maandag 10 oktober 2022

Putin: "Spasibo"

Putin is ingelicht over de terreurdaad op de Krimbrug. Daar is ook een gepubliceerde video van. Daar wordt hem verteld dat het gaat om de Oekraïense geheime dienst. Waarop een ogenschijnlijk getergde Putin veelbetekenend antwoord, met een gedecideerd, "Spasibo". ("Dank"). (De meer vrije vertaling zou zijn, "ik weet genoeg").

Het ziet er voor het de-escalatie-proces niet goed uit...

40 opmerkingen:

 1. ''Shock and awe"? Many targets hit , in Kiev, Lvov, Dnepro, etc.

  Also, a communications tower in Moscow was being bombed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 15 december 2021: Rusland eist de beloofde vrede op. USA weigert.

   30 maart: Zelensky en Putin gaan een vredesakkoord ondertekenen in Turkije. De Neocons verbieden het!

   8 oktober: Aanslag op de Krim brug.

   Amerika kan dit heel lang vol houden. En dat is ook de bedoeling: Ze willen èn Oekraïne in hun bezit ( lend-lease: de 90 miljard moeten worden terugbetaald door Oekraine) èn ze willen de bodemschatten van Rusland terug (die Putin hen ontnomen heeft).
   Hoe langer de oorlog duurt, hoe beter voor de VS.
   Àlle oorlogen van de VS duren lang, want zijn altijd bedoeld om de landen langdurigf kapot te maken.

   Wraak door Moskou- voor de brug- , hoe begrijpelijk ook , heeft geen enkel nut. Maar wel voor de VS: de oorlog verlengen, Putin de schuld gevenen extra zwart maken.

   En àls Putin die wraak zou kunnen verbieden (dan moet hij tegen zijn eigen mensen in gaan...) , dan plegen de Oekrainers of de Mossad of de CIA die aanslagen zelf wel.

   Tegen deze joodse wereld-vernietigers sta je behoorlijk machteloos, nu ze eenmaal de westerse media volledig controleren.

   Het volk is dom en lui ( meer precies: héél dom en héél lui) , dus ziet niet dat hun wereld kapot wordt gemaakt met hulp van henzelf.
   Ze steken liever een Oekraiense vlag uit en denken dan dat ze aan de goeie kant staan.

   Verwijderen
  2. Vergeet het land van Cargyll, Gates etc. niet. Alle zwarte aarde gebieden hadden al een optie en waren beloofd. Het plan was ook dmv stikstof en andere ESG wetten onze boeren daarheen te jagen of van daaruit kapot te concurreren. Volgens mij is de huidige stikstofwet en de gecreeerde voedselcrisis inmiddels een doodlopend beleid, omdat Ukraine daarin een sleutelrol speelde.

   Ik geloof geen moment dat de bombardementen van vannacht wraak waren. OK, er kan altijd een misser zijn geweest, maar tot nu toe bleek er later altijd een militair doel tussen de burgers te zijn geweest.

   Het is volgens mij een opmaat voor de komende weken, na de conferentie van Puting met hun veiligheidsraad. Ik verwacht dat er ''shaping operations'' gaan plaatsvinden , zoals het treffen van militaire commando en infrastructuur.

   Ik denk niet dat Amerika dit gaat winnen, want ze zijn aan alle kanten uitgeput. Wanneer het koud wordt (ik vind het nu al ijskoud!) en Ukraine/ NATO zware verliezen gaat lijden valt de EU steun ook snel weg. Het is uiteindelijk grotendeels kuddegedrag...

   Verwijderen
  3. Veel reportages zeggen dat er veel electriciteit en communicatie is uitgevallen, en dat diplomaten worden teruggeroepen.

   Uiteraard zitten we nog in het stadium van geruchten en beweringen....

   Verwijderen
  4. Er blijken nu al een aantal golven van raket- en droneaanvallen geweest te zijn. Steeds meer elektra en internet valt uit, het SBU gebouw staat in brand en er zijn evacuatie orders voor diplomaten.
   Binnen een uur is de legerconferentie met Putin. Er zijn grote bommenwerpers gefotografeerd met enorme (anti carrier) bommen, met uitleg/ speculatie dat die klaarstaan voor later of vannacht.

   Dit is dus inderdaad een soort shock and awe, en een introcuctiecadeautje van generaal Surovikin...

   Verwijderen
 2. Ik heb gisteravond ruim 4 uur lang de nieuwe documentaire van Laurent Guyenot bekeken ( 2 uur durend) en de discussie achteraf ( ook 2 uur) met Guyenot, Kevin Barrett en Greg Felton.

  Het staat als een paal boven water: de joden hebben 911 gepleegd. Geen twijfel mogelijk.

