zaterdag 8 oktober 2022

Trein op Krim-brug staat in brand

Trein op de Krim-brug staat in brand. BRON.

Hier nog meer beelden.

Is dit voor Putin een "9/11" momentje? Op zijn verjaardag...

Na de vernietiging van zijn kostbare Nordstream pijplijn, is nu de symbolische Krimbrug aan de beurt.

En nog meer beelden, HIER. En HIER.

35 opmerkingen:

 1. Dit is een enorme escalatie! Men denkt nu, voorlopig, dat het een truck bom was. Ik neem aan dat er materialen aanwezig zijn om het snel te repareren. Maar Putin staat nu onder enorme druk om te vergelden. Nee, niet nucleair., maar wel zeer massief. Als in Kiev of Lvov zou wonen zou ik een weekje vrij nemen en een vakantie op het platteland nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit was een suicide bomber. Dat doet een Islamist terroristische aanslag vermoeden, want het is bekend dat er IS en AQ terroristen met de nazis meevechten. In dat geval zullen de bezwaren van de meeste niet westerse landen tegen verdere escalatie snel verdwijnen. Zelfs in Europa zal er enig voor begrip ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een suicidebomber of een pechvogel die niet wist wat er in zijn oplegger zat

   Verwijderen
 3. Ik zie 2 wegdekdelen ingestort en vermoedelijk wat verbogen rails + kapotte treindelen die moeten worden geborgen. Waarschijnlijk zijn die wegdelen modulair en zijn er al vervangende delen in reserve. Er lopen ook pijpen en kabels die gemaakt moeten worden. Gelukkig is er de landbrug. Het geprojecteerde offensief zal wel wat vertraging gaan ondervinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zondag 9 oktober ( morgen) om 1800 uur is er een streaming van een documentaire die door Laurent Guyenot is gemaakt.

  Zie:
  https://noliesradio.org/

  Je moet een donatie geven, en dan krijg je de passwords om te kunnen kijken naar de stream.

  Inhoud:
  Hier volgt een korte beschrijving van het thema van de film.

  Er zijn vandaag de dag twee belangrijke afwijkende theorieën over 9/11. De meest verbreide theorie beschuldigt de Amerikaanse regering, of machtige elementen binnen de regering, ervan een false-flag operatie te hebben opgezet om imperialistische of neokolonialistische oorlogen te rechtvaardigen, die al sinds de jaren negentig geprogrammeerd zijn.

  Een andere theorie, die minder bekend is bij het westerse publiek, beschuldigt een zionistisch netwerk dat vanuit de Verenigde Staten opereert, met als doel Amerika in oorlogen tegen de vijanden van Israël te leiden.
  Deze twee theorieën kunnen gemakshalve worden aangeduid als de "Inside Job"-theorie en de "Mossad Job"-theorie.

  In deze film zullen wij de argumenten samenvatten van de "Mossad Job" theorie, die gestaag terrein heeft gewonnen sinds Alan Sabrosky, een professor aan de Amerikaanse militaire academie, in 2011 in een artikel zijn overtuiging uitsprak dat de aanslagen van 11 september (en ik citeer) "een klassieke door de Mossad georkestreerde operatie" waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de 2 wegdekdelen ingestort liggen ca 100 m van elkaar. Dat doet misschien vermoeden dat het 2 truck bombs waren. Er lijkt voldoende ruimte voor hijskranen en boten om het puin te kunnen bergen.

  PS: 9/11 lijkt me momenteel wel heel irrelevant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Irrelevant? Lijkt me niet. Zelfde daders, alleen nu veel dichter bij hun doel: machtsovername in de hele westerse wereld.

   En de domme Westerling kiest voor zijn eigen ondergang !
   Want is volledig misleid.

   Ik ben aan een blog bezig dat dit moet verhelderen: https://xevolutie.blogspot.com/2022/10/1335-word-het-een-kernoorlog-de-mensen.html

   Verwijderen
 6. Het schijnt dat Rusland de sleutel heeft gevonden om de starlink sattellietconnectie en encryptie met EW te jammen. De communicatiekanalen tussen de VS en de legereenheden onderling worden in snel tempo uitgeschakeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze aanslag op de Krim-brug is mogelijk het creëren van
  " een motief voor Putin om een kernbom te gooien".

  Die kernbom kan door het Westen worden gegooid.

  Als ze dat van plan zijn, moeten ze geloofwaardig maken dat Putin het deed: daarvoor dient de aanslag op de brug.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een nucleaire bom, false flag of niet, betekent einde beschaving. Dit weekend. Onderzoek is niet nodig, want Putin weet meteen of het zijn einde leger was geweest of niet.

  Ik mag hopen dat zelfs de neocons dat beseffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [ Een nucleaire bom, false flag of niet, betekent einde beschaving.]

   Dat hang helemaal af van de vraag hoeveel bommen er worden gegooid.
   Je kan ook denken aan neutronenbommen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Neutronenbom

   Als Amerika morgen om 10 uur een kleine atoombom op Lvov gooit, kan om 11 uur al een flink aantal Russische steden zijn vernietigd, 'uit wraak'.

