op en straalt het een sfeer van zelfvertrouwen uit, met een unanieme overtuiging ''to move forward''.

  Commentatoren als Douglas Macgregor en Scott Ritter vinden die neiging tot 'doubling down' en 'move forward' bij de neocons nu juist een van die dingen die de confrontatie met Rusland zo gevaarlijk maakt.

  Ik betwijfel of ze deze conclusie van je zouden delen:

  "Ik zie er geen doemscenario in, omdat dit panel stuk voor stuk zeer ver van de gewone mensen afstaat."

  Ken je de term term 'verliesaversie? Dat irrationele gedrag zie je vaak bij beleggers wanneer ze op de top van de markt van de hebben gekocht en de koersen beginnen te dalen. In plaats van een beperkt verlies te nemen door onmiddellijk te verkopen houden ze vast aan hun belegging in de hoop dat hun veel te rooskleurige toekomstverwachtingen alsnog uitkomen. Met als gevolg dat ze uiteindelijk met een catastrofaal verlies blijven zitten. Doet me aan het gedrag van de neocons denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn het totaal eens, ik had het slechts over mijn observaties over hen. Ze zijn uiterst gevaarlijk en geloven totaal in hun eigen propaganda. Dus zie ik ze ook totaal verliezen, maar ik zie nog geen enkele suggestie tot opgeven.

   Verwijderen
 15. 'Spaanse premier roept op tot vredesonderhandelingen met Poetin

  De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft woensdag opgeroepen tot onderhandelingen met de Russische president Vladimir Poetin om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. "Het is belangrijk dat we ook contact houden met Poetin", zei Sánchez in Davos, waar deze week het jaarlijkse World Economic Forum plaatsvindt. Ook werd in Davos duidelijk dat Spanje weinig voelt voor de levering van zware wapens aan Oekraïne.
  Sánchez zei te denken dat het mogelijk is om terug te keren naar gesprekken tussen Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne, zoals die voor de Russische invasie van 24 februari in het zogeheten Normandië-overleg gebeurden. "Ik pleit ervoor dat de Franse en Duitse regering hierin het voortouw nemen", zei hij tegen CNN. "De andere EU-lidstaten zullen Parijs en Berlijn bij een dergelijk initiatief steunen", aldus de Spaanse premier.'

  verder lezen:
  https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20230119_04864428?utm_source=google&utm_medium=organic

  Dat hij maar gehoor mag krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig zie ik het Kremlin nog niet onderhandelen. Zeker niet na de onthullingen van Merkel. Hun ''partners'' hebben alle vertrouwen verspeeld.

   Verwijderen
 16. Lavrov's hele speech is gisterenmeer dan 3 uur. Maar hier is een kortere versie van een half uur:

  https://www.youtube.com/watch?v=tq9lYg5G1FA

  I heb gisteren de hele vetsie gekeken, dus deze versie niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Even een Quora dump van mij:

  Sir, you put a lot of work into this post, which is laudable. My views deviate quite a lot from the ISW, since I also get most of my information from independent sources. In the Netherlands, fortunately I am far from the conflict, so I am just an armchair analyst. It is no use to repeat the ISW, so I will restrict the bulk of my comment about the other side’s viewpoints, as far as I understand them.

  The Kremlin made huge errors in judgement in the beginning. Ukraine’s resistance has been much fiercer, and NATO’s willingness to help was much stronger than expected.
  Many analyst think the move to Kiyv was a ‘’fixing operation’’, to allow Russia to take about 20 % of the territory. More controversial, but still important to mention is that they secured the biolabs, which are alleged to have been involved in biowarfare. True or not, it was a strategic objective which has been accomplished. Just like securing some nuclear sites and material. So: Not a total failure at all, but insufficient forces, and 2nd grade gear to occupy land. This has made the conflict a dragged out mess. The worst mistake has been not to consider that many contacts of the soldiers ran out after 6 months, so after July their front has been severely undermanned, resulting in substantial loss of territory. Powerful NATO deliveries were neglected, and supply lines were left intact. The numbers from the ISW and independent sources vary an order of magnitude, so in my view neither has much credibility. Both should be considered however. Besides, not all these problems are uniquely Russian.

  2, 3, 4, and 5. So Surovikin inherited a poor situation, not fixable within several months.

  Most mobilized troops were veterans, but still required quite some training. Only about now, the desired strength, also in equipping is being reached, if we believe the sources. Just like the west has been slow to escalate, Russia is only now gearing up to a hybrid war economy. The mantra we hear on TV is that Russia runs out of ammo, gear and men every other week, very questionable, not just because this has been stated from March on.

  6. Surovikin has not really been degraded. Gerasimov is from a higher rank, and 2 collegues next to him have been installed. It seems to me that the whole war is being put in a much higher gear.
  BeantwoordenVerwijderen
 18. 7. The sanctions weapon has been basically exhausted. Both sides will suffer from it, but it has not been a game changer, and will never be. Russia has not become the pariah which it has been made out, and has mostly adapted to breaking ties with the west. As long as there is an alliance with China and more than lukewarm ties with a substantial part of the Global South, they can go on basically forever. There is no indication that Putin’s position is unstable, and behind him is a competent team of more hard line replacements. Approval rate is still above 70 %.

  8. The war will probably last longer than the summer. What is worrying is that both at Davos, and by Lavrov, the accent in the narrative is more and more NATO vs Russia. It seems likely (to me) that we will soon see a powerful Russian offensive, and 3–4 months later when most of the powerful NATO gear enters the battlefield and the crews have been trained up, an equally powerful counter offensive will take place. But may the Gods help us if the conflict explodes beyond this battle field!