  Misschien kun je de video zien. Dit is het adres:

  https://noliesradio.org/archives/190924
  password: 911

  Het eerste uur is wat over-bekend. Het 2e uur is steeds interesanter.
  De discussie is leuk, omdat de heren het niet eens zijn: waren er nu wèl vliegtuigen in New York , in de Twin Towers, of geen vliegtuigen?


  Wel vliegtuigen: Vele getuigenissen. 40 kleine video's waar ze op staan.

  Arguumenten Geen vliegtuigen:
  =Op zee -niveau valt een boeing uit elkaar als ie zo hard vliegt ( 500 mijl/uur) : de lucht is niet ijl genoeg en geeft enorm veel weerstand, waar het vliegtuig niet op berekend is.
  = Op één video zie je de neus van het vliegtruig 'als een echte neus, onbeschadigd ' uit het gebouw komen. Onmogelijk: truc film met een foutje.
  = De WTC gebouwen hebben elke meter een zeer zwaar ijzeren profiel -balk. Onmogelijk om daar met een aluminium vliegtuig een gat in te maken. Zoals je met een houten pollepel ook geen deuk in een aambeeld kan slaan.

  En : hoe kan het dat beton en ijzer zich in zeer klein stof veranderde?

  Hier is dus iets heel nieuws gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er lag heel veel verwrongen staal tussen het puin. De vliegtuigen gingen minder snel dan 800 Km/h. Maar er waren vermoedelijk wel shaped charges in de stalen constructie. Sindsdien zijn er best een aantal branden in wolkenkrabbers geweest, zonder instorting. En instortingen zonder brand. Maar nergens hebben de aanwezigen verschijnselen zoals Gulf war syndrome gekregen.

   Verwijderen
  2. Er zijn momenteel veel beelden beschikbaar van raketten en drones net voordat ze doel treffen. De raketten gaan 1000- 1400 km/h, de drones 800-500 km/h en sommige ca 100- 200 km/ h. Ook zijn er wat beelden van witgloeiende hypersonische raketten.
   Als je die beelden vergelijkt met 9/11 kun je zien dat de vliegtuigen nog ruim onder de 500 km/h gaan.

   Verwijderen
 3. Back of the envelope calculation: Het vliegtuig ging ongeveer 1 romplengte per 1-2 seconden . Voor rekengemak is dat 100 m, maar het is minder: zeg 50 m /s =3 km/ min = 180 km/ hr. Dus een snelheid die met aanvliegen en landen overeenkomt. Een ruwe schatting is altijd beter dan cijfers uit een reportage over te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De MSM geeft natuurlijk de versie van naziZE weer:
  Zelenski over aanval op Kiev: “Ze proberen ons van de aardbodem te vegen”

  Dat diezelfde Zelenski genocide pleegt op de Russisch sprekende bevolking komt natuurlijk niet aan bod en gaat deze lafaard nu de zielepoot uithangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Putin schijnt aangegeven te hebben dat het nu weer even genoeg is. Maar als er weer een terroristische aanval binnen Rusland komt wordt er keihard teruggeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://t.me/BitchuteC/69421

  Dus 2 raketten op de Krim-brug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus de wraakactie van Rusland is terecht en is antwoord op een terroristische aanslag.
   Maar ik heb de indruk dat de bommen van Rusland niet helemaal doelgericht waren. Waarom is het regeringsgebouw niet geraakt maar wel vlakbij een speeltuin een krater slaan. Dit schept een verkeerd beeld en zo kan Zelenski inderdaad de slachtofferkaart trekken om het westen te laten zien hoe 'barbaars' de Russen zijn.
   Over zijn eigen daden wordt met geen woord gerept want wij (de media wil het niet) weten ondertussen wel hoe gekleurd die beelden zijn.

   Verwijderen
  2. Interessant! Het moet nog wel geconfirmeerd worden, de Russen hebben alles op radar uiteraard, en state of the art luchtafweer. Maar wie weet hebben ze een reden om dit achter te houden. Forensisch onderzoek zal zeker de herkomst achterhalen, het type explosief, het materiaal van de ''vonken'', die de trein in de fik hebben gestoken, etc.

   In elk geval is de logistiek gelukkig nog redelijk intact, en kan de voorbereiding voor het offensief van november gewoon doorgaan.

   In elk geval ben ik fan geworden van generaal Surovikin (zuidelijke Viking???).

   Verwijderen
  3. @ Matt: niets werkt perfect! Maar bovendien zijn deze locaties behoorlijk goed verdedigd, met oudere S 300 systemen! Ook een onderschepte bom of raket kom ergens naar beneden, en vaak blijft de explosive lading dan nog werkzaam.

   Verwijderen
  4. Bovendien gaat het er helenaal niet om wat men in het westen er van vindt!