   Alleen de joden zitten zo in elkaar dat ze hier to in staat zijn.
   Voor hen is dit alles heel redelijk.
   Ze hebben immers God aan hun zijde , en mogen van hem iedereen doden. Sterker nog: hij eist het van hen.

   Dat ze er list en bedrog bij gebruiken, dat vinden ze zelf heel tof. Geen seconde van schaamte.

   Ja, ik weet het: Rusland heeft overal onderzeeërs met kernbommen. Maar als die nu eens door een nog onbekend afweer systeem kunnen worden gestopt?

   Per slot is de VS al in 2002 uit dat ABM verdrag gestapt, en hebben ze al 20 jaar onderzoek naar zulke wapens gedaan.


   Verwijderen
 9. Goeie live analyse:

  https://www.youtube.com/watch?v=0D3UwhAtof8

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De grote brand op de Krimbrug tussen het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en het Russische vasteland zaterdagochtend is veroorzaakt door een bom die in een vrachtwagen ontplofte, zegt Moskou. Volgens Rusland vlogen hierdoor zeven benzinetanks in een treinstel op de naastgelegen spoorweg in brand.

  Het Russische ministerie voor Burgerbescherming meldt dat het vuur inmiddels gedoofd is. Voor zover bekend zijn er geen doden of gewonden.

  Ik betwijfel of de trucker en de inzittende(n) van de auto die tijdens de explosie naast de truck reed, het overleefd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik de beelden bekijk zie ik een brandende trein.
  Daaronder en naast zie ik volgens mij een intacte rijbaan.
  En daarweer naast een rijbaan waar een deel van is ingestort. Daarachter lijkt er weer een stuk niet ingestort en dan weer een gat, verderop.
  Als er een bom in een auto ontploft is het vreemd dat het wegdek op twee uit elkaar liggende stukken is weggevallen.
  Hoe kan een ontploffing dat verder weg gelegen deel beschadigen?

  Verder: als de ontploffing op een vrachtwagen ontstond, was het dan puur toeval dat er net en goederentrein passeerde met ontvlambaar spul?
  Die brandende trein maakt dat de aanslag (visueel, psychologisch) veel meer impact heeft. Dat zou dus stom toeval zijn?

  Ik acht het goed mogelijk dat we met een Himar of ander soort wapen te maken hebben. Gericht op de trein, en mogelijk ook tegelijk een projectiel op de rijbaan daarnaast.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sommige deskundigen zeggen dat die 2 stukken 100 m van elkaar door resonantie kunnen zijn getroffen. Of zoals ik noemde, 2 trucks. De dienstregeling van de trein is min of meer bekend, dus daar kan op getimed zijn. Er zijn dagelijks meerdere militaire treinen. Een himar zou op de radarbeelden gezien moeten zijn.

   Verwijderen
  2. Het was een misleidend perspectief, want de 2 brugdelen lagen naast elkaar. Iemand met constructie achtergrond die ter plaatse was geweest (ik denk op MoA) had gezien dat de wegdek brugdelen relatief licht gebouwd waren, en met vertande verbinding (hier ook vaak bij bruggen toegepast) los, via hun eigen gewicht op de pijlers rusten.

   In dat geval gaat het slechts om bergen van het puin, makkelijk via de buitenkant aan de zee, misschien vervanging van wat ijzerwerk, en het inhijsen van 2 nieuwe brugdelen.

   De treinen met militair transport zullen waarschijnlijk langzaam moeten rijden de eerste weken, maar dat geeft maar een uurtje vertraging. Door verkeersregeling en betere security zullen de transporten over de weg ook niet meer dan een dagje vertraging krijgen.

   Geen probleem voor het offensief: Nu, in het modderseizoen, zijn de troepen al voldoende versterkt om de meeste posities te behouden. Een rustige strategische opbouw kan de komende maand doorgaan.

   Na de midterm verkiezingen gaat de PR war op pauze. Ik hoop wel dat Brandon zijn meerderheid in het congress kwijt raakt. Al zal het niet heel veel uitmaken.

   Verwijderen
 12. Een himar heeft onvoldoende explosieve lading om zo'n schade te veroorzaken. Dat hebben we gezien bij de brug over de Dnjepr, die weken met himars gebombardeerd is. Dat moet minimaal een Tochka geweest zijn, maar die worden makkelijk onderschept. Die maken een groot gat in een gebouw of een 30 m krater, maar deze brug is waarschijnlijk veel sterker. Een truck kan tientallen tonnen hoog explosieve lading meenemen. De vonkenregen uit de beelden zijn waarschijnlijk brokken magnesium of ander witgloeiend shrapnel, bedoeld om fuel tanks te ontsteken.

  Maw: hier is over nagedacht! De truck(s) kwamen van Russisch grondgebied, dus er is een uitgebreide spy/ intelligence aan voorafgegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, Rootman. Nuttige informatie en voor mij overtuigend.