  10. The offensive probably will be Donetsk and possibly up to the Dnepr. I don’t think Odessa will be in play yet. Until May the Ukrainians will be simply outmanned and outgunned. The counter offensive is still too far in the future, and we don’t even know yet how much gear will be mobilized.

  11. The counter offensive is already too hard to predict, so no comment about a counter-counteroffensive.

  12. I cannot see an attack from Belarus as more than a way to fix a large amount of soldiers in the western Ukraine. Additionally, that force could be used to interfere with heavy weapons deliveries.

  13. It is still unclear what a Russian victory would mean. Often it is described as gaining territory. Not the official Russian narrative. Many Russians are aware that western, but also central very hostile Ukraine will be an everlasting pain to occupy. The more land which is conquered, the more expensive rebuilding and controlling will be. The other side of this story is that the remaining Ukraine cannot be allowed to become an NATO ally or member.

  14. The fly in the ointment, works both ways: Will Putin be couped???

  ‘’The West must continue…’’ This mechanism is often called the Assad curse and now the Zelenski curse: all opponent leaders of Assad have gone, but he is still president, with very high approval rates. Ze will probably not be that important in history anyway…

  Following the Ukraine conflict is a hobby for me, but for most folks, they care a lot less, or give a shit! Even in Holland, almost the most Russophobic country in the west!

  ‘’We must continue’’ is the true Achilles heel. Why would we even care! Democratic values are all nice and good, but in reality we are under the thumb of oligarchs, and freedom of expression is not wat is was intended anymore. All kind of OK, until people get cold and the bills are piling up!

  15. ‘’We must’’. Ukraine a bastion of liberty?

  For whomever can believe that… Can our dear leaders and media maintain this conviction in our populace?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 🇺🇦 The proposed package of military assistance to be provided to Ukraine:

  🇬🇧14 Challenger 2 tanks
  🇬🇧100 modern rockets (?)
  🇬🇧30 SPG AS90
  🇬🇧200 BMP/BTR
  🇨🇦200 Senator armored vehicles
  🇨🇦1 NASAMS air defense battery
  🇵🇱14 tanks Leopard 2
  🇺🇸100 BMP Bradley
  🇺🇸55 armored vehicles
  🇺🇸100 BTR M113
  🇺🇸18 self-propelled guns M109А6
  🇺🇸250 BTR M1117
  🇺🇸138 HMMWV armored vehicles
  🇺🇸100 Stryker APC
  🇺🇸GLSDB
  🇺🇸36 105mm howitzers
  🇺🇸1 Patriot Air Defense/O Battery
  🇺🇸6 Nasams air defense batteries
  🇺🇸18 HIMARS
  🇫🇷 40(?) AMX-10RC wheeled tanks
  🇫🇷 (?) Bastion armored cars
  🇩🇪40 Marder BMP
  🇩🇪1 Patriot AA/O Battery
  🇩🇪3 Iris-T air defense batteries + 3 TRML-4D radars
  🇩🇪2 TRML-4D radar
  🇩🇪🇳🇴🇩🇰16 Zuzana-2 SPG
  🇳🇱🇺🇸🇨🇿120 T-72 tank
  🇳🇱1 Patriot AA/O Battery
  🇸🇪50 CV-90 BMP
  🇸🇪12 Archer SPG
  🇮🇹🇫🇷1 AA/O SAMP/T Battery
  🇨🇿26-30 SAU Dana-M2
  🇪🇪10+ howitzers 155mm FH70
  🇪🇪10+ howitzers 122mm D30
  🇩🇰 ? SAU Caesar (?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk speelgoed. Wie gaat het bedienen? Als het al niet vernietigd is voordat het gevechtsklaar is.

   Verwijderen
  2. Veel is al bekend materiaal voor Ukraïne.
   Bij gebrek aan Ukrops voor de bediening zullen imao waarschijnlijk NATO mercs in Ukrop outfit ingezet worden.
   Misschien een goed idee om in Ukraïne uit de buurt van stations en raccordementen te blijven.

   Verwijderen
  3. De Oekrainers krijgen een logistieke ramp van hun 'bondgenoten'. Kwa bediening, onderhoud, munitie, onderlinge communicatie. Ik weet het zeker: de EU wordt door idioten bestuurd. En die Oekrainers maar pushen om Russen dood te schieten. De Polen voorop.

   Verwijderen
  4. Toch moet het ook niet onderschat worden. Ritter werd door iedereen bespuugd toen hij in juli waarschuwde voor de veel te slappe aanpak van de Russen. Hij heeft gelijk gekregen en ze hebben 6 maanden verloren.

   Verwijderen
  5. Weet het niet. Als je wilt demilitariseren moet je niet te snel gaan natuurlijk. Laat ze komen en vernietig het.

   Verwijderen
 20. 🇪🇺 The European Parliament approved a resolution calling for the creation of an international tribunal for Putin and Lukashenko. 427 MPs voted in favor, 19 voted against and 33 abstained.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze gasten van Rebel news zijn epic!
  Must Watch: Pfizer CEO Flees When Confronted at Davos About Dangerous COVID Jabs
  https://www.infowars.com/posts/must-watch-pfizer-ceo-flees-when-confronted-at-davos-about-dangerous-covid-jabs/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Reklame. Verplichte kost voor iedereen: Patrick Savalle presenteert zijn 'Complotcatalogus'.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bitterhard verslag, door de filmmakers van Wagner:

  https://www.youtube.com/watch?v=NVM_hRj5Jpo

  BeantwoordenVerwijderen
 24. War is hell, and we do the best in hell...

  BeantwoordenVerwijderen