   Verwijderen
  5. Mee eens Rootman, de oekies claimden enkele tientallen raketten te hebben onderschept en die moeten inderdaad ergens neerkomen.
   Maar het gaat er mij wel degelijk om wat het westen en van vindt want het westen zijn wij en onze "leiders" zullen er niet voor terug deinzen om met ONZE levens te gaan knoeien of in te zetten om hun waanzinnige agenda ten uitvoer te krijgen.
   We zien en voelen nu al de gevolgen van het dictatorschap van de VS,- met in hun (onderbroek)zak de slaafse laffe EU leiding,- door de sancties die desastreus zijn voor het MKB en het gewone gezin.
   En de valse berichtgeving in de MSM zorgt ervoor dat het gros van het volk (diezelfden die ook meteen klaar stonden om gratis mee te doen aan een giftig medisch experiment) nu ook keihard roepen hoe slecht de Russen dan wel niet zijn.
   Dus ja, ik vind het wel van belang om te weten hoe het er met mij voorstaat in de nabije toekomst.

   Verwijderen
  6. Stel je niet zo aan Belgische dramaqueen

   Verwijderen
 7. Putin heeft blijkbaar de reden van de SMO -''slow motion operation'' uitgelegd (goed vertaalde video moet nog even wachten):

  Het was om alle ''roest'' in het leger te ontdekken: zwakheden, incompetentie en gebreken in materieel. Als ze meteen los waren gegaan had deze roest, ondanks uiteindelijke overwinning, veel verliezen en schade opgeleverd. Er was ook de factor van het behouden en verkrijgen van steun, binnenlands en van bondgenoten.
  --------
  Tot zover President Putin.............
  -----------
  Nu deze roest is blootgesteld is correctief beleid in gang gezet.
  Generaal Surovkin is benoemd tot opperbevelhebber :El general: Vikingo del Sur!!! Hij gaat het implementeren, en nu kan eindelijk de rem er af en kan serieus doorgepakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doorpakken maar niet overhaasten. Goede voorbereiding kost tijd en de navo heeft haar meeste kruit verschoten. De russen laten zich niet beïnvloeden en hebben geen reden tot paniek. Europa moet de koude winter nog meemaken voordat de bevolking doorheeft wat haar leiders aan het doen zijn, daarbij zal de winter een goede hulp zijn voor een snelle opmars. In de valse verontwaardiging van Rutte en Hoekstra op de aanval klinkt wanhoop en ik ben bang dat ze denken te moeten escaleren totdat het volledig oncontroleerbaar wordt, hoewel er nooit controle is geweest door Biden of de EU op de plannen van Nuland en de Cabal.

   Verwijderen
  2. Het is ook wel erg kinderachtig hoe alle media een front vormen en de mensen doen geloven dat dit een emotioneel wanhopige humanitaire aanval was, dat het met het ego van een burn-out Putin te maken heeft en een teken van zwakte is. En Oh ja, de Russen lijden al maanden vreselijke verliezen en een gekleurde revolutie staat op uitbreken.

   Verwijderen
  3. De media is al jarenlang een front, critici zijn ausgerasiert. hoe banaler de propaganda hoe minder mensen er denken en hoe meer er gaan geloven. Na de 1WO en na de 2WO was er het besef we hebben het niet geweten en dat mag ons nooit meer gebeuren, dat ebt weg na een generatie, bij de derde generatie geloven de mensen dat de Amerikanen de nazi's hebben overwonnen en alleen joden slachtoffer waren. Ook toen hebben een aantal mensen veel eraan verdient en aan alle andere oorlogen, met zoveel gelovigen stopt niets ze om dat weer te doen.

   Verwijderen
 8. Putin's acties geven aan dat de wanhoop toch echt steeds meer toeslaat bij hem. Die 'viking' zoals tuinkabouter Rootman hem noemt heeft helemaal geen echte strategie. Hij bestookt nu burgerdoelen met raketten en dood daarmee onschuldige Ukraïnse burgers.
  Ukraïne krijgt dankzij die barbaarse aanvallen meer en meer steun van westerse landen. Mooi om te zien,Ukraïne wat nog meer oorlogsmaterieel krijgt van tanks,raketten,drones,munitie en afweergeschut. Kunnen ze straks nog meer en zoveel mogelijk Russische soldaten onder leiding van die 'viking' beter in de pan hakken en terrein terug pakken wat van hun is afgenomen.
  Toedeledokie weer armoedzaaier/tuinkabouter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Burgerdoelen...ca 200 projectielen en 11 doden... ( en nee verreweg de meeste troffen doel). Zo ziiten veel provincies in het donker, rijden de treinen niet en zijn vele honderden Poolse huurlingen gedood. Ukraine krijgt bijna geen oorlogsmateriaal meer, want het is OP!

