vrijdag 27 januari 2023

Is exportverbod ASML een deal, zoals AD wil doen geloven?

AD maakt zichzelf weer eens belachelijk: een "deal" noemen ze het exportverbod van ASML. Wat is dan de deal? Een deal betekent, verbeter ons als we het mis hebben, dat je iets ruilt. Bijvoorbeeld, ASML stopt met export van machines naar China en/of Rusland. Dat kost ze een hoop centjes. Maar de Amerikanen willen dat. De Amerikanen gaan die derving, zo heet dat, vergoeden... Deal!

Maar dan lees je het artikel, en dan staat er niks van een tegenprestatie. het wordt ASML gewoon verboden vrij zaken te doen met landen die het wil. Door de VS. Punt. Of ASML verbiedt het zichzelf. Geheel uit vrije wil. Dat de VS het ook willen is puur toeval.


‘Deal VS en Nederland over exportverbod; nieuwe chipmachines van ASML mogen niet naar China’

De Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt met Nederland en Japan over beperkingen van de export van chiptechnologie naar China. De landen hebben in Washington afgesproken dat bepaalde machines, van onder meer ASML, niet meer aan China mogen worden verkocht. Dat meldt persbureau Bloomberg.

2 opmerkingen:

 1. Slecht nieuws voor Rusland hè Blikje?
  Nu moet het wellicht weer andere omwegen zoeken voor moderne chippies voor hun wapenindustrie om het pro westerse Ukraïne kapot te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interview met financiële topman ASML
  'Ook zonder China raken we onze machines kwijt'

  https://tweakers.net/reviews/10836/financiele-topman-asml-ook-zonder-china-raken-we-onze-machines-wel-kwijt.html

  BeantwoordenVerwijderen