   Verwijderen
 13. Voor Rusland is een aanval op de Krimbrug, direct Russisch grondgebied, een rode draad die, als hij overschreden wordt, vergeld moet worden.
  Die aanval wordt al een poosje verwacht want het naziregime heeft hier al vaker op gezinspeeld.
  Wat gaat het antwoord van Rusland zijn? En wanneer?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat er iets gaat veranderen in de manier van oorlog voeren door de Russen is, volgens dit artikel wel duidelijk. NaziZE mag zijn rode klomp, wat voor zijn hart moet doorgaan, wel vasthouden

  Rusland kondigt grote verandering aan: Keiharde generaal Surovikin nieuwe leider Oekraïense oorlog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een vreselijke website!!! Ik werd meteen gebombardeerd met pop-ups en ads die het halve beeld innemen. Het summiere nieuws over de generaal is ook elders te vinden.

   Verwijderen
 15. Ook al kent een oorlog altijd alleen maar verliezers. Op dit moment is de aller grootste verliezer Putin!

  https://liveuamap.com/

  Plus dat nu steeds meer blijkt dat de brug opgeblazen is door Russische extremisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie dan deze reactie van het naziregime:

   De ontploffing die zaterdag vroeg de Krimbrug deed schudden is slechts “het begin”, waarschuwde een topadviseur van de Oekraïense president Vladimir Zelensky.

   En natuurlijk geven ze Rusland zelf weer de schuld, deze keer dan onder de noemer van extremisten.
   Wie heeft die betaald?

   Verwijderen
  2. Russische extremisten... Jazeker, Ook in Rusland zijn verraders en leden van IS en AQ. En gezien de miljoenen UKie vluchtelingen zijn er zeker duizenden nazis en CIA/ MI6 operators.

   Verwijderen
 16. De Moskva, getorpedeerd.
  Nord Stream 1 en 2 gesaboteerd.
  De "Krimbrug" gesaboteerd.

  Welk land zou hier achter zitten, West Europa naar de kloten willen helpen en Oost Europa het liefst aan zich willen onderwerpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Adviseur Zelensky: Rusland zelf achter explosie Krimbrug

  Rusland zat waarschijnlijk zelf achter de explosie op de Krimbrug, zegt een adviseur van de Oekraïense president Zelensky. Volgens Kiev is de ontploffing mogelijk een uitvloeisel van een interne machtsstrijd in Moskou."

  https://nos.nl/liveblog/2447498-oekraine-rusland-zat-achter-explosie-krimbrug-nieuwe-russische-commandant-benoemd

  Het waren dus de Russen. Zegt de UA. En onze Staatsomroep geeft dan gehoorzaam en kritiekloos door.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. CRIMEAN BRIDGE OPENED FOR CARS. OFFICIAL REASON OF EXPLOSION AROUSED SUSPICIONS

  https://southfront.org/crimean-bridge-opened-for-cars-official-reason-of-explosion-aroused-suspicions/

  Met videobeelden van de schade aan de brug.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De intacte brughelft is geopend voor verkeer en de eerste trein rijdt alweer voorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. CNN over Schiphol.
  https://edition.cnn.com/travel/article/amsterdam-schiphol-airport-chaos/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Over de Machtigen.

  https://www.unz.com/aanglin/jew-zuckerberg-powerless-victim-blocks-kanyes-account-deletes-posts-to-prove-jews-are-not-powerful/

  Dus: Kanye West heeft gezegd dat de joden heel veel macht hebben.
  Zuckerberg heeft Kanye van Facebook gegooid.

  En nou schrijft Elon Musk: " Kom maar lekker terug op mijn Twitter, Kanye."


  Waauw !!
  DIT is de kern van de 'strijd om de wereld' die nu gaande is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. PS: Facebook heeft heel veel van zijn waarde verloren, afgelopen jaar.
  Jonge mensen gaan er niet meer heren.
  dr Steve Turley:
  https://youtu.be/Hlw3Fqo_PKA

  BeantwoordenVerwijderen
 23. OT

  Goed nieuws uit Australie.

  Mocht je t.g.v. het covidprikje doodgaan dan kunnen je nabestaanden de begrafeniskosten claimen bij de overheid.

  https://www.servicesaustralia.gov.au/deceased-covid-19-vaccine-recipient-payments-and-funeral-costs-you-can-claim-through-covid-19?context=55953

  Humane en verstandige maatregel van de Australische overheid. Mensen met twijfels over de veiligheid van de fekzines zullen hierdoor vast en zeker over de streep getrokken worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet er eerst nog bewezen worden dat de overledene ook daadwerkelijk aan het 'vaccin' is gestorven en aangezien er amper autopsies gepleegd worden en de meeste dokters huiverig (of bang zijn) om de spuit als dader aan te wijzen zal het echt niet storm lopen met die uitkering.
   Wassen neus dus.

   Verwijderen
 24. The Art of War:

  After shelling your own nuclear power plant, blow up your own gas pipeline and then to ensure victory blow up your own bridge to cut your own supply line.

  — Sun Tzu

  https://twitter.com/KimDotcom/status/1578793441517273089

  BeantwoordenVerwijderen