   Verwijderen
  2. De G7 houdt dinsdagmiddag via videoverbindingen een top over de bombardementen op Oekraïne. Zelensky zal daarbij aanwezig zijn.
   Een spoedoverleg, welke valse vlag gaan ze bekokstoven? West Oekraïne heeft nog maar een paar weken om de aanvallen in Oost Oekraïne te intensiveren en het offensief loopt nu al vast, direct meestrijden door onze militairen zal een van de opties zijn. Een andere optie is gezichtsverlies en dus uitgesloten voor politici. Beangstigend hoe we weer een oorlog worden ingerommeld, misschien is dit de laatste keer.

   Verwijderen
  3. Ze gaan nog enkele militaire installaties leveren (air defense, lange afstand raketten), schande uitspreken, nog enkele formele sancties uitspreken, en wire weet Rusland als sponsor vanterrorisme verklaren. Meer zit er niet meer in het gereedschapskistje... Direct meevechten??? Geen draagvlak voor, en zelfs al zou het doorgedrukt worden, dan kost het NATO vele maanden om te mobiliseren, waarschijnlijk genoeg voor Rusland (na dan logisch geworden verdere mobilisatie!!!) om de hele oorlog te winnen.

   Verwijderen
  4. Pfizer geeft toe: ‘vaccin’ nooit getest op voorkomen van verspreiding COVID19 (video)

   Voor de meeste bezoekers van Blik waarschijnlijk al heel lang geen nieuws meer, maar nu dan toch ook een bevestiging door een Pfizer official tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement dat de uitspraak dat het prikje verspreiding van Covid hielp voorkomen van meet af aan nergens op gebaseerd was.

   'Zie de video hieronder waarin Pfizer-directeur Janine Small eindelijk enige transparantie biedt, wanneer Rob Roos, lid van het Europees Parlement namens JA21, haar de vraag stelt om met data te komen waaruit blijkt dat er is getest op het begrenzen van de verspreiding van het virus."

   https://cafeweltschmerz.nl/pfizer-geeft-toe-vaccin-nooit-getest-op-voorkomen-van-verspreiding-covid19-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pfizer-geeft-toe-vaccin-nooit-getest-op-voorkomen-van-verspreiding-covid19-video

   Hoeveel meer bewijs is er nog nodig dat er geen enkele feitelijk basis was voor de morele chantage ('Je doet het voor een ander') en het coronatoegangsbewijs ? IK WIL KOPPEN ZIEN ROLLEN. NU.

   Verwijderen
  5. En maar kermen over complotdenkers en desinformatie.

   Verwijderen
  6. De G7 heeft verklaard dat elk gebruik van chemische, biologische of nucleaire wapens grote gevolgen heeft voor Rusland, inclusief enig incident bij de kerncentrale, dus dat is de voorzet voor escaleren na een valse vlag.
   De grote gevolgen zullen waarschijnlijk geen reguliere troepen zijn maar misschien wel wat F15 en F16's, de Colombiaanse huurlingen van Eric Prince en de restjes onderuit de voorraad.
   Ook verklaart het dat de 700 miljard tegoeden van Rusland gaat stelen om aan corrupte politici te geven. Dus niet nieuws maar ze zijn zo eensgezind als lemmingen. Meer sancties , meer wapens en internationale organisatie worden westerse pionnen, dat maakt dialoog heel moeilijk. resultaten uit het verleden geven aan dat dit naar oorlog leidt.

   Verwijderen
 9. Eddy, je bent een ingehuurde trol.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ik,
  Eddy is volledig gevaccineerd, zelfs de 4e booster-prik zit er in en inmiddels weten we wat de “vaccins”met je doen.

  Kwestie van geduld hebben en kijken wat moeder natuur voor hem in petto heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb vaxxes + 1 booster genomen, en inmiddels weet ik dat ik een biologische bom in me draag. Het immuunsysteem is niet langer stabiel en af en toe wordt het getriggered. Meestal is het nog wel te behandelen, met de nodige studie en creativiteit (op de doc kan men niet rekenen). Maar met een verhuizing naar en een verloofde in Spanje had ik geen keus. Ik heb dan ook geen spijt of zo, maar mijn leven is wel lastiger geworden. Ik hoop wel dat ik qua reizen een 2e booster kan vermijden.

   Verwijderen
  2. Schopenhauer zegt daarover:

   De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor wat dan ook.

   Verwijderen
  3. Schoppenhauer was een pessimist! Voor de liefde doe je alles! Zelfs al was ik een half jaar geleden naar de godverdomme gegaan, dan was het nog ruim waard! En heh! Voorlopig ben ik hier nog om jouw grieperige wereldbeeld de grond in te boren!

   Verwijderen
  4. Een pessimist is een goed geïnformeerde optimist.

   Verwijderen
 11. Hahaha! Vandaag is Generaal Surovikin jarig! Felicitaties!!!

  BeantwoordenVerwijderen